فهرست مطالب

مجله طب نظامی
سال بیست و سوم شماره 12 (پیاپی 109، اسفند 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امین امینی، حسین شیروانی، بهزاد بازگیر* صفحات 913-924
    زمینه و هدف

     تاثیر بازنشستگی به عنوان جایگاه مرحله مهم و نقطه عطف در زندگی شخص و اثر آن بر ظرفیت های مختلف روانشناختی از جهات مختلف قابل توجه و بررسی است. از این رو ضرورت شناسایی روش های مداخله در راستای افزایش سلامت جسم و روان در میان بازنشستگان اهمیت پیدا می کند. بدین جهت، این مطالعه تاثیر تصویرسازی ذهنی و تجسم هدایت شده به عنوان مداخله شناختی بر بهبود استرس ادراک شده، بهزیستی روانشناختی و کیفیت خواب را در میان بازنشستگان نظامی بررسی کرد.

    روش ها

    پژوهش حاضر طرح نیمه آزمایشی همراه با پیش آزمون و پس آزمون بود. به همین منظور 60 نفر از  بازنشستگی نظامی (60 تا 70 سال) به صورت تصادفی در دو گروه 30 نفره (آزمایش: 30 مرد و کنترل: 30 مرد) جای داده شدند. طی 12 جلسه، هفته ای 3 بار در جلسات مداخله تصویرسازی ذهنی و تجسم هدایت شده شرکت نمودند. همچنین قبل و بعد از مداخله استرس ادراک شده، بهزیستی روانشناختی و کیفیت خواب آزمودنی ها اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل کواریانس نشان داد که بعد از مداخله استرس ادراک شده (0/01≥P)، بازنشستگان نظامی در گروه مداخله به طور معناداری کاهش یافت. همچنین بهزیستی روانشناختی (0/01≥P) و کیفیت خواب (0/01≥P) بازنشستگان نظامی نیز در گروه مداخله به طور معناداری افزایش یافت. 

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه ادعایی که آموزش تکنیک تصویرسازی ذهنی و تجسم هدایت شده سبب کاهش استرس ادراک شده و افزایش بهزیستی روانشناختی و کیفیت خواب در بازنشستگان نظامی می شود و سلامت را ارتقا می دهد را حمایت می کند. این مطالعه پیشنهاد می کند که این تکنیک ها به منظور پیشگیری و کنترل استرس ادراک شده و بهبود سطح بهزیستی روانشناختی و کیفیت خواب بازنشستگان نظامی در راستای تقویت سلامت روانی آنان استفاده شود.

    کلیدواژگان: آمادگی روانی، روانشناسی ورزشی، تصویرسازی، استرس، بازنشستگی
  • محمد غفاری، عبدالمجید چراغعلی، سید حسام الدین شریف نیا، سید محمد زارعی ابرقویی، غلامرضا پورحیدری* صفحات 925-932
    زمینه و هدف

    داروسازان به دلیل جامعیت سرفصل های آموزشی و اشراف به مباحث مختلف علمی، توانایی قابل توجهی در انجام امور مختلف در نظام بهداشت و درمان دارند. در این میان، داروسازانی که در معرض آموزش های نظامی قرار می گیرند و با نحوه مواجهه با شرایط اضطراری گوناگون آشنا می شوند، از توانمندی های افزون تری نیز برخوردار می گردند. با این وجود، به نظر می رسد، در حال حاضر، در نظام بهداشت و درمان نیروهای مسلح کشور از این توانمندهای داروسازان نظامی کمتر استفاده می گردد، این پژوهش به منظور شناسایی این توانمندی ها در سطوح مختلف نظام بهداشت و درمان نیروهای مسلح انجام شده است.

    روش ها

    ابتدا بر اساس متون منتشر شده و با مشاورت شش نفر از صاحب نظران در عرصه داروسازی نظامی، 10 سطح کلی توانمندی در نظام بهداشت و درمان نیروهای مسلح برای بیان فعالیت داروسازان در نظر گرفته شد و برای هر سطح 10 نقش، فعالیت یا وظیفه کلی شناسایی و تدوین گردید. عناوین تدوین شده در قالب پرسشنامه برای نظرخواهی از صاحب نظران، مدیران و صاحبان تجربه تنظیم گردید و پس از بررسی پایایی و روایی پرسشنامه به گروه هدف که بالغ بر 30 نفر بودند، به طور جداگانه ارسال گردید. پس از جمع آوری، نظرات مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بررسی نظرات به دست آمده نشان داد که از مجموع یکصد عنوان نقش، فعالیت و وظیفه تدوین شده، 15 عنوان در بیش از 90 درصد، 25 عنوان در بیش از 80 درصد، 30 عنوان در بیش از 70 درصد، 28 عنوان در بیش از 60 درصد، و دو عنوان باقیمانده در بیش از 50 درصد موارد، نظرات "کاملا موافق" کارشناسان مشارکت کننده در این تحقیق را به خود اختصاص دادند. این در حالی است که تنها دو عنوان در بیش از 10 درصد (و کمتر از 20 درصد) موارد، با نظرات "مخالف" روبرو شدند. سایر نظرات به "تا حدودی موافق" تعلق گرفته است. بررسی پاسخ های ارایه شده به سوالات باز پرسشنامه نیز که بیانگر برخی توضیحات بود بر تایید و پذیرش مطالب ارایه شده دلالت داشت.

    نتیجه گیری

    نظر به مراجعه به متون منتشر شده و استفاده از کارشناسان برخوردار از سوابق علمی تجربی و مدیریتی در طراحی و تدوین یکصد عنوان نقش، فعالیت و وظیفه داروسازان در ده محور کلی در مجموعه نظام بهداشت و درمان نیروهای مسلح و به دست آمدن نتایج مثبت نظرات 30 نفر از صاحب نظران در عرصه بهداشت و درمان نیروهای مسلح در پژوهش انجام شده، این نقش ها، فعالیت ها و وظایف نمونه ای است از آنچه داروسازان می توانند در سراسر نظام بهداشت و درمان نیروهای مسلح بر عهده گیرند و بنابراین این یکصد عنوان برای بکارگیری موثر داروسازان در نیروهای مسلح کشور به منزله یک راهنماست.

    کلیدواژگان: داروساز نظامی، شرایط اضطراری، مدیریت بحران، نظام بهداشت و درمان، نیروهای مسلح
  • غلامحسین پورتقی، روح الله فلاح مدواری، فریده پورتقی، حامد صادقی علوی، مهدی جعفری ندوشن* صفحات 933-943
    زمینه و هدف

     تناسب افراد با کار از مهمترین اهداف ارگونومی می باشد تا فرد در محیط کاری متناسب با انرژی خود فعالیت نماید. از جمله مهمترین عوامل موثر بر عملکرد جسمانی و شناختی افراد، رژیم غذایی و تغذیه می باشد. بنابراین برآورد میزان انرژی دریافتی افراد و بهبود خدمات تغذیه در عملکرد افراد موثر خواهد بود. هدف از انجام مطالعه حاضر ارزیابی انرژی دریافتی افراد نظامی در طی دوره آموزشی و تعیین اثر دوره آموزشی بر ظرفیت کار فیزیکی آنان می باشد.

    روش ها

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی-مقطعی می باشد. در این مطالعه تعداد 150 نفر از کارکنان مرد رسته های پیاده ارتش و سپاه شامل سرباز و رسمی مورد بررسی قرار گرفتند. ارزیابی انرژی دریافتی از طریق نرم افزار تخصصی آنالیز جیره های غذایی Nutrition4 انجام شد. همچنین اندازه گیری ظرفیت کار جسمانی در ابتدا و انتهای دوره آموزشی با استفاده از دستگاه تردمیل انجام شد.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان انرژی دریافتی افراد نظامی رسته پیاده از طریق مواد غذایی 3252 کیلوکالری می باشد که این مقدار کمتر از میزان موردنیاز کارکنان به منظور انجام فعالیت های جسمانی تعیین شده برای آنان می باشد. همچنین مشخص شد ظرفیت کار جسمانی و حداکثر توان هوازی کارکنان در طی این دوره آموزشی افزایش پیدا کرده است (P<0.05). ارزیابی مقادیر اندازه گیری شده ضربان قلب (قبل و بعد از تست) در ابتدا و پایان دوره آموزشی نشان داد، تعداد ضربان قلب افراد در پایان دوره آموزشی به طور معناداری کاهش پیدا کرده است (P<0.05).

    نتیجه گیری

    با افزایش انرژی دریافتی از طریق مواد غذایی می توان علاوه بر تامین نیازهای اولیه افراد نظامی، توانایی لازم جهت انجام فعالیت های رزمی را در آنان افزایش داد. همچنین با توجه به اینکه طبق نتایج به دست آمده با افزایش سن توان هوازی افراد کاهش پیدا می کند می بایست در مورد شدت فعالیت های جسمانی افراد تحصیل کرده که سن آن ها بالا می باشد بازبینی صورت گیرد تا از خستگی و احتمال کاهش شاخص توده جسمانی جلوگیری به عمل آید.

    کلیدواژگان: ظرفیت کار فیزیکی، توان هوازی، انرژی دریافتی، نیروهای مسلح، آموزش نظامی
  • محمد فشی*، حسین نجفقلی زاده، علی مقدسی صفحات 944-952
    زمینه و هدف

    انجام تمرینات نظامی بدون در نظر گرفتن نیازهای ویژه فیزیولوژیکی موجب کاهش ارزش تمرین و ناتوانی در رسیدن به اهداف و نیز عدم موفقیت در آماده کردن افسران برای انجام وظایف شغلی می شود. بنابراین، هدف از انجام این پژوهش طراحی پروتکل تمرینی ویژه بر اساس نیازهای فیزیولوژیکی پلیس کلانتری بوده است.

    روش ها

    مطالعه حاضر بر روی 100 نفر از نیروهای پلیس کلانتری شهر رشت که در سال 96-97 مشغول به کار بودند، انجام شد. ابتدا ضربان قلب و لاکتات و مقیاس درک فشار در حالت استراحت و سپس همین متغیرها حین ماموریت ماموران کلانتری اندازه گیری شد. این افراد سه جلسه تمرین دایره ای متفاوت را در سه روز مختلف انجام دادند و همبستگی ضربان قلب، اسید لاکتیک و مقیاس درک فشار آن ها با فاکتورهای اندازه گیری شده مشابه پیش و حین ماموریت یررسی شد. همچنین همبستگی سه پروتکل دایره ای نیز باهم مورد برسی قرار گرفت. از روش همستگی پیرسون برای بررسی ارتباط متغیرهای تحقیق استفاده شد (0/05≥P).

     یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که  بین مقادیر لاکتات، ضربان قلب و مقیاس درک فشار در حین تمرین و ماموریت همبستگی بالایی وجود دارد (0/001≤P). همچنین بین مقادیر مقادیر لاکتات، ضربان قلب و مقیاس درک فشار در سه نوع تمرین دایره ای تدوین شده همبستگی بالایی وجود داشت (0/01≤P).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های تحقیق می توان نتیجه گیری کرد که، استفاده از تمرینات ویژه پلیس کلانتری با روش دایره ای احتمالا می تواند منجربه آمادگی بیشتر آنان برای انجام ماموریت و مواجهه با خطرات شود.

    کلیدواژگان: تمرینات دایره ای ویژه، نیازهای فیزیولوژیک، پلیس کلانتری
  • معین خورسند چوبدار، محبعلی رهدار* صفحات 953-962
    زمینه و هدف

    از بین خرابی های یک حادثه، اختلال در زیرساخت های حیاتی جامعه، بیشترین آسیب را به جامعه وارد می کند. از این رو توانایی زیرساخت های حیاتی مانند بیمارستان ها در پیش بینی، جذب، انطباق و یا بهبود سریع از یک رویداد مخرب لازم است. هدف این پژوهش طراحی مدلی خودتطبیق برای سیستم های بیمارستان تاب آور، جهت ارتقای سطح کیفیت خدمات در بیمارستان های نظامی است.

    روش ها

    در این پژوهش ابتدا سیستم های حیاتی بیمارستان تاب آور، با استفاده از مطالعات کتابخانه ای شناسایی شدند. سپس در سیستم های منتخب، جنبه هایی از خودتطبیقی متناسب با هر سیستم انتخاب گردید و با بکارگیری روش محاسبات ارگانیک این سیستم ها خودتطبیق شدند. جهت ارزیابی مدل سیستم های خودتطبیق بیمارستان تاب آور، از شبیه سازی عامل بنیان استفاده شده است. داده های لازم به صورت میدانی از یک بیمارستان نظامی تهیه گردیده است.

    یافته ها

    با توجه به نتایج شبیه سازی، مدل خودتطبیق سیستم های بیمارستان تاب آور، در سیستم پشتیبانی و مدیریت منابع موفق شده است، میانگین تقاضاهای عقب افتاد را به میزان 34/24 درصد و میانگین مدت زمان انتظار دریافت تقاضا را به میزان 38/89 درصد کاهش بدهد. این مدل در سیستم ایمنی بیمارستان تعداد خرابی واحدها را 37/53 درصد کاهش داده است. در سیستم مدیریت فوریت و بلایا، مدل خودتطبیق توانسته است 42/11 درصد در مدت زمان تخلیه بیمارستان کاهش ایجاد کند. مدل خودتطبیق 13 درصد عملکرد سیستم قابلیت مراقبت های پزشکی فوری را بهبود داده است.

    نتیجه گیری

    سیستم های خودتطبیق به دلیل قابلیت تغییر رفتار خود در زمان این توانایی را دارند که تاب آوری بیمارستان های نظامی را در در هر بحران، بهبود ببخشند و این بیمارستان ها را در انجام ماموریتشان موفق تر نمایند.

    کلیدواژگان: یمارستان های نظامی، بیمارستان تاب آور، سیستم های خودتطبیق، محاسبات ارگانیک
  • ابوالفضل زارع*، حامده رحیم نژاد، ساجده رحیم نژاد صفحات 963-977

    امروزه آلودگی های میکروبی یکی از مهمترین عواملی است که باعث ایجاد مشکلات زیادی در صنایع مختلف از جمله صنعت نساجی و منسوجات نظامی شده است. برخی از مواد تکمیلی که به منظور بهبود کارایی منسوجات مخصوصا منسوجات نظامی در سطوح آن ها بکار می روند می توانند یک محیط مناسب را برای رشد سریع میکروارگانیسم ها و شیوع انواع بیماری ها پدید آورند. از این رو تلاش جهت کنترل این عوامل بیماری زا ضروری است. یکی از روش های مورد استفاده، ضدمیکروبی نمودن منسوجات نظامی است که از رشد میکروارگانیسم ها جلوگیری می نمایند از این رو در این مطالعه به شناخت و آشنایی با روش های ضدمیکروبی منسوجات نظامی و مرور انواع روش هایی که در تحقیقات اخیر برای تولید منسوجات نظامی ضدمیکروبی بکار برده شده است پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: میکروارگانیسم ها، منسوجات نظامی ضدمیکروبی، روش های ضدمیکروبی
  • محمد عظیمی نیا، سیمین ریاحی* صفحات 978-988
    زمینه و هدف

    با توجه به روند بهبود طولانی مدت آسیب رباط صلیبی قدامی و بروز مشکلات ثانویه بعد از جراحی و همچنین عدم پایبندی افراد به برنامه های توانبخشی بعد از جراحی، ریسک پارگی مجدد این رباط وجود دارد. عدم توجه به پارامترهای کینماتیکی در حین حرکت در افراد رباط صلیبی بازسازی شده می تواند از دلایل اصلی آسیب در این افراد باشد. لذا هدف از این مطالعه بررسی پارامتر و متغیرهای کینماتیکی اندام تحتانی حین راه رفتن در پرسنل نظامی سالم و دارای رباط صلیبی قدامی بازسازی شده بود.

    روش ها

    در این مطالعه تعداد 34 پرسنل نظامی مرد در دو گروه 17 نفره سالم و دارای سابقه پارگی رباط صلیبی قدامی به صورت داوطلبانه شرکت کردند. ثبت اطلاعات کینماتیکی و کینتیکی حرکت این آزمودنی ها به وسیله سیستم آنالیز ویدیویی حرکت وایکان و صفحه نیروی کیستلر به ترتیب با فرکانس نمونه برداری 200 و 1000 هرتز انجام شد. در نهایت با استفاده از نرم افزار نکسوس و ویژوال تری دی، تحلیل و تفسیر داده ها انجام شد. متغیرهای کینماتیکی اندام تحتانی از لحظه تماس اولیه پا تا لحظه جدا شدن پا با صفحه نیرو محاسبه و بین دو گروه مقایسه شد.

    یافته ها

    با توجه به نتایج آزمون تی مستقل، میزان دامنه حرکتی فلکشن-اکستنشن مفصل ران و مچ پا در فاز استقرار در گروه ACLR، نسبت به گروه سالم، دارای میانگین کمتری بود ولی رابطه معنی داری بین دو گروه دیده نشد (P=0/12 ،P=0/62). همچنین، میزان دامنه حرکتی فلکشن-اکستنشن مفصل زانو در فاز استقرار و حداکثر زاویه فلکشن مفصل زانو در لحظه تماس پاشنه پا با زمین در گروه ACLR، نسبت به گروه سالم به طور معنی داری کاهش پیدا کرده بود (P=0/03، P=0/005). یافته های حاکی از این مطالعه نشان داد، متغیرهای حداکثر ولگوس مفصل زانو و نسبت چرخش تیبیا به فمور در فاز استقرار در بین دو گروه اختلاف معنی داری نشان داد و با افزایش میانگین در گروه ACLR، همراه بود (P=0/032، P=0/038). همچنین در پارامترهای مدت زمان فاز استقرار، سرعت گام برداری و طول گام برداری ارزیابی شده در حین راه رفتن در بین دو گروه اختلاف معنی داری نشان داد و با کاهش میانگین در گروه ACLR، همراه بود (P=0/02، P=0/03، P=0/01).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این پژوهش پیشنهاد می شود تمرینات بازتوانی با هدف بهبود دامنه حرکتی مفاصل اندام تحتانی و همچنین اصلاح الگوی حرکتی راه رفتن در تمرینات توانبخشی مد نظر قرار گیرد تا ریسک آسیب و پارگی مجدد کاهش یابد.

    کلیدواژگان: پرسنل نظامی، رباط صلیبی قدامی، بازسازی رباط صلیبی قدامی، متغیرهای کینماتیکی، راه رفتن
  • عین الله نادری* صفحات 989-998
    زمینه و هدف

    سندرم تنش داخلی تیبیا (MTSS) به عنوان یکی از متداول ترین آسیب های پرکاری مرتبط با ورزش در بین دوندگان و پرسنل نظامی است. اکستراکورپوریال شاک ویودرمانی (ESWT) یکی از مودالیته های درمانی نوظهور جهت درمان افراد مبتلابه MTSS است که اطلاعات محدودی در مورد اثربخشی آن وجود دارد. علاوه بر این، هیچ مطالعه مروری نظام مندی یافت نشد که به طور ویژه اثربخشی بالینی و عملکردی ESWT  را برای افراد مبتلابه MTSS مورد مطالعه قرار داده باشد؛ بنابراین هدف از مطالعه مروری حاضر بررسی تاثیر ESWT بر شاخص های بالینی و عملکردی افراد مبتلابه MTSS است.

    روش ها

    به منظور انجام این مطالعه، پایگاه های داده Embase، Scopus، Medline، Web of Science، PubMed  و Biomed Centralبا استفاده از کلیدواژه های انتخابی از ابتدا تا یک ژوین 2021 مورد جستجو قرار گرفت. جهت انجام این مطالعه دستورالعمل های PRISMA رعایت شد. حاصل جست وجوهای صورت گرفته بر اساس استراتژی های جستجو 978 مقاله بود. متعاقب حذف مقالات تکراری و غیر مرتبط، متن کامل 11 مقاله از پایگاه های موردنظر دریافت شد. بعد از بررسی متن کامل این مقالات، اطلاعات مربوط به چهار مقاله که تاثیر ESWT را برای افراد مبتلابه MTSS مورد بررسی قرار داده بودند، استخراج شد.

    یافته ها

    تعداد شرکت کننده های مطالعات بررسی شده 202 نفر با میانگین سنی 8/9 ± 33/2 سال و سابقه آسیب بالای 3 هفته بود. شرکت کنندگان سه مطالعه را ورزشکاران و شرکت کنندگان یک مطالعه را پرسنل نظامی تشکیل می داد. سه مطالعه معتقد بودند که ESWT تاثیر معنی داری در درمان MTSS  دارد، درحالی که یکی از این مطالعات معتقد بود ESWT تاثیر معنی داری در درمان MTSS ندارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه بیشتر مطالعات گذشته گزارش کرده اند که ESWT اثربخشی مثبتی برای افراد مبتلابه MTSS دارد می توان این مودالیته درمانی را برای افراد مبتلابه MTSS توصیه کرد. بااین حال، به خاطر محدود بودن تعداد مطالعات گذشته و نتایج متناقض و ضعف روش شناختی برخی از مطالعات، نیاز به انجام مطالعات دقیق تری است تا به عنوان یک مودالیته قابل قبول جهت درمان MTSS در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: شاک ویو درمانی، سندرم تنش داخلی تیبیا، شین اسپلینت، درد، عملکرد
|
  • Amin Amini, Hossein Shirvani, Behzad Bazgir* Pages 913-924
    Background and Aim

    The effect of retirement as a significant stage of a turning point in the person's life and its effect on various physiological and psychological capacities in different aspects are significant. Hence, the importance of identifying interventions in order to increase body and mental health among retirees is important. The purpose of this study was to evaluate the effect of guided visualization and mental imagery on perceived stress, psychological well-being, and sleep quality in armed forces retirement.

    Methods

    The present study had a semi-experimental design and used pre-tests and post-tests. A total of 60 Armed Forces Retirement (60-70 years), were selected from among the military retirees in Tehran and were randomly assigned into two groups of 30 (experimental group: 30 men; control group: 30 men). During 12 sessions, Patients were treated 3 times weekly with guided visualization and mental imagery. Perceived stress (Perceived Stress Scale [PSS]), psychological well-being (Ryff’s Psychological Well-being Scales), and quality of sleep (Pittsburgh Sleep Quality Index) were measured before and after the intervention.

    Results

    The results of the covariance test showed a significant decrease in perceived stress (P≤0.01) in the armed forces retirement in the intervention group, as well as significantly increased psychological well-being (P≤0/01) and sleep quality (P≤0/01) in the armed forces retirement in the intervention group, but no significant difference was observed in the control group.

    Conclusion

    The results of this study supported the claim that training-guided visualization and mental imagery technique could reduce perceived stress and increased psychological well–being and sleep quality in the armed forces retirement through its effect on the coping mechanism, leading to the promotion of well-being. This study that guided visualization and mental imagery technique could prevent and control perceived stress and improve Psychological well-being and sleep quality in armed forces retirement in order to strengthen their mental health.

    Keywords: Mental fitness, Sports psychology, Imaging, Stress, Retirement
  • Mohammad Ghafari, Abdol Majid Cheraghali, Hesamoddin Sharifnia, Seyed Mohammad Zarei Abarghoui, Gholamreza Poorheidari* Pages 925-932
    Background and Aim

    Due to the comprehensiveness of educational topics and mastery of various scientific topics, including mathematics, physics, chemistry, and biology on the one hand, and management, business and economics on the other, pharmacists have a significant ability to perform various tasks in the healthcare system. In the meantime, pharmacists who are exposed to military training, as well as how to deal with various emergencies, have many more capabilities than the civil ones. Since it seems that this capability is less used in the health care system of the armed forces of the country, examples of these capabilities have been compiled at different levels of the health care system of the armed forces and have been put into experts’ judgment, which is presented in this article.

    Methods

    First, based on published texts and in consultation with six experts in the field of military pharmacy, 10 general levels in the health system of the Armed Forces were considered to express the activities of military pharmacists, and for each level, 10 general roles, activities or tasks were identified and Compiled. The titles of the questionnaire were prepared for consultation with experts, managers, and experienced people, and after checking the reliability and validity of the questionnaire, it was sent to the target group of 30 people separately. After collection, views, and comments were reviewed and analyzed.

    Results

    Examination of the obtained opinions showed that out of a total of one hundred titles of role, activity, and task, 15 titles in more than 90%, 25 titles in more than 80%, 30 titles in more than 70%, 28 titles in more than 60%, and the remaining two titles in more than 50% of cases received "strongly agree" comments. Only two of the titles received more than 10 percent (and less than 20 percent) "disagree" opinions. Other comments are "somewhat agreeable". Examining the answers to the open-ended questions, which provided some explanations, also indicated the approval and acceptance of the presented materials.

    Conclusion

    According to the published texts and the use of experts with experimental and managerial scientific backgrounds in designing and compiling one hundred titles of role, activity, and duty of military pharmacists in ten general levels in the Armed Forces health system and the obtaining of positive results from 30 experts in the field of health and treatment of the armed forces, all these one hundred roles, activities, and tasks were accepted as an example of what pharmacists can take on throughout the healthcare system of the armed forces and can be used as a guide for increasing the effectiveness of pharmacists in the armed forces of the country.

    Keywords: Military pharmacist, Emergency situations, Disaster, crisis management, Health care system, Armed forces
  • Gholamhossein Pourtaghi, Rohollah Fallah Madvari, Farideh Pourtaghi, Hamed Sadeghialavi, Mahdi Jafari Nodoushan* Pages 933-943
    Background and Aim

    Fitting the human to the job is one of the most important goals of ergonomics so that a person can work in a work environment commensurate with his energy. Diet and nutrition are among the most important factors affecting the physical and cognitive function of individuals. Therefore, estimating the amount of energy intake by people and improving nutrition services will be effective in people's performance. The purpose of this study is to evaluate the energy intake by soldiers during the training course and determine the effect of the training course on their physical work capacity.

    Methods

    This research is a descriptive cross-sectional study. In this study, 150 male personnel of the army and corps infantry, including soldiers and officers, were examined. The energy intake was assessed through the specialized Nutrition4 diet analysis software. Physical work capacity was also measured at the beginning and end of the training using a treadmill.

    Results

    The results of this study showed that the amount of energy intake by personnel through food is 3252 kcal, which is less than the amount required by personnel to perform the physical activities assigned to them. It was also found that the physical work capacity and maximum aerobic capacity of the staff increased during this training course (P<0.05). Evaluation of measured heart rate values (before and after the test) at the beginning and end of the training period showed that the heart rate at the end of the training period decreased significantly (P<0.05).

    Conclusion

    By increasing the energy intake through food, in addition to meeting the basic needs of personnel, the ability to perform combat activities can be increased. Also, according to the obtained results, the aerobic capacity of individuals decreases with increasing age. In the training courses of older soldiers, their intensity of physical activity should be reviewed to reduce fatigue and the possibility of reducing mass index Physically prevent.

    Keywords: Physical work capacity, Aerobic capacity, Energy Intake, Armed forces, Military training
  • Mohamad Fashi*, Hosein Najafghlizade, Ali Moghadasi Pages 944-952
    Background and Aim

    Doing military exercises without considering special physiological demands reduces the training efficiency and the inability to achieve goals, as well as the failure to prepare officers for job duties. Therefore, the purpose of this study was to design a special training protocol based on the physiological demands of the Police Station.

    Methods

    The present study was conducted on 100 police officers of Rasht city who were working in 1997-96. First, heart rate, lactate, and Rating of Perceived Exertion scale 6-20 were measured at rest and then these variables were estimated during the mission of police officers. They performed three different circular training sessions on three different days and the correlation of heart rate, lactate, and Rating of Perceived Exertion with similar measured factors was assessed before and during the mission. The degree of correlation was examined by the Pearson correlation method.

    Results

    Findings of this study showed that there is a high correlation between lactate levels, heart rate, and Rating of Perceived Exertion during training and mission (P≤0.01). Also, there was a correlation between lactate values, heart rate, and Rating of Perceived Exertion in the three types of circular training. (P≤0.01).

    Conclusion

    Based on the research findings, it can be concluded that the use of special police station exercises in a circular method can probably lead to their greater fitness to carry out the mission and face the dangers.

    Keywords: Special circular exercises, Physiological demands, Police station
  • Moein Khorsand Chobdar, Moheb Ali Rahdar* Pages 953-962
    Background and Aim

    Among the failures of a disaster, the disruption of the critical infrastructure of the community causes the most damage to society. Therefore, the ability of critical infrastructure such as hospitals to anticipate, absorb, adapt or rapidly recover from a devastating event is essential. The purpose of this study is to design a self-adaptive model for resilient hospital systems to improve the quality of services in military hospitals.

    Methods

    In this paper, first the vital systems of resilient hospital were identified using library studies. Then, in the selected systems, aspects of self-adaptive appropriate to each system were selected, and by applying the organic computing method, these systems were self-adapted. agent-based modeling has been used to evaluate the model of Resilient Hospital self-adaptive systems. Necessary data were obtained in the field from a military hospital.

    Results

    According to the simulation results, the self-adaptive model of resilient hospital systems in the support and resource management system has been able to reduce the average backlog of demand by 34.24% and the average waiting time to receive demand by 38.89%. This model has reduced the number of units’ failures in the hospital safety system by 37.53%. In the emergency and disaster management system, the self-adaptive model has been able to reduce the evacuation time of the hospital by 42.11%. The self-adaptive model has improved the performance of the emergency medical care system by 13%.

    Conclusion

    Due to their ability to change behavior in time, self-adapting systems have the ability to improve the resilience of military hospitals in any crisis and make them more successful in their missions.

    Keywords: Military Hospitals, Resilience Hospital, Self-Adaptive, Organic Computing
  • Abolfazl Zare*, Hamedeh Rahimnezhad, Sajedeh Rahimnezhad Pages 963-977

    Today, microbial contamination is one of the most important factors that has caused many problems in various industries, including the textile and military textiles. Some of the used finishing materials for performance improvement of textiles, especially military textiles, can create a suitable environment for the rapid growth of microorganisms on their surfaces and the spread of various diseases. Therefore, it is necessary to control these pathogens. Antimicrobial of military textiles is one of the used methods that prevent the growth of microorganisms. In this research, it has been studied different methods of antimicrobial treatment of textile, especially military textiles.

    Keywords: Microorganisms, Antimicrobial military textiles, Antimicrobial methods
  • Mohammad Aziminia, Simin Riahy* Pages 978-988
    Background and Aim

    Due to the long-term recovery of anterior cruciate ligament (ACL) injury and postoperative problems as well as the nonadherence to postoperative rehabilitation programs, the risk of re-injury of this ligament will increase. To ignore kinematic variables in Anterior Cruciate Ligament Reconstructed (ACLR) individuals can be one of the main causes of injury in these people. The purpose of this study was to investigate kinematic parameters and variables of the lower extremity during walking in healthy military personnel with the reconstructed anterior cruciate ligament.

    Methods

    The subjects were 34 volunteer male military personnel who were reported to have anterior cruciate ligament rupture previously. The kinematic and kinetic data of the subjects' movements were recorded by the Vicon motion analysis system and the Kistler force plate with sampling frequencies of 200 and 1000 Hz, respectively. Finally, data analysis was performed using Nexus and Visual 3D software. The kinematic variables of the lower extremity from the moment of initial heel contact to the moment of foot separation with the force plate were calculated and compared between the two groups.

    Results

    The results of the study showed that the range of flexion-extension motion of the hip and ankle in the stance phase in the group with anterior cruciate ligament reconstruction (ACLR) was lower than the healthy group; however, there was no significant relationship between them (P=0.12, P=0.62). Moreover, the range of flexion-extension motion of the knee in the stance phase and the maximum flexion angle of the knee at the moment of heel contact with the ground in the ACLR group was significantly reduced compared to the healthy group (P=0.03, P=0.005). The findings of the study revealed that Maximum knee joint valgus and tibiofemoral rotation ratio (T/F) in the stance phase showed a significant difference between the two groups and was associated with an increase in the mean of the ACLR group (P=0.032, P=0.038). Also, there was a significant difference between the two groups regarding the parameters of duration in the stance phase, Step speed, and step length evaluated during walking. It was also associated with a decrease in the mean of these parameters in the ACLR group (P=0.01, P=0.02, P=0.03).

    Conclusion

    The results of this study suggest that rehabilitation exercises aimed at improving the range of motion of the lower extremity joints and also the modified Gait pattern in rehabilitation exercises can contribute to reducing the risk of injury and re-injury.

    Keywords: Military personnel, Anterior cruciate ligament, Anterior cruciate ligament reconstruction, Kinematic variables, Walking
  • Aynollah Naderi* Pages 989-998
    Background and Aim

    Medial Tibial Stress Syndrome (MTSS) is one of the most common sports-related overuse injuries among runners and military personnel. Extracorporeal shock wave therapy (ESWT) is an emerging treatment modality that used for individuals with MTSS. However, there was no found a systematic review that specifically assess the clinical and functional efficacy of ESWT in individuals with MTSS. Therefore, the purpose of this systematic review was to investigate the effect of ESWT on the clinical and functional outcomes of individuals with MTSS.

    Methods

    For this study, Embase, Scopus, Medline, Web of Science, PubMed, and Biomed Central databases were searched using selected keywords from inception to 1 June 2021. PRISMA instructions were followed for this study. Based on search strategies, 978 articles from six databases were identified. Following the removal of duplicate and irrelevant articles, the full text of 11 articles was received from the databases. After reviewing the full text of these articles, information related to four articles that examined the effects of ESWT on individuals with MTSS was extracted.

    Results

    A total of 202 individuals with an age of 33.2 ± 8.9 years and MTSS history >3 weeks have participated in the studies. Three studies included athletes and one study included military personnel as a participant. Three studies found that ESWT had a significant treatment effect on the MTSS, while one study found that ESWT had no significant treatment effect on the MTSS.

    Conclusion

    Given that most previous studies have reported that ESWT has a positive effect on individuals with MTSS, this treatment modality can be recommended for those individuals. However, due to the limited number of studies and the contradictory results and methodological weakness of some studies, more detailed studies are necessary for it to become viewed as an acceptable modality for the treatment of MTSS.

    Keywords: Shockwave therapy, Medial tibial stress syndrome, Shin splint, Pain, Function