فهرست مطالب

نشریه پژوهش در ورزش تربیتی
پیاپی 25 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جواد شهلایی*، غلامرضا شعبانی بهار، فرزاد غفوری، فرزانه مظلومی سوینی صفحات 17-42
    با شیوع کووید-19، پرداختن به چالش های مرتبط با همه گیری بیش از راهبردهای مقابله ای مورد توجه بوده است. نظر به ضرورت مقابله با چالش های استراتژیک مرتبط با همه گیری کرونا در ورزش، هدف این پژوهش پایش راهبردهای مقابله ای جهت تعدیل چالش های استراتژیک ناشی از این همه گیری در فدراسیون های ورزشی بوده است. این پژوهش از مطالعات کیفی اکتشافی و از انواع بنیادی بوده که با استفاده از تحلیل تماتیک انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش خبرگان مدیریت ورزشی با تجربه آشنایی با مبانی آینده پژوهی بودند که متناسب با ماهیت پژوهش تعداد 16 نفر به عنوان مشارکت کننده به صورت گلوله برفی تا دستیابی به اشباع نظری مورد مصاحبه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده جهت گردآوری داده ها شامل یک مصاحبه نیمه ساختارمند بود. از روش توافق درون موضوعی جهت اطمینان از پایایی مصاحبه ها استفاده شد، و روایی نیز با نظرخواهی از متخصصان مدیریت ورزشی و اعمال بازنگری بر اساس نظر آنها تایید گردید. تحلیل تماتیک با استفاده از مدل شش مرحله ای برون و کلارک (2006) منجر به استخراج 188 کد، 15 مضمون فرعی و پنج مضمون اصلی شد. تحلیل داده ها نشان داد که "بازتعریف مشاغل"، "ظرفیت سازی مجازی"، "رویکردهای حمایتی"، "ارتقاء و به روز رسانی"، و "روابط عمومی و ارتباطات" از راهبردهای مقابله ای در تعدیل چالش های استراتژیک همه گیری کووید-19 در فدراسیون ها می باشند. با توجه به یافته ها، تمرکز بر این راهبردها و حداکثر بهره برداری از آنها در حوزه پژوهش و اجرا می تواند گامی کلیدی در راستای اصلاح و تقویت فرایندهای مدیریتی و تعدیل تبعات ناشی از کرونا در فدراسیون ها باشد.
    کلیدواژگان: چالش های کرونا، راهبردهای مقابله ای، فدراسیون های ورزشی
  • فاطمه نادریان، امین خطیبی*، صدیقه حیدری نژاد صفحات 43-64

     مسیولیت مدنی از مباحث مهم حقوقی است که علاوه بر فرد زیان دیده و فرد وارد کننده زیان، از نظر جامعه نیز کارکرد و اهمیت خاص دارد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی مسیولیت مدنی باشگاه های ورزشی در زمان همه گیری ویروس کووید 19 بود. این پژوهش به روش کیفی و با استفاده از روش تحلیل مضمون انجام شد. جامعه آماری پژوهش خبرگان حقوق و حقوق ورزشی، اساتید مدیریت ورزشی و آشنا با مباحث حقوق ورزش، کارشناسان رسمی دادگستری در حوادث ورزشی و مربیان و مسیولان باشگاه ها بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند و به روش نظری انجام شد. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته بود. در این پژوهش محقق پس از نه مصاحبه به اشباع نظری رسید. اما برای افزایش ضریب اطمینان سه مصاحبه دیگر انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار مکس کیو دی آ نسخه 10 استفاده گردید. یافته ها حاکی از این بود که مسیولیت مدنی باشگاه های ورزشی در دوران شیوع ویروس کووید 19 شامل الزام به رعایت نکات ایمنی و الزام به رعایت نکات بهداشتی و اقدامات بازدارنده است که در دو مورد اول باشگاه ها به خوبی عمل کرده اند اما در ارتباط با اقدامات بازدارنده فعالیت خاصی صورت نگرفته است. با توجه به یافته های تحقیق و اینکه عدم انجام فعالیت های بازدارنده می تواند پیامدهای قانونی برای باشگاه ها به همراه داشته باشد، ارایه آگاهی و آموزش های لازم در این زمینه و مسیولیت هایی که ممکن است برای مربیان و مسیولان باشگاه ها ایجاد شود، ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: مسئولیت مدنی، ویروس کووید 19، باشگاه های ورزشی
  • جواد غلامیان*، احمد نظری ترشیزی، سمیه سمیعی، رامتین بهشتی صفحات 65-88
    هدف تحقیق حاضر شناسایی الگوهای ذهنی خبرگان در خصوص عوامل موثر بر افزایش سطح سواد رسانه ای معلمان تربیت بدنی در آموزش مجازی و در زمان شیوع همه گیری کووید 19 بود. پژوهش حاضر از منظر هدف، کاربردی و از نوع آمیخته و با چارچوب پارادایم تفسیری اثبات گرایی بود. در اولین مرحله، از منابع کتابخانه‏ای، نوشتاری، مقالات و مصاحبه‏ با 21 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی، معلمان تربیت بدنی، کارشناسان، معاونان و مدیران آموزش و پرورش شهرستان مشهد جهت مشخص نمودن عبارات کیو استفاده شد. بعد از این مرحله نوبت به شناسایی ذهنیت‏ها با روش کمی و به کمک تکنیک تحلیل عاملی کیو رسید. در پژوهش حاضر تعداد مشارکت کنندگان 26 نفر بود که عبارات کیو را مرتب نمودند. یافته ها پنج الگوی ذهنی مهارت گرایان، امکانات گرایان، آموزش گرایان، تخصص گرایان و عوامل فردی را شناسایی کرد که در افزایش سطح سواد رسانه ای معلمان تربیت بدنی موثر هستند. به طور کلی در الگوهای ذهنی شناسایی شده می توان یک اولویت بندی یا پیوستار قایل شد. ابتدا برای توسعه سواد رسانه ای باید الگوی ذهنی آموزش گرایان مد نظر قرار گیرد، در ادامه باید به الگوی ذهنی مهارت گرایان اشاره کرد و سعی کرد مهارت هایی که منجر به بهترین استفاده از امکانات موجود می شود را تقویت کرد. به همین دلیل این الگوی ذهنی را نیز می توان به الگوی ذهنی امکانات گرایان اولویت داد و هر دو الگوی ذهنی تخصص گرایان و عوامل فردی را در یک سطح قرار داد، زیرا تخصص زمانی اتفاق خواهد افتاد که عوامل قبلی رعایت شده باشند. در یک نتیجه گیری کلی باید بیان کرد که معلمان را بایستی به استفاده از روش های نوین تدریس تربیت بدنی در راستای افزایش سواد رسانه ای سوق داد
    کلیدواژگان: الگوهای ذهنی خبرگان، معلمان تربیت بدنی، سواد رسانه ای، آموزش مجازی، کووید 19
  • محمدحسن عبدالهی، سجاد غلامی ترکسلویه*، مهدی عباسیان صفحات 89-110

    پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل عوامل موثر در اثربخشی آموزش مجازی درس تربیت بدنی عمومی در شرایط همه گیری کرونا انجام شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه اساتید رشته علوم ورزشی بودند که 15 نفر به صورت هدفمند به عنوان مشارکت کننده انتخاب و از آنها مصاحبه گرفته شد. پس از انجام مصاحبه و جمع آوری اطلاعات، کدهای به دست آمده در بخش های مختلف، تجزیه و تحلیل شده و پس از انجام مراحل سه گانه کدگذاری باز (44 کد)، محوری (31 مقوله) و انتخابی هشت عامل شامل شیوه ارزشیابی مختلف، طراحی و ارایه تمرینات متناسب و متنوع با توجه به ماهیت درس تربیت بدنی، استفاده از امکانات مناسب، گرفتن بازخورد از دانشجویان، توجه به زمان بندی تمرینات و کلاس ها، توجه به نحوه ارایه مطالب و محتوای الکترونیکی، بیان نکات جانبی در روش تدریس آنلاین، توجه به ماهیت اصلی دروس تربیت بدنی به عنوان عوامل موثر بر اثربخشی آموزش مجازی درس تربیت بدنی معرفی شدند. با توجه به نتایج تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت که ماهیت برگزاری کلاس های تربیت بدنی عمومی تغییر کرده است و اساتید این دروس را به دلیل نداشتن یک روش اثر بخش برای تدریس با مشکلات زیادی روبرو هستند، بنابراین لازم است برای اثربخشی تدریس خود از یک مدل جامع استفاده کنند.

    کلیدواژگان: اثربخشی، آموزش الکترونیک، درس تربیت بدنی، کرونا
  • طاهره ندایی*، محدثه حسین زاده صفحات 111-136
    پژوهش حاضر با هدف تاثیر آموزش تلفیقی ریاضی با بازی های حرکتی بر پیشرفت یادگیری ریاضی و عملکرد شناختی دانش آموزان انجام گرفت. روش پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و دوره پیگیری یک ماهه بود و جامعه آماری آن را کلیه دانش آموزان دختر پایه پنجم شهر اصفهان در سال تحصیلی 1399-1398 تشکیل دادند که تعداد 60 نفر به شیوه نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و براساس نمرات پیش آزمون (عملکرد) به دو گروه 30 نفری آزمایش و گواه تقسیم شدند. مرحله مداخله در هفت جلسه به طول انجامید که در آن شرکت کنندگان گروه آزمایش مباحث ریاضی را توسط دبیر تربیت بدنی و معلم درس ریاضی در حیاط مدرسه به صورت بازی و ورزش آموزش دیدند، در حالیکه شرکت کنندگان گروه گواه آموزش مباحث ریاضی را به روش سنتی در کلاس توسط معلم دریافت نمودند. جهت جمع آوری داده ها از آزمون پیشرفت تحصیلی ریاضی و آزمون توجه تولوز- پیرون استفاده شد. داده ها به روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شد. نتایج نشان داد که آموزش ریاضی از طریق بازی های حرکتی بر افزایش نمرات درس ریاضی و عملکرد شناختی سرعت و دقت؛ و بر کاهش توجه اشتباه تاثیر معنی داری دارد. دیگر نتایج حاکی از بهبود نمرات درس ریاضی و عملکردهای شناختی دقت، سرعت و توجه اشتباه در گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه بود. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که بازی های حرکتی به عنوان یک درس تلفیقی در بهبود یادگیری درس ریاضی موثر است.
    کلیدواژگان: بازی های حرکتی، ریاضی، رویکرد تلفیقی، رویکرد سنتی، عملکرد شناختی
  • سید محمود علی زاده، محمد حامی*، وحید شجاعی صفحات 137-166

    پژوهش حاضر با هدف مدل سازی کیفی استعدادیابی ورزش بسکتبال بر منطق تحلیل محتوای پنهان اجرا شده است. روش تحقیق به شیوه کیفی و مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد است. برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. جامعه آماری تحقیق را کلیه اساتید و متخصصین حوزه مدیریت ورزشی و استعدادیابی و همچنین مدیران اجرایی حوزه استعدادیابی در وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون بسکتبال ایران تشکیل داد. روش نمونه گیری به صورت هدفمند و گلوله برفی بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از فرایند کدگذاری اولیه، محوری و گزینشی با استفاده از نرم افزار MAXQDA18 استفاده گردید. نتایج نشان داد در تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تکنیک کدگذاری باز، 452 مفهوم اولیه تعیین شد که با دسته بندی این مفاهیم، 19 مفهوم در خصوص تعریف از توسعه استعداد در بسکتبال ایران، عوامل علی (5 مقوله)، شرایط زمینه ای (5 مقوله)، شرایط مداخله گر (5 مقوله) در تحقق نظام استعدادیابی در بسکتبال ایران وجود دارد. همچنین، 8 راهبرد (راهبردهای انگیزشی، فنی، حقوقی، مدیریتی، استراتژیک، تجهیزاتی، ساختاری و آموزشی) شناسایی و 3پیامد (پیامدهای سازمانی، اجتماعی و آرمانی) را در پی خواهد داشت. بر اساس مدل پارادایمی ارتقای نظام استعدادیابی در بسکتبال ایران و با توجه ویژه به مقولات و شاخص های بیان شده، میتوان به توسعه رشته بسکتبال کشور یاری نمود.

    کلیدواژگان: برنامه راهبردی، استعدادیابی، بسکتبال، مدلسازی
  • رضا شجیع، رضا حیدری، کیانوش شجیع، احسان اسداللهی*، سید محمد امیری صفحات 167-194
    با رواج تب فوتبال در جوامع مختلف، حساسیت های کاذبی نسبت به این رشته شکل گرفته است به طوری که به برخی از بی اخلاقی و بد اخلاقی ها در بین تماشاگران، ورزشکاران و مربیان انجامیده است؛ لذا هدف از انجام پژوهش حاضر واکاوی رفتارهای غیراخلاقی بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران با استفاده از روش تحقیق کیو بود. پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی؛ به لحاظ ماهیت اکتشافی؛ ازنظر گردآوری داده ها، توصیفی پیمایشی و به دلیل کاربرد روش تحقیق کیو، از نوع پژوهش های آمیخته است. جامعه آماری کلیه پیشکسوتان و نخبگان فوتبال ایران بودند که از بین آن ها 24 نفر به عنوان مشارکت کنندگان به کمک تلفیقی از نمونه گیری هدفمند و غیراحتمالی و نمونه‏گیری گلوله برفی پژوهش انتخاب شدند. بر پایه یافته ها و براساس نتایج تحلیل عاملی کیو به طور کلی سه عامل شناسایی شد (آسیب به بازیکنان، آسیب به تیم و آسیب به جامعه) که این سه عامل حدود 20/57 درصد از واریانس را تبیین و پوشش دادند. بر همین اساس و به ترتیب اولویت، الگوی ذهنی آسیب به بازیکنان در رتبه اول، آسیب به تیم در رتبه دوم و آسیب به جامعه در رتبه سوم قرار گرفتند. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، بروز رفتارهای غیراخلاقی از سمت بازیکنان فوتبال کشور و به ویژه بازیکنان مطرح، آسیب هایی را برای خود بازیکنان، تیم ها و جامعه به همراه دارد. به نظر می رسد هزینه رفتار غیراخلاقی و غیرحرفه ای باید به اندازه ای بالا باشد که ارتکاب این رفتار به ذهن ورزشکار هم خطور نکند.
    کلیدواژگان: رفتار های غیراخلاقی، باشگاه های فوتبال، بازیکنان فوتبال، جامعه
  • مصطفی محمدزاده، محمود شیخ*، داوود حومینیان، فضل الله باقرزاده، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 195-220
    با وجود سال های اندکی که سواد بدنی در دنیا معرفی و گسترش یافته، ساختارهای سواد بدنی در منابع مختلف متفاوت بوده است. نبود یک ساختار جامع و روشن از سواد بدنی و ویژگی های مربوط به آن می تواند درک افراد از مشارکت و فعالیت را تحت تاثیر خود قرار دهد. لذا هدف این تحقیق ارایه یک چهارچوب روشن از مدل سواد بدنی بر پایه دیدگاه های متخصصان در ایران بود. برای دستیابی به این هدف از مدل تیوری زمینه ای اشتراوس-کوربین استفاده شد و داده ها از طریق مصاحبه با 14 متخصص و تحلیل طی مراحل کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد. یافته های تحقیق نشان داد سواد بدنی توانایی/ظرفیت متاثر از رشد در ابعاد چندگانه (شناختی، روانشناختی، جسمانی و رفتاری) در قالب سبک زندگی فعال است. یافته ها همچنین نشان داد شرایطی مانند جنسیت، اختلالات، سن، مشارکت در فعالیت بدنی زمینه هایی برای بروز سواد بدنی هستند، همچنین عواملی مانند آموزش و پرورش، وزارت ورزش، وزارت بهداشت، بهزیستی و شهرداری ها، عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، رسانه و خانواده بر سواد بدنی تاثیر می گذارند. علاوه بر این ، آموزش، مداخلات در کودکی و نوجوانی، فراهم کردن امکانات، افراد متخصص و سیاست گذاری مناسب می تواند به توسعه سواد بدنی کمک کند. یافته ها نشان داد پیامد سواد بدنی می تواند بهبود سبک زندگی، حفظ سلامت و تندرستی، افزایش مشارکت در فعالیت بدنی و سلامت جامعه باشد. نتایج مطالعه حاضر الگوی جامع و شفافی از چارچوب سواد بدنی را شناسایی کرد و می تواند به متخصصان، محققان و سیاست گذاران در ارایه سواد بدنی به جامعه کمک نماید.
    کلیدواژگان: سواد بدنی، سبک زندگی فعال، فعالیت بدنی، نظریه داده بنیاد
  • شهرام نظری*، کامران عیدی پور، معصومه بخیت صفحات 221-240
    هدف از انجام این تحقیق، تعیین تاثیر روابط مبتنی بر اعتماد و تناسب فرد- شغل بر توانمندسازی روانشناختی و نگهداشت شغلی معلمان ورزش با نقش میانجی تناسب فرد- سازمان، بود. روش تحقیق همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه معلمان ورزش شهر تهران به تعداد 1500 نفر بودند که بر اساس جدول مورگان تعداد 310 نفر به صورت خوشه ای تصادفی به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه های استاندارد تناسب فرد- شغل وگل و فلدمن (2009)، تناسب فرد- سازمان اسکروگینس (2008)، توانمندسازی روانشناختی حاتمی و دستار (1390)، روابط مبتنی بر اعتماد رابینز (2005) و نگهداشت کارکنان کایدنت (2009) بودند. از آمار استنباطی کلموگروف- اسمیرنوف، همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری جهت تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که، روابط مبتنی بر اعتماد بر توانمندسازی روانشناختی و نگهداشت شغلی معلمان تاثیر مثبت مستقیم داشت. تناسب فرد- سازمان نقش میانجی را به ترتیب با ضریب اثر 16/0 و 13/0صدم، برای تاثیر تناسب فرد- شغل بر توانمندسازی روانشناختی و نگهداشت شغلی معلمان ایفا کرد، اما تناسب فرد- سازمان نقش میانجی را به ترتیب با ضریب اثر 08/0 و 06/0صدم، برای تاثیر روابط مبتنی بر اعتماد بر توانمندسازی روانشناختی و نگهداشت شغلی معلمان ایفا کرد که معنادار نمی باشد. در نتیجه مدیران مربوطه جهت بالا بردن توانمندسازی روانشناختی و نگهداشت شغلی معلمان ورزش، بر روابط مبتنی بر اعتماد، تناسب فرد- شغل و تناسب فرد- سازمان تاکید کنند.
    کلیدواژگان: یگانگی سازمانی، یگانگی شغلی، توانمندی معلمان، اعتماد سازمانی
  • میثم عسگر شمسی، حمید قاسمی*، معصومه حسینی صفحات 241-266
    هدف پژوهش حاضر تدوین الگوی پارادایمی توسعه ی تولیدات علمی در حوزه ورزش دانش آموزی ایران می باشد. روش پژوهش از نظر راهبرد، کیفی متوالی و اکتشافی با هدف کاربردی- توسعه ای است که از روش نظریه سازی داده بنیاد با رویکرد اشتراس و کوربین (2008) با کدگذاری های باز، محوری و انتخابی اسناد و مصاحبه های نیمه ساختار یافته با جامعه ی آماری: خبرگان دانشگاهی تربیت بدنی و علوم ورزشی شاغل در آموزش و پرورش و دانشگاه های کشور با نمونه گیری به روش نظری (قضاوتی) بود که طی مصاحبه با صاحب نظر بیست وچهارم اشباع نظری حاصل گشت و تجزیه و تحلیل داده ها در طی پنج دور مصاحبه تا رسیدن به اجماع نظری در مورد شناسایی مقوله های پدیده ی مرکزی، شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدها صورت گرفت. ابزار پژوهش برگه های کدگذاری طبق دستورالعمل محقق ساخته بودند که روایی آن توسط اعضای گروه دلفی تایید و پایایی آن با معیار پی اسکات (ضریب توافق بین کدگذاران) 96/0 محاسبه شد. نتایج کیفی در قالب 84 مقوله و 299 کد مفهومی در دل ابعاد 6 گانه مدل پارادایمی به صورت شرایط علی (17 مقوله، 102 گویه)، پدیده اصلی و مرکزی توسعه تولیدات علمی (10 مقوله، 55 گویه)، راهبردها (21 مقوله، 49 گویه) در سطوح فردی، میانی و کلان، شرایط زمینه ای (11 مقوله، 47 گویه)، شرایط مداخله گر یا میانجی (16 مقوله، 60 گویه) و پیامدها (10 مقوله، 87 گویه) جای گرفتند. در نتیجه پیشایندها و برآیندهایی توسعه ی تولیدات علمی در حوزه ورزش دانش آموزی ایران می تواند مفید و کاربردی باشند. توسعه ی تولیدات علمی در کشور مستلزم اصلاحات ساختاری، راهبردی، مدیریتی و حرفه ای است.
    کلیدواژگان: الگوی پارادایمی، توسعه، تولیدات علمی، ورزش دانش آموزی
|
  • Javad Shahlaee *, Gholamreza Shabani Bahar, FARZAD Ghafouri, Farzaneh Mazloomi Soveini Pages 17-42
    With the outbreak of the COVID-19, the focus on challenges posed by the pandemic was more than considering the coping strategies. Given to the significance of coping with strategic challenges of COVID-19 in Sport, the aim of this study was to monitor the coping opportunities to address the strategic challenges of COVID-19 in sport federations. This research was a qualitative exploratory study through a thematic analysis. The statistical population included experts of sports management with the experience of familiarity with the principles of futurology, and according to the research nature, 16 experts were interviewed through snowball sampling until reaching theoretical saturation. The tool used in the research was a semi-structured interview. The intra-subject agreement method was used to ensure the reliability of the interviews, and the validity was confirmed by consulting sport management experts and reviewing based on their opinions. The thematic analysis by Braun and Clarke’s (2006) method led to the extraction of 188 codes, 15 sub-themes and five main themes. The findings demonstrated that "Redefining the jobs", "Virtual capacity creation", "Supportive approaches", "Upgrade and updating", and "Public Relations and communications" are among the opportunities required to address the strategic challenges posed by COVID-19 in sport federations. According to findings, focusing on the explored strategies and attempts to maximum use of these strategies in the field of research and implementation can be a key step in improving management processes and decreasing Corona consequences in sports federations.
    Keywords: Corona challenges, coping strategies, Sport Federation
  • Fatemeh Naderian, Amin Khatibi *, Sedighe Heydarinejad Pages 43-64

     Civil liability is one of the important legal issues that in addition to the injured party and the person causing the damage, also has a special function and importance from society's point of view. The aim of this study was to investigate the civil liability of sports clubs during the Covid 19 virus epidemic. This research was conducted qualitatively using the content analysis method. The statistical population of the study were Law and sports law experts, sports management professors familiar with sports law topics, Official experts of the judiciary in sports incidents, and coaches and club officials. Sampling was done purposefully and theoretically. The data collection tool was an in-depth semi-structured interview. In this research, the researcher reached theoretical saturation after 9 interviews, but 3 more interviews were conducted to increase the reliability. MAXQDA software version 10 was used for data analysis. The findings indicated that the civil liability of sports clubs during the covid 19 virus epidemic included adherence to safety and health requirements and deterrent measures, which worked well in the first two cases, but in relation to preventive action, no specific activity has been performed. Given the findings of the research and the fact that not taking preventive activities can have legal consequences for clubs, provide the necessary knowledge and training in this area and the responsibilities that may be for coaches and club officials, seems necessary to create.

    Keywords: Civil liability, Covid 19 virus, Sports Clubs
  • Javad Gholamian *, Ahmad Nazari Torshizi, Somaye Samee, Ramtin Beheshti Pages 65-88
    The aim of this study was to identify the mental patterns of experts regarding the effective factors to increase the level of media literacy of physical education teachers in virtual education. The present study was applied from the perspective of purpose and of mixed type with the framework of interpretive-positivist paradigm. In the first stage, library resources, writing, articles and interviews with 21 sports management specialists, physical education teachers, experts, assistants and education managers of Mashhad city were used to identify the terms Q. After this stage, it was time to identify the mentalities with a quantitative method and with the help of Q factor analysis technique. In the present study, the number of participants was 26 who arranged the Q expressions. Findings identified five mental patterns of skill-seekers, feature-seekers, educators, specialists and individual factors that are effective in increasing the level of media literacy of physical education teachers. It was generally concluded that a prioritization or continuum could be given to the identified mental patterns. In order to develop media literacy, first of all, the mental model of educators should be considered. The mental model of the possessors can also be prioritized, and both the mental model of the specialist and the individual factors can be put on the same level, because the specialization will occur when the previous factors are observed. In a general conclusion, it should be stated that teachers should be encouraged to use new methods of physical education teaching in order to increase media literacy
    Keywords: Mental Role Models Experts, Physical Education Teachers, Media Literacy .Virtual Education, COVID-19
  • MohammadHasan Abdollahi, Sajad Gholami Torksaluye *, Mehdi Abbasian Pages 89-110

    The aim of this study was to develop a model of effective factors in the effectiveness of e-learning in general physical education in corona pandemic conditions. The statistical population of the study included all professors of sports sciences that 15 people were purposefully selected as a sample and interviewed. After conducting the interview and gathering information, the codes obtained in different sections were analyzed and after performing the three steps of open coding (44 codes), pivotal (31 categories) and selecting eight factors including different evaluation methods, Designing and presenting appropriate and varied exercises according to the nature of physical education lessons, using appropriate facilities, getting feedback from students, paying attention to the schedule of exercises and classes, paying attention to how electronic content is presented, expressing side points in online teaching methods , Paying attention to the main nature of physical education courses were introduced as effective factors on the effectiveness of virtual education of physical education courses. According to the results of the present study, it can be concluded that the nature of holding general physical education classes has changed and teachers face many problems due to the lack of an effective method for teaching, so it is necessary for the effectiveness of their teaching from a Use a comprehensive model.

    Keywords: Effectiveness, e-learning, physical education course, Corona
  • Tahereh Nedaee *, Mohadesseh Hosseinzadeh Pages 111-136
    The aim of this study was to investigate the effect of integrated math training with movement games on the progress of mathematics learning and Cognitive function in students. The research method was quasi-experimental with a pre-test-post-test design and a one-month follow-up period. The statistical population consisted of all fifth grade girl students in Isfahan in the academic year 2019-2020 that 60 people were selected by Convenience sampling method and Based on pre-test scores (performance) were divided into two groups of 30 experimental and control. The intervention phase lasted in seven sessions in which the participants of the experimental group were trained in mathematics by the physical education teacher and the math teacher in the school yard in the form of games and sports, while the participants in the control group were taught mathematics in the traditional way. Classes received by the teacher. Mathematical achievement test was used to collect data. Data were analyzed by repeated measures analysis of variance. The results showed that mathematics education through movement games on increasing the scores of mathematics lessons and cognitive function of speed and accuracy; and has a significant effect on reducing wrong attention. Other results showed an improvement in math lesson scores and cognitive functions of accuracy, speed and wrong attention in the experimental group compared to the control group. The results of the present study show that movement games as an integrated lesson are effective in improving the learning of mathematics.
    Keywords: movement games, mathematics, integrated approach, traditional approach, Cognitive Function
  • Seyed Mahmoud Alizadeh, Mohammad Hami *, Vahid Shojaei Pages 137-166

    The present study was conducted with the aim of qualitative modeling of basketball sports talent identification on the logic of hidden content analysis. The research method to qualitatively and centrally apply to centralization can be the foundation. To collect the data, a semi-structured interview method was used. The statistical population of the study consisted of all professors and specialists in the field of sports management and talent identification, as well as executive managers in the field of talent identification in the Ministry of Sports and Youth and the Basketball Federation of Iran. The sampling method was targeted and snowball. For data analysis, the initial, axial and selective coding process was used using MAXQDA18 software. The results showed that in data analysis using open coding technique, 452 initial concepts were identified. By categorizing these concepts, 19 concepts regarding the definition of talent development in Iranian basketball, causal factors (5 categories), background conditions O (5 categories), there are intervening conditions (5 categories) in the realization of the talent identification system in Iranian basketball. Also, 8 strategies (motivational, technical, legal, managerial, strategic, equipment, structural and educational strategies) will be identified and 3 consequences (organizational, social and ideal consequences) will be identified. Based on the paradigm model of improving the talent identification system in Iranian basketball and paying special attention to the categories and indicators mentioned, it is possible to help the development of the country's basketball field.

    Keywords: Strategic Plan, Talent Search, Basketball
  • Reza Shajie, Reza Heydari, Kianoosh Shajie, Ehsan Asadollahi *, Seyed Mohammad Amiri Pages 167-194
    With the prevalence of football fever in different societies, false sensitivities towards this field have been formed, which has led to some immorality and immorality among spectators, athletes and coaches; Therefore, the purpose of this study was to investigate the immoral behaviors of Iranian Premier League players using the Q research method. The present study is applied in terms of purpose; In terms of exploratory nature; In terms of data collection, it is a descriptive-survey and due to the application of Q methodology, it is mixed research. The statistical population was all veterans and football elites of Iran, from which 24 people were selected as participants by a combination of purposeful and non-probabilistic sampling and snowball sampling. Based on the findings and the results of Q factor analysis, three factors were identified (Injury to players, Injury to the team and injury to the community) that these three factors explained and covered about 57.20% of the variance. Accordingly, in order of priority, the mental pattern of Injury to players was ranked first, Injury to the team was ranked second, and injury to the community was ranked third. According to the results of the present study, the occurrence of immoral behaviors by the country's football players, especially prominent players, causes harm to the players themselves, teams and society. It seems that the cost of immoral and unprofessional behavior should be so high that the athlete does not even think of committing this behavior.
    Keywords: Immoral Behaviors, Football Clubs, Football Players, Society
  • Mostafa Mohamadzadeh, Mahmood Sheykh *, Davood Hoominian, Fazlollah Bagherzadeh, Anooshirvan Kazemnejad Pages 195-220
    Despite the few years that physical literacy has been introduced and developed globally, physical literacy structures have been different in various sources. Lack of a comprehensive and clear structure of physical literacy and its related characteristics can affect people's perception of participation and activity. Therefore, the purpose of this study was to provide a clear framework of the physical literacy model based on the views of experts in Iranian society. Interviews were conducted with 14 experts, and the Strauss-Corbin model of grounded theory was used to analyze data in three stages of coding. Findings showed that physical literacy is the ability/capacity affected by growth in multiple dimensions (cognitive, psychological, physical, and behavioral) in the form of an active lifestyle. The findings also showed that conditions such as gender, disorders, age, and participation in physical activity are areas for outbreak physical literacy, as well as factors such as the Ministry of education, Sports and Health, Welfare and municipalities, politico-economic factors. Socio-cultural, media, and family influence physical literacy. Also, physical education, interventions in childhood and adolescence, providing facilities, experts, and appropriate policies can help develop physical literacy. Findings showed that the consequences of physical literacy could be improving lifestyle, maintaining health and well-being, increasing participation in physical activity, and community health. The present study's results identified a comprehensive and transparent model of the physical literacy framework and can help professionals, researchers, and policymakers provide physical literacy to society.
    Keywords: Physical literacy, Active Lifestyle, Physical Activity, Grounded Theory
  • Shahram Nazari *, Kamran Eidipour, Masomeh Bakhit Pages 221-240
    The purpose of this study was to determine the effect of relationships based on trust and person-job fit on psychological empowerment and Job retention of sports teachers with the mediator role of person-organization fit. The research method was correlation. The statistical population of the study included all sports teachers in Tehran with 1500 people, which according to Morgan table, 310 people as a research sample were randomly selected. Data collection tools, were standard questionnaire of person-job fit Vogel and Feldman (2009), person-organization fit Scroggens (2008), psychological empowerment Hatami and Dastar (2011), relationships based on trust Robbins (2005) and staff retention Kaident (2009). In order to analyze the data, were used Kolmogorov-Smirnov, Pearson correlation and structural equation model. The results showed that relationships based on trust had a direct positive effect on psychological empowerment and job retention of teachers. person-organization fit Played a mediator role with an effect coefficient 0.16 and 0.13, respectively for the effect of person-job fit on teacher psychological empowerment and job retention, but person-organization fit Played a mediator role with an effect coefficient 0.08 and 0.06 respectively for the effect of relationships based on trust on the psychological empowerment and job retention of teachers, which is not significant. As a result, relevant managers in order to enhance the psychological empowerment and job retention of sports teachers, emphasize on relationships based on trust, person-job fit and person-organization fit.
    Keywords: Organizational Unity, Job Unity, Teacher Empowerment, organizational trust
  • Maysa Asgar Shamsi, Hamid Ghasemi *, Masoumeh Hosaini Pages 241-266
    The purpose of study is a paradigm model for the development of scientific products in the field of Iranian student sport. The research method is a sequential and exploratory quality with an applied-developmental goal, Grounded Theory approach of Strauss & Corbin (2008) approach; with open, axial & selective coded worksheets of documents and semi-structured interviews with Statistical population: Academic experts & teacher of the physical education and sports sciences were selected by theoretical sampling. the interview with the twenty-fourth expert, theoretical saturation was obtained and Data analysis was performed during the five rounds of interviews until a theoretical consensus was reached on identifying the categories of Central concept, (causal, contextual & intervening conditions, strategies and consequences, The research instrument was coding sheets according to the researcher's instructions, the validity was confirmed by the members of the Delphi group and its reliability was calculated by P-Scott criterion of 0.96. Results in the form of 84 categories and 299 conceptual codes in the six dimensions of the paradigmatic model as causal conditions (17 categories, 102 items), Central concept of scientific development (10 categories, 55 items), strategies (21 categories, 49 items) at individual, intermediate and macro levels, Contextual conditions (11 categories, 47 items), intervention conditions (16 categories, 60 items) and outcomes (10 categories, 87 items) were included. As a result, Prerequisites and Outcomes of the scientific production development in the field of Iranian student sport can be useful and practical. Scientific production development in the country requires structural, strategic, managerial and professional reforms.
    Keywords: Paradigm model, Development, Scientific productions, Student sports