فهرست مطالب

رفتار حرکتی - پیاپی 45 (پاییز 1400)

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 45 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حمید صداقت*، فضل الله باقرزاده، محمود شیخ، ناصر نقدی صفحات 17-35

    هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر دو روش برنامه تمرینی حرکتی و بازی های کامپیوتری بر مهارت های حرکتی کودکان مبتلا به اختلال سندرم داون بود. برای این منظور، تعداد 30 نفر از دانش آموزان مدارس استثنایی مازندران با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پس از همگن سازی نمرات در مرحله پیش آزمون، آزمودنی ها در سه گروه 10 نفری شامل دو گروه تجربی (برنامه تمرینی حرکتی و بازی های کامپیوتری) و یک گروه کنترل قرار گرفتند. افراد گروه های تجربی به مدت 8 هفته ، هفته ای سه جلسه ی 45 دقیقه ای به انجام بازی های منتخب پرداختند. گروه کنترل هیچ برنامه خاصی دریافت نکرد و زندگی روزمره خود را انجام دادند. در پایان مداخلات تمرینی، پس آزمون گرفته شد. آزمون برونینکس اوزرتسکی برای ارزیابی عملکرد حرکتی استفاده شد. از آزمون تی وابسته، تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح 05/0P برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که بین گروه های بازی کامپیوتری و کنترل و همچنین گروه برنامه تمرینی و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد (به ترتیب013/0P= و001/0P=). اما بین گروه های بازی های کامپیوتری و برنامه تمرینی تفاوت معناداری مشاهده نشد (479/0P=). بنابراین، به نظر می رسد که علیرغم برخی نظرات که بازی های کامپیوتری را در بهبود رشد حرکتی بی تاثیر می دانند، استفاده درست از آن در بهبود رشد حرکتی کودکان مبتلا به سندرم داون موثر است و همچنین برنامه تمرینی حرکتی می تواند در بهبود عملکرد حرکتی آنها مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: برنامه حرکتی، بازی های کامپیوتری، مهارت های حرکتی، سندروم داون
  • حیدر مهرابی، مهدی شهبازی*، الهه عرب عامری، شهزاد طهماسبی بروجنی، حسام رمضان زاده صفحات 37-59

    هدف تحقیق حاضربررسی تاثیر تداخل زمینه ای درشرایط یادگیری آشکاروپنهان برهماهنگی و‏عملکرد حرکتی کودکان دیرآموز بود.‏به این منظور60کودک دیرآموز بامیانگین سنی80/0±82/12سال،به صورت دردسترس انتخاب وپس از کسب شرایط ورود به تحقیق و رضایت نامه بر اساس نمرات پیش آزمون به طور همگن در چهار گروه (تمرین آشکار بدون تداخل، ‏تمرین آشکار با تداخل، تمرین پنهان بدون تداخل و تمرین پنهان با تداخل) تقسیم شدند. ضریب هوشی با آزمون هوش وکسلر نسخه چهارم، هماهنگی حرکتی توسط آزمون هماهنگی دو دستی و عملکرد با دستگاه پیگردی چرخان سنجیده شد. سپس دوره تمرین چهار جلسه (با چهار بلوک نه کوششی در هر جلسه) تمرین با دستگاه پیگردی چرخان را در تمرین ویژه گروه های خود اجرا کردند. پس از چهار جلسه تمرین، مجددا شرکت کنندگان در متغیرهای فوق مورد اندازه گیری قرار گرفتند و نتایج آن به عنوان پس آزمون ثبت شد. برای تحلیل داده ها بین یادگیری گروه ها از آزمون تحلیل واریانس مرکب 2(نوع یادگیری) *2(شرایط ‏تمرین)در مراحل پس آزمون و یادداری در سطح معنی داری(05/0≥p) انجام شد. نتایج نشان می دهد در آزمون اکتساب و یادداری هماهنگی تفاوتی بین یادگیری آشکار و پنهان وجود نداشت(05/0<p).در اکتساب عملکرد حرکتی تفاوتی بین یادگیری آشکار و پنهان وجود نداشت(05/0<p).اما در یادداری عملکرد حرکتی تفاوت بین یادگیری آشکار و پنهان معنی دار نبود(05/0>p)و یادگیری پنهان بهبود عملکرد بیشتری را نشان دادند.همچنین در اکتساب عملکرد گروه با تداخل عملکرد برتر و در یادداری گروه بدون تداخل برتر بودند(05/0>p).می توان گفت تمرین کودکان دیرآموز در شرایط با تداخل زمینه ای و یادگیری پنهان به یادداری بهتری منجر می شود.

    کلیدواژگان: تداخل زمینه ای، یادگیری پنهان، یادگیری آشکار، عملکرد حرکتی، کودکان دیرآموز
  • سعید نظری کاکوندی، علیرضا صابری کاخکی*، حمیدرضا طاهری تربتی، حسن رهبان فرد صفحات 61-90
    هدف از مطالعه حاضر بررسی آرایش مختلف تمرین بر یادگیری زمانبندی نسبی یک تکلیف حرکتی بود. بدین منطور 64 شرکت کننده بصورت در دسترس با دامنه سنی (4= انحراف معیار ،22= میانگین) انتخاب و به صورت تصادفی در پنج گروه (کنترل، کم خطا، پرخطا، تصادفی و نظام دار فزاینده) تقسیم شدند. این پژوهش در چهار مرحله: الف) پیش آزمون (10 کوشش)، ب) سه جلسه اکتساب برای هر گروه آزمایشی(45 کوشش در هر جلسه در مجموع 135 کوشش تمرینی)، ج) یادداری10دقیقه و 24 ساعته (10 کوشش برای هر آزمون) پس از مرحله اکتساب، د) انتقال 10 دقیقه و 24 ساعته (10 کوشش برای هر آزمون) پس از مرحله اکتساب انجام شد. در مرحله اکتساب، چهار گروه آزمایشی، بجز گروه کنترل، تکلیف زمانبندی را با سه سطح دشواری متفاوت(ساده، متوسط، دشوار) با دریافت بازخورد تمرین کردند. تحلیل داده‎ها با استفاده از آنالیز واریانس مرکب، تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون تعقیبی LSD انجام گرفت. یافته ها در زمانبندی نسبی (RMSE) نشان داد که در پیش آزمون تفاوت معناداری بین گروه ها وجود ندارد. به علاوه، در آزمون های یادداری و انتقال، گروه های کم خطا و نظام دار فزاینده عملکرد بهتری نسبت به گروه های دیگر داشتند، همه (05/0≥PS). همچنین در آزمون انتقال تکیف ثانویه (24 ساعت) گروه‎های کم خطا و نظام دار فزاینده عملکرد بهتری در مقایسه با سایر گروه‎ها داشتند، همه (05/0≥PS). نتایج حاکی از آن است که تمرین در گروه های کم خطا و نظام دار فزاینده منجر به یادگیری بهتر تکلیف و تعمیم دهی بهتر آن به شرایط جدید می گردد. این یافته‎ها مطابق با نظریه های یادگیری پنهان و بازپردازش آگاهانه می باشند.
    کلیدواژگان: تمرین نظام دار فزاینده، یادگیری حرکتی ضمنی، یادگیری کم خطا و پرخطا، زمانبندی نسبی
  • معصومه قربانی مرزونی، عباس بهرام*، فرهاد قدیری، رسول یاعلی صفحات 91-112

    پیچیدگی شیوه های آموزشی و مقوله تفاوت های فردی، چالش های فراوانی برای متخصصین امر آموزش مهارت های حرکتی ایجاد نموده است. بنابراین هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی آموزش خطی و غیرخطی بر عملکرد مهارت های حرکتی دستکاری بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کودکان دختر 8 ساله دبستان های واقع در شهر بابلسر بودند که 55 نفر از آنان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به مدت 6 هفته، هفته ای 2 بار در برنامه مداخله ای که شامل آموزش خطی (انجام تمرینات تجویزی و تکراری) و آموزش غیرخطی (دستکاری قیود تکلیف مانند تجهیزات و دستورالعمل ها) برای بهبود عملکرد مهارت های حرکتی دستکاری بود، شرکت کردند. ابزار گرد آوری اطلاعات شامل، آزمون های کمی یا محصول محور تعدیل شده دقت پرتاب از بالای شانه، آزمون شوت مور- کریستین تعدیل شده برای کودکان و آزمون دریبل مارپیچ بسکتبال بود. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل واریانس مختلط مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد در مهارت دقت پرتاب، مهارت دریبل مارپیچ و مهارت ضربه با پا، تفاوت معنی داری بین دو گروه آموزش خطی و غیرخطی وجود داشت (0/01>p) و کودکان برخوردار از آموزش غیرخطی نسبت به کودکان برخودار از آموزش خطی از سطح عملکرد بالاتری در مهارت های حرکتی دستکاری برخودار بودند. در نتیجه توصیه می شود معلمان و مربیان با بکارگیری رویکرد آموزشی غیرخطی در آموزش مهارت های حرکتی بنیادی به کودکان در دستیابی به نتایج عملکرد بهتر در محیط پویای یادگیری کمک کنند.

    کلیدواژگان: آموزش غیرخطی، محیط پویای یادگیری، مهارت های حرکتی بنیادی، دستکاری قیود، کودکان
  • زهرا فتحی رضایی*، الهه یوسفی صفحات 113-134

    بازی یکی از محرک های مورد نیاز کودکان است و سهم عظیمی از هویت و تجارب کودک در آن کسب می شود. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه بازی در محیط های مختلف (فضای باز طبیعی و سرپوشیده) بر مهارت های ادراکی-بینایی و بهره هوشی کودکان پیش دبستانی است.پژوهش حاضر از نوع علی-مقایسه ای بوده که بصورت میدانی انجام شد. جامعه ی آماری آن کودکان 6-4 ساله شهر تبریز بودند که نمونه آماری شامل دو گروه 30 نفره بود که به صورت هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای سنجش مهارت های ادراکی-بینایی از آزمون فراستیگ و برای سنجش بهره هوشی از آزمون مهارت شناختی آدمک گودیناف استفاده شد. داده ها با استفاده از روش آماری تی مستقل و تحلیل واریانس چند متغییری در نرم افزار spss22 در سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج نشان می دهد در کل ادراک بینایی کودکان(0001/0=P) و در بین خرده مقیاس های ادراک بینایی، هماهنگی حرکتی چشم (0001/0=P)، متن و زمینه (003/0=P)، وضعیت در فضا (003/0=P)، روابط ویژه (004/0=P) و همچنین در بهره هوشی نیز (001/0= p) بین دو گروه تفاوت معناداری وجود داشت. بطوری که نمرات کودکانی که در فضای باز طبیعی بازی می کردند، بیشتر از نمرات کودکانی بود در در فضای سرپوشیده بازی می کردند.نوع محیطی که کودکان در آن فعالیت می کنند، بر رشد آنها اثرگذار است. محیط طبیعی، محیطی غنی از محرک هاست که بر رشد کودکان تاثیر چشمگیری دارد. برهمین اساس پیشنهاد می شود در دوران کودکی، جهت بهبود مهارت های ادراکی-بینایی و افزایش بهره هوشی، کودکان در فضاهای باز طبیعی فعالیت بیشتری داشته باشند.

    کلیدواژگان: بازی، ادراک بینایی، بهره هوشی، کودکان، محیط
  • رضوان عظیمی، بهروز عبدلی*، محمدعلی سنجری، رضا خسروآبادی صفحات 135-158
    مطالعات قامت و شناخت نشان دادند که کنترل قامت تحت تاثیر تکلیف شناختی است. از این رو تاثیر عوامل مختلف مانند دشواری تکلیف در یک الگوی تکلیف دوگانه مورد بررسی قرار گرفته است اما همچنان اثر دشواری تکلیف شناختی و تکلیف قامتی بر کنترل قامت به روشنی مشخص نشده است. بنابراین، این مطالعه باهدف بررسی تعامل اثر دشواری تکلیف شناختی و قامتی بر کنترل قامت انجام شد. بیست داوطلب جوان سالم (میانگین سنی3/2±22 سال)، برای اجرای 6 شرایط آزمایشی تصادفی روی صفحه نیرو ایستادند. شرایط شامل ترکیب دو سطح دشواری تکلیف قامتی (ایستادن روی سطح زمین و سطح باریک) و سه سطح دشواری تکلیف شناختی (بدون تکلیف شناختی، آسان و دشوار) بود. نتایج تحلیل واریانس دوراهه با سطح معنی داری 05/0>P، کاهش قابل توجهی در انحراف معیار مرکز فشار در جهت قدامی-خلفی و میانی-جانبی در شرایط تکلیف شناختی دشوار در هر دو تکلیف قامتی را نشان داد (05/0>P). همچنین، تکلیف شناختی آسان باعث کاهش انحراف معیار مرکز فشار در جهت قدامی - خلفی در شرایط ایستادن روی سطح باریک شد (05/0>P). با توجه به نتایج تحقیق حاضر، به نظر می رسد که تکلیف شناختی دشوار به سهم بزرگ تری از ظرفیت توجه نیاز داشته و منجر به دور کردن توجه از تکلیف قامتی می شود. بنابراین پردازش خودکار اجازه دارد تا قامت را بدون محدودیت و از طریق فرایندهای غیرهشیار، سریع و بازتابی به صورت کارآمدتری تنظیم کند. همچنین دشواری تکلیف قامتی بر اثرگذاری تکلیف شناختی موثر است در نتیجه در طراحی مداخلات مناسب، توجه به اثرات تعاملی تکلیف قامتی و شناختی ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: توجه، کنترل خودکار، تکلیف ثانویه، تکلیف قامتی، دشواری
  • هومن فهیمی، مرضیه بلالی*، شهاب پروین پور صفحات 159-183

    هدف از این مطالعه مقایسه نقش آموزش خطی و غیرخطی بر خلاقیت تیمی و فردی در فوتسالیست های مبتدی بود. در این مطالعه 30 دانشجو از دانشگاه تبریز به روش داوطلبانه شرکت کردند. آزمودنی ها در هر یک از گروه های خطی و غیرخطی (15 نفر در هر گروه) به صورت تصادفی تقسیم شدند و به مدت سه ماه مهارت های فوتسال و بازی فوتسال را تمرین کردند. متغیرهای وابسته به روش تحلیل فیلم اندازه گیری شدند. نتایج آزمون تحلیل کوواریانس برای اعمال مناسب و نامناسب و آمار توصیفی برای اعمال خلاق و ابداعی و خلاقیت تیمی نشان داد روش غیرخطی بهتر از روش خطی است. این نتایج بر دست کاری قیود به جای ارایه بازخورد و الگو تاکید دارد و برای مربیان و معلمان کاربرد دارد و توصیه می شود این افراد برای به کارگیری روش های نوین یادگیری آموزش ببینند.

    کلیدواژگان: یادگیری حرکتی، خلاقیت فردی، خلاقیت تیمی، روش خطی، روش غیرخطی
|
  • Hamid Sedaghat *, Fazlollah Bagherzadeh, Mahmoud Sheikh, Naser Naghdi Pages 17-35

    The purpose of this study was to investigate the effect of two methods of motor practice and computer games on motor skills in children with Down syndrome disorder. For this purpose, 30 students who were studying in exceptional schools in Mazandaran were selected with available sampling method. After homogenizing the scores in the pretest, participants were divided into three groups of 10 people including two experimental groups (motor practice and computer game groups) and one control group. Experimental groups participated in selective games for 8 weeks, three 45-minute sessions a week. The control group did not received any treatment and lived their daily life. At the end of the training interventions, a post-test was conducted. Bruininks Oseretsky test was selected to evaluate motor activity. Dependent t-test, Covariance analysis and Bonferroni post hoc test were used for data analysis at P0.5 level. The results showed that there is a significant difference between computer games and control groups as well as the training program and control group (P =0.013 and P= 0.001, respectively). However, there was no significant difference between the groups of computer games and the training program (P = 0.479). Therefore, it seems that despite some ideas that make computer games ineffective in improving motor development, its proper use is to improve the motor development of children with Down syndrome; also training program can also perform important role in improving their motor skills.

    Keywords: Motor practice, computer game, motor skills, Down syndrome
  • Heydar Mehrabi, MEHDI SHAHBAZI *, Elahe Arabameri, Shahzad Tahmasebi Boroujeni, Hesam Ramezanzade Pages 37-59

    The aim of this study was to investigate the effect of contextual interference in implicit and explicit condition on the coordination and motor function in slow- learning children.For this purpose,60 slow- learning children with a mean age of12.28±0.80years where selected in available.After obtaining the terms of entry and consent, based on the pretest scores were divided into four groups(explicit practice without interference, explicit practice with interference,implicit practice without interference,implicit practice with interference).IQ was measured using Wechsler's Intelligence Test, fourth edition, bimanual coordination by the Vienna test and performance with a rotatory follow-up device. Then, the Four-session training (four blocks - nine attempts per session) was performed with a Pursuit rotatory in their special training sessions. After four sessions of training, the participants of the group were again measured in the above variables and the results were recorded as a post-test. For analysis of data, outcomes of the groups were analyzed by mixed analysis of variance 2(learning type)× 2(practice conditions) at post-test and retention stages at a significant level (p≤0.05).The results show that there is no difference between implicit and explicit learning in the acquisition and retention test (p<0.05).There is no difference between implicit and explicit learning in acquiring motor function (p<0.05).But in retention of motor performance, the difference between implicit and explicit learning was significant (p<0.05) and implicit learning showed better performance. In general, it can be said that in slow- learning children, the situation with the interaction of the implicit learning background leads to better memorization.

    Keywords: contextual interference, Implicit learning, Explicit Learning, Motor performance, Borderline children
  • Saeed Nazari Kakvandi, Alireza Saberi Kakhki *, Hamidreza Taheri, Hassan Rohbanfard Pages 61-90
    The aim of this study was to investigate the different arrangement of practice on the learning the relative timing was a fine motor task. For this reason 64 Participants were selected aged 22±4 years as accessible samplas randomly assigned to one of 5 groups (control, errorful, errorless, gradual increases and random). This study was carried out in four phases which including, which included pre-test (PRT), acquisition (ACQ), and 10-min and 24-hr, delayed retention and transfer tests. First phase (pre-test), subjects participated in 10 trials without knowledge of results (KR) on four-segment timing task. In the acquisition phase, a timing task with three different difficulty levels (simple, moderate, and difficult) was practiced in three sessions of 45 trials with feedback on the total movement time (TMT) and time of each segment of the task (intermediate times; ITs) by experimental groups, except for control. Then, 10-min and 24-hours after the acquisition phase, delayed retention and transfer tests were performed. The findings showed that there was no significant difference between the groups in the pre-test. However, in the 10 minute and 24 hour retention / transfer tests, all groups performed better than the control group. Additionally, in all retention and transfer tests, errorless and gradual increases groups in the relative timing (intermediate times) (RMSE), These results show that practice in gradual increases and errorless groups leads to a better learning of the task and its generalization to new conditions that are consistent with the implicit learning and reinvestment theories.
    Keywords: systematically Increasing practice schedule, Implicit Motor Learning, errorless, errorful learning, relative timing
  • Masomeh Ghorbani Marzoni, Abass Bahram *, Farhad Ghadiri, Rasol Yaali Pages 91-112

    The complexity of educational practices and the issue of individual differences has created many challenges for motor skills educators. So the purpose of this study was to compare effectiveness linear and nonlinear pedagogy on manipulation motor skills performance of children. The population of this study included all girl children of 8 years old primary schools in Babolsar city that 55 children of them were selected using accessible sampling method and participated for 4 weeks, twice a week, in interventional program involving linear pedagogy (performing prescriptive and repetitive exercises) and nonlinear pedagogy (manipulation of task constraints including equipment and instructions) to performance improvement of manipulation motor skills. Data collection tools included quantitative or product-oriented tests adjusted of overarm throwing accuracy, Moore-christine shot test (modified for children) and basketball spiral dribble test. The data were analyzed using Mix-ANOVA analysis test. The results showed that there was a significant difference between the two nonlinear and linear pedagogy groups in throwing accuracy skills, spiral dribbling skill and kicking skill (P<0/001) and Children with nonlinear pedagogy had a higher level of performance in manipulation motor skills than those with linear pedagogy. As a result, it is recommended that teachers and educators help children to achieve better performance outcomes in a dynamic learning environment by applying a nonlinear pedagogy approach to teaching Fundamental motor skills to children.

    Keywords: nonlinear pedagogy, Dynamic learning environment, Fundamental motor skills, Manipulation of constraints, Children
  • Elaheh Yousefi Pages 113-134

    Play is one of the most needed stimuli for children and it has a huge share of the child's identity and experiences. The purpose of this study was to compare the play in different environments (natural and indoor spaces) on visual perception skills and IQ of preschool children.This study was a causal-comparative study conducted in the field. The statistical population consisted of 4-6 year old children in Tabriz city. The sample consisted of two groups of 30 people who were purposefully selected as the sample. Frostig test was used to assess perceptual-visual skills and Goodenoough’s cognitive skill test was used to measure IQ. Data were analyzed using independent t-test and multivariate analysis of variance in SPSS software at the significant level of 0.05.The results show that there was a significant difference between the two groups in the overall children's visual perception (P = 0.0001) and among the subscales of visual perception, eye motor coordination (P = 0.0001), figure-ground (P = 0.003), position in space (0.003), special relationships (p = 0.004) and also in intelligence (p = 0.001). The scores of children playing naturally outdoors were higher than those of children playing indoors.The type of environment in which children work affects their growth. The natural environment is a rich of stimulus that has a significant impact on children's development. Therefore, it is suggested that children become more active in natural as outdoor spaces at childhood to improve their visual perception skills and increase their intelligence.

    Keywords: Play, visual perception, IQ, Children, Environment
  • Rezvan Azimi, Behrouz Abdoli *, Mohammad Ali Sanjari, Reza Khosrowabadi Pages 135-158
    Posture-cognition studies show that postural control is affected by cognitive task. Therefore, the effect of factors such as task difficulty is evaluated in dual-task paradigm but the impact of difficulty of cognitive and postural task on postural control remains inconclusive. The purpose of the present study was to examine the interaction effect of cognitive and postural tasks difficulty on postural control. Twenty healthy young volunteers (Mean age 22 ± 2.3 years) performed six random conditions while standing on a force platform. Conditions involved combinations of two level of postural task difficulty (standing on the floor and narrow base) and three level of cognitive task difficulty (without, easy and difficult cognitive tasks). Two way ANOVA (significant level p < 0.05) results demonstrated marked decrease in the standard deviation of the center of pressure in the anterior-posterior and medial-lateral directions for the difficult cognitive task condition in both postural task. (p < 0.05). Also, the easy cognitive task reduced the standard deviation of the center of pressure in the anterior-posterior direction in the narrow base standing condition (p < 0.05). According to the results of the present research, it seems that the difficult cognitive task requires a greater part of attention capacity; subsequently, attention is withdrawn from the postural task and automatic control regulates posture more efficiently through unconscious, fast, and reflexive processes. Also, postural control is simultaneously affected by the difficulty of postural and cognitive tasks. Therefore, in designing appropriate interventions, it seems necessary to pay attention to the interactive effects of posture and cognitive tasks.
    Keywords: Attention, Automatic control, Secondary task, Postural task, Difficulty
  • Human Fahimi, Marzie Balali *, Shahab Parvinpour Pages 159-183

    The aim of this study was to compare the role of linear and nonlinear training on team and individual creativity in beginner futsal players. In this study, 30 students from Tabriz University participated voluntarily. Subjects in each of the linear and nonlinear groups (15 people in each group) were randomly divided and practiced futsal game and futsal skills for three months. Variables dependent on film analysis method were measured. The results of analysis of covariance for appropriate and inappropriate actions and descriptive statistics for creative and original action and team creativity showed that the nonlinear method is better than the linear method. These results emphasize the manipulation of constraints instead of providing feedback and pattern and are applicable to educators and teachers and it is recommended that these people be trained to use new learning methods

    Keywords: Motor Learning, individual creativity, Team creativity, linear method, nonlinear method