فهرست مطالب

نشریه مدیریت شهری
پیاپی 64 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نبی مرادپور، احمد پور احمد*، حسین حاتمی نژاد، کرامت الله زیاری صفحات 7-24

    فراتحلیل، روشی آماری برای ترکیب نتایج حاصل از مطالعات پژوهشی مختلف در باب یک مسئله پژوهشی ویژه برای حصول به نتیجه ای کلی و مستلزم تلفیق کمی یا کیفی یافته های حاصل از مطالعات مختلف است و امکان حصول به یافته های دقیق را در پرتو تلفیق آن ها فراهم می کند. هدف پژوهش حاضر این است که با استفاده از روش فراتحلیل، مطالعات حوزه تاب آوری شهری در ایران را بررسی و تحلیل کند و سپس صورت بندی منظمی از آن ها ارایه دهد. روش انجام این پژوهش، توصیفی - تحلیلی و ماهیت آن، کاربری - توسعه ای است. مجله های مورد تایید وزارت علوم و تحقیقات و فناوری در رشته های جغرافیا، معماری و شهرسازی، مدیریت، محیط زیست و زمین شناسی، جامعه آماری پژوهش را تشکیل می دهند. نتایج حاصل از فراتحلیل نشان دهنده این است که میزان تاب آوری در شهرهای ایران پایین است. بافت مرکزی شهرها، بافت های فرسوده شهرها و سکونتگاه های غیررسمی نسبت به سایر محدوده های شهر، از تاب آوری پایین تری برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: تاب آوری، تاب آوری شهری، فراتحلیل، فراتحلیل تاب آوری شهری
  • ایل ناز فتح العلومی، خشایار کاشانی جو* صفحات 25-39

    برنامه ریزی و اجرای رویکرد محرک توسعه یکی از راهبردهای بکار گرفته شده جهت فراهم کردن بسترهای لازم در تکوین جریان بازآفرینی و توسعه میان افزا در بخش های مرکزی و تاریخی شهرها است. در این راستا، اجرای پروژه های حمل و نقل همگانی نظیر خطوط تراموا به عنوان یکی از ابزارهای محرک توسعه شهری در بافت های تاریخی شهری محسوب می شود. این پژوهش کاربردی در صدد تبیین و اولویت بندی معیارهای مکانیابی تراموا با رویکرد پروژه محرک توسعه شهری است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی_ تحلیلی است و از روش تحلیل شبکه ای فازی (FANP) جهت ارزیابی معیارها بهره گرفته است. بدین منظور بافت تاریخی منطقه 12 شهر تهران با وجود پتانسیل های ارزشمند تاریخی در مرکز شهر قدیم تهران انتخاب گردید. پس از ارزیابی یافته ها می توان گفت که در میان معیارهای مکان یابی تراموا در بافت تاریخی منطقه 12 شهر تهران، مهمترین عوامل، کاهش آلودگی محیط و گسترش حمل و نقل عمومی هستند. همچنین کمترین اهمیت نیز به معیارهای مشارکت شهروندان و آموزش آن ها اختصاص داده شد. بر خلاف تصور عام که سرمایه گذاری مهمترین عامل در تحریک بافت به شمار می رود، این معیار رتبه 7 را در میان دیگر معیارها کسب نمود.

    کلیدواژگان: تراموا، پروژه محرک توسعه شهری، منطقه 12 تهران، بافت تاریخی، روش FANP
  • فائزه خدمتگذار، آزاده شاهچراغی*، محمدسعید ایزدی صفحات 41-52

    در این پژوهش برای بررسی چگونگی همساختی میان رفتار انسان در محیط یادگیری برای رده سنی مشخص، با نگارش مقدمه ای در مورد متغیرهای مربوط به عنوان تحقیق و بررسی پیشینه تحقیق انجام شده مرتبط با موضوع در سال های اخیر، ادبیات موضوع و مبانی نظری شامل مباحث مربوط به ازدحام انسانی، تراکم در مکان، مقیاس سراسیمگی - دلمردگی، نگرش به محیط و بازخورد رفتاری، استانداردهای معماری دخیل در طراحی، نظام خرد و کلان آموزشی، عوامل نمادین، متغیرسازمان دهی فضای معمار، نقش مولفه های اجتماعی، اصول و اهداف سازماندهی فضایی، شیوه ساختن معماری، عوامل فیزیکی، عوامل روانشناختی مورد بررسی قرار گرفته است تا با چارچوب نظری به دست آمده برای تحقیق و با توجه به هدف اصلی پژوهش در طی مراحل تحقیق و با استفاده از راهبردهای دوگانه مبتنی بر فرضیه پژوهش و با استناد به اطلاعات مربوط به نمونه دانش آموزان، با مطرح کردن مقیاس مشخصی از نمونه برداری از طریق پرسشنامه برگرفته از راهبردهای پژوهش پیش رو، بتوان به پرسش تحقیق پاسخ داد و اهمیت پرداختن به موضوع تحقیق را با توجه به نمونه های موردی معرفی شده از طریق بررسی توصیفی و استنباط داده ها نشان داد. برای بررسی توصیفی و استنباطی داده ها مبتنی بر همساختی معماری و رفتار، براساس اولویت دهی به نظرات دانش آموزان به واکاوی ضریب همبستگی شاخص های معرفی شده در ادبیات موضوع و مقایسه این شاخص ها با منحنی هنجار پرداخته شده است. عوامل موثر در ادراک فضایی دانش آموزان مورد بررسی قرار گرفته است و در نهایت از طریق تحلیل کواریانس حس تراکم مکانی - ازدحام انسانی به یافته های مرتبط با موضوع تحقیق رسیده ایم.

    کلیدواژگان: همساختی، رفتار محیطی، معماری مدرسه، محیط های یادگیری
  • سمانه جلیلی صدراباد*، محیا ستاری صفحات 53-67

    حضور همه انسان چه توانمند و چه توانیاب در محیط و انجام فعالیت های حیاتی، مستلزم مناسب بودن محیط شهری و دارابودن استقلال حرکتی است. به همین دلیل در راستای برقراری عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی، نهادهای ذی ربط در سا ل های اخیر کوشیده اند، ضوابط و قوانینی در این راستا، مصوب کنند. اجرای اصولی مناسب سازی فضاهای شهری در جهت تسهیل حرکت افراد دارای معلولیت، نیازمند ضوابط استاندارد است. در همین راستا، هدف این پژوهش، بررسی و تحلیل قوانین موجود در ارتباط با افراد دارای معلولیت می باشد. پس از بررسی قوانین، ضوابط و مصوبات، با استفاده از تحلیل محتوا قوانین و مصوبات، موضوعات اصلی استخراج و در ادامه میزان فراوانی آن ها در قوانین داخلی بیان شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد، دو موضوع "رعایت ضوابط" و "دستورالعمل مناسب سازی" بیشترین حضور را در مجموعه قوانین داشته و دو نهاد مرکز مطالعات راه و مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی و همچنین معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران و اداره کل معماری و ساختمان، ضوابط و دستورالعمل هایی را در ارتباط با بهینه سازی حضور معلولان تصویب کردند. بررسی ضوابط و دستور العمل ها نشان می دهد مهم ترین چالش و خلا در مسیر اجرای این ضوابط، عدم جامعیت قوانین و ضوابط، نبود ضمانت اجرایی مناسب و یک برنامه جامع و همچنین عدم پیش بینی منابع جهت تامین نیازهای مالی در راستای اجرای ضوابط و قوانین است که همچنان وضعیت حضور معلولین و افراد توانیاب در شهر با مشکل مواجه است.

    کلیدواژگان: ضوابط و قوانین، معلول، مناسب سازی، تحلیل محتوا
  • حمیدرضا خسروی، بابک حاجی کریمی*، محمدمهدی مظفری صفحات 69-83

    یکی از مسایل مهم در تامین مالی شهری وضعیت اعتباری شهرداری ها و تعیین رتبه اعتباری آن ها می باشد و با توجه به تفش تعیین رتبه اعتباری در تامین مالی از بازار پول و سرمایه، اعتبارسنجی و ارزیابی وضعیت اعتباری شهرداری ها ضروری می باشد. هدف از انجام این مطالعه ارایه مدل جهت اعتبارسنجی کلان شهرهای ایران مبتنی بر گزارشگری مالی کنونی شهرداری ها است . با توجه به ماهیت داده ها که کیفی و کمی است در بخش کیفی، از مصاحبه های نیمه استفاده شده ؛ سپس  با استفاده از رویکرد تیوری داده بنیاد تحلیل مصاحبه ها پرداخته و در ادامه در بخش کمی تحقیق، پس از کسب نظر خبرگان (30 نفر) به وسیله پرسشنامه و جمع بندی نظرات آن ها، جهت تعیین درجه اهمیت شاخص های موثر بر اعتبارسنجی و ارزیابی وضعیت اعتباری کنونی کلان شهرها از روش آنتروپی شانون استفاده گردید. درنهایت به جهت رتبه اعتباری کلان شهرهای ایران با توجه به درجه اهمیت شاخص های موثر بر اعتبارسنجی و ارزیابی وضعیت اعتباری کنونی کلان شهرها،مبتنی بر گزارشگری مالی، از روش ماباک استفاده شد.با توجه به نتایج، کلان شهرهای تهران، اصفهان، تبریز، شیراز، مشهد، کرج، قم و اهواز، به ترتیب بالاترین اولویت را به لحاظ سطح وضعیت اعتباری کنونی کلان شهرهای ایران مبتنی بر گزارشگری مالی شهرداری ها، به خود اختصاص دادند.

    کلیدواژگان: اعتبارسنجی، وضعیت اعتباری، کلان شهرهای ایران، گزارشگری مالی، شهرداری
  • سودابه محمدزاده، علیرضا عینی فر*، حمید ماجدی صفحات 85-101

    مطالعه کیفیت محیط های مسکونی ماهیتی پیچیده و چند بعدی دارد. هدف این مطالعه تاثیر کیفیت محیط بر مکان مسکونی پایدار برای کمک به شکل گیری مطلوب محیط های مسکونی است. برای رسیدن به این هدف، پرسش اصلی این است که، چه رابطه ای میان مولفه های کیفیت محیط و مکان پایدار در محیط های مسکونی وجود دارد؟ برای پاسخ به پرسش های تحقیق «مدل مفهومی ارتقاء کیفیت محیط» بر اساس مولفه هایی چون مشخصات فردی ساکنان، قابلیت فضاهای بینابینی و کیفیت طراحی و مولفه های عملکردی، تجربی زیبایی شناختی و زیست محیطی مکان پایدار تدوین شد. روش تحقیق همبستگی است و گرداوری داده ها با پرسشنامه پیمایشی انجام شده است. مطالعه موردی در مجتمع مسکونی وحدت بتن شهر جدید صدرا با نمونه گیری تصادفی آماری و پرسش از 215 نفر از ساکنان بوده است. برای تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی، تحلیل مسیر و AHP فازی استفاده شد. نتایج تحلیل نشان داد که بین مولفه های مدل مفهومی ارتقاء کیفیت رابطه همبستگی مثبت و معنادار وجود دارد. بیشترین همبستگی بین مکان پایدار با مولفه تجربی زیبایی شناختی در سطح معناداری 880/0 و کمترین همبستگی میان ویژگی های فردی ساکنان با مولفه های زیست محیطی در سطح 312/0 برقرار است. همچنین کیفیت محیط بر مکان پایدار اثر مستقیم دارد و مولفه های کیفیت محیط شامل قابلیت فضاهای بینابینی، کیفیت طراحی معماری و مشخصات فردی ساکنان با نقش میانجی کیفیت بر مکان پایدار اثر غیرمستقیم دارند. همچنین کیفیت محیط مسکونی بر مولفه های مکان پایدار شامل عملکردی، تجربی-زیبایی شناختی و زیست محیطی با نقش میانجی مکان پایدار اثر غیر مستقیم دارد. رتبه بندی مولفه های موثر بر کیفیت محیط نیز نشان داد که قابلیت فضاهای بینابینی بیشترین اهمیت را در کیفیت بخشی به محیط مسکونی دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت محیط مسکونی، مکان مسکونی پایدار، عملکردی، تجربی زیبایی شناختی، عوامل زیست محیطی
  • حسین شریف کاظمی، مهرداد حسینی شکیب* صفحات 103-120

    مطالعه حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی پسماندهای جمع آوری شده در شهر کرج به منظور مدیریت آن ها انجام شد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها به صورت توصیفی بوده است .شاخص های اولیه با استفاده از مرور تحقیقات پیشین به دست آمده و بر این اساس پرسشنامه محقق ساخته تهیه گردید و روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری بخش اول را کارشناسان و صاحبنظران در سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج به تعداد 142 مورد تشکیل دادند که تعداد نمونه های این پژوهش با استفاده از فرمول کوکران 104 نفر به دست آمد. از 7 خبره نیز در سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج که حداقل دارای مدرک کارشناسی و سوابق مدیریتی بیش از ده سال در زمینه بازیافت و پسماند شهری بودند نیز برای بخش اولویت بندی  بهره گرفته شد. با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و روش حداقل مربعات جزیی شاخص ها غربال شده و برای اولویت بندی ، از روش FAHP استفاده شده است و نتایج نشان داد: از بین شش دسته اصلی از انوع پسماندها، به ترتیب مدیریت پسماند بیمارستانی، خانگی و صنعتی از درجه اهمیت بالایی برخوردار می باشند. از سویی دیگر در حوزه مدیریت پسماندهای بیمارستانی نیز سه نوع پسماند یعنی پسماندهای ژنوتوکسیک، پسماندهای آسیب شناختی و پسماند اجسام تیز و برنده از اهمیت بالایی به دلیل تهدید سلامتی انسان برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: مدیریت پسماندها، اولویت بندی پسماندها، سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج
  • مهیار سجادیان، محمدعلی فیروزی*، احمد پور احمد صفحات 121-136

    هدف از این مطالعه، ارزیابی وضعیت فعلی ظرفیت نهادی برای تحقق شهر هوشمند در کلانشهر اهواز و رتبه بندی شاخص های آن بوده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و به جهت روش انجام، توصیفی- تحلیلی است که در سنجش وضعیت مولفه ها، از نظرکارشناسان شاغل اجرایی در نهادها و سازمان های درگیر در فرآیند هوشمند شدن شهر استفاده گردیده است. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه الکترونیکی محقق ساخته مبتنی بر طیف پنج درجه ای لیکرت می باشد؛ که در جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری میانگین، t تک نمونه ای و رتبه بندی فریدمن با استفاده از نرم افزار SPSS بهره گرفته شده است. نمونه آماری این پژوهش، 380 نمونه است که با روش نمونه گیری گلوله برفی و شبکه ای نظارت شده انتخاب گردیدند. بر اساس یافته های تحقیق، وضعیت ظرفیت نهادی تحقق شهر هوشمند در کلانشهر اهواز، مناسب نبوده و از این میان مولفه های پیرامونی و حکمروایی هوشمند در مقایسه با سایر مولفه ها، در وضعیت نازل تری قرار دارند. در انتها نیز بر اساس یافته های تحقیق، راهکارهایی در دو دسته راهکارهای کلی و راهکارها در راستای مولفه ها پیشنهاد گردید

    کلیدواژگان: اهواز، شهر هوشمند ظرفیت نهادی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، نهاد
|
  • Pages 7-24

    Meta-analysis is a statistical method for combining the results of different research studies on a specific research problem to achieve a general conclusion and requires a quantitative or qualitative combination of the findings of different studies. The purpose of this study is to use meta-analysis method to study and analyze urban resilience studies in Iran and then provide a systematic formulation of them. The method of this research is descriptive-analytical and its nature is applied. Journals approved by the Ministry of Science, Research and Technology in the fields of geography and geology constitute the statistical population of the research. The results of meta-analysis show that the rate of resilience in Iranian cities is low. The central fabric of cities, the worn-out textures of cities, and informal settlements have lower resilience than other parts of the city.

    Keywords: Resilience, urban resilience, meta-analysis, meta-analysis of urban resilience
  • Pages 25-39

    Planning and implementing of urban catalyst approach is one of the strategies used to provide necessary platforms in development of regeneration flow and infill development in central and historical parts of cities. In this regard, the implementation of public transit projects such as tram lines is considered as one of urban catalyst tools in urban historical areas. This applied research seeks to explain and prioritize tram line lay outing criteria in relation to urban catalyst project. The present study is descriptive-analytical and uses Fuzzy Network Analysis (FANP) method to evaluate the criteria. For this purpose, the historical context of region 12 of Tehran, despite its valuable historical potential was selected in the center of the old city of Tehran. After evaluating the findings, it could be said that reducing environmental pollution has been recognized as the most important criterion among the research criteria. Also, development of public transit and priority of pedestrian access were placed in the next criteria ranks. Furthermore, education was selected as the least important criteria. This is while that contrary to popular belief, attracting capital does not play a significant role in urban catalyst projects and it placed in 7th rank.

    Keywords: Tramway, Urban Catalyst Project, Region 12of Tehran, Historical Area, FANP Method
  • Pages 41-52

    In this research, to investigate the constructive relationship between human behavior in learning environment for specific ages, by writing an introduction to the variables related to the research and study of the research background related to the subject in recent years, the literature of the subject and theoretical foundations including topics related to human congestion, density in place, flurry-hearting scale, attitude to environment and behavioral feedback, architectural standards involved in design, micro and macro educational system, symbolic factors, variables of architectural space, The role of social components, principles and objectives of spatial organization, architectural construction method, physical factors, psychological factors have been investigated to answer the research question with the theoretical framework obtained for research and according to the main purpose of the research during the research process and using dual strategies based on the research hypothesis and citing information about the sample of students, by introducing a specific scale of sampling through a questionnaire derived from the research strategies ahead, the research question can be answered and the importance of addressing the subject of the research according to the case samples introduced through the case samples introduced through Descriptive analysis and data inference showed. to descriptive and inferentially investigate the data based on the constructive architecture and behavior, based on prioritizing students' opinions, the correlation coefficient of the indicators introduced in the subject literature and comparing these indicators with the norm curve has been investigated. The factors affecting students' spatial perception have been investigated and finally, by analyzing the covariance of spatial density sense-human congestion, we have reached the findings related to the subject of the research.

    Keywords: Constructural, Environmental behavior, School architecture, Learning environments
  • Pages 53-67

    The presence of human beings in the environment and performing vital activities requires being suitable for the urban environment and having the minimum ability in terms of motor independence. For this reason, to establish social justice and citizenship rights, the relevant institutions have tried in recent years to adopt related rules and regulations. Implementing the principles of adaptation to facilitate the movement of people with disabilities requires standard criteria. In this regard, the purpose of this study is to review and analyze the existing laws related to people with disabilities. After reviewing the rules, regulations, and approvals, using the content analysis of the laws and ratification, the main issues are extracted, and their frequency is beginning in the domestic laws. The obtained results show that the two matters of "compliance with the rules" and "adaptation instructions" have had the most presence in the set of laws, as well as the two institutions of the Center for Road and Housing and Urban Studies of the Ministry of Roads and Urban Development and the Deputy of Urban Planning and Architecture of Tehran Municipality and The entire architecture and building body adopted rules and regulations regarding the optimization of the presence of the disabled. surveying of rules and regulations shows that the most important challenges and gaps in the implementation of these rules are the lack of comprehensiveness of rules and regulations, lack of proper enforcement guarantees and a comprehensive plan, as well as lack of financial resources to implement the rules and regulations. The situation of the presence of the disabled people in the city is facing a problem.

    Keywords: Rules, Regulations, Disability, Adjustment, Content Analysis
  • Pages 69-83

    One of the important issues in urban financing is the credit status of municipalities and determining their credit rating, and according to the definition of credit rating in financing from the money and capital market, accreditation and assessment of credit status of municipalities is necessary. Be. The purpose of this study is to provide a model for accreditation of Iranian metropolises based on the current financial reporting of municipalities. Due to the nature of the data, which is qualitative and quantitative in the qualitative section, semi-interviews are used; Then, using the data theory approach of the Interview Analysis Foundation, and then in the quantitative part of the research, after obtaining the opinion of experts (30 people) by means of a questionnaire and summarizing their opinions, to determine the importance of indicators affecting validation and evaluation Current credit status of metropolises Shannon entropy method was used. Finally, according to the credit rating of Iranian metropolises, according to the importance of indicators affecting the validation and evaluation of the current credit status of metropolises, based on financial reporting, the Mabak method was used. According to the results, Tehran, Isfahan, Tabriz, Shiraz, Mashhad, Karaj, Qom and Ahvaz, respectively, had the highest priority in terms of the current level of credit status of Iranian metropolises based on financial reporting of municipalities.

    Keywords: Rating, Credit Situation, Metropolises of Iran, Financial Reporting, Municipality
  • Pages 85-101

    Studying the quality of residential environments is complex and multidimensional. The purpose of conducting this study is identifying the effect of environmental quality on sustainable housing. To reach this goal, the main question is, what is the relationship between the components of environmental quality and sustainable location in residential environments? As a result, the "conceptual model of improving the quality of the environment" based on components, such as demographic characteristics of residents, the ability of intermediate spaces and design quality and functional, experimental-aesthetic and environmental components of a sustainable place was developed. The research method is correlation, and data collection was done with a survey questionnaire. This case study was conducted in Vahdat Beton residential complex in Sadra new city with statistical random sampling and asking 215 residents. Correlation, path analysis, and fuzzy AHP tests were used to analyze the data. Results showed that there is a positive and significant correlation between the components of the conceptual model of quality improvement. The highest correlation between sustainable location and experimental-aesthetic component is at 0.880, and the lowest correlation between individual characteristics of residents and environmental components is at 0.312. Also, the quality of the environment has a direct effect on the sustainable location and the components of environmental quality, with the mediating role of quality having an indirect effect on the sustainable location. Also, the quality of the residential environment has an indirect effect on the components of the sustainable location, including functional, experimental-aesthetic and environmental, with the mediating role of the sustainable location. The ranking of the components also showed that the capability of intermediate spaces is the most important in the quality of the residential environment.

    Keywords: Quality of residential environment, sustainable residential location, functional, aesthetic experimental, environmental factors
  • Pages 103-120

    The aim of this study is to identify and prioritize the gathered wastes in Karaj in order to manage them. This study was applied in terms of purpose and descriptive in terms of data collection. Preliminary indicators were obtained using previous research and documents review and based on this, a researcher-made questionnaire was prepared and its validity and reliability were confirmed. The statistical population of the first part consisted of 142 experts in the Waste Management Organization of Karaj Municipality. The number of samples in this study was 104 using Cochran's formula.also 7 experts, who had at least a bachelor's degree and more than ten years managerial background in the field of recycling and municipal waste, were used for the prioritization section.Using confirmatory factor analysis and partial least squares method, the indices were screened and FAHP method was used for prioritization and the results showed that: among the six main categories of waste, the order of hospital, household and industrial waste management is of great importance. On the other hand, in the field of hospital waste management, three types of waste, namely genotoxic waste, pathological waste and sharp and sharp body waste are of great importance due to the threat to human health.

    Keywords: Waste Management, Waste Prioritization, Waste Management Organization of Karaj Municipality
  • Pages 121-136

    capacity for the realization of a smart city in the metropolis of Ahvaz and to rank its indicators. The research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method, which in assessing the status of components, the views of executive experts in institutions and organizations involved in the process of smartening the city has been used.The data collection tool is a researcher-made electronic questionnaire based on a five-point Likert scale; In order to analyze the data, mean statistical tests, one-sample t-test and Friedman ranking were used using SPSS software. The statistical sample of this study is 380 samples that were selected by snowball sampling and supervised network.According to the research findings, the status of the institutional capacity for the realization of a smart city in the metropolis of Ahvaz is not appropriate, and among these, the peripheral components and smart governance are in a lower situation compared to other components. Also, based on the research findings, solutions in two categories of general solutions and solutions in the direction of components were proposed.

    Keywords: Ahvaz, Smart City Institutional Capacity, Information, Communication Technology, Institution