فهرست مطالب

کیمیای هنر - پیاپی 41 (زمستان 1400)

فصلنامه کیمیای هنر
پیاپی 41 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • زهرا فنایی* صفحات 7-20

    ساختار روایی داستان ها به عنوان یک شاخه علمی، از قرن بیستم و به دنبال علم زبان شناسی و نشانه شناسی مورد توجه قرار گرفت. در زمینه روایت «گرماس» قاعده ای جامع برای تحلیل بنیادهای معنوی متن از طریق شناخت ساختارهای زبانی مطرح کرد. او بررسی شخصیت ها و کنش های شخصیتی را بر اساس سه فعل خواستن، دانستن و توانستن مطرح نمود. استفاده از کنشگرهای تقابلی فاعلی «مفعولی، فرستنده» گیرنده و بازدارنده - یاری رسان و برجسته سازی آنها توسط این تقابل ها، از دیگر مواردی است که در روایات دیده و به کار برده می شود. روایت شیخ صنعان مشهورترین و طولانی ترین حکایت عطار است که از زمان خلق تا کنون بارها از نظر ادبی، روایی و هنری تحلیل شده است. این پژوهش به شیوه توصیفی - تحلیلی و تطبیقی به هدف شناخت، تحلیل و تطبیق شخصیت های داستان و نگاره های روایت شیخ صنعان بر اساس الگوی کنشگری گرماس انجام و به تحلیل دو نگاره از روایت شیخ صنعان و تطبیق آن با داستان پرداخته است. سوالات پژوهش عبارتند از: الگوهای شخصیتی کنش گر به کار رفته در داستان و نگاره های شیخ صنعان کدامند؟ و تقابل های واژه ای و مفهومی چگونه در داستان و نگاره ها به کار رفته اند؟ نتایج نشان می دهد همه الگوهای کنشگر در داستان و نگاره ها به کار رفته است. با این تفاوت که در نگاره منطق الطیر الگوهای بازدارنده ضعیف و یاری رسان وجود ندارد و همچنین نگارگران برای جبران محدودیت های کلامی از عناصر طبیعت، معماری، رنگ، زاویه دید و... استفاده کرده اند. پژوهش با رویکرد تطبیقی و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای انجام شده است.

    کلیدواژگان: حکایت شیخ صنعان، الگوی کنشگری گرماس، ادبیات، نگارگری
  • محمدامین عندلیبی*، عطاالله کوپال صفحات 21-34

    نمایش نامه آژاکس نوشته سوفوکل جزو شاخص ترین آثار ادبیات یونان باستان و رمان خشم و هیاهو اثر ویلیام فاکنر از مهم‏ترین رمان های مدرن است. در این مقاله براساس نظریه کانونی شدگی روایت ژرار ژنت دو اثر مورد بررسی قرار گرفته‏اند. کانونی شدگی یکی از ویژگی های زاویه دید در روایت است و براساس گفتار، واکنش عاطفی و کنش شخصیت ها تعریف می شود. در این مقاله روایت‏های چند شخصیت اصلی دو اثر بر مبنای نظریه ژنت مورد تحلیل قرار گرفته اند. مقایسه دو اثر درباره این مسئله است که کانونی شدگی در مورد روایت هرکدام از شخصیت ها چگونه شکل گرفته است، شخصیت ها در چه شرایط عاطفی و شناختی به واقعه نگریسته اند و بر این مبنا دست به چه کنشی می زنند. روش شناسی پژوهش حاضر به صورت کیفی و بر شالوده تحقیق کتابخانه ای و سندگزینی بوده و به روش تحلیل محتوا و توصیفی به ارزیابی منابع مکتوب پرداخته و براساس آن به بررسی کاربردی، مقایسه ای و تطبیقی دو متن می پردازد. براساس نتایج در هر دو اثر، انتقال کانونی شدگی از شخصیتی به شخصیت دیگر مشاهده می شود و شباهت جهت روایت در هر دو متن را می توان مبنای مقایسه آژاکس و خشم و هیاهو در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: آژاکس، خشم و هیاهو، ژرار ژنت، روایت، زاویه دید، کانونی شدگی
  • سیده غزل نعیمی*، حسن بلخاری قهی، فریندخت زاهدی صفحات 35-48

    ژک لکان از نظریه پردازان روانکاوی است. او با خوانش متفاوتی از آرای فروید به معرفی نظریات خود در باب ساحت های سه گانه نفسانی، ابژه میل، دیگری بزرگ، ژوییسانس و... پرداخت و بر نقد ادبی- هنری تاثیر بسزایی گذاشت. در این پژوهش آرای لکان در یکی از نمایش نامه های معاصر ایران تحت عنوان «این یک پیپ نیست» به نویسندگی سیدمحمد مساوات، مورد بررسی قرار گرفته است. عدم قطعیت در وقایع، رفتارها و روابط شخصیت ها از ویژگی های مهم این نمایش نامه است. این پژوهش به صورت توصیفی- تحلیلی و  با هدف بررسی روابط اعضای خانواده، صحبت ها و کنش هایشان به نگارش در آمده است. طبق نتیجه تحقیق، «این یک پیپ نیست» نمایش دوگانگی است. در این نمایشنامه روایت زندگی و مرگ افراد و فرآیند رسیدن آن ها به سوبژکتیویته بر روی یک نوار موبیوس قابل ترسیم است. چنانچه مامی/ماریا، پاپا/ جیم، جان1/ جان2 و پلیس/تایتل را می توان در یک ساختار آینه ای تجسم کرد. در این اثر پدر در شمایل پدر کیف و مادر در جامه ابرمن مادرانه ظاهر شده است. جان، پسر خانواده از دوران ادیپی گذر نکرده و هنوز در جستجوی ابژه اولیه میل (مادر) است. پلیس ترسیم ابرمن خشمگینی است که سعی در سامان دادن اوضاع دارد و تایتل نمود دانای کل است که به دیگری بزرگ تعمیم داده می شود. توضیحات طراحی صحنه ، لباس، صدا و تمهیدات اجرایی در نمایشنامه بر اهمیت فرم اجرا تاکید می کند. به همین دلیل در این پژوهش به اجرای نمایش که در پاییز سال 1396، به کارگردانی نمایشنامه نویس در تیاتر مستقل تهران اجرا شد، نیز اشاره شده است.

    کلیدواژگان: نقد ادبی، خوانش روانکاوانه، ژک لکان، این یک پیپ نیست
  • صدرالدین طاهری*، آیگین مردانی صفحات 49-66

    گونه های آثار هنری بومی یک قوم با وجود تنوع و گستردگی، نمایشگر زیست جهان پدیدآورندگانی است از یک جامعه خاص و دارای سنت ها و باورهای هم پیوند و مشترک. متن یک موقعیت پویا است که در آن به جای ساختارها و محصولات ثابت، فرایندها و رویه های ارتباطی کانون تجزیه و تحلیل هستند. هر متن یک بینامتن است که آگاهانه یا ناآگاهانه از بایگانی سترگ فرهنگ بشری وام می گیرد. گونه ای از ارتباط میان دو متن ترجمه بیناسامانه ای است؛ در این حالت تفسیری برای فهم معنای نشانه های یک نظام نشانه ای به یاری نشانه هایی از یک نظام نشانه ای دیگر صورت می گیرد. پژوهش حاضر با واکاوی نشانه شناسانه ترانه های سه خشتی و گلیم های قوم کرمانجی شمال خراسان، در جستجوی ارتباطات بینامتنی و بیناسامانه ای این دو جلوه فرهنگی قوم است. داده های کیفی این نوشتار به دو شیوه میدانی و اسنادی یافته اندوزی شده اند و جامعه آماری آن شامل 250 گلیم (بیشترین تعداد در دسترس) و 1386 سه خشتی (تمام نمونه های برگردانده شده به فارسی) است. نشانه های موجود در هر یک از نظام های نشانه ای مورد پژوهش، شناسایی و دسته بندی شده و به صورت کمی و کیفی مورد قیاس قرار گرفته اند. چیدمان این نشانه ها در هر یک از دو سامانه دیداری و کلامی، وابستگی ژرفی با ویژگی های قومی، شرایط اجتماعی اقتصادی، سبک زندگی و تجربه دیرپای تاریخی کرمانج ها دارد. بدون شناخت جایگاه این نشانه ها و فهم لایه های ثانویه آنها، گشایش معنای این متون دشوار خواهد بود. نشانه ها در سه خشتی و گلیم در دو سطح صریح و ضمنی و پنج گروه نشانه ای جانوری، گیاهی، انسانی، اشیاء و پدیده های طبیعی، با یکدیگر ارتباط بینامتنی دارند و بر اساس یافته های این پژوهش، ورود نشانه ها از پیش متن، یعنی سه خشتی، به گلیم قابل ردیابی است.

    کلیدواژگان: ترانه های سه خشتی، گلیم های کرمانجی، بینامتنیت، روابط بیناسامانه ای
  • مهدی قادرنژادحمامیان*، عبدالله آقائی صفحات 67-80

    آبی واربورگ از کلیدی ترین و الهام بخش ترین چهره های سنت آلمانی تاریخ نگاری هنر است. اگرچه یکی از وجوه شناخته شده کار فکری واربورگ ارتباط یا نسبت او با آیکونولوژی است، اما در این مقاله کوشش شده با فراتر رفتن از فهم مرسوم از واربورگ، شمایی از نحوه نگاه «خاص» وی به تصویر در کلیت آن ترسیم شود. بدین منظور با بازخوانی متون کلاسیک واربورگ و تفسیرهای جدید بر آنها تلاش شده است که جایگاه رویکرد وی به «تصویر» در سنت تاریخ نگاری هنر آلمانی  و مفاهیم کلیدی منظومه فکری وی در این زمینه مورد بررسی قرار گیرد. یافته های مقاله نشان می دهد که در این منظومه فکری ردپای اندیشه های متفکرانی چون فردریش نیچه، یاکوب بورکهارت و رابرت فیشر دیده می شود. در این زمینه، دوگانه «آپولونی- دیونیزوسی» فردریش نیچه، مفهوم «همدلی» فیشر و کل گرایی هگلی بورکهات در صورت بندی تلقی خاص واربورگ از دوره رنسانس به وجه خاص و رویکرد وی به تصویر در وجه کلی تاثیرگذار بوده اند. در این زمینه واربورگ خود را وقف مطالعه مفهومی تحت عنوان «حیات بعدی» عهد باستان و مفاهیم پیرامون آن چون پاتوس فرمل، دیالکتیک و همدلی در هنر و اندیشه رنسانس می کند. به نظر می رسد اکثر این مفاهیم حول ایده «بقا» می گردند. به باور واربورگ از آنجایی که هنر دارای یک تاریخ است، تصاویر نیز بقایایی دارند، بقایایی که در پیوند با مفهوم و رد خاطره و در ارتباط با مفهومی به نام پاتوس فرمول خود را آشکار می کنند. واربورگ در این مفهوم به ژست ها و انتقال آنها از طریق هنر توجه دارد. ماحصل چنین تلاشی طرح زبانی خاموش و رها از استدلال است. تحلیل ژست های بیانگر به ارایه راهی غیرمعمول در مورد اشکال گذشته می پردازد و به مخاطب این امکان را می دهد که تصاویر گذشته را در زمان اکنون بیابد. معنای حیات بعدی و بقای تصاویر چنین است. واربورگ با کنار هم گذاشتن تصاویر مختلف در پی کشف چنین مشخصه هایی است.

    کلیدواژگان: آبی واربورگ، تاریخ هنر، حیات بعدی، پاتوس فرمل، خاطره، بقا
  • بامداد امین زاده گوهرریزی* صفحات 81-95

    از ابتدای ابداع عکاسی آراء گوناگونی در باب نسبت میان بدن و رسانه عکاسی مطرح شده است که غالبا در آنها، بدن به مثابه موضوع عکاسی است. گرچه این آراء به زوایای مهم و اساسی در عالم عکاسی می پردازد، اما کمتر تحلیلی به نقش بدن عکاس در خلق تصویر عکاسانه اشاره دارد. نوشته حاضر با تمرکز بر مفهوم ادراک بدنمند که نزد موریس مرلو-پونتی  مشخصا فریضه ای بدنمندانه است و نقد های دامنه دار او بر رسانه عکاسی تلاش دارد نسبت خوانش های مرلو-پونتی1 را با جهان عکاسی مورد کنکاش قرار دهد و روشن سازد چگونه بدن در عکاسی نقشی ورای موضوعیت اثر عکاسانه دارد. هدف این متن آن است که نشان دهد گرچه برای مرلو-پونتی عکاسی کنشی بیش از منجمد کردن لحظه ای خاص نبود که فاقد توانایی ها و قابلیت های سایر رسانه های هنری است و بدین دلیل در کانون اندیشه ورزی این اندیشمند جای نداشت اما با فرض چنین موضوعی نزد او که ادراک از جهان از منظر سوبژکتیویته بدنمند تبیین می شود، می توان عکاس را نیز مانند هر هنرمند دیگری در بطن چنین خوانشی قرار داد. مقاله پیش رو، که جزو پژوهش های کیفی است و به شیوه توصیفی-تحلیلی به انجام رسیده است. در تلاش برای یافتن پاسخی برای این پرسش است که اتخاذ رویکرد تقلیل گرا به عکاسی از جانب مرلو-پونتی به واسطه نوع خوانشی از عکاسی شکل می گیرد که منحصر و محدود به قابلیت ها عکاسی در اوایل قرن بیستم و بالطبع آن نگاهی است که عکاسی را صرفا بازنمایی عینی جهان پیرامون می داند. چنین موضوعی سبب گردیده است که سویه های پراهمیتی از رابطه میان عکاس، عکس و جهان در نوشته های او مغفول ماند در حالی که می توان با آشکار ساختن و تعمق در باب نقد های او امکانی را برای تسری ایده های مرلو-پونتی به جهان عکاسی فراهم آورد و از چنین رهگذری چهره متفاوتی از او به نمایش گذاشت.

    کلیدواژگان: مرلو-پوتنی، عکاسی، بدن، بدنمندی، قصدیت حرکتی، قصدیت بدنی، ادراک
  • سید نوید برزنجی، مریم بختیاریان*، فیروزه شیبانی رضوانی صفحات 97-111

    مرلوپونتی، در-جهان-بودن را از هیدگر به عاریت می گیرد اما در برابر نظر او منفعل عمل نمی کند. مرلوپونتی از موضوع در- جهان- بودن، برای تبیین ادراک حسی و بدنمندی استفاده می کند. دازاین هیدگری و سوژه بدنمند مرلوپونتی، در جهان پرتاب شده هستند. این سخن بدان معناست که جهان، برابر ایستای تفکر انسان نیست و انسان پیش از تامل و تعقل پرتاب شده در جهان است و جهان را بی واسطه درک می کند. هنرمندان از طریق در-جهان-بودن و کنش بدنی، جهان را آشکار می کنند. نقاشی های سزان نقطه تلاقی تفکر هیدگر و مرلوپونتی برای اندیشه پیشاتعقلی هستند  و این نشان می دهد  نقاش از جهان جدا نیست. در این مقاله تلاش شده است تشابه و تفاوت در-جهان-بودن هیدگر و مرلوپونتی از طریق توجه به نقاشی های سزان بررسی شود. هدف این مقاله آن است روشن سازیم؛ مرلوپونتی تلقی خاصی از در-جهان- بودن و به تبع آن بدنمندی دارد که در برخی موارد مغایر فهم هیدگر است اما هر دو فیلسوف بر نقش آثار سزان در پدیداری جهان صحه می گذارند. داده های ضروری این مقاله پس از گردآوری  از طریق مطالعه کتابخانه ای و جستجوی اینترنتی جمع آوری شده، سپس توصیف و تحلیل شده اند و در کنار آن توجهی به آثار سزان شده است. از این طریق چگونگی تاثیر در- جهان- بودن هیدگر بر تحلیل مرلوپونتی از نقاشی های سزان، مورد واکاوی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: مرلوپونتی، در- جهان- بودن، هیدگر، هنر، سزان
|
  • Zahra Fanaei* Pages 7-20

    Attention to the narrative structure of stories from the twentieth century followed the science of linguistics and then semiotics as a branch of science. The narration of Sheikh Sanan is the most famous and longest story of Attar, which has been analyzed many times in terms of literature, narration and artistic since its creation. In the field of narration, Grimas proposed a comprehensive rule for analyzing the spiritual foundations of the text by recognizing its linguistic structures, and based on this, he proposed the study of characters and their actions based on the three verbs of wanting, knowing and being able.Also, the use of active-passive, transmitter-receiver and inhibitor-helper interaction actors and And highlighting by contrasts are items that can be seen in addition to the story in the images and drawings created from it and provide an artistic area of the story. This research has been done in a descriptive-analytical manner with the aim of recognizing, analyzing and adapting the characters of the story and drawing based on Grimas’ action model and has analyzed two drawings of Sheikh Sanan’s story and matching it with the story. The research questions are: What are the personality patterns of the actor used in the story and drawings of Sheikh Sanan? How verbal and conceptual contrasts are used in stories and drawings? The results show that all the models of active, passive, transmitter, receiver, inhibitor, helper are used in the story and paintings. The difference is that in the paintings of Mantiq al-Tair, the pattern of deterrent action is very weak and there is no supporting actor. Painters have used other elements such as nature, architecture, color, viewing angle, etc. to compensate for verbal. The research is done with a comparative approach and using library studies.

    Keywords: Sheikh Sanan story, Grimas actor pattern, literature, Persian paintings
  • MohammadAmin Andalibi*, Ataollah Koopal Pages 21-34

    Sophocles’ Ajax is among the most significant plays in ancient Greek literature, and William Faulkner’s The Sound and the Fury is an important modern novel. This study considers these two works using Gérard Genette’s Focalization term in Narratology theory. Focalization is a feature of the point of view in narrative and is described by characters’ action, emotional reaction and speech. This study investigates the narratives of the main characters in both works based on Genett’s theory. The main point in comparing these two works is how focalization is formed in each text regarding the narrative of each character, emotional and cognitive conditions in which characters consider the event and what kind of action do they take based on that conditions. This paper uses qualitative research method and is based on library research and record keeping. It analyzes the written resources using content analysis and descriptive method, while exploring both texts comparatively and applicably. The results show that focalization is transferred from one character to another in both works and both can be compared based on the resemblance of the narrative’s direction.

    Keywords: Ajax, The Sound, the Fury, Gérard Genette, narrative, point of view, focalization
  • Ghazal Naeemi*, Hasan Bolkharighahi, Farindokht Zahedi Pages 35-48

    The uncertainty of the events, behaviors and relationships of characters are important features of the play This is not a Pipe, written by Seyyed Mohammad Mosavat. This study is an analytical-descriptive research, using Jacques Lacan theories in psychoanalytic criticism and it is conducted with the aim of examining the relationships of family members, their conversations and actions. According to the results of the research,  Lacan’s three orders are spotted in the play. The imaginary order is seen as a mirror stage in the dualities of the play. Such as the narratives about the presence or absence of Mommy, Maria, and Papa, the existence of John’s double, and characters that can be depicted on the Mobius strip, namely Mommy / Maria (common role: object of desire), and Jim / Papa (common role: first father). The symbolic representation of the text is Title. By turning invisible events into text, Title makes the real thing translatable to us with the help of language, which is the agent of the symbolic order. The police are another representative of the symbolic order that seeks to establish law and clarify events. He is, in a sense, an angry superman who has come to restore order. In addition to the police, superman is also reflected in the character of Mommy. John has returned to the Oedipal complex due to the trauma caused by Maria’s betrayal, and for this reason he is still looking for the original object of his desire (i.e. Mommy) and the maternal superman dominates him. On the other hand, he is also under the control of the primary father. Form, paranoid characters, illusions and unjustifiable events from the perspective of the real world are reflected as the representatives of the Real order in the play.

    Keywords: Criticism, psychoanalytic reading, Jacques Lacan, Seyyed Mohammad Mosavat, This is not a pipe
  • S.Taheri* Pages 49-66

    Diverse artistic media in a nomadic community, despite their differences, represent the familiar traditions and beliefs of their creators. Text is a dynamic site in which relational processes and practices are the focus of analysis instead of static structures and products. Every text is an intertext that borrows, knowingly or not, from the immense archive of previous culture. Intersemiotic translation or transmutation is an interpretation of verbal signs by means of signs of nonverbal sign systems. With a semiotic analysis of the Sechischti lyrics and kilims of the Kurmanj people of the North Khorasan, the present study seeks intertextual and intersemiotic connections between these two sets of cultural texts, from two distinct types of sign systems: verbal and visual. This paper’s qualitative data has been collected in both field and documentary methods, and its statistical population includes 250 kilims and 1386 kilims Sechischtis. The arrangements of these signs in each of the two visual and verbal systems have a deep dependence on ethnic characteristics, socio-economic conditions, lifestyle and long-standing historical experience of the Kurman people. Without knowing the values of these signs and understanding their secondary layers, it won’t be easy to decipher these texts. The common signs used in both sign systems, have analyzed both denotative and connotative and categorized into five groups: human, animal, plant, natural phenomena and object signs. In all these categories, intertextual communication is visible. According to this study’s findings, the entry of signs can be traced from the Sechischti to the kilims.

    Keywords: Sechischti Lyrics, Kurmanji Kilims, Intertextuality, Intersemiotic Relations
  • Mehdi Qadernezhad*, Abdollah Aghaie Pages 67-80

    Warburg is one of the most inspiring figures in the German tradition of art historiography. Although one of the well-known aspects of Warburg’s intellectual work is its relation to iconology, this article seeks to go beyond the conventional understanding of Warburg to mapping a picture of his “special” view of the image as a whole. To this end, by re-reading the classic Warburg texts and new interpretations of those texts, an attempt has been made to examine the place of his approach to the “image” in the tradition of German art historiography and the key concepts of his intellectual system in this field. The findings of the article show that in this system of thought, we can see the traces of the ideas of thinkers such as Friedrich Nietzsche, Jakob Burckhardt and Robert Vischer. In this context, Nietzsche’s “Apollonian-Dionysian” dichotomy, Fisher’s concept of “empathy” and Hegelian Burckhardt’s totalitarianism were influential in formulating Warburg’s particular conception of the Renaissance art. In this regard, Warburg devotes himself to the study of a concept called the “afterlife” of antiquity and other concepts such as pathos formula, dialectic, and empathy in Renaissance art and thought. It seems that most of these concepts revolve around the idea of “survival.” According to Warburg, since art has a history, images also had remnants, remnants that reveal themselves in connection with the concept of memory and in connection with a concept called pathos-formula. In this sense, Warburg focuses on gestures and their transmission through art. The result of such an effort is a silent language design free from argument. Expressive gesture analysis offers an unusual way of looking at past shapes and allows the audience to find images of the past in the present. This is the meaning of the afterlife and the survival of the images.

    Keywords: Aby Warburg, Art History, afterlife, pathos-formal, memory, survive
  • Bamdad Aminzadeh* Pages 81-95

    From the beginning of photography, various views were presented about the relationship between the body and photography, most of which focused on body as the subject of photography. Although such views address significant aspects of photography, very few studies have concentrated on the photographer’s body in creating works of art. Focusing on the concept of bodily perception, which is a bodily phenomenon in Maurice Merleau-Ponty’s point of view, and employing his extensive reviews on photography, this study investigated Merleau-Ponty’s theories with regard to photography in order to indicate how the body in photography takes a position beyond a mere subject of photography. This study intended to show that although Merleau-Ponty considered photography as nothing but mere freezing of a moment in time, which lacks the capabilities of other art media and thus was not in the center of his thought, he believed that the world is perceived through the subjective perspective of the body. Thus, like any other artist, the photographer can be considered at the core of such a reading. This paper would try to find a suitable answer about the idea of Merleau-Ponty’s reductionist approach to photography at early 20th century. It seems that the main reason of this attitude is the ignorance of many essential aspects of the relationship among the photographer, the photograph, and the world. However, by reflecting on his criticisms, Merleau-Ponty’s opinions can be applied to photography, presenting a different view of him.

    Keywords: Merleau-Ponty, photography, body, embodiment, body intentionality
  • Navid Barzanji, Maryam Bakhtiarian*, Firoozeh Sheibani Pages 97-111

    Merleau-Ponty borrows “being-in-the-world” from Heidegger but is not passive in the face Heideger’s thoughts. He uses the subject of being-in-the-world to explain perception and embodiment. Heidegger’s Dasein and the embodiment subject of Merleau-Ponty are thrown into the world. This means that the world is not equal to the object of human thought, and man is thrown into the world before contemplation and reason, and understands the world directly. Artists reveal the world through being-in-the-world and physical action. To Cézanne’s paintings, the intersection of Heidegger and Merleau-Ponty’s thought is for pre-rational thought, because painting is not separate from the world. In this article, an attempt has been made to consider the similarities and differences in the world-existence of Heidegger and Merleau-Ponty through attention to Cézanne’s paintings. The results of this study shows that Merleau-Ponty has a conception of being-in-the-world and, consequently, a bodily being, which in some cases it contradicts Heidegger’s understanding, but both philosophers confirm Cezanne’s the role of works in the phenomenon of the world.

    Keywords: Merleau Ponty, being- in- the world, Heidegger, art, Cézanne