فهرست مطالب

رهبری آموزشی کاربردی - سال دوم شماره 2 (پیاپی 6، تابستان 1400)

نشریه رهبری آموزشی کاربردی
سال دوم شماره 2 (پیاپی 6، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نگین حیدری*، عاطفه حیدری، فائزه حیدری صفحات 1-6
    با نام گرفتن قرن 21 به عنوان قرن اطلاعات و ارتباطات جهان به سرعت در حال حرکت به سمت پیشرفت در عرصه تکنولوژی می باشد. امروزه دیگر روش های سنتی آموزش به تنهایی جوابگو نمی باشند لذا سیستم آموزشی نیز باید خود را با حرکت جهان هماهنگ سازد.قبل از وقوع تغییرات ناگهانی در سیستم آموزشی پیش زمینه های لازم جهت تغییرات باید وجود داشته باشد و با استفاده از مقدمه چینی های مناسب آموزش به سمت آموزش های نو پیشروی کند. یکی از ابزار های مهم برای این نوع زمینه سازی محتوای کتاب های درسی می باشد که بتوانند دانش آموزان را به خوبی با جهان جدید ارتباطات آشنا سازند. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر گذاری کتب زبان انگلیسی دوره متوسطه دوم بر روند آمادگی برای آموزش به روش سیار می باشد. روش استفاده شده در این پژوهش تحلیل محتوا توصیفی می باشد.. جامعه آماری پژوهش کلیه کتاب های زبان انگلیسی دوره متوسطه دوم می باشد و در آن انتخاب نمونه ها به صورت جهت دار و هدایت شده انجام گرفته است. نمونه شامل کتاب زبان انگلیسی پایه دهم می باشد. بنابراین پژوهش کتب درسی زبان انگلیسی دوره متوسطه دوم می تواند یکی از عوامل زمینه ساز و ذهنیت ساز برای ورود به فضای آموزشی سیار برای دانش آموزان بوده باشد.
    کلیدواژگان: آموزش سیار، تکنولوژی، کتب درسی، تحلیل محتوا
  • شیوا ملکی*، فریبا قربانی فرد صفحات 7-16

    یکی از چالش های مرتبط با فعالیت های آموزشگاهی و یکی از بحث های مهم و مورد توجه متخصصان و روان شناسان در زمینه ی اختلال های یادگیری که به چالشی فراروی متولیان امر آموزش و تربیت تبدیل شده است خطای دیکته نویسی می باشد. ناتوانی های یادگیری و از جمله مشکلات دیکته نویسی عامل اصلی بسیاری از مشکلات تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی به شمار می روند و وجود اشکالات متعدد در مهارت های نوشتاری و به ویژه در دیکته نویسی از جمله مسایلی است که معلمان مدارس ابتدایی با آن مواجه هستند. لذا ضعف املاء یکی از دغدغه هایی است که نیاز به کنکاش و بررسی دارد. تجزیه و تحلیل، شناسایی و دسته بندی نوع غلط های دیکته ی دانش آموز و خطاهای شایع در این زمینه توسط مربی و انجام فعالیت هایی خاص برای غلبه بر آن می تواند در حذف یا تعدیل مشکلاتی که در نوشتن دیکته کودکان دبستانی مشاهده می شوند موثر باشد. با توجه به موارد مذکور و با عنایت به این که اولین گام در برطرف کردن هر ضعفی شناخت و ریشه یابی آن است؛ نویسندگان پژوهش حاضر از طریق روش کتابخانه ای و جمع آوری اطلاعات از مقالات علمی، منابع چاپی و الکترونیکی در دسترس و نیز بر اساس تجربیات و شواهد موجود در این حوزه به بررسی انواع خطاهای دیکته نویسی در دانش آموزان دبستانی و ارایه ی راهکارهایی در این رابطه پرداخته اند.

    کلیدواژگان: دیکته، خطاهای دیکته نویسی، راهکار، دانش آموزان مقطع ابتدایی
  • سیروس اسدیان* صفحات 17-26
    هدف از اجرای این تحقیق بررسی عوامل اثرگذار در تضعیف و بی توجهی به حوزه عاطفی مدارس با توجه به عنصر شادی بود. تحقیق حاضر از نظر هدف از نوع بنیادی هم چنین از نظر ماهیت توصیفی، از نوع پیمایشی می باشد، جامعه آماری این تحقیق شامل معلمان دوره ابتدایی منطقه 1 در شهر ارومیه می باشد. با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد 200 نفر و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای بعد از چند بار انتخاب خوشه های مدرسه، کلاس و در نهایت معلمان، انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش پرسش نامه محقق ساخته بود که ضریب پایایی آن 89/. به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها هم ضمن استفاده از آمار توصیفی از آزمون تی تک نمونه ای و آزمون فریدمن هم استفاده شد. پس از تحلیل داده ها مشخص شد که از نقطه نظر معلمان انتظارات زیاد جامعه و والدین، استاندارد های پایین فضاهای آموزشی، تاکید زیاد بر نمره، طراحی نامناسب برنامه های درسی و شیوه های نادرست ارزشیابی جزء عوامل موثر بر تضعیف بعد عاطفی مدارس هستند. همچنین در رتبه بندی این عوامل، استاندارد های پایین فضاهای آموزشی و شیوه های نادرست ارزشیابی در رتبه های اول و دوم اثرگذاری بر فضای شاد مدارس قرار گرفتند و تاکید زیاد بر نمره در پایین ترین رتبه قرار گرفت. هم چنین در بخش پایانی یافته های این تحقیق معلمان چشم انداز روشنی را در آینده از نظر وضعیت عاطفی مدارس تصور نمی کردند و معتقد بودند که در آینده وضعیت بدتر از شرایط حاضر خواهد شد.
    کلیدواژگان: حوزه عاطفی، مدارس شاد، برنامه های درسی
  • الهام مختاری*، مرضیه دهقانی، محدثه خطاط صفحات 27-34
    آموزش مجازی مشارکت و مداخله والدین را بیش از پیش افزایش می دهد. به ویژه در شرایطی که تمام زمان به این نوع آموزش اختصاص یابد. پژوهش حاضر به منظور بررسی عوامل موثر در اجرای برنامه درسی مجازی از دیدگاه والدین پایه اول و دوم دوره ابتدایی می باشد. جهت انجام این پژوهش، از رویکردکیفی و روش پدیدار شناسی استفاده شده است و مصاحبه نیمه ساختار یافته، به عنوان ابزار گردآوری اطلاعات می باشد. جامعه این پژوهش تمامی اولیا منطقه 13 و 15 استان تهران بوده که از این جامعه به صورت تصادفی نمونه ای  15 نفری تا به اشباع داده ها انتخاب شد. مضامین اصلی و فرعی آن با روش کدگذاری استخراج گردید. یافته ها شامل سه مضمون اصلی : نقش والدین ،نقش معلمان و نقش زیر ساخت های شبکه ی اجتماعی می باشد. که هر کدام شامل تعدادی زیر مضمون می باشد که عبارتند از: نقش والدین (آگاهی والدین از روش های آموزشی و روانشناسی، علاقه مندی به آموزش فرزندان، نقش های دیگر مادر)، نقش زیر ساخت های شبکه اجتماعی (قطع و وصل شدن مداوم، عدم جذابیت برنامه، کمبود امکانات برنامه ها و سرعت کم شبکه) و نقش معلمان و اهمیت آن در فعالیت آموزش مجازی. تحلیل نتایج نشان می دهد والدین برای اجرای موفق در آموزش مجازی، نقش خود را وابسته به فعالیت معلم می دانند.
    کلیدواژگان: برنامه درسی مجازی، مشارکت والدین، دانش آموزان، پایه اول و دوم، دوره ابتدایی
  • ناصر رزم طلب*، مهدی معینی کیا، عادل زاهدبابلان، علی خالق خواه صفحات 33-42
    هدف از اجرای این پژوهش طراحی و ارزیابی مدل فرهنگ نوآوری و مدیریت مشارکتی با میانجی گری جو سازمانی مثبت بوده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه معلمان ومدیران دوره ابتدایی و متوسطه اول و دوم شهرستان سرعین بوده است که در سال تحصیلی 98-97 مشغول به تدریس و فعالیت بوده اند. برای انتخاب نمونه، با استفاده از جدول مورگان و با روش تصادفی طبقه ای از بین 276 نفر نمونه 162 نفری انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها سه پرسشنامه فرهنگ نوآوری دابنی (2008)، جو سازمانی سیگل و کایمر (1978) و مدیریت مشارکتی فیضی (1386) بود. روایی پرسشنامه ها با توجه به ضرایب آلفای کرونباخ به ترتیب 96/0، 82/0 و 85/0 به دست آمده است. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS و LISREL بهره گرفته شد. در سطح آمار استنباطی از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحلیل نشان دادند که بین فرهنگ نوآوری و مدیریت مشارکتی با میانجیگری جو سازمانی رابطه مثبت وجود دارد. اما بین فرهنگ نوآوری و مدیریت مشارکتی رابطه مثبت و معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: فرهنگ نوآوری، مدیریت مشارکتی، جو سازمانی، مشارکت کارکنان
  • یوسف مرادیان*، اسد حجازی صفحات 43-54
    این پژوهش با هدف واکاوی و شناسایی و تعیین صلاحیت های حرفه ای آموزگاران به منظور ارایه یک چارچوب مفهومی طراحی و اجرا شد. روش پژوهش، از نوع ترکیبی اکتشافی است که به شیوه متوالی در دو بخش کیفی و کمی انجام شد. ابتدا در مرحله کیفی از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با 20 نفر از متخصصان و صاحب نظران و آموزگارن دوره ابتدایی که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند،بعد از انجام مصاحبه و کد گذاری و دستیابی به زیر مولفه ها و مولفه ها، ابعاد صلاحیت حرفه ای آموزگاران  شامل 4 بعد دانشی، مهارتی، فردی و توانایی شناسایی شدند. در بخش کمی، جامعه آماری پژوهش کلیه آموزگاران استان البرز (7000 نفر) بودند که از بین آنها تعداد 364 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسش نامه محقق ساخته صلاحیت های حرفه ای آموزگاران استفاده شد. به منظور بررسی اعتبار و میزان دقت پرسشنامه، از اعتبار صوری و اجماع صاحبنظران استفاده گردید. برای پایایی و سازگاری درونی گویه های پرسشنامه از مقیاس آلفای کرونباخ استفاده شد که با انجام یک پیش آزمون بر روی 30 پاسخگوی تصادفی انتخاب شده مبادرت شد. به منظور توصیف و تحلیل داده های گردآوری شده از آمار توصیفی (فراوانی، درصد ها، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون کلموگروف- اسمیرنوف، T مستقل و تحلیل واریانس فریدمن) استفاده شد.  یافته های پژوهش نشان داد، در سطح معناداری 01/0 بین میانگین رتبه ابعاد صلاحیت حرفه ای آموزگاران در هر دو وضعیت موجود و مطلوب تفاوت معنی داری وجود دارد. در هر دو وضعیت، ابعاد صلاحیت حرفه ای آموزگاران به ترتیب عبارتند از :بعد دانشی، بعد مهارتی، بعد فردی، بعد توانایی. همچنین میانگین نمره این ابعاد بر حسب وضعیت موجود و مطلوب با هم تفاوت معنی داری دارد به طوریکه میانگین بعد دانشی بر حسب وضعیت موجود و مطلوب به ترتیب (90/52) و (48/92)، میانگین بعد مهارتی بر حسب وضعیت موجود و مطلوب به ترتیب (28/40) و (69/69)، میانگین بعد توانایی بر حسب وضعیت موجود و مطلوب به ترتیب (95/31) و (76/56)، میانگین بعد فردی بر حسب وضعیت موجود و مطلوب به ترتیب (88/39) و (46/69) می باشد. که این اعداد نشان می دهد وضعیت موجود ابعاد صلاحیت حرفه ای آموزگاران با وضعیت مطلوب تفاوت دارد. این تفاوت برای بعد دانشی، مهارتی و توانایی در سطح 99/0 (01/0˂p)، و برای بعد فردی در سطح 95/0 معنی دار است (05/0˂p). نتایج این پژوهش می تواند دریچه های جدیدی را برای توجه بنیادی به صلاحیت حرفه ای آموزگاران  و ایجاد تغییرات مطلوب در بازنگری برنامه بهسازی منابع انسانی بگشاید.
    کلیدواژگان: صلاحیت حرفه ای، آموزگاران، دوره ابتدایی
  • محمدرضا یکتا*، صدیقه حیدری صفحات 55-62

    هدف این پژوهش، تحلیل ادراک معلمان مدارس غیرانتفاعی شهر اصفهان از مشکلات دانش آموزان مقطع ابتدایی در کلاس های بر خط در دوره شیوع ویروس کرونا بود. این مطالعه با استفاده از رویکرد کیفی و طرح نظریه مبنایی صورت گرفت. به منظور گردآوری داده ها از مصاحبه کیفی نیمه ساختاریافته استفاده شد. با استفاده از نمونه گیری هدفمند، پس از انجام 35 مصاحبه اشباع داده ها حاصل شد. تحلیل عمیق دیدگاه های معلمان، موجب شناسایی و دسته بندی 23 کد باز در قالب 4 مشکل آموزشی (3 کد باز)، اقتصادی (2 کد باز)، فیزیولوژیکی (2 کد باز)، روانشناختی و رفتاری (16 کد باز) گردید. از بین کدهای شناسایی شده عدم ارتباط چهره به چهره با معلم و خستگی ذهنی دانش آموز در مشکلات روانشناختی و رفتاری، افت شدید یادگیری دانش آموزان فعال در مشکلات آموزشی، نداشتن اینترنت و بسته در مشکلات اقتصادی و آسیب های ناشی از اتصال زیاد به اینترنت از دیدگاه معلمان جدی ترین مشکلات دانش آموزان در طول آموزش بر خط بوده است.

    کلیدواژگان: مشکلات دانش آموزان، مقطع ابتدایی، کلاس های بر خط، تحلیل کیفی، کرونا
  • مینا محمدی زاده*، محمدحسن صیف صفحات 56-68

    پژوهش حاضر به منظور شناسایی نشانگرهای یک رهبر آموزشی موفق در مدرسه و در چارچوب رویکرد کیفی و با استفاده از راهبرد پدیدارشناسی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل استادان رشته مدیریت آموزشی دانشکده های علوم تربیتی دانشگاه های دولتی و نیز مدیران شاخص مدارس متوسطه شهر شیراز در سال تحصیلی 1400-1399 است. از میان جامعه آماری، 30 نفر از طریق نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شده اند. داده ها با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته جمع آوری شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه، از کدگذاری استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که رهبر آموزشی موفق برای مدارس متوسطه شهر شیراز دارای 36 نشانگر در 5 مقوله تعیین جهت، مدیریت فرهنگ و جو سازمانی، نظارت و ارزیابی آموزشی، مدیریت بر فرایند یاددهی - یادگیری در مدرسه، و رشد و توسعه حرفه ای است.

    کلیدواژگان: رهبر آموزشی موفق، فرهنگ و جو سازمانی، ارزیابی آموزشی، فرایند یاددهی - یادگیری، توسعه حرفه ای
  • هدی سادات محسنی*، زهرا پاکباز صفحات 69-82
    نظام آموزش و پرورش از مهم ترین نهادهای رسمی کشور است که به طور بالقوه ظرفیت عظیمی برای رشد و توسعه جامعه داشته و می تواند نقش ارزنده ای در تحقق آرمان ها و چشم اندازهای علمی و تربیتی داشته باشد؛ اما ایفای این نقش مهم مستلزم فراهم نمودن اسباب و شرایط مطلوبی است که یکی از مهمترین این عوامل، نقش تعیین کننده ی مدیران مدارس است. در دنیای فعلی، نقش مدیران به گونه ای جدید بازتعریف شده است و مدیران مدارس، رهبران آموزشی محسوب می شوند که هدایت گران مجموع عوامل آموزشی مدرسه در نظر گرفته شده و نقش بی بدیلی در اثربخشی اهداف آموزشی نظام آموزش و پرورش ایفا می کنند. تاکنون نظریات متنوعی در خصوص رهبری سازمان ها از جمله سازمان های آموزشی مانند مدارس مطرح شده اند و یکی از مهمترین سبک ها در این زمینه، مدل رهبری اصیل است که در برگیرنده مولفه ها و ابعاد موثری در هدایت و رهبری نظام آموزشی مدرسه محسوب می گردد؛ لذا در این مقاله با استفاده از روش تحلیل استنادی، تلاش شد تا نقش رهبری اصیل در اثربخشی مدیریت مدرسه، مورد شناسایی و تحلیل قرار گیرد. نتایج پژوهش نشان داد که رهبران اصیل در سه بعد ارتباط با خود، ارتباط با همکاران، دانش آموزان و سایر ذینفعان و همچنین ارتباط با مدرسه، در اثربخشی مدیریت مدرسه نقش آفرینی می کنند.
    کلیدواژگان: رهبری اصیل، مدرسه، نظام آموزش و پرورش
  • ابراهیم طاهری نمهیل*، عبدالله نصیرزاده، زهرا رستمی برندق صفحات 83-90
    مدارس بهتر از معلمانی که در آنها تدریس می کنند نیستند و توسعه حرفه ای کلید اصلی پیشرفت معلمان و رشد حرفه ای آنها است. پژوهش حاضر باهدف تدوین الگوی توسعه حرفه ای معلمان در برنامه  درسی  و به صورت کیفی و به شیوه تحلیل مضمون انجام شده است. بدین منظور با 14 نفر از اساتید رشته علوم تربیتی در شهر اردبیل که به صورت هدفمند و قضاوتی انتخاب شده اند، مصاحبه نیمه ساختاریافته، انجام شده است. در این پژوهش از روش شبکه مضامین استفاده شد. روایی و پایایی پژوهش با استفاده از روش گوبا و لینکن (1985) بررسی و مورد تایید قرار گرفت. پس از تکمیل فرایند مصاحبه ها و کدگذاری، تعداد 67 مضمون پایه، 18 مضمون سازمان دهنده و 3 مضمون فراگیر در خصوص توسعه حرفه ای معلمان شناسایی شد. مضامین اصلی عبارت بودند از: 1. عوامل فردی ، 2. عوامل سازمانی، 3. عوامل مدیریتی. بررسی الگوها و مدل های ارایه شده برای توسعه حرفه ای مربیان و معلمان نشان داد که این الگوها تمامی جنبه ها و مولفه های توسعه حرفه ای  را مدنظر قرار نداده اند از این رو، پژوهش حاضر الگویی را شناسایی و ارایه می کند که شامل مولفه های سه گانه ی فردی، سازمانی و مدیریتی و روابط متقابل بین این مولفه ها بوده و با ویژگی های معلمان مقطع متوسطه سازگار می باشد.
    کلیدواژگان: توسعه حرفه ای، الگو، معلمان، متوسطه دوم، برنامه درسی
|
  • Negin Heydari *, Atefeh Heydari, Faeezeh Heydari Pages 1-6
    Named the 21st century as the century of information and communication, the world is rapidly moving towards advances in technology. Today, traditional methods of education alone are no longer responsible, so the education system must adapt to the movement of the world. Training to move towards new training. One of the important tools for this type of contextualization is the content of textbooks that can acquaint students well with the new world of communication. The main purpose of this study is to investigate the effect of high school English textbooks on the process of preparation for mobile education. The method used in this research is descriptive content analysis. The statistical population of the research is all English high school textbooks and in it the selection of samples has been done in a directional and guided manner. The sample includes a tenth grade English textbook. Therefore, the research of English language textbooks in the second year of high school can be one of the background and mentality factors for entering the mobile educational space for students.
    Keywords: mobile education, technology, Textbooks, Content Analysis
  • Shiva Maleki *, Fariba Gorbani Fard Pages 7-16

    One of the challenges related to school activities and one of the most important and considered discussions of experts and psychologists in the field of learning disorders, which has become a challenge for those in charge of education, is dictation error. ‌ بود. Learning disabilities, including dictation problems, are a major cause of many elementary school students' academic problems, and the existence of numerous problems in writing skills, especially dictation, is one of the problems that elementary school teachers face. It faces. Therefore, poor spelling is one of the concerns that needs to be explored. Analyzing, identifying and categorizing the type of student dictation mistakes and common mistakes in this field by the instructor and performing special activities to overcome it - can eliminate or modify the problems in children's dictation writing. Elementary schools are seen to be effective. In view of the above, and considering that the first step in overcoming any weakness is to identify and find its root; The authors of the present study, through the library method and collecting information from available scientific articles, print and electronic sources, as well as based on experiences and evidence in this field to investigate various dictation errors in primary school students and provide solutions in This relationship has been addressed.

    Keywords: dictation, dictation errors, solution, elementary school students
  • Sirous Asadiyan * Pages 17-26
    The purpose of this study was to investigate the factors affecting the weakening and disregard for the emotional domain of schools with respect to the element of happiness. The present study is of a fundamental type in terms of purpose as well as a survey type in terms of nature, was descriptive. The statistical population of this research includes primary school teachers in Region 1 in Urmia. Using Krejcie and Morgan table, 200 people were selected using multi-stage cluster sampling method after selecting school clusters, classrooms and finally teachers. The data collection tool in this study was a researcher-made questionnaire with a reliability coefficient of 0.89. Obtained. For data analysis, descriptive statistics, one-sample t-test and Friedman test were used. After analyzing the data, it was found that from the teachers 'point of view, high expectations of society and parents, low standards of educational spaces, high emphasis on grades, improper design of curricula and incorrect assessment methods are among the factors affecting the weakening of schools' emotional dimension. Also, in ranking these factors, low standards of educational spaces and incorrect evaluation methods were ranked first and second, and high emphasis on scores was ranked lowest. Also, in the final part of the findings of this study, teachers did not imagine a clear future in terms of the emotional status of schools and believed that in the future the situation will be worse than the current situation.
    Keywords: emotional domain, happy schools, curriculum
  • Elham Mokhtari *, Marzieh Dehghani, Mohadeseh Khattat Pages 27-34
    Virtual education increases parental involvement and intervention more than ever. Especially in a situation where all the time is devoted to this type of training. The present study is to investigate the factors affecting the implementation of the virtual curriculum from the perspective of first and second grade elementary school parents. To conduct this research, a qualitative approach and phenomenological method have been used and semi-structured interviews are used as data collection tools. The population of this study was all parents in the 13th and 15th districts of Tehran province. From this population, a sample of 15 people was randomly selected until the data were saturated. Its main and sub-themes were extracted by coding method. Findings include three main themes: the role of parents, the role of teachers and the role of social network infrastructure. Each of which includes a number of sub-themes, which are: the role of parents (parents' awareness of educational methods and psychology, interest in educating children, other roles of the mother), the role of social network infrastructure (cut And the constant connection, lack of attractiveness of the program, lack of program facilities and low network speed) and the role of teachers and its importance in e-learning activities. The analysis of the results shows that parents consider their role to depend on the teacher's activity for successful implementation in e-learning.
    Keywords: Virtual curriculum, Parental participation, Students, First, second grade, Elementary course
  • Nasser Razmtallab *, Mehdi Moeini Kia, Adel Zahed Babelan, Ali Khalegh Khah Pages 33-42
    The purpose of this study was to design and evaluate a model of culture of innovation and participatory management mediated by a positive organizational climate. The statistical population of this study was all primary and secondary school teachers and principals of Sarein city who were teaching and working in the 98-97 academic year. To select the sample, 162 people were selected from 276 people using Morgan table and stratified random sampling method. Data collection tools were three questionnaires: Dabni Innovation Culture (2008), Siegel and Kaimer (1978) Organizational Atmosphere and Feyzi Participatory Management (2007). The validity of the questionnaires according to Cronbach's alpha coefficients was 0.96, 0.82 and 0.85, respectively. SPSS and LISREL statistical software were used to analyze the data. At the level of inferential statistics, Pearson correlation coefficient test and structural equation modeling were used. The results of the analysis showed that there is a positive relationship between innovation culture and participatory management mediated by organizational climate. But there is no positive and significant relationship between innovation culture and participatory management.
    Keywords: Culture of innovation, participatory management, organizational climate, employee participation
  • Yousef Moradian *, Asad Hejazi Pages 43-54
    This research was designed and implemented with the aim of analyzing, identifying and determining the professional competencies of teachers in Alborz province in order to provide a conceptual framework. The research method is an exploratory combination that was performed sequentially in two parts: qualitative and quantitative. First, in the qualitative stage, through semi-structured interviews with 20 experts, experts and primary school teachers who were selected by purposive sampling, after conducting the interview and coding and obtaining the following components and components, dimensions Teachers' professional competence including 4 dimensions of knowledge, skills, personality and ability were identified. In the quantitative part, the statistical population of the study was all teachers in Alborz province (7000 people) from which 364 people were selected by cluster random sampling. A researcher-made questionnaire on teachers' professional competencies was used to collect information. In order to evaluate the validity and accuracy of the questionnaire, formal validity and consensus of experts were used. Cronbach's alpha scale was used for reliability and internal consistency of the questionnaire items, which was performed by performing a pre-test on 30 randomly selected respondents. Descriptive statistics (frequency, percentages, mean and standard deviation) and inferential statistics (Kolmogorov-Smirnov test, independent t-test and Friedman analysis of variance) were used to describe and analyze the collected data. Findings showed that at a significance level of 0.01, there is a significant difference between the average rank of the dimensions of professional competence of teachers in both the current and desired situation. In both situations, the dimensions of teachers' professional competence are: knowledge dimension, skill dimension, individual dimension, ability dimension. Also, the average score of these dimensions in terms of current and desirable status is significantly different, so that the average knowledge dimension in terms of current and desirable status (52.90) and (92.48), the average skill dimension in terms of current status and Desirable (40.28) and (69.69), respectively, the average ability dimension according to the current situation and desirable (31.95) and (56.76), mean individual dimension according to the current situation and desirable, respectively ( 88/39) and (46/69). These numbers show that the current situation of the dimensions of teachers' professional competence is different from the desired situation. This difference is significant for the knowledge, skill and ability dimension at the level of 0.99 (p˂0.01), and for the individual dimension at the level of 0.95 (p˂0.05). The findings of the research showed that structural equation modeling analysis supported the model's fitness with the data.
    Keywords: professional competencies, teachers, Alborz province
  • MohammadReza Yekta *, Sedigheh Heydari Pages 55-62

    The purpose of this study was to analyze the perception of non-profit school teachers in Isfahan about the problems of elementary school students in online classes during the outbreak of coronavirus. This study was conducted using a qualitative approach and basic theory design. Semi-structured qualitative interviews were used to collect data. Using purposive sampling, data saturation was obtained after 35 interviews. In-depth analysis of teachers' perspectives led to the identification and classification of 23 open codes in the form of 4 problems: educational (3 open codes), economic (2 open codes), physiological (2 open codes), psychological and behavioral (16 open codes). Among the identified codes, the lack of face-to-face communication with the teacher and the student's mental fatigue in psychological and behavioral problems, severe decline in learning of active students in educational problems, lack of internet and closed in economic problems and harms caused by high internet connection from teachers' point of view are the most serious. Students' problems have been online during the training.

    Keywords: Student Problems, Elementary, Online Classroom, Qualitative Analysis, Corona
  • Mina Mohammadizadeh *, MohammadHassan Seif Pages 56-68

    The present study was conducted to identify the indicators of a successful educational leader in school and in the framework of a qualitative approach and using a phenomenological strategy. The statistical population of the study includes professors of educational management in the faculties of educational sciences of public universities and also the principals of high schools in Shiraz in the academic year 1399-1400. From the statistical population, 30 people were selected through purposive sampling to achieve theoretical saturation. Data were collected using semi-structured interviews. In order to analyze the data obtained from the interview, coding was used. Findings showed that a successful educational leader for high schools in Shiraz has 36 indicators in 5 categories: direction, organizational culture and management, educational monitoring and evaluation, management of the teaching-learning process in school, and professional growth and development. .

    Keywords: Successful educational leader, organizational culture, atmosphere, educational evaluation, teaching-learning process, Professional development
  • Hoda Sadat Mohseni *, Zahra Pakbaz Pages 69-82
    The education system is one of the most important official institutions of the country, which has a huge potential for the growth and development of society and can play a valuable role in the realization of scientific and educational ideals and perspectives; However, playing this important role requires providing favorable conditions and conditions, one of the most important of which is the determining role of school principals. In today's world, the role of principals has been redefined in a new way and school principals are considered educational leaders who are considered to be the guides of all school educational factors and play an irreplaceable role in the effectiveness of educational goals of the education system. They do. So far, various theories have been proposed about the leadership of organizations, including educational organizations such as schools, and one of the most important styles in this field is the original leadership model, which includes components and effective dimensions in leading the system. Is considered school education; Therefore, in this article, using the citation analysis method, an attempt was made to identify and analyze the role of genuine leadership in the effectiveness of school management. The results showed that genuine leaders play a role in the effectiveness of school management in three dimensions: self-communication, communication with colleagues, students and other stakeholders, as well as communication with the school.
    Keywords: Genuine leadership, school, education system
  • Ebrahim Taheri Namhil *, Abdullah Nasirzadeh, Nasirzadeh Zahra Rostami Pages 83-90
    Schools are no better than the teachers they teach, and professional development is the key to teachers' progress and professional growth. The present study has been conducted with the aim of developing a model for professional development of teachers in the curriculum in a qualitative and thematic manner. For this purpose, semi-structured interviews were conducted with 14 professors of educational sciences in Ardabil who were purposefully and judiciously selected. In this research, the network of themes method was used. The validity and reliability of the study were evaluated and confirmed using the method of Goba and Lincoln (1985). After completing the interview and coding process, 67 basic themes, 18 organizing themes and 3 comprehensive themes on teacher professional development were identified. The main themes were: 1. Individual factors, 2. Organizational factors, 3. Managerial factors. Examining the models and models presented for professional development of educators and teachers showed that these models did not consider all aspects and components of professional development. Therefore, the present study identifies and presents a model that includes components. The individual, organizational, and managerial triads and the interrelationships between these components are consistent with the characteristics of high school teachers.
    Keywords: Professional development, Model, teachers, Secondary High School, curriculum