فهرست مطالب

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی - سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 56، زمستان 1400)

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 56، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حمید ابراهیمی، اسماعیل احمدی مقدم، عبدالله هندیانی، فریبا شایگان صفحات 1-30
    زمینه و هدف

    امروزه شرایط و فضای فعالیت پلیس بیش ازپیش پیچیده، دگرگون و گسترده شده است. پلیس برای پاسخگویی سریع و مناسب به این تغییرات نیازمند شناسایی شاخص های ارزیابی راهبردی جدیدی است تا چالش های پیش روی خود را شناخته و درراستای رفع آن گام بردارد. بنابراین هدف این پژوهش، شناسایی شاخص های ارزیابی مدیریت راهبردی پلیس در پیشگیری از بزه دیدگی زنان است.

    روش

    روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از جنبه روش شناسی، پژوهشی کیفی است که با روش تحلیل مضمون، اجرا شده است. جامعه پژوهش از خبرگان نیروی انتظامی، استادان دانشگاه، قضات، مدیران در وزارت کشور، سازمان زندان ها، آموزش و پرورش و بهزیستی تشکیل و براساس اصل اشباع نظری، حجم نمونه به 14 نفر رسید. داده ها با مصاحبه های کیفی نیمه ساختاریافته جمع آوری شدند و برای تحلیل اطلاعات از نرم افزار«مکس کیودی11» استفاده شد.

    یافته ها

     شاخص های ارزیابی مدیریت راهبردی پلیس در پیشگیری از بزه دیدگی زنان، در قالب 2 مضمون اصلی (ارزیابی کارایی و ارزیابی اثربخشی) و 11 مضمون فرعی (بهره وری نیروی کار، بهره وری سرمایه، بهره وری هزینه شاغلان، بهره وری انرژی، میزان رضایت مشتریان، میزان تاثیر خدمات بر محیط زیست، میزان تسهیل امور جاری جامعه، میزان رضایت کارکنان، میزان دسترسی مردم به خدمات، میزان اعتماد مشتریان و میزان قابلیت اعتماد) شناسایی شد.

    نتایج

    نتایج نشان می دهد شاخص های ارزیابی مدیریت راهبردی پلیس، می تواند چالش ها و آسیب هایی که نظم و امنیت را در جامعه تحت تاثیر قرار می دهد، شناسایی کند و درراستای رفع آن گام بردارد تا به اثربخشی بیشتر این برنامه منجر شود.

    کلیدواژگان: شاخص های ارزیابی، مدیریت راهبردی، پیشگیری، بزه دیدگی زنان، تحلیل مضمون
  • حسین رستمی، حسن خدایی، علی سینا حسینی صفحات 31-56
    زمینه و هدف

    دانش آموزان در زندگی با موقعیت های استرس زا و گاه پرخطر مواجه می شوند که برای رویارویی با آنها باید از مهارت کافی برخوردار باشند. مهارت های اجتماعی یکی از عوامل تاثیرگذار در روابط بین فردی مناسب می باشد که توجه پژوهشگران زیادی را به خود جلب کرده است. ارتقاء سلامت اجتماعی دانش آموزان، به ارتقاء نظم و امنیت عمومی جامعه منجر می شود. هدف پژوهش کنونی، بررسی تاثیر آموزش مهارت های اجتماعی بر گرایش به رفتارهای پرخطر و سلامت اجتماعی دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهرستان کلیبر بود.

    روش

    روش پژوهش از نوع نیمه تجربی یا نیمه آزمایشی (پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل) است. جامعه آماری این پژوهش، همه دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه شهرستان کلیبر در سال تحصیلی 98-1397 بودند که به شیوه هدفمند تعداد 40 نفر از دانش آموزان به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (20 نفر) و کنترل (20 نفر) به عنوان نمونه مورد مطالعه انتخاب شدند. شرکت کنندگان با دو پرسش نامه گرایش به رفتارهای پرخطر زاده محمدی احمدآبادی و سلامت اجتماعی کییز ارزیابی شدند و سپس شیوه نامه های آموزش مهارت های اجتماعی بر روی گروه آزمایش طی 10 جلسه 60 دقیقه ای اجرا شد.

    یافته ها

     نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش مهارت های اجتماعی بر گرایش به رفتارهای پرخطر و سلامت اجتماعی دانش آموزان تاثیر معنی دار دارد و باعث کاهش رفتارهای پرخطر و افزایش سلامت اجتماعی می شود (p<0/05).

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه آموزش مهارت های اجتماعی بر کاهش رفتارهای پرخطر و افزایش سلامت اجتماعی دانش آموزان موثر بوده است، تقویت این مقیاس ها، می تواند مهارت های جامعه شناختی و روانشناختی دانش آموزان را ارتقاء دهد.

    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، رفتارهای پرخطر، مهارت های اجتماعی
  • سهراب عرفانی*، علی مبینی دهکردی، محسن مرادیان، اصغر افتخاری، سید جلال دهقانی فیروزآبادی صفحات 57-84
    زمینه و هدف

    امروزه لازمه حرکت در مسیر توسعه و پیشرفت همه جانبه ایران اسلامی که از اهداف سند چشم انداز می باشد، برخورداری از اقتدار ملی و امنیت پایدار ناشی از آن است تا امکان شکوفا شدن همه قابلیت ها و ظرفیت های بالقوه موجود در کشور فراهم شود. هدف این پژوهش، ارایه «الگوی راهبردی اقتدار امنیت آفرین مبتنی بر سند چشم انداز 1404 جمهوری اسلامی ایران» می باشد.

    روش

    این پژوهش از نظر نوع، آمیخته- تبیینی، از نظر هدف، توسعه ای- کاربردی و از نظر روش جمع ‎آوری داده ها، ترکیبی (کمی- کیفی) است. گردآوری اطلاعات از طریق مطالعه کتابخانه ای، توزیع پرسش‎نامه محقق ساخته از نوع لیکرت 5 گزینه ای و بررسی میدانی (مصاحبه) انجام شده است. تحلیل بخش کمی پژوهش با استفاده از آمار توصیفی- استنباطی و همچنین تحلیل بخش کیفی آن با استفاده از روش داده بنیاد و بهره گیری از فنون سه گانه شناسه گذاری (باز، محوری و انتخابی) انجام شده است.

    یافته ها

     الگوی راهبردی اقتدار امنیت آفرین مبتنی بر سند چشم انداز 1404 دارای 6 بعد می باشد که بعد سیاسی آن شامل 8 مولفه، بعد فرهنگی- اجتماعی شامل 9 مولفه، بعد اقتصادی شامل 7 مولفه، بعد علمی- فناوری شامل 4 مولفه، بعد نظامی شامل 8 مولفه و بعد زیست محیطی شامل 3 مولفه می باشد.

    نتیجه گیری

    «اقتدار ملی» و «امنیت» ناشی از آن در ارتباط مستمر و متقابل هستند، به بیانی دیگر امنیت، نتیجه و محصول اقتدار ملی است و اقتدار ملی از طریق ابعاد و مولفه های تشکیل دهنده آن قابل تامین است. بنابراین سازمان ها و بخش های مختلف مرتبط با سند چشم انداز 1404 جمهوری اسلامی ایران بایستی به مقتضای زمان اقدامات خود را انجام دهند تا اهداف سند چشم انداز محقق شود.

    کلیدواژگان: الگوی راهبردی، اقتدار ملی، اقتدار امنیت آفرین، امنیت ملی، سند چشم انداز 1404
  • حسین شعبانی، خلیل میرزایی، مجید رادفر صفحات 85-116
    هدف و زمینه

    افزایش  گردشگران موجب رونق کسب وکار و افزایش درآمد آنان که در این عرصه فعالیت دارند توسعه گردشگری در کشورهای کمترتوسعه یافته، عامل موثری برای مقابله با فقر است وموجب کاهش بیکاری و رونق اقتصادی می شود. امنیت و گردشگری، مولفه های یک معادله هستند که نسبتی مستقیم با هم دارند. درواقع همان طور که یکی از عوامل مهم توسعه گردشگری،  امنیت است، رونق گردشگری در یک منطقه وگردشگران در یک مقصد، موجب به وجودآمدن امنیت می شود. هدف پژوهش ، نقش امنیت اجتماعی بر توسعه گردشگری در شرق استان تهران می باشد.

    روش

    پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، از نوع پیمایشی است. برای جمع آوری داده ها از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، همه گردشگران اعم از بومی و غیربومی شرق استان تهران در سال 1400 می باشد که با استفاده از فرمول کوکران 391 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در  پژوهش از پرسش نامه محقق ساخته امنیت اجتماعی شهروندان و پرسش نامه توسعه گردشگری کریس و همکاران (2006) استفاده شده است. تحلیل داده های پژوهش در دو بخش توصیفی (میانگین، انحراف معیار، جدول، شکل و نمودار) و استنباطی (مدل سازی معادلات ساختاری) با استفاده از نرم افزار لیزرل  و اس پی اس اس 20 انجام شد.

    یافته ها

     نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که اعتمادسازی (به میزان 0.36)، عوامل کالبدی (0.15)، عملکرد پلیس (0.13)، عوامل زیرساختی (0.27) و عوامل اجتماعی- فرهنگی (0.25) بر توسعه گردشگری تاثیر دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده حاکی از آن است که بین مولفه های امنیت اجتماعی و توسعه گردشگری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.  هر مقدار امنیت اجتماعی گردشگران، افزایش یابد، به همان اندازه تمایل آنان به سفر به این مناطق، بیشتر می شود.

    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، گردشگری، توسعه گردشگری، شرق استان تهران
  • هادی حکیمی، ایرج تیموری، شیرین صدیق زنگبار صفحات 117-144
    زمینه و هدف

    اسکان غیررسمی و حاشیه نشینی همراه با بزرگترشدن شهرها در ایران، پدیده ای روبه رشد است. درنتیجه این پدیده به سرعت و به صورتی بی قاعده گسترش یافته است و در پاسخگویی فقرا به نیاز برای سکونت، در مدت زمان بسیارکوتاه شکل می‏گیرند. شهر تبریز نیز یکی از سکونتگاه های مورد اشاره می‏باشد که با پدیده اسکان غیررسمی مواجه است. این پژوهش افزون بر پرداختن به مفاهیم و تعاریف مرتبط با موضوع اسکان غیررسمی، به دنبال پاسخ به این پرسش است که شهروندان شهر تبریز به هنگام حضور یافتن در محلات اسکان غیررسمی، تا چه میزان احساس امنیت اجتماعی (از نظر جانی، مالی و...) دارند.

    روش

    روش پژوهش در این تحقیق، توصیفی و از نوع همبستگی بوده و درآن از روش پیمایشی استفاده شده است. ابزار جمع ‏آوری اطلاعات در این پژوهش، پرسش نامه می‏باشد که به صورت مستقیم در محدوده مورد مطالعه توزیع و جمع‏آوری شده است. جامعه آماری در این پژوهش، همه شهروندان شهر تبریز می‏باشد. حجم جامعه آماری در این پژوهش 1558693 نفر می‏باشد که با جاگذاری مولفه ها در فرمول کوکران، حداقل حجم نمونه لازم از بین ساکنان و شهروندان کلانشهر تبریز 385 نفر به دست آمده است. نحوه نمونه گیری در این پژوهش، نمونه ‏گیری تصادفی است. برای تحلیل داده‏ها از دو نوع آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است.

    یافته‏ ها

    یافته ‏های پژوهش نشان می‏دهد که بین جنسیت، سن، محل تولد، وضعیت تاهل، وضعیت اشتغال و همچنین سابقه زندگی در سکونتگاه های غیررسمی با احساس امنیت اجتماعی، رابطه معناداری وجود دارد و بر یکدیگر تاثیرگذارند اما بین تحصیلات و احساس امنیت اجتماعی، رابطه معناداری وجود ندارد. از میان چهار شاخص درنظرگرفته شده برای احساس امنیت اجتماعی (مالی، جانی، فکری و اخلاقی)، امنیت مالی و اخلاقی از امنیت جانی و فکری از میانگینی به مراتب بیشتر برخوردار است.

    نتیجه ‏گیری

    برای افزایش امنیت اجتماعی شهروندان، باید در محلات اسکان غیررسمی، سیاست ها و برنامه ریزی هایی انجام شود تا باعث کاهش عوامل ناامنی در این محلات شود.

    کلیدواژگان: سکونتگاه غیررسمی، امنیت اجتماعی، ناامنی، فضاهای شهری، شهروندان تبریز
  • ابراهیم علی دوست قهفرخی*، جمال الدین شریعتی صفحات 145-172
    زمینه و هدف

    فضای مجازی، ارتباط انسانی را به گونه ای جدید تعریف می کند. با وجود مزایای بسیاری که این فضا دارد، مشکلات خاص خود را نیز به همراه دارد. پژوهش کنونی با هدف واکاوی نقش فضای مجازی در جرایم علیه امنیت ملی با تاکید بر محیط ورزش انجام شد.

    روش

    این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ نوع، توصیفی است. روش پژوهش از نوع کیفی بوده و با روش داده بنیاد انجام شد. جامعه آماری شامل تمامی خبرگان حوزه مدیریت ورزشی، جامعه شناسی ورزشی، حقوق ورزشی و حوزه های مرتبط با موضوع پژوهش بود. تعداد 19 نفر از جامعه آماری به روش گلوله برفی و تا زمان رسیدن به اشباع نظری، برای انجام مصاحبه در نظر گرفته شدند. همچنین، مقالات، کتاب های معتبر، تارنماهای علمی و خبری معتبر در این زمینه نیز بررسی شد.

    یافته ها

    در مرحله شناسه گذاری باز، 127 شناسه اولیه استخراج شده از 19 مصاحبه با متخصصان و صاحب نظران حوزه تحقیق، به 20 مفهوم تبدیل شدند. سپس این مفاهیم بر اساس مشابهت موضوعی در 3 مقوله، طبقه بندی شد. مهمترین جرایم علیه امنیت ملی در ورزش کشور که متاثر از فضای مجازی بودند، عبارت اند از: الف. مسایل قومیتی؛ ب. نشر اکاذیب و ج. تضعیف همبستگی ملی و اعتبار بین المللی.

    نتیجه گیری

    به دلیل نوپدید بودن فضای مجازی، مشکلات زیادی در نوع مواجهه با تخلف ها و جرایم وجود دارد؛ بنابراین برای رفع خلا قانون گذاری در این حوزه باید تلاش کرد و با توجه به موجودیت مقوله های جدید در فضای مجازی، قوانین بازتعریف شده و متناسب با روندها، قوانین جزایی و حقوقی جدید وضع شود.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، قومیت گرایی، همبستگی ملی، ورزش
  • سیده فاطمه موسوی، فریبا شایگان، اکرم علیمردانی صفحات 173-205
    زمینه و هدف

    همه گیری روزافزون آسیب های اجتماعی در بین دانش آموزان، موجب پررنگ شدن نقش پلیس در مدرسه و پدیدآمدن مفهوم مشارکت پلیس- مدرسه به ویژه نقش زنان پلیس در پیشگیری از آسیب های اجتماعی در ایجاد مدارس امن شده است. این پژوهش با هدف بررسی نقش های موردمشاهده و موردانتظار از زنان پلیس در پیشگیری از آسیب های اجتماعی در مدارس و الزامات تحقق این نقش ها از منظر مدیران و نخبگان ناجا و مدیران آموزش و پرورش انجام شده است.

    روش شناسی

    روش پژوهش، کیفی و از نوع تحلیل محتواست. جامعه آماری پژوهش شامل همه مدیران و نخبگان علمی ناجا و آموزش و پرورش شهر تهران است که از آن میان، 12 مدیر ناجا (با دامنه سنی 58-38 سال) و 7 نفر از مدیران آموزش و پرورش (سابقه مدیریت 25-3 سال) به شیوه گلوله برفی تا دستیابی به اشباع داده، انتخاب شدند. ابزار سنجش مصاحبه نیمه ساختارمند بود.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که نقش های کنونی زنان پلیس در چند دسته نقش تعریف شده مبتنی بر ملاحظات فرهنگی، نقش مشاور- مربی و نقش های تعریف شده فاقد تناسب و نقش های موردانتظار در دو دسته نقش ضابطیت و اجرای قانون و نقش اجتماع محور از دیدگاه مدیران ناجا و آموزش و پرورش قابل احصاست. همچنین پیش نیاز و موانع تحقق نقش های موردانتظار از زنان پلیس در چند طبقه ساختاری، فردی و اجتماعی قابل اعتناست.

    نتیجه گیری

    بازنگری در الگوهای نامنسجم موجود، نیازمند بازنگری در تعریف خدمات پلیس به شهروندان، اقناع طرف دیگر مشارکت برای حضور پلیس و بافت آسیب شناسانه مدارس از حیث همه گیری آسیب است.

    کلیدواژگان: مشارکت پلیس- مدرسه، پیشگیری، زنان پلیس، آموزش و پرورش، ناجا، امنیت مدارس
  • کیوان کیانی، کامیاب کیانی، مهدی خاک زند صفحات 207-239
    زمینه و هدف

    رشد سریع شهر‎ها در زندگی مدرن می‎تواند موجب بروز مسایل و مشکلاتی همچون افزایش جرایم و درنتیجه کاهش امنیت در شهرها شود. این امر به طور مستقیم بر کاهش کیفیت زندگی شهروندان اثر می‎‎گذارد و پیامدهای نامطلوبی بر سلامت جسمی و ذهنی آنها دارد. سنجش وضعیت کیفیت زندگی در شهر ‎تهران بر‎اساس رابطه مولفه های کیفیت زندگی و جرایم، خود می‎تواند سبب کشف راه کارهایی موثر در ارتقا کیفیت زندگی شهر تهران شود.

    روش شناسی

     پژوهش کنونی از لحاظ هدف، تحقیقی کاربردی و از لحاظ روش، از نوع استنباطی می‎باشد. همچنین تحلیل‎های این پژوهش با آزمون همبستگی انجام شده است. همبستگی حاصل از دو متغیر، مولفه های ساختاری کیفیت زندگی در محدوده استحفاظی کلانتری ها و جرایم آنها براساس، داده های آماری سازمانی تحلیل شده است. به همین منظور محدوده ‎28کلانتری بطور تصادفی و پراکنده در سطح شهر تهران بعنوان جامعه آماری انتخاب شده اند.

    یافته ‎ها

    براساس تحلیل‎ های انجام شده، رابطه همبستگی یا اثرگذاری شاخص های کیفیت زندگی ازقبیل میزان و نوع کاربری‎ها، خدمات شهری و فضای سبز در شهر تهران بر میزان همه جرایم یا بعضی از جرایم ‎(رایج‎ترین) بدست آمده است. در ادامه با شناخت رابطه و میزان اثرگذاری هر یک از شاخص‎های کیفیت زندگی با جرایم مختلف، ساختاری سازمان یافته بدست آمد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته‎های تحقیق، می توان نتیجه گیری گرفت که میزان فضای سبز در محیط های شهری از مهمترین عوامل کنترل جرایم و افزایش کیفیت زندگی بوده و افزایش آن ضرورت دارد ولیکن افزایش فضاهای ورزشی و بازی کودکان، توسعه فضاهای آموزشی، مددکاری و مشاوره در پله های بعدی اهمیت هستند.

    کلیدواژگان: کیفیت‎ زندگی، جرائم، امنیت شهری، خدمات شهری، کاربری شهری
  • علی رهبرپور، علی قربانی، رجب گلدوست جویباری صفحات 241-285

    پلیس به عنوان یکی از ارکان نظام عدالت کیفری متولی برقراری نظم و امنیت در جامعه می باشد و در کنار مقام قضایی وظیفه تعقیب و تحقیق از متهم درحدود قانون رادارد.این اختیارات و قدرت را قانون تعیین می نمایددرکنار آن، بایستی دارای قدرت و اختیار کافی باشدتا با پشتیبانی ازقانون به انجام وظایف خود بپردازد. این اختیارات درجرم مشهود وجرم غیر مشهود متفاوت است.برخلاف اختیارات ویژه پلیس در جرایم مشهود از قبیل حق تحقیق و تحت نظر قرار دادن متهم ، در جرایم غیر مشهود پلیس از اختیارات بسیار محدودی برخوردار بوده و این موضوع باعث شده است تا اقتدار پلیس مورد آسیب قرار بگیرد. در این پژوهش سعی خواهدشد تا چالش های موجود در زمینه رفتار قانونی پلیس در مواجهه با جرم غیر مشهود مورد آسیب شناسی قرار گرفته و با اختیارات سایر ضابطین مانند سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات مورد مقایسه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اقتدار، پلیس، ضابطین، جرم غیر مشهود.سیاست جنایی تقنینی
|
  • Hamid Ebrahimi, Ismail Ahmadi Moghaddam, Abduallah hendiani, fariba shayegan Pages 1-30
    Background and Aim

    Today, the conditions and environment of police activity have become more complex, changing and expanding. To respond to these challenges, police organizations need a system of evaluating new strategies to be able to adapt to changes in the environment and respond very quickly to the needs of constantly changing environment. Therefore, the purpose of this study is to identify indicators for evaluating the strategic management of the police in preventing female victimization.

    Research Method

    In terms of the purpose of the present study, it is applied and from the methodological point of view, it is a qualitative research that has been carried out by content analysis. The research community consisted of police experts, the Ministry of Interior, university professors, judges, the Education Organization, the Welfare Organization, and the Prisons Organization, and based on the theoretical saturation principle, the sample size reached 14 people. Data were collected through semi-structured qualitative interviews and Max Cody 11 software was used to analyze the data.

    Findings

     Indicators of Strategic Police Management Evaluation in the Prevention of Female Injury, in the form of 2 main themes (performance evaluation and effectiveness evaluation) and 11 sub-themes(Labor productivity, capital productivity, employee cost productivity, energy efficiency, customer satisfaction, service impact on the environment, facilitation of current affairs, employee satisfaction, public access to services, customer trust, Reliability) was identified.

    Results

    The use of performance appraisal and effectiveness evaluation indicators in strategic police management can lead to greater effectiveness of this program.

    Keywords: Evaluation indicators, Strategic management, prevention, women victimization, content analysis
  • hosein rostami, Hasan Khodaei, Alisina Hosseini Pages 31-56
    Bakgaroun and Aim

    Students face stressful and sometimes risky situations in life that they must have sufficient skills to deal with. Social skills is one of the influential factors in healthy interpersonal relationships and public health that has attracted the attention of many researchers. Promoting students' social health promotes public order and security in the community. The aim of this study was the effect of social skills training on the tendency to high-risk behaviors and social health of high school students in Kalibar.

    Method

    The research method is quasi-experimental or quasi-experimental (pre-test, post-test with control group). The statistical population of this study was all male students of the second year of high school in Kalibar city in the academic year 1397-98. The subjects were selected. Participants were assessed with two questionnaires: tendency to high-risk behaviors of Mohammadi Ahmadabadi and social health of Keys, and then social skills training protocols were performed on the experimental group in 10 sessions of 60 minutes.

    Findings

    The results of covariance test showed that social skills training has an effect on students' tendency to high-risk behaviors and social health and reduces high-risk behaviors and increases social health (p <0.05).

    Conclusion

    Considering that social skills training has been effective in reducing high-risk behaviors and increasing students 'social health, strengthening these scales will increase students' sociological and psychological skills and improve service practice. It is communicated and in the end it promotes order and security in the society.

    Keywords: social health, high risk behaviors, social skills
  • Sohrab Erfani, Ali Mobini Dehkordi, Mohsen Moradian, Asghar Eftekhari, Saied Jalal Dehghani Firoozabadi Pages 57-84
    Bakgaroun and Aim

    Today, The need to move in the direction of comprehensive development and progress of Islamic Iran, which is one of the goals of the Vision document 1404, is to have national authority and sustainable security to enable the realization of all capabilities and potentials in the country. The purpose of this study is to present a "strategic model of security-creating authority based on the Vision document 1404 of the Islamic Republic of Iran".

    Method

    This research in terms of mixed-explanatory type, In terms of purpose, development - applied and In terms of data collection method, it is a combination (quantitative-qualitative). Data collection was done in the form of library, researcher-made questionnaire of 5-point Likert type and field survey (interview). Quantitative analysis of the research has been done using descriptive-inferential statistics and also qualitative analysis of the research has been done using the data foundation method and using coding techniques (open, axial, selective).

    Findings

    The strategic model of security-creating authority based on the vision document 1404 has 6 dimensions in which the political dimension includes 8 components, socio-cultural dimension includes 9 components, economic dimension includes 7 components, scientific-technological dimension includes 4 components, The military dimension consists of 8 components and the environmental dimension consists of 3 components.

    Conclusion

    "National authority" and the resulting "security" are in constant and reciprocal relationship. In other words, security is the result and product of national authority and national authority can be provided through its constituent dimensions and components. Therefore, various organizations and departments related to the vision document of 1404 of our country must take appropriate measures in time to achieve the goals of the vision document.

    Keywords: StrategicPattern, national authority, Security-creating authority, National Security, Vision Document 1404
  • hosain shabani, khalil mirzaei, majid radfar Pages 85-116
    Bakgaroun and Aim

    Increasing the number of tourists leads to the prosperity of business and increase the income of companies and institutions that operate in this field. The development of tourism, especially in less developed countries, is an effective factor in combating poverty and increases the incomes of different groups, reduces unemployment and economic and social prosperity. Security and tourism are parameters of an equation that are directly related to each other. In fact, as one of the important factors in the development of tourism is the existence of security, the prosperity of tourism in an area and the movement of tourists in a destination, creates security. The aim of this study is to determine the role of social security on tourism development in the east of Tehran province.

    Method

     The research is applied in terms of purpose and survey type in terms of research method. Library and field methods were used to collect data. The statistical population of the study is all tourists, both native and non-native, in the east of Tehran province in 1400. Using the formula of unlimited population, 391 people were selected as a sample. In this study, two researcher-made questionnaires made by citizens' social security and tourism development (Chris et al., 2006) were used. Research data were analyzed in two parts: descriptive (mean, standard deviation, table, figure and graph) and inferential (structural equation modeling) using LISREL and SPSS20 software.

    Findings

    In this study, independent variables are: trust building, physical factors, police performance, infrastructure factors, social and cultural factors as well as the dependent variable is tourism development. The results of the study showed that building trust (0.36), physical factors (0.15), police performance (0.13), infrastructure factors (0.27) and socio-cultural factors (0.25) affect the development of tourism.

    Conclusion

    The results indicate that there is a positive and significant relationship between the components of social security and tourism development at the level of 0.01. In other words, the more the social security of tourists increases, the more they want to travel to these areas.

    Keywords: Confidence building, Tourism development, physical factors, police performance, infrastructure factors, social factors-
  • Hadi Hakimi, Iraj Teymuri, shirin Sadigh zangbar Pages 117-144
    Bakgaroun and Aim

    Informal settlement and marginalization are a growing phenomenon along with the growth of cities in Iran. As a result, this phenomenon has spread rapidly and irregularly, and in the response of the poor to the need for housing, they are formed in a very short time. The city of Tabriz is also one of the mentioned settlements which is facing the phenomenon of informal settlement. In addition to addressing the concepts and definitions related to informal housing, this study seeks to answer the question of how much the citizens of Tabriz feel social security (in terms of life, financial, etc.) when attending informal settlements. have.

    Methods

    The research method in this research is descriptive and correlational and it uses a survey method. The data collection tool in this research is a questionnaire that is directly distributed and collected in the study area. The statistical population in this study is all citizens of Tabriz. The size of the statistical population in this study is 1558693 people, which by placing the parameters in the Cochran's formula, the minimum required sample size among the residents and citizens of Tabriz metropolis is 385 people. Sampling method in this study is random sampling. Both descriptive and inferential statistics have been used to analyze the data.

    Findings

    The findings show that there is a significant relationship between gender, age, place of birth, marital status, employment status and also life history in informal settlements with the feeling of social security and affect each other, but There is no significant relationship between education and the feeling of social security. Among the four indicators considered for the feeling of social security (financial, life, intellectual, moral), financial and moral security has an average much higher than life and intellectual security.

    Conclusion

    To increase the social security of citizens, policies and plans should be implemented in informal settlements to reduce the causes of insecurity in these neighborhoods.

    Keywords: informal settlement, social security, insecurity, urban spaces, Citizens of Tabriz
  • Ebrahim Alidoust gahfarokhi*, Jamaladdin Shariati Pages 145-172
    Background and Aim

    Cyberspace redefines human communication. Every day we see more and more people using this space. Despite the many advantages of this space, it also has its own problems. The aim of this study was to analyzing the role of cyberspace in crimes against national security with emphasis on the sports environment.

    Methodology

    This research was applied and descriptive. The research method was qualitative and was performed by Grounded Theory method (Glaser’s approach). The statistical population included all experts in the field of sports management, sports sociology, sports law and related fields. Snowballing method was used to interview 19 people and data collection continued until theoretical saturation. Also, it has been studied and researched in scientific sources such as articles, books, scientific webs.

    Results

    In the open coding phase, the 127 initial codes extracted from 19 interviews with experts in the field of research became 20 concepts. Then, these concepts were classified (categorized) based on the thematic similarity in 3 categories. Finally, the most important crimes against property in the sports environment of Iran affected by cyberspace were: A) Ethnic and racist issues, b) lies publishing and c) weakening national solidarity and international credibility.

    Conclusion

    As cybercrime is constantly evolving, efforts should be made to introduce laws that apply to new crime each year Due to the emergence of this space, there are many problems in dealing with violations and crimes. Therefore, efforts should be made to fill the legislative gap in this area, and according to the existence of new categories in cyberspace, laws should be redefined and new criminal and legal laws should be enacted in accordance with the trends.

    Keywords: Cyberspace, Ethnocentrism, National Solidarity, Sports
  • Seyyedh Fatemeh Mousavi, Fariba Shaygan, Akram Alimardani Pages 173-205
    Background and Aim

    The increasing prevalence of social has highlighted the role of the police in school and the emergence of the concept of police-school cooperation especially the police women in preventing social harm in creating safe schools. The aim of this study was to investigate the observed and expected roles of women police in preventing social injuries in schools and the requirements for the realization of these roles from the perspective of NAJA and Education principals and elites.

    Method

    The research design is qualitative and the method is content analysis. The study population was all managers and scientific elites of NAJA and Education principals in Tehran, from which 12 NAJA (with the age range of 38-38 years) and 7 Education principals (2 with management experience of 3-25 years) were selected by snowball method to achieve data saturation. The measurement tool was a semi-structured interview.

    Findings

    The results showed that the observed roles of police women in several categories of defined roles based on cultural considerations, the role of counselor-coach and defined roles are inappropriate and the expected roles can be counted in two categories: the role of law enforcement and the community-based role from the point of view of NAJA and education principals. Also, the prerequisites and obstacles to fulfilling the expected roles of the police women in structural, individual and social categories are significant.

    Conclusion

    Revising existing incoherent patterns of participation requires rethinking the definition of police service to citizens, persuading schools to enforce police presence, and the pathological context of schools in terms of the prevalence of injuries.

    Keywords: Police-school cooperation, prevention, police women, Education, Naja, school security
  • Keyvan Kiani, Kamyab Kiani, Mehdi Khakzand Pages 207-239
    Background and Aim

    The rapid growth of cities in modern life can cause problems such as increasing crime and reducing security in cities. This directly affects the quality of life of citizens, which has adverse consequences on the physical and mental health of citizens. Assessing the quality of life in Tehran based on the relationship between quality of life components and crime can lead to the discovery of effective solutions to improve the quality of life in Tehran.

    Method

    The present study is applied in terms of research purpose and inferential in terms of research method. Also, the analysis of this research has been done with a correlation test. The correlation between the two variables, the structural components of quality of life in the protected area of ​​police stations and their major crimes, has been analyzed based on organizational statistical data. For this purpose, 28 police stations have been randomly and sparsely selected in the city of Tehran as the statistical population.

    Findings

    Based on the performed analyzes, the correlation or effect of quality of life indicators such as the amount and type of uses, services, urban and green space in Tehran on the rate of all crimes or some (most common) crimes has been obtained. Then, by recognizing the relationship and the degree of effectiveness of each of the quality of life indicators with different crimes, an organized structure was obtained.

    Conclusion

    Based on the research findings, it can be concluded that the amount of green space in urban environments is one of the most important factors in controlling crime and increasing the quality of life and it is necessary to increase it.

    Keywords: Quality of Life, Crime, Urban Security, Urban Services, urban uses
  • ali rahbarpour, ali ghorbani, Rajab Goldst Jouybari Pages 241-285

    Introduction The police, as one of the pillars of the criminal justice system, is in charge of maintaining order and security in society and, along with the judiciary, has the duty to prosecute and investigate the accused within the law. Sufficient authority to carry out his duties with the support of the law. These powers are different in obvious and invisible crimes. Unlike the special powers of the police in obvious crimes such as the right to investigate and monitor the accused, in non-obvious crimes the police have very limited powers and this has damaged the authority of the police. To be placed. In this research, we will try to pathologize the existing challenges in the field of police legal behavior in the face of unseen crime and compare it with the authority of other officers such as the IRGC Intelligence Organization and the Ministry of Intelligence.

    Keywords: Authority, Police, officers, unspecified crime. Legislative criminal policy