فهرست مطالب

نشریه مرور سیستماتیک در علوم پزشکی
سال دوم شماره 1 (پیاپی 2، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اعظم شریفی، فرحناز محمدی شاهبلاغی، حمیدرضا خانکه، هیوا اعظمی*، بتول محمدیان، شعله رحیمی صفحات 1-10
    مقدمه

    قصور رایجترین مفهوم در ارتباط با رسیدگی به خطاهای درمانی و مراقبتی می باشد. با توجه به مبهم بودن این مفهوم و کمبود اطلاعات در این زمینه، پژوهش حاضر جهت غنی سازی این مفهوم و با هدف تحلیل مفهوم قصور در پرستاری انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه به منظور تحلیل مفهوم از رویکرد واکر و اوانت استفاده شد. پس از مرور گسترده منابع، اسناد مرتبط با مفهوم وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری اطلاعات، پایگاه های معتبر فارسی شامل Magiran، Med Lib،SID و پایگاه های اطلاعاتی بین المللی شامل PubMed, ISI, Scopus, Google Scholar مورد جستجو قرار گرفت. کلیدواژه های مورد جستجوی شامل قصور، پرستاری، تقصیر و مفهوم به دو زبان فارسی و انگلیسی بود. معیارهای ورود شامل انتشار به زبان فارسی یا انگلیسی در بازه زمانی 2000 تا 2017 و ارایه اطلاعات در زمینه مفهوم قصور بود. در نهایت 44 سند که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند، بر اساس کلیه مراحل تحلیلی ذکر شده در رویکرد واکر و اوانت، مورد آنالیز قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که ویژگی های تعریف کننده مفهوم قصور در پرستاری عبارتند از: 1- وظیفه برای انجام مراقبت -2 تخطی از وظیفه قانونی 3- رفتار غیرعمد 4- آسیب 5- ارتباط بین خطا و آسیب. در این راستا همچنین برای واضح سازی مفهوم موارد مختلف الگو، مرزی و مخالف ارایه شد.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه تحلیل مفهوم قصور در پرستاری انجام شد و نتایج این بررسی می تواند تصویری عینی و قابل درک از بکارگیری قصور در پرستاری برای خوانندگان فراهم کند. توصیه می شود مدیران پرستاری و برنامه ریزان و مدرسین دانشکده های پرستاری از طریق ارایه آموزش های کاربردی، پرستاران و دانشجویان پرستاری را با مفاهیم حقوقی و قانونی برای مصونیت از تبعات قانونی، مطلع نمایند.

    کلیدواژگان: تحلیل مفهوم، پرستاری، قصور، تقصیر
  • فاطمه مهدوی پور* صفحات 11-19
    مقدمه

    بیماری نارسایی قلبی یکی از چالش های مهم سیستم های مراقبت بهداشتی محسوب می شوند.یکی از اجزای اصلی مدل های مراقبتی در بیماری نارسایی قلبی، مشارکت بیمار می باشد. در همین راستا، الگوی سازگاری روی (RAM) یکی از معروف ترین و پرکاربردترین الگوهای پرستاری است که به طور خاص به موضوع سازگاری توجه کرده است.

    روش کار

    این پژوهش یک مطالعه مروری نظام مند است که با جستجوی مقالات فارسی با استفاده از کلیدواژه های مدل روی، الگوی سازگاری روی و بیماری نارسایی قلبی در پایگاه های اطلاعاتی منابع ایران Margine،SID و جستجوی کلید واژه های Roy adaptation Model, Roy Model, Heart Disease در پایگاه اطلاعاتی Ovid و Web of Sciences, Scopus, Science Direct، google scholar , ProQuest , PubMed به علت انتشار مقالات مفید در بازه زمانی 2000 - 2019 انجام شد.

    یافته ها

    در مطالعه حاضر از 50 مقاله یافت شده، 6 مطالعه فارسی و یک مطالعه انگلیسی بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند. همه ی یافته های مرور شده به تاثیر الگوی سازگاری روی بر بیماری نارسایی قلبی پرداخته بودند، اما دارای طرح های متنوعی بودند. در 4 مطالعه برنامه آموزشی باعث افزایش کیفیت زندگی و بهبود سازگاری با بیماری نارسایی قلبی شده بود. در 2 مطالعه سازگاری روانی، بیماران نارسایی قلبی مورد بررسی قرار گرفته بود و تنها در یک مطالعه تبعیت از رژیم غذایی براساس مدل سازگاری روی را مورد بررسی قرار داده بودند.

    نتیجه گیری

    الگوی سازگاری روی، بر ارتقا سازگاری متمرکز گردیده و سهم قابل توجهی در سامتی و ارتقا کیفیت زندگی بیماران دارد. نتایج بیشتر مطالعات، بیانگر بهبود فعالیت های پرستاری، تمرکز، سازماندهی و هدایت افکار و اعمال پرستاران در مراقبت از بیماران قلبی- عروقی و افزایش پاسخ های سازگار در بیماران در هر چهار بعد الگوی سازگاری روی یعنی ابعاد فیزیولوژیک، درک از خود، ایفای نقش و وابستگی / استقلال، پس از مداخات پرستاری بوده است. البته به دلیل محدودیت هایی که اکثر مطالعات با آن مواجه بوده اند، ضرورت انجام مطالعات بیشتر با طراحی های دقیق تر همچنان در این زمینه احساس می شود. همچنین با توجه به اینکه اکثر مطالعات در بیماران نارسایی قلبی انجام شده، توصیه می شود در سایر بیماری های مزمن نیز این روش مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: الگوی سازگاری روی، مدل روی، بیماری نارسایی قلبی
  • زهرا جمشیدی، هاجر صادقی* صفحات 20-29
    مقدمه

    با توجه به وجود تغییرات جمعیتی و اپیدمیولوژیکی و نیز ظهور تهدیدات سلامتی که اکثر آن ها در سطوح پیشگیری قابل مهار شدن هستند، استفاده از توانمندی های پرستاران جهت پیشبرد سلامت افراد، خانواده ها، گروه ها، جمعیت ها در عرصه های اجتماعی امری ضروری به نظر می رسد.

    روش کار

    جستجوی متون بین مقالات سال های 2010 تا 2019 صورت پذیرفت و چهار پایگاه بین المللی P‏ubMed , Science Direct, Scopus, Google Scholar و دو پایگاه ایرانی SID و MagIran مورد بررسی قرار گرفت. بیش از80  مقاله در خصوص موضوع مورد نظر بررسی شد، که از این میان 15 مقاله انتخاب شدند.

    یافته ها

    بررسی ها نشان داد که عمده چالش های مربوط به جایگاه پرستاران در ارتقای سامت جامعه شامل فاکتورهای مربوط به ساختار و سیاست های مربوط به نظام بهداشتی، نحوه تخصیص منابع مالی، ساختار آموزش پرستاری و شفاف نبودن مفهوم نقش پرستار سامت جامعه می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد اگر چه چالش های مربوط به پرستاران در ارتقای سامت جامعه متنوع و پیچیده هستند اما این موانع و مشکلات می توانند با چالش های استخراج شده از این مطالعه مرتبط باشند. لذا توجه به این چالش ها می تواند چگونگی ارایه مراقبت های پرستاری در عرصه ی اجتماعی را تحت تاثیر قرار دهد. لذا بازبینی ساختار نظام سلامت از رویکرد درمان محض به ارایه مراقبت های پیشگیرانه و تغییر در روند به کارگیری پرستاران، بازبینی نیازهای یادگیری آنان در جهت نیازهای بهداشتی مردم و تلاش در جهت ارتقا جایگاه و مفهوم پرستار سامت جامعه می تواند بسیاری از این چالش ها را در مسیر ارتقای سامت مردم برطرف نماید.

    کلیدواژگان: جایگاه پرستاران، سلامت جامعه، مروری روایتی، ارتقای سلامت، موانع، چالش
  • فاطمه چراغی، سید رضا برزو، مهناز خطیبان، زهرا مقصودی* صفحات 30-40
    مقدمه

    بیماری و عوارض ناشی از آن باعث افت کیفیت زندگی مبتلایان می شود. خودمراقبتی، برآیندهای مطلوبی را در تامین، حفظ و ارتقاء سامتی افراد در پی دارد و مدل اورم از مدل هایی است که بیمار را در مراقبت مشارکت داده و بر خودمراقبتی تاکید دارد.

    روش کار

    این مرور سیستماتیک با جستجو مقالات فارسی با کلیدواژه های اورم، خودمراقبتی، مدل/تیوری/چارچوب خودمراقبتی و کیفیت زندگی در پایگاه های داده های معتبر فارسی Google Scholar، SID، IranDoc، Iran Medex و Magiran و جستجو مقالات انگلیسی با کلیدواژه های Orem, Self-care, Quality of life وModel/Theory/Framework  Self-care در پایگاه های داده های معتبر انگلیسی Web of Sciences، PubMed، ProQuest، Google Scholar
    Scopus ، Science Direct ، در بازه زمانی 1392 تا 1397 انجام شد.

    یافته ها

    در جستجوی اولیه 2206 مقاله یافت شد که پس از حذف موارد تکراری و لحاظ کردن معیارهای ورود/ خروج، نهایتا 14 مقاله هم راستا با اهداف این مطالعه مورد تحلیل قرار گرفتند. از میان مقالات مورد بررسی 5 مقاله به زبان انگلیسی و 9 مقاله به زبان فارسی به چاپ رسیده بودند. در رابطه با محیط پژوهش، 3 مقاله در تهران، 3 مقاله در اصفهان،2 مقاله در هر یک از شهرهای همدان، شیراز و ارومیه و 1 مقاله در شهرهای سبزوار و اهواز انجام شده بود. تمامی مقالات، مطالعات اصیل پژوهشی با رویکرد تحقیق تجربی بودند. در 10 مقاله، با بکارگیری الگوی خودمراقبتی اورم، کیفیت زندگی در تمامی ابعاد فیزیکی، عاطفی و اجتماعی افزایش چشم گیری داشته است که این افزایش از لحاظ آماری معنادار بوده است، بطوریکه در 4 مقاله دیگر، تنها در دو بعد از ابعاد کیفیت زندگی شامل بعد جسمی و روانی افزایش قابل توجهی مشاهده شده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر مثبت بکارگیری الگوی خودمراقبتی اورم در افزایش کیفیت زندگی بیماران، توصیه می شود ارایه دهندگان مراقبت بهداشتی با اجرای برنامه ی خودمراقبتی براساس تیوری اورم، باعث بهبود کیفیت زندگی بیماران شوند.

    کلیدواژگان: الگوی خودمراقبتی اورم، خودمراقبتی، کیفیت زندگی
  • بتول نحریر*، امیر واحدیان، سعید هاشمی صفحات 41-50
    مقدمه

    در عصر جدید نیاز به داشتن پرستارانی متعهد و با هویت حرفه ای به دلایلی هم چون پیشرفت تکنولوژی و افزایش آگاهی مردم؛ تقاضای عمومی برای دریافت مراقبت باکیفیت بیش از بیش احساس می شود.

    روش کار

    این مقاله یک مطالعه مرور نظام مند است که در سال 1399 با جستجوی پایگاه های انگلیسی زبانScopus،Pubmed، Web of science، Proquest، EMBASE، Google Scholar از سال 1980 تا 2019 و پایگاه های فارسی ، Iran Medex، ,SID و Magiran از سال 1370 تا 1397 با استفاده از کلمات کلیدی هویت حرفه ای،حرفه ای شدن، هویت در پرستاری و معادل های انگلیسی آن انجام شد.

    یافته ها

    از 27298 مطالعه اولیه، 17 مقاله وارد تحلیل نهایی شد نتایج مطالعات نشان داد که مهمترین عوامل در رابطه با شکل گیری هویت حرفه ای پرستاری عبارت بودند از: فعالیت های ضعیف تیمی، مشارکتی و ارتباطی، نقش اساتید و مربیان بالینی، رویکرد آموزشی، خصوصیات فردی(سن، جنس، اعتماد به نفس، رضایت شغلی و...)، ابهام در نقش و نقش فرهنگ و رسانه.

    نتیجه گیری

    برای آموزش دانشجویان پرستاری باید از اساتید و مربیان با هویت حرفه ای مثبت به منظور ارتقاء و شکل گیری هویت در دانشجویان استفاده کرد؛ همچنین، برای شفاف سازی و برطرف نمودن ابهام نقش حرفه باید معرفی درستی از جامعه پرستاری به مردم و تاش در تغییر فرهنگ جامعه نسبت به هویت حرفه پرستاری صورت گیرد.

    کلیدواژگان: هویت حرفه ای، هویت پرستاری، مرور سیستماتیک
  • حلیمه زارع، زهره وفادار* صفحات 51-59
    مقدمه

    ارایه دوره دکتری پرستاری بالینی، یکی از چالش های مهم نظام آموزش پرستاری در ایران است، معرفی الگوهای موفق در دوره ی دکترای پرستاری بالینی، می تواند بستر طراحی و توسعه برنامه های آموزش پرستاری مبتنی بر نیاز جامعه را فراهم آورد. مطالعه مروری حاضر با هدف معرفی برنامه های آموزشی موفق در دوره دکتری پرستاری بالینی با گرایش سلامت خانواده انجام شد.

    روش کار

    مطالعه مروری و از نوع توصیفی- تطبیقی در سال 1399 انجام شد. پس از جستجوی اینترنتی در دانشگاه های معتبر جهان، با کلید واژه های اصلی "دکتری پرستاری بالینی" و "سامت خانواده"، دو دانشگاه پنسیلوانیا و مریلند در آمریکا به دلیل برتری جهانی و تشابه نسبی رشته انتخاب گردیده، سپس توصیف تحلیلی و تطبیقی دو برنامه آموزشی با استفاده از الگوی Beredy در چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم جواری و تطبیق انجام شد.

    یافته ها

    درهر دو دانشگاه، برنامه آموزشی دکترای پرستاری بالینی دارای ساختار برنامه ریزی راهبردی بوده و بخش های چشم انداز، رسالت، ماموریت، اهداف و برنامه های عملیاتی را شامل می شود. برنامه ی درسی مبتنی بر دانش پایه پرستاری و علوم پایه فیزیولوژی، فارماکولوژی، عملکرد مبتنی بر شواهد، حل چالشهای بهداشتی و ارتقاء کیفیت سامت خانواده و جامعه، توجه به تفاوتهای فرهنگی، تاثیر سیاست و اقتصاد بر توسعه حرف های پرستار، تدوین برنامه و مداخلات پیشرفته
    سلامتی خانواده ها (به ویژه کودکان و سالمندان)، شناسایی خانواده های پرخطر و در معرض آسیب های اجتماعی بوده و هر دو دانشگاه بر توانمند سازی دانش آموختگان به عنوان رهبران آینده در حوز ه های مختلف بالینی، آموزشی، پژوهشی و مدیریتی تاکید دارند.

    نتیجه گیری

    دکترای پرستاری بالینی خانواده محور در دو دانشگاه مریلند و پنسیلوانیا با برنامه درسی مستحکم، جامع و مبتنی بر حل چالشهای سامتی خانواده ها به خصوص خانواده های در معرض آسیب بسیار کارآمد بوده و ضمن ارتقاء سطح سلامتی جوامع به توسعه نقش های حرف های پرستاران و تخصصی سازی در پرستاری کمک شایانی می کند. الگو گیری از برنامه های مذکور همگام با بستر سازی مناسب، می تواند گام موثری به سوی اجرایی شدن دکترای پرستاری بالینی در ایران باشد.

    کلیدواژگان: مطالعه توصیفی - تطبیقی، مدل بردی، دکتری پرستاری بالینی، سامت خانواده، برنامه درسی، دانشگاه پنسیلوانیا، دانشگاه مریلند
  • محمد پورابراهیمی، عبدالرضا دلاوری، رضا عابدی گزل آبادی، ماریه جنابی قدس* صفحات 60-74
    مقدمه

    با افزایش شیوع پدیده ملال جنسی و ازدیاد روی آوری افراد مبتلا به راهکارهای تطبیق جنسیت، تاثیرات روزافزون این درمان ها بر کیفیت زندگی به میزان زیادی مشاهده می شود. درک این تاثیرات جامعه درمانی را در ارتقا کیفیت زندگی افراد تراجنسی، توانمند می سازد.

    روش کار

    این پژوهش، یک مطالعه مروری روایتی است که جستجو با استفاده از کلید واژه های فارسی: کیفیت زندگی، جراحی تغییر جنسیت، جراحی تطبیق جنسیت، مرد به زن و کلید واژه های انگلیسی: Quality of life (QOL) -Genderreassignment surgery (GRS)- Sex reassignment surgery (SRS) - Male to female (MTF) در پایگاه های اطلاعاتی: Science Direct, PubMed, Scopus, Google Scholar, magiran, SID بدون اعمال محدودیت زمانی انجام شده است.

    یافته ها

    در این مطالعه براساس کلیدواژه های مذکور، تعداد 50 مقاله بدست آمد. با درنظر گرفتن معیارهای ورود و خروج تعداد 13 مقاله باقی ماند. بر اساس یافته ها برخی مطالعات بیان می کنند که در بررسی های بلند مدت بعد از عمل جراحی، کیفیت زندگی افراد تراجنسی همانند افراد عادی و در بعضی حوزه ها کیفیت زندگی از افراد عادی نیز کمتر می باشد.

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعات مورد بررسی در این پژوهش براساس تکنیک جراحی بکار رفته، زمان بررسی افراد تراجنسی پس از عمل جراحی و گروه شاهد متغیر می باشد. بطور کلی نتایج، حاکی از افزایش کیفیت زندگی افراد تراجنسی در حوزه های روابط بین فردی و اجتماعی و کاهش در حوزه جسمانی علیرغم رضایت بیماران از عمل جراحی می باشد. نتایج در خصوص تغییرات در حوزه روانشناختی متغیر بوده و نیاز به بررسی های بیشتری در این زمینه می باشد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، عمل جراحی تغییر جنسیت، تطبیق جنسیت، مرد به زن
  • سعید هاشمی، امیر واحدیان عظیمی، حسین محمودی* صفحات 75-88
    مقدمه

    در عصر جدید نیاز به داشتن پرستارانی با نقش تخصصی به دلایلی هم چون پیشرفت تکنولوژی، افزایش سن و بروز بیماری های مزمن برای دریافت مراقبت باکیفیت و کاهش هزینه های درمانی بیش از بیش احساس می شود.

    روش کار

    دراین مطالعه از رویکرد تکاملی راجرز برای شفاف سازی مفهوم نقش پرستار متخصص در بخش مراقبت های ویژه استفاده شد. به این منظور پایگاه های انگلیسی زبانPubmed, Scopus, Web of Sciences،Science direct, Proquest از سال 1980 تا 2019 و پایگاه های فارسی ، Iran Medex، , SID و Magiran از سال 1370 تا 1397  با استفاده از کلمات کلیدی پرستار متخصص، نقش پرستار متخصص در بخش مراقبت ویژه و معادل های انگلیسی آن مورد جستجو قرار گرفت. از 1600 مطالعه اولیه، 12 مقاله وارد تحلیل نهایی شد.

    یافته ها

    در این مطالعه، ویژگی های مفهوم پرستار متخصص بخش مراقبتهای ویژه در دو بعد بهبود بیمار، بهبود کیفیت ارایه خدمات و تسهیل در ترخیص زودتر بیمار از بخش مراقبت های ویژه شناسایی شدند. پیشایندها مشتمل برداشتن حداقل مدرک کارشناسی، تعهد حرفه ای و تفکر انتقادی، محیط بالینی و آموزشی حرفه ای، داشتن اساتید مجرب و حرفه ای و پیامدها نیز دربردارنده رضایت خدمات گیرندگان و خانواده بیماران، ارایه مراقبت با کیفیت، تسهیل در روند ترخیص زودهنگام بیماران،کاهش هزینه های مستقیم و غیر مستقیم درمانی، جلوگیری از ایجاد و پیشرفت عفونت های بیمارستانی بودند.

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه مفهوم نقش پرستار متخصص در بخش مراقبت های ویژه را مورد شناسایی قرار داده است و نشان می دهد که پرستار متخصص دارای ماهیتی پیچیده، دایمی، متنوع و پویاست و پرستار متخصص نقش مهمی را در ارایه مراقبت به بیماران از جمله ارایه مراقبت با کیفیت در بالین، کاهش هزینه های درمانی و جلوگیری از ایجاد عفونت های بیمارستانی ایفا می کند. آگاهی از ویژگی های مفهوم نقش پرستار متخصص در بخش مراقبت های ویژه، پیشایندها و پیامدهای گسترده آن بیش ار پیش منجر به ارتقاء جایگاه، اهمیت و کاربرد این مفهوم در حرفه پرستاری می گردد و ابزاری اکتشافی برای بررسی و تحقیق بیشتر و گسترش بدنه دانش موجود در این حرفه محسوب می شود.

    کلیدواژگان: پرستار متخصص، تحلیل مفهوم، مراقبت ویژه
|
  • Azam Sharifi, Farahnaz Mohammadi Shahboulaghi, Hamidreza Khankeh, Hiva Azami*, Batool Mohammadian, Sholeh Rahimi Pages 1-10
    Introduction

    Negligence is the most common concept in dealing with medical errors. Regarding ambiguity and lack of information on the concept, this study was conducted to analyze the concept of negligence in nursing.

    Methods

    In this study, Walker &Avant approach was used to analyze the concept. After searching the databases, the relevant documents entered in the study. To collect data, Persian databases, including Magiran, Med Lib, SID, and international databases, including PubMed, ISI, Scopus, and Google Scholar, were searched. The keywords searched included negligence, nursing, malpractice, and concept in both Persian and English. Entry criteria included publishing in Persian or English between 2000 and 2017 and providing information on the concept of negligence. Finally, 44 documents that had the criteria to enter the study were analyzed based on all the analytical steps mentioned in Walker &Avant approach.

    Results

    The results showed that the defining attributes of the concept of negligence in nursing included: 1- Duty of care 2- Breach of the legal duty of care 3- Unintentional conduct 4- Damage 5- Causation. For clarification, simultaneously with these stages, cases such as model, borderline, and contrary cases were offered.

    Conclusions

    In this study, the concept analysis of negligence in nursing was performed, and the results would be to provide a comprehensive and reliable image regarding the use of negligence in nursing. It is recommended that nursing managers and planners and instructors at nursing schools, by providing practical training to inform nurses and nursing students with legal concepts for immunity from legal consequences.

    Keywords: Concept analysis, Nursing, Negligence, Malpractice
  • Fatemeh Mahdavipour* Pages 11-19
    Introduction

    Diseases of heart failure are considered as one of the main challenges of health care systems. One of the main components of care models in heart failure is patient involvement. In this regard, the adaptation model (RAM) is one of the most popular and most widely used nursing patterns that specifically address compatibility issues. The purpose of this article is to review the adaptability of heart failure patients based on the Roy adaptation model.

    Methods

    This research is a systematic review study by searching Persian articles using Roy Model Keywords, Roy Adaptation Model and Heart Failure in Iranian Margine, SID Resource Databases and Roy Adaptation Model Keywords, Roy Model, Heart Disease was performed on Ovid and Web of Sciences database, Scopus, Science Direct, Google Scholar, ProQuest, PubMed for publication of useful articles from 2000 to 2019.

    Results

    In this study, out of 50 articles, 6 Persian and one English study were selected based on inclusion and exclusion criteria. All of the reviewed findings had an impact on the pattern of adaptation of Roy to heart failure but had different designs had studied and in only one study examined dietary adherence based on the Roy adaptation model.

    Conclusions

    The Roy Adaptation Model focuses on promoting adaptation and contributes significantly to the health and quality of life of patients. Further studies indicate improved nursing activities, concentration, organization, and guidance of nurses' thoughts and practices in caring for cardiovascular patients, and increased adaptive responses in all four dimensions of the Roy adaptation model, namely physiological, self-perception, role-playing, And dependency/independence has been a consequence of nursing interventions. However, due to the limitations that most studies have encountered, the need for further studies with more detailed designs remains to be seen. Also, since most studies in heart failure patients, it is recommended to study the effect of this method on other chronic diseases..

    Keywords: Roy adaptation Model, Roy Model, Heart Disease
  • Zahra Jamshidi, Hajar Sadeghi* Pages 20-29
    Introduction

    Increasing the prevalence of epidemics and epidemiology, as well as the emergence of health threats, can be controlled at preventive levels by using nurses' abilities to promote the health of individuals, families, groups, and populations in the social realm it seems necessary.

    Methods

    A literary search between 2010- 2019 was carried out, and four international databases PubMed, Science Direct, Scopus, Google Scholar, and two Iranian databases SID and MagIran were examined. More than 80 articles were reviewed on the topic, of which 15 were selected.

    Results

    Surveys showed that the significant challenges related to the position of nurses in promoting community health include factors related to the structure and policies of the health system, how to allocate funds, the structure of nursing education, and the lack of transparency in the concept of community health nurse role.

    Conclusions

    The results of the present study showed that although nurses' challenges in promoting community health are widespread and overwhelming, these barriers and problems can be related to the challenges extracted from this study. Therefore, addressing these challenges can undermine the provision of nursing care in the social field by re-examining the structure of the health system from a pure treatment approach to providing preventive
    care and changing the process of employing nurses, reviewing their learning needs in terms of people's health needs and trying to improve the position of community health nurse status, can address many of these challenges in the way of promoting people's health.

    Keywords: Nurses' Position, Community Health, Narrative Review, Health promotion, Barriers, Issue
  • Fatemeh Cheraghi, Seyyed Reza Borzo, Zahra Maghsoudi* Pages 30-40
    Introduction

    Disease and complications can cause poor quality of life. Self-care provides desirable outcomes in providing, maintaining, and promoting the health of individuals. The Orem model is one of the models that participate in patient care and emphasizes self-care.

    Methods

    This systematic review was conducted by searching Persian articles with the keywords Orem, Self Care, Model/ Theory/ Framework Self Care and Quality of Life invalid Persian databases Google Scholar, SID, IranDoc, IranMedex, and Magiran, and search English articles with the keywords Orem, Self-care, Quality of life and Model/ Theory/ Framework Self-care invalid English databases Elsevier, Web of Sciences, PubMed, Cinahl, ProQuest, Google Scholar, Scopus, It was done in 2013 to 2018.

    Results

    Initial search of 2206 articles found that after eliminating duplicates and including entry/ exit criteria, finally, 14 articles were aligned with the objectives of this study. Of the articles reviewed, 5 were published in English and 9 in Farsi. Regarding the research environment, 3 articles were conducted in Tehran, 3 in Isfahan, 2 in each of Shiraz, Hamedan, Orumieh, and 1 in Sabzevar and Ahvaz. All articles were original and interventional research
    studies. In 10 articles, using the Orem self-care model, quality of life increased significantly in all physical, emotional, and social dimensions, which was statistically significant, as in the other four articles, only in two dimensions of quality of life, including physical dimension. Moreover, a significant psychological increase has been observed.

    Conclusions

    Considering the positive effect of using the Orem self-care model to improve the quality of life of patients, it is recommended that health care providers improve the quality of life of patients by implementing Orem self-care Model.

    Keywords: Orem Self-care model, Self-care, Quality of life
  • Batol Nehrir*, Amir Vahedian, Saeed Hashemi Pages 41-50
    Introduction

    In the new age, there is a need to have committed and professional nurses for reasons such as advancing technology, increasing public awareness, and public demand for quality care.

    Objective

    Examining and Identifying affecting factors on the formation of nurses' professional identities.

    Materials

    The paper was a systemic review study that was conducted in the year 2020 by searching English databases Scopus, Pubmed, Web of Science, Proquest, EMBASE, Google Scholar from 1980 to 2019 and Persian databases, Iran Medex, Magiran and SID 1991 to 2019 using the keywords of professional identity, professionalism, identity in nursing, and its English equivalents.

    Results

    Of the 27298 preliminary papers, 17 papers entered in the final analysis. The result of the finalized studies showed that the most critical factors about the formation of professional nursing identity were: Poor team, Participatory and communicative activities, the role of professors and clinical instructors, educational approach, individual characteristic (age, gender, self-confidence, job satisfaction, etc.), ambiguity in the role and role of culture and media.

    Conclusions

    in order to educate nursing students, professors and educators with a positive professional identity must be used to promote and shape students identities; moreover, in order to clarify and remove the ambiguity of the role of the profession, it is necessary to properly introduce the nursing in the community people and try to change the culture of the society towards the identity of the nursing profession.

    Keywords: Professional identity, Nursing identity, Systematic review
  • Halime Zare, Zohreh Vafadar* Pages 51-59
    Introduction

    Presenting the Doctor of Nursing Practice course is one of the most critical challenges in Iran's nursing education system. Introducing successful models in the doctoral course in clinical nursing can provide a platform for designing and developing nursing education programs based on society's needs. This review study aimed to introduce successful educational models in the clinical nursing doctorate program by focusing on family health.

    Methods

    A descriptive-comparative review study was conducted in 2020. After searching the internet in prestigious universities in the world, with the keywords of Ph.D. in Nursing, Family Health, two universities of Pennsylvania and Maryland in the United States were selected due to global superiority and relative similarity of the field. The analytical and comparative description of two educational programs using the Beredy model was performed in four stages of description, interpretation, proximity, and comparison.

    Results

    In both universities, the Doctor of Nursing Practice program has a strategic planning structure, including vision, mission, goals, and operational plans. Curriculum-based on basic nursing knowledge and physiology, pharmacology, evidence-based performance, solving health challengesand improving the quality of family/community health, paying attention to cultural differences, the impact of politics and economics on professional nursing development, program development and advanced interventions for the health of families (mostly children, and the elderly, identification of high-risk families especially who exposed to social harm. Both universities emphasize graduates' empowerment as future leaders in clinical, educational, research, and managerial performance.

    Conclusions

    Doctor of Nursing Practice course at the Universities of Maryland and Pennsylvania has been advantageous with a robust, comprehensive, and efficient curriculum based on solving the health challenges of families, especially vulnerable families. It helps to improve community health as well as develop professional nursing roles and specializing in nursing. Unfortunately, in Iran, the operation of the Doctor of Nursing Practice course has failed. Modeling successful programs in line with the appropriate context can be a significant step towards implementing the Doctor of Nursing Practice course in Iran.

    Keywords: Comparative Study, Brady Model, Doctor of Nursing Practice, Family Health, Curriculum, Pennsylvania University, Maryland University
  • Mohammad Pourebrahimi, Abdolreza Delavari, Reza Abedi Ghozal Abadi, Mariye Jenabi Ghods* Pages 60-74
    Introduction

    With the increase in the prevalence of gender dysphoria, and the increase in people'sdesire to sex reassignment strategies, the increasing  effects of these therapies on quality of life are mainly observed. Understanding these effects enable the treatment community to empowers, transgender people to improve their quality of life.

    Methods

    This study is a narrative review study that searches using these keywords: Quality of life (QOL) -Gender reassignment surgery (GRS)- Sex reassignment surgery (SRS) - Male to female (MTF) In databases: Science Direct, PubMed, Scopus, Google Scholar, Magiran, SID Done without time limit.

    Results

    In this study, based on the mentioned keywords, 50 articles were obtained. After implementing inclusion and exclusion criteria, 13 articles remained. Based on the findings, some studies indicate that in long-term studies after surgery, the quality of life of transgender people is the same as ordinary people, and in some areas, the quality of life is lower than ordinary people.

    Conclusions

    Findings of the studies in this study, based on the surgical technique used, the time of examination of transgender people after surgery and the control group is variable. In general, the results indicate an increase in the quality of life of transgender people in the areas of interpersonal and social relationships and a decrease in the physical area despite patients' satisfaction with surgery. The results of changes in the field of psychology are variable and need further investigation in this area.

    Keywords: quality of life, gender reassignment surgery, gender adaptation, male to female
  • Saeed Hashemi, Amir Vahedian Azimi, Hossein Mahmoudi* Pages 75-88
    Introduction

    In the new age, there is a growing need for nurses with specialized roles for technological advancement, aging, and the development of chronic diseases to receive quality care and reduce treatment costs.

    Methods

    For this purpose, English language databases Web of Sciences, Science direct Proquest, Pubmed, Scopus from 1980 to 2019 and Persian databases, Iran Medex, SID, and Magiran from 1991 to 1397 using the keywords of the specialist nurse, The role of the specialist nurse in the intensive care unit, and its English equivalents. Of the 1,600 initial studies, 12 articles were finalized.

    Results

    The study findings identified the role of the specialist nurse in the intensive care unit, and it shows that a specialist nurse has a complex, permanent, diverse, and dynamic nature, and that a specialist nurse plays a vital role in providing patient care, including providing quality care in bed, reducing treatment costs, and preventing nosocomial infections.

    Conclusions

    The study findings identified the concept of a specialist nurse in the intensive care unit. The results also show that a specialist nurse plays an essential role in providing patient care, including providing quality care in bed, reducing treatment costs, and preventing nosocomial infections. Awareness of the characteristics of the concept of the role of the specialist nurse in the intensive care unit, its precedents, and broad consequences will further lead to the promotion of the position, importance, and application of this concept in the nursing profession and an exploratory tool for further research and development. The body of knowledge in this profession is considered.

    Keywords: Specialist nurse, concept analysis, intensive care unit