فهرست مطالب

Iranian Journal of English for Academic Purposes
Volume:10 Issue: 3, Summer 2021

  • تاریخ انتشار: 1401/01/08
  • تعداد عناوین: 7
|
  • الهه فدایی، امیر مرزبان*، شعبان نجفی کریمی صفحات 1-14

    استقلال مدرس همچون استقلال یادگیرنده بر استاندارهای آموزشی تاثیر دارد. این مقاله به بررسی مقایسه ای رابطه بین استقلال مدرس و شیوه های آموزشی مبتنی بر جنسیت آنها می پردازد. برای پاسخ به دو سوال تحقیق از دو پرسشنامه مقیاس استقلال مدرس پیرسون و مومبا و مقیاس شیوه های آموزشی گراشا استفاده شد که از سوی 156 مدرس زبان انگلیسی آقا و خانم پاسخ داده شد. سپس از نرم افزار اس پی اس اس ورژن 26 استفاده شد تا اطلاعات بدست آمده از سه گروه آقایان، خانم ها، و گروه مختلط مورد تحلیل قرار گیرند. بررسی ها نشان داد که حس استقلال مدرسان خانم کمتر از استقلال مدرسان آقا می باشد. با این حال، میزان همبستگی میان استقلال مدرسان خانم و 5 شیوه آموزشی بیشتر از میزان همبستگی بین استقلال مدرسان آقا و 5 شیوه آموزشی است. علاوه براین، نتایج زیر هم بدست آمد: الف) آقایان بیشتر از خانم ها احساس استقلال دارند. ب) با بالارفتن استقلال مدرسان میزان همبستگی این استقلال با شیوه های آموزشی کمتر می شود. پ) با پایین آمدن میزان استقلال مدرسان تمایل آنها به استفاده از شیوه آموزشی اقتدار رسمی بیشتر می شود که این شیوه آموزشی نیاز به هیچ تخصص و مهارتی هم ندارد. ت) تمایل بالا به استفاده از شیوه آموزشی تسهیل گر توسط مدرسان این تحقیق به خاطر این هست که 70درصد شرکت کنندگان در هر گروه دارای مدرک تدریس می باشند. در نهایت از تیوری خودمختاری برای اثبات این نتایج استفاده شد.

    کلیدواژگان: استقلال مدرس، مدرسین زبان دوم، شیوه های آموزشی، ویژگی های شخصیتی
  • یاسر حدیدی*، مژگان علیمحمدی صفحات 15-32

    پژوهشهای مقایسه ای روی مقالات علمی پژوهشی بین استفاده کنندگان از زبان انگلیسی به عنوان زبان مادری و استفاده کنندگان از زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی مدتی است که بستر بحث و تفکر زیادی بوده است. این مساله ارتباط پیدا میکند با نیاز، آگاهی و امید به اینکه نویسنده آکادمیک غیر انگلیسی زبان در قوانین کلامی زبان آکادمیک به نویسندگان انگلیسی زبان نزدیک شوند. در این راستا، گروه بندی هالیدی برای استعاره گرامری در این مطالعه استفاده شد تا بخش مقدمه در 25 نویسنده انگلیسی زبان و 25 نویسنده غیر انگلیسی زبان در مقالات علمی پژوهشی زبانشناسی کاربردی نوشته شده توسط آنها مورد مقایسه قرار گیرد. داده ها در مقایسه مقابله ای مقاله با مقاله تفاوتی معنا دار بین انواع استعاره گرامری استفاده شده در بخش مقدمه نویسندگان انگلیسی زبان و غیر انگلیسی زبان در مقالات علمی پژوهشی زبانشناسی کاربردی نشان نداد. ولی در استفاده کلی تعداد انواع استعاره گرامری، تفاوت معنادار بود. این تشابه در یک بعد در استفاده از استعاره گرامری بین این دو گروه نشان میدهد که نویسندگان آکادمیک غیر انگلیسی زبان در زبانشناسی کاربردی در حال پی بردن به اهمیت این ابزار متنی و کلامی در معناسازی آکادمیک و رسمی هستند. این نکته البته اهمیت همیشگی افزایش چنین آگاهی کلامی را در مورد ساختار گفتمان در متون مختلف کمرنگ نمیکند، بلکه نشان از کارکرد و ادامه اهمیت آن دارد.

    کلیدواژگان: استعاره گرامری، بخش مقدمه، زبانشناسی کاربردی، نویسندگان انگلیسی زبان، نویسندگان غیر انگلیسی زبان
  • فهیمه معرفت، مهسا فراهانی نیا*، مریم بلوری، فریبا چمنی، طاهره سلیمانی صفحات 33-50

    بررسی الگوهای بلاغی بخش های مختلف مقالات(RA)  ماهیت پیچیده نوشتار آکادمیک را برای محققان زبان دوم روشن می سازد. اگرچه بررسی بخش مروری بر ادبیات (LR) بخش مهمی در مقالات می باشد، اما در مورد پیچیدگی های آن اطلاعات واضحی موجود نمی باشد. در این مقاله ساختار ژنریک بخش LR 122مقاله منتشر شده در مجلات ایرانی و بین المللی با استفاده از مدل  Swales معروف به مدلCARS   بررسی شده است. 61 مقاله ایرانی از هفت مجله ایرانی و 61 مقاله خارجی از هفت مجله بین المللی با ضریب تاثیر بالای یک انتخاب شدند. دو محقق الگوی حرکتی و مرحله ای مقالات را با کدگذاری مذاکره ای کد گذاری کردند. نتایج نشان داد مقالات در هر دو گروه الگوی حرکتی و مرحله ای تقریبا مشابهی داشتند. الگوی حرکتی اول و سوم به ترتیب بیشترین و کمترین الگوها بودند. الگوی حرکتی اول و سوم به ترتیب برای شروع و پایان بخش LR استفاده شده بودند. در مجلات بین المللی تمایل بیشتری به استفاده از الگوهای حرکت نامنظم و در مجلات بین المللی تمایل بیشتری به استفاده از الگوهای حرکتی منظم وجود شد. این یافته ها به محققان تازه وارد کمک می کند تا بهتر با چالش های نوشتن بخش مروری بر ادبیات روبرو شوند.

    کلیدواژگان: ساختار ژنریک، مروری بر ادبیات، الگوی حرکتی، الگوی مرحله ای، مدل CARS، زبانشناسی کاربردی
  • لیلا اریان جم صفحات 51-70
    مدلهای ارایه شده برای افزایش خود استواری یادگیرنده موجب به وجود امدن بستر های مناسبی می شود تا زبان آموزان بتوانند در یادگیری مهارت های زبان پیشرفت کنند. در بین مهارت های زبانی، مهارت خواندن اهمیت بسیار زیادی دارد ، به ویژه در سطح دانشگاه، که در آن خواندن بخشی جدا نشدنی از آموزش است. این مطالعه با هدف ارایه شواهد تجربی در مورد تاثیر به کارگیری مدل های آموزشی بنسون و بلین در زمینه خود استواری یادگیرنده بر پیشرفت توانایی خواندن و استفاده از استراتژی های خواندن در زبان آموزان ایرانی انجام شد. به همین منظور، به 75 دانشجوی زبان برنامه آموزشی خواندن مبتنی بر استراتژی های آموزشی در چارچوب مدل ها آموزش داده شد. آنها به طور تصادفی به گروه های آزمایشی شامل مدل آموزشی بنسون (26 نفر) ، مدل آموزشی بلین (24 نفر) و گروه شاهد (25 نفر) که از روش های مرسوم آموزش استفاده می کردند تقسیم شدند. روش مختلط توجیهی برای این پژوهش به کار گرفته شد. پس از آموزش، از پس آزمون خواندن و پرسشنامه استراتژیهای خواندن استفاده شد. همچنین شرکت کنندگان در مصاحبه های نیمه ساختاری شرکت کردند. نتایج نشان داد که مداخلات آموزشی منجر به سطح بالاتری از موفقیت در خواندن می شود. گروه های آزمایشی در مورد استفاده از استراتژیهای خواندن از گروه کنترل بهتر عمل کردند. مصاحبه های نیمه ساختاری همچنین نشان داد که شرکت کنندگان درک مطلوبی از مدل های آموزشی ارایه شده داشتند.
    کلیدواژگان: مدل بنسون، مدل بلین، نظریه فعالیتی، یادگیرنده-محوری، ادمودو
  • امین کریم نیا*، مهسا صاف نیت صفحات 71-87
    هدف از این مطالعه بررسی کیفیت نوشتار دانشجویان ایرانی رشته آموزش زبان انگلیسی ، مطابق با ارزشیابی ترکیبی نوشتار (دیدگاه متن مبدا، تغییرات زبان شناختی، دقت محتوا) است. مشارکت کنندگان 30 دانشجوی کارشناسی ارشد هستند که از سه دانشگاه استان فارس به صورت انتخابی برگزیده شدند. آزمون استفاده شده در مطالعه یک بسته سه-بخشی متعارف بود که شامل بخشهای خواندن، شنیدار، و نوشتار است. مطالعه از داده های کیفی و کمی برای گزارش نتایج استفاده کرده است. در بخش کیفی بعضی نمودهای دیدگاه متن مبدا، تغییرات زبان شناختی، دقت محتوا در جداول فهرست شدند تا چگونگی واکنش مشارکت کنندگان به این عوامل نشان داده شود. در بخش کمی از تحلیل رگراسیون چندگانه استفاده شده است و تمامی پیش فرضهای آن مورد سنجش قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد از میان جمعیت نمونه، 30 درصد مرد و 70% زن بودند و در سه گروه سنی قرار گرفتند: 24-26 سال (53.3%)، 27-29 سال (30.0%) و 30-32 سال (16.7%). آزمون رگراسیون، که در نرم افزار بسته آماری برای علوم اجتماعی پردازش شد، نشان می دهد که پیش بینی کننده ها توانستند به صورت معنادار 28.5 درصد تغییرات نمرات کیفیت نوشتار را توضیح دهند. همچنین، از میان عوامل کاربرد متن مبدا، تغییرات زبان شناختی تنها مقوله معنادار است، که احتمالا تحت ثاثیر سطح پیش رفته مشارکت کنندگان و ماهیت تمرین نوشتار مربوطه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: کاربرد متن مبدا، نوشتار در آموزش زبان انگلیسی، تحلیل رگراسیون چندگانه، کیفیت نوشتار، کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی
  • مینو عالمی*، سعیده پازوکی صفحات 88-101

    بررسی درک ذینفعان درمورد موفقیت هر دوره ای، یک روش مفید در ارزیابی برنامه های درسی است. این مطالعه با بررسی دیدگاه ذینفعان، برنامه دروس زبان تخصصی رشته های مهندسی دانشگاه های دولتی ایران را ارزیابی کرده است. 100دانشجوی مهندسی  و8 مدرس زبان تخصصی در مصاحبه شرکت کردند و برای درک بهتری از محیط یادگیری و آموزش، مشاهده غیرمشارکتی انجام شد. تجزیه و تحلیل محتوای مصاحبه ها نشان داد که برخی موارد مانند 1) دانش و مهارت زبانی پایین دانشجویان و کلاس های نا همگن، 2) زمان محدود،3) تصمیم وزارتخانه برای اختیاری بودن زبان تخصصی،4)انگیزه پایین دانشجویان،5)انگیزه پایین مدرسین،6)مطالب و روش های آموزشی نامناسب، مانع مفید بودن و اثربخشی زبان تخصصی از دیدگاه شرکت کنندگان شده است..افته ها اهمیت تجزیه و تحلیل جامع نیازها برای حل اختلافات بین ذینفعان درمورد اهداف و محتویات زبان تخصصی را نشان داده و  ناهماهنگی بین اهداف این درس و انتظارات دانشجویان رااز بین می برد.

    کلیدواژگان: ارزیابی دروس، زبان تخصصی، اثربخشی دروس، رشته های مهندسی، دانشگاه های ایران
  • ملیحه خدابخشی، منوچهر جعفری گهر*، حسن سلیمانی صفحات 102-121

    مطالعه فعلی تاثیر تکنیک های مختلف ارایه محتوا قبل کلاس را برروی درک مطالب خواندن استنباطی زبان اموزان ایرانی بررسی  کرد. علاوه بر این برداشت های های دانش اموزان در مورد تجربه یادگیری وارونه و نرم افزار واتس اپ به عنوان بستری برخط برای ارایه محتواهای درس به دقت بررسی شد. بدین منظور 72 زبان اموزهمگون سطح متوسط ازیک موسسه زبان در ایران به طور تصادفی به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. تکنیک های ارزیابی شده در این چهار نوع کلاس به ترتیب عبارت از حضور در جلسات ویدیو کنفرانسʻ گوش دادن به پادکست های صوتیʻ تماشای اسلایدهای پاورپوینت وترکیبی از همه موارد ذکر شده قبلʻ بود. برای رسیدن به داده های مورد نیازʻ از چندین ابزار مختلف شامل ازمون خواندن نلسونʻ پیش و پس ازمون های درک مطلب خواندن و مصاحبه نیمه ساختار یافتهʻ استفاده شد. نتایج امار توصیفیʻ نشان داد در حالی که نمرات شرکت کنندگان تمامی گروه ها در پس ازمون درک مطلب خواندن افزایش داشت ترکیب تکنیک های مختلف ارایه قبل کلاسʻ بیشترین نقش را در بهبود عملکرد شرکت کنندگان داشت. هر چند افزایش در نمرات نهایی گروه پاورپوینتʻ چشمگیرنبود. نتایج انالیزواریانس یکطرفه اختلاف چشم گیری را در میان گروه ها پس از اجرا نشان داد. مقایسه های تعقیبی ʻ نشان داد که تفاوت چشمگیر فقط بین گروه ترکیبی و پاورپوینت اتفاق افتاد.   نتایج داده های کیفی نشان داد که بیشتر مصاحبه کنندگان طرفدار یادگیری زبان در یک محیط یادگیری وارونه بودند و انها همچنین از کیفیت ارایه محتوا قبل کلاس توسط واتس اپ راضی بودند. بر اساس یافته ها این مطالعه کاربردهای مهمی را برای تحقیقات اتی ارایه میدهد.

    کلیدواژگان: : زبان اموزان خارجیʻ کلاس وارونهʻ درک مطلب خواندن استنباطیʻ ارایه محتوا قبل کلاسʻ نرم افزار واتس اپ
|
  • Elaheh Fadaee, Amir Marzban *, Shaban Najafi Karimi Pages 1-14

    The education norms are influenced by teacher autonomy as well as learner autonomy. In this gender-comparative study, we followed the debate concerning the link between EFL academics autonomy sense and their styles of teaching. The data was gathered through convenience sampling by online distributing two sets of questionnaires namely Pearson and Moomaw’s Teacher Autonomy Scale and Grasha’s Teaching Style Inventory which was completed by 156 Iranian EFL teachers (both male and female) to respond to the two research questions. Then, SPSS (version 26) was used to analyze the data obtained from our three sample groups: males only, females only, and mixed. The analysis showed the female participants’ autonomy sense was significantly lower than the males’. However, females gained stronger correlations between their autonomy and the teaching style sub-constructs. Moreover, the following results could be inferred from our statistical results a) Males naturally feel more sense of autonomy than females do. b) As teacher autonomy increases, its correlation to different teaching styles becomes weaker. c) As a teacher’s sense of autonomy decreases, his/her tendency increases to use the formal authority style which does not need much expertise and qualifications. d) The high tendency to use the facilitator style by our participants in this study can be related to the fact that about 70 % of the participants of each group have got a teaching degree.

    Keywords: EFL Academics, Gender, Iranian teachers, SL Teaching Styles, Teacher Autonomy
  • Yaser Hadidi *, Mozhgan Alimohammadi Pages 15-32

    Recently, comparative investigations of academic Research Articles (RAs) between native and non-native writers of English have been the scene of considerable debate. This may translate into insider norm knowledge to help non-native academic writers approximate the native speaker’s generic conventions of academic delivery. In this spirit, Halliday’s notion of Grammatical Metaphor (GM) was used in this study to compare the introduction sections of Applied Linguistics RAs by Iranian and native speaker academic writers in Applied Linguistics. A random sampling was conducted to arrive at twenty-five RAs written by Iranian writers, and twenty-five by native speaker ones. The introduction sections of these RAs were analyzed synchronically using Halliday’s types of Ideational Grammatical Metaphor. The article-to-article comparison data pointed to no significant statistical difference between the Iranian and native speaker writers’ deployment of Ideational GM in the introduction sections of the selected RAs, although in the overall number of types of GM used, the difference was significant. The results show that in a 13-cells (100.0%) scheme, expected frequencies lie below 5, where the minimum expected cell frequency is 1.0. As such, based on significant level (1.0<5), the difference was statistically significant (100.0%) scheme, expected frequencies lie below 5, where the minimum expected cell frequency is 1.0. As such, based on significant level (1.0<5), the difference was statistically significant.The findings of this research might be helpful for curriculum developers and syllabus designers, by way of a need for the inclusion of suitable writing instruction practices and norms which could not only familiarize EFL students with academic and scientific writing conventions, but work also to increase their awareness about the real lexicogrammatical and syntactic dimensions of re-mapping that powerful semantic and systemic processes like GM trigger at the level of the clause.

    Keywords: Grammatical Metaphor, Introduction Section, applied linguistics, Native-speaker Writers, Non-Native Writers
  • Fahimeh Marefat, Mahsa Farahanynia *, Maryam Bolouri, Fariba Chamani, Tahereh Soleimani Pages 33-50

    Investigating the rhetorical patterns of research article (RA) sections elucidates the complex nature of academic literacy, especially, for non-native researchers. Although the literature review (LR) has a central role in establishing the foundation of the study, less clarity is available concerning its unique complexities. This paper thus explores the generic structure of the literature review section (LR) of 122 RAs published in Iranian journals (IrRAs) and international journals (IntRAs) using Swales’ (1990) Create A Research Space (CARS) model. The IrRAs (n=61) were selected from seven established Iranian journals and the IntRAs (n=61) were chosen from seven professional journals with an impact factor greater than 1. Two coders identified the moves and steps of several RAs via negotiated coding. The results indicated that both groups had approximately similar patterns regarding the moves and steps. In both groups, ‘establishing a territory’ (M1) and ‘occupying a niche’ (M3) were the most and least used moves, respectively. Likewise, both groups used M1 and M3 to start and finish LR, respectively. A tendency for employing the irregular move patterns in IntRAs and the regular move patterns in IrRAs was also observed. These findings help novice researchers to better tackle the challenges of LR writing.

    Keywords: generic structure, Literature Review, moves, steps, Swales’ CARS Model, applied linguistics
  • Layla Aryanjam, Mojgan Rashtchi *, Parviz Maftoon Pages 51-70
    Models proposed to enhance learner autonomy facilitate creating autonomy-supportive environments and promote learning achievement. This study intended to provide empirical evidence for the effect of employing Benson’s (2001) and Blin’s (2010) instructional models of learner autonomy on Iranian EFL learners’ reading achievement and strategy use. To this end, three intact classes with 75 sophomores majoring in TEFL were selected based on convenience sampling and received the strategy-based reading instruction in the models’ framework. They were randomly assigned to the experimental groups that practiced Benson’s Instructional Model (BEN-M, n=26), Blin’s Instructional Model (BLN-M, n=24), and the control group that followed Conventional Teaching Methods (CTM, n=25). An explanatory mixed methods research was used. After the treatment, the participants took a reading post-test. They also participated in semi-structured interviews. They took a reading strategy questionnaire (RSQ) before and after the treatment as well. Tests of one-way Analysis of Variance were exploited to scrutinize the changes between the means of groups and specify the effectiveness of intervention programs in improving the reading skills and strategy usage. Post-hoc Scheffe test located where precisely the differences laid. For qualitative data analysis, semi-structured interviews were transcribed and coded and then underwent content analysis. The results indicated that instructional intervention led to a higher level of reading achievement. The experimental groups outperformed the control group regarding the application of reading strategies. The semi-structured interviews also revealed that the participants held favorable perceptions of the instructional models.
    Keywords: Autonomy, Benson’s model, Blin’s model, reading strategy, Reading achievement
  • Amin Karimnia *, Mahsa Safnyyat Pages 71-87
    This study investigated the writing quality of EFL students through the factors of source text use (source idea, linguistic modification, and content accuracy) in integrated writing assessment. The participants were 30 MA-level EFL students from three different universities in Fras province, Iran. The participants were selected through purposive sampling. The test used in the study was a standardized three-part TOEFL package with reading, listening and writing sections. The study used both qualitative and quantitative data to report the findings. In the qualitative part, some instances of source idea, substantial linguistic modification, and content accuracy were listed in tables to show how the participants generally responded to these factors. In the quantitative part, multiple regression analysis was used and all of the assumptions were verified. The results revealed that the predicators could significantly explain 25.8% variance in the writing quality scores. Furthermore, out of the three factors of source text use, “substantial linguistic modification” was the only significant component, which was seemingly influenced by the participants’ advanced level and the nature of the writing task. The related implications were also elaborated.
    Keywords: Source Text Use, EFL writing, Integrated Writing, Writing assessment, MA-Level EFL
  • Minoo Alemi *, Saeedeh Pazooki Pages 88-101

    Investigating stakeholders' perceptions about course success has been signified as a useful method in program evaluation. This study evaluated English for Specific Purposes (ESP) programs in engineering departments at Iranian state universities by examining stakeholders' views. Engineering students (N=100) and ESP practitioners (N=8) participated in interviews, and non-participant observations were carried out to better understand the learning and teaching contexts. Content analysis of the interviews showed that some obstacles such as 1) low GE proficiency of students and heterogeneous classes, 2) limited time, 3) ministry decision for making the course elective, 4) students' low motivation, 5) teachers' low motivation, 6) inappropriate materials and teaching methods hindered course usefulness and effectiveness from the perspective of the participants. The findings urged the importance of comprehensive needs analysis to resolve the controversies among stakeholders about course objectives and contents and eliminate the mismatches between course objectives and students' expectations.

    Keywords: Course Evaluation, ESP, Course Effectiveness, Engineering Major, Iranian Universities
  • Maliheh Khodabakhshi, Manoochehr Jafarigohar *, Hassan Soleimani Pages 102-121

    The present study explored the impact of various techniques of pre-class content delivery in flipped classrooms on Iranian EFL learners’ inferential reading comprehension. In addition, the students’ perceptions toward the flipped learning experience and WhatsApp application as the online platform for the delivery of course contents were rigorously examined. To this end, 72 homogeneous intermediate EFL learners from one language institute in Iran were randomly assigned into four equal groups. The techniques being evaluated in these four flipped classrooms were attending video conferencing meetings, listening to audio podcasts, watching PowerPoint slides, and the combination of all the aforementioned ones, respectively. To elicit the required data, multiple sources of instruments, including Nelson-Denny Reading Test (NDRT), reading comprehension pre-and post-tests and a semi-structured interview were used. The results of descriptive statistics demonstrated that while the participants’ scores of all groups increased in the reading comprehension post-test, blending various techniques of pre-class delivery contributed most in improving the participants’ performance. However, the increase in the final scores of the PowerPoint group was insignificant. The results of one-way ANOVA analysis demonstrated a significant discrepancy among the four groups after the treatment. Post hoc comparisons indicated that the significant difference only occurred between the blended and PowerPoint groups. The results of qualitative data showed that most interviewees favored learning English in a flipped learning environment and they were also satisfied with the quality of pre-class content delivery via WhatsApp. Based on the findings, the study also offers important implications for future research.

    Keywords: EFL learners, Flipped classroom, Inferential Reading Comprehension, pre-class content delivery, WhatsApp app