فهرست مطالب

نشریه مطالعات جغرافیایی مناطق کوهستانی
پیاپی 8 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پوراندخت کیانی، سیامک شرفی*، علی امیری صفحات 1-19

    گردشگری ماجراجویانه پدیده ای پیچیده و پویا در گردشگری است که در سال های اخیر به عنوان تفریح در فضای باز به طور فزاینده ای تجاری شده و به سرعت رشد کرده است. ماهیت کوهستانی و تنوع لندفرم های مستعد گردشگری ماجراجویانه در استان کرمانشاه باعث شده تا این گونه از گردشگری از رونق خاصی برخوردار باشد که برگزاری جشنواره ها و همایش هایی با محتوای این نوع از گردشگری دلیلی بر این ادعاست. در این تحقیق هدف شناسایی سایت های مستعد گردشگری ماجراجویانه در استان کرمانشاه و ارزیابی سایت ها بر اساس اهمیت آن ها در جذب گردشگران ماجراجو با استفاده از معیارهای موثر بر رتبه بندی آن ها می باشد. نوع تحقیق کاربردی و روش آن توصیفی- تحلیلی و پیمایشی است. از اطلاعات سایت های گردشگری و ابزارهایی مانند GPS، دوربین عکاسی، نرم افزار Arc GIS و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. بدین صورت که ابتدا ویژگی های سایت های منتخب با استفاده از مطالعات میدانی و اسنادی تهیه و سپس در قالب پرسشنامه توسط کارشناسان و گردشگران ماجراجو تکمیل شد. در ادامه با شناسایی معیارها و زیرمعیارها و وزن دهی آن ها به روش AHP و کوپراس، رتبه بندی سایت ها انجام شد. بررسی 10 سایت مهم گردشگری ماجراجویانه از دید کارشناسان و گردشگران با در نظر گرفتن معیارها و زیر معیارهای موثر نشان داد که معیار گردشگری به عنوان مهم ترین معیار اصلی و تنوع جاذبه ها، سطح جذابیت و امنیت 3 زیر معیار دارای بیشترین امتیاز جهت ارزیابی و رتبه بندی سایت های گردشگری ماجراجویانه در استان کرمانشاه هستند. نتایج نشان داد که سایت های گردشگری دیواره بیستون، دیواره آبشار پیران و غار پرآو دارای بالاترین اهمیت در گردشگری ماجراجویانه استان کرمانشاه هستند. هم چنین اولویت بندی سایت ها حاکی از این است که دیواره نوردی و سنگ نوردی، محبوب ترین گونه های گردشگری ماجراجویانه به شمار می روند.

    کلیدواژگان: گردشگری ماجراجویانه، استان کرمانشاه، دیواره بیستون
  • جواد جهانگیر زاده*، میرنجف موسوی، محمد رسولی، شراره سعیدپور صفحات 21-36

    با توجه به اینکه یکی از مولفه های مهم در رشد اقتصادی و توسعه، جمعیت به لحاظ کمی و کیفی می باشد، مطالعه و تحلیل تحولات ناشی از آن در راستای بهره گیری از ظرفیت های موجود جهت تحقق این مهم ضروری است. بدین منظور نیز تحقیق حاضر سعی داشته است ضمن بررسی آسیب های که در جریان معکوس شدن جریان رشد جمعیت بعد از 1385 و به صدا درآمدن زنگ خطر سالخوردگی در آینده ای نه چندان دور،  اقدام به بیان شدت آسیب، احتمال وقوع آسیب و احتمال کشف و کنترل آسیب جهت تعیین سطح خطر احتمالی در چارچوب مدل FMEA شده است. همچنین جهت درک بهتر دلایل معکوس سازی روند رشد جمعیت و تفاضل اهمیت و عملکرد سیاست ها در چارچوب تحولات جمعیتی از مدل IPA استفاده شده است. لازم به توضیح است، از آنجا که تحقیق خبره محور بوده ، نمونه کارشناسان با استفاده از روش هدفمند(گلوله برفی) 20 نفر تعیین شده است. نتایج تحقیق نشان داده است که آسیب های حاصل از تحولات جمعیتی در استان آذربایجان غربی بیانگر 29 خطر در پنج بعد بوده است که 15 خطر در سطح بارز تشخیص داده شده اند که نیازمند اقدامات اساسای می باشند. همچنین نتایج  بررسی اهمیت و عملکرد اقدامات در چارچوب تحولات جمعیتی نشانگر تفاضل زیادی بوده که نشانگر توجه کمتر به مولفه های آینده نگاری جمعیت و تحولات جمعیتی، نگرش مثبت به پنجره جمعیتی ایجاد شده به جای تهدید، توجه به سن ازدواج، شرایط اقتصادی و معیشتی، شرایط و امکانات و تسهیلات ازدواج بوده است، در حالی که می بایست در اولویت اول سیاست های جمعیت قرار گیرند، در حالی که تعقیب سیاست های چون تمرکزگرایی در چارچوب شهرنشینی، سیاست های دوره ای و مقطعی بدون دور اندیشی چون تبلیغات فرزند کم زندگی بهتر بعد از انقلاب و تنظیم خانواده با صرف هزینه های بالا باعث اثرات منفی  شده اند، اگرچه تلاش های مثبت نیز چون بهبود سلامت و بهداشت  نیز صورت گرفته اند.

    کلیدواژگان: جمعیت، آسیب شناسی، مدل های ارزیابی آسیب، آذربایجان غربی
  • حبیب قاسمی، غلامرضا میری*، معصومه حافظ رضازاده صفحات 37-56

    شهر به عنوان یک منبع توسعه مطرح است و جایگاه مدیریت شهری در روند توسعه شهر و بهبود سکونتگاه های شهری نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای دارد. در این میان، حکمروایی خوب شهری در مبحث بازآفرینی بافت فرسوده شهری با استفاده از ظرفیت نهادهای موجود و ایجاد  بسترهای نهادی میان کنشگران زمینه تصمیم گیری و تصمیم سازی پایدار را مهیا می کند. در این راستا هدف پژوهش حاضر، تحلیل نقش حکمروایی خوب شهری در بازآفرینی بافت فرسوده شهری شهرضا بر اساس تیوری داده بنیاد، می باشد. رویکرد حاکم بر فضای تحقیق کیفی و نوع تحقیق کاربردی است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات، از روش گرند تیوری استفاده شده است. نتایج نشان داد، مجموعه شرایط علی با (4 مقوله و 14 مفهوم)، مجموعه شرایط زمینه ای با (3 مقوله و 13 مفهوم)، مجموعه شرایط مداخله گر با (4 مقوله و 12 مفهوم)، مجموعه راهبرد ها با (4 مقوله و 15 مفهوم)، و در نهایت مجموعه پیامد ها و موانع هر کدام با (5 مقوله و 16 مفهوم)، در راستایی افزایش نقاط قوت و کاهش نقاط ضعف بازآفرینی شهری با رویکرد حکمروایی خوب شهری در شهر شهرضا از سوی متخصصان پیشنهاد شده است.

    کلیدواژگان: حکمروایی خوب شهری، نقاط ضعف، نقاط قوت، بازآفرینی بافت فرسوده، شهرضا
  • سعیده فخاری*، میترا صابری صفحات 57-75

    این پژوهش به منظور بررسی خطرات ژیومورفولوژیکی در ژیوتریل ها در منطقه دماوند صورت گرفته است. ژیوتریل ها بهترین مسیرهای پیاده یا سواره برای دسترسی به سایت های زمین شناسی و ژیومورفوژیکی هستند و به عنوان یکی از روش های حفاظت، ایجاد و ساخت مسیرهای مخصوص بازدید در پارک های ملی، طبیعی و ژیوپارک ها طراحی و مورد استفاده قرار می گیرند. لازم به ذکر است، استفاده از ژیوتریل ها یکی از بهترین روش ها برای تنظیم ترافیک، جلوگیری از پراکندگی و بی نظمی بازدیدکنندگان و در نهایت کاهش تخریب محیط زیست می باشد. هدف این پژوهش، ابتدا معرفی مناسب ترین مسیرها جهت استفاده بازدیدکنندگان، کوهنوردان، اکوتوریست ها و دوم شناسایی و پهنه بندی  مناطق پر خطر موجود در منطقه است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی است. در  این پژوهش علاوه بر پیمایش میدانی، از نرم افزار گوگل ارث، نرم افزار GIS ، نقشه های زمین شناسی و توپوگرافی موجود از منطقه مورد مطالعه جهت مسیریابی بهینه استفاده گردید. در مرحله بعد از طرح نمادها برای نشان دادن ویژگی های مسیر و  آنالیز شبکه مسیر در برخی از نقاط منطقه استفاده گردید. نتایج پژوهش به تهیه  د و نقشه ژیوتریل و پهنه بندی خطر از منطقه انجامید. در نقشه ژیوتریل فاکتورهایی مانند: طول مسیر، تعداد ایستگاه ها و تکراری نبودن مسیر رفت و برگشت، هزینه مسیر، مدت زمان مسیر در طراحی آنها مورد توجه قرار گرفت. نقشه پهنه بندی  منطقه  نیز به 5کلاس با خطر خیلی کم، کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد  تهیه گردید.

    کلیدواژگان: خطرات ژئومورفولوژیکی، ژئوتوریسم، ژئوتریل، دماوند
  • مینا خندان* صفحات 77-100

    تغییر تحولات فضایی منطقه کلانشهر تهران تحت تاثیر بازار اراضی و مسکن بوده است. طی سالهای گذشته، رشد بی رویه جمعیت به دلیل مهاجرت و غیره، بازار زمین و مسکن و ساختار فضایی شهر را به شدت تغییر داده است. دستیابی به عدالت فضایی زمین و مسکن همواره ذهن سیاست گذاران شهری و مدیران را به خود مشغول کرده است تا مقدمه توسعه پایدار در ساختار فضایی شهرها فراهم گردد. بنابراین بکارگیری سیاست های مناسب جهت برون رفت از وضعیت نامناسب رانت در فضاهای شهری امری ضروری بوده و از جایگاه بالایی برخوردار می باشد. نوع پژوهش از لحاظ هدف کاربری و ماهیت آن، توصیفی تحلیلی است. هدف این مقاله بررسی و تحلیل عوامل علی و معلولی تاثیر گذار درکنترل بازار زمین شهری تهران می باشد. جامعه آماری مشتمل بر 25نفر از متخصصان و مدیران شهری در کلانشهر تهران می باشد. برای تجزیه و تحلیل نتایج از دیمتل فازی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان می دهد بعد مدیریتی اثرگذارترین و بعد مالی-اقتصادی اثرپذیرترین معیار ابزار کنترل در بازار اراضی کلانشهر تهران بودند. همچنین در ابعاد مالی شاخص مالیات بر نقل و انتقالات مکرر زمین و مالیات بر سود حاصل از فروش، در برنامه ریزی شهری شاخص ضوابط منطقه بندی و ضوبط کاربری اراضی، در بعد مدیریتی شاخص آماده سازی زمین و توسعه اراضی تحت نظارت  و در نهایت بعد حقوقی شاخص تعیین حقوق مالکیت و قوانین ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن  به ترتیب اثرگذارترین و اثرپذیرترین شاخص شناخته شدند.

    کلیدواژگان: اراضی شهری، بازار زمین شهری، دیمتل فازی، تهران
  • حسن عسگری دئفه، علی محمدی*، برهان ریاضی اصفهانی، بهار بیشمی صفحات 101-114

    این تحقیق با هدف درک عوامل موثر بر افزایش تاب آوری شهری در منطقه 22 تهران و بررسی رابطه ساختاری بین این عوامل است. در این تحقیق، محدوده منطقه 22 شهرداری تهران به عنوان نمونه مطالعه موردی انتخاب شده است که علاوه بر بررسی شرایط محیطی، اجتماعی و اقتصادی منطقه، فاکتورهای موثر بر تاب آوری محیط زیست شهری آن نیز مورد مطالعه قرار می گیرد. ابتدا عوامل و ابعاد افزایش تاب آوری محیط زیست شهری منطقه مشخص گردید. سپس پرسشنامه ای تنظیم و این پرسشنامه در بین گروه خبرگان توزیع شد. با کمک نرم افزار SPSS وتحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و آزمون تی) انجام شده است. با توجه به نتایج بدست آمده از آزمون تی نسبت به پاسخ گروه خبرگان، در هیچ یک از ابعاد ششگانه میزان معناداری یافت نشد. همچنین بر اساس نتایج رتبه بندی شاخص ویکور برای ابعاد موثر در تاب آوری در منطقه 22، شاخص اجتماعی- فرهنگی در رتبه اول با مقدار Q برار 782/0 قرار گرفت. پس از آن به ترتیب شاخص های زیرساختی، زیست محیطی، مدیریتی، کالبدی- ساختاری و اقتصادی در رتبه های بعدی قرار گرفتند. پیش بینی می شود با از بین رفتن شیوع ویروس کرونا و سرازیر شدن دوباره گردشگران و مسافران، آسیب ها به حداکثر رسیده و میزان تاب آوری را تا حد زیادی به چالش بکشد. بر همین اساس تبلیغات و کارهای فرهنگی و آموزشی بخصوص در حال حاضر که اکثر مردم در خانه های خود هستند، می تواند بسیار مثمر ثمر برای آینده منطقه باشد.

    کلیدواژگان: اکوتوریسم، تاب آوری، توسعه شهری، تهران
  • موسی اعظمی*، هاجر وحدت مودب صفحات 115-132

    بخش کشاورزی در فرآیند توسعه نیازمند تخصیص بهینه منابع، امکانات و خدمات در جهت دستیابی به اهداف برنامه های توسعه است. امروزه آنچه در توسعه کشاورزی خطر آن احساس می شود نبود یا کم توجهی به راهبردهای بومی شده و متناسب با شرایط محیطی، اجتماعی و تکنولوژی می باشد. در این شرایط یکی از راهکارهای اساسی در شناخت مسایل کشاورزی، شناخت شکاف ها و نابرابری های موجوددر بین مناطق است. در تحقیق حاضر، وضعیت شکاف جغرافیایی شاخص های توسعه کشاورزی شهرستان های استان همدان بررسی و ارزیابی شد.  لذا این پژوهش با هدف منطقه بندی توسعه کشاورزی شهرستانهای استان همدان انجام شده است. جهت جمع آوری داده ها، از آمارهای ثانویه سازمان های مختلف استفاده شده است؛ در این تحقیق که روش منطقه بندی بر مبنای تحلیل مجموعه ای از شاخص ها به منظور ساخت شاخص ترکیبی است، 75 شاخص در سه مولفه انتخاب و برای تحلیل آنها روش ویکور مورد استفاده قرار گرفت برای انجام محاسبات از نرم افزار SPSS و Excel و برای ترسیم نقشه ها و تولید اطلاعات مکان مند از نرم افزار GIS استفاده شده است نتایج حاصل از تکنیک ویکور نشان دهنده نوعی از هم گسیختگی و عدم تعادل در توسعه کشاورزی استان می باشد. بطوریکه شهرستان نهاوند در گروه برخوردارترین، شهرستان های اسدآباد، بهار، تویسرکان، رزن، ملایر و همدان در گروه نیمه برخوردار و شهرستان های فامنین و کبودراهنگ از نظر شاخص های مورد بررسی در این مطالعه غیر برخوردار از لحاظ توسعه کشاورزی بوده اند.

    کلیدواژگان: توسعه کشاورزی، منطقه بندی، نابرابری فضایی، استان همدان
  • اسماعیل نصیری هنده خاله* صفحات 133-150

    هدف این پژوهش، سنجش وارزیابی اثرات حکمروایی خوب بر بازافرینی پایدار بافت های فرسوده شهری خرم اباد  است .در طی چند دهه اخیر با تشدید مسایل باز افرینی بافت های فرسوده ،رویکرد حکمروایی خوب شهری به عنوان اثربخش ترین، و پایدارترین شیوه در بازآفرینی معرفی شده است. با توجه  به این که شهر خرم اباد دارای 28 محله دارای  بافت فرسوده است  و نزدیک به 7درصد از مساحت این شهر راشامل می شود به عنوان عرصه پژوهش انتخاب شده است.روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی است و اطلاعات مورد نیاز از دو روش کتابخانه ای و میدانی جمع آوری شده است . اعتبار پرسشنامه نیز توسط اساتید متخصص در حوزه بافت های فرسوده شهری مورد تایید قرار گرفت. در بررسی پایایی پرسشنامه ها از ضریب الفای کرونباخ بهره گرفته شده که در این پژوهش برابر با رقم 886/0 است.اطلاعات به دست امده ازپیمایش میدانی  با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش شهروندان بافت فرسوده است  که با استفاده از روش نمونه گیری کوکران، حجم نمونه 384 محاسبه شده است. یافته ها نشان میدهد کهکه وضعیت شاخص های حکمروایی خوب شهری در حوزه بافت های ناکارآمد شهر خرم اباد در شرایط مطلوبی قرار ندارد. در بین شاخص های حکمروایی خوب شهری،شاخص حاکمیت قانونی با ضریب تاثیر 98/2 قدرت بیش بینی کننده بیشتری نسبت به سایر شاخص ها دارد. شاخص-های پاسخ گویی،مشارکت و مسیولیت پذیری به ترتیب با ضرایب بتا،643/0، 612/0،610/0، در رتبه های بعدی قرار دارندو شاخص شفافیت با ضریب بتا 421/0 در رده آخر تاثیر گذاری قرار دارد از این رو در سیاست گذاری های بازافرینی پایدار در بافت های ناکارامد شهری خرم اباد، لزوم توجه به تقویت عملکرد حکمروایی خوب شهری بر شاخص های بازافرینی پایدار به طور قطع تاثیر گذار است.

    کلیدواژگان: حکمروایی خوب شهری، بازآفرینی پایدار، بافت فرسوده، شهر خرم اباد
|
  • Pourandokht Kiani, Siyamack Sharafi, Ali Amiri Pages 1-19

    Adventure tourism is a complex and dynamic phenomenon in tourism that has become increasingly commercial and rapidly growing in recent years as outdoor recreation. The mountainous nature and diversity of landforms prone to adventure tourism in Kermanshah province has made this type of tourism particularly prosperous, and holding festivals and conferences with the content of this type of tourism is proof of this claim. In this study, the aim is to identify potentially adventurous tourism sites in Kermanshah province and evaluate the sites based on their importance in attracting adventurous tourists using criteria affecting their ranking. The type of applied research and its method is descriptive-analytical and survey. Information from tourist sites and tools such as GPS, camera, Arc GIS software, and a researcher-made questionnaire was used. In this way, first, the characteristics of the selected sites were prepared using field and documentary studies and then completed in the form of a questionnaire by experts and adventurous tourists. Then, by identifying the criteria and sub-criteria and weighting them by AHP and Copras method, the sites were ranked. A review of 10 important adventure tourism sites from the perspective of experts and tourists, considering the effective criteria and sub-criteria, showed that the tourism criterion as the most important main criterion and variety of attractions, level of attractiveness and security, 3 sub-criteria with the highest score for evaluating and ranking tourism sites adventurous in Kermanshah province. The results showed that the tourist sites of Bisotun Wall, Piran Waterfall, and Parav Cave are of the highest importance in adventure tourism in Kermanshah province. Site prioritization also suggests that wall climbing and rock climbing are the most popular forms of adventure tourism

    Keywords: Adventure tourism, Bisotun wall, Kermanshah province
  • Javad Jahangirzadeh *, Miranjaf Mousavi, Mohammad Rasouli, Sharareh Saeedpour Pages 21-36

    Population in terms of quantity and quality is one of the important components in economic growth and development, and it is necessary to study and analyze it in order to use the existing capacities to achieve goals. For this purpose, the present study aims to express the intensity, the probability of damage, while examining the damage that occurs during the population decline after 2006 and the the ensuing population decline. This damage determined by the FMEA model. The IPA model has also been used to understand the reasons for the decline in population and finding strategies for demographic change. Since the research samples are the experts, the studty used a snowball method and selected 20 people. The results of the research show that the damage caused by demographic changes in West Azerbaijan province are 29 hazards in five dimensions. Fifteen of them are identified at a significant level that requires serious actions. The important actions are as follows: Future predication demographic changes, a positive attitude to the demographic changes, marriage age, economic conditions and livelihoods, and facilities for marriage. Policies such as urbanization growth, temporary measures without follow-ups, and the slogans like “a better life with fewer children” after the revolution had negative effects, although positive effects are improvement of health.

    Keywords: Population, Risk predication, Damage assessment models, West Azerbaijan
  • Habib Ghasemi, Gholamreza Miri *, Masoumeh Hafez Rezazadeh Pages 37-56

    The city is considered as a source of development, and urban management has a very important and decisive role in the process of urban development. In the meantime, good urban governance uses the capacity of existing institutions and creating new institutional structure among actors for sustainable decision-making. In this regard, the purpose of this study is to analyze the role of good urban governance in recreation of the worn-out urban texture in Shahreza based on a ground theory. This method has been used to analyze the information. We exracted the set of causal conditions (4 categories and 14 concepts), the set of contextual conditions (3 categories and 13 concepts), the set of intervention conditions (4 categories and 12 concepts), the strategies (4 categories and 15 concepts), and finally consequences and obstacles (5 categories and 16 concepts). They are suggested in order to increase the strengths and reduce the weaknesses of urban recreation with a good urban governance approach in Shahreza.

    Keywords: Good Urban Governance, Weaknesses, Strengths, Recreation ff Worn Texture, Shahreza
  • Saaedeh Fakhari *, Mitra Saberi Pages 57-75

    This study was conducted to investigate the geomorphological hazards in geotrails in Damavand region. Geotrails are the best hiking trails to access geological and geomorphological sites and as one of the conservation methods, creation and construction of special routes are used in national and natural parks and design and geoparks. In other words, the use of geotrails is one of the best ways to regulate traffic, prevent dispersion, "visitor disorder" and ultimately reduce environmental degradation. Therefore, the purpose of this research is to introduce the most suitable routes for the use of visitors, mountaineers, and ecotourists and to identify and "zoning high-risk areas" in the region. The research method is descriptive-analytical. Also, in addition to field navigation, Google Earth software, ArcGIS software, geological maps and topography of the study area were used for optimal routing. In the "stage" after designing the symbols were used to show "features" and "route network analysis" in some parts of the region. The results of the research led to the preparation of two geo-trail maps and hazard zoning of the area. In the geotril map, factors such as route length, number of stations, non-repetition of route, return route, route cost, and route duration were considered in their design. The zoning map of the area was also prepared into 5 classes with very low, low, medium, high and very high risk.

    Keywords: Geomorphological hazards, Geotourism, Geotril, Damavand
  • Mina Khandan * Pages 77-100

    Spatial changes in the metropolitan area of Tehran have been affected by the land and housing market. Over the years, the rampant population growth due to migration, etc., has drastically changed the land and housing market and the spatial structure of the city. Achieving spatial justice of land and housing has always occupied the minds of urban policymakers and managers to provide an introduction to sustainable development in the spatial structure of cities. Therefore, applying appropriate policies to get out of the unfavorable rent situation in urban spaces is essential and has a high status. The type of research in terms of user purpose and its nature is descriptive-analytical. The purpose of this article is to study and analyze the causal factors affecting the control of Tehran urban land market. The statistical population includes 25 urban specialists and managers in the metropolis of Tehran. Fuzzy dimethyl was used to analyze the results. The results show that the managerial dimension was the most effective and the financial-economic dimension was the most effective control tool in the land market of Tehran metropolis. Also in the financial dimensions of the index of tax on frequent land transfers and tax on profit from sales, in urban planning, the index of zoning criteria and land use criteria, in the management dimension, the index of land preparation and land development under supervision and Finally, the legal dimension of the index of determining property rights and the laws of organizing and supporting the production and supply of housing were recognized as the most effective and influential index, respectively.

    Keywords: Urban lands, urban land market, fuzzy demitel, Tehran
  • Hassan Asgari Defe, Ali Mohammadi *, Borhan Riyazi Esfahani, Bahar Bishmi Pages 101-114

    This article aims to understand the factors affecting the increase of urban resilience in District 22 of Tehran and to investigate the structural relationship between these factors. In this study, the area of District 22 of Tehran Municipality has been selected as a case study that in addition to examining the environmental, social and economic conditions of the region, the factors affecting the environmental sustainability of its urban environment are also studied. First, the factors and dimensions of increasing the resilience of the urban environment in the region were identified. Then a questionnaire was prepared and this questionnaire was distributed among the group of experts. SPSS software and appropriate statistical tests (mean and t-test) were used to analyze the data. According to the results of t-test compared to the response of the expert group, no significant amount was found in any of the six dimensions. Also, based on the results of Vikor index ranking for effective dimensions in resilience in region 22, socio-cultural index was ranked first with a value of Q equal to 0.782. After that, infrastructure, environmental, managerial, physical-structural and economic indicators were ranked next, respectively. It is predicted that with the disappearance of the outbreak of the Corona virus and the influx of tourists and travelers again, the damage will be maximized and the degree of resilience will be greatly challenged. Accordingly, propaganda and cultural and educational activities, especially now that most people are in their homes, can be very fruitful for the future of the region.

    Keywords: Ecotourism, Urban Tourism, Resilience, District 22 of Tehran
  • Mousa Azami *, Hajar Vahdat Moadab Pages 115-132

    The agricultural sector in the development process needs the optimal allocation of resources, facilities and services in order to achieve the goals of development programs. Today, what is felt is the danger in agricultural development, the lack or lack of attention to localized strategies and adapted to environmental, social and technological conditions. In this situation, one of the basic strategies in recognizing agricultural issues is to identify gaps and inequalities between regions. In the present study, the status of the geographical gap of agricultural development indicators in the cities of Hamadan province was investigated and evaluated. Therefore, this study was conducted with the aim of zoning the agricultural development of the cities of Hamadan province. In order to collect data, secondary statistics of different organizations have been used; In this study, in which the zoning method is based on the analysis of a set of indicators in order to construct a composite index, 75 indicators were selected in three components and Vickor method was used to analyze them. Drawing maps and generating localized information using GIS software. The results of Vikor technique show a kind of disruption and imbalance in the agricultural development of the province. Nahavand city in the most privileged group, Asadabad, Bahar, Tuyserkan, Razan, Malayer and Hamedan cities in the most privileged group and Famenin and Kaboudar Ahang cities in terms of indicators studied in this study were not in terms of agricultural development.

    Keywords: Agricultural development, Zoning. Spatial inequality, Hamadan province
  • Esmaeil Nasiri Hende Khaleh * Pages 133-150

    The purpose is to measure and evaluate the effects of good governance on the sustainable regeneration of worn-out urban structures in Khorramabad. In recent decades, with the intensification of the problems of regeneration of worn-out tissues, the approach of good urban governance has been introduced as the most effective and sustainable method in regeneration. Because Khorramabad city has 28% with texture and covers about 7 valleys of the city area was selected as the research area. The research method in this research is descriptive-analytical and the required information has been collected from both library and field methods. The validity of the questionnaire was also confirmed by professors specializing in the field of worn-out urban tissues. Cronbach's alpha coefficient was used to evaluate the reliability of the questionnaires, which is equal to 0.886. The data obtained from the field survey were analyzed using SPSS software. The statistical population of the study is the citizens of worn-out tissue. The sample size was calculated using the Cochran's formula, 384 people. The findings showed that the status of indicators of good urban governance in the area of dysfunctional structures of Khorramabad is not in a favorable condition. Among the indicators of good urban governance, the rule of law index with an impact factor of 2.98 has more predictive power than other indicators. Accountability, participation and accountability indices with beta coefficients of 0.643, 0.610 / 0.610 are in the next ranks, respectively, and transparency index with beta coefficients of 0.421 is in the last rank of influence. Therefore, in the policies of sustainable regeneration in the dysfunctional urban contexts of Khorramabad, the need to pay attention to strengthening the performance of good urban governance has a definite effect on the indicators of sustainable regeneration.

    Keywords: Good urban governance, sustainable reconstruction, worn-out texture, Khorramabad city