فهرست مطالب

مدیریت راهبردی در سیستم های صنعتی - پیاپی 58 (زمستان 1400)

نشریه مدیریت راهبردی در سیستم های صنعتی
پیاپی 58 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • بتول عسکریان، محمدابراهیم پورزرندی*، جلال حقیقت منفرد صفحات 1-13

    در یک زنجیره تامین مناسب و کارا، سازمان ها باید ابتدا تامین کنندگان مناسب و با کیفیت را شناسایی کرده و سپس با پایه ریزی روابط و مشارکت های بلندمدت با تامین کنندگان انتخابی، در پی کسب و افزایش توانایی های رقابتی سازمان باشند انتخاب تامین کنندگان بر اساس شاخصه هایی صورت می گیرد که باعث تاب آوری زنجیره تامین می شوند. صورتیکه تامین کنندگان از تاب آوری مناسب برخوردار نباشند، در بازار رقابت امروز کسب و کار نه تنها محکوم به فنا هستند بلکه کل سیستم دچار مشکل خواهد شد لذا در این مقاله انتخاب تامین کننده در زنجیره تامین تاب آور مطرح میگردد ابتدا به شناسایی شاخص های تاب آوری زنجیره تامین دارو از طریق پرسشنامه از چند نفراز خبرگان صنعت دارویی پرداخته می شود و سپس استفاده از روش DEMATEL فازی روابط بین شاخص ها شناسایی خواهد شد و با استفاده از روشANP فازی وزن عوامل محاسبه و اهمیت آن مشخص می شود .با توجه به نتایج بدست آمده تامین کنندگان چینی، کره ای و ترکیه ای نسبت به سایر تامین کنندگان دارای وزن بالاتری می باشند و از لحاظ معیارهای مورد نظر شرکت در اولویت برتر قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: تاب آوری، تکنیک فازی، زنجیره تامین، ANPفازی
  • شیوا رشیدی تربتی، رضا رادفر*، نازنین پیله وری صفحات 14-29

    هدف این تحقیق هوشمند سازی زنجیره تامین با رویکرد اینترنت اشیا در شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات استان تهران است. تحقیق حاضر جزء تحقیقات کاربردی بوده و از نظر فرایند انجام کار، پژوهشی توصیفی- پیمایشی از نوع اکتشافی است. جامعه آماری مورد نظر را خبرگان (مدیران و کارشناسان و اساتید مسلط به موضوع پژوهش) تشکیل دادند که با روش غیر تصادفی و هدفمند تا اشباع نظری مصاحبه با آنها صورت پذیرفته و نمونه آماری با روش گلوله برفی تعیین گردید. در این پژوهش از دو پرسش نامه باز و محقق ساخته به منظور جمع آوری داده های استفاده شده که امتیاز بندی پرسشنامه دوم براساس طیف 5 گزینه ای لیکرت طراحی شده است. برای بررسی روایی از نظرات خبرگان استفاده شد و پایایی با آلفای کرونباخ محاسبه شد که برابر با 79/0 بود و نشان دهنده پایایی مناسب ابزار می باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از سوات و مدل سازی پویایی سیستم استفاده شد.کلیه تجزیه و تحلیل ها با نرم افزار ونیسم انجام گرفته است. از طریق مدل سازی و شبیه سازی عوامل موثر بر مدیریت زنجیره تامین و با توجه به عوامل، نحوه تاثیر این عوامل بر هم و چگونگی ارتباط آنها تبین شده و دو سناریو نیز تدوین شد که توجه به بازده زمانی بلند مدت می تواند باعث کارایی مدیریت زنجیره تامین گردد. نتایج نشان داد استفاده از فناوری اینترنت اشیا باعث خواهد شد تا سرعت سازگاری و انطباق پذیری محیطی زنجیره تامین شرکت های مورد بررسی افزایش یابد.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین، مدیریت زنجیره تامین، فناوری اینترنت اشیا، فناوری اطلاعات استان تهران
  • شاپور ترکمن*، رفیق حسنی، منصور ایراندوست، رویا شاکری صفحات 30-42
    زمینه و هدف

    سیاست گذاران و برنامه ریزان استراتژیک در سراسر دنیا به خصوص در اروپا و ایالات متحده اشاره کرده اند که برای دستیابی به سطوح بالاتر رشد اقتصادی و نوآوری ، ارتقاء ظرفیت کارآفرینی یک امر مهم و ضروری است. عقیده بر این است یک فرهنگ کارآفرینی مبتنی بر دانش ، عمل و نوآوری ممکن است با مشکلات ناشی از بحران اقتصادی جهانی کنونی مقابله کند. در واقع می توان گفت یک کشور در حال توسعه مانند کشور ما به طور مداوم نیازمند ارتقاء ظرفیت های کارآفرینانه برای کمک به رشد و توسعه اقتصادی خود است. این تحقیق با هدف ارزیابی ظرفیت های کارآفرینانه برنامه استراتژیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با رویکرد فازی دلفی انجام شد.

    روش شناسی

    این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها از نوع تحلیلی - پیمایشی- دلفی است. برای ارزیابی ظرفیت های کارآفرینانه برنامه استراتژیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج از تکنیک دلفی متشکل از 18 نفر از خبرگان حوزه مدیریت کارآفرینی و مدیریت استراتژیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش دلفی فازی نشان داد که درجه پذیرش تمام فرضیات بین0.5-0 قرار دارند. لذا می توان بیان داشت که از مطلوبیت لازم برخودار نیستند. به عبارتی درجه اطمینان تمام ابعاد کوچکتر از0.5 قرار دارند، بنابراین فرضیات صفر مبتنی بر مطلوبیت رد می شوند زیرا که فرضیه مطلوبیت ابعاد در وضعیت امکان ضعیف برای پذیرش قرارگرفته است.

    کلیدواژگان: ظرفیت های کارآفرینانه، برنامه ریزی استراتژیک، تکنیک دلفی، فازی دلفی
  • عابدین افتخاری، غلامرضا جمالی*، علی نقی مصلح شیرازی صفحات 43-64

    تا کنون رویکرد های مختلفی به زنجیره تامین مانند ناب، چابک، تاب آور و سبز وجود داشته است که هر کدام از زاویه های خاصی به آن توجه می کنند. هدف از این پژوهش تحلیل زنجیره تامین LARG در صنعت خودروسازی با استفاده از تکنیک طراحی مبتنی بر بدیهیات در قالب کارت امتیازی متوازن پایدار در محیط فازی تردیدی می باشد. این مطالعه در دو مرحله انجام گرفته است. در مرحله اول نیازمندی های عملیاتی و پارامترهای طراحی در زنجیره تامین LARG مبتنی بر مرور پیشینه پژوهش و نظر 10 نفر از خبرگان صنعت خودروسازی مشخص گردیدند. در مرحله دوم با ادغام روش بهترین-بدترین و کارت امتیازی متوازن پایدار در محیط فازی تردیدی، زنجیره تامین صنعت خودروسازی تحلیل گردید. نتایج نشان داد که برای طراحی زنجیره تامین LARG در صنعت خودروسازی می بایستی 21 معیار در هردو بدیهه استقلال و اطلاعات برآورده گردند. نتایج بیانگر این است برای طراحی زنجیره تامین LARG در صنعت خودروسازی، در منظر رشد و یادگیری، تحویل به موقع خودرو به مشتری با وزن 0.15، در منظر ذینفعان، لحاظ کردن آنچه مشتری می خواهد با وزن 0.08، در منظر پایداری، ایجاد فرآیندهای سبز 0.05 و در منظر فرآیندهای داخلی، حذف فعالیتهای فاقد ارزش افزوده با وزن 0.05 دارای بیشترین اهمیت بوده اند. همچنین نتایج بیانگر این است در طراحی زنجیره تامین LARG برای صنعت خودروسازی، منظر رشد و یادگیری با وزن0.46 دارای بیشترین اهمیت و منظر فرآیندهای داخلی با وزن 0.09 دارای کمترین اهمیت می باشد.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین LARG، طراحی مبتنی بر بدیهیات، کارت امتیازی متوازن پایدار، روش بهترین- بدترین، فازی تردیدی
  • حجت الله رجبی مشتاقی، عباس طلوعی اشلقی*، محمدرضا معتدل صفحات 65-79

    در سالهای اخیر، شاهد ظهور و گسترش الگوریتم های فراابتکاری و استفاده از آنها جهت حل مسایل پیچیده، غیرخطی و NP-hard بوده ایم. هدف از انجام این تحقیق رتبه بندی الگوریتم های فراابتکاری با استفاده از روش های تصمیم گیری گروهی بوده است. در این راستا، پنج الگوریتم شامل: GA، PSO، ABC،SFLA و ICA انتخاب و با بهره گیری از 15 تابع تست استاندارد و هم چنین با در نظر گرفتن دو شاخص «میانگین تابع هدف» و «میانگین زمان محاسباتی» مقایسه ها انجام شد. در ادامه الگوریتم ها بوسیله سه تکنیک تصمیم گیری گروهی شامل:«کوک وسیفرد»، «کندرست» و «دادسون» رتبه بندی گردیدند. علاوه بر این، در این پژوهش برای خروج از گره حاصل از یکسان شدن رتبه برخی از گزینه ها در روش های کندرست و دادسون راه حل هایی پیشنهاد و سپس الگوریتم های تحت بررسی، با روش های پیشنهادی نیز رتبه بندی شدند. در نهایت رتبه بندی کلی با استفاده از یک مدل تخصیص انجام شد، که نتایج آن به صورت زیر است: رتبه یکم PSO ، رتبه دوم ICA ، رتبه سوم GA، رتبه چهارم ABC و رتبه پنجم SFLA .

    کلیدواژگان: الگوریتم های ازدحامی و تکاملی، الگوریتم های فراابتکاری، رتبه بندی الگوریتم های فراابتکاری، روش های تصمیم گیری گروهی
  • کتایون نادری، رویا محمدعلی پور اهری*، جاوید جوزدانی، عاطفه امیندوست صفحات 80-97

    در این تحقیق برای طراحی یک مدل بهینه سازی چند هدفه؛ مولفه های هزینه، رضایت مشتری و حفاظت از محیط زیست در نظر گرفته شده است. برای بهینه سازی چندهدفه تولید-موجودی-مسیریابی در زنجیره تامین سبز تحت شرایط عدم قطعیت مدل پویایی سیستم ارایه شده است. با تقاضای مشتری برای چند دوره، مدل می تواند با تمرکز بر تصمیم گیری در مورد مواردی مانند انتخاب تامین کننده و خرده فروش با توجه به فاصله میان آن ها، مدل های تولید و سطح نوپایی تکنولوژی حمل و نقل، به تصمیم گیری بپردازد. برای این منظور برای گردآوری اطلاعات ابتدا با استفاده از بررسی مطالعات پیشین، به تعیین متغیرهای تاثیرگذار بر مدل پرداخته شد، سپس با توجه به نظر خبرگان این موضوع، این متغیرها آنالیز شده، سپس روابط بین متغیرهای انتخاب شده با بکارگیری مدل علت و معلولی مشخص شد و پس از آن با طراحی مدل پویایی سیستم و ارزیابی و بررسی آن از طریق آزمون های تعریف شده توسط اجرا در نرم افزار Vensim مدلسازی تحقیق به اتمام رسید. سرانجام، سه سناریو برای تعیین استراتژی های تاثیرگذار بر مدل توسعه داده شد. نتایج حاکی از تاثیرگذارترین استراتژی ها در دستیابی به وضعیت مطلوب، حداکثر رضایت مشتری، حداقل هزینه و موجودی انبار و حداکثر میزان تولید با اجرای مناسب پروژه های در حال اجرای سازمان در راستای تولید سبز با استفاده از دانش فنی مناسب است.

    کلیدواژگان: مدل پویایی سیستم، بهینه سازی، تولید-موجودی-مسیریابی، شرایط عدم قطعیت
  • علیرضا فاضلی، عباس راد*، مریم خادمی، حسن فارسیجانی صفحات 98-112

    صنعت هوایی کشور، متشکل از شرکتهای تولید کننده و پشتیبان در حوزه هوایی، به عنوان اصلی ترین قطب نگهداشت و ساخت مجموعه های هوایی شناخته می شود. شرکت هایی که در داخل کشور در امر نگهداری و تعمیر هواپیما فعالیت می کنند، می توانستند پیش از اعمال تحریم های ظالمانه آمریکا و کشورهای غربی، با امکاناتی که در دسترس خود بود مشکلات فنی این هواپیماها را حل نموده و پشتیبانی لازم را از ناوگان هوایی کشور داشته باشند، اما پس از اعمال تحریم ها، این شرکت های، با مشکلات مربوط به تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای تعمیر هواپیماها و بالگردها روبه رو شدند که باید اذعان داشت که مشکل مهمی است. همچنین محدودیت در دسترسی به کتابچه ها و اسناد پشتیبان فنی نیز در این امر مهم، تشدید کننده بود. با توجه به اینگه ناوگان هوایی کشور می تواند به عنوان یکی از استراتژیک ترین ارکان اصلی کشور در حوزه های حمل و نقل، دفاعی و... باشد، پس می بایست برای حل این مشکل راه کار ارایه شود. در این پژوهش، سعی بر آن شده است تا با بررسی مسئله و مدل سازی آن از طریق رویکرد سیستم های نرم، نقشه راهی جهت نیل به این هدف با استفاده از روش ساختاردهی تفسیری ارایه گردد تا بتواند صنعت هوایی کشور را در این برهه از زمان که می بایست به خودکفایی برسد، هدایت و راهبری نماید.

    کلیدواژگان: صنعت هوایی، تامین و پشتیبانی، نقشه راه، سیستم های نرم، ساختاردهی تفسیری
  • منیژه تیموری، هوشنگ تقی زاده*، جعفر پورمحمود، مرتضی هنرمند عظیمی صفحات 113-131

    زودتر یا دیرتر از زمان مشخص شده هزینه ای را برای هر پرواز به همراه دارد و تکنیک های موجود، فاکتورهای زمانی را اندازه گیری نمی-کنند در نتیجه هزینه جریمه تاخیر بسیار بالا و این در حالی است که تکنیک های فراوانی در جهت کاهش این جریمه وجود دارد بدین منظور در این مقاله مسئله ALP بررسی و سپس به کمک یک تابع بهینه سازی مدلی جهت افزایش کارایی ارایه شده است به طور کلی مشکل توالی وظایف تعیین ترتیب اجرای آنها روی ماشین ها به منظور کاهش (یا افزایش) معیار مورد نظر می باشد در مسئله ی بهینه سازی تعیین ترتیب عملیات ورود، هم در مقررات و هم در نشریات علمی مورد توجه است. در مراحل اولیه توالی ترافیک هوایی از مدیریت ورودی ها و ناوبری مبتنی بر ویژگی به منظور گسترش افق های طراحی استفاده می شود و امکان بررسی ترافیک را در هردو حالت بلند شدن و نشستن هواپیما امکان پذیر می کند.لذا در این مقاله بر توالی فرود هواپیماها متمرکز و این امر را با بررسی پارامترهایی کاهش هزینه های اپرون و پارکینگ، به حداقل رساندن زمان های تاخیر و زودرسی و همچنین حداقل کردن هزینه های مصرف سوخت انجام می دهد. در نهایت این مقاله قصد این است با استفاده از الگوریتم های تایید شده و تطبیق آنها با چالش های موجود در زمینه زمان بندی روشی جهت بهبود کیفیت برنامه های زمان بندی و کاهش زمان انجام آن بدست آورد در این راستا آزمایش های تجربی انجام گرفته روی مجموعه داده های فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد انجام گرفت و نشان داد که می توان با این روش بهتر به اهداف اصلی زمان بندی است

    کلیدواژگان: ترافیک هوایی، مدیریت جریان، MOGWO، NSGAII
  • راحله موسوی زاده، مهرزاد نوابخش*، اشکان حافظ الکتب صفحات 132-148
    ارزیابی عملکرد در تحلیل پوششی داده ها با استفاده از محاسبه کارایی تکنیکی حاصل می شود. اما آنچه که در این نوع محاسبه مد نظر قرار نمی گیرد قیمت ورودی های مدل است. در محاسبه کارایی تکنیکی مقدار خروجی به ورودی ماکزیمم می شود و با استفاده از مدل می توان واحد-های تصمیم گیری کارا را مشخص کرد در حالی که ممکن است واحد تصمیم گیری ای که در مرز کارایی است و مرجعی برای سایر واحد های تصمیم گیری است با صرف هزینه بالا کارا شده باشد و بتوان واحد تصمیم گیری ای یافت که با هزینه تولید پایینتری در مرز کارایی قرار گرفته باشد. کارایی هزینه به یافتن نقاطی می پردازد که با صرف کمترین هزینه بر روی مرز کارایی باشند. با توجه به اهمیت کارایی هزینه و عدم توجه به این مفهوم در ساختارهای شبکه ای و چند مرحله ای، این پژوهش به بررسی کارایی هزینه در فرآیند دو مرحله ای سری محض می پردازد. در تحقیق حاضر با بکارگیری مفهوم تیوری بازی ها و تحلیل پوششی داده ها در حالت متمرکز و غیر متمرکز به ارزیابی عملکرد فرآیندهای دو مرحله ای محض می پردازیم. به منظور بررسی اعتبار و کارایی مدل ها و نیز کاربردی بودن آنها یک مطالعه موردی در صنعت برق ایران مورد استفاده قرار گرفته است و به برخی از نتایج مدیریتی پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: کارایی هزینه، کارایی تکنیکی، تحلیل پوششی داده ها، تئوری بازی ها، فرآیند های شبکه ای
  • معصوم نجفیان، علی حسین زاده کاشان*، داود محمدی تبار، علی اکبر اکبری صفحات 149-176
    ‏ در سیستم لجستیک میلکران خودروها برای جمع آوری سفارشات از محل تامین کنندگان و تحویل آنها به خطوط مونتاژ، بر اساس مسیرهای از پیش ‏برنامه ریزی شده، اعزام می شوند. بدین ترتیب که خودرو به محل چندین تامین کننده برای برداشت سفارشات رجوع کرده و سپس برای تحویل آنها به یک یا ‏چند مقصد اعزام می شود. در این سیستم لجستیکی، محموله ها درون خودرو و در گذر از گره های مختلف در شبکه لجستیک تجمیع می شوند. در این مقاله ‏یک مدل برنامه ریزی خطی عددصحیح مختلط برای مساله لجستیک میلکران معرفی می شود که ملاحظاتی نظیر بارگیری سه بعدی شدنی پالت های ‏سفارشات درون خودروها، اعمال 50 درصد هزینه بیشتر برای برگشت پالت های خالی، پنجره های زمانی سفارشات و ناوگان نامتجانس را در قالب تابع هدف و ‏محدودیت ها مدنظر قرار می دهد. با توجه به ماهیت مسیله، یک الگوریتم مبتنی بر استراتژی تکاملی گروه بندی معرفی می شود که از روش های ابتکاری کارا ‏برای حصول اطمینان از شدنی بودن بارگیری سفارشات درون خودروها و شدنی بودن مسیریابی خودروها استفاده می کند. اثربخشی مدل ریاضی و الگوریتم ‏فراابتکاری معرفی شده با استفاده از داده های جمع آوری شده از گروه خودروسازی سایپا مورد سنجش قرار می گیرد. نتایج محاسباتی مبین آن است که ‏لجستیک میلکران قابلیت کاهش هزینه ها را به میزان 24.5 درصد (به طور متوسط)، در مقایسه با استراتژی ارسال مستقیم که در شرکت سایپا دنبال می شود، ‏دارد. ‏
    کلیدواژگان: سیستم لجستیک میلکران، استراتژی ارسال مستقیم، بارگیری و بسته بندی، برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط، الگوریتم ‏استراتژی تکاملی گروه بندی
  • هادی فرهادی، بابک جمشیدی نوید*، مهرداد قنبری، روح الله جمشید پور صفحات 177-192

    یکی از اصلاحاتی که در سالهای اخیر در مورد تصمیم گیری های مالی در پرداخت تعهدات بلند مدت مورد توجه قرار گرفته است سازو کار تعادل در منابع مالی است. زمانی که ریسک های جمعیتی، مانند کاهش نیروی کار و ریسک های اقتصادی، مانند کسری مالی به دلیل عملکرد بازارهای مالی و قوانین و مقررات وجود داشته باشند، تصمیم گیری های مالی برای حفظ نقدینگی و پایداری سیستم در بلند مدت اعمال می شوند. پژوهش حاضر به مقایسه مدلهای پارامتریک موثر در تصمیم گیری های مالی برای تامین منابع مالی تعهدات بلند مدت سازمان تامین اجتماعی با استفاده از دانش اکچویری می پردازد به منظور دستیابی به اهداف پژوهش با تغییر در پارامترهای اساسی اصلاحات پارامتریک، تاثیر آنها بر منابع سازمان با استفاده از دانش اکچویری و نرم افزار های محاسباتی مربوطه نظیر، ILO -PENS برآورد شده و سپس تاثیر آنها را در پایداری منابع سازمان در یک بازه70ساله برآورد شده است. طبق نتایج بدست آمده در صورت اعمال هر یک از اصلاحات پارامتریک شامل: تغییر در نرخ حق بیمه، تغییر در سابقه پرداخت حق بیمه برای بازنشستگی وتغییر در سن بازنشستگی، نقطه سر به سری منابع سازمان تامین اجتماعی به ترتیب تا سالهای 1413، 1414و 1416 به تعویق میافتد و به این ترتیب در این وقفه کوتاه مدت برای مدیران سازمان تامین اجتماعی علاوه بر فراهم شدن منابع لازم جهت پرداخت تعهدات بلندت، فرصت کافی برای تصمیم گیری در خصوص چگونگی انجام اصلاحات ساختاری نیز بدست می آید.

    کلیدواژگان: اصلاحات پارامتریک، اکچوئری، تامین مالی، تصمیم گیری مالی، تعهدات بلند مدت
|
  • Batool Askaryan, Mohammad Ebrahim Pourzarandi *, Jalal Haghighat Monfared Pages 1-13

    In a proper and efficient supply chain, organizations must first identify appropriate and high quality suppliers, then by establishing long-term relationships and partnerships with selected suppliers, seek to acquire and increase the competitive capabilities of the organization. The selection of suppliers is based on the characteristics that make the supply chain resilient. If suppliers do not have the right resilience, in today's competitive market, businesses will not only be doomed, but the whole system will be in trouble.Therefore, in this paper, supplier selection in the resilient supply chain is discussed. First, the resilience indicators of the pharmaceutical supply chain are identified through a questionnaire from several experts in the pharmaceutical industry, then the relationships between the indicators will be identified using the fuzzy dematel method, and using fuzzy ANP method, the weight of the factors is calculated and its importance is determined. According to the results, Chinese, Korean and Turkish suppliers have higher weight than other suppliers and in terms of the criteria desired by the company, they are in the top priority.

    Keywords: resiliens, Fuzzy technique, Supply Chain, ANP fuzzy
  • Shiva Rashidi Torbati, Reza Radfar *, Nazanin Pilevari Pages 14-29

    The aim of this study was to make the supply chain smarter with the IoT approach in companies active in the field of information and communication technology in Tehran province.

    Methods

    The present study is part of applied research according to the goals it pursues and is a descriptive and exploratory research in terms of the work process. The statistical population is experts familiar with the subject of research (managers, experts and professors). They were interviewed by non-random and purposeful method until theoretical saturation. The statistical sample was determined by snowball method. In this study, two open-ended and researcher-made questionnaires were collected to collect the data needed to measure And measurements of the studied variables have been used. How to score the second questionnaire is designed based on the Likert 5-choice range. Experts' opinions were used to check the validity and the reliability was calculated with Cronbach's alpha and was equal to 0.79, which indicates the appropriate reliability of the instrument. Swat and system dynamics modeling were used to analyze the data. All analyzes were performed with Venism software.

    Results

    The results showed that through modeling and simulation of factors affecting supply chain management and according to the factors, the effect of these factors on each other and how they relate is shown that two scenarios were developed that pay attention to time efficiency. Long-term can make supply chain management more efficient.

    Keywords: Supply Chain, supply chain management, IoT technology, information technology in Tehran province
  • SHAPOR TORKAMAN *, Rafig Hasani, Mansor Irandost, Roya Shakeri Pages 30-42
    Background and Aim

    Policymakers and strategic planners around the world, especially in Europe and the United States, have noted that enhancing entrepreneurial capacity is essential to achieving higher levels of economic growth and innovation. It is believed that an entrepreneurial culture based on knowledge, practice and innovation may deal with the problems caused by the current global economic crisis. In fact, it can be said that a developing country like ours constantly needs to upgrade its entrepreneurial capacity to help its economic growth and development. The aim of this study was to evaluate the entrepreneurial capacities of the strategic plan of Islamic Azad University, Sanandaj Branch with Delphi fuzzy approach.

    Methodology

    This research is applied in terms of purpose and analytical-survey-Delphi in terms of data collection. To evaluate the entrepreneurial capacities of the strategic plan of the Islamic Azad University of Sanandaj, the Delphi technique consisting of 18 experts in the field of entrepreneurship management and strategic management of the Islamic Azad University of Sanandaj was used.

    Results

    The results of fuzzy Delphi research showed that the degree of acceptance of all hypotheses is between 0.5-0. Therefore, it can be said that they do not have the necessary utility. In other words, the degree of reliability of all dimensions is less than 0.5, so the nullity-based hypotheses of utility are rejected because the dimensionality hypothesis is in a state of weak possibility for acceptance.

    Keywords: Entrepreneurial capacities, Strategic Planning, Delphi Technique, Delphi fuzzy
  • Abedin Eftekhari, Gholamreza Jamali *, Alinaghi Mosleh Shirazi Pages 43-64

    Much has been written about various approaches which pay attention to supply chain from specific angles. One of the new approaches is an integration of Lean, Agile, Resilient, and Green (LARG) that benefiting from the advantages of different approaches and avoiding their disadvantages. This study aims to present a model for analyzing LARG supply chain using Axiomatic Design (AD) and Sustainable Balanced Scorecard (SBSC) in a Hesitant Fuzzy (HF) environment in automaker industry. The study process consisted of two stages: designing stage and evaluating stage. In the first stage, the Functional Requirements (FR) and chain Design Parameters (DP) identified in the LARG supply chain based on the Delphi technique and literature review. In the second stage an integration of information axiom, the Best-Worst Method (BWM), SBSC and hesitant fuzzy logic was used to analyze supply chain in Iran automaker industry. The results showed all 21 indicators are met in both independence and information axioms. Among LARG supply chain criteria, customer requirements, and timely delivery of the car to the customer is the most important and the use of multi-purpose labor and up-to-date machinery is the least important. Among sustainable balanced scorecard perspectives, growth and learning perspectives are the most important and internal processes perspective is the least important. The model with integrating LARG supply chain using AD and SBSC in a hesitant fuzzy environment has caused the designed model to have many capabilities compared to the existing models.

    Keywords: LARG Supply Chain, Axiomatic Design, Sustainable Balanced Scorecard, Best-worst Method, Hesitant Fuzzy
  • Hojatollah Rajabi Moshtaghi, Abbas Toloie Eshlaghy *, Mohammad Reza Motadel Pages 65-79

    In recent years, meta-heuristic algorithms and their application in solving complicated, nonlinear and NP-hard problems have dramatically increased, while new algorithms have constantly being introduced. In this research, with the aim of ranking meta-heuristic algorithms, using group decision making techniques (different from other research in this field), 5 algorithms including: GA, PSO, ABC, SFLA and ICA by 15 standard test functions, and considering 2 attribute: "mean of answers" and "run time", have been compared. Then they are ranked by 3 group decision making methods including: "Cook and Seiford", "Condorcet" and "Dodgson". In addition, as in ranking by "Condorcet" and "Dodgson" methods, sometimes some options posit the same rank, therefore, in this study; we presented a proposal to overcome the limitation. Then the algorithms with these proposed methods were ranked. Finally, the overall ranking is done using an allocation model our results show that the overall ranking is as follows, respectively: PSO, ICA, GA, ABC and SFLA.

    Keywords: Evolutionary, Swarm Algorithms, Meta-Heuristic Algorithms, Ranking of Meta-Heuristic Algorithms, Group Decision Making Methods
  • Katayoun Naderi, Roya M.Ahari *, Javid Jouzdani, Atefeh Amindoust Pages 80-97

    This study examines the cost, customer satisfaction and environmental protection to design a multi-objective optimization model using system dynamics and to provide a system dynamics model for multi-objective production-inventory-routing in the green supply chain under uncertainty. Considers.By customer demand for several periods, the model can make decisions by focusing on decisions such as the choice of supplier and retailer according to the distance between them, production models and the nascent level of transportation technology. For this purpose, to collect information, first using previous studies, the variables affecting the model (20 variables) were determined, then according to the experts, these variables were analyzed, then the relationships between the selected variables using the model. Cause and effect were identified and then the research modeling was completed by designing a system dynamics model and evaluating it through tests defined by execution in vensim software. Finally, three scenarios were developed to determine the strategies affecting the model. The results indicate the most effective strategies in achieving the desired situation, maximum customer satisfaction, minimum cost and inventory and maximum production with proper implementation of ongoing projects in the direction of green production using appropriate technical knowledge.

    Keywords: System Dynamics Model, Optimization, Uncertainty, production-inventory- routing
  • Alireza Fazeli, Abbas Raad *, Maryam Khademi, Hasan Farsijani Pages 98-112

    The country's aviation industry, consisting of aero manufacturing and support companies, is known as the main hub for the maintenance and construction of airfields. Companies that operate and maintain aircraft within the country had no problem with the maintenance and repair of airplanes flying inland and could solve the technical problems of aircrafts with the facilities at their disposal, But after imposing cruel US and Western sanctions, these companies faced problems with supplying the parts and equipment needed to repair the aircraft, which must be acknowledged to be a major problem. Restrictions on access to booklets and technical back-up documents also exacerbated this important issue. Given that the country's air fleet can be one of the most strategic pillars of the country in the fields of transportation, defense, etc., then a solution must be found to solve this problem. In this research, we have tried to present a roadmap for achieving this goal by interpreting the problem and modeling it through a soft systems approach, using an interpretive structuring approach, so that the country's aviation industry can at this point in time. That should lead to self-sufficiency and guidance.

    Keywords: Aviation Industry, supply, support, Roadmap, soft systems, interpretive structuring
  • Manezhe Teimoori, Houshang Taghi Zadeh *, Jafar Pourmahmoud, Morteza Honarmand Azimi Pages 113-131

    Landing earlier or later than the specified time will cost each flight, and existing techniques do not measure time factors, so the cost of delay penalties is very high, while there are many techniques. In order to reduce this fine, in this article, the ALP problem is investigated and then, with the help of an optimization function, a model to increase efficiency is presented. In general, the problem of sequencing tasks to determine the order of their execution on machines to reduce ( Or increase) is the criterion in question in optimizing the order of entry operations, both in regulations and in scientific journals. In the early stages of the air traffic sequence, feature-based inbound management and navigation are used to expand the design horizons and make it possible to study traffic in both take-off and landing positions. The aircraft landing sequence is centralized by examining parameters such as reducing apron and parking costs, minimizing latency and early arrival times, and minimizing fuel consumption costs. Finally, this paper intends to obtain a new way to improve the quality of scheduling programs and reduce their execution time by using theoretically validated algorithms and adapting them to the challenges of scheduling. Experimental experiments were performed on the data set of Mashhad Shahid Hasheminejad International Airport and showed that the main scheduling objectives can be better achieved with this method.

    Keywords: Air Traffic, Flow Management, MOGWO, NSGAII
  • Raheleh Mousavizadeh, Mehrzad Navabakhsh *, Ashkan Hafezalkotob Pages 132-148
    Performance evaluation in data envelopment analysis is obtained by using technical efficiency calculation. But what is not taken into account in this type of calculation is the price of model inputs. In calculating technical efficiency, the amount of output to the input is maximized, and the model can be used to identify efficient decision-making units, while it is possible to determine the decision-making unit that is at the efficiency limit and a reference for other units. Decision-making systems are efficient at a high cost, and it is possible to find decision-making units that are on the verge of efficiency at a lower production cost. Cost Efficiency seeks to find points that are on the edge of efficiency at the lowest cost. Given the importance of cost efficiency and the lack of attention to this concept in network and multi-stage structures, this study investigates cost efficiency in a purely two-stage process. In the present study, using the concept of game theory and data envelopment analysis in a centralized and decentralized state, we evaluate the performance of purely two-stage processes. In order to investigate the validity and efficiency of the models and their applicability, a case study has been used in the Iranian electricity industry and some management results are discussed.
    Keywords: Cost efficiency, Technical efficiency, Data envelopment analysis, Game Theory, Network Processes
  • Masoum Najafian, Ali Husseinzadeh Kashan *, Davood Mohammaditabar, Aliakbar Akbari Pages 149-176
    In the Milkran logistics system, vehicles are sent to collect orders from suppliers and deliver them to ‎assembly lines, according to pre-planned routes. In this way, the vehicle goes to the location of ‎several suppliers to pick up orders and then is sent to one or more destinations for delivery. In this ‎logistics system, cargoes are aggregated within the vehicle and through various nodes in the logistics ‎network. This paper introduces a mixed integer linear programming model for the Milkran logistics ‎problem that takes into account considerations such as three-dimensional loading of the order ‎pallets into vehicles, 50% higher cost for returning empty pallets, order timewindows, and ‎heterogeneous fleets. Given the nature of the problem, an algorithm based on grouping evolutionary ‎strategy is introduced that uses heuristic methods to ensure vehicles’ loading and routing feasibility. ‎The effectiveness of the introduced mathematical model and meta-heuristic algorithm is measured ‎using data collected from Saipa Automotive Group. The computational results show that Milkran ‎Logistics has the ability to reduce costs by 24.5% (on average), compared to the direct shipping ‎strategy pursued by Saipa.‎
    Keywords: Milkran Logistics System, Direct Shipping Strategy, Loading, Packing, Mixed Integer Linear ‎Programming, Grouping Evolution Strategy Algorithm
  • Hadi Farhadi, Babak Jamshidinavid *, Mehrdad Ghanbari, Rohollah Jamshid Pour Pages 177-192

    One of the reforms that has been considered in recent years regarding financial decisions in the payment of long-term liabilities is the balance of financial resources mechanism. When demographic risks, such as labor shortages and economic risks, such as financial deficits due to the functioning of financial markets and past rules and regulations, exist, financial decisions are made to maintain the liquidity and stability of the system in the long run. Long-term liabilities in payment to pension fund members require regular advice and calculations in different financial periods in order to balance and maintain the intergenerational reserves of the fund. The present study compares the parametric models effective in financial decisions to finance the long-term obligations of the Social Security Organization using actuarial knowledge in order to achieve the research objectives by changing the basic parameters and their impact on the organization's resources using knowledge. Actuaries and related computing software such as ILO-PENS We have estimated and then estimated their impact on the sustainability of the organization's resources over a period of 70 years for financial decision According to the results, if any of the above parametric corrections are applied to the series of resources of the Social Security Organization, respectively, up to years,2035,2036,2037 It is postponed and the necessary resources are provided to pay your long-term obligations. In this short break, there is ample opportunity to decide how to make structural reforms.

    Keywords: Actuarial, Financing, Financial decision making, Long-Term Commitments, Parametric Reforms