فهرست مطالب

نشریه مطالعات قدرت نرم
پیاپی 27 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/07
  • تعداد عناوین: 12
|
  • وحید آرایی صفحات 7-26

    اشتراک‌گذاری دانش را می‌توان فعالیتی نظام‌مند برای انتقال و مبادله دانش و تجربه میان اعضای سازمان با اهداف مشترک تعریف نمود که به عنوان فرایند شناسایی، توزیع و بکارگیری از دانش موجود به منظور حل مسایل نظام حکمرانی سازمان قلمداد می‌شود. این مقاله با استفاده از روش توصیفی تحلیلی بر این فرض استوار است که دانش سازمانی و اشتراک‌گذاری میان کارکنان میتواند تاثیر قابل توجهی بر ارتقای کیفیت فعالیتهای تحقیق و توسعه داشته باشد و عملکرد حکمرانی نرم سازمانی را بهبود بخشد و موجب دستیابی سازمان به مزیت رقابتی پایدار گردد. اشتراک‌گذاری دانش هنگامی انجام خواهد شد که افراد مایل به کمک و یادگیری از دیگران در توسعه قابلیت‌ها و شایستگی‌های جدید باشند. هدف نهایی از فرایند اشتراک‌گذاری دانش به عنوان قدرت نرم، تلاش برای انتقال و تبدیل تجربیات و دانش همه افراد به دارایی‌ها و منابع سازمانی به منظور افزایش و پیشبرد اثربخشی حکمرانی سازمانی است. اثربخشی حکمرانی سازمانی است.

    کلیدواژگان: دانش سازمانی، اشتراک گذاری دانش، مدیریت دانش، حکمرانی نرم سازمانی
  • علی جدیدی، سوناز نصیری*، سید صاحب برزین صفحات 29-54

    یکی از تحولات نظام جهانی، ایجاد تغییر در ماهیت و اشکال قدرت و ارتقاء تاثیرگذاری قدرت نرم بر قدرت سخت بوده است. کشورهایی که به شکلی ماهرانه از ابزارهای فرهنگ، تمدن، تاریخ و جغرافیای خویش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران استفاده کرده اند، در صحنه سیاست ملی و جهانی اقتداری به مراتب ماندگارتر و موثرتر یافته اند. کشور ایران، از هزاران سال پیش تاکنون، چه به عنوان کشور و تمدنی بسیار پیچیده و شگفت انگیز در چهار راه تمدن های بزرگ بشری؛ و چه در عصر کنونی به مثابه کشوری با کوله باری از تاریخ، فرهنگ و تمدن در قلب بحران های منطقه ای، و از سوی دیگر موقعیت ایران به عنوان بزرگ ترین کشور شیعه و وارث نخستین انقلاب مذهبی در دنیای جدید؛ بعنوان کانون تولید کننده قدرت نرم مطرح بوده است. بر این اساس پرسش اصلی که در این پژوهش مطرح شده این است که منابع فرهنگی قدرت نرم ایران در کشور عراق چیست ؟ فرضیه مطرح شده برای سوال اصلی این پژوهش حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران، منابع فرهنگی قدرت نرم متعددی را در بازه ی زمانی 2010 تا 2020 شامل؛ جایگاه والای مرجعیت در دو کشور، ریشه های ایرانی کشور عراق، گسترش زبان و ادبیات فارسی، آیین ها و رسومات، فرهنگ همزیستی مسالمت آمیز، پیشرفت دانش در ایران، حضور درصد قابل توجهی از شیعیان در ایران و عراق، سازمان های فرهنگی فعال ایران در منطقه و وجود حوزه های علمیه در دو کشور می باشد.

    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، قدرت نرم، عراق، فرهنگ
  • سعید حمیدی* صفحات 55-83

    اگر قدرت نرم را تعیین کننده قدرت نهایی در تمدن آینده بشری بدانیم و اعتبار عوامل مولد آنرا، شرط تحقق قدرت نرم،امروزه پیاده روی اربعین با بازنمایی شاخصه های جامعه آرمانی و به تصویر کشاندن کارآمدی عوامل تمدن اسلامی، از منابع قدرت نرم جهان اسلام محسوب میگردد.در این بین ضرورت این پژوهش شناسایی عناصر تمدن اسلامی در پیاده روی اربعین بعنوان قدرت نرم منطقه ای است. لذا پرسش اصلی این است که تجلی عوامل تمدن اسلامی در این مناسک چه تاثیری در نمود قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران داشته است؟نتایج این پژوهش توصیفی - تحلیلی که بر اساس اسناد کتابخانه ای بدست آمده نشان میدهد مراسم اربعین به موازات تقویت همسویی جوامع اسلامی، باعث ظهور عناصر تمدن اسلامی مانند محوریت ارزشهای الهی ، ظهور امت واحده اسلامی و تحقق همبستگی ملی گردید. بعلاوه تعمیق بیداری اسلامی، شناخت دشمن مشترک و تقویت جبهه مقاومت بعنوان نتایج بازشناسایی هویتی، در خلال پیاده روی به قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده اند. ضمنا انتظام عملی حاصل از اتحاد زایران پیاده، ضمن تامین امنیت بواسطه نهاد مردمی، مقابله با تروریسم را ابعادی جدید بخشید. این گفتمان فراملی با تاکید بر تساهل اسلامی و تکیه به ارزشهای مشترک انسانی، امت اربعینی را بعنوان بزرگترین اجتماع تمدنی از مرزها عبور داد و ضمن پیوند ملتها، به هویت یابی جوامع در سطوح تمدنی انجامید.لذا جمهوری اسلامی ایران با اتکاء بدین کارآمدی های تمدن زا، صیانت از دستآوردهای ملی و منطقه ای پیاده روی اربعین را بعنوان قدرت نرم در اولویت راهبردها قرار داده است.

    کلیدواژگان: پیاده روی اربعین، قدرت نرم، عناصر تمدن اسلامی، جمهوری اسلامی ایران
  • رئوف رحیمی، مهدیه حیدری صفحات 85-102

    این مقاله از چشم انداز قدرت نرم به دنبال پاسخ به این سوال اصلی است که چرا مذاکره و دیپلماسی به عنوان ارکان اصلی قدرت نرم در حل و فصل مسئله هسته ای کره شمالی با ایالات متحده شکست خورده است؟ و چه الزاماتی برای تداوم بکارگیری این اهرم های قدرت نرم در مسئله هسته ای کره شمالی وجود دارد؟ فرضیه موقتی مقاله این است که پیگیری اهداف متعارض از سوی امریکا و کره شمالی چون بازدارندگی هسته ای و بهبود اقتصادی از سوی کره شمالی و خلع سلاح کامل هسته ای از سوی امریکا، مهمترین دلیل شکست مذاکره و دیپلماسی است. اما الزم اصلی تداوم فرایند مذاکره و گفتگو به عنوان ایزار اصلی قدرت نرم، عدم کاربرد قدرت سخت(تحریم ها و ابزار نظامی) از سوی ایالات متحده و بستر سازی فرهنگ گفتگو در روابط بین الملل است. یافته های تحقیق بیانگر آن است که هر نوع پیشرفتی در مورد کاهش آزمایشات کلاهک های هسته ای و یا خلع سلاح هسته ای کره شمالی به دست آید، صرفا از طریق تداوم مذاکره و گفتگو خواهد بود. از این رو، نزدیک شدن مواضع دو کشور به یکدیگر، با میانجیگری بازیگرانی مانند کره جنوبی، چین و روسیه، کاهش تاکید براهرم های قدرت سخت بر علیه کره شمالی و افزایش همکاری بین المللی به ویژه میان اعضای دایم شورای امنیت از یک سو ضرورت و الزام تداوم بکارگیری قدرت نرم را نشان می دهد. روش گردآوری داده ها مبتنی بر روش کتابخانه ای و روش تحقیق پژوهش مبتنی بر روش توصیفی تحلیلی است.

    کلیدواژگان: امریکا، کره شمال، ی مذاکره، خلع سلاح، قدرت نرم
  • مهدی روحی*، مهدی فیروزکوهی، حسین حسینی صفحات 103-132

    با توجه به تحول وضعیت محیط و کشورها، امروزه در ادبیات امنیتی بجای بحث از قدرت سخت و نیمه سخت، سخن از قدرت نرم به میان می آید. قدرت های حامی وضع موجود، از مفاهیم فوق برای تاثیر گذاری و تغییر در جوامع هدف در راستای منافع خود بهره می برند. حال، سوال اصلی این است غرب برای نفوذ فکری- فرهنگی بر طیف نخبگان روشنفکری دینی، چگونه از ابزار قدرت نرم استفاده می کند؟ مبتنی بر روش اجتهادی دلالت محور و چارچوب مفهومی قدرت نرم و رابطه نظریه و فرهنگ؛ زمینه نفوذ در جریان روشنفکری دینی از دو جنبه قابل تحلیل و بررسی است. اول؛ حضور و تحصیل در غرب، زمینه جذب فرهنگی را فراهم می کند در این صورت نظریه های طرح شده بجای اینکه جمع کننده میان سنت و مدرنیته باشد با روکش اسلامی ولی بن مایه غربی خواهد بود. دیگر اینکه در اثر داد و ستدی که میان فرهنگ و نظریه است، هر فرهنگی علم متناسب با خود را تولید کرده، نیز هر نظریه ای فرهنگ متناسب با خود را تقویت می کند. در این صورت بکارگیری نظریه های غربی برای تبیین و فهم دینی، بنیان فرهنگی جوامع سنتی را کاملا متلاطم و حتی متلاشی می کند در این صورت می توان استدلال کرد، غرب با هدف متلاطم کردن فضای فرهنگ سنتی، زمینه آشنایی روشنفکران با محیط فرهنگی و علمی غرب را فراهم می کند که می تواند ظریف ترین و نرم ترین مصداق نفوذ بوده و زمینه ای برای تضعیف امنیت نرم جمهوری اسلامی باشد

    کلیدواژگان: قدرت نرم، غرب، نفوذ فکری، روشنفکران، امنیت نرم
  • محسن شفیعی سیف آبادی* صفحات 133-160

    هدف اصلی مقاله حاضر بررسی فرصت ها و چالش های پیش روی قدرت نرم ایران بعد از خروج نیروهای آمریکا از افغانستان، برمبنای ماتریس SWOT است. در همین راستا نیز سوالی که مطرح می شود این است که «قدرت نرم منطقه ای جمهوری اسلامی ایران پس از خروج نیروهای آمریکا از افغانستان و حاکمیت مجدد دولت طالبان در این کشور، با چه فرصت ها و چالش هایی روبرو شده است؟» نتایج حاصل از تحقیق که با رویکرد روشی توصیفی-تحلیلی و کاربست مدل SWOT حاصل شده است، نشان می دهد که مواردی چون 1-نفوذ اقتتصادی بی بدیل ایران در افغانستان؛ 2-امکان یابی تقویت همکاری های سه جانبه ایران، چین و روسیه و کاهش نفوذ آمریکا؛ 4-ابزار فشار و قدرت بازدارندگی لشکر فاطمیون؛ و 4- نارضایتی عمومی از عملکرد بایدن در افغانستان و وضعیت جدید رسانه ای ایجاد شده به نفع ایران، فرصت های لازم جهت اعمال قدرت نرم ایران و ایفای نقش برتر در منطقه را فراهم کرده است. در این میان اما چالش هایی نیز همچون 1-قوم گرایی طالبان؛ 2-امکان نفوذ اندیشه هایی چون داعش و دولت اسلامی ولایت خراسان در طالبان؛ 3- امکان رویکرد قهرآمیز طالبان نسبت به شیعیان؛ و 4-نفوذ دولت های پاکستان، قطر و ترکیه در متن تحولات افغانستان، از جمله مورادی است که نفوذ قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران را با مشکل رو برو خواهد کرد.

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: قدرت نرم، ایران، افغانستان، مدل SWOT، آمریکا
  • حبیب الله صفی پور* صفحات 161-188

    نهادهای اطلاعاتی امریکا تلاش می نمایند با استفاده از رسانه و سینمای هالیوود وجهه مثبت و تصویری مقتدر، جذاب و شکست ناپذیری از عملیات های سیاسی،امنیتی و اطلاعاتی در خاورمیانه به نمایش گذاشته و از این طریق بر ذهن و قلب مخاطب تاثیرگذاشته و سیاستگزاری و تصمیمات بازیگران مختلف در این منطقه را تحت تاثیر قرار دهند.این کشور از نهادهای اطلاعاتی (سیا) برای پشتیبانی از عملیات نظامی و سیاست خارجی استفاده می کنند.برجسته کردن تهدیداتی تروریسم،بنیادگرایی،گسترش سلاح های کشتار جمعی در خاومیانه توسط نهادهای اطلاعاتی از عوامل مهم توجیه کننده بودجه های کلان و اقدامات غیر قانونی سیا به شمار می رود.روش پژوهش در این مقاله توصیفی و تحلیلی است. سوالی که این پژوهش تلاش می نماید به آن پاسخ دهد این است که کارکرد نهادهای اطلاعاتی از جمله سیا در خاورمیانه از سال 2001 تا 2017چه تاثیری بر قدرت نرم این کشور ایفاء نموده است؟شکست نهادهای اطلاعاتی در سنجش و ارزیابی تهدید،سیاست زدگی و ارایه اطلاعات نادرست و نقش انها در اتخاذ تصمیات نادرست مثل حمله به عراق،عدم پیش بینی حملات 11 سپتامبر 2001 باعث اتخاذ تصمیات خشونت آمیز وتهاجمی و جنگ طلبانه در منطقه خاورمیانه شد. همین امر باعث مخدوش شدن چهره امریکا و کاهش قدرت نرم این کشور در خاورمیانه شده است.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، سیا، امریکا، بحران های خاورمیانه
  • فائزه رحیمی مقدم*، مهدی عباس زاده فتح آبادی صفحات 189-217

    رسانه ها مهم ترین و موثرترین ابزار انتقال اطلاعات در تحقق فرایند ارتباطات هستند. گروه هایی همچون داعش با فهم توانایی بالقوه رسانه ها در تاثیرگذاری بر افکار عمومی در سطح منطقه ای و بین المللی، اقدامات گسترده ای برای استفاده همه جانبه و جامع از رسانه ها داشته و برای توجیه اقدامات و مشروع نشان دادن خلافت خود، از انواع مختلف رسانه ها و تکنیک های رسانه ای استفاده می کنند. ازاین رو هدف پژوهش حاضر بررسی تکنیک های رسانه ای داعش در القای قدرت را با استفاده از نظریه بازنمایی و روش تحلیل تماتیک است. روش گردآوری داده ها از نوع کتابخانه ای و روش تحقیق تحلیل مضمون بازتابی می باشد. سوال اصلی پژوهش حاضر این است که مضامین تکنیک های رسانه ای داعش در القای قدرت کدام اند؟ یافته های پژوهش با تمرکز بر تحلیل مضامین مجله دابق و رومیه نشان می دهد که داعش با بهره گیری هوشمندانه از تکنیک های رسانه ای رایج از چند طریق توانست در زمینه های مختلف قدرت نرم و سخت اعمال قدرت کند؛ داعش با استفاده از روایات و اسطوره های دینی، خلافت اسلامی را احیا کرده و با تقویت قدرت معنوی و متقاعدسازی، طیفی از مسلمانان سراسر جهان را با خود همراه ساخت. اعضای این گروه با ارایه ارزش های جهان شمول و هنجارهای مقبول مسلمانان، از آنها خواستند تا با «بیعت» و «هجرت» تحت لوای خلیفه قرار گرفته و جهاد کنند و یا با انجام عملیات های تروریستی قدرت داعش را در سراسر جهان به نمایش بگذارند. از دیگر مقولات مهم در این بررسی توجه زیاد داعش در بازنمایی قدرت نظامی و امنیتی، مجازات، قدرت اقتصادی، قدرت سازماندهی، خدمات امور اجتماعی و رفاهی بوده است.

    کلیدواژگان: تکنیک های رسانه ای، داعش، دابق، رومیه، قدرت
  • محمد عترت دوست* صفحات 219-242

    از جمله بایسته های دین مبین اسلام در مواجهه با مسایل مستحدثه و نظریات جدید، استنطاق از قرآن کریم و طرح پرسش از این کتاب آسمانی است، اما قبل از طرح بحث به منظور پاسخگویی به این سوال که دین مبین اسلام چه نظری در باب موضوعات جدید دارد، پرداختن به «روش تحقیق» مناسب و کارآمد برای کشف و شناسایی آیات مرتبط با آن موضوع، از اهمیت و ضرورت بیشتری برخوردار بوده و گام اساسی در پژوهش های میان رشته ای برای تحول در حوزه علوم اسلامی است. از جمله نظریه های جدید مطرح شده در عصر اخیر ، موضوع «قدرت نرم» و مولفه ها و منابع ایجاد آن در جوامع انسانی است. اگرچه این نظریه ابتدا توسط اندیشمندان غربی مطرح شده، اما این سوال همواره مطرح بوده که نظر قرآن کریم در رابطه با موضوع قدرت نرم چیست و چه ملاحظاتی در این زمینه مطرح شده است. در این مقاله تلاش شده تا در یک رویکرد میان رشته ای و با استفاده از روش «تحلیل محتوای کیفی»، به تحلیل کیفی مضامین مستخرج از آیات قرآنی پرداخته و گونه های قدرت، منابع قدرت و ملاحظات آن را از منظر قرآن کریم تبیین نماییم. یافته های تحقیق نشان می دهند در قرآن کریم از دو گونه قدرتهای جبهه حق و باطل سخن گفته شده و برای کسب قدرت نرم، چهار منبع حاکمیت الهی، عزت الهی، مالکیت الهی و قدرت الهی معرفی گشته است.

    کلیدواژگان: قرآن کریم، قدرت نرم، گونه شناسی قدرت نرم، منابع قدرت نرم، روش تحلیل محتوای کیفی
  • احمد فاتحی*، مهری بهار صفحات 243-270

    استعمار برای پیشبرد اهداف سیاسی و اقتصادی خود تنها از طریق سلطه قهری عمل نمی کند، بلکه شیوه های فکری و فرهنگی را نیز در پیش می گیرد تا سلطه خود را به سلطه ای هژمونیک بدل کند؛ یعنی با تولید معنا مناسبات قدرت را طبیعی و عقلانی نشان داده و از این راه مناسبات مذکور را تثبیت می کند. مساله اصلی در این مقاله، چگونگی استعمار فرهنگی عراق توسط آمریکا می باشد و پاسخگویی به این سوال که رسانه های آمریکایی با بهره گیری از چه مفاهیمی، این موضوع را عمق بخشیده و سلطه خود در عراق را به سلطه ای هژمونیک مبدل می نمایند. در این مقاله با استفاده از روش تحقیق نشانه شناسی و تحلیل محتوای کیفی، بخش های اصلی چهار صفحه فیسبوک آمریکایی (سفارت آمریکا در بغداد، آژانس توسعه بین المللی آمریکا، کمپین رسانه ای رادیو سوا و برنامه تبادل رهبران جوان عراقی) که برای مخاطبان عراقی دایر شده اند، مورد مطالعه قرار گرفت. در ادامه نشان داده شد آمریکا در این صفحات با استفاده از بازنمایی مفاهیمی مانند: تقویت حوزه عمومی، ایجاد دموکراسی، تقویت نقش زنان، توجه به اقلیتها و موضوعاتی از این دست برای مخاطبان عراقی، استعمار خود را در این کشور بازتولید کرده و به اعمال سلطه فرهنگی در فضای جامعه عراقی، می پردازد.

    کلیدواژگان: سلطه، امپریالیسم، هژمونی، استثمار، نهادهای حمایتی
  • محمد قربانی گلشن آباد* صفحات 271-303

    جمهوری اسلامی ایران حامل و واجد مختصات و مولفه های فرهنگی غنی و ارزشمندی است که تحت تاثیر آموزه های مقدس و متعالی اسلام و به ویژه مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بوده و می تواند دیپلماسی فرهنگی فعال تری از خود نشان دهد. در این راستا عربستان سعودی، کشور مسلمانی است که از اهداف دیپلماسی فرهنگی ایران بوده، می تواند به عنوان «مطالعه موردی»، مورد توجه واقع شود. سوال اصلی، تحقیق حاضر عبارتست از اینکه دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی، واجد و حامل چه مولفه هایی بوده است؟ روش پژوهش، به صورت توصیفی، تحلیلی و کاربردی بوده که ضمن مصاحبه با نخبگان و صاحبنظران، از تحقیقات گسترده کتابخانه ای، اسنادی والبته الگوی پژوهشی «روش مطالعه موردی»، نیز بهره برده است.نتیجه ، نشان می دهد که مولفه های ارزشی-بینشی، بیشترین درجه اهمیت را از نظر صاحبنظران و در مقایسه با سایر مولفه ها به خود اختصاص داده و البته میزان موفقیت بیشتری، هم در شرایط فعلی (1400) و هم در شرایط آتی(1404) خواهیم داشت.

    کلیدواژگان: دیپلماسی، دیپلماسی فرهنگی، مولفه های دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی
  • محمدرضا مردانی*، احمد میرزایی اغبلاغ صفحات 305-327

    هدف اصلی پژوهش حاضر ارایه مدلی به منظور بررسی عوامل اثر گذار بر شایستگی مدیران تراز انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ و رسانه مورد مطالعاتی سازمان صدا و سیما بوده است، در این جهت با مرور ادبیات و مصاحبه با خبرگان عوامل اثر گذار در چهار بعد شایستگی عمومی مدیریت، شایستگی های عام مدیریت رسانه، شایستگی های مدیریت رسانه رادیو و تلویزیون و شایستگی های مدیریت انقلابی تبیین شدند که به واسطه آن پرسشنامه ای تهیه و در بین نمونه آماری شامل 196 نفر از مدیران ارشد و میانی حوزه های پیام در سطح تهران و مراکز استانی به شیوه تصادفی ساده توزیع شد. با جمع آوری پرسشنامه های توزیع شده اقدام به تحلیل داده ها در راستای بررسی فرضیات پژوهش به منظور ارایه مدل مناسب از عوامل اثر گذار بر شایستگی مدیران تراز انقلاب اسلامی شد که نتایج به دست آمده نشان از تایید کلیه فرضیات در راستای تاثیر عوامل شناسایی شده داشت همچنین بر مبنای ضرایب تاثیر به دست آمده نتایج بیانگر این بود که بیشترین ضریب تاثیر در ارتباط با ابعاد مربوط به بخش شایستگی های مدیریت رسانه رادیو و تلویزیون با 0.78 به دست آمد که نشان از اهمیت شایستگی مدیتی در این رابطه را نشان می دهد بعد از آن از منظر اهمیت مهمترین ابعاد مرتبط با شایستگی های مدیریت انقلابی، شایستگی های عام مدیریت رسانه و شایستگی عمومی مدیریت به ترتیب با 0.76، 0.745 و 0.74 به دست آمدند.

    کلیدواژگان: ارایه مدل، شایستگی مدیران، انقلاب اسلامی، حوزه فرهنگ و رسانه، سازمان صدا و سیما
|
  • Vahid Araei Pages 7-26

    Knowledge sharing can be defined as a systematic activity for the transfer and exchange of knowledge and experience between members of the organization with common goals, which is considered as a process of identifying, distributing and using existing knowledge to solve problems of the organization's governance system. Using descriptive-analytical method, this article is based on the assumption that organizational knowledge and sharing among employees can have a significant impact on improving the quality of research and development activities and improve the performance of organizational soft governance and lead the organization to achieve advantage. Be competitive. Knowledge sharing will take place when people want to help and learn from others in developing new capabilities and competencies. The ultimate goal of the knowledge sharing process as soft power is to strive to transfer and transform all individuals' experiences and knowledge into organizational assets and resources in order to enhance and advance the effectiveness of organizational governance.

    Keywords: Organizational Knowledge, knowledge sharing, Knowledge Management, Organizational Soft Governance
  • Ali Jadidi, Sonaz Nasiri, Seyed Saheb Barzin Pages 29-54

    One of the developments of the world system has been to change the nature and forms of power and to promote the influence of soft power on hard power. Countries that have skillfully used the tools of their culture, civilization, history, and geography to impress others have found far more lasting and effective authority in national and global politics. Iran, from thousands of years ago until now, both as a country and a very complex and wonderful civilization at the crossroads of great human civilizations; And in the present age as a country with a wealth of history, culture and civilization in the heart of regional crises, and on the other hand the position of Iran as the largest Shiite country and the heir of the first religious revolution in the new world; It has been considered as a center of soft power production. Accordingly, the main question raised in this study is what are the cultural resources of Iran'''s soft power in Iraq? The hypothesis raised for the main question of this research indicates that the Islamic Republic of Iran includes various cultural sources of soft power in the period 2010 to 2020; The high position of authority in the two countries, the Iranian roots of Iraq, the spread of Persian language and literature, rituals and customs, the culture of peaceful coexistence, the advancement of knowledge in Iran, the presence of a significant percentage of Shiites in Iran and Iraq,

    Keywords: Islamic Republic of Iran, Soft power, Iraq, culture
  • Saeid Hamidi * Pages 55-83

    The main issue of this study is to identify the elements of Islamic civilization in the Arbaeen walk as the soft power of the Islamic Republic of Iran.The results of this descriptive-analytical research based on library documents and sources show that the unique capacity of the Arbaeen March is not separate from the birth path of Islamic civilization. In parallel with the movement of these rituals, the factors that created Islamic civilization had the opportunity to emerge and by providing regional and supra-regional goals, they became the generators of soft power.If the manifestation of unity in the pilgrims on foot, while regulating and social order, invalidated the biased instincts of the enemies based on the internal differences of the Muslims and caused the dignity of the Islamic societies. At the same time, the transnational community of this phenomenon brought to the fore the reflection of the Arbaeen ummah as a new media, beyond the borders of human societies. . In addition, it can put an end to hegemony in the wake of the Islamic Awakening and, as the greatest demonstration of peace, lead from a collective slogan to global reform.Meanwhile, the Islamic Republic of Iran, relying on these civilizing efficiencies that stem from the historical extension of the Ashura uprising, has protected the national and regional achievements of the Arbaeen March and made them a soft power as a priority in strategies.

    Keywords: Arbaeen walk, Soft power, Elements of Islamic Civilization, Islamic Republic of Iran
  • Raouf Rahimi, mahdyeh heydari Pages 85-102

    From the perspective of soft power, this article seeks to answer the key question of why negotiation and diplomacy as key elements of soft power in resolving the North Korean nuclear issue with the United States have failed. And what are the requirements for continuing to use these soft power levers in the North Korean nuclear issue? The provisional hypothesis of the article is that the pursuit of conflicting goals by the United States and North Korea, such as nuclear deterrence and economic recovery by North Korea and complete nuclear disarmament by the United States, is the most important reason for the failure of negotiations and diplomacy. But the main requirement for the continuation of the negotiation process as the main tool of soft power is the non-use of hard power (sanctions and military tools) by the United States and the establishment of a culture of dialogue in international relations. The findings show that any progress in reducing North Korea's nuclear warheads or nuclear disarmament will be achieved solely through continued negotiation. Therefore, the rapprochement of the two countries' positions, mediated by actors such as South Korea, China and Russia, reducing the emphasis on hard power pyramids against North Korea and increasing international cooperation, especially among the permanent members of the Security Council on the one hand is necessary and Indicates the need to continue to use soft power. The data collection method is based on the library method and the research method is based on the descriptive-analytical method.

    Keywords: America, North Korea, Negotiation, Disarmament, Soft power
  • Mahdi Roohi *, Mehdi Firuzkuhi, Hosseyn Hosseyni Pages 103-132

    Due to the changing situation of the environment and countries, today in the security literature, instead of discussing hard and semi-hard power, we talk about soft power. Pro-status quo powers use the above concepts to influence and change target communities in their own interests. Now, the main question is how does the West use the tools of soft power to influence the intellectual-cultural spectrum of religious intellectual elites? Based on the ijtihad method of signification and the conceptual framework of soft power and the relationship between theory and culture; The field of influence in the flow of religious intellectualism can be analyzed and examined from two aspects. First; Presence and education in the West provide the ground for cultural absorption. In this case, the proposed theories will be based on the Islamic cover, instead of being a link between tradition and modernity. Another is that as a result of the trade-off between culture and theory, each culture has produced its own science, and each theory reinforces its own culture. In this case, the use of Western theories to explain and understand religion, completely shakes and even disintegrates the cultural foundation of traditional societies. Provides the West, which can be the most subtle and soft example of influence and a ground for undermining the soft security of the Islamic Republic

    Keywords: West, . influence, Intellectuals, Soft Security
  • Mohsen Shafiee Seifabadi * Pages 133-160

    The main purpose of this article is to examine the opportunities and challenges facing Iran's soft power after the withdrawal of US troops from Afghanistan, based on the SWOT matrix. In this regard, the question that arises is "What opportunities and challenges does the soft power of the Islamic Republic of Iran face after the withdrawal of US forces from Afghanistan and the re-establishment of the Taliban government in this country ?" The results of the research, which has been obtained by descriptive-analytical method approach and application of SWOT model, show that cases such as: 1- Iran's irreplaceable economic influence in Afghanistan; 2- Enabling the strengthening of trilateral cooperation between Iran, China and Russia and reducing US influence; 4- Instruments of pressure and deterrent power of Liwa Fatemiyoun; And 4. Public dissatisfaction with Biden's performance in Afghanistan and the new state of the media created in Iran's favor have provided opportunities for Iran to exercise soft power and play a leading role in the region. Meanwhile, there are also challenges such as 1. Taliban ethnicity; 2- The possibility of influencing ideas such as ISIS and the Islamic State of Khorasan province in the Taliban; 3- The possibility of the Taliban's coercive approach towards the Shiites; 4. The influence of the governments of Pakistan, Qatar and Turkey in the context of the developments in Afghanistan is one of the obstacles and threats to the influence of the soft power of the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: Soft power, Iran, Afghanistan, SWOT Model, USA
  • Habib Allah Safipur * Pages 161-188

    The purpose of this paper is to examine the role and performance of Western intelligence and security agencies in the Middle East crisis after the 9/11 attacks. In this research, library or documentary methods with tools, ie scanning, have been used. The main question in this study is: What role has the Western intelligence community played in the Middle East crises since 9/11? Hypothetically, it seems that after 9/11, the Western intelligence community, through the Central Intelligence Agency (CIA), was directly involved in the Middle East crisis. Western intelligence agencies have become a tool for alteration, and have directly led to developments in the Middle East that have led to crises caused by inefficiency and misinformation in practice. Because after the incident, the countries of the Middle East were attacked on the pretext of being terrorists and became a tense and critical field. The US National Security Strategy document was based solely on concerns about the possibility of the development of weapons of mass destruction by some governments, the possibility of transferring these weapons to terrorists, and the inability to effectively contain and deter these threats through prevention.

    Keywords: Soft power, CIA, America, Middle East crises
  • Faezeh Rahimi Moghadam *, Mehdi Abbaszadeh Fathabadi Pages 189-217

    Mass media are the most important and the most effective means of information transfer in the process of the realization of communications . Groups like Daesh considering the ability of media in effecting the minds in regional and international levels, have used media and its related technics massively for legitimating their acts and especially their political system of governing(Khilafa). So the main purpose of the present research is analyzing the Daesh's media technics in exerting power on the base of representation theory and thematic analysis method. The main question of the article is what are the main themes of Daesh's media technics in exerting power? Finding of the research based on the thematic analysis of Dabeq and Rumiyah, magazines most important media that Daesh employs, shows that Daesh exerted hard and soft power in several realms via using smartly the media techniques; 24 media technics have been used in the texts analyzed in this article. Daesh revived Islamic Khilafa by using religious rhetoric and myths and accompanied a significant range of Muslim people around the world via empowering virtual and convincing power. By presentation of universal values and norms, Daesh members asked Muslim people to join Islamic Khalifa via Hejra and Beyah and join to Holly War or terrorist acts to represent the daesh power across the world. Other elements analyzed in the research are focusing on the military power, punitive power, economic power and social and welfare services by Daesh.

    Keywords: Media technics, Daesh, Dabeq, Rumiyah, Power
  • Mohammad Etrat Doost * Pages 219-242

    One of the necessities of Islam in the face of new issues is to ask questions of the Holy Quran, but before that it is necessary to pay attention to the appropriate and efficient research method to discover and identify verses related to that issue. An essential step in intermediate research for change in the field of Islamic sciences is to pay attention to the issue of research methods in the Holy Quran. Among the new theories proposed in the modern age is the issue of "soft power". Although this theory was first proposed by Western thinkers, what is the view of the Holy Qur'an on the subject of soft power? In this article, we have tried to analyze the themes extracted from Quranic verses with interdisciplinary approach and using the method of qualitative content analysis, and to identify the types of soft power and its sources. The research findings show that in the Holy Quran, two types of powers of the right and wrong front are mentioned and in order to gain soft power, four sources of divine sovereignty, divine honor, divine ownership and divine power have been introduced.

    Keywords: Holy Quran, Soft power, typology of soft power, sources of soft power, method of qualitative content analysis
  • Ahmad Fatehi *, Mehri Bahar Pages 243-270

    Colonialism to advance its political and economic goals not only acts through coercive domination, but also adopts intellectual and cultural methods to turn its domination into hegemonic domination; That is, by producing meaning, it shows the relations of power as natural and rational, and in this way, it stabilizes the mentioned relations. The main issue in this article is how the United States culturally colonizes Iraq, and answering the question of what concepts the American media uses to deepen this issue and turn its dominance in Iraq into a hegemonic one. In this article, using the method of semiotic research and qualitative content analysis, the main sections of the four American Facebook pages (US Embassy in Baghdad, US Agency for International Development, Radio Sawa Media Campaign and Young Iraqi Young Leaders Exchange Program) created for the Iraqi audience were studied. It was further shown that the United States reproduced its colonialism in these pages by representing concepts such as: strengthening the public sphere, building democracy, strengthening the role of women, paying attention to minorities, and similar issues for the Iraqi audience and exercises cultural domination in the Iraqi society.

    Keywords: Dominance, Imperialism, Hegemony, exploitation, Supporting Institutions
  • Mohammad Ghorbanigolshanabad * Pages 271-303

    The Islamic Republic of Iran carries and possesses rich and valuable cultural components and components that are influenced by the holy and transcendent teachings of Islam, especially the Ahl al-Bayt school of infallibility and purity (AS), and can show more active cultural diplomacy. In this regard, Saudi Arabia, a Muslim country that has been one of the goals of Iranian cultural diplomacy, can be considered as a "case study".The main question of the present study is what are the components of the cultural diplomacy of the Islamic Republic of Iran in Saudi Arabia?The research method is descriptive, analytical and applied, which while interviewing elites and experts, has benefited from extensive library research, documentation and of course the research model of "case study method".The result shows that value-insight components have the highest degree of importance from the point of view of experts and compared to other components, and of course more success rate, both in the current situation (1400) and in the future (1404). ) will have.

    Keywords: Diplomacy, cultural diplomacy, components of cultural diplomacy of the Islamic Republic of Iran, Saudi Arabia
  • Mohammad Reza Mardani *, Ahmad Mirzaei Agbolag Pages 305-327

    The main purpose of this study was to present a model to investigate the factors affecting the competence of managers at the level of the Islamic Revolution in the field of culture and media studied by the Radio and Television of Iran. Management, general competencies of media management, competencies of media management of radio and television and competencies of revolutionary management were explained, through which a questionnaire was prepared and among the statistical sample including 196 senior and middle managers of message fields in Tehran and Provincial centers were distributed in a simple random manner. By collecting distributed questionnaires, the data were analyzed in order to examine the research hypotheses in order to present an appropriate model of factors affecting the competence of managers at the level of the Islamic Revolution. Also, based on the obtained impact coefficients, the results showed that the highest impact factor in relation to the dimensions related to the competencies of the radio and television media management department was obtained with 0.78, which shows the importance of mediation competence in this regard. After that, in terms of importance, the most important dimensions related to revolutionary management competencies, general media management competencies and general management competencies were obtained with 0.76, 0.745 and 0.74, respectively.

    Keywords: Model presentation, competence of managers, Islamic Revolution, Culture, Media', ., IRIB