فهرست مطالب

نشریه پژوهش ملل
پیاپی 71 (دی 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/25
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ترجمه: محمدنادر آزادپور صفحه 7

     گفتمان سیاست هند در آسیای غربی به طور سنتی حول محور وابستگی به انرژی، امنیت و رفاه هفت میلیون هندی ساکن در منطقه، سیر میکند. در سال های اخیر، به ویژه از زمان به قدرت رسیدن حزب بهاراتیا جاناتا در سال 2014، مسایل مبارزه با تروریسم، امنیت، همکاری های دفاعی و تجارت غیرنفتی اهمیت یافته است. این تغییرات کیفی تا حدودی بر اساس عملگرایی و تفاوت های ایدیولوژیک حزب بهاراتیا جاناتا  و سلف آن هدایت و پشتیبانی شد، که علیه خط مشی سیاسی حکومت سابق حزب کنگره ملی هند در غرب آسیا، برقرار شد. این مقاله بواسطه تبیین دیدگاه های ایدیولوژیک حزب کنگره ملی هند و حزب بهاراتیا جاناتا، مدعی است که تغییر چشم انداز جهانی و آسیای غربی، تثبیت نفوذ چین پیرامون مرزهای زمینی و دریایی هند، بی ثباتی در بازار انرژی و ناامنی پادشاهی های عربی ناشی از قیام های موسوم به بهار عربی فرصت مناسب را برای دولت بهاراتیا جاناتا برای جهت یابی و بازنگری مجدد روابط هند با آسیای غربی فراهم نموده است. در حالی که مشخصه های ایدیولوژیک بر گفتمان عمومی غلبه دارند، همانطور که رهبری عالی حزب بهاراتیا جاناتا به طور دقیق و با جزییات در حوزه عمومی شرح داده است، خط مشی های گزینش شده همیشه با این مشخصه های ایدیولوژیک هماهنگ و موافق نیست. نارندرا مودی، نخست وزیر، عملگرایی را بر ایدیولوژی ارجحیت داده است، و این کار را فراتر از انتظارات حزب و حامیانش انجام داده است.

    کلیدواژگان: آسیای غربی، هند، نارندرا مودی، حزب بهاراتیا جاناتا، کنگره ملی هند
  • حسام سعیدی، محسن شکرچی زاده صفحه 35

    با توسعه و تحول جوامع، پدیده مجرمانه نیز دچار تحول شده است. جرم پولشویی نیز به دلیل وضع قوانین بین المللی در رابطه با آن از این قاعده مستثنی نیست. در واقع پولشویی را می توان به یکی از جرایمی که طی سالیان طولانی دچار تغییر و تحول در شیوه اجرایی آن صورت گرفته است را مورد تحلیل و بررسی قرار داد چراکه از وارد کردن ارز تا خارج کردن ارز که باعث ایجاد مشکلات اقتصادی در یک کشور می شود را می تواند تحت الشعاع قرار دهد و پایه های نظام سرمایه گذاری در یک کشور را متزلزل و سست نماید. از این رو یکی از عوامل بسیار مهم که طی سالیان طولانی مورد بحث و تفحص قرار گرفته است موضوع  قوانین و تصمیمات دولت ها در رابطه با ورود ارز به کشور می باشد که هدف این مقاله پرداختن به موضوع واردات ارز خارجی به کشور و ارتباط آن با جرم پولشویی می باشد که طی روش توصیفی-تحلیلی و کتابخانه ای مورد بررسی قرار گرفته است و به نتایج حاصل شده چون عدم شفافیت قوانین و واردات ارز خارجی به کشور بصورت بی رویه و بدون چارچوب و قانون خاصی که می تواند جرم پولشویی را در کشور تقویت بخشد پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: سرمایه گذاری، جرایم اقتصادی، واردات ارز خارجی، پولشویی
  • احسان صادقی پور، لیلا محمد زاده صفحه 57

    هدف اساسی از اعمال تحریم های اقتصادی، جلوگیری از هنجارشکنی اعضای جامعه بین الملل و تشویق به رعایت این اصول و هنجارها است. برپایه ماده (41) منشور در فصل هفتم، شورای امنیت می تواند در برابر تهدید شدن امنیت و صلح بین‌المللی، با اعمال تحریم واکنش نشان دهد و پرواضح است که کاربردی ترین و کاراترین این تحریم ها، تحریم های اقتصادی است که از سوی شورای امنیت و برپایه منشور اعمال می شود. از طرف دیگر، برخی کشورها نیز بطور یکجانبه اقدام به وضع تحریم علیه سایر کشورها با هدف اعلامی حصول به اهداف و منافع ملی خود می نمایند. از این منظر، تحریم ها بعنوان ابزاری در راستای مقاصد سیاست خارجی محسوب می شوند. مقاله حاضر از حیث هدف، کاربردی و به لحاظ روش، توصیفی تحلیلی است و با استفاده از منابع و اسناد معتبر کتابخانه‌ای انجام گرفته است، و با تمرکز بر بررسی تحریم های اقتصادی از منظر حقوق بین‌الملل اقتصادی می کوشد تا مشروعیت یا عدم مشروعیت تحریم های اقتصادی را در عرصه حقوق بین‌الملل اقتصادی ارزیابی نماید، که آیا اصولا تحریم‌های اقتصادی در حقوق بین‌الملل اقتصادی از مشروعیت لازم برخوردار می باشد یا خیر؟ به نظر می رسد تحریم‌های اقتصادی قاعدتا از نظر حقوق بین‌الملل اقتصادی مشروعیت حقوقی ندارد.

    کلیدواژگان: مشروعیت، تحریم های اقتصادی، حقوق بین الملل، حقوق بین الملل اقتصاد
  • رامین فخاری صفحه 77

    شرکت های چندملیتی هم اکنون بخشی از اقتصاد جهانی را شامل می شوند و در بیشتر کشورهای جهان حضور دارند. هدف مقاله حاضر بر این مبناست که میزان نقش و تاثیرگذاری شرکت‌های چندملیتی را بر اقتصاد جهانی و بصورت خاص بر اقتصاد چهار کشور آمریکا و چین و هند و ژاپن بررسی نماید و این مساله را مشخص نماید که شرکت‌های چندملیتی به چه میزانی در شکوفایی اقتصاد این چهار کشور در دوران پسا جنگ سرد تاثیرگذار بوده اند که این مساله می تواند مسیر مشخصی را در راستای نحوه تعامل کشورهای در حال توسعه با شرکت‌های چندملیتی روشن نماید. در این مقاله از روش پژوهش قیاسی‌گونه، کاربردی موردی و ایستاسنجی استفاده شده است. یافته ها نیز از این مساله حکایت دارد که شرکت‌های چندملیتی می توانند مزیت های مختلف اقتصادی برای کشورهای مادر و کشورهای میزبان داشته باشند و مزایای مانند انتقال تکنولوژی را به کشور میزبان داشته باشند، اما مضراتی مانند مخاطره قرار دادن اقتصادهای ملی و وابستگی اقتصادی را برای کشور میهمان داشته باشد و در نهایت می توان نتیجه گیری نمود که شرکت‌های چندملیتی تبعات مثبت زیادی را بر اقتصاد جهانی و صادرات کالا داشته اند ولی در عین حال دارای ابعاد منفی مانند گسترش شکاف های اجتماعی و اقتصادی نیز می باشد.
     

    کلیدواژگان: شرکت های چندملیتی، اقتصاد جهانی، ثروت، فقر، صادرات
  • ترجمه: سالار صادقی صفحه 97

    هاوارد زین[2] از نظر مشارکت در جنبه های اجتماعی متعدد شناخته شده است. با این حال با وجود وسعت کار او، هرگز یک جرم شناس تقلی نشده است. به احتمال زیاد این نتیجه تصورات نادرست بسیاری از آمریکایی ها در مورد جرم است که عمدتا آن را یک مشکل اجتماعی در سطح خیابان می دانند. زین معتقد است که آسیب های اجتماعی ناشی از کسانی که در موقعیت قدرت سیاسی و اقتصادی هستند در واقع جنایات علیه بشریت هستند که بسیار مخرب تر و خشونت بارتر از اعمالی است که نظام حقوقی ما در طول تاریخ آنها را مجرمانه تلقی می کند. او همچنین به روش هایی که سیستم عدالت کیفری ما ناعادلانه و بی اثر است اشاره می کند و نشان داده است که چگونه نابرابری اجتماعی تضمین می کند که افراد محروم بیشتر تحت سلطه نظام عدالت کیفری خواهند بود. مشارکت های مهم زین در مورد مهمترین منابع آسیب اجتماعی، ماهیت ناعادلانه سیستم قضایی آمریکا و تاثیر نابرابری اجتماعی، یک دیدگاه جرم شناسی سنت شکن را که شایسته توجه ویژه است پیشنهاد می کند. جرم شناسی غیرسنتی وی، به افزایش عدالت اجتماعی از طریق مخالفت سیاسی، مقاومت اجتماعی و نافرمانی مدنی دعوت می کند.

    کلیدواژگان: جرم شناسی انتقادی، اجرای متفاوت قانون، ساخت اجتماعی جرم، نابرابری اجتماعی، عدالت اجتماعی، جرم یقه سفیدی
  • نقیب الله رایق صفحه 123

    جمع در زبان‎ عربی، کاربردهای ویژه‎ و خصوصیات مختص به ‎خود را داراست. مانع اصلی یادگیری، عدم توانایی دانش آموزان و عدم توانایی در درک و تعمیم مفاهیم و خلط مبحث با مباحث دیگر می باشد. جمع در دستور زبان های عربی و فارسی دری از جمله مباحثی است که مورد توجه نویسنده های فراوان در فراوردهای ذهنی شان قرار گرفته است، هدف از این تحقیق به تصویر کشیدن جمع و انواع آن در دو زبان عربی و فارسی دری است، در این نوشته در پی تسهیل امر آموزش جمع و انواع آن و راه های تشخیص جمع زبان عربی در دستور زبان فارسی و کاربرد آن تلاش شده است، در این پژوهش بیشتر بالای طرز جمع بندی اسم های عربی و شروط آن که از کدام نوع اسم و صفت می توان جمع بست بحث شده است، و همچنان جمع های عربی در زبان فارسی به همانگونه که در زبان عربی کاربرد دارد استعمال می شود مورد بررسی قرار گرفته، و یا هم پسوندهای جمعی زبان فارسی دری که در روند جمع سازی از آن استفاده می شوند و هم من حیث علامه جمع فارسی شناخته می شود در دستور زبان فارسی مورد بحث قرار گرفته است؛ این پژوهش نتایج ذیل را بگونه فشرده در بردارد، انواع جمع و طرز جمع بندی با شروط آن در زبان عربی. پسوندهای جمعی با طرز جمع بندی، جمع های عربی در زبان فارسی و جمع ترکیب های اضافی و وصفی در زبان فارسی مورد کاوش قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: جمع، دستور زبان، عربی، فارسی دری، ادبیات تطبیقی
|
  • Omair Anas Page 7

    India’s West Asia policy discourse has traditionally revolved around its energy dependency, security and the welfare of the 7 million Indians living in the region. In recent years, particularly since the coming of the Bharatiya Janata Party (BJP) to power in 2014, the issues of counterterrorism, security, defence cooperation and non-oil trade have gained in importance. This qualitative shift is partially guided and supported by both pragmatism and the ideological differences that the BJP and its predecessor, the Bharatiya Jana Sangh (BJS), had been maintaining against the West Asia policy of the earlier governments led by the Congress party. Through explaining the ideological perspectives of the Indian National Congress (INC) and the BJP, this article argues that the changing global and West Asian landscape, the consolidation of Chinese influence in and around India’s land and maritime boundaries, the instability in the energy market and the insecurity of the Arab uprising–hit West Asian monarchies have provided the BJP government an opportune time to rethink and reorient India’s relations with West Asia. While ideological determinants dominate the public discourse, as the BJP’s top leadership elaborates in the public domain, the policy choices made are not always in tune with these. Prime Minister Narendra Modi has often preferred the pragmatic to the ideological, and this he has done over the expectations of his party and supporters.

    Keywords: West Asia, India, Arab, Hindu, Narendra Modi, BJP, IN
  • Hessam Saeedi, Mohsen Shekarchizadeh Page 35

    With the development and transformation of societies, the criminal phenomena have also changed. The crime of money laundering is no exception to this rule due to the enactment of international laws related to it. In fact, money laundering can be analyzed as one of the crimes that has undergone changes in its implementation over the years, because it can affect different issues from importing foreign currencies to exporting foreign currencies which causes economic problems in a country and weakens the foundations of the investment system in a country. Therefore, one of the most important factors that has been discussed and investigated for many years is the subject of governmental decisions and laws regarding the entry of foreign currencies into the countries. The purpose of this article is to address the issue of importing foreign currencies into a country and its relationship with the crime of money laundering, which have been studied through descriptive-analytical and library methods. The results have been examined, such as the one which refers to the lack of transparency of laws and the import of foreign currencies into the country in an uncontrolled manner and without a special framework and law, which can strengthen the crime of money laundering in the country.

    Keywords: Investment, Economic Crimes, Importing Foreign Currencies, Money Laundering
  • Ehsan Sadeghipour, Leila Mohammadzadeh Page 57

    In fact, the main purpose of imposing economic sanctions is to prevent members of the international community from breaking the norms and to encourage to abide by these principles and norms. pursuant to Article 41 of the Charter in Chapter VII, the Security Council may respond to threats to international security and peace by imposing sanctions. and it is clear that the most practical and effective of these sanctions are the economic sanctions imposed by the Security Council on the basis of the Charter. on the other hand, countries also unilaterally impose sanctions on other countries with the aim of declaring the achievement of their national goals and interests. from this perspective, sanctions are seen as a tool for foreign policy purposes. Focusing on the study of economic sanctions from the perspective of international economic law, the present study tries to assess the legitimacy or illegitimacy of economic sanctions in the field of international economic law, whether economic sanctions have the necessary legitimacy in international economic law or not? economic sanctions do not seem to have legal legitimacy under international economic law. Thus, this study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method and has been done using valid library sources and documents.

    Keywords: Legitimacy, Economic Sanctions, International Law, International Economic Law
  • Ramin Fakhari Page 77

    Multinational corporations are now part of the global economy and are present in most countries of the world. This article aims to examine the role and impact of multinational corporations on the global economy and specifically on the economies of the four countries of the United States, China, India and Japan. It also aims to determine the extent to which multinational corporations have contributed to the economic prosperity of the four countries in the post-Cold War era, which can clarify the specific path through which the developing countries interact with multinational corporations. In this article, the methods of deductive research, case study, and static research have been used. The findings indicate that multinational corporations can have various economic benefits for the parent and host countries, as well as benefits such as technology transfer for the host country, but on the other hand, it also has disadvantages such as endangering national economies and economic dependence for the host country. Finally, it can be concluded that multinational corporations have had many positive effects on the global economy and the export of goods, but at the same time they have negative dimensions such as the expansion of social and economic gaps.

    Keywords: Multinational Corporations, Global Economy, Wealth, Poverty, Export
  • Kelly Welch Page 97

    Howard Zinn has been classified in a number of ways for his many social contributions. However, despite the breadth of his work, he has never been considered a criminologist. It is likely that this is the result of the inaccurate perceptions many Americans have about crime being a predominantly street-level social problem. Zinn maintains that the social harms caused by those in positions of political and economic power are in fact crimes against humanity that are far more destructive and violent than the actions our legal system has historically deemed criminal. He also points to the ways our criminal justice system is unjust and ineffective, and has demonstrated how social inequality ensures that the disadvantaged will be further subordinated by the criminal justice system. Zinn’s critical contributions about the most significant sources of social harm, the unjust nature of the American justice system, and the influence of social inequality offer an unorthodox criminological perspective that deserves special consideration. His unconventional criminology calls for increasing social justice by means of political dissent, social resistance, and civil disobedience.

    Keywords: Critical Criminology, Differential Enforcement of Law, Social Construction of Crime, Social Inequality, Social Justice, White-collar Crime
  • Naghibullah Raigh Page 123

    The plural in Arabic has its own special uses and characteristics. The main barrier to learning is the inability of students and the inability to understand and generalize concepts and confuse the topic with other topics. The plural in Dari Arabic and Persian grammars is one of the topics that has been considered by many authors in their mental products. The purpose of this research is to depict the plural and its titles in both Arabic and Persian Dari languages. In this research, the method of summarizing Arabic nouns and its conditions, from which type of nouns and adjectives can be summarized, have been discussed more, as well as Arabic pronouns in Persian as well as in Arabic. It is used to be examined, The collective suffixes of the Dari Persian language, which are used in the compilation process and are also known as the Persian plural sign, are discussed in the Persian grammar; This research summarizes the following results, types of additions and summaries with its conditions in Arabic. Collective suffixes have been explored by summation, Arabic plurals in Persian, and additional and descriptive plurals in Persian.

    Keywords: Plural, Grammar, Arabic, Persian Dari, Comparative Literature