فهرست مطالب

Journal of Medicinal Plants
Volume:21 Issue: 81, Mar 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/01/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعید توکلی، فرحناز خلیقی سیگارودی، رضا حاجی آقایی، مهدی یعقوبی، رضا غفارزادگان* صفحات 1-11
    مقدمه

    خار مریم (Silybum marianum (L.) Gaertn) یک گیاه چندساله با خواص دارویی است. دانه های این گیاه حاوی سیلی مارین، گروهی از ترکیبات با ساختار فلاونولینگانی و اثرات آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و محافظت از کبد می باشند. مهم ترین ماده فعال زیستی سیلی مارین، سیلی بین آ و ب است. این ترکیبات در درمان بیماری های مختلف کبدی مورد استفاده قرار می گیرند و فعالیت ضدتوموری بالایی را از خود نشان می دهند.

    هدف

    هدف از این مطالعه خالص سازی، شناسایی و استانداردسازی سیلی بین آ و ب از عصاره دانه خارمریم بود.

    روش بررسی

    ابتدا دانه گیاه خارمریم به کمک حلال هگزان چربی زدایی شده و سپس توسط حلال متانول عصاره گیری انجام شد. جداسازی و خالص سازی بیشتر سیلی بین آ و ب توسط کروماتوگرافی ستونی به ترتیب با استفاده از فازهای ساکن رزین دیایون اچ پی-20 ، سیلیکاژل و سفادکس ال اچ-20 انجام شد. برای شناسایی این ترکیبات از تکنیک های رزونانس مغناطیسی هسته ای پروتون و کربن استفاده شده است. سرانجام، از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا برای استانداردسازی استفاده شده است.

    نتایج

    رزونانس مغناطیسی هسته ای پروتون و کربن ساختار سیلی بین آ و ب استخراج شده از خارمریم را تایید کردند و استانداردسازی و تعیین درصد خلوص آنها به کمک تکنیک HPLC انجام شد.

    نتیجه گیری

    سیستم پیشنهادی ما مزایای قابل توجهی در افزایش کارایی و کاهش هزینه ارایه کرد و دیاستریوایزومرهای سیلی بین آ و ب در سیلیمارین با موفقیت با خلوص بالا جدا شدند.

    کلیدواژگان: خار مریم، سیلی‎بین آ و ب، کروماتوگرافی ستونی، دیایون اچ پی-20، سفادکس ال اچ-20، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، رزونانس مغناطیسی هسته
  • مصطفی پیرعلی همدانی، هدیه یوسفی، فاطمه تاج آبادی، زهرا توفیقی، عباس حاجی آخوندی، سعید گودرزی* صفحات 12-21
    مقدمه

    گیاهان جنس Scutellaria، با نام عمومی skullcap و با نام فارسی بشقابی شناخته می شوند. این گیاهان متعلق به خانواده Lamiaceae یا نعناییان هستند. در ایران 22 گونه از جنس بشقابی وجود دارد که 10 گونه از آنها بومی ایران است. گیاهان این جنس دارای اثرات متعددی از جمله محافظت کننده عصبی، محافظت کننده کبد، ضدسرطان، ضدمیکروبی، ضدویروسی و آنتی اکسیدانی هستند. همچنین در شرایط بی خوابی و زوال عقل موثر هستند.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی ترکیب اسانس ها و عرق های برخی از گونه های بومی بشقابی ایران بود.

    روش بررسی

    قسمت های هوایی گیاه بشقابی سنبله ای (Scutellaria pinnatifida) با زیرگونه های مختلف viridis، mucida و alpine و گونه های بشقابی جنگلی (Scutellaria pinnatifida) و بشقابی نمدین (Scutellaria tomentosa) از مناطق مختلف ایران جمع آوری شدند. اسانس و عصاره هگزانی عرق های گیاهان منتخب در این جنس به روش تقطیر با آب و توسط دستگاه کلونجر به دست آمد و سپس توسط دستگاه GC-MS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج این مطالعه نشان داد که ترکیبات جرماکرن- د، مشتقات کاریوفیلن و لینالول در اسانس این گیاهان به وفور یافت می شود. ترپنوییدهای اصلی موجود در عرق این گیاهان، لینالول و ترکیب 1-اکتن-3 -ال بود.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از آنالیز اسانس ها و عرق های گونه های مختلف بشقابی نشان داد که عوامل جغرافیایی مانند ارتفاع، فصل جمع آوری گیاهان و... می تواند بر تولید متابولیت های ثانویه گیاهی موثر باشد.

    کلیدواژگان: بشقابی، اسانس، عرق، لینالول، کاریوفیلن، جرماکرن- د
  • رضا غفارزادگان، مهدی یعقوبی، سعیده ممتاز، نسیم آشوری، مونا غیاثی یکتا، رضا حاجی آقایی* صفحات 22-32
    مقدمه

    سنتز سبز نانوذرات با استفاده از گیاهان مزایای مهمی نسبت به سایر سیستم های بیولوژیکی دارد. ترکیبات طبیعی موجود در عصاره های گیاهی می توانند یون های فلزی را در یک فرآیند تک مرحله ای به نانوذرات تبدیل کنند. دانه شنبلیله با ترکیبات مختلف و فعالیت آنتی اکسیدانی برای این فرآیند مناسب است.

    هدف

    در این مطالعه، عملکرد عصاره دانه شنبلیله برای تولید نانوذرات آهن مورد ارزیابی قرار گرفت.

    روش بررسی

    عصاره دانه شنبلیله با حلال آب مقطر در دمای محیط استخراج شد و از این عصاره آبی برای سنتز نانوذرات آهن استفاده شد. روش سطح پاسخ برای بهینه سازی تولید نانوذرات با در نظر گرفتن سه متغیر مستقل از جمله نسبت عصاره به یون فلزی (1/5 تا 6/5)، مدت زمان واکنش (30 تا 90 دقیقه) و دما (35 تا 65 درجه سانتی گراد) بکار برده شد.

    نتایج

    مخلوط کردن عصاره دانه شنبلیله و محلول نمک آهن با نسبت حجم 1/5 در دمای 36/5 درجه سانتی گراد به مدت 90 دقیقه منجر به بهینه سازی تولید نانوذرات آهن با باریکترین توزیع شد. در شرایط بهینه، اندازه نانوذرات در محدوده 20 تا 40 نانومتر قرار داشت.

    نتیجه گیری

    نانوذرات آهن با موفقیت بوسیله عصاره دانه شنبلیله سنتز شد. پارامترهای فیزیکی مانند مدت زمان واکنش، دمای آن و نسبت حجم مخلوط عصاره به محلول نمک آهن می توانند اندازه متوسط نانوذرات آهن را کنترل کنند.

    کلیدواژگان: عصاره، شنبلیله، سنتز سبز، آهن، نانوذرات، روش سطح پاسخ
  • رشا البیضانی، حسن رضادوست، امین حمیدی، سید محمد متولی، فاطمه میرزاجانی* صفحات 33-50
    مقدمه

    دیابت، یکی از شایعترین بیماریه ای متابولیک در بسیاری از جوامع بوده که بر زندگی انسان و کیفیت آن تاثیر داشته است. طب سنتی جایگزین و مکمل، از نسخه های گیاهی به صورت مفرده یا مرکبه برای کاهش عوارض دیابت استفاده می کند. این روش های قدیمی با بیش از صد سال قدمت، مبتنی بر تجربه انسانی در درمان و مدیریت عوارض بیماری در مناطق جغرافیایی مختلف می باشند.

    هدف

    این پژوهش سعی دارد موثرترین نسخه طب سنتی را در مهار آنزیم های مرتبط با دیابت پیدا و توصیه کند.

    روش بررسی

    با توجه به استفاده کامل و گسترده از گیاهان دارویی، در این تحقیق، 15 نسخه گیاهی ایرانی و عراقی معتبر در کنترل عوارض دیابت برای مهار آنزیم های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز مورد بررسی قرار گرفتند. ترکیبات شیمیایی موثرترین نسخه در مهار این آنزیم ها با استفاده از روش HPTLC جدا شدند. برای توسعه کروماتوگرام از فاز متحرک حاوی اتیل استات: تولوین: متانول: اسید فرمیک استفاده شد. برای بررسی موثرترین مولکول ها از روش مهار آنزیمی روی صفحه HPTLC استفاده شد. پس از آن، مولکول های تاثیرگذار با استفاده از روش LC-ESI/MSMS شناسایی شدند.

    نتایج

    بر اساس نتایج، نسخه شماره 3 (از نسخه گیاهی عراقی) حاوی عصاره دو گیاه Prunus mahaleb L. (محلب) و Prunus dulcis (Mill.) D.A.Webb به عنوان بهترین مهارکننده های آنزیمهای آلفا آمیالز و آلفا گلوکوزیداز شناخته شد.

    نتیجه گیری

    آنالیز شیمیایی و مولکولی این نسخه به روش HPTLC و سپس توسط  LC-ESI/MSMS انجام شد که نشانده نده دو ترکیب کاتچین و اپی کاتچین می باشد.

    کلیدواژگان: دیابت، آلفا-آمیلاز، آلفا-گلوکوزیداز، طب سنتی عراقی، محلب، Prunus dulcis، HPTLC
  • حسن فلاح حسینی، محمدرضا قلی بیکیان، مجید شهرتی، افسانه کفاش، علی طاهری، حجت الله خواجه پور، مهدی راعی، سعید کیان‎بخت، آمنه فلاح حسینی، مجید قربانی نهوجی، رضا محتشمی* صفحات 51-66
    مقدمه

    همه گیری فعلی بیماری کرونا ویروس 2019 (19-COVID) و شدت عفونت و مرگ و میر بالا، چالش های تقریبا بی سابقه ای در سیستم های بهداشتی اکثر کشورهای جهان بوجود آورده است.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر داروی چند گیاهی سنتی ایرانی (Imfluna) حاوی مخلوط عصاره گیاهان سرخارگل، سنبل های، گندواش، زوفا، بسفایج، خولنجان، زنجبیل و جینسینگ بر علایم بیماران مبتلا به 19-COVID انجام شد.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور کنترل شده با دارونما، در مجموع 60 بیمار داوطلب مبتلا به 19-COVID به طور تصادفی در دو گروه دارونما و داروی گیاهی ایمفلونا قرار گرفتند. بیماران در هر گروه، علاوه بر دریافت داروهای استاندارد، دو کپسول 500 میلی گرم ایمفلونا یا دارونما را هر 8 ساعت به مدت 2 هفته مصرف کردند. در طول مطالعه علایم حیاتی بیمار، شامل شدت تنگی نفس، سرفه و دمای بدن بررسی شد. همچنین در شروع و پایان مطالعه سی تی اسکن قفسه سینه، آزمایش خون برای ESR، عملکرد کبد و کلیه، مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بیماران در گروه تحت درمان با ایمفلونا در مقایسه با گروه دارونما بهبود معنی داری در سرفه روزانه، تنگی نفس و ESR داشتند. علاوه بر این، ضایعات ریه در گروه تحت درمان با ایمفلونا به طور غیر معنی داری بهبود یافت.

    نتیجه گیری

    بیماران مبتلا به 19-COVID که به مدت 2 هفته تحت درمان با ایمفلونا قرار گرفتند، آسایش بهتر و علایم کمتر بیماری داشتند و هیچ گونه عوارض دارویی نداشتند.

    کلیدواژگان: کارآزمایی بالینی، کووید -19، داروی چند گیاهی، طب سنتی ایرانی، ایمفلونا
  • ماه منیر رضایی نظری، وحید عبدوسی*، فریبا زمانی هرگلانی، کامبیز لاریجانی صفحات 67-78
    مقدمه

    گل راعی (Hypericum perforatum L.) به خانواده گل راعی (Hypericaceae) تعلق دارد و به دلیل خواص دارویی آن مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از نانوکودها می تواند سبب بهبود عملکرد و ارزش گیاهان دارویی گردد. عنصر سلنیوم نقش حفاظتی و تاثیر مثبتی روی خصوصیات کمی و کیفی گیاهان دارد.

    هدف

    با توجه به اهمیت متابولیت های ثانویه این گیاه و ارزش اقتصادی آن و همچنین استفاده از کودهای سازگار با طبیعت، این تحقیق در گلخانه دانشگاه شریعتی تهران در سال 1398 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد.

    روش بررسی

    تیمارها شامل محلول پاشی برگی با سطوح مختلف سلنیوم از منبع سلنات سدیم و نانوسلنیوم در غلظت های 6 ،8 ،10 و 12 میلی گرم در لیتر به در مرحله رزت بود. شناسایی اجزای اسانس با استفاده از دستگاه های کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی صورت گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بالاترین مقدار آلفا پینن با 22 درصد در تیمار شاهد و نیز در تیمارهای 6 و 8 میلی گرم بر لیتر سلنات سدیم با 21/6 درصد و 19/5 درصد حاصل شد. بیشترین میزان اکتان نرمال در تیمار محلول پاشی 12 میلی گرم بر لیتر نانوسلنیوم با 16 درصد بود. حداکثر نونان به ترتیب با 18 درصد و 16 درصد از مصرف 12 و 10 میلی گرم بر لیتر سلنات سدیم بدست آمد.

    نتیجه گیری

    در صورتی که هدف از تولید، استفاده از ترکیبات هیدروکربنی نرمال باشد، تیمارهای سلنات سدیم قابل توصیه می باشد.

    کلیدواژگان: گل راعی، اسانس، آلفا پینن، اکتان نرمال، سلنیوم
  • محمدحسین میرجلیلی*، حسن اسماعیلی صفحات 79-91
    مقدمه

    گیاه پنیرباد (Withania coagulans (Stocks) Dunal) به دلیل خصوصیات درمانی فراوان، یک گیاه دارویی شناخته شده است.

    هدف

    در این مطالعه، القای کالوس نرم و ایجاد کشت سوسپانسیون سلولی گیاه به منظور تولید ویتانولیدهای مهم ویتافرین A و ویتانولید A انجام شد.

    روش بررسی

    القای کالوس در گیاه با استفاده از ریزنمونه های برگ و میانگره بر روی محیط کشت موراشیگ و اسکوگ (ام اس) دارای غلظت های مختلف (صفر، 1 ،1/5 ،2 ،و 2/5 میلی گرم بر لیتر) اکسین های توفوردی، نفتالن استیک اسید و ایندول استیک اسید به تنهایی یا در ترکیب با هورمون بنزیل آمینو پورین (صفر، 0/5 و 1 میلی گرم بر لیتر) در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه کاملا تصادفی با پنج تکرار انجام شد. سپس ایجاد کشت سوسپانسیون سلولی به منظور تولید ویتانولیدها انجام شد.

    نتایج

    درصد کالوسزایی در ریزنمونه برگ (25 تا 96%) بیشتر از ریزنمونه میانگره (23/2 تا 85/4%) بود. درصد بالایی از کالوس نرم از ریزنمونه برگ کشت شده بر روی محیط کشت MS همراه با 0/5 میلی گرم توفوردی و 0/5 میلی گرم بنزیل آمینو پورین بدست آمد. کشت سوسپانسیون سلولی از کالوس های نرم روی محیط کشت MS همراه با 1/5 میلی گرم بر لیتر ایندول استیک اسید و 0/5 میلی گرم بر لیتر بنزیل آمینو پورین ایجاد گردید. بیشترین تجمع زیست توده (172 گرم بر لیتر وزن تر و 15 گرم بر لیتر وزن خشک) و تولید هر دو ویتانولید در هفته چهارم کشت مشاهده شد. سلول های گیاه در این زمان، به ترتیب 0/08 و 21 میکروگرم بر لیتر ویتافرین A و ویتانولید A تولید کردند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مقاله می تواند برای تحقیقات بیشتر بر روی مسیرهای بیوسنتز ویتانولیدها و تولید آنها در بیوراکتور مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پنیرباد، کشت سوسپانسیون سلولی، کالوس‎زایی، سولاناسه، متابولیت‎های ثانویه
  • زهرا سرگزی مقدم، نسرین مشتاقی*، احمد شریفی، اسما زاهدی، آزاده خادم صفحات 92-101
    مقدمه

    برگ سدابی یک گیاه دارویی حاوی بربرین است که در درمان کمکی برخی از بیماریها استفاده می شود. برداشت بیش از حد این گونه از مراتع برای استخراج آلکالویید، بقای آن را به خطر انداخته است.

    هدف

    این مطالعه به تکثیر در شرایط آزمایشگاهی این گونه و تولید بربرین پرداخته است.

    روش بررسی

    این مطالعه با سه آزمایش جوانه زنی بذر، باززایی غیرمستقیم و در نهایت شناسایی بربرین از طریق کشت کالوس در محیط مایع انجام شد. بذرها در شرایط کشت درون شیشه ای جوانه زدند. سپس برگ ها به عنوان ریزنمونه برای القای کالوس در دو محیط پایه MS و LS حاوی (0 ،0/1، 0/5 و 1 میلی گرم در لیتر BA) همراه با غلظت های مختلف اکسین، NAA ،و  D-4,2 یا IAA استفاده شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که محیط کشت MS با ترکیب تنظیم کننده رشد گیاهی 0/5 میلی گرم در لیتر BA و 0/5 میلی گرم در لیتر NAA ، بیشترین کالوس زایی و 100 درصد باززایی را داشت. برخی از کالوس ها به سه محیط کشت مایع (MS ،LS، یا MS ½) با 1 میلی گرم در لیتر BA به همراه 0/1 میلی گرم در لیتر NAA یا بدون تنظیم کننده رشد، برای تولید بربرین منتقل شدند. نتایج HPLC حضور 6 درصد بربرین را در محیط مایع شناسایی کرد. این مقدار بربرین را میتوان به راحتی در محیط کشت آزاد کرد، بنابراین استخراج آن آسان تر خواهد بود.

    نتیجه گیری

    بنابراین با این روش می توان این گیاه را با موفقیت تکثیر کرد و بربرین را بدون تخریب گیاه استخراج نمود.

    کلیدواژگان: برگ سدابی، آلکالوئیدها، شرایط درون شیشه ‎ای، متابولیت ثانویه
|
  • Saeed Tavakoli, Farahnaz Khalighi-Sigaroodi, Reza Hagiaghaee, Mahdi Yaghoobi, Reza Ghafarzadegan* Pages 1-11
    Background

    Silybum marianum (L.) Gaertn. (Milk thistle) is a perennial herb with medicinal properties. The seeds of these plants contain silymarin compounds with flavonolignan structure and antioxidant, anti-inflammatory and hepatoprotective effects. The major bioactive constituent of S. marianum is silybin A and B. It is used in the treatment of various liver conditions and exhibits high anti-tumor promoting activity.

    Objective

    The purpose of this study was to purify, identify, and standardize of silybin A and B from the seeds extract of Silybum marianum.

    Methods

    At first, the milk thistle seeds were defatted with hexane and then extracted with methanol as solvent. Isolation and further purification of silybin A and B was carried out by column chromatography using Diaion HP-20 resin, silica gel and Sephadex LH-20 as stationary phase, respectively. 1H-NMR and 13C-NMR techniques were used to identify these compounds. Finally, the HPLC method has been used to standardize.

    Results

    1H-NMR and 13C-NMR techniques characterized the structure of silybin A and B extracted from Silybum marianum L. and standardization and determination of their purity was performed using HPLC.

    Conclusion

    Our proposed system presented significant advantages in increasing efficiency and reducing cost, and the diastereoisomers of silybin A and silybin B in silymarin were successfully isolated with high purities.

    Keywords: Silybum marianum, Silybin A, B, Column chromatography, Diaion HP-20, Sephadex LH-20, HPLC, NMR
  • Mostafa Pirali Hamedani, Hediye Yousefi, Fateme Tajabadi, Zahra Tofighi, Abbas Hadjiakhoundi, Saied Goodarzi* Pages 12-21
    Background

    Plants of the genus Scutellaria, commonly known as skullcap, belong to the Lamiaceae family. There are 22 species of Scutellaria in Iran, 10 species of which are native to Iran. Plants of this genus have several effects including neuroprotective, hepatoprotective, anti-cancer, antimicrobial, antiviral, and antioxidant. They are also effective in insomnia and dementia conditions.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the composition of essential oils and aromatic waters of some native Scutellaria species from Iran.

    Methods

    Aerial parts of Scutellaria pinnatifida with different subspecies such as mucida, viridis, and alpina, Scutellaria tournefortii, and Scutellaria tomentosa were collected from different regions of Iran. The essential oils and hexane extracts of aromatic waters of selected plants in this genus were obtained by hydrodistillation with clevenger type apparatus and analyzed by GC-MS.

    Results

    The results of this study showed that germacrene D, caryophyllene derivatives and linalool are found in abundance in the essential oils of these plants. The main terpenoids in the aromatic waters of these plants were linalool and 1-octen-3-ol.

    Conclusion

    The analysis of the essential oils and aromatic waters of Scutellaria species demonstrated that different geographical factors such as altitude and the season of plant collection can be effective on the production of plant secondary metabolites.

    Keywords: Scutellaria, Essential oil, Aromatic water, Linalool, Caryophyllene, Germacrene D
  • Reza Ghafarzadegan, Mahdi Yaghoobi, Saeideh Momtaz, Nasim Ashoory, Mona Ghiaci Yekta, Reza Hajiaghaee* Pages 22-32
    Background

    The green synthesis of nanoparticles using plants presents important advantages over other biological systems. Natural compounds present in plant extracts can reduce metal ions to nanoparticles in a single-step green synthesis process. Seeds of fenugreek with various compounds and antioxidant activity are suitable for green synthesis.

    Objective

    In this study, the performance of fenugreek seeds extract was evaluated for iron nanoparticles production.

    Methods

    The fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) seeds were extracted with a distilled water solution at environmental temperature and this aqueous extract was used for the iron nanoparticles synthesis. Response surface methodology was applied to optimize nanoparticle production by considering three independent variables: the extract to metal ion ratio (1.5-6.5), incubation time (30-90 min), and temperature (35-65 °C).

    Results

    Mixing the fenugreek seeds extract and iron salt solution with a volume ratio of 1.5 at 36.5 °C for 90 min led to the optimization of iron nanoparticle production with the narrowest size distribution. At the optimized condition, the nanoparticle size was in the range of 20-40 nm.

    Conclusion

    Iron nanoparticles were successfully synthesized with fenugreek seed extract. Physical parameters such as time, temperature, and mixing volume ratio of the extract to metal ions can control the average size of the synthesized green iron nanoparticles.

    Keywords: Extract, Fenugreek, Green synthesis, Iron, Nanoparticles, RSM
  • Rasha Al-Baidhani, Hassan Rezadoost, Amin Hamidi, Seyed Mohammad Motevali, Fateme Mirzajani* Pages 33-50
    Background

    Diabetes, one of the most common metabolic diseases in many societies, has influenced the quality of human life for many years. Traditional, alternative, and complementary medicine use individual or mixed plant prescriptions to reduce adverse consequences of diabetes. This is based on the human experience of treating and managing disease complications in different geographic areas, over a hundred years.

    Objective

    This research tries to find and recommend the most influential traditional medicine prescription for the inhibition of key enzymes associated with diabetes.

    Methods

    Considering the full and widespread use of the medicinal plants, in this research, 15 most reliable Iranian and Iraqi herbal prescriptions in controlling diabetes were studied for the inhibition of α-amylase and α-glucosidase enzymes. Chemicals of the most effective prescription for the inhibition of these enzymes were separated by using the HPTLC method. For chromatogram development, a mobile phase consisting of ethyl acetate: toluene: methanol: formic acid was used. A direct enzyme inhibitory assay on the HPTLC plate was used to investigate the most effective molecules. Thereafter, the influential molecules were identified by using LC-ESI/MSMS.

    Results

    Based on the results, prescription No. 3, (from the Iraqi herbal prescription) containing the extract of Prunus mahaleb L. and Prunus dulcis (Mill.) D.A.Webb was identified as the best α-amylase and α-glucosidase inhibitor.

    Conclusion

    The chemical and molecular analysis of this extract which was performed by the HPTLC method and further by LC-ESI/MSMS, indicates two compounds of catechin and epicatechin.

    Keywords: Diabetes, α-amylase, α-glucosidase, Iraqi traditional medicine, Prunus mahaleb, Prunus dulcis, HPTLC
  • Hasan Fallah Huseini, Mohammadreza Gholibeikian, Majid Shohrati, Afsaneh Kaffash, Ali Taheri, Hojatolah Khajepour, Mehdi Raei, Saeed Kianbakht, Amena Fallah Hosseini, Majid Ghorbani Nohooji, Reza Mohtashami* Pages 51-66
    Background

    The current pandemic of Coronavirus disease 2019 (COVID-19) and severity of the infection and high mortality have almost unprecedented challenges in the health systems of most countries around the world.

    Objective

    The present study aimed to evaluate the effect of Iranian traditional polyherbal medicine (Imfluna) containing a mixture of echinacea, stachys, artemisia, hyssopus, polybody, alpinia, ginger, and ginseng extract on symptoms of COVID-19 infected patients.

    Methods

    In this placebocontrolled and double-blind clinical trial, a total of 60 voluntarily approved patients with COVID-19 were randomly assigned to the placebo and Imfluna groups. Patients in each group, in addition to receiving standard medications, took two 500 mg capsules of Imflona or placebo every 8 hours for 2 weeks. The patient's vital signs, including the severity of shortness of breath, cough, and body temperature, were recorded during the study. Also blood ESR, liver and kidney function tests were performed at baseline and endpoint.

    Results

    The results showed that patients in the Imfluna-treated group had significantly greater improvement in daily cough, shortness of breath and ESR compared with the placebo group. In addition, lung lesions improved in the Imfluna-treated group, although not significantly.

    Conclusion

    Patients with COVID-19 who were treated with Imfluna for 2 weeks had better comfort and fewer symptoms associated with the disease with no any drug side effects.

    Keywords: Clinical trial, COVID-19, Polyherbal medicine, Iranian traditional, medicine, Imfluna
  • Mahmonir Rezaei Nazari, Vahid Abdossi*, Fariba Zamani Hargalani, Kambiz Larijani Pages 67-78
    Background

    Hypericum perforatum L. belongs to the Hypericaceae family has been considered due to its medicinal properties. The use of nanofertilizers can improve the yield and medicinal value of plants. Selenium has a protective role and a positive effect on the quantitative and qualitative characteristics of plants.

    Objective

    Due to the importance of secondary metabolites of this plant and its economic value as well as the use of environmentally friendly fertilizers, this study was performed in the greenhouse of Shariati University of Tehran in 2019 in the form of a randomized complete block design with 3 replications.

    Methods

    Nano selenium and selenate selenium were applied at concentrations of 6, 8, 10 and 12 mg/L in the rosette stage. Essential oil components were identified using gas chromatography (GC) and gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS).

    Results

    The results showed that the highest amount of α-pinene with 22 % was obtained in the control treatment and also in the treatments of 6 and 8 mg/L sodium selenate with 21.6 % and 19.5 %. The maximum content of n-octane was in the foliar application of 12 mg/L nano selenium with 16 %. Maximum nonane was obtained with 18 % and 16 % of 12 and 10 mg/L sodium selenate, respectively.

    Conclusion

    Sodium selenate treatments are recommended if the purpose is producing normal hydrocarbon compounds.

    Keywords: Hypericum perforatum, Essential oil, α-pinene, n-octane, Selenium
  • Mohammad Hossein Mirjalili*, Hassan Esmaeili Pages 79-91
    Background

    Withania coagulans (Stocks) Dunal is a well-known medicinal plant due to its many healing properties.

    Objective

    The aim of the present study was to induce friable callus and subsequently establish the plant cell suspension cultures for the production of two important withanolides i.e. withaferin A (WFA) and withanolide A (WNA).

    Methods

    In vitro callus induction was carried out from young leaf and internodal explants cultured on MS medium fortified with various concentrations (0, 1.0, 1.5, 2.0 and 2.5 mg/L) of auxins (2,4-D, NAA, and IAA) solely or in combination with BAP (0., 0.5 and 1.0 mg/L) in a factorial experiment based on a completely randomized design with five replications. The plant cell culture was then established for the production of both withanolides.

    Results

    The percentage of callogenesis from the leaf (25.0-96.0 %) was higher than internodal explants (23.2-85.4 %). The high percentage of friable calli was achieved from leaf explants cultured on MS medium fortified with 2.5 mg/L 2,4-D + 0.5 mg/L BAP. Cell suspension culture was established from derived friable callus cultured on MS medium supplemented with 1.5 mg/L IAA + 0.5 mg/L BAP. The highest accumulation of biomass (172 g/L fresh weight and 15 g/L dry weight) and the production of both withanolides were observed in the fourth week of the culture period. The plant cells produced 0.08 and 21 µg/L WFA and WNA at this time, respectively.

    Conclusion

    These results can be used for future research on biosynthesis pathways of withanolides as well as their production in bioreactors.

    Keywords: Withania coagulans, Cell suspension establishment, Callogenesis, Solanaceae, Specialized metabolites
  • Zahra Sargazi Moghadam, Nasrin Moshtaghi*, Ahmad Sharifi, Asma Zahedi, Azade Khadem Pages 92-101
    Background

    Thalictrum minus L. is a medicinal plant contains berberine, which is used for complementary treating of some diseases. Excessive harvesting of this species from rangelands to extract the alkaloid has endangered its survival.

    Objective

    This study was aimed for in vitro propagation of this species and berberine production.

    Methods

    The seeds were germinated at in vitro culture conditions. Then, the leaves were used as explants for callus induction in two MS and LS basal media supplemented with BA (0, 0.1, 0.5 and 1 mg/L) in combination with different concentrations of auxins, NAA, 2,4-D or IAA.

    Results

    The results showed that MS medium with the plant growth regulator combination of 0.5 mg/L BA and 0.5 mg/L NAA had the highest callus formation and 100 % regeneration. Some calli were transferred to three liquid culture media (MS, LS, or ½ MS) with 1 mg/L BA + 0.1 mg/L NAA or without plant growth regulator to produce the berberine. The HPLC results identified 6 % of berberine in the liquid medium. This amount of berberine can be easily released into the culture medium, therefore, it will be easier to extract. 

    Conclusion

    This method can be successfully used for propagation and extraction of berberine without plant destruction.

    Keywords: Thalictrum minus, Alkaloids, In vitro, Extraction, Secondary Metabolite