فهرست مطالب

دانش حسابداری مالی - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 31، زمستان 1400)

فصلنامه دانش حسابداری مالی
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 31، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید مرتضی مرتضوی، جواد شکرخواه*، قاسم بولو صفحات 1-40
    هدف

    یکی از علل احتمالی ضعف نظام کنترل های داخلی بانک ها را می توان عدم تبیین شاخص های استقرار نظام مذکور دانست. هدف این پژوهش، شناسایی عوامل اثرگذار در استقرار نظام کنترل های داخلی بانک ها با توجه به ویژگی های محیطی کشور است.

    روش

    به منظور دستیابی به اهداف پژوهش، ابتدا با مرور ادبیات موضوع، عوامل اثرگذار در استقرار نظام کنترل های داخلی بانک ها شناسایی شد. در مرحله بعد، مصاحبه های نیمه ساختاریافته با خبرگان صورت گرفت تا با توجه به تجربیات آنان و شرایط بومی بانک های کشور، سایر عوامل موثر بر موضوع پژوهش، لحاظ گردد. سپس به وسیله پرسشنامه طراحی شده، از خبرگان و صاحب نظران (اعضای هییت علمی، مدیران و کارشناسان بانک ها و بانک مرکزی و حسابرسان مستقل) نظرخواهی شد و این عامل ها با استفاده از روش دلفی فازی، مورد غربالگری قرار گرفت. پس از آن به منظور ارزیابی ارتباط شاخص ها با ابعاد از آزمون تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش بیانگر این است که از تعداد 119 شاخص استخراج شده به عنوان عوامل اثرگذار در استقرار نظام کنترل های داخلی بانک های ایران، 113 شاخص، اجماع عمومی گروه دلفی را کسب نمود و با انجام تحلیل عاملی مشخص شد همه 113 شاخص مذکور از اهمیت کافی برخوردار است.

    نتیجه گیری

     بانک ها به کمک شاخص های معرفی شده در این پژوهش قادر خواهند بود به ارزیابی وضعیت فعلی نظام کنترل های داخلی بپردازند و از کارکرد اثربخش نظام کنترل های داخلی، اطمینان حاصل نمایند.

    دانش افزایی

    یافته های این پژوهش می تواند به شناسایی عوامل اثرگذار در استقرار نظام کنترل های داخلی بانک های ایران با توجه به ویژگی های محیطی کشور و مشخص نمودن گام های لازم برای ارتقای اثربخشی نظام کنترل های داخلی در بانک ها کمک کند.

    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، فعالیت های پایشی، فعالیت های کنترلی، محیط کنترلی، نظام کنترل های داخلی
  • شعیب عباسی، امین ناظمی*، نویدرضا نمازی صفحات 41-62
    هدف

    در این مطالعه توان پیش بینی الگوی پیشنهادی برای رتبه بندی بانک ها با استفاده از شاخص های سلامت مالی و هشدار سریع ارزیابی می شود.

    روش

    پس از معرفی الگوی پیشنهادی رتبه بندی شامل 35 معیار بر اساس نظر خبرگان و به شیوه تاپسیس، ارتباط میان الگوی رتبه بندی و شاخص های سلامت مالی و هشدار سریع با استفاده از اطلاعات 15 بانک پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی سال های 1398-1394، با استفاده از رگرسیون بررسی شده است. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین الگوی رتبه بندی و شاخص های سلامت مالی و هشدار سریع رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد. در این الگوی رتبه بندی، شاخص های کمی شامل ابعاد مالی (نقدینگی، سودآوری، سرمایه و خطر دارایی ها)، ابعاد کیفی (پیچیدگی و رفتار بانک ها) و ابعاد محیطی (متغیرهای اقتصادی، پشتیبانی دولت و ویژگی های صنعت) بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که بین مدل رتبه بندی پیشنهادی شاخص های سلامت مالی و سیستم هشدار سریع رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.دانش افزایی: این شواهد، توجه به الگوی پیشنهادی را در نبود شاخص های معتبر در صنعت بانکی برای ارزیابی و رتبه بندی بانک ها، مطرح می سازد و می تواند مورد استفاده موسسه های رتبه بندی و نهادهای نظارتی بانک ها قرار گیرد.

    کلیدواژگان: رتبه بندی بومی، سلامت مالی، صنعت بانکی. هشدار سریع
  • عباس افلاطونی*، محمد خطیری، حسین شکوری نسب صفحات 63-86
    هدف

    نگهداری مقادیر غیربهینه از وجه نقد، آثار مالی منفی برای شرکت دربر دارد. بنابراین مدیران یک نسبت بهینه را برای وجه نقد، هدف گذاری کرده و برای نیل به آن هدف می کوشند. ولی سرعت تعدیل به سمت نسبت هدف، به موقعیت نسبت وجه نقد واقعی (بالاتر یا پایین تر از نسبت هدف) و مواجهه شرکت با کسری یا فزونی مالی، وابسته است. هدف این پژوهش، ارایه شواهدی در خصوص ناقرینگی سرعت تعدیل است.

    روش

    در این پژوهش، با بکارگیری داده های 3764 سال شرکت از واحدهای تجاری پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه 1398-1381 در قالب پنل نامتوازن و استفاده از روش داده های ترکیبی پویا با رویکرد گشتاورهای تعمیم یافته سیستمی، فرضیه های پژوهش، آزمون شده اند.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد که در مقایسه با سایر واحدها، شرکت هایی که وجه نقدی بیش از سطح هدف نگهداری می کنند یا درگیر کسری مالی هستند، سرعت تعدیل بیشتری دارند. نتایج تکمیلی با استفاده از رویکرد گشتاورهای تعمیم یافته تفاضل گیری شده و تعریفی متفاوت از کسری و فزونی مالی، با یافته های اصلی پژوهش سازگاری دارد.

    نتیجه گیری

     نتایج پژوهش موید آن است که هزینه نگهداری وجه نقد بیش از نسبت هدف (در شرایط کسری مالی)، بیشتر از هزینه نگهداری وجه نقد کمتر از نسبت هدف (در شرایط فزونی مالی) است و این موضوع موجب می شود شرکت هایی که وجه نقدی بیش از نسبت هدف دارند (در شرایط کسری مالی به سر می برند)، سرعت تعدیل بیشتری داشته باشند. یافته های پژوهش که بیانگر نوعی ناقرینگی در سرعت تعدیل نسبت وجه نقد است، تعامل نظریه های توازن و سلسله مراتبی را در تبیین ناقرینگی سرعت تعدیل وجه نقد، آشکار می کند.

    دانش افزایی

    پژوهش حاضر سعی نموده است تا با ارایه شواهد تجربی، تعامل بین پیش بینی های مطرح در نظریه توازن و سلسله مراتبی درخصوص سرعت تعدیل نسبت وجه نقد را آشکار نماید. یافته های این پژوهش، به توسعه ادبیات و نظریه های مربوط به وجه نقد کمک می کند.

    کلیدواژگان: نسبت وجه نقد، سرعت تعدیل، کسری مالی، نظریه توازن، نظریه سلسله مراتبی
  • ساجده رضائی، حمیدرضا وکیلی فرد*، رضا تهرانی صفحات 87-107
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی وجود رفتار توده وار شرکت ها در هر صنعت و همچنین صنعت نسب به صنعت دیگر در تعیین ساختار سرمایه است.

    روش

    رفتار توده وار با رابطه غیر خطی بین ساختار سرمایه شرکت ها با ساختار سرمایه صنعت نشان داده می شود و از روش پراکندگی مطلق مقطعی استفاده گردید. همچنین رفتار توده وار صنعت های دیگر نسبت به ساختار سرمایه هر صنعت بررسی شد. دوره زمانی پژوهش سال های 1380 تا 1398 بوده و دوازده صنعت مورد بررسی قرار گرفته است.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که در صنعت خودرو و قطعات، فلزات اساسی، غذایی به جز قند و شکر، شیمیایی، دستگا ه های برقی و کانی غیر فلزی نسبت به میانه صنعت، رفتار توده وار در ساختار سرمایه شرکت ها وجود دارد. به علاوه رفتار توده وار سایر صنعت ها نسبت به ساختار سرمایه صنعت خودرو و قطعات (5 صنعت)، لاستیک و پلاستیک (4 صنعت)، غذایی به جز قند و شکر (3 صنعت)، دارویی، کانی غیر فلزی و کاشی و سرامیک (2 صنعت)، ماشین آلات و تجهیزات، دستگاه های برقی و استخراج کانه های فلزی (1 صنعت) مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

     نتیجه پژوهش مشخص می سازد که رفتار توده وار می تواند به عنوان عامل تعیین کننده ساختار سرمایه در نظر گرفته می شود.

    دانش افزایی

     فراهم آوردن شواهدی در رابطه با رفتار توده وار و تقلید و اثر همتا در ساختار سرمایه در سطح شرکت های صنعت و همچنین در سطح صنعت ها نسبت به یکدیگر و همچنین گسترش ادبیات مالی رفتاری در محدوده مالی شرکتی در ایران، مهم ترین دانش افزایی های پژوهش حاضر می باشند.

    کلیدواژگان: ساختار سرمایه، مالی رفتاری، رفتار توده وار، اثر صنعت
  • غلامرضا رضایی، رضا تقی زاده*، محمد صادق زاده مهارلویی، رامین زارعتگری صفحات 109-133
    هدف

    با توجه به نقش مالیات در اداره هر کشوری، این پژوهش با هدف کمک به دست اندرکاران امور مالیاتی به بررسی آثار ناکارایی سرمایه گذاری در نیروی کار بر فعالیت های اجتناب مالیاتی شرکت ها پرداخته است.

    روش

    روش این پژوهش از نوع کمی و پس رویدادی است. حاضر برای انجام تحلیل های آماری از روش تحلیل رگرسیون خطی به روش داده های ترکیبی و از داده های مربوط به 124 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1388-1398 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل های پژوهش نشان داد که ناکارایی سرمایه گذاری در نیروی کار دارای آثار مثبت بر اجتناب مالیاتی است و می تواند نقش مهمی در تصمیم های مالیاتی شرکت ها ایفا کند. هم چنین، بین بیش(کم)سرمایه گذاری در نیروی کار و اجتناب مالیاتی رابطه مثبت(منفی) وجود دارد. افزون بر این، شواهد نشان داد زمانی که شرکت ها دارای محدودیت در تامین مالی هستند، در شدت این رابطه مثبت تفاوتی ایجاد نمی شود.

    نتیجه گیری

    افزایش ابهام، محیط کنترلی ضعیف تر و کاهش جریان های نقدی مورد انتظار ناشی از ناکارایی سرمایه گذاری در نیروی کار، فرصت و زمینه را برای مدیریت شرکت در خصوص افزایش اجتناب مالیاتی فراهم می کند و دست اندرکاران حوزه مالیات باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند.

    دانش افزایی

    می توان ارایه شواهد در خصوص آثار ناکارایی سرمایه گذاری در نیروی کار بر اجتناب مالیاتی با در نظر گرفتن نقش محدودیت در تامین مالی را به عنوان دانش افزایی این پژوهش معرفی کرد.

    کلیدواژگان: نیروی کار، اشتغال، بیش سرمایه گذاری در نیروی کار، کم سرمایه گذاری در نیروی کار، نرخ موثر مالیاتی
  • محمدحسین صفرزاده*، عباس هوشمند کاشانی، شمیم غلامی فتیده صفحات 135-167
    هدف

    قلدری در محل کار همواره مختل کننده بوده و تهدیدی برای شرکت های حسابرسی به شمار می رود. و با جو اخلاقی حاکم بر سازمان ارتباط نزدیکی دارد. از این رو، هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر جواخلاقی سازمان بر رفتارهای قلدرمآبانه از دیدگاه حسابرسان تازه کار است.

    روش

    جهت آزمون فرضیه های پژوهش و تحلیل آن ها از نرم افزار (SPSS) و به منظور بررسی فرضیه های پژوهش، از روش معادلات ساختاری استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها شامل دو پرسشنامه «جو اخلاقی سازمان» و «قلدری» است. که در یک پیمایش بین 385 حسابرس تازه کار با تجربه کاری اشتغال به مدت 4 ماه در موسسات حسابرسی توزیع و جمع آوری شده است.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان می دهد که منفعت طلبی، مسیولیت اجتماعی، قوانین و رویه های سازمان و قوانین و اصول حرفه ای از ابعاد جو اخلاقی سازمان به شکل معنی داری بر رفتارهای قلدرمآبانه در موسسات حسابرسی تاثیر دارد. علاوه بر تاثیرات جواخلاقی سازمان بر قلدری در محیط کار، این مقاله به این نتیجه رسیده است که جنسیت، سن، میزان تحصیلات، اندازه موسسه حسابرسی و قومیت بر قلدری در موسسات حسابرسی تاثیر ندارد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر دارای کارکرد عملی و اجتماعی می باشد. کارکرد عملی نتایج پژوهش راهنمایی برای موسسات حسابرسی ارایه کرده و به جو اخلاقی و سالم منتهی می شود که می تواند به استخدام، تعلیم و حفظ متخصصین ماهر و جوان در حوزه حسابرسی کمک کند. و کارکردهای اجتماعی یافته های این مطالعه نشان می دهد جو اخلاقی سازمان با از بین بردن قلدری در محل کار در موسسات حسابرسی به توسعه بازار و حرفه حسابرسی کمک می کند.

    دانش افزایی

    نتایج پژوهش حاضر علاوه بر پوشش خلاء پژوهش های موجود در این حوزه، راهنمایی برای موسسات حسابرسی در رابطه با ایجاد جو اخلاقی مناسب جهت کاهش قلدری سرپرستان و در نتیجه حفظ و ارتقای نیروهای تازه کار در حسابرسی فراهم می نماید.

    کلیدواژگان: جو اخلاقی سازمان، قلدری در سازمان، حسابرسان تازه کار
  • محمد غلامرضاپور*، سید پوریا کاظمی، نرجس امیرنیا، روح الله عرب صفحات 169-187
    هدف

    استدلال نظریه نمایندگی این مسئله را فرض قرار می دهد که شرکت هایی که کارکنانشان عملکرد بهتری دارند، در اداره شرکت با مسایل نمایندگی کمتری مواجه هستند و وجه نقد کمتری نگهداری می کنند. بالعکس، استدلال نظریه ذینفعان این مسئله را فرض قرار می دهد که شرکت هایی که کارکنانشان عملکرد بهتری دارند، وجه نقد بیشتری نگه داری می کنند، چرا که مدیران برای ایجاد انگیزه و تامین نیازهای کارکنان است به میزان بیشتری از وجه نقد نیاز دارند. از این رو هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه عملکرد کارکنان بر میزان نگهداشت وجه نقد شرکت، با توجه به نظریه های نمایندگی و ذینفعان است.

    روش

    این تحقیق از منظر فرآیند اجرا (نوع داده ها) یک پژوهش کمی، از منظر نتیجه اجرای آن یک پژوهش کاربردی، از منظر هدف اجرا یک پژوهش تحلیلی به روش همبستگی، از منظر منطق اجرا یک پژوهش قیاسی- استقرایی و از منظر بعد زمانی، یک پژوهش طولی (پس رویدادی) است. برای آزمون فرضیه پژوهش از اطلاعات مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1391 تا 1397 استفاده شده است، به طوری که پس از اعمال محدودیت های موردنظر در این پژوهش، نمونه نهایی متشکل از 168 شرکت انتخاب گردید. پس از اندازه گیری متغیرهای پژوهش از تجزیه تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره و تکنیک های آماری داده های تلفیقی و کنترل اثرات ثابت در سطح صنعت و سال و همچنین کنترل اثرات شرکت، برای آزمون فرضیه های پژوهش استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که مطابق با نظریه ذینفعان بین عملکرد کارکنان و میزان نگهداشت وجه نقد شرکت رابطه مثبت وجود دارد. همچنین نتایج تجزیه و تحلیل تکمیلی با استفاده از رویکرد 2SLS حاکی از آن است که این نتیجه مطابق با یافته اصلی پژوهش است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نظریه ذینفعان شرکت ها برای تامین خواسته های کارکنانی که عملکرد بهتری دارند باید وجه نقد بیشتری را نگهداری کنند.

    دانش افزایی

     این پژوهش می تواند به گسترش مبانی نظری محدود موجود در زمینه عملکرد کارکنان کمک کند و دیدگاهی جدید را به ادبیات ویژگی های کارکنان و روابط مدیریت با کارکنان، اضافه می کند و این گسترش می تواند خدماتی جهت کاربردی تر کردن قوانین و مقررات نیروی کار ارایه نماید.

    کلیدواژگان: عملکرد کارکنان، نگهداشت وجه نقد، نظریه نمایندگی، نظریه ذینفعان
|
  • Seyyed Morteza Mortazavi, Javad Shekarkhah *, Ghasem Bolou Pages 1-40
    Purpose

    One of the possible reasons for the weakness of the internal control system of banks can be considered as the lack of a pattern for the establishment of this system. The purpose of this study is to identify the effective indicators in establishing the internal control system of banks and to introduce the effective indicators according to the contextual characteristics of Iranian banks.

    Method

    In order to achieve the objectives of the research, first, by reviewing the literature, effective indicators in establishing the system of internal controls in banks were identified. In the next stage, semi-structured interviews were conducted with experts in order to consider other factors affecting the research subject according to their experiences and unique context of the Iranian banks. Then, using a questionnaire and fuzzy delphi method, these factors were screened by experts’ opinions. Finally, confirmatory factor analysis test was used to determine the factor loading of the indicators.

    Results

    The research findings indicate that out of 119 indicators identified as effective indicators in establishing the internal control system of Iranian banks, 113 indicators has obtained the general consensus of the delphi group and by conducting factor analysis, it was determined that all these 113 indicators were of sufficient importance.

    Conclusion

    Banks will be able to assess the current status of the internal control system by the indicators introduced in this study and ensure the effective functioning of the internal control system.

    Contribution

     Findings of this study can help to identify the indicators affecting the establishment of the internal control system of Iranian banks according to the contextual characteristics of the country and identify the necessary steps to improve the effectiveness of the internal control system in banks.

    Keywords: Control Activities, Control Environment, Internal Control System, Monitoring Activities, Risk Assessment
  • Shoeib Abbasi, Amin Nazemi *, Navid Reza Namazi Pages 41-62
    Purpose

    Due to the increasing importance of the issue of ranking in the banking industry and the lack of a ranking system in accordance with the conditions of the country in this study, according to the ranking systems of reputable institutions in the world and its localization with Conditions of the country provided the indigenous ranking system and evaluated it with financial health indicators and early warning system.

    Method

    For this purpose; After identifying the criteria used in evaluating the ranking of reputable institutions using the opinion of banking and academic experts, 35 criteria for ranking were extracted and using data from 15 banks listed on the Tehran Stock Exchange, during the period 2015-2019 to TOPSIS method, banks were ranked and evaluated using financial health and early warning system indicators.

    Results

    From the experts' point of view, quantitative indicators including financial dimensions (liquidity, profitability, capital and asset risk), qualitative dimensions (complexity and behavior of banks) and environmental dimensions (economic variables, government support and industry characteristics) are effective in the local bank ranking model.

    Conclusion

    The results of this study showed a positive and significant relationship between the proposed ranking model and financial health indicators and early warning system.

    Contribution

     This evidence suggests attention to the proposed indicators for the evaluation and ranking of banks, which can be used by rating agencies and bank officials.

    Keywords: banking industry, Early Warning, Financial Health, Indigenous Ranking
  • Abbas Aflatooni *, Mohammad Khatiri, Hossein Shakori Nasab Pages 63-86
    Purpose

    Maintaining non-optimal amounts of cash has negative financial consequences for a firm. Therefore, managers target an optimal ratio for cash and strive to achieve that target. However, the speed of adjustment towards the target depends on the position of the actual cash ratio (higher or lower than the target) and the firm’s exposure to the financial deficit and surplus. The purpose of this study is to provide evidence for the asymmetry of adjustment speed.

    Methods

    In this research, using 3764 firm-years data from firms listed in Tehran Stock Exchange during 2002-2019 in the form of an unbalanced panel data and using the dynamic panel data method with the system generalized method of moment (System-GMM), the research hypotheses have been tested.

    Results

    Findings show that compared with other firms, firms that hold cash above the target level or are in financial deficit, have a higher speed of adjustment. The supplementary results using difference generalized method of moment (Difference GMM), and a different definition to determine the financial deficit and surplus are consistent with the main

    findings

    The results confirm that the cost of holding cash more than the target (in deficit firms) is more than the cost of maintaining cash less than the target (in surplus firms) and this causes firms that hold cash more than the target (in a state of financial deficit) to have a faster adjustment speed. The research findings which indicate a kind of asymmetry in cash adjustment speed reveal the interaction of Trade-off and Pecking order theories in explaining the above asymmetry.

    Contribution

    By providing empirical evidence, this study has tried to reveal the interaction between the Trade-off and Pecking order theories in explaining the above asymmetry. The research findings contribute to the literature and theories on cash holding.

    Keywords: Cash Ratio, Adjustment speed, Financial Deficit, Trade-Off Theory, Pecking Order Theory
  • Sajedeh Rezaei, HamidReza Vakili Fard *, Reza Tehrani Pages 87-107
    Purpose

    The purpose of this study is to investigate the existence of herd behavior of firms in each industry as well as industry relative to other industries in determining the capital structure.

    Method

    Herd behavior is shown with a nonlinear relationship between the capital structure of firms and the industry capital structure and the method of absolute cross-sectional dispersion was used. Also, the herd behavior of other industries towards the capital structure of each industry was examined. The research period is from 2002 to 2020 and twelve industries have been studied.

    Results

    The results showed that in the automobiles and parts industry, basic metals, food except sugar, chemical, electrical appliances and non-metallic minerals of firms compared to the median of the industry, there is herd behavior in the capital structure of firms. In addition, this behavior towards the automobiles and parts industry (5 industries), rubber and plastics (4 industries), food except sugar (3 industries), pharmaceutical, non-metallic minerals and tile-ceramics (2 industries), machinery and equipment, electrical appliances and metal ore mining (1 industry) were observed.

    Conclusions

    The result of research indicates that herd behavior can be considered as a determining factor in the structure of capital.

    Contribution

     Providing evidence on herd behavior and imitation and peer effect on the capital structure at the level of industry firms and also at the level of industries relative to each other as well as the development of behavioral finance literature in the corporate finance area in Iran, is the main contribution of this study.

    Keywords: Capital Structure, Behavioral Finance, Herd Behavior, Industry Effect
  • Gholamreza Rezaei, Reza Taghizadeh *, Mohammad Sadeghzadeh Maharlui, Ramin Zeraatgari Pages 109-133
    Purpose

    Considering the role of taxation in the administration of each country, this study was conducted to study the effects of labor investment inefficiency on corporate tax avoidance activities.

    Method

    The research methodology is a quantitative and ex-post. For doing statistical analysis, the linear regression analysis was used by using the panel data method. Data related to 124 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the period 2009-2020.

    Results

    The research results showed that inefficiency of investment in labor has positive effects on tax avoidance and can play an important role in corporate tax decisions. Also, there is a positive (negative) relationship between overinvesting (underinvesting) in labor and tax avoidance. In addition, the evidence showed that when companies have limitation in funding, there is no difference in the intensity of this positive relationship.

    Conclusion

    Increase in ambiguity, weaker control environment and reduction in expected cash flows due to inefficiency of investment in the workforce provide opportunities and context for the company's management to increase tax avoidance, thus, those involved in the field of taxation should pay special attention to this issue.

    Contribution

     Rendering evidence about the effects of labor inefficiency investment on tax avoidance considering the role of constraints in financing can be introduced as knowledge Enrichment in this study.

    Keywords: Labor, employment, Over-investment in labor, Under-investment in labor, Effective Tax Rate
  • MohammadHosein Safarzadeh *, Abbas Hooshmand Kashani, Shamim Gholami Fatideh Pages 135-167
    Purpose

    workplace bullying, which is closely related to the ethical climate, has always been disruptive and a threat to audit firms. Therefore, the present paper aimed to investigate trainee auditors’ perception of the relationship between the audit firm's ethical climate and workplace bullying.

    Method

    Data collection tools included The Ethical Climate Questionnaire (Cullen, Victor, and Brason, 1993) and The Workplace Bullying Questionnaire (Arian Gholipour et al, 2009). The questionnaires were distributed among 358 trainee auditors. All the trainee auditors have been working in audit firms for 0 to 4 months. The data were analyzed statistically using SPSS software. The research hypotheses were tested through the structural equation method.

    Results

    According to the results aspects of ethical climate, such as profit-mindedness, social responsibility, firm’s rules and procedures, and professional rules and principles, can affect significantly bullying behaviors in the workplace. Moreover, our results showed that sex, age, education, audit firm size, and ethnicity do not affect bullying in the audit firms.

    Conclusion

    Our findings are applicable to both practical and social problems. These findings provide guidelines for audit firms to establish a healthy ethical climate. This, in turn, can result in recruiting, training, and retaining young and skilled professionals in the field of auditing. Also, the findings of the present paper can be applied socially to obviate bullying in the workplace and, consequently, to help in improving auditing both as a profession and as a business.

    Contribution

     The results of the present study, in addition to covering the gap of existing research in this field, provide guidance for audit firms in creating an appropriate ethical environment to reduce bullying of supervisors and thus maintain and promote new audiences in auditing.

    Keywords: Workplace Bullying, Ethical Climate, Trainee Auditor
  • Mohammad Gholamrezapoor *, SEYED POURIA KAZEMI, Narjes Amirnia, Roohollah Arab Pages 169-187
    Purpose

    The agency theory argument assumes that companies whose employees perform better face fewer agency issues and retain less cash. Conversely, the stakeholder theory argument assumes that companies with better employees retain more cash with better performance, because managers need more cash to motivate and meet employee needs. Therefore, the purpose of this study is to investigate the relationship between employee performance and the amount of corporate cash holdings, according to the agency and stakeholders theories.

    Methods

    This research is a quantitative research from the perspective of implementation process (data type), an applied research from the perspective of its implementation, an analytical research from the perspective of correlational research, a deductive-inductive research from the perspective of implementation logic and a temporal dimension , Is a longitudinal (post-event) research. To test the research hypothesis, the financial information of companies listed on the Tehran Stock Exchange between 2012 and 2018 has been used, so that after applying the restrictions in this study, the final sample consisting of 168 companies was selected. After measuring the research variables, multivariate linear regression analysis and statistical techniques of panel data and control of fixed effects at the industry and year level were used to test the research hypotheses. The hypothesis was also tested using Eviews econometric software and statistical techniques of integrated data.

    Results

    The research findings indicate that according to the stakeholder theory, there is a positive relationship between employee performance and the corporate cash holdings. Also, the results of the supplementary analysis using the 2SLS approach indicate that this result is consistent with the main findings of the research.

    Conclusion

    According to stakeholder theory, companies need to maintain more cash to meet the demands of better performing employees.

    Contribution

    This research can help to expand the existing limited theoretical foundations in the field of employee performance and add a new perspective to the literature on employee characteristics and management relationships with employees, and this expansion can provide services to make labor laws and regulations more applicable.

    Keywords: Employee Performance, Cash Holding, Agency Theory, Stakeholder Theory