فهرست مطالب

دانش انتظامی مازندران - سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 42، پاییز 1399)

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 42، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/20
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مریم تقوایی یزدی*، علی اصغر عباسی اسفجیر صفحات 1-18

    هدف پژوهش حاضر شناسایی و رتبه‌بندی ابعاد (فردی، سازمانی و محیطی) استرس‌زای شغلی کارکنان فرماندهی نیروی انتظامی استان مازندران و ارایه پیشنهادهای کاربردی است. روش پژوهش توصیفی از نوع کاربردی است. جامعه آماری شامل فرماندهان، معاونین، کارشناسان، سرپرستان بخش‌ها و کارکنان نیروی انتظامی است و نمونه آماری بر اساس جدول کرجسی و مورگان 351 نفر انتخاب شد. برای تعیین نمونه از روش نمونه‌گیری هدفمند استفاده شد و پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ استفاده و مورد تایید قرار گرفت. از یک پرسش‌نامه محقق‌ساخته ابعاد استرس‌زای شغلی (60 سوالی) در سه بعد (فردی، سازمانی و محیطی) استفاده شد. برای تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها از آزمون‌های کولموگروف- اسمیرنوف، روش تحلیل عاملی تاییدی و آزمون t با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS21 استفاده شد. نتایج حاکی از این بوده است که ابعاد استرس‌زای شغلی از بیش‌ترین به کم‌ترین به ترتیب مربوط به ابعاد محیطی، ابعاد سازمانی و ابعاد فردی هستند. در نتیجه، استرس شغلی از جمله موضوعاتی است که موجب می‌شود، انرژی‌هایی ناخواسته صرف تنش‌های سازمانی شود؛ بنابراین لازم است، تدابیر و برنامه‌های جهت کاهش و رفع این مسئله در جهت ارتقای کمیت و کیفیت و تحقق مسیولیت‌های اجتماعی سازمان به‌کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، بعد فردی، بعد سازمانی، بعد محیطی
  • سید مهدی خاکزادیان، ندا اسماعیلی*، علی گل افشانی جویباری صفحات 19-39

    دانشگاه های جامع علمی کاربردی برای بهبود یادگیری باید به کیفیت زندگی کاری و انگیزه پیشرفت دانشجویان توجه کنند. با توجه به این که اکثریت دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی فرماندهی انتظامی استان مازندران را کارکنان نیروی انتظامی تشکیل می دهند کیفیت زندگی کاری، انگیزه پیشرفت و خودکارآمدی از مهم ترین ضروریات است که بایستی مد نظر قرار گیرد. افزایش انگیزه و کیفیت زندگی کاری دانشجویان می تواند موجب افزایش عملکرد و بهره وری آن ها در یادگیری شود. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین کیفیت زندگی کاری و انگیزه پیشرفت با خودکارآمدی دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی فرماندهی انتظامی استان مازندراناست. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان طی سال های 98-99 که بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد 210 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه کیفیت زندگی کاری والتون، پرسش نامه انگیزش پیشرفت هرمنس و پرسش نامه خودکارآمدی عمومی شرر و همکاران استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های رگرسیون چندمتغیره، تی تک نمونه ای و هم بستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد که بین کیفیت زندگی کاری و انگیزه پیشرفت با خودکارآمدی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، انگیزه پیشرفت و خودکارآمدی
  • مطهره مهدوی*، عباس مهدوی نفت چالی، مهدی برزگر صفحات 41-59
    هدف

    در دنیای امروز وسایل ارتباط جمعی از جمله ماهواره و تلویزیون عامل بسیار مهمی در فرهنگ پذیری افراد هستند. در اغلب کشورها، بسیاری از مردم زمان زیادی را به تماشای تلویزیون اختصاص می دهند. ماهواره یکی از رسانه های بسیار تاثیرگذار در عصر حاضر است که همانند سایر رسانه ها و وسایل ارتباطی اساسا محصول غرب بوده که در طول سال های اخیر وارد کشوره شده است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر شبکه های ماهواره ای بر ارتکاب جرایم اخلاقی در شهرستان سوادکوه پرداخته شد.

    روش پژوهش:

    از نظر روش شناسی، این پژوهش از نوع پژوهش های توصیفی پیمایشی، کمی، مقطعی و کاربردی است. جامعه آماری پژوهش، شهروندان بالای 23 سال اعم از زن و مرد ساکن شهرستان سوادکوه است که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 379 نفر برآورد شده و تعداد 390 پرسش نامه از پاسخ گویان جمع آوری شد، شیوه نمونه گیری خوشه ای مکرر بود که شهر به محلات، خیابان ها و بلوک ها تقسیم شده و پرسش گران با مراجعه به درب منازل پرسش نامه ها را تکمیل کردند.

    یافته ها:

    یافته های پژوهش نشان گر تاثیر مهم شبکه های ماهواره ای در ارتکاب جرایم اخلاقی مردم شهر بوده و فرضیه های پژوهش گر در مورد نقش ماهواره ها در ارتکاب جرایم را تایید می کند.

    کلیدواژگان: استفاده از شبکه های ماهواره ای، جرائم اخلاقی
  • اسلام یوسف پور صفحات 61-84

    کارهای متعدد و متنوع فناوری اطلاعات و ارتباطات تمامی سازمان ها و از جمله ناجا را دچار تغییر و تحول اساسی کرده است؛ بر این اساس این پژوهش با هدف شناسایی و رتبه بندی موانع به کارگیری فن آوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند یاد دهی و یاد گیری در مرکز آموزش شهید ادیبی ناجا شکل گرفته است. پژوهش حاضر از نظر هدف یک پژوهش کاربردی و از نظر روش توصیفی پیمایشی است. ابزار این پژهش پرسش نامه ای محقق ساخته است. جامعه آماری شامل اساتید و مربیان مرکز آموزش شهید ادیبی بوده و نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران 169 نفر انتخاب شد. نتایج مربوط به داده های پژوهشی با استفاده از آزمون آمار توصیفی استنباطی از جمله درصد، میانگین و آزمون آمار ناپارمتریک فریدمن تحلیل شد. و کلیه عملیات تجزیه و تحلیل به کمک نرم افزار SPSS20  صورت گرفته است.
    نتایج به دست آمده از پژوهش نشان داد که تمام مولفه های در نظر گرفته شده شامل موانع مدیریتی، موانع اقتصادی، موانع فرهنگی، موانع آموزشی، موانع زیرساختی و فنی، موانع انسانی و موانع سازمانی، مانع به کارگیری فن آوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند یاددهی و یادگیری در مرکز آموزش شهید ادیبی نیز به عنوان موانع به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرایند یادگیری و یاددهی مورد تایید قرار گرفته اند.
    اولویت بندی این مولفه ها نشان داد که موانع به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرایند یاددهی و یادگیری این مرکز از بیش ترین تا کم ترین اهمیت: موانع زیرساختی، موانع مدیریتی، موانع سازمانی، موانع اقتصادی، موانع انسانی، موانع آموزشی، موانع فرهنگی، است.

    کلیدواژگان: اطلاعات و ارتباطات، فرآیند یاددهی و یادگیری، فراگیران آموزشی، مرکز آموزش شهید ادیبی
  • سید مهدی احمدی بالادهی*، علی دستور، مرتضی میرزائی، سید موسی حسینی صفحات 85-102

    < p dir="RTL">هدف پژوهش حاضر، هوش معنوی کارکنان و تاثیر آن بر اخلاق حرفه ای مدیران است. این پژوهش با رویکردی توصیفی هم بستگی از طریق توزیع پرسش نامه بین کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان مازندران صورت گرفته است. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسش نامه استاندارد هوش معنوی و پرسش نامه استاندارد اخلاق حرفه ای استفاده شده است. روایی پرسش نامه ها به وسیله اساتید محترم مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب برای پرسش نامه هوش معنوی 79/0 و پرسش نامه اخلاق حرفه ای 86/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری هم بستگی، رگرسیون و آزمون فریدمن با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که هوش معنوی و مولفه های آن به جز تفکر انتقادی وجودی اثر مثبت و معناداری بر اخلاق حرفه ای در سطح ناجا وجود دارد. از میان ابعاد هوش معنوی بعد توسعه حالت بیش ترین و بعد تفکر انتقادی وجودی کم ترین ضریب هم بستگی را با اخلاق حرفه ای داشته اند. هم چنین آزمون پنجم براساس آزمون فریدمن نشان می دهد که آگاهی با ضریب 16/3 در اولویت اول قرار دارد، در نتیجه بیش ترین اثر را بر اخلاق حرفه ای دارد و در ادامه توسعه حالت با ضریب 04/3 در اولویت دوم و تولید معنی شخصی با ضریب 89/1 در رتبه چهارم و پایانی قرار دارد در نتیجه کم ترین اثر را بر اخلاق حرفه ای در ناجا دارد.

    کلیدواژگان: هوش معنوی، اخلاق حرفه ای، کارکنان، مازندران
  • عبدالله اکبری*، سکینه مهدوی، الهام عبداللهی صفحات 103-120
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی علل خشونت شهروندان علیه ماموران انتظامی از سال 1397 تا 1399 در شهرستان سوادکوه پرداخته شد.

    روش پژوهش :

    جامعه آماری این کارکنان پلیس پیشگیری و پلیس راهور فرماندهی انتظامی شهرستان سوادکوه و شهروندان سوادکوه هستند. از روش پیمایش و از پرسش نامه به عنوان ابزار جمع آوری اطلاعات استفاده شده است.

    یافته ها:

    یافته های توصیفی پژوهش نشان می دهند که بین ویژگی ها و رفتارهای اجتماعی و انتظامی ماموران پلیس با خشونت شهروندان رابطه معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری:

    نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس حاصل از آزمون ساختاری Amos نشان داد که متغیرهای عدم چگونگی مدیریت و کنترل روانی ماموران پلیس، رفتار ناعادلانه با شهروندان توسط پلیس و پایین بودن آستانه تحمل پلیس در برابر ناملایمات محیطی به ترتیب بیش ترین تاثیر را بر میزان خشونت مردم از مامورین داشته اند.

    کلیدواژگان: خشونت شهروندان، مامورین انتظامی، شهرستان سوادکوه
|
  • maryam taghvaeeyazdi, Ali asghar abbasi asfajir Pages 1-18

    The purpose of this study was to identify and rank the dimensions (individual, organizational and environmental) of job stressful staff of the Mazandaran Police Command and to provide practical suggestions. The research method was descriptive-applied. The statistical population included commanders, deputies, experts, heads of departments and law enforcement personnel in the year 1998-99. Purposeful sampling method was used to determine the sample. Valuable opinions of commanders, deputies and law enforcement experts were used to validate the tool. The reliability of the instrument was used by Cronbach's alpha method and confirmed. A researcher-made questionnaire of job stressful dimensions (60 questions) was used in three dimensions (individual, organizational and environmental). Kolmogorov-Smirnov tests, confirmatory factor analysis and t-test using SPSS21 software were used to analyze the data. The results showed that the dimensions of job stress from highest to lowest were related to environmental, organizational and individual dimensions, respectively. As a result, job stress is one of the issues that causes unwanted energies to be spent on organizational tensions; Therefore, it is necessary to use measures and programs to reduce and eliminate this issue in order to improve the quantity and quality and fulfill the social responsibilities of the organization.

    Keywords: Job Stress, individual dimension, organizational dimension, Environmental dimension
  • seyyed mehdi khakzadian, neda esmaeli, Gholamali Golafshani Jouybari Pages 19-39

    Comprehensive universities of applied sciences to improve learning should pay attention to the quality of work life and motivation of students to progress. Considering that the majority of students of the Comprehensive University of Applied Sciences of Mazandaran Police Command are law enforcement personnel, quality of work life, motivation for progress and self-efficacy are among the most important necessities that should be considered. Increasing students' motivation and quality of work life can increase their performance and productivity in learning. Therefore, the aim of this study was to investigate the relationship between quality of work life and achievement motivation with self-efficacy of students of the Comprehensive University of Applied Sciences of Mazandaran Disciplinary Command. The research method was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of nature and method of data collection. The statistical population includes all students during the years 98-99, based on Krejcie and Morgan table from 450 people, of which 210 people were selected by stratified random sampling method. Walton Quality of Work Life Questionnaire, Hermans Progress Motivation Questionnaire and Scherer et al.'s General Self-Efficacy Questionnaire were used to collect data. Multivariate regression, one-sample t-test and Pearson correlation tests were used to analyze the data. The results showed that there is a positive and significant relationship between quality of work life and motivation for achievement with self-efficacy.

    Keywords: Quality of Work Life, motivation for progress, Self-efficacy
  • Motahareh mahdavi, Abbas mahdavi, Mahdi barzgarborkhily Pages 41-59
    Purpose

    In today's world, mass media such as satellite and television are a very important factor in the cultural development of people. In most countries, many people spend a lot of time watching television. Satellite is one of the most influential media in the present age, which, like other media and means of communication, is mainly a product of the West, which has entered the country in recent years. The aim of this study was to investigate the effect of satellite networks on the commission of moral crimes in Savadkuh city. Research

    Method

    From a methodological point of view, this research has been a descriptive-survey, quantitative, cross-sectional and applied research. The statistical population of the study was citizens over 23 years old, both men and women, living in Savadkuh city. Using Cochran's formula, the sample size was estimated at 379 people and 390 questionnaires were collected from the respondents. Neighborhoods, streets, and blocks were divided, and questioners completed questionnaires at the door.

    Findings

    The research findings indicate the important effect of satellite networks in committing moral crimes of the people of the city and confirms the researcher's assumptions about the role of satellites in committing crimes.

    Keywords: satellite, Network, Moral Crimes
  • slam yousefpor Pages 61-84

    the purpose of this research is to identify and rank the obstacles of applying information and communication technology in the process of teaching and learning in the process of teaching and learning in the process of teaching and learning in the process of teaching and learning . ~~~ this research is an applied research in terms of its purpose . the research tool is a researcher - made questionnaire . the statistical population consisted of all teachers and instructors of the training center of the educator who were selected by cochran formula . the results of research data were analyzed using descriptive statistics ( including percentage , mean and friedman test ) . the data were analyzed by spss version 11.5.Resu lts : the mean age of the participants was 60 years . the results obtained from the study showed that all components included administrative barriers , economic barriers , cultural barriers , educational barriers , infrastructural and technical barriers , human obstacles and organizational barriers , prevented the application of information and communication technology in the process of teaching and learning in the process of teaching and learning in learning and teaching methods . the priority of these components showed that the barriers of applying information and communication technologies in teaching and learning process of this center are important : infrastructure obstacles , administrative barriers , organizational barriers , economic barriers , human obstacles , educational barriers , cultural barriers .

    Keywords: Information, Communication, teaching, learning process, instructional learners, teacher training center
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi, Ali Dastour, Morteza Mirzaei, Seyed Musa Hosseini Pages 85-102

    The purpose of this study is the spiritual intelligence of employees and its effect on the professional ethics of managers. This research has been done with a descriptive correlational approach through the distribution of 214 questionnaires among the staff of the Mazandaran Police Command. The standard questionnaire of spiritual intelligence and the standard questionnaire of professional ethics were used to collect research data. The validity of the questionnaires was confirmed by respected professors and its reliability was obtained using Cronbach''s alpha formula for the spiritual intelligence questionnaire of 0.79 and the professional ethics questionnaire of 0.86, respectively. To analyze the data, correlation, regression and Friedman test using SPSS software were used. Findings show that spiritual intelligence and its components, except for critical existential thinking, have a positive and significant effect on professional ethics at the NAJA level. Among the dimensions of spiritual intelligence, the dimension of state development had the highest and the dimension of existential critical thinking had the lowest correlation coefficient with professional ethics. Also, the fifth test based on Friedman test shows that awareness with a coefficient of 3.16 is in the first priority, as a result, it has the greatest effect on professional ethics. The coefficient of 1.89 is in the fourth and final rank, therefore it has the least effect on professional ethics in NAJA.

    Keywords: cultural intelligence, Professional Ethics, staff, Mazandaran
  • Abdullah Akbari, Sakineh mahdavi, Alham abdollahi Pages 103-120
    Objective

    The aim of this study was to identify the causes of violence against citizens by law enforcement officers from 1397 to 1399 in Savadkuh city. Research

    Methods

    The statistical population of these employees are the Preventive Police and the Rahvar Police of Savadkuh Disciplinary Command and the citizens of Savadkuh. The survey method and the questionnaire were used as data collection tools.

    Findings

    The descriptive findings of the study show that there is a significant relationship between the characteristics and social and disciplinary behaviors of police officers and violence against citizens.

    Conclusion

    The results of analysis of covariance from Amos structural test showed that the variables of lack of management and psychological control of police officers, unfair treatment of citizens by the police and low tolerance of police against environmental disasters, respectively, had the greatest effect on violence. People have had agents. Keywords: Citizen Violence - Law Enforcement Officers - Savadkuh County

    Keywords: Violence, Citizens, Law Enforcement Officers