فهرست مطالب

نشریه سیاست دفاعی
پیاپی 117 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • قدرت احمدیان، زهرا عبدالهی* صفحات 9-50

    قطبیت، اشاره به توزیع قدرت در جامعه بین المللی و بنابراین توصیف ماهیت سیستم بین المللی دارد. مهم ترین بحث قطبیت، ارتباط بین قطبیت و ثبات سیستم بین الملل است. بدین ترتیب، قطبیت ساختار سیستم بین الملل و ارتباط آن با صلح و ثبات سیستم بین الملل و سیستم منطقه ای از مسایل مهم درخور پژوهش است. به دلیل اینکه قطبیت، جامع ترین و رایج ترین مفهوم در پارادایم ریالیستی است؛ بنابراین نگارنده درصدد کاربست نظریه ریالیسم ساختاری کنت والتز و یکی از بحث های اصلی آن یعنی توزیع قدرت یا قطبیت، برای تحلیل بی ثباتی و منازعه در غرب آسیا پس از ساختار دوقطبی دوره جنگ سرد است. براساس نظرات کنت والتز در بحث توزیع قدرت و قطبیت، ساختار دوقطبی دوره جنگ سرد، تا حدودی سیستم باثبات و صلح آمیزی را به ارمغان آورد؛ اما با پایان جنگ سرد و ساختار دوقطبی، غرب آسیا وارد موجی از منازعات متعدد اعم از منازعات بین دولتی، منازعات بین هویتی و منازعات میان دولت ها و گروه های غیردولتی شد؛ ازاین رو سوال اصلی این است که ساختار سیستم بین الملل چه تاثیری بر تشدید منازعات در منطقه ی غرب آسیا داشته است؟ نتایج پژوهش نشان می دهد که ابهام در قطب بندی ساختار سیستم بین الملل، عامل اصلی در شکل گیری بی ثباتی و منازعه در غرب آسیا است. در این مقاله روش پژوهش توصیفی تحلیلی و ابزار گردآوری داده ها کیفی است.

    کلیدواژگان: ابهام قطبیت، منازعه، غرب آسیا، ساختار سیستم بین الملل، واقع گرایی ساختاری
  • یاسر امین الرعایا* صفحات 51-73
    یکی از موضوعات بسیار مهم در روابط مرزی ایران و پاکستان، نفوذ گروه های تروریستی به داخل مرزهای ایران و اقدامات تروریستی و ناامنی های متعدد این گروه ها می باشد. با توجه به اهمیت احراز مسیولیت بین المللی دولت پاکستان در قبال این ناامنی ها در مناطق مرزی ایران و پاکستان، هدف این پژوهش ارزیابی مسیولیت بین المللی دولت پاکستان در قبال اقدامات تروریستی در مرز ایران با توجه به قوانین، مقررات و رویه بین المللی می باشد. روش پژوهش توصیفی تحلیلی و برای جمع آوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای و اسناد و رویه های قضایی معتبر بین المللی استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که امکان انتساب مسیولیت بین المللی دولت پاکستان به جهت «هدایت» و «پشتیبانی» از تروریست ها بسیار سخت می باشد؛ چراکه احراز شاخصه «کنترل موثر» دولت پاکستان بر اعمال گروه های تروریستی از موضوعات دشوار است. ازسوی دیگر درصورتی که محرز گردد دولت پاکستان از حملات تروریستی در مرز ایران آگاه بوده و قادر به جلوگیری از حمله بوده است، لکن از انجام این کار غفلت کرده و نیز از هشداردادن به ایران جهت پیشگیری از عمل تروریستی قصور ورزیده است، می توانیم نتیجه بگیریم دولت پاکستان مسیولیت فعالیت های گروه های تروریستی را برعهده گرفته است؛ چراکه این کشور در این صورت تعهدات بین المللی و هم چنین مصوبات شورای امنیت سازمان ملل درخصوص وظیفه دولت ها مبنی بر اینکه به طور آگاهانه اجازه ندهند تا از قلمروشان به گونه ای استفاده شود که حقوق و امنیت سایر کشورها به خطر افتد نقض نموده است.
    کلیدواژگان: مرز، ایران، پاکستان، مسئولیت بین المللی
  • علی ابراهیمی*، سید جواد امام جمعه زاده، حسین هرسیج صفحات 75-106
    بی تردید گروه تروریستی داعش به جولانگاه حوادث گوناگون در جهان، به ویژه در منطقه خاورمیانه بدل شده است؛ تا آنجا که نسل جدیدی از مفهوم تروریسم را از باب اعضای چندملیتی، به واسطه پیوند با تکنولوژی های پیشرفته اطلاعاتی که از آن به عنوان تروریسم شبکه ای تعبیر می شود، به خود منتسب گردانیده است و به صورت یک پدیده استراتژیک امنیتی برای کشورها خودنمایی کرده اند. پدیده ای که به نظر می رسد معضل امنیتی برای کشورهای حامی و موسس نیز به شمار می آید. این مقاله در پی تحلیل پیامدهای افول داعش در کشورهای حامی و موسس آن، با بهره گیری از نظریه پس رانش چالمرز جانسون می باشد. از این منظر، پژوهش پیش رو به روش کیفی و با رویکرد توصیفی، تحلیلی صورت گرفته و گردآوری اطلاعات بر مبنای مطالعات کتابخانه ای و اسنادی شامل کتاب ها، مقاله های تخصصی و اینترنت بوده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که گروه تروریستی چندملیتی داعش، درنتیجه شکست یا ناامیدی به کشورهای خود سرازیر شده که به عرصه ای برای اقدامات تروریستی تعین پیدا می کند؛ به عبارت دیگر، بحران تروریسم در کشورهای خاورمیانه، به ویژه عراق و سوریه به پس رانشی برای کشورهای غربی و حامیان عربی آن ها تبدیل شده است.
    کلیدواژگان: اقدامات تروریستی، پس رانش، داعش، کشورهای حامی و موسس
  • محمدصالح حسین زاده* صفحات 107-137

    در دنیای امروز ما با پدید های تحت عنوان رسانه مواجه هستیم؛ رسان های که قدرت بسیار بالا و نفوذی عمیق در افکار عمومی تمام جوامع و کشورها می دارد. رسانه به عنوان ابزاری برای روشن شدن افکار، ایجاد فضایی برای برخورد سالم و سازنده دیدگاه ها و اطلاع رسانی مناسب، از مهم ترین عوامل پیشرفت و از نشانه های پویایی و تحرک جامعه در دنیای کنونی محسوب می شود. سوال اصلی ما در این تحقیق ناظر به نقش سیاسی امنیتی رسانه های جبهه مقاومت در مدیریت افکار عمومی بحران سوریه می باشد. مطالعه حاضر توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش، پرسش نامه محقق ساخته، روایی آن با روش صوری و اعتبار محتوا و پایایی آن نیز ازطریق ضریب آلفای کرونباخ (993/0) مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل مسیولان و کارشناسان مرتبط با حوزه رسانه جریان مقاومت است و نمونه موردمطالعه که به صورت هدفمند انتخاب شده اند، شامل 30 نفر از مسیولان و کارشناسان مرتبط با حوزه رسانه کشور سوریه بوده که هم اطلاعات کافی در خصوص این تحقیق داشته اند و هم حاضر به همکاری بوده اند. یافته های تحقیق حاکی از این است که نقش های سیاسی - امنیتی رسانه ازجمله بحران زدایی، آگاه سازی و بصیرت افزایی، توسعه سیاسی جامعه و... در مدیریت افکار عمومی نقشی موثر و اثرگذار دارند.

    کلیدواژگان: رسانه، جبهه مقاومت، افکار عمومی، بحران، نقش سیاسی، نقش امنیتی، سوریه
  • سعید ساسانیان*، سید یحیی صفوی، محمدرضا هدایتی، ابراهیم متقی، روح الله قادری کنگاوری صفحات 139-169

    عمده پژوهش هایی که درخصوص دیپلماسی عمومی صورت گرفته است، به این مهم ازمنظر چیستی و چرایی نگریسته اند؛ به همین دلیل بیشتر پژوهش های مرتبط، در مقام تشریح و تبیین مفهومی و بیان اهمیت این نوع از دیپلماسی برآمده اند. در این میان، کم تر پژوهش هایی بر چگونگی طراحی و تحقق دیپلماسی عمومی متمرکز شده اند. این نگاه فرآیندی به دیپلماسی عمومی، شامل چندین مرحله و جزء است و این مقاله، کوشیده است تا در پاسخ به این سوال که محیط شناسی در دیپلماسی عمومی چگونه است،؟ یکی از مراحل مهم طراحی آن را تشریح و محیط شناسی دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران در قبال عربستان سعودی را ارایه دهد. یکی از رویکردهای مستمر حکومت عربستان برای مهار جمهوری اسلامی ایران از درون، بهره برداری از فضای مجازی و تاسیس شبکه های تلویزیونی ماهواره ای و رسانه های دیگر است تا مردم ایران را مخاطب خود قرار دهد. این درحالی است که ایران کمتر در مقام مواجهه این چنینی با عربستان برآمده است. براین اساس فرصت ها و زمینه های موجود در عربستان برای دیپلماسی عمومی ایران به صورت موردی مطالعه می شود. به دلیل ماهیت اکتشافی مقاله، فرضیه ای درنظر گرفته نشده است. روش پژوهش، توصیفی تحلیلی و مبتنی بر اعتبارسنجی میدانی (با استفاده از خبرگان) است. تلاش شده تا داده های موردنیاز علاوه بر منابع کتابخانه ای، از طریق مصاحبه با 18 نفر از خبرگان گردآوری و با نرم افزار MAXQDA کدگذاری شود. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته است که در اختیار 32 نفر از خبرگان مرتبط با موضوع قرار داده شد و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل گردید تا فرصت ها و زمینه های موجود برای دیپلماسی عمومی ج.ا.ایران در عربستان، شناسایی و رتبه بندی شود.

    کلیدواژگان: دیپلماسی عمومی، محیط شناسی، عربستان سعودی، جمهوری اسلامی ایران، فلسطین
  • سید محمود حسینی*، اکبر ولیزاده، حسین فتاحی اردکانی صفحات 171-195
    گذار از یک سیستم تک قطبی به یک نظام جهانی چندقطبی باعث می شود که تعداد بیشتری از کشورها درگیر جنگ ها و منازعات نیابتی بین قدرت های بزرگ و قدرت های منطقه ای گردند. برخی از کشورها با به کارگیری سیاست خارجی فعالانه در طول منافع قدرت های بزرگ حرکت خواهند کرد و این مساله به آن ها امکان می دهد تا از منافع رقابت میان این قبیل کشورها در بازی قدرت، حداکثر استفاده را برده و استقلال ژیوپلیتیکی خود را حفظ کنند. با این حال، برخی دیگر از کشورها به دلیل ضعف های اقتصادی و سیاسی درگیر جنگ نیابتی شده و در این کشورها، منافع قدرت بزرگ بر منافع این قبیل کشورها تقدم می یابد و این مساله بی ثباتی و حتی جنگ را برای آن ها به وجود می آورد. یکی از مصادیق امروزی این گزاره، کشور لیبی است که در حال حاضر به صحنه درگیری و جنگ نیابتی میان قدرت های بزرگ و منطقه ای بدل شده است. سوال اصلی این پژوهش آن است که در محیط جنگ داخلی لیبی دو کشور روسیه و ترکیه چه نقشی بازی کرده و به دنبال چه منافعی هستند؟ مقاله آن است که دو کشور ترکیه و روسیه به مثابه دو طرف رقیب در جبهه لیبی، تلاش دارند تا با استفاده از مدل سوریه به توافق و مذاکره برای کسب نفوذ و جایگاه بالاتر در آینده این کشور دست یابند. در ادامه، پژوهش به این نتیجه می رسد که به رغم تلاش ها برای توافق و اجرای مدل سوریه، مساله لیبی با توجه به حضور و نفوذ کشورهای دیگری چون عربستان سعودی، امارات، مصر و کشورهای اروپایی، ابعاد پیچیده تری داشته و توافق دو کشور ترکیه و روسیه اگرچه مهم به نظر می رسد؛ اما به نتیجه و راه حلی برای ایجاد ثبات در لیبی ختم نخواهد شد. این مقاله با روشی توصیفی به جمع آوری داده ها پرداخته و درنهایت به تحلیل وضعیت پیچیده این کشور می پردازد.
    کلیدواژگان: روسیه، ترکیه، لیبی، رقابت، همکاری، جنگ نیابتی، کشورهای حائل
  • محسن جمشیدی، حمیدرضا سعیدی نژاد* صفحات 197-219

    از پایان جنگ سرد تا امروز، ما با یک نظام بین الملل در حال گذار (شکل گیری) مواجه بوده ایم، منطقه خاورمیانه و غرب آسیا نیز از این قاعده مستثنی نیست. منطقه گرایی، شیعه گرایی و نظامی گری رویکرد ایدیولوژیکی امنیتی ایران به حساب نمی آیند؛ اما می توانند تحت تاثیر این رویکرد در مقطع زمانی خاصی، راهبرد سیاست خارجی ایران را در راستای تبدیل شدن به هژمون منطقه ای تبیین نمایند. تلاش ایران برای افزایش نقش منطقه ای، بیشتر با هدف افزایش امنیت نسبی و قدرت نرم این کشور صورت می گیرد (ریالیسم تدافعی، دفاع امنیت). افزایش ثروت کشورها آن ها را به افزایش توان نظامی و سپس روحیه ماجراجویی می کشاند (ریالیسم تهاجمی، تهاجم قدرت). نگارنده با روش کیفی و رویکرد توصیفی تحلیلی درصدد پاسخ به سوال و اثبات فرضیه خود ازطریق داده های مورد بحث خواهد بود. سیاست بین الملل گرایی تهاجمی آمریکا بعد از یازدهم سپتامبر 2001 تاکنون رویکرد ایدیولوژیکی امنیتی جمهوری اسلامی را چگونه متاثر از خود ساخته است؟ بین الملل گرایی تهاجمی آمریکا در خاورمیانه در سایه (ایده نظم نوین جهانی) بعد از یازدهم سپتامبر تاکنون، رویکرد ایدیولوژیکی امنیتی ایران را به سمت قدرت نرم (منطقه گرایی، شیعه گرایی و نظامی گری) با چرخش از سیاست دفاع امنیت به سمت سیاست تهاجم قدرت و بالعکس، براساس فرصت های پیش آمده سوق داده است. هدف از این پژوهش، بررسی سیاست خارجی ایران در مقابل بین الملل گرایی تهاجمی ایالات متحده در بازه زمانی مورد بحث می باشد.

    کلیدواژگان: نظم نوین بین المللی، معمای امنیت (دفاع تهاجم)، منطقه گرایی، شیعه گرایی، نظامی گری
  • مهدی روحی، هادی تاجیک* صفحات 221-250
    پژوهش حاضر به تبیین و نسبت سنجی میان دیپلماسی ایدیولوژیک اسلامی و دیپلماسی مبتنی بر منافع ملی در منابع سیاست خارجی کشورمان می پردازد. در فضای رسانه ای پس از انقلاب، همواره نوعی تعارض میان دیپلماسی ایدیولوژیک و منافع ملی تصور شده است. برخی معتقدند در صورت پی گیری دیپلماسی ایدیولوژیک، منافع ملی تامین نشده یا در معرض خطر قرار می گیرد، درحالی که تبیین دقیقی میان این دو صورت نگرفته است. مساله اصلی این پژوهش این است که در منابع سیاست خارجی چه نسبتی می توان میان دیپلماسی ایدیولوژیک و منافع ملی برقرار کرد؟ ازاین رو ابتدا دیپلماسی اسلامی با روش توصیفی تحلیلی و با کمک از روش تحلیل گفتمان، در روابط خارجی تبیین؛ سپس با تدقیق معنای منافع ملی، به نسبت سنجی آن ها خواهیم پرداخت. در نتیجه می توان گفت دیپلماسی اسلامی به عنوان یک گفتمان، سه هدف کلی یا خرده گفتمان «حفظ بقا و امنیت»، «تعامل عادلانه» و «توسعه نفوذ» را پیگیری می کند. چگونگی و موقعیت زمانی انتخاب هر یک از اهداف سه گانه را حاکم دینی با استفاده از اصول «اجتهاد»، «مصلحت» و «اهم و مهم» انتخاب می کند. ذیل هر یک از خرده گفتمان ها، تاکتیک هایی برای دیپلماسی اسلامی درنظرگرفته شده است. در مقابل، دیپلماسی مبتنی بر منافع ملی را مولفه «قدرت» و «ثروت ملی» پی ریزی می کند که در دست یابی به اهداف سه گانه فوق، ممکن است منطبق بر اصول اسلامی یا بر اصولی مانند منفعت طلبی، نقض عهد یا مبتنی بر استعمار صورت بندی شود که درنهایت می توان گفت احساس تناقض میان این دو نوع از دیپلماسی از یک تقابل مصنوعی و شیطنت آمیز، توسط برخی رسانه ها ترویج شده و منافع ملی فی الجمله در سیاست خارجی ایدیولوژیک نیز تامین می شود.
    کلیدواژگان: دیپلماسی ایدئولوژیک، منافع ملی، گفتمان، قدرت
|
  • Ghudrat Ahmadian, Zahra Abdollahi * Pages 9-50

    Polarity refers to the distribution of power in the international community and thus describes the nature of the international system. The most important debate of polarity is the relevance between polarity and stability of the international system and regional system. So the polarity of the structure of international system and its relevance to the peace and stability of the international system are important issues of research. Because polarity is the most comprehensive and common concept in the realist paradigm, so the author of the research attempts to apply the theory of Kenneth Waltz's structural realism and one of his main arguments, the distribution of power, for analyzing the instability and conflict in the west of Asia, after the bipolar structure of the Cold War period. According to Kenneth Waltz's views on the distribution of power and polarity, the bipolar structure of the Cold War period brought about a stable and peaceful system. But with the end of the Cold War and the bipolar structure, west of Asia entered a wave of various conflicts, including inter-state conflicts, inter-identity conflicts, and conflicts between states and non-state groups. The main question, then, is what effect has the structure of the international system had on the escalation of conflict in the West Asian region?Community Verified iconThe results of the research indicate that, ambiguity in polarity of the structure of international system has led to instability and conflict in the region of west of Asia. In this article research method is descriptive- analytic and data collection tool is qualitative.

    Keywords: The New World Order, the Riddle of Security (Defense-Invasion), regionalism, Shiism, Militarism
  • Yaser Amino Roaya * Pages 51-73
    One of the important issues in the border relations between Iran and Pakistan has been the influence of terrorist groups within Iran's borders and numerous terrorist acts and insecurities that these groups have had. Given the international responsibility of the Pakistani government for these insecurities in the border areas of Iran and Pakistan, the aim of this study is to assess the international responsibility of the Pakistani government for terrorist acts on the Iranian border in accordance with international law, regulations and procedures. The research method is descriptive-analytical; and library resources, documents, and valid international jurisprudence have used to gather information. The findings show that it is difficult to attribute the international responsibility of the Pakistani government to "directing" and "supporting" terrorists, as it is difficult for the Pakistani government to achieve "effective control" over terrorist groups. On the other hand, if it is established that the Pakistani government was aware of the terrorist attacks on the Iranian border, it was also able to prevent the attack, but it neglects to do so and has failed to warn Iran to prevent terrorist acts. It can be concluded that the Pakistani government has taken responsibility for the activities of terrorist groups because it violates international obligations, as well as UN Security Council resolutions on the duty of governments to consciously prevent anyone to use their territory in a way that would jeopardize the rights and security of other countries has been violated.
    Keywords: Border, Iran, Pakistan, International Responsibility
  • Ali Ebrahimi *, Seyyed Javad Emam Jomehzadeh, Hossein Hersij Pages 75-106
    There is no doubt that terrorist group of ISIS is converted to an avenue for different events in the world, and mainly in the Middle East. To the extent that, a new generation of terrorist concept, that is, a network terrorism, is developed on the bases of its multinational members and access to advanced information technologies. ISIS reflected itself as a security strategic phenomenon for many countries, including its supporters and founders. Utilizing blow back theory of Chalmers Johnson, From this perspective, the leading research has been done in a qualitative manner with a descriptive-analytical approach and the collection of information has been based on library and documentary studies including books, specialized articles and the Internet. Findings of this study show that ISIS multinational terrorist group, as a result of its defeat and hopelessness, is turned upside down into its original countries and found a new space for terrorist activities. In other words, terrorism crisis in the Middle East countries, and particularly, in Iraq and Syria, can be considered as a mirror underhand of western countries leaded by the USA.
    Keywords: Terrorist Activities, Radicalization, Blow back, ISIS, Supporter, Founder Countries
  • MohammadSaleh Hosseinzadeh * Pages 107-137

    In today's world, we face a phenomenon called media; A media that has a very high power and deep influence in the public opinion of all societies and countries. The media as a tool for enlightenment, creating a space for a healthy and constructive approach to views and appropriate information, is one of the most important factors of progress and one of the signs of dynamism and mobility of society in today's world. The main concern of the present study is The political-security role of the media of the Resistance Front in managing the public opinion of the Syrian crisis. The present study is a descriptive survey; Data collection tool in this study was a researcher-made questionnaire, its validity was confirmed by face method and content validity and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient (0.993). The statistical population of this study includes officials and experts related to the media of the resistance movement and the study sample that was purposefully selected included 30 officials and experts related to the field of media in Syria who had sufficient information about this study and The findings of the study indicate that the political-security roles of the media, such as crisis resolution, awareness and enlightenment, political development of society, etc. have an effective role in managing public opinion.

    Keywords: Media, resistance front, public opinion, Crisis, Political Role, Security Role, Syria
  • Saeed Sasanian *, Seyyed Yahya Safavi, MohammadReza Hedayati, Ebrahim Mottaghi, Ruhollah Ghaderi Kangavari Pages 139-169

    Most research on public diplomacy has looked at this issue in terms of what it is and why; For this reason, most related researches have been able to explain the concept and express the importance of this type of diplomacy. In the meantime, less research has focused on how to design and implement public diplomacy. This process view of public diplomacy consists of several stages and components, and this article seeks to answer the question of what is the ecology of public diplomacy like? One of the important design steps is to describe and present the environment of the public diplomacy of the Islamic Republic of Iran towards Saudi Arabia. . Accordingly, the opportunities and contexts in Saudi Arabia for Iranian public diplomacy are studied on a case-by-case basis. Due to the exploratory nature of the article, no hypothesis has been considered in answering this question. The research method in this paper is descriptive-analytical and based on field validation (using experts). Attempts have been made to collect the required data in addition to library resources through interviews with 18 experts and to encode it with MAXQDA software. The research tool was a researcher-made questionnaire that was provided to 32 experts related to the subject and the results were analyzed using SPSS software to identify and rank the existing opportunities and fields for public diplomacy of the Islamic Republic of Iran in Saudi Arabia.

    Keywords: Public Diplomacy, Environmental Studies, Saudi Arabia, soft power
  • Seyed Mahmood Hosseini *, Akbar Valizadeh, Hossein Fattahi Ardakani Pages 171-195
    The transition from a unipolar system to a multipolar global system is causing more countries to engage in wars and proxy disputes between major powers and regional powers. Some countries will actively pursue the interests of the great powers by pursuing a foreign policy, and this will enable them to make the most of the competing interests of such countries in the game of power. Maintain their geopolitical independence. However, some other countries are involved in proxy wars due to economic and political weaknesses, and in these countries, the interests of the great power take precedence over the interests of such countries, and this causes instability and even war for it. Creates. One example of this today is Libya, which has now become a scene of conflict and proxy war between the great powers and the region. The main question of this research is what role did Russia and Turkey play in the context of the Libyan civil war and what are their benefits? The hypothesis of this article is that Turkey and Russia, as rivals on the Libyan front, are trying to reach an agreement and negotiate using the Syrian model to gain influence and a higher position in the future of this country. The study concluded that despite efforts to agree and implement the Syrian model, the Libyan issue has more complex dimensions due to the presence and influence of other countries such as Saudi Arabia, UAE, Egypt and European countries, and the agreement between Turkey and Russia, although Seems important; But it will not end with a solution to stabilize Libya. This article collects data in a descriptive manner and finally analyzes the complex situation of this country.
    Keywords: Russia, Turkey, Libya, competition, Cooperation, proxy war, Retaining Countries
  • Mohsen Jamshiidi, HamidReza Saeedinezhad * Pages 197-219

    Since the end of the Cold War until today, we have faced an international system in transition (formation), the Middle East region is no exception to this rule. Regionalism, Shiism and militarism are not the ideological-security approach of Iran. But under the influence of this approach, at a certain point in time, they can explain Iran's foreign policy strategy in order to become a regional hegemon. Iran's efforts to increase its regional role are further aimed at increasing relative security (defensive realism, defense-security). Increasing the wealth of countries leads them to increase military power and then the spirit of adventure (aggressive realism, aggression - power). The author will use a qualitative method and a descriptive-analytical approach to answer the question and prove his hypothesis through the data under discussion. How has US policy of aggressive internationalism since eleven sephtamber affected the ideological-security approach of the Islamic Republic so far? US aggressive internationalism in the Middle East in the shadow of (the idea of a new world order) after eleven sephtamber has so far shifted Iran's ideological-security approach to (regionalism-Shiism-militarism) by shifting from defense-security policy to aggression policy. The aim of this research is to examine Iran's foreign policy against the aggressive US internationalism in the period under discussion.

    Keywords: The New World Order, the Riddle of Security (Defense-Invasion), regionalism, Shiism, Militarism
  • Mahdi Rouhi, Hadi Tajik * Pages 221-250
    The main issue of the present study is the clarification and proportionality between Islamic ideological diplomacy and national-diplomacy diplomacy. Some suggest that if ideological diplomacy is pursued, national interests are not fully met, or national interests are at stake; and with inaccuracy in the dimensions, the components and principles of Islamic ideological diplomacy, on the one hand, and some with a lack of understanding, This study first seeks to explain Islamic diplomacy as a discourse in foreign relations, and then, by clarifying the meaning of national interest, seeks to assess the relationship between them. As a result, it can be said that Islamic diplomacy as a discourse pursues the three general or sub-goals of 'maintaining survival and security', 'fair interaction' and 'expanding influence'. How and when to choose each of the three goals is chosen by the religious ruler using the principles of 'ijtihad', 'expediency' and 'important'. Under each of the sub-discourses, tactics for Islamic diplomacy are considered. In contrast, diplomacy based on national interests promotes a component of 'power' and 'national wealth' that, in achieving the above three goals, may be formulated in accordance with Islamic principles or principles such as utilitarianism, breach of covenant, or colonialism, which can ultimately be felt. The contradiction between these two types of diplomacy is promoted by some media outlets through an artificial and mischievous confrontation, and national interests, including ideological foreign policy, are served.
    Keywords: Ideological Diplomacy, national interests, discourse, power