فهرست مطالب

جراحی استخوان و مفاصل ایران - سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 72، زمستان 1399)

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 72، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مارینا مکرو*، کانر اسمیت، تیلور جکسون، چان هی جو، جان برچ صفحات 1-6
    پیش زمینه و هدف

    بیماران اطفال مبتلا به بیماری بلانت غالبا تغییر شکل های تطبیقی ثانویه را در دیستال استخوان ران همان سمت نشان می دهند. این مطالعه، طول قسمت ها و زاویه لاترال دیستال استخوان ران طرف درگیر و سالم را در کودکان با بیماری بلانت نوزادی و نوجوانی یک طرفه ارزیابی می کند.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 23 بیمار مبتلا به بلانت نوزادی و 24 بیمار بلانت نوجوانی بررسی شدند. مشخصات رادیوگرافی و آماری (شامل طول استخوان های فمور و تیبیا و mLDFA) در عکس ایستاده رخ قبل از عمل در سمت نرمال و درگیر محاسبه شدند.

    یافته ها

    23 بیمار بلانت نوزادی و 24 بیمار با بیماری بلانت نوجوانی بودند. سن بیماران نوجوان به طور قابل ملاحظه ای بیشتر بود (2.0 ± 14.0 در مقابل 2.2± 7.0؛ 01/0>p). نژاد سیاه در هر دو گروه بیشتر بود (65-75%). گروه نوجوانان غالبا پسر بودند (21/24;88%)، در حالی که درگروه نوزادی بیشتر دختر بودند (13/23 ;57% ,p <0.01). نابرابری طول اندام در بیماران نوجوان به طور معنی داری بیشتر از گروه نوزادی بود (1.9 ±1.8 در مقابل  0.8± 0.6سانتی متر؛ 0.01 p <) . کوتاهی استخوان ران در همان طرف (1.2 ± 1.2سانتی متر) کوتاه شدن تیبیا را در گروه نوجوان برجسته تر کرده بود (). اختلاف طول استخوان تیبیا در بیماران بلانت نوزادی نسبت به بلانت نوجوانی بیشتر بود (0.7 ± 0.8  سانتی متر؛ p=0.54)، همراه با رشد نسبی استخوان ران در همان طرف (0.7± 0.2 سانتی متر 01/0>p). نسبت استخوان تیبیا به فمور بین گروه ها تفاوت معنی داری داشت (0.81 در بلانت نوجوانی در مقابل 0.78در بلانت نوزادی; p <0.01). گروه نوزادی به طور متوسط زاویه های مکانیکی لاترال دیستال ران (mLDFA)[1] نرمال (2± 87 درجه) داشتند، در حالی که اکثر بیماران نوجوان، انحراف واروس در دیستال ران آنها بیشتر شده بود (4 ± 95 درجه؛ 01/0>p).

    نتیجه گیری

    بیماران مبتلا به بلانت نوزادی و نوجوانی یک طرفه، تغییرات انطباقی کاملا متفاوتی را در دیستال استخوان ران همان سمت نشان می دهند. تغییرات هم زمان در استخوان ران همان سمت، باعث افزایش انحراف زاویه ای و اختلاف طول پا در بیماران بلانت نوجوانی می شود که در گروه بلانت نوزادی دیده نمی شود.

    کلیدواژگان: ژنو واروم، نوزادان، نوجوانان، بیماری رشد استخوان، فمور
  • محمدتقی پیوندی، فرشید باقری، علی بیرجندی نژاد، سارا عامل فرزاد، لیدا جراحی، میلاد اسماعیل زاده، امین رازی* صفحات 7-11
    مقدمه

    تاثیر استفاده از هورمون پاراتیرویید در درمان عوارض شکستگی، در مطالعات محدودی ارزیابی شده است. پس، هدف از این مطالعه، ارزیابی تاثیر هورمون پاراتیرویید بر جوش خوردگی شکستگی های دیافیز استخوان تیبیا/فیبولا مبتلا به تاخیر در جوش خوردن یا جوش نخوردن بوده است.

    مواد و روش ها

    این ارزیابی، مطالعه ای بیمارستانی بود که روی بیماران مبتلا به شکستگی با تاخیر یا عدم جوش خوردگی استخوان تیبیا یا فیبولا انجام شده است. در بیمارستان شهید کامیاب، بیماران با معیارهای ورود به مطالعه پس از پر کردن رضایت آگاهانه وارد مطالعه شدند. آزمایش هایCBC ،ESR ،Ca ،P ،Mg ،ALK-P ،Cr ،BUN  انجام شد و پس از آن برای گروه موردمطالعه ویتامین D و کلسیم خوراکی همراه با هورمون پاراتیرویید برای 3 ماه تجویز شد. در گروه کنترل فقط از ویتامین D و کلسیم خوراکی استفاده شد. بیمارانی که دارای فاکتورهای خطر خاص مانند استفاده از دیگوکسین یا نارسایی کلیه بودند از مطالعه خارج شدند و بیماران با دو معیار کلینیکی و رادیوگرافیک به صورت ماهانه موردارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین و انحراف سن در گروه مورد 16.9±37.7 سال و در گروه شاهد 13.8±39.1 سال بوده است (P=0.73). از نظر جنسیت در دو گروه، 24 نفر مذکر و 6 نفر مونث بوده اند (P=1.0). تفاوت معنادار آماری در نوع شکستگی، شکل شکستگی و نوع فیکساسیون در گرافی های نهایی بین دو گروه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    در ارزیابی اخیر مشاهده شد که در 3 ماه تجویز هورمون پاراتیرویید، هیچ تاثیر مثبتی از این هورمون در بهبود شکستگی حتی از نظر کلینیکی و رادیوگرافی وجود ندارد.

    کلیدواژگان: هورمون پاراتیروئید، ترمیم شکستگی، شکستگی های جوش نخورده، شکستگی های تیبیا، دیافیز
  • علیرضا ناصری، عباسعلی دهقانی، محمدرضا محرمی* صفحات 12-16
    پیش زمینه

    با توجه به عوارض نامطلوب ترمبوز ورید عمقی پس از عمل جراحی و نامشخص بودن شیوع این عارضه پس از عمل جراحی تعویض مفصل زانو در بیماران با سابقه شیمی درمانی بر آن شدیم تا مطالعه حاضر را با هدف بررسی فراوانی ترومبوز ورید عمقی به دنبال عمل جراحی تعویض مفصل زانو در بیماران با سابقه شیمی درمانی به انجام برسانیم.

    مواد و روش ها

    تعداد 189 بیمار کاندید جراحی تعویض مفصل زانو با سابقه شیمی درمانی طی 36 ماهه منتهی به اسفندماه سال 1399 مراجعه کننده به بیمارستان های شهدا و امام رضا (علوم پزشکی تبریز) به روش تمام شماری وارد این مطالعه توصیفی- تحلیلی شدند. پس از جراحی بیماران از نظر بروز ترومبوز ورید عمقی و عوامل موثر بر آن براساس ابزار تعیین کننده ترمبوز ورید عمقی و سونوگرافی داپلر، ارزیابی شدند و با آزمون های همبستگی اسپیرمن و رگرسیون مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    انحراف معیار ± میانگین نمره ترومبوز ورید عمقی برابر 66/6±49/43 بود که حاکی از آن است که شیوع ترمبوز ورید عمقی در افراد پس از جراحی تعویض مفصل زانو با سابقه شیمی درمانی در حیطه ریسک بالا قرار دارد. شیوع ترومبوز ورید عمقی برابر 49 نفر (92/25 درصد) بود که متغیر تعداد جلسات شیمی درمانی (P=0.001) با ابتلا به ترومبوز ورید عمقی مرتبط بود.

    نتیجه گیری

    شیوع ترومبوز ورید عمقی به دنبال جراحی تعویض مفصل زانو در افراد با سابقه شیمی درمانی بالاتر از میانگین طبیعی در مطالعات بیان شده است که نیازمند اقدامات درمانی و پیشگیرانه بیشتری است.

    کلیدواژگان: ترومبوز ورید عمقی، تعویض مفصل زانو، شیمی درمانی، عوامل خطر، زانو
  • سید محمدمعین فاطمی، محمد نیکخو*، مصطفی رستمی، چی شیو چنگ صفحات 17-28
    پیش زمینه

    عمل جراحی فیوژن ستون فقرات در سال های اخیر به عنوان یکی از رایج ترین درمان ها برای آسیب های ستون فقرات مطرح است. همچنین کیج های بین مهره ای که جایگزینی برای دیسک های بین مهره ای آسیب دیده در این عمل های جراحی هستند طی دهه های گذشته، دست خوش تغییرات گسترده ای در زمینه طراحی و مواد اولیه شده اند. این تغییرات از ساخت کیج های ساده تیتانیومی با روش های رایج ساخت و تولید تا کیج های شخصی سازی شده متخلخل تیتانیومی توسط تکنولوژی ساخت افزودنی یا کیج های پلیمری پوشش دهی شده با تیتانیوم، کاملا قابل مشاهده است.

    مواد و روش ها

    در بین تمامی مواد اولیه که در ساخت کیج های بین مهره ای کاربرد دارد پلیمر پلی اتراتر کتون (PEEK) و فلز تیتانیوم، از رایج ترین مواد هستند. هرکدام از این دو ماده، مزایا و معایب خود را دارند و در مطالعات زیادی به مقایسه آنها پرداخته شده است. دو معیار نرخ فرونشست و نرخ جوش خوردگی معیارهای اصلی در مطالعات بالینی صورت گرفته برای مقایسه این دو نوع کیج می باشند.

    یافته ها

    در این بررسی سعی شده است با مرور جامع مطالعات کلینیکی چاپ شده در زمینه مقایسه دو کیج تیتانیومی و PEEK به جمع بندی و مقایسه جامع این دو نوع کیج پرداخته شود. 

    نتیجه گیری

    پس از بررسی مطالعات انجام شده مشخص گردید در رابطه با نرخ فرونشست، هر دو گروه نتایج نسبتا مشابهی ارایه داده اند و برتری خاصی در هیچ کدام از کیج های تیتانیومی یا PEEK وجود ندارند اما کیج تیتانیومی در نرخ جوش خوردگی، نتایج بهتری ارایه کردند و در کلینیک درصد موفقیت بالاتری نسبت به کیج PEEK گزارش شده است.

    کلیدواژگان: ستون فقرات، تیتانیوم، فیوژن ستون فقرات، تعویض کامل دیسک، پلیمر ها
  • امره گلتاچ*، احمد امره هاچان، جم ییلین کلینچ، اولش آکگون، نورس حریت آیدوگان صفحات 29-35
    پیش زمینه

    شکستگی هیپ یک مشکل قابل توجه با شیوع و مرگ و میر بالا، به ویژه در بیماران 80 ساله و سنین بالاتر است. در این مطالعه، هدف ما یافتن ویژگی های آماری و درمان بیماری در افراد 80 تا 90 ساله با شکستگی هیپ و همچنین تعیین پیش بینی کننده های عوارض بعد از عمل می باشد.

    مواد و روش ها

    داده ها برای کلیه بیماران 50 ساله یا سنین بالاتر که از ژوین سال 2015 تا ژوین 2020 به دلیل شکستگی هیپ  در بیمارستان بستری شده بودند ، به صورت گذشته نگر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. داده های بیماران 80 ساله و بالاتر با افراد زیر 80 سال از همین گروه با هم مقایسه شد.

    یافته ها

    در مجموع 601 بیمار (میانگین سنی 4/9 ± 9/73 سال ، 2/62 درصد زن) شامل این مطالعه شدند. از جمعیت مورد مطالعه، 21 بیمار (3.5٪) با روش محافظه کارانه مداوا شدند و 580 بیمار (96.5٪) تحت عمل جراحی قرار گرفتند. از 580 بیمار تحت عمل جراحی، 170 نفر (3/29 درصد) 80 ساله و با سنین بالاتر بودند. تجزیه و تحلیل رگرسیون لجستیک چند متغیره، نشان داد که سن، وجود فیبریلاسیون دهلیزی و بیماری عروق کرونری پیش بینی کننده های مستقل عوارض بعد از عمل در افراد 80-90 ساله  که تحت عمل جراحی شکستگی هیپ قرار دارند، می باشد.

    نتیجه گیری

    افراد 80-90 ساله  تقریبا یک سوم بیماران مبتلا به شکستگی هیپ را در حالت واقعی نشان می دهد. افزایش سن، بیماری عروق کرونری و فیبریلاسیون دهلیزی پیش بینی کننده عوارض جانبی بعد از عمل در بیمارانی است که تحت عمل جراحی شکستگی هیپ قرار گرفته اند، می باشد.

    کلیدواژگان: شکستگی های هیپ، سالخوردگان بالای 80 سال، نتایج درمان، عوارض حین عمل، افراد مسن
  • سید علیرضا امین جواهری، سید حسین شفیعی، محمدعلی قاسمی، علیرضا محرمی، میرمنصور موذن جمشیدی، سید محمدجواد مرتضوی* صفحات 36-40
    پیش زمینه

    ریسک شکستگی گردن فمور در بیمارانی که تحت دیالیز قرار می گیرند افزایش پیدا می کند. هدف این مطالعه توضیح تجربیات ما درباره درمان این شکستگی ها در این بیماران می باشد.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه گذشته نگر، 16 مورد شکستگی با جابجایی گردن فمور در 12 بیمار همودیالیزی بین سال های 1389 الی 1394 بررسی شدند. تمام بیماران تحت تعویض مفصل هیپ با اپروچ قدامی قرار گرفتند (3 مورد غیر سیمانی و 9 مورد سیمانی). هیچ درنی بعد از جراحی استفاده نشد و کلیه بیماران یک ماه، 3 ماه، 6 ماه، یک سال و سپس سالانه تحت پیگیری قرار گرفتند.

    یافته ها

    کلیه بیماران از نتایج تعویض مفصل هیپ رضایت داشتند. در زمان آخرین پیگیری متوسط 22 ماه تمامی هیپ ها در 12 بیمار همودیالیزی خوب بودند همراه با میانگین امتیاز هریس هیپ 90 (82-100). از بیمارانی که پروتز غیر سیمانی دریافت کرده بودند، یک بیمار شل شدگی قسمت فمورال پروتز سمت راست را یک سال بعد از جراحی داشت و سپس سمت چپ را، که تحت جراحی ریویژن با پروتز سیمانی قرار گرفتند. عوارضی همچون، یک مورد شکستگی تروکانتر بزرگ، یک مو.رد شکستگی دیستال فمور حین جراحی، یک مورد هماتوم بعد از جراحی و یک مورد عفونت محل جراحی وجود داشت.

    نتیجه گیری

    در این بررسی گذشته نگر درصد نسبی بالای عوارض تعویض مفصل ران را در بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی که دچار شکستگی گردن ران شده اند را نشان می دهد. استفاده از پروتز سیمانی ارجح است و برای جلوگیری از شکستگی در چنین استخوان پوک دقت ویژه ای را می طلبد.

    کلیدواژگان: شکستگی گردن فمور، همودیالیز، تعویض مفصل هیپ، سیمانی
  • امیر سالاری، مهران سلیمانها، زهرا احمدنیا، ارسلان سالاری، طلوع حسندخت* صفحات 41-45
    پیش زمینه

    در مطالعات قبلی، به شیوع روزافزون بیماری های قلبی در جهان و ریسک افزایش یافته مرگ ومیر ناشی از بیماری های قلبی در افراد مبتلا به استیوآرتریت اشاره شده است. مطالعه پیش رو شیوع ریسک فاکتورهای قلبی در افراد مبتلا به استیوآرتریت زانو را بررسی می کند.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه مقطعی- توصیفی در درمانگاه های ارتوپدی بیمارستان دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال 1396 نمونه گیری به صورت در دسترس، براساس معیار ورود از بین بیماران با محدوده سنی 40 تا 75 سال، با تشخیص استیوآرتریت انجام شد. اطلاعات موردنیاز پژوهش شامل فاکتورهای دموگرافیک، اطلاعات مربوط به عوامل خطر قلبی- عروقی، سوابق بیماری و فاکتورهای انتروپومتریک بود. پس از بررسی کیفی، داده ها وارد نرم افزارSPSS  (ورژن 16) شد.

    یافته ها

    در مجموع، تعداد 100 نفر مبتلا به استیوآرتریت زانو با میانگین سنی 9/53 ± 9/11 و برتری زنان (79 درصد) وارد مطالعه شدند. فراوانی دیابت، فشارخون بالا، چاقی، سندرم متابولیک و سیگار به ترتیب 31%، 33%، 45%، 51% و 9% بود. حدود 12 درصد از افراد، سابقه حوادث قلبی را گزارش کردند. فراوانی همه ریسک فاکتورهای کاردیومتابولیک دیابت، چاقی، فشار خون بالا و سندرم متابولیک به جز سیگار در زنان، بیشتر از مردان بود. میانگین سنی افراد موردمطالعه در مردان از نظر آماری به طور معنی داری بالاتر از زنان بود (P=0.03).

    نتیجه گیری

    با توجه به فراوانی بالای ریسک فاکتورهای قلبی- عروقی در افراد مبتلا به استیوآتریت لازم است در راستای شناسایی زودهنگام بیماری های قلبی و عروقی در افراد مبتلا به استیوارتریت زانو به ویژه زنان توجه بیشتری شود

    کلیدواژگان: استئوآرتریت، سندرم متابولیک، بیماری های قلبی عروقی، عوامل خطر، زانو
  • محمد شیبانی*، محمود کریمی مبارکه، حمید کریمی فرد صفحات 46-52
    پیش زمینه

    شایع ترین علت درد زانو استیوآرتریت زانو میباشد ، درمان های جراحی و غیرجراحی بسیاری مطرح شده است اما همچناندرمان ارجح ناشناخته مانده است. یکی از درمان های غیر جراحی تزریق PRP (plasma reach platate) در این بیماران بوده است.مطالعات مختلف بهبود تاثیر تزریق PRP را با موادی مثل کلسیم گلوکونات را معرفی کرده اند لذا هدف از این مطالعه بررسی تاثیر PRP با و بدون کلسیم گلوکونات بر نتایج بالینی حاصل از تزریق داخل مفصلی این ماده در بیماران با استیوآرتریت زانو میباشد.

    مواد و روش ها

    مطالعه به صورت همگروهی بود که بیماران در دو گروه تزریق PRP و تزریق PRP و کلسیم گلوکونات قرار گرفتند. نتایجمطالعه به وسیله پرسشنامه KOOS و درد به وسیله VAS مورد ارزیابی قرار گرفت. سطح معناداری 0.05 در نظر گرفته شد .

    یافته ها

    به طور کلی در طول انجام مطالعه میزان درد در بیماران بعد از دریافت هر دو روش درمانی به طور معناداری طی دوره ششماهه کاهش پیدا کرده بود این در حالی است که درد در بیماران گروه پلاکت و گلوکونات کلسیم به طور معناداری به میزان بیشتری کاهش پیدا کرده بود.(P Value = 0.001)

    نتیجه گیری

    از نتایج حاصل از این مطالعه میتوان اینطور برداشت کرد که تزریق همزمان PRP و گلوکونات کلسیم توانایی بیشتری در بهبود نتایج تزریق در پی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: پلاسمای غنی از پلاکت، زانو، استئوآرتریت زانو، کلسیوم گلوکونات، درمان محافظه کارانه
|
  • Marina R. Makarov, MD, Connor M. Smith, Taylor J. Jackson, Chan Hee Jo, Ph.D, John G Jbirch, FRCS(C) * Pages 1-6
    Introduction

    Pediatric patients with Blount disease frequently demonstrate secondary adaptive deformities in the adjacent distal femur. This study evaluates adaptation of longitudinal and angular proportions of the ipsilateral healthy femur to progressive leg length discrepancy in unilateral cases.

    Methods

      The study included 55 children with unilateral Blount disease. Preoperative radiographs were analyzed to characterize the condition as infantile or adolescent and measure femoral/tibial lengths and mechanical lateral distal femoral angles (mLDFA). 

    Results

    There were 26 patients with infantile and 29 with adolescent Blount disease. Adolescent patients were significantly older (14.4 ± 2.0 vs. 9.2 ±2.4; p<0.01). Black race was prevalent in both groups (69-79%). The adolescent group was predominantly male (25/29; 86%), while the infantile group was predominantly female (15/26; 58%, p<0.01). Leg length inequality in adolescent patients was significantly greater than in the infantile group (2.8 ± 2.0 vs.1.5 ± 1.1cm; p<0.01) with ipsilateral femoral shortening (1.8 ± 1.8 cm) accentuating tibial shortening (1.0 ± 1.1cm). Patients with infantile Blount disease had more pronounced tibial discrepancy (2.0 ± 1.1 cm; p<0.01) but modest overgrowth of the ipsilateral femur (0.5 ± 0.7; p<0.01) partially compensating ipsilateral tibial shortening. There was a significant difference in tibial:femoral ratios between the groups (p<0.01). The infantile group had on average normal mLDFA (88°), most adolescent patients had accentuating distal femoral varus deformity (96° ± 5°; p<0.01).

    Conclusions

    Patients with unilateral infantile and adolescent Blount disease demonstrated distinctly different adaptation of the ipsilateral femur. Concomitant ipsilateral femoral changes aggravate angular deformity and leg length discrepancy in adolescent Blount disease.

    Keywords: Genu Varum, Infants, adolescents, Developmental Bone Disease, Femur
  • Mohamad Taghi Peivandi, Farshid Bagheri, Ali Birjandi Nezhad, Sara Amel Farzad, Lida Jarahi, Milad Esmail Zade, Amin Razi * Pages 7-11
    Introduction

    The use of parathyroid hormone in the management of fracture disorders is poorly documented. Aim of study was evaluation of parathyroid hormone efficacy on :union: of tibia/fibula diaphysis fractures.

    Materials and methods

    It was a hospital-based study who conducted on patient with non-:union: or delayed-:union: fracture of tibia/fibula. At Shahid Kamyab hospital, patients with inclusion criteria, entered the study after completing the conscious consent form in both case and control groups. CBC, ESR, Ca, P, Mg, ALK-P, Cr, BUN tests were performed as baseline, then in the case group prescribe oral D-Calcium and monthly injection of parathyroid hormone for 3 months at a daily dose of 8 units and in the control group, prescribe oral D-Calcium and the expected treatment method, and those who had a specific risk factor such as digoxin tablets or kidney failure were excluded from the study. After entering the study and receiving the hormone once the month, patients evaluate with radiographic parameter. 

    Results

    Of evaluated cases, mean and standard deviation of age in the intervention group was 16.9 ± 37.7 years and in the control group was 13.8 ± 39.1 years (P = 0.73). In terms of gender in the two groups, 24 cases were male and 6 cases were female (P = 1.0). In addition in clinical findings, fracture type (P = 1.0), fracture shape (P = 0.18), fixation method (P = 0.26), radiographical result (P = 0.06) did not have a statistically significant difference between the two groups.

    Conclusion

    We not find any positive effect of this hormon on fracture status, as clinical or para clinical evaluation.

    Keywords: Parathyroid Hormone, Delayed :union:, Non-:union:, Diaphysis Fractures, Tibia, Fibula
  • Alireza Naseri, Abbasali Dehghani, Mohammad Reza Moharrami * Pages 12-16
    Introduction

    Deep vein thrombosis (DVT) is accompanied by adverse effects after surgery and the prevalence of this complication is unknown following knee replacement surgery in patients with a history of chemotherapy. Therefore, the present study aimed to investigate the frequency of DVT after knee replacement surgery in patients with a history of chemotherapy.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 189 candidates for knee replacement surgery who had a history of chemotherapy during 36 months ending in March 2016 and referred to Shohada and Imam Reza hospitals affiliated to Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran. After surgery, patients were evaluated for the incidence of DVT and the factors, influecing it based on the instrument of determining DVT and Doppler ultrasound. Statistical analysis was completed by Spearman’s correlation and regression tests.

    Results

    The mean standard deviation of DVT score was 43.49 ± 6.66, which indicates that after knee replacement surgery, patients with a history of chemotherapy are at high risk for DVT. The prevalence of DVT was 25.92% (N=49) and the number of chemotherapy sessions (P=0.001) correlated with the occurrence of DVT.

    Conclusion

    The prevalence of DVT following knee replacement surgery in people with a history of chemotherapy is above the normal mean reported in the literature. Consequently, further therapeutic and preventive measures are required.

    Keywords: deep vein thrombosis, Knee replacement Arthroplasty, Chemotherapy, risk factors, knee
  • Seyyed Mohammad Moein Fatemi, Mohammad Nikkhoo *, Mostafa Rostami, Chih-Hsiu Cheng Pages 17-28

    In recent years, spinal fusion surgery has become one of the most common treatments for spinal cord injuries, while the interbody cages, which replace the damaged interbody discs in the surgeries, have undergone extensive changes in design and material. These changes are quite visible, ranging from plain titanium cages made using the conventional manufacturing methods to customized porous titanium cages, which are made using additive manufacturing technology, or titanium-coated polymer cages. Among all the materials used in manufacturing the interbody cages, PolyEther Ether Ketone (PEEK) and titanium are the most common ones. Each of these two has its own advantages and disadvantages. Several studies have compared these two materials, mostly based on the two characteristics of subsidence and fusion rates. The present study performed a comprehensive review of the published clinical studies comparing the titanium and PEEK cages in order to make a comprehensive evaluation of these two. According to the reviewed studies, both materials had relatively similar results in subsidence rate, with no significant difference. However, it was shown that the titanium cages had a better fusion rate and subsequently were more likely to be successful in the clinical settings than the PEEK cages.

    Keywords: Spine, Titanium, Spinal Fusion, Total Disc Replacement, Polymers
  • Emre Gultac *, Ahmet Acan, Cem Kilinc, Ulas Akgun, Nevres Aydogan Pages 29-35
    Introduction

    Hip fracture is a significant health problem with a high morbidity and mortality, especially in patients aged 80 years and more. In this study, we aimed to identify demographic characteristics and management of octogenarian patients with hip fracture and also aimed to determine the predictors of perioperative complications.

    Methods

    Data for all patients aged 50 years old or more who were hospitalized for hip fracture between June 2015 and June 2020 were retrospectively analyzed. Data of patients aged 80 and older were compared with those younger than 80 from the same cohort.

    Results

    A total of 601 patients (mean age 73.9 ± 9.4 years, 62.2% female) were included. Of the study population, 21 patients (3.5%) were treated conservatively, and 580 patients (%96.5) underwent surgery. Of the 580 patients who had surgery, 170 (29.3%) were aged 80 and older. Multivariate logistic regression analysis revealed that age, presence of atrial fibrillation and coronary artery disease were independent predictors of perioperative complications in octogenarians undergoing hip fracture surgery.

    Conclusions

    Octogenarians represent nearly one-third of the patients with hip fracture in the real-world practice. Increased age, coronary artery disease and atrial fibrillation predict perioperative adverse events in patients undergoing hip fracture surgery.

    Keywords: Hip fractures, octogenarians, Treatment outcome, intraoperative complications, Elderly
  • Seyed Alireza Aminjavaheri, Seyed Hossein Shafiei, Mohammad Ali Ghasemi, Alireza Moharrami, Mir Mansour Moazen Jamshidi, Seyed Mohammad Javad Mortazavi * Pages 36-40
    Introduction

    The risk of femoral neck fracture increases in the End Stage Renal Disease (ESRD) patients who underge hemodialysis. The aim of this study was to describe our experience with the treatment of femoral neck fracture in this particular group of patients.

    Method

    In a retrospective study, between January 2010 to December 2015, there were 16 displaced femoral neck fracture in 12 haemodialytic ESRD patient. All patients underwent total hip arthroplasty via direct anterior approach (three cementless and 9 cemented). No closed suction drain was used. Follow up regime was at 3,6 and 12 month and annually thereafter.

    Result

    All patients were satisfied with the results of total hip arthroplasty. At the time of the final follow-up of 22 months (2-47) months, all the hips in the 12 haemodialytic patients functioned well without any loosening, and with a Harris hip score (HHS) of 90(82–100). Of those patients who received cementless components: one patient showed loosening of femoral component on the right and then left hip one year after surgery. He underwent revision of femoral component to a cemented one. The other complications include one greater trochanteric fracture, one intraoperative distal femoral fracture, one postoperative hematoma formation and one superficial surgical site infection.

    Conclusion

    In this small series, relatively high complication rate is observable in cases of ESRD with femoral neck fracture treated by hip Arthroplasty. The use of cemented femoral sterns is preferred and extra caution is advised to avoid fracture in such osteoporotic bones.

    Keywords: ESRD, Femoral Neck Fractures, Total Hip Arthroplasty, Bone cements, Postoperative complications
  • Amir Salari, Mehran Soleymanha, Zahra Ahmadnia, Arsalan Salari, Tolou Hasandokht * Pages 41-45
    Introduction

    According to the literature, cardiovascular diseases are highly prevalent globally, while there is an increased risk of cardiovascular-related death in osteoarthritic patients. Therefore, the present study intended to investigate the cardiovascular risk factor prevalence in osteoarthritic patients.

    Methods

    This cross-sectional, descriptive study was performed at the orthopedics clinics of the Guilan University of Medical Sciences in 2017. The inclusion criteria were the 40-75-year-old patients who were selected using the convenience sampling method. They were diagnosed with osteoarthritis, and gave informed consent for participation. The study data included demographics, cardiovascular risk factors, medical history, and anthropometric measurements. After a qualitative analysis, the data were analyzed using the SPSS software version 16.

    Results

    A total of 100 patients with knee osteoarthritis, including 79 female and 21 male patients with the mean age of 53.9±11.9 years, were included in the study. The prevalence of diabetes, hypertension, obesity, metabolic syndrome, and smoking in the participants was 31%, 33%, 45%, 51%, and 9%, respectively. 12% reported a history of previous heart attacks. Moreover, the prevalence of diabetes, obesity, hypertension, and metabolic syndrome was higher in women than men. Also, the mean age of the male patients was significantly higher than women (P = 0.03).

    Conclusion

    Given the high prevalence of cardiovascular risk factors in osteoarthritis patients, it is essential to notice the early cardiovascular disease detection in patients with knee osteoarthritis, especially in female patients.

    Keywords: osteoarthritis, Metabolic Syndrome, Cardiovascular Diseases, risk factors, knee
  • Mohamad Sheibani *, Mahmoud Karimi.Mobarake, Hamid Karimifard Pages 46-52
    Introduction

    The most common cause of knee pain is knee osteoarthritis, many surgical and non-surgical treatments have been proposed but the preferred treatment remains unknown. One of the non-surgical treatments was PRP (plasma reach platate) injection in these patients. Various studies have shown the improvement of the effect of PRP injection with substances such as calcium gluconate, so the aim of this study was to evaluate the effectof PRP with and without calcium gluconate on the clinical results of intra-articular injection of this substance in patients with knee osteoarthritis.

    Methods

    This was a cohort study in which patients were divided into two groups: PRP injection and PRP injection with calcium gluconate. The results of the study were evaluated by KOOS questionnaire and pain by VAS. A significance level of 0.05 was considered.

    Result

    Generally, during the study, the pain level in patients after receiving both treatments significantly decreased during the six-month period, while the pain in the case group significantly decreased. (P Value <0.05).

    Discussion

    From the results of this study, it can be concluded that simultaneous injection of PRP and calcium gluconate can further improve the results of injection.

    Keywords: Platelet-Rich Plasma, knee, Osteoarthritis of knee, Calcium Gluconate, Conservative treatment