فهرست مطالب

نوآوری های مدیریت آموزشی - سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 65، زمستان 1400)

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 65، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهرام جلیل زاده امین، فرهاد نژاد حاجی علی ایرانی*، یوسف بیگ زاده، نادر بهلولی صفحات 1-16

    پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی مطلوب ارتقای کیفیت محتوای آموزش مداوم پزشکان عمومی شمالغرب کشور در سال 1399انجام شد. تحیق حاضر از نوع آمیخته کیفی و کمی و ازحیث هدف کاربردی و از نوع پدیدار شناسانه با نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع ادامه یافت و جامعه آماری شامل 20 نفر از اساتیدی بودند که بعنوان مدیر آموزش مداوم پزشکی دانشگاه هر استان بوده و یا در زمینه آموزش مداوم پزشکی بیش از 5 سال سابقه تدریس را بر عهده داشتند و نمونه گیری به صورت هدفمند و ملاک محور مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته انجام گرفت. به منظور تدوین الگوی مطلوب ارتقای کیفیت محتوای آموزش مداوم پزشکی از روش سنتزپژوهی و جهت اعتبارسنجی آن از پرسشنامه استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد کلیه مولفه ها از طریق فرآیند کدگذاری باز استخراج و سپس بر اساس فرآیند کدگذاری گزینشی، کلیه مولفه ها بر اساس مفاهیم مشترک دسته بندی می شوند؛ از این رو باتوجه به فرآیند کدگذاری حاصل از مرحله اول، به عنصر محتوا از آموزش مداوم پزشکی، با توجه به کد هر مقاله پرداخته و سپس یافته های بدست آمده، در قالب یک الگوی کلی و جامع ترسیم شده اند.که آموزش مداوم پزشکی براساس عنصر محتوا، بصورت مقوله های انعطاف پذیری محتوا،ارتباط منطقی،طراحی مناسب محتوا،استفاده از محتوای آموزشی خودآموز(self study)،استفاده از محتوای مربوط به یادگیری ترکیبی(Blended learningd)،تدوین گردید.

    کلیدواژگان: کیفیت آموزش، آموزش مداوم، آموزش پزشکی
  • زهرا اتحاد، جواد سلیمان پور*، علی خلخالی صفحات 13-32

    این پژوهش به بررسی ماهیت تجربه زیسته مدیران در آموزش و پرورش ایران می پردازد. این تحقیق در زمره تحقیقات کیفی است که با شیوه پدیدار شناختی از نوع تجربه زیسته صورت پذیرفته است. روش گردآوری اطلاعات به صورت مصاحبه نیمه ساختار یافته بوده که هر مصاحبه بین 30 تا 45 دقیقه به طول انجامیده است. در این پژوهش از روش نمونه گیری غیر احتمالی و هدفمند به روش گلوله برفی و قاعده اشباع استفاده شد لذا با تعداد 8 نفر از مدیران مدارس مصاحبه صورت پذیرفت و اشباع داده ها حاصل شد . این پژوهش به بررسی روایت های تعدادی از مدیران آموزش و پرورش و تجربه زیسته آنان در طول دوران مدیریتشان پرداخته است. پژوهش مورد نظر روایی است و به انگاره تحقیقات کیفی و تفسیر گرایانه تعلق دارد. منبع داده های این پژوهش از تجربه زیسته ی مدیران با سابقه در طول مدیریت آنان در آموزش و پرورش به دست آمد. در واقع نتایج نشان داد که مدیران آموزش و پرورش با داشتن توان مدیریتی بالا، اشراف کامل نسبت به وجوه ممیزه دانش آموزان استثنایی در مقایسه با دانش آموزان مدارس عادی، پروراندان برخی صفات در خود به عنوان ضرورت های فردی، قدرت به کارگیری تجارب خود در دوران مدیریتی می توانند مدیران توانمند و لایقی برای آموزش و پرورش تلقی شوند.

    کلیدواژگان: تجربه زیسته، مدیران، آموزش و پرورش، دانش آموزان استثنایی، پدیدارشناسی
  • علیرضا شعبانی، جواد سلیمانپور*، علی خلخالی صفحات 18-29

    حساسیت بحث رهبری در آموزش وپرورش و مدارس در سطوح مختلف و ازجمله رهبری مدرسه امروزه بیش از پیش خود را نشان داده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین عناصر و ویژگی های سبک های رهبری برای مدیران مدارس صورت گرفت. به همین منظور ابتدا به بررسی پیشینه نظری پرداخته شد سپس با استفاده از پیشینه و مبانی نظری، مولفه های سبک رهبری بیرون کشیده شد و با بررسی متخصصان و انجام اصلاحات لازم، عناصر تاثیرگذار تعیین شدند. جامعه آماری تحقیق را کلیه مدیران، معلمان و معاونان مدارس تهران تشکیل می دهند و با استفاده از فرمول کوکران 500نفر تعیین گردید. مولفه ها به وسیله پرسشنامه محقق ساخته بررسی شدند و به وسیله آزمون رگرسیون و نرم افزار spss تحلیل شدند. براساس نتایج بدست آمده تاثیر هرکدام از مولفه ها به عنوان سبک رهبری مدیران مدارس تایید گشت ولی در این میان تاثیر سبک تحول گرا و اصلاح گرا، حمایتگر و پشتیبان، هدف مداری و رضایتمندی بیش از سایر مولفه ها بود. از نتایج حاصل شده می توان چنین استنباط نمود که سبک های متنوع و مختلفی در رهبری مدیران مدارس وجود دارد و اجرای هر گونه سبک رهبری جدای از آن که مربوط اقتضای مدرسه و سازمان بالادستی است بیش تر به ویژگی های مدیران آن مدرسه وابسته است و اعتقاد بر این است که به کارگیری سبک های مفید رهبری توسط مدیران مدارس اگر چه لازم و ضروری است، ولی شرایط خاص خود را می طلبد.

    کلیدواژگان: سبک رهبری، مدیران، مدرسه، تحول گرا و اصلاح گرا، حمایت گر و پشتیبان، هدف مداری
  • الهام چاوشی، بدری شاه طالبی*، رضا ابراهیم زاده دستجردی صفحات 33-52

    پژوهش حاضر به دنبال شناسایی مولفه های مدرسه پژوهش محور و ارایه الگویی جامع برای آموزش وپرورش دولتی بود. روش تحقیق از نوع آمیخته و استراتژی پژوهش، اکتشافی- متوالی بود. روش تحقیق بخش کیفی، نظریه زمینه ای و روش تحقیق بخش کمی، پیمایش بود. حجم نمونه در بخش کیفی، 23 نفر از کارشناسان آموزش وپرورش و معلمان دارای سابقه کار بالا در شهر اصفهان و در بخش کمی 300 نفر از مدیران مدارس اول و دوم متوسطه کشور بود. برای تحلیل داده ها در مرحله کیفی از شیوه کدگذاری و در مرحله کمی از رویکرد مدل سازی معادله ساختاری واریانس محور استفاده شد. نتایج پژوهش در بخش کیفی بیانگر این است که عوامل علی (ناکارآمدی ساختار آموزش محور، نگرش توسعه گرایانه، ضرورت قانونی، و توسعه تفکر آینده نگرانه)، عوامل زمینه ای (تغییر سیاست های یادگیری، بسترسازی چندوجهی و حمایت گری نهادی)، و عوامل مداخله گر (عوامل خرد و عوامل کلان) بر راهبردهای مدرسه پژوهش محور (احیای رسالت مدرسه و بازآرایی عناصر آموزشی) تاثیرگذار هستند. این راهبردها دارای پیامدهایی در سطح فردی و اجتماعی - سازمانی هستند. نتایج بخش کمی نشان می دهد که راهبرد احیای رسالت مدرسه می تواند با واسطه گری خویش، 58 درصد از تغییرات در پیامدهای فردی، و 55 درصد از تغییرات در پیامدهای سازمانی - اجتماعی را تبیین نماید. همچنین، راهبرد بازآرایی عناصر آموزشی با واسطه گری خویش، 71 درصد از تغییرات در پیامدهای فردی، و 67 درصد از تغییرات در پیامدهای سازمانی - اجتماعی را تبیین نماید که مقدار بالایی از قدرت تبیین کنندگی است.

    کلیدواژگان: مدرسه پژوهش محور، آموزش وپرورش دولتی، مدیریت آموزشی، روش تحقیق آمیخته
  • مرضیه یاری زنگنه* صفحات 63-80
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی میزان رضایت از ابعاد کیفیت آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی در دوره همه گیری بیماری کرونا از دیدگاه دانشجویان است. روش پژوهش ازلحاظ هدف کاربردی و به صورت توصیفی پیمایشی با استفاده از یک نظرسنجی آنلاین هدفمند از دانشجویان فعال در کلاس های آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت در سال تحصیلی 1400-1399 بودند. پرسش نامه محقق ساخته با الزامات آموزش مجازی در هفت بعد: محتوای دوره، طراحی برنامه درسی، فناوری، مدیریت دوره، پشتیبانی از یادگیرنده و مدرس، ارزشیابی دوره با 35 سوال در مقیاس لیکرت بر اساس مدل هایو و باریش (2010) طراحی و داده های مورد نیاز طی سه ماه از طریق 287 پرسش نامه جمع آوری شد. آزمون فرضیه ها با برنامه اس پی اس اس، آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون تعقیبی دانکن و آزمون تی، همبستگی پیرسون) انجام شد. بررسی میزان رضایت مندی دانشجویان از کیفیت دوره های آموزش مجازی در دوره بیماری کرونا نشان داد از سطح مطلوب برخوردار نیست. رضایت مندی از مولفه های کیفیت آموزش دربین رشته تحصیلی متفاوت است و رشته های علوم انسانی نسبت به فنی مهندسی وعلوم پایه رضایت بیشتری دارند. رضایت مندی از مولفه های کیفیت آموزش در مولفه های محتوای درسی، طراحی برنامه درسی، فناوری و پشتیبانی از یادگیرنده در مقاطع مختلف متفاوت بوده و دانشجویان کارشناسی ارشد نسبت به سایر مقاطع رضایت بیشتری داشته اند. نتایج پژوهش بیانگر رضایتمندی بیشتر زنان از کیفیت آموزش مجازی نسبت به مردان است. نتایج این پژوهش می تواند راه کارهای مناسبی برای مدیران مرتبط با آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی در جهت برطرف کردن نواقص و ارتقا سطح کیفی خدمات آموزشی در دوره همه گیری بیماری کرونا و همچنین تصمیم گیری های اضطراری آینده در دانشگاه های کشور ارایه کند.
    کلیدواژگان: آموزش مجازی، بیماری همه گیر کرونا، COVID-19، دانشگاه آزاد اسلامی، رضایت مندی دانشجویان
  • امیر علی اصغری* صفحات 108-131

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های رهبری آموزشی برمبنای آموزه های دین اسلام انجام پذیرفت . این پژوهش از لحاظ هدف، بنیادی و از حیث روش جمع آوری داده ها، جزء پژوهشهای کیفی بود. جامعه آماری پژوهش، خبرگان دین اسلام بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، تعداد 30 نفر به عنوان حجم نمونه کیفی انتخاب شدند. گردآوری داده ها با روش اسنادی (اطلاعات از طریق مراجعه به قرآن، نهج البلاغه، رساله حقوق امام سجاد(ع) واصول کافی جمع آوری شده است) انجام پذیرفت. روایی و پایایی ابزار مورد سنجش قرار گرفت و تایید شد. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به روش فراترکیب و بااستفاده از نرم افزار MAXQDA انجام شد. نتایج نشان داد از میان 112 شاخص ، سه بعد و دوازده مولفه در تدوین مدل رهبری آموزشی برمبنای آموزه های دین اسلام نقش دارند که عبارتند از: بعد دین مداری: مولفه های دین داری واستمداد الهی؛ بعد تعادل نفس: مولفه های تادیب نفس، عجب شکنی و کرامت افزایی؛ بعد روابط کار: مولفه های هدایت سازمانی، مسیولیت پذیری، اعتمادسازی، تالیف قلوب، تحمل و مدارا، مشارکت، و عدالت محوری.

    کلیدواژگان: رهبری آموزشی، آموزه های دین اسلام، روابط کار، تعادل نفس
  • بابک باقری، یدالله مهر علی زاده*، محمد حسین پور، لیلا بهمئی صفحات 111-130

    هدف پژوهش، تدوین الگوی ساختاری کیفیت بخشی بر اساس سرمایه اجتماعی و کارایی درونی در مدارس مقطع متوسطه دوم نظری استان ایلام بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی در قالب الگوسازی مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل کلیه مدیران، دبیران، سرگروه های آموزشی و روسای انجمن اولیا مدارس مقطع متوسطه دوم نظری استان ایلام در سال تحصیلی 98-97 بود و تعداد 220 نفر از 55 مدرسه با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه سرمایه اجتماعی و شاخص کارایی درونی بود. داده های پژوهش با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار Smart pls2 تحلیل شد. نتایج نشان داد الگوی معادلات ساختاری رابطه بین سرمایه اجتماعی با کارایی درونی مدارس مذکور از برازش مناسب برخوردار است. همچنین نتایج نشان داد رابطه سرمایه اجتماعی با کارآیی درونی مثبت یک رابطه مثبت معنادار است و رابطه سرمایه اجتماعی با کارآیی درونی منفی یک رابطه منفی و معنادار است. این یافته ها حاکی از آن است که توجه به سرمایه اجتماعی می تواندگام موثری در جهت بالابردن سطح کارایی درونی مثبت و کاهش کارایی درونی منفی مدارس متوسطه دوم نظری باشد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، کارایی درونی مثبت، کارایی درونی منفی، مقطع متوسطه دوم
  • محمدرضا حصارکی* صفحات 132-146

    این پژوهش با هدف بررسی رابطه تدریس خلاقانه اساتید با موفقیت در یادگیری الکترونیکی دروس زبان و ادبیات فارسی به دانشجویان از دیدگاه دانشجویان گروه های آموزشی علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس به روش توصیفی_همبستگی به انجام رسید. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد این واحد دانشگاهی است. براساس فرمول کوکران از این تعداد، 358 نفر به عنوان نمونه به روش تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده های موردنیاز از پرسشنامه استاندارد تدریس خلاق و پرسشنامه عوامل موثر بر موفقیت یادگیری الکترونیکی بردبار و همکاران (1393) استفاده گردید. پس از گردآوری و استخراج داده ها، داده های گردآوری شده با استفاده از فرمول های آماری، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز از نرم افزار آماری SPSS24 استفاده گردید. نتایج حاصل از پژوهش نشان دادند که از دیدگاه دانشجویان، بین تدریس خلاقانه اساتید با موفقیت در یادگیری الکترونیکی رابطه مثبت وجود دارد. همچنین بین هر یک از مولفه های تدریس خلاق یعنی چالش، آزادی، حمایت از ایده ها، اعتماد و اطمینان، مباحثه، تضاد، خطرپذیری، زمان دادن به ایده ها، سرزندگی و پویایی و شادمانی و شوخ طبیعی با موفقیت در یادگیری الکترونیکی، رابطه وجود دارد.

    کلیدواژگان: تدریس، تدریس خلاقانه، یادگیری، یادگیری الکترونیکی
|
  • Bahram Jalilzadehamin, Farhad Nejhad Haji Ali Irani *, Usef Beygzadeh, Nadr Bohlooli Pages 1-16

    The aim of this study was to provide a favorable model for improving the quality of continuing education content of general practitioners in the northwest of the country in 1399. The present study was a combination of qualitative and quantitative in terms of applied purpose and phenomenological type with purposeful sampling until saturation and the statistical population included 20 professors who were the director of continuing medical education at the university of each province or in the field. Continuing medical education had more than 5 years of teaching experience and sampling was done purposefully and critically based on semi-structured in-depth interviews. In order to develop a desirable model for improving the quality of the content of continuing medical education, the synthesis research method has been used and a questionnaire has been used to validate it. The results showed that continuing medical education based on the content element, in the form of content flexibility, logical communication, appropriate content design, use of self-study educational content, use of content related to blended learning (Blended learningd), was developed

    Keywords: Quality of Education, continuing education, medical education
  • Zahra Etehad, Javad Soleymanpoor *, Ali Khalkhali Pages 13-32

    This study examines the nature of the lived experience of the principals in the schools of the ministry of education in Iran. Appreciating the experience of the principals in the management of schools will open a new horizon for educational administration on which the conceptual model of educational administration, policies, and strategic and operational programs will be developed by managers of organization.  This research is qualitative that have been done with the phenomenological method of lived experience. The data collection method was semi-structured; each interview lasted between 30 and 45 minutes. Nonprobability and purposive sampling by snowball method and saturation rule was applied for this research through interviews with 8 school principals. This study examines the narratives of a number of exceptional school principals and their lived experiences during their administration. The research in question is narrative and is considered ​​qualitative and interpretive research. The source of the data in this study is the lived experience of these eight managers during their management period. Data analysis showed that exceptional school principals with high managerial ability possess thorough knowledge about the distinctive qualities of exceptional students compared with ordinary students. Developing some positive personal traits and using their managerial experiences would render them into capable and competent principals for exceptional schools.

    Keywords: lived experience, Principals, Education, exceptional students, phenomenology
  • Alireza Shabani, Javad Soleymanpoor *, Ali Khalkhali Pages 18-29

    Today, the sensitivity of the leadership in Education and Training and also in schools at various levels has become an increasingly evident issue. This study aimed to determine the elements and characteristics of leadership styles for school principals. For this purpose, first the theoretical literature review was examined, then the components of leadership style were extracted and the effective elements were determined through examining the experts and making the necessary corrections.The statistical population of the study consisted of all principals, teachers and deputies of Tehran schools and 500 people were determined using the Cochran's formula. The components were analyzed by a researcher-made questionnaire and analyzed by regression test and SPSS software. According to the results, the effect of each component of the leadership style of school principals was determined; however, among the components, the effect of transformational and reformist style, supportive style, goal-orientation, and satisfaction were more than the other ones. It could be concluded that there are various leadership styles for the school principals and the implementation of any leadership style, apart from being relevant to the needs of the school and the upstream organization, depends more on the characteristics of school principals. It is believed that the application of useful leadership styles by school principles, although necessary, requires its own conditions.

    Keywords: leadership style, Principals, school, transformational, reformist, supportive, goal-oriented
  • Elham Chavoshi, Badri Shah Talebi *, Reza Ebrahimzadeh Dastjerdi Pages 33-52

    The present study sought to identify the components of a research-oriented school and provide a comprehensive model for public education. The research method was mixed, and the research strategy was exploratory-sequential. The research method of the qualitative part was contextual theory and the research method of the quantitative part was the survey method. The sample size in the qualitative section was 23 education experts and teachers with high work experience in Isfahan and in the quantitative section was 300 principals of the first and second secondary schools in the country. To analyze the data in the qualitative stage, the coding method was used and in the quantitative phase, the variance-based structural equation modeling approach was used. The results of the research in the qualitative part show that Causal factors (inefficiency of education-oriented structure, developmental attitude, legal necessity, and development of futuristic thinking), Context factors (change of learning policies, multifaceted context, and institutional support), and Intervening factors (micro and macro factors) affect research-oriented school Strategies (reviving the school mission and rearranging educational elements). These strategies have consequences at the individual and socio-organizational levels. The results of the quantitative section show that the school mission revitalization strategy can explain 58% of the changes in individual outcomes and 55% of the variance in organizational-social outcomes through its mediation. Through its mediation, the rearranging educational elements explain 71% of the variance in individual outcomes and 67% of the variance in organizational-social outcomes, which is a high amount of explanatory power.

    Keywords: research-oriented school, Public Education, Educational Management, mixed research method
  • Marzieh Yarizanganeh * Pages 63-80
    The aim of this study is to investigate the level of students’ satisfaction with the quality of virtual education in the Islamic Azad University during COVID-19 pandemic. Method of this study is applied type in terms of objectives and descriptive survey through a purposeful online opinion poll from students active in the virtual education classes of the Islamic Azad University of Marvdasht in 2020-2021. Researcher made questionnaire according to virtual education requirements in seven dimensions: course content, curriculum design, technology, course management, learner support, teacher support, course evaluation with 35 Likert-scale questions based on Hao and Barich (2010) design. The required data were collected through 287 questionnaires during three months. Hypotheses were tested by SPSS program, descriptive statistics (mean and standard deviation), and inferential statistics (one-way analysis of variance, Duncan post hoc test and t-test, Pearson correlation). The study of students' satisfaction with the quality of Virtual Education during Corona virus pandemic showed that it does not have the desired level. Satisfaction with the components of education quality varies among different fields of study; as the students of humanities were more satisfied with virtual education than technical engineering and basic science students. Considering the components of quality of education that means curriculum content, curriculum design, technology and learner support at different educational levels proved that post- graduate students were more satisfied. The results show that women are more satisfied with the quality of virtual education than men. The results of this research would present proper guidelines for educational administrators as well as future emergency decision-makers regarding the implementation of e-learning programs in the country's universities.
    Keywords: Corona virus epidemic (COVID- 19), Virtual Education University, Satisfaction, Students, Islamic Azad University
  • Amir Aliasgari * Pages 108-131

    The aim of this study was to identify the components of an educational leader based on the doctrines of Islam, using a qualitative approach and documentary method. In order to achieve this goal, first, information has been collected through documentary methods by referring to the Qur''an, Nahj al-Balaghah, The Treatise on the Rights of Imam Sajjad (Peace be upon him), Al-Kafi, The Scale of Wisdom, and other valuable Shia sources. . Then, in order to validate the information and data collected by documentary method, the statistical population of Islamic experts in the seminary and the university was selected, and sampling was continued purposefully until the data reached theoretical saturation. Finally 30 experts were interviewed. The research tool was in-depth semi-structured interviews that are considered to have good validity and reliability.  The collected data were analyzed by meta-synthesis method. The results showed that there are five components for an educational leader based on the doctrines of Islam, which are religiosity, divine help, self-discipline, humility and dignity-enhancment

    Keywords: Leadership, educational leadership, teachings of Islam
  • Babak Bagheri, Yadolah Mehralizade *, Mohammad Hosseinpour, Leyla Bahmaei Pages 111-130

    The aim of this study was to develop a structural model of quality based on social capital and internal efficiency in theoretical secondary schools in Ilam province. The research method was descriptive and correlational in the form of structural equation modeling. The statistical population included all principals, teachers, heads of educational groups and heads of parents' associations of theoretical secondary schools in Ilam province in the academic year of 1997-98 and 220 people from 55 schools were selected by multi-stage cluster random sampling method as a sample. Were.Measurement tools included a social capital questionnaire and an internal efficiency index. Research data were analyzed using structural equation modeling and Smart pls2 software. The results showed that the pattern of structural equations of the relationship between social capital and the internal efficiency of the mentioned schools has a suitable fit. The results also showed that the relationship between social capital and positive internal efficiency is a significant positive relationship and the relationship between social capital and negative internal efficiency is a negative and significant relationship. These findings indicate that attention to social capital can be an effective step to increase the level of positive internal efficiency and reduce the negative internal efficiency of theoretical secondary schools.

    Keywords: social capital, Positive Internal Efficiency, Negative Internal Efficiency, Secondary High School
  • Mohammadreza Hesaraki * Pages 132-146

    The aim of this study was to investigate the relationship between teachers' creative teaching and success in e-learning Persian language and literature courses to students from the perspective of students of humanities departments of Islamic Azad University, Ghods Branch in a descriptive-correlation method. The statistical population of the study is all associate, bachelor and master students of this university unit from which 358 people were randomly selected as a sample based on Cochran's formula. To collect the required data, the standard questionnaire of creative teaching and the questionnaire of factors affecting the success of e-learning tolerance et al. (2014) were used. After collecting and extracting the data, the collected data were analyzed using statistical formulas. SPSS24 statistical software was used for data analysis. The results showed that from the students 'point of view, there is a positive relationship between teachers' creative teaching and success in e-learning. The results of this study also showed that between each of the components of creative teaching, namely challenge, freedom, idea support, trust and confidence, debate, conflict, risk-taking, giving time to ideas, vitality and dynamism and happiness and natural humor with There is a relationship between success and e-learning.

    Keywords: Teaching, Creative Teaching, learning, E-learning