فهرست مطالب

پژوهشنامه معارف قرآنی - پیاپی 47 (زمستان 1400)

پژوهشنامه معارف قرآنی
پیاپی 47 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رحمان عشریه*، محمدعلی اسماعیلی اسماعیلی صفحات 7-36
    «رویاانگاری وحی» نظریه ای است که دکتر عبدالکریم سروش اخیرا و با گذار از دو نظریه سنتی و تجربه دینی انگاری وحی ارایه نموده، در نوشتار و گفتارهای متعددش «وحی» را «خواب نامه» پیامبر می خواند که تنها در فضای درونی وجودش محقق می شود. جستار حاضر با روش توصیفی تحلیلی به واکاوی مولفه ها و مستندات قرآنی این نظریه پرداخته، آنها را با تاکید بر دیدگاه علامه طباطبایی ارزیابی می نماید. از رهگذر این جستار مشخص می شود که «انحصارانگاری وحی در ظرف رویا»، «درونی انگاری رویای رسولانه»، «تاثیرپذیری رویا از شخصیت پیامبر(ص)»، «ابهام و رمزآلودگی زبان رویا» و «ضرورت تعبیر رویای رسولانه» شاخص ترین مولفه های این نظریه اند. چنانکه در راستای اثباتش به یک سلسله آیات قرآنی استناد شده است. با این حال، به نظر می رسد این نظریه نه تنها با فرهنگ قرآن و روایات سازگار نیست و مستندات قرآنی مزبور بر صدقش گواهی نمی دهند، بلکه آیات و روایات فراوانی بر بطلانش شهادت می دهند که در متن نوشتار حاضر تقریر می شود.
    کلیدواژگان: وحی، خواب نامه، رویاانگاری وحی، عبدالکریم سروش، علامه طباطبایی
  • مهدی نجیبی* صفحات 37-64

    جستار پیش رو، با روش گرد آوری کتابخانه ای - نرم افزاری و نیز داده پردازی تحلیلی - انتقادی با هدف تبیین و تحلیل مبانی عرفانی تفسیر آیات خلافت انسان و هبوط او به ارض، در صدد تبیین رابطه آیات پیدایش آدم با پیدایش عالم و گسترش هستی و نیز بیان حقیقت و مراتب وجودی انسان و تناظر آن با مراتب هستی است. یافته های این جستار عبارت است از تبیین و تحلیل مبانی عرفانی این آیات که در حقیقت علل پنهان برای آشکار سازی مفاهیم باطنی این آیاتند و نیز ارایه تفسیری مناسب از مفاهیم باطنی الفاظ و اصطلاحات این آیات به گونه ای که منافی معانی ظاهری آنان نباشد. در این راستا اصطلاحاتی همچون:« جنت، ارض، معصیت، نزع لباس، خلافت و هبوط، لزوم مقام علم غیب انسان کامل برای نیل به مقام خلافت و تعلیم فرشتگان توسط انسان کامل مورد بررسی گرفته و با بیان معانی حقیقی و باطنی آن ها زمینه پاسخ به بسیاری از پرسش های حول این آیات را فراهم نموده، تا از طریق جمع میان ظاهر و باطن هم خدمات مهم عرفان اسلامی به حوزه دین پژوهی بویژه حوزه تفاسیر آیات قرآن را آشکار ساخته و نیز ضعف برخی برداشت های ظاهری از آیات را نمایان نماید؛ و هم بیان کند راز هبوط انسان، گسترش هستی برای مهیا ساختن زمینه عروج او به کمالاتی است که قبلا برایش مهیا نبوده، تا از این رهگذر به کسب استقلال وجودی و کمال شایسته اش نایل آید .

    کلیدواژگان: آیات خلافت آدم، پیدایش هستی، معانی باطنی قرآن، مبانی عرفانی تفسیر قرآن، هبوط آدم
  • زینب سرخوش سلطانی، حمیدرضا بصیری* صفحات 65-96

    خواتیم آیات قرآن کریم عباراتی هستند که در پایان آیات آمده اند و ظاهرا مستقل به نظر می رسند اما با متن آیه مرتبط هستند و بررسی آنها ما را در فهم معارف آیات کمک شایان می کند. اینکه چرا خداوند در پایان آیاتی گوناگون، از خاتمه ای یکسان استفاده کرده است؟ و ارتباط این آیات با یکدیگر و همچنین با خواتیم آیات دیگر چیست؟ این مقاله در صدد آن است تا با استفاده از روش تحلیل کمی و کیفی محتوای آیات مختوم به ماده «عقل» و «فکر» و نیز مقایسه آنان با یکدیگر با مطالعه کتابخانه ای، ، به فهم مراد خداوند نسبت به استفاده از این واژگان در انتهای آیات متعدد، نزدیک شود. طبق بررسی های انجام گرفته، مشخص شد ارتباطی میان آیات مختوم به ماده «عقل» و نیز ارتباطی میان آیات مختوم به ماده «فکر» وجود دارد. خداوند در قرآن کریم معمولا در خواتیم آیاتی که در صدد بیان امری واضح بوده است که با داشتن عقل سالم قابل فهم است از ماده «عقل»، و در خواتیم آیاتی که حاوی مطلبی است که با دقت بیشتر و تفکر قابل درک و فهم است، از ماده «فکر» استفاده کرده است و نیز عقل دارای مراتبی است که تفکر مرتبه بالای آن است

    کلیدواژگان: عقل، فکر، خواتیم آیات، قرآن کریم
  • محمد کاوه* صفحات 97-124
    حکومت الهی یکی از نعمات خداوند است که موجب تنظیم بهتر روابط انسان، هدایت و در نهایت سعادت او می گردد. قرآن مجید و عهدین هر دو از حکومت سیلمان سخن گفته اند. با توجه به جایگاه بنیان های هستی شناختی حکومت به عنوان مبنای بنای حکومت، سوال پژوهش حاضر این است: بنیانهای هستی شناختی حکومت سلیمان در قرآن و عهدین چیست؟ اهمیت موضوع به تاثیرگذاری مستقیم بنیان های هستی شناختی حکومت در شکل و ساختار حکومت، رفتار حاکم با مردم و مردم با همدیگر دارد. برای پاسخ سوال پژوهش، به روش توصیفی بنیانهای هر دو کتاب بیان، مقایسه و تحلیل گردیده است. یافته های حاکیست تفاوت بنیانها در دو کتاب، در بخش عالم غیب، برخی مربوط به ارایه جامع و عمیق مبانی مشترک در قرآن و برخی به طرح موضوعات منحصر بفرد قرآن مانند نبوت سلیمان، حکمت، علم نافع زیاد، وجود کارگزاران فرا مادی و اعتقاد به معاد است. و در بخش عالم شهود تسخیر خاص سلیمان، بینش گسترده فقر مخلوقات مادی و حرکت جهان مادی به سمت خداوند در جهان آخرت، همگی در دو کتاب متفاوت می باشد.
    کلیدواژگان: «بنیانها»، «هستی شناختی»، «حکومت سلیمان»، «قرآن» و «عهدین»
  • طاهره حسن زاده خیاط* صفحات 125-146
    مساله ارث زن از شوهر از مباحثی است که فقها و مفسران شیعه و دیگر مذاهب به طور ویژه به آن پرداخته اند. قرآن کریم نیز در آیه 12 سوره نساء، جزییات احکام آن را بیان کرده است. از سوی دیگر در روایات متعددی شرایط تحقق ارث زوجه، از قبیل وجود رابطه زوجیت، استمرار زوجیت تا هنگام فوت مورث، دایمی بودن زوجیت، ممنوع نبودن زوجه از ارث و مسایلی همچون میزان و چگونگی سهم الارث زوجه در اموال منقول و غیر منقول و مانند این ها مطرح شده است. این روایات افزون بر مخالفت با ظاهر آیات، دارای اختلاف و تعارض بوده و به سبب همین اختلاف روایات، اقوال و آراء متفاوتی از سوی فقها ارایه شده است. مشهور فقها با استناد به دسته ای از این روایات، آیات را تخصیص زده و دیدگاه هایی مخالف با ظاهر آیات ارایه کرده اند. در مقابل صاحب الفرقان در برخی از شرایط تحقق ارث زوجه، دیدگاهی خلاف مشهور فقها دارد و بر آن است که به دلیل تعارض این روایات نمی توان آیات قرآن را با آن ها تخصیص زد. این پژوهش با هدف دست یابی به رای صحیح، در نظر دارد نظرات صاحب الفرقان را با آراء مشهور فقها مقایسه کند، و ادله هرکدام از آنها را مورد بررسی و کنکاش قرار دهد.
    کلیدواژگان: ارث، ارث زن، سهم الارث، زوجیت، ازدواج دائم، طلاق
  • حسنعلی رضی*، ناهید مشایی، فهیمه شریعتی، حمیدرضا آقامحمدیان شعرباف صفحات 147-176

    شکست، دشواری و ناگواری از ضرورت های اجتناب ناپذیر دنیایند؛ وعده خداوند متعال بر دوام سختی کشیدن انسان و استمرار بی وقفه ی آزمایشات و ابتلایات الهی در دنیا شاهد بر این مدعاست. بی تردید قرآن کریم در راستای مواجهه سالم و کارامد با این مشکلات نیز نسخه ای فراگیر دارد. مطالعاتی که به تازگی از منظر روانشناختی به این مقوله پرداخته اند، بر یک شاخصه بنیادین به نام «شفقت بر نفس» یا «خود دلسوزی» تاکید نموده و آن را اساس بسیاری از مهارتهای فردی، عزت نفس، شادکامی و... دانسته اند. این پژوهش به روش تحلیل محتوای کیفی و رویکرد میان رشته ای، مولفه های خودشفقتی را در یکی از مقاطع بحرانی امت اسلامی در عصر حضور رسول اکرم (ص) یعنی جنگ احد، دنبال نموده و به بسط محتوایی این فضیلت بر اساس قرآن دست یافته است. در مقوله مهربانی با خود؛ به مفاهیم نقد و انکار سرزنشگران، تاکید بر وجود مدبر مهربان و تسلی و القای آرامش؛ در مقوله انسانیت مشترک؛ عمومیت قانون مرگ و تکرار تاریخی بلا برای مومنان و در رابطه با ذهن آگاهی؛ تحلیل زمینه های شکست، انگیزش جهت غلبه بر شکست، ارایه راهکار و دستاوردسازی از شکست و تصریح به عواقب انتخاب های نادرست، را مهمترین مفاهیم محتوایی آیات جنگ احد یافته است.

    کلیدواژگان: خودشفقتی، قرآن، جنگ احد، شفقت بر نفس، ارتباط با خود
  • زهره شریعت ناصری*، نسرین کردنژاد صفحات 177-204

    تحولات تفسیر نگاری دوره معاصر در بهره گیری از روایتمطالعه تفاسیر و مقایسه آنها با یکدیگر نشان می دهد که مفسران دوره های گوناگون در حیطه منابع تفسیری عملکردی متفاوت داشته اند.سوال مقاله چگونگی این تغییر و تحول را در تفاسیر دوره معاصر و دوره های قبل از آن در حیطه بهره گیری از روایت مطمح نظر قرار داده و به نتایجی دست یافته است.این مطالعه و مقایسه که به روش توصیفی-تحلیلی انجام شد نشان داد که روش مفسران معاصر در بهره گیری از روایات، گاه نقطه مقابل مفسران پیشین بوده است به گونه ای که با مقایسه دوره های متقدم و متاخر با دوره معاصر برخی از روایات را یا بیان نکرده اند، یا با یادکرد روایت نقد سندی و دلالی آن را در پیش گرفته اند و یا در مواجهه سیاق(دلیل لبی و لفظی) بر رد و طرح روایت نظر داده اند گاه نیز روایت را بر سیاق مقدم داشته اند. 

    کلیدواژگان: منابع تفسیر، تفاسیر دوره معاصر، سیاق، روایت
  • علی بنایی* صفحات 205-226

    کارکرد مقاومت در حوزه اقتصاد برخاسته از آموزه های قرآنی و واقعیات دنیای کنونی است. مقاومت در حوزه اقتصاد، در مقابل دسیسه های مستکبرین و مشرکان رشد و نمو پیدا کرده. در راستای رهنمودهای اسلام نیز با حفظ امنیت و عدالت اقتصادی دارای برنامه ای هماهنگ است. این مقاله در پی این پرسش است که کارکردهای مقاومت در حوزه اقتصاد از منظر قرآن و روایات چیست؟ . با توجه به عنوان پژوهش روش تحقیق توصیفی و تحلیلی است. از نتایج و یافته های این مقاله، معین و مشخص شدن کارکردهای مقاومت است که موجب رهایی انسان و جامعه از مشکلات اقتصادی عصر حاضر خواهد بود. همچنین با برطرف نمودن موانع و اجرای کارکردهای اقتصادی اسلامی می توان به مقاومت در حوزه مقاومت دست یافت. کارکردهای ارایه شده تکمیل کننده و وابسته به یکدیگرند که مردم و دولت در اجرا و به ثمر رساندن آنها موثرند. هدف از این مقاله تبیین مقاومت، استخراج کارکردهای عملی و کاربردی مقاومت در حوزه اقتصاد از دیدگاه قرآن و روایات است. لذا با تکیه بر مبانی قرآنی می توان در شرایط بحران با مدیریت و راهکار اقتصادی الگوی عملی برای حکومت اسلامی و تامین کننده نیاز جامعه اسلامی را پایه گذاری کرد.

    کلیدواژگان: مقاومت، اقتصاد، مقاومت در حوزه اقتصاد، کارکرد مقاومت در اقتصاد
  • علی ملکی* صفحات 227-254

    تامین امنیت یکی از مهمترین و اساسی ترین نیاز هر جامعه است. دولتهایی که بتوانند امنیت بیشتری تامین کنند؛ توسعه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و در نتیجه کارآمدی و مشروعیت بیشتری خواهند داشت. این پژوهش درصدد است تا با روش توصیفی تحلیلی و رویکرد تحلیل متون قرآنی و روایی با تبیین نظری به این مساله پاسخ دهد که: با توجه به آموزه های مهدوی در قرآن کریم و روایات معصومین(ع)، چگونه دولت مهدوی، امنیت فراگیر و جهانی را به صورت هم افزا در عرصه جهانی فراهم می کند و ویژگیهای امنیت در دولت مهدوی چیست؟ مهمترین یافته پژوهش حاضرآن است که؛ دولت مهدوی علاوه بر بهره گیری از امدادهای غیبی، به دلیل هماهنگی در اهداف و تلفیق مناسب عوامل سیاسی دخیل در حوزه امنیت و دفاع، باعث هم افزایی امنیت در سطح جهانی می شود. این مقاله با توجه به آموزه های اسلام در قرآن و روایات، هم افزایی امنیت و دفاع را با توجه به اهداف دولتها در علوم سیاسی بررسی کرده، ویژگیها و مزیتهای آن را واکاوی می کند؛ تا هم از حیث نظری، مختصات امنیت مهدوی مشخص شود و هم از جنبه عملی، الگویی برای برنامه های توسعه دولتهای اسلامی در دوره غیبت باشد.

    کلیدواژگان: امنیت، دفاع، دولت مهدوی، قرآن، روایات
  • یوسف فرشادنیا، هادی عبیداوی*، عبدالعلی شکر صفحات 255-284

    انتساب «فرزند» و «ولادت» به خدا انگاره ای تاریخی است به طوری که قرآن با شیوه های گوناگونی آن را مورد نقد و نکوش قرار داده است. از طرفی باور به این آموزه، لوازمی را دربردارد که در تقابل با آموزه های ناب توحیدی است. مقاله ی حاضر با رویکرد توصیفی و تحلیلی، سیر تاریخی و لوازم باور به «ولادت» را بر مبنای آیات قرآن و همچنین مویدات روایی مورد بررسی قرار داده است. نتایج حکایت از آن دارد که قرآن با ذکر صفاتی نظیر مالک حقیقی، قادر مطلق، منزه بودن از نواقص برای خداوند به نفی این آموزه پرداخته است. «ولادت» براساس مکانیسم «خروج شی من شی» لوازمی از قبیل؛ حضور پیشین مولود در ذات والد و ازلیت آن به ازلیت والد، مثلیت، تعدد و تکثر خدایان در طول هم بر اساس تعدد و تکثر موالید، وجود شفعاء، محدودیت قدرت خداوند، پایستگی وجود، عدم تحقق بداء، یاس از والد و نفی دعا، ثنویت و نفی معجزه را در پی دارد. در مقابل، آموزه قرآنی «ابداع» و «خلق لا من شی» لوازمی از قبیل؛ عدم وجود مخلوق در ذات خالق و حدوث آن، عدم مثلیت، توحید و احدیت، نفی شفعاء و وسایط، قدرت بی نهایت، نفی قانون پایستگی، تحقق بدا، دعا، نفی ثنویت و اثبات توحید و اثبات معجزه را به همراه دارد.

    کلیدواژگان: ولادت، فرزند، خداوند، ابداع، خلق لا من شئ
|
  • Rahman Oshriyeh *, Mohammad Ali Esmaeili Pages 7-36
    "Revelation dreaming" is a theory that Dr. Abdolkarim Soroush has recently presented and by passing from two traditional theories and religious empiricism of revelation. The present article analyzes the Quranic components and documents of this theory with a descriptive-analytical method and evaluates them with emphasis on Allameh Tabatabai's point of view. Through this research, it becomes clear that "monopoly of revelation in the dream", "internalization of the apostolic dream", "the influence of the dream on the character of the Prophet (PBUH)", "ambiguity and mystery of the language of the dream" and "necessity of interpreting the apostolic dream" are the most prominent components of this theory. . As in order to prove it, a series of Quranic verses have been cited. However, it seems that this theory is not only inconsistent with the culture of the Qur'an and narrations, and the Qur'anic documents do not prove its truth, but also many verses and narrations testify to its invalidity, which is explained in the text of the present article.
    Keywords: Revelation, Diary, Revelation Dream, Abdul Karim Soroush, Allameh Tabatabai
  • Mahdi Najibi * Pages 37-64

    The present paper, with the method of library-software collection and analytical-critical data processing with the aim of explaining and analyzing the mystical foundations of the interpretation of the verses of the human caliphate and his descent to earth, seeks to explain the relationship between these verses and the emergence of man and the world and expansion. Existence is also the expression of the truth and levels of existence of man and the world. In addition, with a proper interpretation of the concepts and terms of these verses, such as heaven, earth, sin, dress, caliphate and descent, the status of knowledge and ignorance of angels and their inherent inability to achieve the status of caliphate and its teaching By a perfect human being, answers many questions and doubts, based on mystical principles in accordance with verses and hadiths, in order to reveal the important services of Islamic mysticism to the field of theology, especially the field of interpretations of Qur'anic verses, and the weakness of conventional and superficial interpretations. Highlight the verses and emphasize the combination of appearance and interior; He also states that the secret of man's descent is the expansion of the universe in order to prepare the ground for his ascension to perfections that were not previously available to him, in order to achieve his existential independence and worthy perfection.

    Keywords: Verses of the caliphate, Mystical interpretation of the Qur'an, The descent of adam, expantion of the existence, Caliphate of Adam
  • Zynab Sarkhosh Soltany, Hamid Reza Basiri * Pages 65-96

    We want the verses of the Holy Quran to be phrases that appear at the end of the verses and seem to be independent but are related to the text of the verse and their study will help us to understand the teachings of the verses. Why did God use the same ending at the end of different verses? And what is the relation of these verses with each other and also with the khatim of other verses?This article seeks to use the method of quantitative and qualitative analysis of the content of the verses ending in the article "intellect" and "thought" and also to compare them with each other by studying the library, to understand God's intention to use these words. At the end of several verses, approach. According to the researches, it was found that there is a connection between the verses ending in the article "intellect" and also a connection between the verses ending in the article "thought". In the Holy Qur'an, God usually has verses that seek to express something that can be understood by having a sound intellect from the word "intellect", and verses that contain material that can be understood and understood with more precision and thought. He has used the substance of "thought" and also the intellect has a level that thinking is above it

    Keywords: Reason, Thought, we want verses, The Holy Quran
  • Mohammad Kavveh * Pages 97-124
    Divine government is one of the divine blessings that regulates human relationships, guidance and happiness. The Holy Quran and the Testaments speak of King Silman. Given the position of the ontological foundations as an effective basis for the construction of government, the research question is, what are the ontological foundations of the government of Solomon in the Qur'an and the Testaments?The question is important in influencing the ontological foundations of government in the form of government, its structure, the behavior of rulers and even the people together. To answer the research question, the content of both books has been described descriptively and then compared and analyzed.The present study first divides the ontological foundations of property into occult and intuitive, and then the foundations of each are expressed and compared in the Qur'an and the Testaments.The findings indicate that the differences in the unseen section of the two books are more related to the comprehensive and deep presentation of common ground, as well as to unique issues of the Qur'an such as the prophecy of Solomon, great knowledge, the existence of metamaterial agents and belief in resurrection in the structure of government.And in the material world of Solomon's special conquest, the vast comprehensiveness of presenting the poverty of the creatures of the material world and the movement of the material world towards God, all differ in the behavior of Solomon from the perspective of the two books.
    Keywords: Foundations, Ontology, Solomon's Government, Quran, Covenants
  • Tahereh Hassanzadeh Khayyat * Pages 125-146
    A study of the Holy Qur'an and related texts, such as books on commentary and jurisprudential sources, shows that the issue of "inheritance" is one of the most important Islamic issues. In several verses of the Holy Qur'an, in addition to raising the issue of inheritance, many details have been stated that this revelation is due to the attention of the holy sharia of Islam to inherit. On the other hand, among recent commentators and jurists, Dr. Mohammad Sadeghi Tehrani can Quranic and jurisprudential scholars have criticized and analyzed their theories. This article is a step in this direction. In the beginning, after the introductory topics, the biography and works mentioned were introduced. Then, his views on inheritance issues related to "a woman's inheritance from her husband's estate" were mentioned along with Quranic arguments with their jurisprudence. From an honest point of view, a woman inherits from the same land (and not exclusively the price of the land) and in the right to inherit, there is a difference between women (permanent and non-permanent, old and young and old, priced and otherwise, with and without children) does not have. The detail between movable and immovable property is contrary to reason, justice, and custom, and finally, the narrations related to the discussion of inheritance cannot be preceded by the verses of the Holy Qur'an. These views of Mr. Tehrani have been considered by contemporaries
    Keywords: inheritance, Female Inheritance, Inheritance Share, Marriage, Permanent Marriage, divorce
  • Hasanali Razi *, Nahid Mashaee, Fahime Shariati, Hamidreza Aghamohammadian Pages 147-176

    Failure, hardship and misery are the inevitable necessities of the world; The promise of God Almighty on the endurance of human suffering and the uninterrupted continuation of divine trials and afflictions in the world is proof of this claim. Undoubtedly, the Holy Quran has comprehensive versions in order to face these problems in a healthy and efficient way. Studies that have recently addressed this issue from a psychological perspective have emphasized a fundamental characteristic called "self-compassion" or "self-compassion" and considered it as the basis of many individual skills, self-esteem, happiness, and so on. This research has followed the components of self-compassion in one of the critical periods of the Islamic Ummah in the era of the presence of the Holy Prophet (PBUH) ie the battle of Uhud, and has achieved the content expansion of this virtue based on the Qur'an. In the category of kindness to oneself; To the concepts of criticizing and denying the reproachers, emphasizing the existence of a kind and consoling resource; In the category of common humanity; The generality of the law of death and the historical repetition of calamity for believers and in relation to mindfulness; Analysis of the contexts of failure, motivation to overcome failure, providing solutions and gaining from failure and specifying the consequences of wrong choices, have been found to be the most important content concepts of the verses of Uhud War.

    Keywords: Quran, Uhud war, Self-Compassion, relationship with self
  • Zohreh Shariatnaseri *, Nasrin Kordnejad Pages 177-204

    Utilization of narration in the interpretation of contemporary periodThe study of interpretations of different periods shows that commentators have had different functions in the field of application of interpretive sources. The question of the article is how to use narration as one of the interpretive sources in the interpretation of contemporary period and has reached some results. This descriptive-analytical study has turned the discussion into interpretations of the contemporary period. The result of this study showed that the method of contemporary commentators in using narrations has sometimes been the opposite of previous commentators, so that contemporaries have either not narrated some narrations, or in the face of narration with context (lip and verbal reason) with narration They have criticized the document and its signification and commented on the rejection and design of the narration. In a few cases, the narration has taken precedence over the context.

    Keywords: sources of interpretation, interpretations of the contemporary period, Context, Narration
  • Ali Maleki * Pages 227-254

    Providing security is one of the most important and basic needs of any society. Governments that can provide more security; They will have more political, economic and cultural development and, as a result, more efficiency and legitimacy. This study seeks to answer the question with a theoretical explanation with a descriptive-analytical method and the approach of analyzing Quranic texts and narrations: According to the Mahdavi teachings in the Holy Quran and the narrations of the Infallibles, how the Mahdavi government, comprehensive and global security Provides synergy in the global arena and what are the characteristics of security in Mahdavi government? The most important finding of the present study is that; In addition to using occult aids, the Mahdavi government, due to the coordination of goals and the proper combination of political factors involved in the field of security and defense, causes the synergy of security at the global level. According to the teachings of Islam in the Qur'an and hadiths, this article examines the synergy of security and defense with regard to the goals of governments in the political sciences, and explores its features and advantages; In order to determine the coordinates of Mahdavi security both theoretically and in practice, to be a model for the development plans of Islamic states in the period of absence.

    Keywords: Security, Defense, Mahdavi Government, Quran, Narrations
  • Yusuf Farshadnia, Hadi Obidavi *, Abdolali Shokr Pages 255-284

    The attribution of "child" and "birth" to God is a historical notion that the Qur'an has criticized and challenged in various ways. On the other hand, believing in this doctrine includes accessories that are in opposition to the pure teachings of monotheism. The present article, with a descriptive and analytical approach, examines the historical course and tools of belief in "birth" based on Quranic verses as well as narrative confirmations. The results indicate that the Qur'an denies this doctrine by mentioning attributes such as true owner, omnipotent, and purity from imperfections for God. "Birth" according to the mechanism of "leaving my object" objects such as; The previous presence of the child in the essence of the parent and its eternity to the eternity of the parent, the multiplicity, multiplicity and multiplicity of gods along with the multiplicity of births, the existence of intercession, the limitation of God's power, the existence of existence, the non-fulfillment of evil, despair of the parent and negation of prayer. It follows the duality and negation of the miracle. In contrast, the Qur'anic doctrine of "inventing" and "creating without me an object" such as; The absence of the creature in the essence of the Creator and its occurrence, lack of similarity, monotheism and oneness, negation of intercession and means, infinite power, negation of the law of conservation, realization of evil, prayer, negation of duality and proof of monotheism and proof of miracles.

    Keywords: Birth, Child, God, Innovation, creation is not my thing