فهرست مطالب

پژوهش های کاربردی در گزارشگری مالی - پیاپی 19 (پاییز و زمستان 1400)

مجله پژوهش های کاربردی در گزارشگری مالی
پیاپی 19 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حمیدرضا معبودی، فرزین رضایی*، غلامرضا کردستانی صفحات 7-34

    پایداری یک موضوع مهم برای شرکت های بزرگ جهان امروز بوده و پژوهش حاضر از مطالعات پیشگامی است که شواهدی در مورد تاثیر افشای اجزای گزارشگری پایداری بر ارتباط بکارگیری سطوح مختلف تکنیک های حسابداری مدیریت با ارزش آفرینی فراهم می سازد. روش گردآوری داده ها، روش اسنادکاوی، مراجعه به بانک های اطلاعاتی وپرسشنامه و روش تحلیل داده ها از نوع استنباطی می باشد. این پژوهش از جهت تحلیل آماری از نوع همبستگی و مبتنی بر الگوی معادلات ساختاری بوده است .پس از مشاهده و آزمون اطلاعات 372 سال- شرکت در دوره زمانی1396-1391، یافته ها نشان داد که بکارگیری سطوح تکنیک های حسابداری مدیریت به طورمستقیم و همچنین غیرمستقیم از مجرای متغیر میانجی افشای اجزای گزارشگری پایداری بر ارزش آفرینی تاثیرمثبت ومعنادار دارد، به طوری که تاثیر غیرمستقیم آن قوی تر از تاثیر مستقیم است. علاوه بر آن افشای اجزای گزارشگری پایداری بر ارزش آفرینی تاثیر مثبت و معناداردارد

    کلیدواژگان: ارزش آفرینی، تکنیک های حسابداری مدیریت، توسعه پایدار، گزارشگری پایداری، معادلات ساختاری
  • مهدی مران جوری*، مرضیه خلخالی، راضیه علیخانی، یوسف تقی پور گیلانی صفحات 35-60

    از آنجا که خصوصی سازی در بازار حسابرسی در دوران ابتدایی خود به سر می برد، احتمال عدم رعایت مصادیق اخلاق و جهت گیری اخلاقی در این بازار وجود دارد . به همین دلیل جهت حفظ اعتبار حرفه و رعایت موازین اخلاقی مبتنی بر رفتارهای حرفه‎ای حسابرسان، فعالیت‏های بازاریابی به عنوان یک مسئله در حرفه حسابرسی مطرح می‎گردد.  این پژوهش با هدف بررسی تاثیر ماکیاولیسم بر نگرش حسابرسان نسبت به فعالیت‎های بازاریابی با نقش میانجی جهت‎گیری اخلاقی اجرا  شد. جامعه آماری شامل حسابرسان شاغل عضو جامعه حسابداران رسمی بوده است. پرسشنامه پژوهش برای 245 نفر از اعضای نمونه توزیع و داده ها جمع آوری شد. اطلاعات گردآوری شده توسط پرسشنامه ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که ماکیاولیسم بر نگرش حسابرسان نسبت به فعالیت های بازاریابی تاثیر مثبت و معناداری دارد. ماکیاولیسم از طریق جهت گیری اخلاقی بر نگرش حسابرسان نسبت به فعالیت های بازاریابی تاثیر مثبت و معناداری دارد. ماکیاولیسم از طریق ایده آل گرایی و نسبی گرایی بر نگرش حسابرسان نسبت به فعالیت های بازاریابی تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: بازاریابی حسابرسی، جهت گیری اخلاقی، ماکیاولیسم
  • مینا مصدر، قاسم بولو* صفحات 61-92

    هدف مقاله حاضر بررسی پیامدهای احتمالی اجرای استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (IFRS) در صنعت بانکداری با توجه به ویژگی های حاکم بر محیط گزارشگری مالی بانک ها در ایران است. در این تحقیق پیمایشی پس از انجام مطالعات نظام مند، سوالات پرسشنامه شامل 45 گویه طراحی شد و نظرات خبرگان چهار گروه مدیران بانک ها، حسابرسان بانکها، نهادهای ناظر و صاحبنظران دانشگاهی و پژوهشگران حوزه بانکی دربافت گردید. پاسخ های دریافتی (با نرخ بازگشت 90 درصد) با استفاده از روش اختصاصی منطق فازی تجزیه و تحلیل شد. نتایج این پژوهش نشان داد پیامدهای حاصل از اجرای IFRS عمدتا  ناشی از پیاده سازی مدل های اندازه گیری زیان اعتباری مورد انتظار (ECL) و حسابداری ارزش منصفانه (FVA) است. علی رغم این که عوامل محدودکننده اجرای IFRS در ایران، میزان مربوط و قابل اتکا بودن مدل های اندازه گیری را تحت تاثیر قرار می دهد، اما از منظر پرسش شوندگان، با تهیه گزارش های مالی مبتنی بر ارزش های منصفانه در مقایسه با سیستم بهای تمام شده تاریخی می توان اطلاعات مربوط تری برای سرمایه گذاران فراهم کرد. افزون بر این، با افزایش میزان شفافیت دارایی ها، احتمال مواجهه با بحران افزایش شفافیت در گزارشگری مالی ناشی از ساختار اقتصاد سیاسی افزایش می یابد. همچنین با توجه به برخی ویژگی های محیط گزارشگری مالی بانک ها، نظیر عدم ثبات اقتصادی، ضعف حاکمیت شرکتی، ضعف دانش و مهارت قضاوت حرفه ای احتمال دارد اثرات فراچرخگی ناشی از اجرای مدل های ECL و FVA افزایش یابد.

    کلیدواژگان: استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی، صنعت بانکداری ایران، پیامدهای مستقیم، پیامدهای غیرمستقیم
  • صلاح الدین قادری*، یدالله تاری وردی، زهرا لشگری صفحات 93-131

    شناسایی و مدیریت ریسک، از رویکردهای جدیدی است که برای تقویت و ارتقای اثربخشی سازمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از مدیریت ریسک، شناسایی و ارزیابی ریسک و تعدیل آن با استفاده از منابع در اختیار مدیر است. در مقاله حاضر مدل ریسک شرکت برآورد و اثر بخشی آن بر کیفیت گزارشگری مالی شرکت مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد و نمونه پژوهش با اعمال شرایط متغیرهای پژوهش به تعداد 129 شرکت (1548 سال-شرکت) طی سال های 1386-1397 انتخاب شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از تکنیک آماری رگرسیون داده های تابلویی استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که مدیریت ریسک شرکت بر کیفیت گزارشگری مالی تاثیر مثبت و معناداری دارد. این نتایج با استفاده از مدل کوزو(2004) نیز پشتیبانی می شود. در مقایسه قدرت پیش بینی الگوی مدیریت ریسک شرکتی گوردون و همکاران(2009) و مقایسه آن با الگوی مدیریت ریسک شرکتی کوزو(2004) این نتیجه حاصل شد که مدل مدیریت ریسک شرکتی گوردون و همکاران(2009) کمترین خطا در پیش بینی کیفیت گزارشگری مالی شرکت ها را دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت ریسک شرکتی، کیفیت گزارشگری مالی، قدرت پیش بینی مدل
  • عباسعلی دریایی* صفحات 133-169

    افشای داوطلبانه مسیولیت پذیری اجتماعی شرکت ها، مفهوم گسترده ای دارد که از جنبه های مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر کیفیت حسابرسی بر افشای داوطلبانه مسیولیت پذیری اجتماعی شرکت ها با تاکید بر نقش مالکان نهادی است. مقاله حاضر با استفاده از داده های ترکیبی 160 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1390 تا 1398 (1440 سال- شرکت) و به روش رگرسیون چندمتغیره انجام شده است. نتایج پژوهش بیانگر آن است که بین اندازه حسابرس و افشای داوطلبانه مسیولیت پذیری اجتماعی شرکت ها رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. اما، بین حق الزحمه حسابرسی و افشای داوطلبانه مسیولیت پذیری اجتماعی  رابطه معناداری دیده نشد. از طرف دیگر، مالکان نهادی رابطه بین اندازه حسابرس و مسیولیت پذیری اجتماعی شرکت ها را تعدیل می کند. با این حال، مالکان نهادی رابطه بین حق الزحمه حسابرسی و مسیولیت پذیری را تحت تاثیر قرار نمی دهد. به طور کلی، شواهد پژوهش با نقش مالکان نهادی به عنوان یک ابزار نظارتی کارا در شرکت ها همخوانی دارد.

    کلیدواژگان: افشای داوطلبانه اطلاعات، مسئولیتپذیری اجتماعی، انتخاب حسابرس، هزینه های حسابرسی، مالکان نهادی
  • محمدحسین ستایش، زینب مهتری* صفحات 171-203

    با گسترش روز افزون نیازهای اطلاعاتی درباره عملیات واحدهای تجاری، ارایه صورت های مالی به شکل سنتی نتوانسته پاسخگوی تمام نیازهای استفاده کنندگان باشد. در این راستا، نیاز به وجود گزارش یکپارچه ای است که هم ساده و روان باشد و هم امکان تصمیم گیری را برای مدیران در سطوح مختلف و با رشته های تحصیلی متفاوت، آسان سازد و همه ابعاد سازمان را از گذشته، حال و آینده دربرگیرد و از همه مهم تر، ارزش آفرینی سازمان را ارزشیابی کند. بدین منظور، هدف این مقاله، تعیین اجزا و مولفه های گزارشگری یکپارچه است. بر این اساس، پرسش نامه ای طراحی شد و پس از بررسی روایی و پایایی، در اختیار نمونه آماری پژوهش متشکل از دو جامعه دانشگاهی و حرفه ای قرار گرفت. از این رو، پژوهش حاضر کاربردی، توصیفی و از نوع پیمایشی است. همچنین، برای تجزیه و تحلیل داده ها که شامل تعداد 476 پرسش نامه قابل تحلیل بود، از نرم افزار لیزرل استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل عاملی تاییدی جهت تعیین اجزا و مولفه های گزارشگری یکپارچه نشان داد که اهداف، مخاطبان، ویژگی های کیفی، قیود و محدودیت ها، مسیول تدوین استانداردها، مسیول تهیه و ارایه گزارش، تقبل هزینه های گزارش، عناصر و ابعاد گزارش، شکل گزارش، نحوه انتشار گزارش، نوع شرکت ها و مسیول اعتبار بخشی گزارش، همگی اجزاء مناسبی برای گزارشگری یکپارچه هستند و کلیه مولفه های تعیین شده برای هر یک از این اجزا، تبیین کننده خوبی برای گزارشگری یکپارچه هستند و تنها در رابطه با نحوه انتشار گزارش، انتشار به صورت سنتی و کاغذی مولفه مناسبی نمی باشد. درنهایت، با توجه به این که گزارشگری یکپارچه، نوعی گزارش متکی بر افشاء اطلاعات مالی و غیرمالی است، به مدیران شرکت ها، سازمان حسابرسی و دانشگاهیان پیشنهاد می شود به این نوع گزارشگری توجه ویژه نمایند.

    کلیدواژگان: مولفه های گزارشگری، اجزاء گزارش، گزارشگری یکپارچه، اطلاعات مالی و غیرمالی
  • محسن رشیدی باغی*، زیبا زارعی صفحات 205-232
    ویژگی فرصت طلبی مدیران برای دریافت پاداش بیشتر ممکن است منجر به دستکاری صورت های مالی شود. هدف این مقاله بررسی تاثیر قابلیت مقایسه صورت های مالی بر ارتباط بین کیفیت گزارشگری مالی و پاداش پرداختی به مدیران است. به منظور بررسی موضوع مورد مطالعه، داده های مربوط به 1560 سال- شرکت در بورس اوراق بهادار تهران برای بازه زمانی 1385 تا 1397 استخراج و از مدل رگرسیونی داده های ترکیبی برای آزمون فرضیه های پژوهش استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که قابلیت مقایسه صورت های مالی بر پاداش پرداختی به مدیران تاثیر معناداری دارد. فرضیه دوم پژوهش نیز مبنی بر اینکه قابلیت مقایسه صورت های مالی تاثیر معناداری بر ارتباط بین کیفیت گزارشگری مالی و پاداش پرداختی به مدیران دارد، تایید شده است. با توجه به یافته های پژوهش می توان ابراز داشت که قابلیت مقایسه صورت های مالی منجر به کاهش هزینه های کسب اطلاعات می شود. همچنین، قابلیت مقایسه صورت های مالی از فرصت طلبی مدیران برای دستکاری در سود جلوگیری و پراکندگی پیش بینی های آنها را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: قابلیت مقایسه صورت های مالی، پاداش مدیران، کیفیت گزارشگری مالی
  • سید مصطفی علوی*، سهیل جهانفر صفحات 233-257

    گزارشگری مالی قابل اتکا نقش قابل توجهی در کاهش ریسک اطلاعاتی و مخاطره سهامداران و سرمایه گذاران دارد. اهمیت این موضوع به گونه ای است که بر تصمیمات استفاده کنندگان تاثیرگذار است.این مقاله به نقش گزارشگری مالی در رفع عدم اطمینان فرصت های سرمایه گذاری در شرکت های پذیرفته شده بورس تهران می پردازد. ویژگی عدم اطمینان اطلاعاتی با معیارهای پراکندگی پیش بینی سود هر سهم، خطای پیش بینی سود هر سهم و تغییرپذیری بازده سهام اندازه گیری می شود. فرضیه های پژوهش با استفاده از رگرسیون داده های تلفیقی و روش حداقل مربعات برای رگرسیون چندمتغیره مورد آزمون قرار گرفته است. جامعه آماری پژوهش، شامل شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. به منظور اندازه گیری کیفیت گزارشگری مالی از مدل وردی (2006) و بیدل و همکاران (2008) استفاده شده است. نتایج حاصل از بررسی نمونه آماری شامل 114 شرکت طی سال های 1390-1398 نشان می دهد که بین کیفیت گزارشگری مالی و پراکندگی پیش بینی سود هر سهم به عنوان یکی از متغیرهای عدم اطمینان اطلاعاتی رابطه معنادار و منفی وجود دارد. همچنین افزایش در کیفیت گزارشگری مالی، عدم اطمینان اطلاعاتی را کاهش می دهد و بین کیفیت گزارشگری مالی و متغیر تغییرپذیری بازده سهام به عنوان معیار عدم اطمینان اطلاعاتی رابطه معناداری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: گزارشگری مالی، رفع عدم اطمینان، فرصت های سرمایه گذاری
  • اعظم ولی زاده لاریجانی، علی رحمانی *، سمانه شعبانی اصلی صفحات 259-286

    واحد حسابرسی داخلی به عنوان یکی از ساز وکارهای راهبری شرکتی در جهت نظارت مناسب‌تر سهامداران بر رفتار و عملکرد مدیران و نیز سلامت مالی شرکت است. هدف مقاله حاضر، بررسی رابطه بین کیفیت واحد حسابرسی داخلی با کیفیت گزارشگری مالی و تاخیر در زمان صدور گزارش حسابرس مستقل شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. در راستای دستیابی به این هدف، دو فرضیه طراحی شد و با استفاده از داده‌های نمونه‌ای از شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال‌های 1391 تا 1398(تعداد کل مشاهدات 784 سال- شرکت) و با به‌کارگیری روش تحقیق همبستگی آزمون شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری مدل‌های همبستگی چندگانه بیانگر آن است که بین کیفیت واحد حسابرسی داخلی و کیفیت گزارشگری مالی رابطه مثبت و معنی‌داری وجود دارد. لیکن، بین کیفیت واحد حسابرسی داخلی و تاخیر در زمان صدور گزارش حسابرس مستقل رابطه معنی‌داری مشاهده نگردید.

    کلیدواژگان: کیفیت حسابرسی داخلی، کیفیت گزارشگری مالی، تاخیر در زمان صدور گزارش حسابرس مستقل
|
  • Hamid Reza Maboodi, Farzin Rezaei *, Gholam Reza Kordestani Pages 7-34

    Sustainability is an indispensable matter for most of the todays’ biggest companies and this study is one of the pioneering ones which provide evidence about the effect of disclosure of sustainability reporting components on the relationship between applying different levels of management accounting techniques to value creation. In this study, data collection method, document mining method, referring to databases and questionnaires and data analysis methods are inferential. This research has been used correlation in terms of statistical analysis and it is based on structural equations. Obtained the information of 62 companies during 2010- 2017, the results show that utilizing different levels of management accounting techniques has a positive and significant effect through the mediating variables of disclosure of sustainability reporting components on value creation, both directly and indirectly, that is its indirect effect is stronger than the direct one. disclosure of sustainability reporting components on value creation has a positive and significant effect as well. The results of this study provides effective policies regarding to the disclosure of sustainability reporting components to improve using management accounting techniques to create value for the development of companies.

    Keywords: value creation, Management Accounting Techniques, sustainable development, Sustainability Reporting, Structural Equation
  • Mahdi Maranjoori *, Marzieh Khalkhali, Razieh Alikhani, Yoosef Taghipour Ghilani Pages 35-60

    Since privatization in the auditing market is in its infancy, there is a possibility of non-compliance with ethical and ethical orientations in this market. For this reason, in order to maintain the credibility of the profession and to observe ethical standards based on the professional behaviors of auditors, marketing activities are considered as an issue and problem in the auditing profession.This study aimed to investigate the effect of Machiavellianism on auditors' attitudes toward marketing activities with the mediating role of ethical orientation. The statistical population included the auditors of the official accountants who were considered in audit institutions of employment. The research questionnaire was collected among 245 members of the statistical population as an example. The data collected by questionnaires were analyzed using structural equation modeling. The results showed that maciaolism has a positive and significant effect on auditors' attitude toward marketing activities. Maciaolism has a positive and significant effect through ethical orientation on auditors' attitude towards marketing activities. Machiavelism has a positive and significant effect through idealism and relativism on auditors' attitude toward marketing activities. Since privatization in the auditing market is in its infancy, there is a possibility of non-compliance with ethical and ethical

    Keywords: Audit Marketing, Ethical Orientation, machiavellianism
  • Mina Masdar, Ghasem Bolo * Pages 61-92

    Identifying the possible consequences of implementing International Financial Reporting Standards (IFRS) in the Iranian banking industry before the implementation of these standards is of great importance due to the nature of the financial reporting environment of banks in Iran, so the purpose of this article is to identify these consequences. In this study, after systematic Reviews, survey questions (including 45 items) were designed and sent to four groups including banks, bank Independent auditors, supervisory institutions, academic experts and researchers in order to collect expert opinions. Received responses (with a return rate of 90%) Were analyzed using a fuzzy logic method. The results show that the main consequences of implementing IFRS will be the implementation of Expected Credit Loss Measurement (ECL) and Fair Value Accounting (FVA) models. Although the factors limiting the implementation of IFRS in Iran affect the relevance and reliability of measurement models, from the respondents' point of view, preparing financial reports based on fair values versus historical cost can provide more relevant information to investors. In addition, with increasing asset transparency, the likelihood of facing a crisis of increased transparency in financial reporting due to the structure of the political economy increases. Also, due to some features of banks' financial reporting environment such as economic instability, weak corporate governance and lack of knowledge and professional judgment skills, it is likely that the Procyclicality effects of ECL and FVA models will increase.

    Keywords: International Financial Reporting Standards (IFRS), Iranian Banking Industry, direct Consequences, indirect Consequences
  • Salahodin Ghaderi *, Yadolah Tariverdi, Zahra Lashghari Pages 93-131

    Risk identification and management is a new approach used to strengthen and enhance the effectiveness of organizations. The purpose of risk management is to identify and assess the risk and reduce it using economic resources available to the administrator. In this study, Enterprise Risk Management model has been estimated and its effectiveness has been studied on the Financial Reporting Quality. Tehran stock exchange listed firms constitute statistical population of the research and the sample was selected imposing conditions of the research variables to 129 firms during 2008-2019. Statistical technique of panel data regression was used to analyze data and test the hypotheses. Statistical technique of panel data regression was used to analyze data and test the hypotheses. The results indicate that enterprise risk management has a positive and significant effect on the financial reporting quality. And these results are supported by the model of COSO (2004). And by comparing the predictive power of Gordon model (2009) and comparing it with the COSO model (2004), it was concluded that Gordon model (2009) had the least error in forecasting financial reporting quality.

    Keywords: Enterprise risk Management, Financial Reporting Quality, The predictive power
  • Abbas Ali Daryaei * Pages 133-169

    Voluntary disclosure of corporate social responsibility has a broad concept that has been investigated in various aspects. The purpose of this study is to identify the impact of audit quality on voluntary disclosure of corporate social responsibility by emphasizing the role of institutional owners. The present study was performed by using combined data of 160 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1390 to 1398 (1440 years) and multivariate regression method. The results show that there is a positive and significant relationship between audit size and voluntary disclosure of corporate social responsibility. However, there is no significant relationship between auditing fees and voluntary disclosure of social responsibility. On the other hand, institutional owners moderate the relationship between auditor size and corporate social responsibility. However, institutional owners do not influence the relationship between audit fees and liability. In general, institutional owners have acted as an effective regulatory tool and have been able to encourage companies to conduct and disclose social responsibility activities.

    Keywords: Voluntary disclosure of information, corporate social responsibility, Auditor Selection, Audit costs, Institutional Owners
  • Mohammad Hossein Setayech, Zainab Mehtari * Pages 171-203

    With the growth needing for information about the operation of firms, traditional financial statements have not been able to provide needs of users. In this regard, need for an integrated report that is simple and helps managers to make decisions at different levels and different educations, and to assess the value of the organization. So, the purpose of this study is to determine the parts and components of the integrated reporting, and to determine these parts and components, the confirmatory factor analysis has been used. First, a questionnaire was designed and, after checking the validity and reliability, was sent to the statistical sample that selected from two academic and professional communities. The current research is applied, descriptive and survey. Also, LISREL software was used to analyze the data of 476 questionnaires. The results of the confirmatory factor analysis to determine parts and components of integrated reporting showed that goals, users, qualitative characteristics of information, constraints and limitations, responsibility of standards settlement, responsibility of the preparation and presentation of the report, the cost of the report, the elements of the report, the form of the report, the publication of the report, the type of companies and the responsibility of report are all appropriate parts of integrated reporting, and all of the components identified for each of parts are a good explanation for integrated reporting, and only in relation to publication of the report, traditional and paper-based publishing is not a good component.

    Keywords: Reporting Components, Parts of Report, Integrated Reporting, Financial, Nonfinancial Information
  • Mohsen Rashidi Baghi *, Ziba Zareei Pages 205-232
    The opportunistic nature of managers in order to receive rewards may lead to manipulation of financial statements. The purpose of this study is to investigate the effect of comparability of financial statements on the relationship between the quality of financial reporting and the compensation paid to managers. In order to investigate the subject, data related to companies listed on the Tehran Stock Exchange for the period 1385 to 1397 have been extracted and the combined data regression model has been used to test research hypotheses. Findings indicate that the ability to compare financial statements has a significant effect on remuneration paid to managers. The second hypothesis of the research is that the ability to compare financial statements has a significant effect on the relationship between the quality of financial reporting and the remuneration paid to managers. According to the research findings, it can be said that the comparability of financial statements leads to a reduction in information acquisition costs. Also, the comparability of financial statements reduces the opportunity for managers to manipulate profit and reduce the dispersion of their forecasts.
    Keywords: accounting comparability, CEO compensation, Financial Reporting Quality
  • Seyed Mostafa Alavi *, Sohail Jahanfar Pages 233-257

    Reliable financial reporting plays a significant role in reducing information risk and risk for shareholders and investors. The importance of this issue is such that it influences the decisions of users.The present study refers to the role of financial reporting in fixing investment opportunities uncertainty in the companies accepted in the Tehran stock exchange. Informational uncertainty features measured by profit prediction dispersion of each stock, error of predicting each stock profit and the stock returns variability. The study assumptions tested by using panel data regression and the minimum square method for multivariable regression. The study population is nonfinancial companies in the Tehran stock Exchange in 1390-1398.In order to measure the quality of financial reporting, following relationship (2006) of verdy et al. (2008) has been used and three profit prediction dispersion criteria for each stock prediction error and stock returns variability used for measuring variables uncertainty. The results of a survey of 114 member companies of the statistical sample show that there is a significant and inverse relationship between the quality of financial reporting and the distribution of earnings per share forecast as one of the variables of information uncertainty. According to the results of the second model test showed that increasing the quality of financial reporting reduces information uncertainty. The results of the third model test showed that there is no significant relationship between the quality of financial reporting and the variability of stock returns as a measure of information uncertainty.

    Keywords: Financial Reporting, fixing uncertainty, Investment Opportunities
  • Azam Valizadeh Larijani, Ali Rahmani *, Samaneh Shabani Asli Pages 259-286

    The Internal Audit Unit is one of the corporate governance mechanisms in order to better monitor shareholders' behavior and performance. Therefore, the purpose of the present study is to investigate the relationship between the quality of internal audit unit's performance and the quality of financial reporting and the delay in issuing the report of independent auditors of listed companies in Tehran Stock Exchange. In order to achieve this goal, two hypotheses were designed and tested using sample data from companies listed in Tehran Stock Exchange during 2013 to 2019 (784 observations) using correlation research. The results of statistical analysis of multiple correlation models indicate that there is a positive and significant relationship between the quality of internal audit unit performance and financial reporting quality. However, there was no significant relationship between the quality of internal audit unit performance and the delay in issuing the independent auditor's report.

    Keywords: Quality of internal audit unit's performance, Quality of financial reporting, Delay in issuing the report of independent auditor