فهرست مطالب

فیزیولوژی ورزشی - پیاپی 52 (زمستان 1400)

فصلنامه فیزیولوژی ورزشی
پیاپی 52 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/23
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مریم قاسمی میمندی، حمید رجبی، هادی روحانی*، مهدیه اباذری صفحات 17-38
    پژوهش حاضر با هدف تدوین نرم عوامل آمادگی جسمانی مرتبط با تندرستی برای زنان سنین 18-60 ساله استان البرز انجام شد. 255 نفر از زنان سنین 18-60 ساله استان البرز با میانگین قد 0/5±159 سانتی متر، وزن 6/10±3/71 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 1/4±1/28 کیلوگرم بر مترمربع، نمونه آماری تحقیق را تشکیل دادند که به شکل سیستماتیک انتخاب شدند. استقامت قلبی-تنفسی با استفاده از آزمون راکپورت، قدرت عضلانی با استفاده از دینامومتر پنجه دست، استقامت عضلانی با استفاده از آزمون درازونشست و شنای سویدی، انعطاف پذیری با استفاده از آزمون نشستن و خم شدن به سمت جلو و ترکیب بدن با استفاده از کالیپر ارزیابی شد. با استفاده از آمار توصیفی و محاسبه نقاط درصدی به تفکیک آزمون های مختلف، نرم آمادگی جسمانی تهیه شد. یافته های تحقیق نشان داد که میانگین استقامت قلبی-تنفسی آزمودنی ها 2/25 میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه، چربی بدن 32 درصد، قدرت مچ دست راست 4/23 کیلوگرم، قدرن مچ دست چپ 0/23 کیلوگرم، استقامت عضلانی ناحیه شکم تعداد 8/15 درازو نشست، استقامت عضلانی ناحیه کمربند شانه ای تعداد 3/7 شنای سویدی بود. در این متغیرها آزمودنی ها در مقایسه میانگین و نرم های افراد همسال درکشورهای دیگر و نرم های موجود از نظر متغیرهای ترکیب بدن در وضعیت خوبی نبودند و آمادگی هوازی بسیار ضعیفی داشتند. همچنین نرم های استقامت عضلانی در مقایسه با نرم های ذکرشده مقادیر بسیار کمتری را نشان داد؛ بنابراین فقر حرکتی در زنان میانسال استان البرز مشهود است و لازم است برای فعال ترکردن آنان چاره اندیشی شود.
    کلیدواژگان: نورم، آمادگی جسمانی، زنان، استان البرز
  • شیما دیبایی، مجتبی صالح پور*، قربانگل اصحابی صفحات 39-60
    بیماری آلزایمر شایع ترین شکل زوال عقل است. با وجود نبود درمان قطعی برای این بیماری، انجام دادن فعالیت ورزشی و مصرف فلاونوییدها به عنوان نگرش های غیردارویی محتمل برای کاهش خطر بیماری آلزایمر مطرح شده است؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر چهار هفته تمرین هوازی همراه با مکمل گیری نارنژین بر سطح آدیپونکتین هیپوکمپی و اختلال حافظه در رت های مبتلا به بیماری آلزایمر القاشده با تزریق Aβ1-42 انجام شد؛ بر این اساس، 32 سر رت نر هشت هفته ای با میانگین وزن 26 ± 232 گرم به صورت تصادفی به چهار گروه بیماری آلزایمر (AD)، گروه AD + تمرین هوازی (ADET)، گروه AD + مکمل گیری نارنژین (ADN) و گروه AD + تمرین هوازی + مکمل گیری نارنژین (ADETN) تقسیم شدند. القای AD از طریق تزریق Aβ1-42 به درون هیپوکمپ صورت پذیرفت. ده روز پس از جراحی، مداخله های تمرین هوازی (پنج روز در هفته به مدت چهار هفته) و/یا مکمل دهی نارنژین به روش گاواژ (با دوز 80 میلی گرم/کیلوگرم به صورت روزانه) شروع شد. سپس از حیوانات آزمون رفتاری گرفته شد. چهل وهشت ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین حیوانات بی هوش شدند و بافت هیپوکمپ برداشته شد. برای اندازه گیری میزان پروتیین آدیپونکتین از روش وسترن بلات استفاده شد. نتایج نشان داد که عملکرد یادگیری و حافظه فضایی در گروه های ADET، ADN و ADETN در مقایسه با گروه AD به طور معنا داری بهبود یافت (0.001 > P). میزان آدیپونکتین هیپوکمپ در گروه های ADET، ADN و ADETN در مقایسه با گروه AD به طور معنا داری افزایش یافت (0.001 > P). به علاوه، رت های گروه ADETN عملکرد حافظه فضایی بهتر و میزان آدیپونکتین هیپوکمپی بیشتری در مقایسه با گروه های ADET و ADN داشتند (0.05 > P). به طورکلی، نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد هم تمرین هوازی و هم مکمل دهی نارنژین احتمالا از طریق تعدیل میزان آدیپونکتین هیپوکمپ موجب بهبود یادگیری و حافظه فضایی در رت های مبتلا به بیماری آلزایمر می شوند. به علاوه، ترکیب این عوامل با یکدیگر اثر بیشتری بر بهبود حافظه دارد.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، تمرین هوازی، نارنژین، آدیپونکتین، عملکرد شناختی
  • نادر عفراوی، حسین عابد نطنزی*، معصومه هلالی زاده، ماندانا غلامی صفحات 61-84
    دیابت می تواند باعث واردکردن صدمه بافتی و مرگ سلولی یا آپوپتوز در برخی بافت های حیاتی مثل کبد شود. پژوهش حاضر با هدف مطالعه تغییرات بیان ژن آپوپتوزی و آنتی آپوپتوزی بافت کبد و شاخص مقاومت به انسولین پس از انجام دادن تمرین تناوبی و مصرف عصاره آویشن شیرازی در رت های چاق دیابتی نوع دو انجام شد. در این مطالعه، 36 سر رت نر ویستار چهارهفته ای در دامنه وزنی 20 ± 110 گرم  از موسسه رویان  با هدف آشنایی با محیط برای دو هفته نگهداری شدند و به حدود 20 ± 190  گرم رسیدند. همه رت ها برای مدت 20 هفته با رژیم پرچرب تغذیه شدند تا به میانگین وزنی حدود 50 ± 407 گرم رسیدند. برای ایجاد مدل دیابتی نوع دو،  25 میلی گرم STZ با دوز کم بر کیلوگرم وزن بدن به شیوه تزریق درون صفاقی به رت ها تزریق شد که گلوکز ناشتای بین  mg/dl 150 تا400 معیار دیابتی شدن در نظر گرفته شد. سپس همه موش ها دیابتی شدند و در چهار گروه کنترل، تمرین تناوبی، آویشن و تمرین-آویشن قرار گرفتند. پروتکل تمرینی به صورت هشت هفته تمرین تناوبی، پنج جلسه در هفته با تناوب شدید دو دقیقه ای با دو تا هشت تناوب و با 80 تا 90 درصد vo2max و تناوب استراحت یک دقیقه ای با 50 تا 56 درصد vo2max  اجرا شد. عصاره آویشن به صورت گاواژ به میزان mg/kg 200 برای پنج روز در هفته به مدت هشت هفته داده شد. شاخص مقاومت به انسولین با استفاده از فرمول محاسبه شد و بیان ژن های آپوپتوزی بافت کبد نیز توسط RT-PCR اندازه گیری شد. از تحلیل واریانس یک طرفه، تحلیل واریانس دوعاملی، آزمون تعقیبی بنفرونی و شاخص تعیین اندازه اثر برای مقایسه میزان تاثیر هریک از متغیرهای مستقل استفاده شد. سطح معناداری آزمون ها P ≤ 0.05 در نظر گرفته شد. نتایج پژوهش نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل، تمرین تناوبی شدید به کاهش معنا دار گلوکز و شاخص مقاومت به انسولین منجر شد. همچنین تمرین تناوبی و مصرف عصاره آویشن به کاهش بیان ژن Bax و افزایش بیان Bcl2 در سلول های کبدی در مقایسه با گروه کنترل منجر شد (P < 0.05). درمجموع، تمرینات تناوبی همراه با مصرف عصاره آویشن در رت های دیابتی به بهبود نیمرخ گلیسیمیک و تغییرات سطوح گلوکز و انسولین و نیز تغییرات مثبت و مناسب در بیان ژن های آپوپتوزی و ضدآپوپتوزی کبدی منجر شد (P < 0.05).
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، دیابت نوع دو، آویشن، آپوپتوز، کبد
  • جبرئیل پوزش جدیدی، فرناز سیفی اسگ شهر*، لطفعلی بلبلی، کریم آزالی، آمنه پوررحیم صفحات 85-110
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تمرین هوازی تناوبی شدید و مصرف کورکومین بر بیان ژن miR-208، miR-499 و HSP60 کاردیومیوسیتهای رت های نر مدل سکته قلبی حاد ناشی از ایزوپروترنول انجام شد. تعداد 40 سر موش صحرایی نر شانزده هفته ای با وزن 200 تا 250 گرم نژاد ویستار با تزریق درون صفاقی ایزوپروترنول (با دوز 100 میلی گرم بر هر کیلوگرم وزن بدن در دو روز متوالی) دچار آنفارکتوس میوکارد (تایید از طریق شاخص های آسیب قلبی: CK، LDL و CTnI) شدند. سپس به طور تصادفی به چهار گروه (هشت سر موش در هر گروه) تمرین، کورکومین، توام (تمرین + کورکومین) و کنترل تقسیم شدند. تمرین HIIT به مدت هشت هفته (پنج روز در هفته) شامل 60 دقیقه دویدن تناوبی(چهار دقیقه دویدن با شدت 85-90 درصد VO2max و دو دقیقه ریکاوری فعال با شدت 50-60 درصد) انجام شد. کورکومین روزانه 15 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت گاواژ خوراکی استفاده شد. بیان ژن های miR-208، miR-499 و HSP60 با استفاده از روش Real-Time PCR انجام شد. هر سه مداخله شامل تمرین، کورکومین و توام موجب افزایش معنا دار بیان ژنی miR-499 و HSP60 و همچنین بهبود حداکثر اکسیژن مصرفی شدند؛ درحالی که بیان ژن miR-208 کاهش یافت (P = 0.001 در همه موارد). همچنین بیان  miR-208در گروه توام به طور معنا داری کمتر از گروه های HIIT (P = 0.03) و کورکومین (P = 0.049) بود. هر سه مداخله احتمالا با تغییر بیان میکروRNAها با کاهش عوارض حاصل از سکته قلبی از جمله استرس اکسایشی، آسیب ایسکمی/تزریق مجدد و بازسازی بافتی مرتبط هستند، ولی شاید کاهش بیشتر بیان miR-208 در گروه توام به وجود خطر کمتر مرگ ومیر یا سکته مجدد یا بازسازی ساختاری بهتر قلب به دنبال سکته اشاره دارد و بر کسب نتایج بهتر در تجویز هم زمان کورکومین با تمرینات HIIT تاکید می کند؛ بااین حال به دلیل اندازه گیری مستقیم نشدن بسیاری از متغیرها و محدودیت های پژوهش به بررسی های بیشتر نیاز است.
    کلیدواژگان: کورکومین، تمرین تناوبی شدید، سکته قلبی، میکروRNA
  • مینا کیانی، مهتاب معظمی*، مهرداد فتحی، مجید اسدی شکاری صفحات 111-134
    هسته های پلی پلویید از چرخه تقسیم سلولی ناقص شکل می گیرند که ارتباط شدیدی با فرایند افزایش سن و سالخوردگی دارند و به افزایش مساحت هپاتوسیت ها که نشان دهنده التهاب سلولی است، منجر می شوند؛ بنابراین این پژوهش با هدف بررسی تاثیر شش هفته تمرین تناوبی شدید شنا و مکمل دهی رزوراترول بر مساحت هپاتوسیت ها و هسته های پلی پلویید در موش های صحرایی پیر انجام شد. در این پژوهش 40 سر موش صحرایی نر پیر نژاد ویستار (بیست ماهه با وزن 350-450 گرم) که آزمون ناول آن ها منفی بود و اختلال حرکتی نیز نداشتند، به پنج گروه کنترل (C)، تمرین تناوبی (HIT)، مکمل رزوراترول (R)، مکمل + تمرین (HITR) و حلال (S)  تقسیم شدند. تمرین تناوبی شنا به مدت شش هفته (سه روز در هفته یک روز در میان) انجام شد و میزان بار اعمال شده در هفته اول، نه درصد وزن بدن هر موش صحرایی بود که هر هفته یک درصد به آن اضافه می شد. همچنین هشت سر موش صحرایی جوان (سه ماهه با وزن 150-180 گرم) برای مقایسه استفاده شدند. در انتهای پروتکل و پس از بافت برداری، از هر گروه پنج بافت سالم کبد به دست آمد. متغیرها به روش هماتوکسیلن و ایوزین (H&E) رنگ آمیزی شدند و مساحت هپاتوسیتها با استفاده از نرم افزار Image J محاسبه شد. همچنین از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی برای مقایسه گروه ها استفاده شد. نتایج نشان‏ داد که به دنبال شش هفته تمرین تناوبی شدید شنا با و بدون مکمل دهی رزوراترول، در میانگین مساحت هپاتوسیت ها در گروه های پژوهش کاهش معناداری وجود داشت که این کاهش در گروه تمرین در مقایسه با دیگر گروه ها درخور توجه بود، اما این تغییر در هسته های پلی پلویید معنا دار نبود (P ≤ 0.05). این تفاوت معنادار بین میانگین مساحت هپاتوسیت ها در بین گروه های کنترل و تمرین (P = 0.0001)، کنترل و جوان (P = 0.0001)، حلال و مکمل (P = 0.012)، حلال و تمرین (P = 0.0001)، حلال و جوان (P = 0.0001)، مکمل و تمرین + مکمل (P = 0.0001)، مکمل و تمرین (P = 0.002)، مکمل و جوان (P = 0.003)، تمرین + مکمل و تمرین (P = 0.0001) و تمرین + مکمل و جوان (P = 0.0001) بود. بین سایر گروه ها تفاوت معنا دار وجود نداشت. به نظر می رسد انجام دادن یک دوره شش هفته ای تمرین شدید تناوبی شنا با مکمل دهی رزوراترول می تواند مساحت هپاتوسیت ها را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید شنا، رزوراترول، مساحت هپاتوسیت ها، هسته های پلی پلوئید
  • طاهره حائری، ولی الله دبیدی روشن*، خدیجه نصیری صفحات 155-164
    سازمان بهداشت جهانی پوشیدن ماسک های صورت در مکان های عمومی را توصیه می کند. برخی افراد نگران تاثیر زیانبار پوشیدن ماسک بر دستگاه قلبی-عروقی در طی انجام دادن فعالیت بدنی هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر دو هفته تمرین تناوبی عملکردی با شدت های بالا (HIIT) و متوسط (MIIT) همراه با ماسک های تنفسی بر پاسخ پارامترهای قلبی-عروقی زنان در طی دویدن با شدت های بالا (HIR) و متوسط (MIR) روی نوارگردان انجام شد. تعداد 36 زن سالم (دامنه سنی 25 تا 45 سال و شاخص توده بدنی 23 کیلوگرم بر مترمربع) به طور تصادفی به شش گروه تقسیم شدند: گروه HIIT با ماسک N95، گروه HIIT با ماسک جراحی، گروه MIIT با ماسک N95، گروه MIIT   با ماسک جراحی، گروه HIIT  بدوم ماسک و گروه MIIT بدون ماسک. تمرینات HIIT و  MIIT(دو تا چهار وهله 20 تا 60 ثانیه ای با 80 تا 90 درصد و یا 60 تا 70 درصد HRmax و فواصل استراحتی 15 تا 60 ثانیه ای) سه جلسه در هفته برای دو هفته اجرا شد. پارامترهای قلبی-عروقی با دستگاه های ECG و پالس اکسیمتر ارزیابی شد. یک وهله دویدن روی نوارگردان به ویژه با شدت بالا و ماسک N95 در قبل و متعاقب دو هفته HIIT و MIIT، موجب افزایش موقت معنادار HR، SBP و بار کار روی قلب (RPP) (P < 0.05) و تغییر معنادار نکردن SPo2% در مقایسه دویدن با شدت متوسط و گروه کنترل بدون ماسک شد (P ≤ 0.05). مداخله دو هفته ای HIIT موجب افزایش معنادار زمان رسیدن به واماندگی و VO2max (P < 0.05) و کاهش غیرمعنادار پارامترهای CV استراحتی زنان در مقایسه با گروه های MIIT شد. درمجموع، اجرای دو هفته HIIT با ماسک های تنفسی موجب بهبود عملکرد شد و پوشیدن ماسک های تنفسی حین فعالیت در زنان سالم ایمن بود و فقط با تغییرات گذرا در پارامترهای CV همراه شد.
    کلیدواژگان: ماسکهای تنفسی، پاندمی کووید-19، تمرینات تناوبی شدید، پارامترهای قلبی عروقی
|
  • Maryam Ghasemi Meymandi, Hamid Rajabi, Hadi Rohani *, Mahdiye Abazari Pages 17-38
    The purpose of this study was to construct the health-related physical fitness norms for women aged 18-60 in Alborz province. 255 women (Height, 159.0±5.0 cm; Weight, 71.3±10. 6 kg; BMI, 28.1±4.1 kg/m2) were systematically selected as subjects. Aerobic fitness was measured using the Rockport test, strength by using a handgrip dynamometer, body composition by using a caliper. Muscular endurance was measured using sit up and push up tests, and the sit and reach test was used to assess the flexibility. The physical fitness norms were obtained by calculating the percentile of data for each variable. The results showed that the mean value of different variables as follows: cardiovascular endurance 21.7 ml/kg/min, body fat percentage 34.5%, right hand-grip strength 21.3 kg, left hand-grip strength=20.2 kg, abdominal muscular endurance 7 curl-up, muscular endurance of shoulder girdle 1.7 push-ups. Comparing the norms with corresponding norms in other countries revealed the facts about the physical fitness of the 18-60 aged women of Alborz province which, the body composition isn’t at a good status and the aerobic fitness is very weak. Moreover, the muscular endurance norms are significantly lower than that of other countries. Therefore, the lack of physical activity can be clearly observed among the young and middle-aged women in Alborz province and it is crucial to take appropriate action regarding this matter.
    Keywords: norm, Physical Fitness, Women, Alborz province
  • Shima Dibaee, Mojtaba Salehpour *, Ghorbangol Ashabi Pages 39-60
    Alzheimer’s disease is the most common form of dementia. Despite the lack of definitive treatment for this disease, exercise and flavonoid use have been suggested as possible non-pharmacological approaches to reduce the risk of Alzheimer’s disease. Therefore, the purpose of this study was to evaluate the effect of four weeks of aerobic exercise with Naringenin supplementation on hippocampal adiponectin levels and memory impairment in rats  with Alzheimer’s disease, induced by Aβ1-42 injection. For this purpose, 32 eight-week-old male rats (weight 232±26 gr) were randomly divided into four groups: Alzheimer’s disease (AD), AD + aerobic exercise group (ADET), AD + Naringenin supplementation group (AND), and AD + aerobic exercise + Naringenin supplementation group (ADETN). AD was induced by injection of Aβ1-42 into the hippocampus. 10 days after surgery, aerobic exercise interventions (five times a week for four weeks) and / or Naringenin supplementation (80 mg.kg-1.day-1) were started. Then, the animals were subjected to behavioral tests. 48 hours after last session of exercise training, animals were anesthetized and hippocampus were removed. Western Blotting analysis was used to measure Adiponectin protein levels. The results showed that learning and spatial memory performance in ADET, ADN and ADETN groups improved significantly compared to AD group (p < 0.001). Also hippocampal adiponectin levels in ADET, ADN and ADETN groups increased significantly compared to AD group (p < 0.001). In addition, rats in the ADETN group showed better spatial memory function and higher hippocampal adiponectin levels compared to the ADET and ADN groups (p < 0.05). In general, our data suggested that both aerobic exercise and Naringenin supplementation improved learning and spatial memory in rats with Alzheimer’s disease, possibly by modulating hippocampal adiponectin levels. In addition, the combination of these factors had more effect on improving memory.
    Keywords: Alzheimer's disease, Aerobic Training, Naringin, adiponectin, Cognitive Function
  • Nader Afravi, Hossein Abednatanzi *, Helalizadeh Masoumeh, Mandana Gholami Pages 61-84
    Type 2 diabetes is the most common endocrine disease that occurs due to glucose intolerance due to imbalance between reserves and insulin demand. Diabetes can also cause damage and cell death or apoptosis. The purpose of this study was to study the gene expression changes in apoptotic and anti-apoptotic indices in liver tissue and insulin resistance index after HIIT and Zataria multiflora extract in obese type 2 diabetic rats. The statistical population consisted of male Wistar rats weighing 110 ± 20 g, with 4-week-old male selected from Royan Institute. Wistar rats with the aim of familiarizing themselves with the environment for two weeks, were kept at about 190 ± 20 gr. All rats were fed a high-fat diet (45 to 60% fat) for 5 months or 20 weeks. After the rats became obese and reached an average weight of about 407 ± 50 g, to create a type 2 diabetic model, 25 mg STZ at a low dose per kg body weight was injected intraperitoneally as fasting glucose between 150 to 400 mg/dl was considered as a criterion for diabetes. All rats were diabetic and were divided into 4 groups (control, HIIT, Thyme, HIIT-Thyme). Rats with fasting glucose between 150 and 400 mg / dL were considered to have type 2 diabetes. HIIT protocol and gavage performed for eight weeks, five sessions per week with 2-minute alternation of 2 and 8 intervals with 80 to 90% vo2max and a one-minute rest cycle with 50 to 56% vo2max. Thyme extract was given by gavage at a dose of 200 mg / kg 5 days a week for eight week. Insulin resistance index was calculated using the formula and the expression of liver tissue apoptotic genes was also measured by RT-PCR. Statistical analysis was performed with one-way ANOVA and two-factor analysis of variance test for comparison between groups and determination of the effect size and post-hoc method. A significant level of p ≤ 0.05 was considered. Compared to the control group, HIIT led to a significant reduction in glucose and insulin resistance index (P<0.05). Periodic exercise and thyme extract also decreased Bax gene expression and increased Bcl2 expression in hepatocytes compared with controls (P<0.05). The results showed that HIIT with thyme extract in diabetic rats led to improved glycemic profile and changes in glucose and insulin levels, as well as positive and appropriate changes in the expression of hepatic and anti-apoptotic genes.
    Keywords: HIIT, type 2 diabetes, Thyme, Apoptosis, Liver
  • Gabrial Pouzesh Jadidi, Farnaz Seifi-Skishahr *, Lotfali Bolboli, Karim Azali Alamdari, Amaneh Pourrahim Pages 85-110
    The purpose of this study was to investigate effects of high intensity interval training (HIIT) and curcumin supplementation on cardiomyocyte miR-208, miR-499 and HSP60 expression level in rat model of isoproterenol induced acute myocardial infraction (AMI). 40 male rats (200-250 gr, age: 16 weeks old) were randomized into four groups of Training, Curcumin, Concomitant (HIIT+ Curcumin) and Control following intraperitoneal injection of isoproterenol (100 mg/kg) for two consecutive days to induce myocardial infarction. HIIT were done for eight weeks, 5 sessions a week for 60 min. Each session was included to 10 intervals (each interval for 4 min) of running at 85-90% of v VO2 peak with 2 min of active recovery at 50 to 60% of v VO2 peak. Curcumin was administrated through oral gavage 15 mg/kg a day. Expression levels of miR-208, miR-499 and HSP60 genes was evaluated using Real-Time PCR method. All three interventions of training, curcumin and their combination (HIIT+Curcumin) significantly elevated cardiac miR-499, HSP60 expression level as well as Vo2max improvement; meanwhile, miR-208 expression was reduced (p=0.001 under any circumstances). Moreover, the expression levels of miR-208 in the concomitant group were significantly lower than HHI (p=0.03) or curcumin (p=0.049) either. All three interventions are likely associated with alleviation of MI complications e.g. oxidative stress, ischemia/reperfusion injury and tissue remodeling, through modifications in microRNAs expression level. Moreover, a further reduction in miR-208 expression level in the concomitant group could imply on a lesser mortality rate or recurrent AMIs as well as a better cardiac structural remodeling following to infraction; emphasizing on better results with curcumin plus HIIT co-prescription. However, more investigations are warranted because of no straight measurement of many factors and also limitations in this study.
    Keywords: Curcumin, High Intensity Interval Training, Myocardial Infraction, miRNA
  • Mina Kiani, Mahtab Moazami *, Mehrdad Fathei, Majid Asadi-Shekaari Pages 111-134
    Polyploid nuclei are formed as a result of a defective cell division cycle, which is strongly associated with the aging process and leads to an increase in the area of  hepatocytes, i.e. cell inflammation. The purpose of this study was to evaluate the effect of a period high-intensity interval training (HIIT) swimming with resveratrol (R) supplementation on the area of liver cells and polyploid nuclei in aged rats. In this study, 40 male Wistar aged rats (twenty-month-old, weight of 350-450 g) that the NOVEL test of whom was negative and had no motor disorder, were divided into five groups (control (C), HIIT training (HIT), supplement and HIIT training (HITR), supplement (R), Solvent (S). Rats in the (HIT) and (HITR) groups performed (HIIT) swimming for six weeks (three days a week) the initial load applied (in the first week) was 9% of body weight per rat and 1% was added every week. Also, eight young rats (three-month-old, weight of 150-180 g) was placed in a group(Y) for comparison. At the end of the protocol and after biopsy, 5 healthy tissues were obtained from each group. Variables were stained with Hematoxylin and Eosin (HE) and, ImageJ software was used to calculate the area of hepatocyte and one-way analysis of variance and Tukey’s post hoc test were used to compare the groups. After six weeks of HIIT swimming with and without resveratrol, there was a significant decrease between the mean levels of hepatocytes in the study groups, which was significant in the training group compared to the other groups. However, this change in polyploid nuclei was not significant (p ≤0.05). There was a significant difference between the mean area of hepatocytes in the research groups (P=0.0001) (Table 1). According to Figure 1, Tukey’s test showed that this significant difference was in the mean area of hepatocytes between the control and exercise (P=0.0001), control and youth (P=0.0001), solvent and supplement (P=0.012), solvent and training (P=0.0001), solvent and youth (P=0.0001), supplement and training + supplement (P=0.0001), supplement and training (P=0.002), supplement and youth (P=0.003), training + supplement and training (P=0.0001), and training + supplement and youth groups (P=0.0001). There was no significant difference between the other groups. It seems HIIT swimming exercise with resveratrol supplements can lower liver cell levels.
    Keywords: High-intensity interval training (HIIT) swimming, Resveratrol, area of hepatocytes, polyploid nuclei
  • Tahereh Haeri, Valiollah Dabidi Roshan *, Nasiri Khadijeh Pages 155-164
    The World Health Organization recommends wearing facemasks in public. Some have reported detrimental concern that these may affect the cardiovascular (CV) system during physical activity. The current study aims to evaluate the effect of two weeks of high- (HIIT) or moderate-intensity interval training (MIIT) with respiratory masks on women’s CV function. Thirty six healthy female volunteers were randomly divided into 6 groups (age; 25-45 years and BMI; 23 kg/m2) including: HIIT with N95 (HIIT-N95 mask), and surgical (HIIT-SUR mask) masks, MIIT with N95 (MIIT-N95 mask), and surgical (MIIT-SUR mask) masks, and HIIT (Nomask + HIIT) or MIIT (Nomask + MIIT) without masks groups. Three-weekly HIIT (2-4 bouts of 20-60 second intervals at 80–90% and or 60-70% of HRmax, interspersed by 4 min at 65% HRmax), MIIT (4 bouts of 4 min intervals at 55–75 HRmax, interspersed by 15-60 seconds between intervals) was performed for 2 weeks. Cardiovascular parameters were devalued by ECG and Oximeter pulse systems. A bout of the moderate and high intensity running on treadmill, while women wearing surgical and in particular, N95 face masks, causes significant transiently increase in HR, SBP, rate pressure product (RPP) and insignificant change in SPo2% at first and after two weeks of HIIT and MIIT, as compared to control group. Two weeks of HIIT led to greater improvement in exhaustion time and VO2max on treadmill and insignificant reduction in resting cardiovascular parameters, when compared to MIIT groups. In healthy women, wearing respiratory masks during exercise is safe, and associated with only temporary changes of cardiovascular parameters. Overall, performing two weeks of HIIT with respiratory masks improved performance, and wearing respiratory masks during exercise training was safe in healthy women and was associated with only transient changes in CV parameters.
    Keywords: Respiratory Masks, COVID-19 pandemic, HIIT, cardiovascular parameters