فهرست مطالب

پژوهش های کاربردی در گیاه پزشکی - سال یازدهم شماره 1 (بهار 1401)

نشریه پژوهش های کاربردی در گیاه پزشکی
سال یازدهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هاله دخانچی، اسدالله بابای اهری، مهدی ارزنلو*، فرناز عابد آشتیانی صفحات 1-18

     بیماری های برگی از مهمترین بیماری های جو در دنیا به شمار می روند و باعث ایجاد خسارت اقتصادی در مناطق کشت و پرورش این محصول می شوند. تحقیق حاضر با هدف شناسایی گونه های Pyrenophora، Bipolaris، Curvularia و Exserohilum مرتبط با بیماری های لکه برگی جو در استان آذربایجان شرقی با استفاده از مفهوم تلفیقی گونه انجام گرفت. در مجموع 462 جدایه قارچی از گیاهان جو دارای علایم لکه برگی طی سال های 1396-1395 جداسازی و خالص سازی گردید. براساس تلفیق داده های ریخت شناختی با داده های توالی ناحیه ITS-rDNA و ژن گلیسرآلدهید-3- فسفات دهیدروژناز (gpdh) تنوع قابل توجهی در گونه های قارچی مرتبط با بیماری های لکه برگی جو مشاهده گردید. در این تحقیق گونه های Pyrenophora graminea،P. teres ،Bipolaris sorokiniana ،B. salkadehensis،Curvularia inaequalis ، C. spicifera،C. nicotiae  وExserohilum rostratum  شناسایی گردیدند. دو گونه P. graminea وP. teres  به ترتیب با فراوانی 4/68 و 54/25 درصد، به عنوان گونه های قارچی غالب مرتبط با بیماری های لکه برگی جو بودند. با شناسایی گونه های قارچی مرتبط با این بیماری ها، اعمال راهکارهای مناسب برای مدیریت آنها در این منطقه امکانپذیر خواهد شد.

  • ندا امینی جم*، موسی صابر صفحات 19-36

    سم شناسی دموگرافیک بهترین روش جهت ارزیابی اثرات کلی آفت کش ها روی یک جمعیت دشمن طبیعی آفت است. در این پژوهش، اثرات کشنده و زیرکشنده حشره کش های ایمیداکلوپرید، پای متروزین و دایابون®روی جمعیت جنسی زنبور Lysiphlebus fabarum در مراحل لاروی، شفیرگی و بالغ پارازیتویید، در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. سمیت حشره کش ها روی مراحل نابالغ پارازیتویید با روش غوطه ور سازی برگ های حاوی شته های  Aphis fabaeپارازیته شده، ارزیابی شد. حشره کش ها درصد ظهور حشرات کامل زنبور از شته های پارازیته تیمار شده (حاوی مرحله لاروی پارازیتویید) با غلظت توصیه شده مزرعه ای را کاهش دادند. ایمیداکلوپرید سمیت بیشتری روی مرحله شفیرگی پارازیتویید نسبت به دایابون و پای متروزین داشت. سمیت ایمیداکلوپرید روی حشرات کامل به طور معنی داری بیشتر از پای متروزین بود. دایابون® فاقد اثر باقیمانده روی حشرات کامل بود. برای بررسی اثر زیرکشنده سه حشره کش روی پراسنجه های جدول زندگی L. fabarum، غلظت هایی که 25 درصد تلفات ایجاد کردند، برای تیمارهای مراحل لاروی و بالغ و غلظت توصیه شده مزرعه ای برای تیمار مرحله شفیرگی استفاده شدند. طول عمر، باروری، طول دوره تخمریزی، نسبت جنسی و برخی پراسنجه های جدول زندگی (r، λ، R0) پارازیتوییدهای تیمار شده با ایمیداکلوپرید در مراحل لاروی، شفیرگی و بالغ نسبت به سایر حشره کش ها به طور منفی و معنی داری تحت تاثیر قرار گرفت. مقادیر نرخ ذاتی رشد جمعیت (r) در تیمار ایمیداکلوپرید 01/0 ± 2035/0، 01/0 ± 2240/0 و 01/0 ± 2273/0 (روز-1) و در شاهد 01/0 ± 2635/0، 01/0 ± 2759/0 و 01/0 ± 2687/0 (روز-1) به ترتیب در مراحل لاروی، شفیرگی و بالغ پارازیتویید بود. طبق نتایج به دست آمده، حشره کش های پای متروزین و دایابون® می توانند درتلفیق با زنبور L. fabarum برای کنترل شته A. fabae مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: Aphis fabae، جمعیت نگاری، حشره کش ها، کنترل زیستی، مدیریت تلفیقی آفات
  • موسی نجفی نیا*، محمدرضا اصلاحی، حسین عظیمی صفحات 37-47

    بیماری سفیدک داخلی ناشی از قارچ Perenospora destructor یکی از بیماری های مهم پیاز است. در این تحقیق کارآیی قارچ کش پولتیگ لیا بردولز (مخلوط بردو WG 20 %) به میزان سه، چهار و پنج کیلو گرم در هکتار و قارچ کش اینفینیتوSC 687.5  (فلوپیکولید+پروباموکارپ) به میزان دو لیتر در هکتار  و شاهد (بدون قارچ کش) برای کنترل این بیماری در آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با شش تیمار در چهار تکرار در دو منطقه جیرفت و بهبهان ارزیابی شد. نتایج آزمایش در هر دومنطقه نشان داد که قارچ کش پولتیگ لیا در تمامی دوزهای مورد استفاده از نظر تاثیر در کاهش شدت بیماری تفاوت معنی داری با شاهد دارد. بیشترین تاثیر مربوط به پولتیگ لیا پنج کیلوگرم در هکتار و به میزان 5/63 درصد بود. اثربخشی قارچ کش اینفینیتو در دو منطقه بهبهان و جیرفت به ترتیب 97/61 و 22/53 درصد محاسبه شد. مقایسه سطح زیر منحنی پیشرفت بیماری نشان داد که در تیمار شاهد با آب پاشی، این شاخص در بهبهان و جیرفت به ترتیب 4/21 و 1/20 واحد بر روز و درتیمار شاهد بدون آب، این شاخص 4/20 و 9/16 واحد بر روز بود که بیانگر نقش رطوبت آزاد در افزایش شدت بیماری است. در تیمار قارچ کش پولتیگ لیا پنج کیلوگرم در هکتار، شاخص سطح زیرمنحنی پیشرفت بیماری در بهبهان و جیرفت به ترتیب 6/9 و 10 بود که نشان دهنده تاثیر قارچ کش در کاهش این شاخص است. بنابراین تیمار مذکور به میزان مصرف چهار کیلوگرم در هکتار برای کنترل این بیماری توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: پیاز، سفیدک کرکی، سموم مسی، قارچ کش محافظتی، مقاومت به قارچ کش ها
  • میثم سلیمانی کراتی، محمد قدمیاری*، آزاده کریمی ملاطی، الهه شفیعی علویجه صفحات 49-59

     کنه قرمز مرکبات، Panonychus citri یک گونه مهم آفت گیاهی در مناطق پرورش مرکبات جهان است. به‏ علت استفاده از آفت کش ‏های شیمیایی با طیف اثر وسیع علیه این آفت و آفات دیگر در مناطق مرکبات ‏کاری، P. citri تبدیل به یک آفت جدی در باغ‏های مرکبات از جمله باغ‏ های مرکبات شمال کشور شده است. در این تحقیق اثرات کنه کشی و زیرکشندگی ترکیب دی‏فلوویدازین روی مراحل مختلف زندگی کنه قرمز مرکبات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که دی‏فلوویدازین روی مراحل تخم، لارو و دیوتونمف کنه قرمز مرکبات سمیت بالایی داشت. اثرات زیرکشندگی دی‏فلوویدازین روی پارامترهای جدول زندگی کنه قرمز مرکبات بررسی شد و نتایج کاهش معنی ‏دار میانگین طول نسل، طول عمر افراد بالغ، دوره تخم‏ریزی و باروری را نشان داد. نرخ خالص تولیدمثل (R0) به ترتیب برای شاهد و تیمار دی‏فلوویدازین 2/11 و 62/1 نتاج به ازای هر کنه ماده به‏ دست آمد. نرخ ذاتی (r) و متناهی (λ) افزایش برای شاهد به‏ ترتیب 133/0 و 142/1 بر روز و برای تیمار LC30 دی‎فلوویدازین به ترتیب 033/0 و 034/1 بر روز بود. به ‏طور کلی غلظت زیرکشنده دی‎فلوویدازین روی همه پارامترهای رشد جمعیت در دیوتونمف‏های تیمار شده اثر کنترل کنندگی داشت. در مجموع، نتایج نشان دهنده اثرات کشندگی و زیرکشندگی دی‏فلوویدازین روی کنه قرمز مرکبات بوده و می‏ توان این ترکیبات را در قالب برنامه مدیریت مقاومت برای کنترل این کنه به ‏کار برد.

    کلیدواژگان: جدول زندگی، سم شناسی دموگرافیک، سمیت، کنه‏کش
  • حمیده اغیل، مهدی مهرابی کوشکی*، مهدی اسفندیاری صفحات 61-79

     قارچ های بیماری زا و غیربیماریزای موجود در بدن حشرات می توانند روی زیست شناسی و جمعیت آن ها اثر بگذارند. در طول سال‏های 1397-1396 با هدف شناسایی قارچ های همراه حشرات، مراحل زیستی شامل لارو، شفیره و حشرات کامل (زنده یا مرده و سالم) از زیستگاه های متنوع در استان ‏های خوزستان و گلستان جمع آوری و قارچ های همراه آن بعد از ضدغفونی سطحی جداسازی شدند. در این بررسی، 13 جدایه متنوع انتخاب (بر اساس ریخت شناسی اولیه) و بر اساس ویژگی های ریخت ‏شناختی و مولکولی تشخیص داده شدند. برای تشخیص مولکولی، توالی های ITS-nrDNA، tef1α، tub2و gapdh در جایی که نیاز بود، بدست آمد. بر این اساس 12 گونه شامل Auxarthron kuehnii، Biscogniauxia sp.، Cladosporium halotolerans، Curvularia mosaddeghii، Fusarium brachygibbosum، Lasiodiplodia mediterranea،Metarhizium brunneum، Nigrospora gorlenkoana، N. oryzae،  N. osmanthi، Petriella guttulata و Phascolomyces articulosus شناسایی شدند. در این مطالعه، جنس های Auxarthron (A. kuehnii) و Phascolomyces (P. articulosus) و گونه های L. mediterranea، N. gorlenkoana و N. osmanthi برای اولین بار از ایران گزارش می شوند.

    کلیدواژگان: آسکومیست، بیمارگرهای حشرات، تنوع زیستی، تبارزایی مولکولی، قارچ
  • نیما خالدی، لیلا زارع صفحات 81-95

    پرایمینگ بذر موجب بهبود جوانه‌زنی و مولفه‌های رشدی گیاهچه‌ها تحت شرایط تنش‌های زنده و غیرزنده می‌شود. هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر پرایمینگ بذر با قارچ کش‌های شیمیایی و جدایه‌های قارچ Trichoderma harzianum روی شاخص‌های جوانه‌زنی و بنیه توده بومی زیره سبز می باشد. همچنین میزان فعالیت و بیان آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز به‌عنوان نشانگرهای اصلی مسیر انتقال سیگنال فنیل پروپانویید و تجمع متابولیت‌های ثانویه فنلی ارزیابی می شود. نتایج غلظت‌های موثر بازدارندگی نشان داد که کمترین مقادیر حداقل غلظت‌های مهارکنندگی و کشندگی قارچکش‌های شیمیایی علیه Fusarium oxysporum به ترتیب مربوط به قارچ کش ایپرودیون-کاربندازیم (Rovral-TS®)، کاربندازیم (Bavistin®) و کاربوکسین تیرام (Vitavax thiram®) بود. نتایج همچنین نشان داد که جدایه‌های قارچ T. harzianum دارای فعالیت قارچ ایستایی علیه F. oxysporum بوده و فاقد فعالیت قارچ کشی می‌باشند. نتایج بررسی مکانیسم‌های بیوشیمیایی نشان داد که میزان محتوای پروتیینی و تجمع ترکیبات فنلی و فلاونوییدی در گیاهچه‌های حاصل از بذور پرایم شده در مقایسه با شاهد سالم به طور معنی داری افزایش یافت. رابطه معنی داری بین بیان ژن و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز با ترکیبات فنلی و فلاونوییدی مشاهده شد. نتایج نشان داد که جدایه‌های قارچ T. harzianumو قارچکش‌های شیمیایی سبب فعال شدن سیستم آنتی اکسیدانی گیاه شده و از طریق افزایش محتوای پروتیینی و القای بیان ژن فنیل آلانین آمونیالیاز منجر به تولید و انباشت متابولیت‌های ثانویه فنلی در زیره سبز می‌شوند. یافته‌های این پژوهش نشان داد که پرایمینگ بذر به ویژه با جدایه‌های T. harzianum ضمن بهبود کیفیت بذر و سلامت گیاهچه موجب افزایش میزان تولید و انباشت متابولیت‌های ثانویه فنلی می‌شود.

    کلیدواژگان: پرایمینگ، زیره سبز، فنیل پروپانوئید، کیفیت بذر، متابولیت های ثانویه
  • ناهید معرف زاده، هادی خاطری، روح الله شریفی صفحات 97-108

    بیماری برق‌زدگی نخود ناشی از قارچAscochyta rabiei در سراسر جهان سبب کاهش عملکرد و کیفیت نخود (Cicer arietinum) می‌شود. در این پژوهش، پتانسیل بیوکنترلی 12 سویه باکتری پروبیوتیک از جنس‌های Alcaligenes، Arthrobacter، Bacillus، Delftia، Lysinibacillus، Pseudomonas و Stenotrophomonas علیه A. rabiei بررسی گردید. در آزمون‌های کشت متقابل و تولید ترکیبات فرار، همه باکتری های پروبیوتیک (به‌جز یک جدایه باسیلوس) اثر بازدارندگی معنی‌داری بر رشد میسلیوم بیمارگر داشتند. بیشترین بازدارندگی در آزمون‌ کشت متقابل توسط Bacillus subtilis BS)57.84 درصد) و در آزمون‌ ترکیبات فرار توسط Alcaligenes faecalis 1624 (72.5 درصد) به‌دست آمد. شش باکتری پروبیوتیک با بهترین نتایج بازدارندگی در آزمایشگاه انتخاب شدند و اثر بیوکنترلی بر بیماری و تحریک‌کنندگی رشد گیاه (وزن تر و خشک) در حضور بیمارگر با دو روش کاربرد بذری و محلول پاشی برگی، در گلخانه ارزیابی گردید. همه باکتری های پروبیوتیک‌ منتخب در هر دو روش کاربرد، با اختلاف معنی‌دار نسبت به شاهد بیمار سبب کاهش شاخص بیماری و افزایش فاکتورهای رشدی نخود شدند ولی با تیمار بذری A. faecalis 1624 افزایش وزن تر اندام هوایی مشاهده نشد. تیمار برگیB. subtilis BS با اختلاف زیاد نسبت به تیمارهای دیگر، کارآمدترین سویه در کاهش شاخص بیماری (63.80 درصد) و افزایش فاکتورهای رشدی گیاه نخود بود. بر طبق نتایج این تحقیق، کاربرد برگیB. subtilis BS پتانسیل بالایی در بیوکنترل برق‌زدگی و افزایش رشد نخود داشت. بنابراین، در صورت تایید کارایی آن در مطالعات مزرعه‌ای، در آینده می‌توان از آن در مدیریت تلفیقی این بیماری استفاده نمود.

    کلیدواژگان: کشت متقابل، ترکیبات فرار، برق زدگی نخود، آغشته سازی بذر، پاشش برگی
  • کبری مسلم خانی*، فاطمه خلقتی بناء، محمد محمدی، جهانبخش حسین نژادیان، فرشید حسنی، شمس الله نیکجه فراهانی، کمال الدین عباسی صفحات 109-114

     سالانه بیش از 300 محموله بذری سیب زمینی در سیستم رسمی کنترل و گواهی بذر کشور با هدف کاهش عوامل بیماریزای سیستمیک و تجمعی، از نظر آلودگی به ویروس های مهم سیب زمینی مورد آزمون قرار می گیرند. در این فرآیند درستی، حساسیت، اختصاصیت و سرعت روش تشخیصی برای صدور گواهی به موقع و صحیح از اهمیت بسیاری برخوردار است. در پژوهش حاضر کارایی استفاده تلفیقی از روش کشت تک جوانه و روش های مولکولی مبتنی بر RT-PCR برای ردیابی آلودگی ویروس وای سیب زمینی (PVY) در آزمون تعداد زیاد نمونه های بذری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد حساسیت، دقت و حتی سرعت ارزیابی توده های بذری با روش های مبتنی بر RT-PCR در مقایسه با روش سرولوژیکی ELISA افزایش می یابد. بهره گیری از روش RT-PCR در ردیابی ویروس PVY ، دارای دقت تشخیصی یک نمونه آلوده در نمونه ترکیبی حاصل از 50 بوته بوده در حالی که توانایی روش  ELISA به میزان یک دهم این قابلیت بود و این روش قادر به ردیابی یک نمونه آلوده در نمونه ترکیبی حاصل از پنج نمونه انفرادی بود. همچنین به دلیل دقت بسیار بیشتر آزمون های مبتنی بر RT-PCR صدور گواهی نادرست برای طبقه بذری مشاهده نشد، حال آن که بر اساس نتایج ELISA حدود شش درصد از توده های بذری مورد آزمون به جای طبقه گواهی شده به دلیل عدم توان ردیابی غلظت کم ویروس به اشتباه در طبقه مادری گواهی شدند. بر اساس استانداردهای ملی حداکثر آلودگی مجاز به PVY در پایین ترین طبقه بذری چهار درصد است که همین موضوع قابلیت اجرایی شدن این سیستم را با هزینه های قابل قبول (حداکثر با ارزیابی پنج زیر نمونه) فراهم می آورد.

    کلیدواژگان: توده بذری، سیب زمینی، ردیابی، گواهی و ویروس
  • حبیب نوجوان چیچکلوی منصور، عباسعلی روانلو، سعید طریقی صفحات 109-120

    در شاخ و برگ های درختان میوه دانه دار، باکتری های اپی فیت زیادی وجود دارند که خاصیت آنتاگونیستی آنها علیه عامل بیماری آتشک (Erwinia amylovora) اثبات شده است. به منظور شناسایی، بررسی پتانسیل آنتاگونیستی و تنوع ژنتیکی باکتری های اپی فیت آنتاگونیستی همراه با درختان میوه دانه دار در استان آذربایجان غربی، از باغات سیب، گلابی و به در سه نوبت بهار، تابستان و پاییز سال 1393 نمونه برداری به عمل آمد. پس از جداسازی باکتری های اپی فیت و انجام آزمون آنتاگونیستی، شناسایی جدایه ها صورت گرفت. جدایه ها در دو گروه باکتری های گرم منفی (Pantoea agglomerans، Pseudomonas fluorescens) و گرم مثبت دسته بندی شدند. تنوع ژنوتیپی جدایه های Pantoea و Pseudomonas از مناطق مختلف با استفاده از روش Rep-PCR مورد بررسی قرار گرفت. جدایه ها با استفاده از برنامه نرم افزاری NTYsys به روش UPGMA و ضریب تشابه جاکارد مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده بر اساس نشانگر BOX1 نشان دهنده وجود 10 گروه با حداقل شباهت 75 درصد در میان جدایه های Pseudomonas و وجود 9 گروه در میان جدایه های Pantoea با حداقل شباهت 70 درصد بود. نتایج تنوع ژنتیکی بالایی را در میان سویه های آنتاگونیست اپی فیت درختان میوه دانه دار در استان آذربایجان غربی نشان داد.

    کلیدواژگان: اپی فیت، آتشک، دانه دار، Pantoea agglomerans، Pseudomonas fluorescens
|
  • Haleh Dokhanchi, Asadollah Babai Ahari, Mahdi Arzanlou *, Farnaz Abed Ashtiani Pages 1-18

     Foliar diseases are considered among important barely diseases worldwide, causing economic crop losses in barely industry worldwide, including Iran. Present study was aimed to characterize Pyrenophora, Bipolaris, Curvularia and Exserohilum species associated with leaf spot diseases of barley in East Azerbaijan province, using consolidated species concept. Totally 462 fungal isolates were isolated and purified from barley plants representing leaf spot symptoms during 2016-2017. Based on morphological and sequence data of ITS-rDNA and Glyceraldehyde-3-Phosphate Dehydogenase gene (gpdh) regions. A considerable diversity was observed among the fungal species associated with leaf spot diseases on barley. In this study, Pyrenophora graminea, P. teres, Bipolaris sorokinana, B. salkadehensis, Curvularia inaequalis, C. spicifera, C. nicotiae and Exserohilum rostratum were identified. Pyrenophora graminea and P. teres were dominant species associated with brown leaf spot symptoms, with isolation frequencies of 68.4 and 25.54 percent, respectively. With the identification of fungal species associated with leaf spot diseases on barley, it will be possible to practice suitable management strategies for these diseases.

    Keywords: Bipolaris, Curvularia, Exserohilum, Leaf stripe disease, Pyrenophora
  • Neda Aminijam *, Moosa Saber Pages 19-36

     Demographic toxicology is usually the best way to evaluate total effects of pesticides on a population of natural enemy. Lethal and sublethal effects of imidacloprid, pymetrozine and Dayabon® were investigated on the sexual population of Lysiphlebus fabarum at laboratory conditions. Toxicity of the insecticides on immature stages of L. fabarum was evaluated, by dipping leaves containing parasitized Aphis fabae. These insecticides significantly reduced adult emergence rate when parasitized aphids were treated with field-recommended concentrations at larval stage. Imidacloprid had more toxicity than pymetrozine and Dayabon® at pupal stage. Imidacloprid was significantly more toxic than pymetrozine at adult stage. Dayabon® did not have residual effect on adults. In order to assess sublethal effects of three insecticides on life-table parameters of L. fabarum, the concentrations that had 25% mortality threshold and field-recommended concentrations were used for larval, adult and pupal stages treatments, respectively. Adults’ longevity, mean fecundity, females' oviposition period, sex ratio and some population parameters (r,λ, R0) were negatively affected by application of imidacloprid in comparison with other insecticides and control at larval, pupal and adult stages treatments. The intrinsic rate of increase (r) values for imidacloprid treatment and control at larval, pupal and adult stages of parasitoid were 0.2035 ± 0.01, 0.2240 ± 0.01 and 0.2273 ± 0.01 (day-1) and 0.2635 ± 0.01, 0.2759 ± 0.01 and 0.2687 ± 0.01 (day-1), respectively. According to obtained results, pymetrozine and Dayabon® could be used to control A. fabae in combination with L. fabarum.

    Keywords: Aphis fabae, Biocontrol, Demography, Insecticides, Integrated Pest Management
  • Mousa Najafiniya *, MohammadReza Eslahi, Hossain Azimi Pages 37-47

    Downy mildew caused by Perenospora destructor is one of the most important onion diseases. In this research, the efficiency of Poltiglia Bordolese (Bordeaux Mixture WG 20%) at the rate of three, four and five kg/ha and Infinito SC 687.5 (flopicolide + probamocarp) at the rate of two L/h used to control downy mildew of onion disease and compared with control. The experiment was conducted in a randomized complete block design with six treatments in four replications in Jiroft and Behbahan, Iran. The results indicated that, in terms of effect on reducing the severity of the disease, Poltiglia showed a significant difference in compare with control. The comparison of effectiveness of treatments showed that it was related to those of poltiglia five kg/ha which was 63.5 %. In case of Infinito fungicide which used in Behbahan and Jiroft regions, it was 61.97% and 53.22 %, respectively. The comparison of the area under the disease progress curve (AUDPC) showed that in the control treatment with water spraying, this index recorded 21.4 and 20.1 unites per day in Behbahan and Jiroft respectively, and in the control treatment without water; this index was 20.4 and 16.9 per day, respectively. It indicates the role of free moisture in increasing the severity of the disease. The AUDPC index in Behbahan and Jiroft was 9.6 and 10 respectively, and belonged to the treatment of 5 kg/ha of Poltiglia fungicide. The Poltiglia fungicide at the rate of four Kg/h is recommended for controlling onion downy mildew disease.

    Keywords: Copper fungicides, Downy Mildew, Fungicide resistance, Onion, Protective fungicide
  • Meysam Soleymani Karati, Mohammad Ghadamyari *, Azadeh Karimi Malati, Elaheh Shafiei Alavijeh Pages 49-59

     Citrus red mite, Panonychus citri is an important plant pest species in the citrus growing regions of the world. Due to the use of chemical pesticides with a wide range of effects against this pest and other pests in citrus orchards, P. citri has been become a serious pest in citrus orchards, including citrus orchards in the north of the country. In this study, the acaricidal and sublethal effects of diflovidazin on different stages of citrus red mite were investigated. The results showed that diflovidazin was highly toxic to the eggs, larvae and deutonymph stages of citrus red mite. The sublethal effects of diflovidazin on the parameters of citrus red mite life table were investigated and the results showed a significant decrease in generation length average, adult longevity, fecundity and fertility period. The net reproduction rates (R0) were 11.2 and 1.62 offspring per female mite for control and treatment of diflovidazin, respectively. The intrinsic (r) and finite (λ) rates of increase for the control were 0.133 and 1.142 per day, respectively, and for the LC30 treatment was 0.033 and 1.034 per day, respectively. In general, the sub-lethal concentration of difluvidazine showed a diminishing effect on all population growth parameters in treated deutonymphs. Overall, the results indicate the lethal and sub-lethal effects of diflovidazin on citrus red mites, and this compound can be recommended as part of a resistance management program to control this mite.

    Keywords: Acaricide, Demographic toxicology, Life table, Toxicity
  • Hamideh Aghyl, Mehdi Mehrabi-Koushki *, Mehdi Esfandiari Pages 61-79

    SummaryPathogenic and non-pathogenic fungi growing on insect’s body cansignificantly affect their biology and population. To identify insect-associated fungi, the life stages of the insects, including larva, pupa and adults (alive or dead and helthy), were collected from different habitats in Golestan and Khuzestan Provinces during 2017-2018 and their associated fungi were isolated after surface-sterilization. In this study, 13 various isolates were selected (based on primary morphology) and identified according to morphological and molecular analysis. For molecular identification, the sequences of ITS-nrDNA, tef1a, tub2 and gapdh were obtained, where required for identification. Accordingly, eleven species were identified as follow: Auxarthron kuehnii, Biscogniauxia sp., Cladosporium halotolerans, Curvularia mosaddeghii, Fusarium brachygibbosum, Lasiodiplodia mediterranea, Metarhizium brunneum, Nigrospora gorlenkoana, N. oryzae, N. osmanthi, Petriella guttulata and Phascolomyces articulosus. This study firstly reports the genera of Auxarthron (A. kuehnii) and Phascolomyces (P. articulosus) and the species of L. mediterranea, N. gorlenkoana and N. osmanthi for the mycobiota of Iran.

    Keywords: Ascomycetes, Biodiversity, Enthomopathogens, fungus, Molecular phylogeny
  • Nima Khaledi, Leila Zare Pages 81-95

    Seed priming improves germination and growth components of seedlings under biotic and abiotic stress conditions. The aim of this study was to compare the effect of seed priming with chemical fungicides and isolates of Trichoderma harzianum on germination and vigor indices of native cumin population. Also, the activity and expression of phenylalanine ammonia lyase enzyme were evaluated as main markers of phenylpropanoid signal transduction pathway and accumulation of phenolic secondary metabolites. The results of effective inhibitory concentrations showed that the lowest values of minimum inhibitory and fungicidal concentrations of chemical fungicides against Fusarium oxysporum were related to Iprodione-Carbendazim (Rovral-TS®), Carbendazim (Bavistin®) and Carboxin thiram (Vitavax thiram®), respectively. The results also showed that T. harzianum isolates had fungistatic but not fungicide activity against F. oxysporum. The results of biochemical mechanisms showed that protein content and accumulation of phenolic and flavonoid compounds increased significantly in seedlings obtained from bioprimed seeds compared to healthy control. A significant relationship was observed between gene expression and phenylalanine ammonia lyase enzyme activity with phenolic and with flavonoid compounds, as well. Moreover, the results showed that isolates of T. harzianum and chemical fungicides caused activation of the antioxidant system and by increasing protein content and inducing the expression of phenylalanine ammonia lyase gene led to the production and accumulation of phenolic secondary metabolites in cumin. The findings of this research showed that seed priming, especially with T. harzianum isolates while improving seed quality and seedling health, increase the production and accumulation of phenolic secondary metabolites.

    Keywords: Cumin, Priming, Phenylpropanoid, Seed quality, secondary metabolites
  • Nahid Moarrefzadeh, Hadi Khateri, Rouhallah Sharifi Pages 97-108

    Chickpea ascochya blight caused by the fungus Ascochyta rabiei, reduces the yield and quality of chickpea (Cicer arietinum) around the world. The biocontrol potential of 12 bacterial probiotics from genera Alcaligenes, Arthrobacter, Bacillus, Delftia, Lysinibacillus, Pseudomonas and Stenotrophomonas was investigated against A. rabiei. In dual-culture and volatile compounds production tests, all probiotic bacteria (except one Bacillus isolate) significantly inhibited the mycelial growth of pathogen. The highest inhibition in these tests was obtained by Bacillus subtilis BS (57.84%) and Alcaligenes faecalis 1624 (72.5%), respectively. Six probiotic bacteria with the best inhibitory results in the laboratory were selected and their biocontrol and growth stimulation (fresh and dry weight) effects were evaluated in the presence of the pathogen using seed application and foliar spraying methods in the greenhouse. In comparison to the disease control, all selected probiotics in both application methods significantly reduced the disease index and increased the growth factors of chickpea plants (except for the seed treatment of A. faecalis 1624 which did not increase the fresh weight of shoots). Foliar application of B. subtilis BS, with large difference to other treatments, was the most effective treatment in reducing the disease index (63.80%) and increasing the growth factors of chickpea. According to the results of this study, foliar application of B. subtilis BS had great potential in biocontrol of ascochya blight and growth promotion of chickpea. Therefore, if its effectiveness is confirmed by field studies, it could be used in integrated management of this disease in the future.

    Keywords: Chickpea ascochyta blight, Dual culture, Foliar spray, Seed application, Volatile compounds
  • Kobra Moslemkhani *, Fatemeh Khelghatibana, Mohammad Mohammadi, Jahanbakhsh Hosseininejhadian, Farshid Hassani, Shamsollah Nikjeh Farahani, Kamaleddin Abbasi Pages 109-114

     In order to minimize the systemic infection in potato seed tubers, annually more than 300 potato seed lots are subjected to laboratory testing for potato viruses in the national potato seed certification system. The accuracy, sensitivity, specificity and speed are of the most important criteria for a diagnostic method to be employed in seed certification laboratory testing procedure. In this study the efficiency of using two methods including single sprout culture and RT-PCR as an integrated diagnostic method was investigated for detecting Potato Virus Y in potato seed samples. According to the present study, RT-PCR performance in Potato Virus Y detection was better than ELISA in terms of sensitivity, accuracy and time saving. RT-PCR successfully detected one infected sample in a combined sample consists of 50 individual samples while ELISA enabled to detect one infected sample in a much smaller combined sample consists of only five subsamples. Moreover because of ELISA retractions to detect low virus concentration and its false negative result, about six percent potato seed lots were incorrectly labeled basic seeds instead of certified seeds. Considering the maximum permissive virus infection percent in national potato seed standards (4% for the lowest seed class) and the maximum required subsamples to be tested (5 subsamples), using RT-PCR method in potato seed certification is economically recommended.

    Keywords: Certification, detection, Potato, Seed lot, Virus
  • Habib Nojavan Chichaklou Mansour, Abbasali Ravanlou, Saeed T arighi Pages 109-120

    There are many epiphytic bacteria live on surface of pome fruit tree foliage, and have been proven to show antagonistic activity against Erwinia amylovora, the causal agent of fire blight disease. In order to characterize and assess antagonistic potential and genetic diversity of epiphytic bacteria associated with pome fruit trees in orchards of West Azarbaijan province samplings were carried out from foliage of apple, pear, and quince trees during spring, summer and autumn in 2014. Epiphytic bacteria were isolated and their antagonistic potential against E. amylovora were evaluated and then bacterial isolates were identified. The isolated bacteria were categorized into three group including Pantoea agglomerans, Pseudomonas fluorescens and other unknown Gram-positive bacteria. Genetic diversity among the Pseudomonas and Pantoea isolates were studied using Rep-PCR technique. Resulted data were analyzed in NTSYSpc v2.02e software and compared using UPGMA and Jaccard similarity coefficient methods. Also, the analyses of the BoxA1R primer’s band patterns separated ten groups with at least 75% similarity among the pseudomonad isolates. Similarly, nine groups with 70% similarity within the Pantoea isolates were discovered. These results showed a high genetic diversity among the epiphytic strains of Pseudomonas and Pantoea in west Azarbaijan pome fruit orchards.

    Keywords: Epiphyte, Fire blight, Pome fruit, Pantoea agglomerans Pseudomonas, fluorescens