فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات بین المللی پلیس
پیاپی 48 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسین آل کجباف، حسن کریمی مهابادی صفحات 9-41
    زمینه ها و هدف

    این مقاله به بررسی نقش حقوق بین الملل در قبال رفتار دولت مسیول در فضای سایبری با تاکید بر چالش ها و چشم اندازها می پردازد. همچنین در صدد ارایه چارچوبی مبتنی بر قواعد، مشروعیت بخشیدن به عملکرد دولت ها در پاسخ به فعالیت های غیرقانونی در فضای سایبری توسط سایر دولت ها، می باشد. به علاوه این مقاله به دنبال تاکید بر چالش هایی است که در اعمال حقوق بین الملل دخیل بوده، و با استفاده از کاربرد دو اصل حق حاکمیت و عدم مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر، به بررسی این موضوع می پردازد.

    روش شناسی

     این مقاله به روش تحلیلی- توصیفی نگارش یافته است.

    یافته ها و نتیجه گیری

     با وجود چالش های موجود، این مقاله نتیجه گیری می کند که حتی اگر فرایندهای موازی سازمان ملل متحد در قالب «کارگروه نامحدود» و «گروه کارشناسان دولتی ملل متحد» منجر به توافق اساسی و قابل ملاحظه ای بین دولت ها در مورد نقش حقوق بین الملل در فضای سایبری نشود، مباحثات مزبور به خودی خود در تشویق کشورها به بررسی این مسایل و علنی کردن دیدگاه های آنها، ارزشمند است. دولت ها با تبلیغ، انتشار و علنی کردن دیدگاه های خود، حرکت خود را برای سفر به سمت شناخت و درک ویژه سایبری از قواعد حقوق بین الملل آغاز کرده اند و چشم اندازهای مثبتی در این خصوص وجود دارد.

    کلیدواژگان: حملات سایبری، حقوق بین الملل، حق حاکمیت، عدم مداخله
  • جواد صالحی صفحات 42-68
    زمینه و هدف

    مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا، جلوه ای از ساماندهی دسترسی دولت ها به داده کاربر ابررایانش است. اما استانداردهای مدنظر اتحادیه اروپا در این مقررات با تعهدات شرکت های فن آوری متبوع ایالات متحده در زمینه ابررایانش برگرفته از مقررات دولت متبوع، دولت سرزمینی، دولت طرف قرارداد یا دولت متبوع کاربر ابررایانش متفاوت است. بررسی ابعاد حقوقی این وضعیت و تاثیر آن در اعمال صلاحیت و تحقیقات کیفری در ابررایانش از اهداف مدنظر و موضوع این نوشتار قرار گرفته است که از این حیث دارای اهمیت و نوآوری است.

    روش

    تحقیق حاضر بر اساس روش توصیفی و تحلیلی و بر پایه اسناد و منابع کتابخانه ای نگاشته شده است تا به یک سوال پاسخ داده شود. سوال اصلی پژوهش این است که جایگاه تحقیقات کیفری در ابررایانش بر اساس مقررات اتحادیه اروپا و ایالات متحده چیست؟

    یافته ها و نتیجه گیری

     یافته های پژوهش نشان می دهد که مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا، تحقیقات کیفری مقامات قانونی ایالات متحده در داده ذخیره شده کاربر در ابررایانش شرکت های فن آوری متبوع یا دارای مرکز اصلی فعالیت یا مرکز داده مستقر در قلمرو سرزمینی دول عضو اتحادیه اروپا را ممنوع تلقی کرده است. اما ایالات متحده بر اساس قانون حریم خصوصی ارتباطات الکترونیک بدان بی توجه است و بر اساس تابعیت کاربر یا محل استقرار مرکز اصلی فعالیت شرکت فن آوری خواهان اعمال صلاحیت و تحقیقات کیفری فراسرزمینی است. این رویکرد از منظر مقررات اتحادیه اروپا برخلاف اصل صلاحیت کیفری در ابررایانش است، در حالی که از سوی دولت ایالات متحده موافق اصل صلاحیت کیفری در ابررایانش ارزیابی شده است. لذا مداخله مقامات ایالات متحده برای دسترسی به داده ذخیره شده کاربر ابررایانش در مرکز داده مستقر در خارج از قلمرو سرزمینی ایالات متحده، جلوه ای از اعمال صلاحیت کیفری فراسرزمینی ایالات متحده و دخالت در امور دولت خارجی است.

    کلیدواژگان: تحقیقات کیفری، ابررایانش، مرکز داده، شرکت فن آوری، صلاحیت کیفری
  • نرجس زارعی، سید باقر میرعباسی *، خیرالله پروین صفحات 69-93
    زمینه و هدف

    حقوق شهروندی، مجموعه امتیازات و برخورداری هایی است که در نظام حقوقی یک کشور به شهروندان آن، با لحاظ نمودن دو اصل کرامت انسانی و منع تبعیض در جهت فراهم ساختن زمینه رشد شخصیت فردی و اجتماعی به آنها اعطا می شود، امری که امروز به عنوان یک حق بنیادین حتی در اسناد بین المللی هم به آن اشاره شده است. لازمه رعایت این حق، شناسایی و لزوم احترام به این حق در قانون اساسی است. لذا، در این تحقیق، به تبیین حقوق شهروندی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اسناد بین المللی می پردازیم.

    روش شناسی

    روش تحقیق در این مقاله، توصیفی- تحلیلی است که با مطالعه کتب و مقالات معبر صورت گرفته است.

     

    یافته ها و نتیجه گیری

     قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اصل تفکیک قوا و استقلال عملکردی نهادهای قدرت و تاکید بر اصول برابری، عدالت، امنیت، حاکمیت خداوند و تامین حقوق همه جانبه مردم، پایه گذار ابتدایی حقوق شهروندی می باشد که زمینه ساز تقنین قواعد فردی و گروهی در جنبه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی گردید. تبیین و شناسایی حقوق اجتماعی، اقتصادی، سیاسی در قانون اساسی به عنوان حقوق مردم خود یکی از الزامات حق های موجود در اسناد بین المللی می باشد، فلذا مشروعیت بخشیدن به حقوق شهروندی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران زمینه ساز لزوم احترام به این حق در سایر مقررات موضوعه می باشد.

    کلیدواژگان: شهروند، حق، تکلیف، معاهدات، قانون اساسی
  • افشین یوسفی، علیرضا آرش پور *، مسعود راعی صفحات 94-122
    زمینه و هدف

    این مقاله بر جنبه های حقوقی مساله جنگجویان خارجی از دید گاه حقوق بشری و چالش های به وجود آمده از این پدیده و نگرانی های موجود و دسته بندی های منبعث از این موضوع بین دول و در عرصه روابط بین الملل تاکید خواهد نمود و هدف اصلی که به ان اهتمام شده است تشریح مقررات و قوانین بشر دوستانه بین المللی در این خصوص و در راستای تفهیم و تبیین اقدامات جنگجویان خارجی و تعدیل و تخفیف و مدیریت و کنترل مضار و عواقب ناخوشایند این پدیده در حد مطلوب و با آنالیزکردن چالش های به وجود آمده می باشد.

    روش شناسی

     پژوهش حاضر با روش توصیفی و تحلیلی انجام شده است.

    یافته ها و نتایج

    در تحقیق حاضر با بررسی پدیده جنگجویان خارجی که هم اینک با از میان رفتن مرزهای بین المللی توسط گزاره هایی چون ایدیولوژی و منافع شخصی، یکی از مهمترین دغدغه های کشورهای دنیا شده است، به منابع حقوقی علیه این واقعیت به انضمام منابع و قلمرو حقوق بشردوستانه ناظر بر پدیده جنگجویان خارجی پرداخته شده است. در پایان حدود انطباق قوانین و مقررات بین المللی موجود ناظر بر مقوله جنگجویان خارجی، با حقوق بشر دوستانه بررسی و مطالعه گردید که نتیجه گرفته شد قوانین و مقررات بین المللی موجود در رابطه با مقوله جنگجویان خارجی با حقوق بشردوستانه تا حدود زیادی منطبق است.

    کلیدواژگان: حقوق بشر دوستانه، جنگجویان خارجی، حقوق بین الملل
  • محمدعلی کفایی فر *، حجت رستمی صفحات 123-145

    ایالات متحده آمریکا خارج از قطعنامه ‏های شورای امنیت، بطور یکجانبه اقدام به تحمیل تحریم‏هایی در حوزه‏ های مختلف، خاصه حوزه هوانوردی، علیه بسیاری از کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران نموده است. تحریم در صنعت هوانوردی، ایمنی؛ اساسی‏ ترین عنصر و نیاز مبرم این صنعت را مورد چالش قرار می‏دهد و به تبع آن آثار جدی بر ژیوپولوتیک منطقه‏ ای و روابط بین‏ الملل هوانوردی می‏گذارد. در نوشتار حاضر دو پرسش مهم مطرح شده است: نخست این که تحریم‏های هوانوردی ایالات متحده علیه ایران در پرتو موازین حقوق بین ‏المللی بشر چگونه ارزیابی می‏شوند؟دوم این که این تحریم‏ها چه تاثیری بر ژیوپولتیک هوانوردی و روابط بین ‏الملل هوانوردی در غرب آسیا دارند؟ برای پاسخ به این پرسش‏ها، نگارندگان با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی بدین یافته‏ ها دست پیدا کردند که در مورد تحریم‏های هوانوردی با توجه به ارتباط مستقیم ایمنی هوانوردی با حق حیات، حق امنیت، حق برسلامتی و حق برتوسعه به مثابه حق ‏های بنیادین حقوق بشری که بواسطه اعمال تحریم‏های هوانوردی امریکا بر ایران به طور قطع نقض گردیده، تردید جدی نسبت به مشروعیت تحریم‏ها وجود دارد و حقوق بین ‏الملل بشر محور که داعیه‏ دار حفظ حقوق انسانی است را با چالش جدی مواجه می‏نماید. افزون بر آن، این تحریم‏ها سبب شدند تا ایران نتوانند از فرصت‏هایی که ناشی از موقعیت ژیوپولتیک هوانوردی منطقه می‏باشد، به خوبی بهره‏ مند شود.

    کلیدواژگان: تحریم، مشروعیت، تحریم هوانوردی، حقوق بشر
  • مصطفی زارعی، حسن خسروی، حاتم صادقی زیازی صفحات 146-181
    زمینه و هدف

    تحقیقات پلیسی، حساس ترین مرحله از فرایند کیفری است؛ زیرا اولین مواجهه متهم با دستگاه عدالت کیفری در این مرحله انجام می شود. توسعه حقوق بشر و ماده یک مشترک کنوانسیون های ژنو و پروتکل اول الحاقی، فصل نوینی را در مفهوم و ماهیت تعهد نیروی پلیس به رعایت و تضمین رعایت حقوق بشردوستانه در سرزمین های اشغالی و رفتار با متهمین گشود و برای تمام دولت های اشغالگر تعهدات ایجابی و سلبی در حوزه مصونیت متهمین از رفتار غیرانسانی و رهایی از شکنجه ایجاد کرده است.

    روش

    پژوهش حاضر با مدنظر قرار دادن واقعیت های موجود، در پی پاسخ به این پرسش که »چه سازوکارهایی در حقوق بین الملل برای جلوگیری از نقض استانداردهای جهانی حقوق بشر در فرآیند تحقیقات پلیسی و مصونیت متهمین از رفتار غیرانسانی و شکنجه در سرزمین های اشغالی فلسطین وجود دارد؟«، با روشی توصیفی - تحلیلی به بررسی تحلیل های حقوقی و واقعیت های موجود پرداخته است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    به رغم تعهدات حقوق بشری و حقوق بشردوستانه دولت اشغالگر اسراییل مورد تصریح و تاکید بر رعایت و تضمین رعایت در ماده یک مشترک کنوانسیون های ژنو و پروتکل اول الحاقی، اسناد حقوق بشری، اصول انسانیت و وجدان عمومی، قطعنامه های شورای امنیت و مجمع عمومی ملل متحد، در حوزه منع رفتار غیرانسانی و آزار و اذیت متهمین به منظور اخذ اقرار توسط نیروی پلیس به عنوان نمونه ای حیاتی از حق بر کرامت انسانی، ضمانت اجرای این تکلیف بنیادین حقوق بشری با چالش های جدی مواجه است و اعمال و اجرای تکالیف و تعهدات نشات گرفته از مقررات قراردادی و قواعد عرفی در زمینه حمایت از حقوق متهمین در سرزمین های اشغالی فلسطین از کارایی مطلوب برخوردار نیست.

    کلیدواژگان: حقوق بشر، حقوق بشردوستانه، حقوق متهم، سرزمین های اشغالی فلسطین، نیروی پلیس اسرائیل
  • احسان خبازیان شاندیز، مجید شایگان فرد*، حمیدرضا میرزاجانی، محمدرضا قاضی زاده صفحات 182-212
    زمینه و هدف

    بحث ضمانت کیفری از حقوق مالکیت صنعتی از موضوعات محل بحث و نظر است، زیرا از یک سو به دلیل برجسته تر شدن کیفرزدایی در نظام‌های حقوقی و از سوی دیگر ضرورت حمایت از مالکیت صنعتی نوعی تعارض و تناقض ایجاد شده است. استفاده نظام حقوقی ایران از ضمانت اجرای کیفری در برخی از مصادیق حقوق مالکیت صنعتی، سبب شده است به منظور ارزیابی رویکرد مورد اشاره در حقوق ایران به بررسی تطبیقی به حقوق دیگر کشورها از جمله فرانسه و آمریکا پرداخته شود.

    روش

    مقاله حاضر توصیفی تحلیلی بوده و با استفاده از روش کتابخانه ای به بررسی موضوع مورد اشاره پرداخته است.

    یافته‌ها و نتیجه‌گیری

    نتایج بیانگر این امر است که استفاده از ضمانت‌های کیفری در حقوق فرانسه و آمریکا نیز مطرح بوده و در راستای حفاظت از مالکیت صنعتی از ضمانت اجرای کیفری بهره می‌برند، اما نوع و میزان مجازات‌های تعیین شده با حقوق کیفری ایران متفاوت است. بدین معنی که مجازات‌های تعیین شده عمدتا نقدی است و نقدی بودن جرایم صرفه اقتصادی ارتکاب جرم تا حد زیادی از بین می‌برد. البته در حقوق فرانسه و آمریکا نیز از مجازات حبس استفاده می‌شود، اما نسبت به حقوق ایران به مراتب کمتر است.

    کلیدواژگان: حقوق مالکیت صنعتی، ضمانت کیفری، مجازات، حبس، جزای نقدی
  • مهدی کیخسروی *، احمد مومنی راد، محمد ستایش پور صفحات 213-244
    زمینه و هدف

    پیرو فجایع دردناک بشری در جنگ جهانی دوم، توجه جامعه بین‌المللی به سوی حمایت از حقوق بین‌الملل‌بشر معطوف گشت. در این خصوص تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر به عنوان نقطه عطفی در حمایت از حقوق بین‌الملل‌بشر تلقی گردید و تصویب چندین سند حقوق‌بشری دیگر را در سطح جهانی با خود به همراه‌داشت. این اسناد به منظور ارتقا حقوق بشر، نظارت بر اجرای مقررات حقوق‌بشر و رسیدگی به موارد نقض آن حقوق، یک سری سازکارهای جهانی نظیر نهادهای مبتنی بر منشور و نهادهای ناشی از معاهدات را ایجاد و اختیاراتی به آن‌ها تفویض نموده‌اند. سازکارهای مزبور هرچند در زمینه اجرای موثرتر موازین حقوق‌بشری مندرج در اسناد بین‌المللی عملکرد خوبی داشته‌اند اما در عمل با چالش‌هایی مواجه هستند. بدون تردید شناخت این چالش‌ها می‌تواند حمایت مطلوب‌تر از حقو‌‌ق‌بشر در جامعه بین‌المللی را به دنبال داشته‌باشد.

    روش

    موضوع حاضر، با روش توصیفی-تحلیلی و با عنایت به گردآوری اطلاعات عمدتا کیفی تحقیق به روش کتابخانه‌ای و به صورت استفاده ازاسناد،کتاب‌ها، مقاله‌ها و تارنماهای معتبر مورد کندوکاو قرار گرفته‌است.

    یافته‌ها و نتیجه‌گیری

    مطالعات حقوقی نشان می‌دهد که سیاسی بودن در شورای حقوق‌بشر، نادیده‌گرفتن مقررات بین‌المللی حقوق‌بشری توسط دولت‌ها در کمیساریای عالی حقوق‌بشر، نبود ضمانت به منظور پاسخگویی دولت‌ها در اجرای توصیه‌‌ها و استانداردهای حقوق‌بشری در سطح داخلی در کمیسیون مقام زنان و یافتن سرپناه برای پناهندگان در کمیساریایی عالی ملل متحد برای پناهندگان از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌رو نهادهای مبتنی بر منشور هستند. همچنین نهادهای ناشی از معاهدات نیز با چالش‌هایی نظیر عدم هماهنگی، محدودیت منابع، افزایش تعداد اسناد و غیره مواجه هستند.

    کلیدواژگان: حقوق بین الملل بشر، سازکارهای جهانی، نهادهای مبتنی بر منشور، نهادهای ناشی از معاهدات، چالش ها
  • علی دستور *، محمدعلی مهدوی ثابت، محمد آشوری صفحات 245-271
    زمینه و هدف

    پدیده قاچاق مواد مخدر و روا‌ن‌گردان تحت عنوان تجارت سیاه، درحال حاضر بیشتر کشورهای دنیا را تسخیر و به یک چالش جهانی تبدیل شده است، از سوی دیگر فراتر از مفهوم تجارت سیاه، درآمد قابل توجه و سود وافری که از این طریق حاصل می‌شود تولیدکنندگان، فروشندگان و قاچاقچیان مواد مخدر و روان‌گردان را به کار تشکیلاتی و عملیات سازمان-دهی شده ترغیب نموده است. این پژوهش به بررسی همکاری‌های بین‌المللی در مقابله با قاچاق مواد مخدر و روان گردان با تاکید بر نقش اینترپل می پردازد.

    روش‌شناسی

    این مقاله با بهره‌گیری از منابع کتابخانه‌ای و نیز گزارش سالانه سازمان اینترپل تدوین گردیده و ضمن بررسی و تحلیل اطلاعات جمع‌آوری شده به صورت کیفی، نتیجه حاصله مبتنی بر استنتاج نگارنده از منابع و متون مذکور است، از این‌رو روش مطالعه از حیث هدف «کاربردی» و از لحاظ گردآوری داده‌ها «توصیفی و کتابخانه‌ای» محسوب می‌شود.

    یافته‌ها

    همکاری های بین المللی با پلیس در مقابله با موادمخدر و روان گردان و نیز پدید آمدن کارتل‌های بزرگ و قدرتمند قاچاق موادمخدر و روان‌گردان با ویژگی‌هایی چون گروهی بودن، برنامه‌ریزی پیچیده، اغراض مالی بسیار قوی با هدف رسیدن به بالاترین سود، فعالیت در سطوح ملی و بین‌المللی، نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است.

    نتیجه‌گیری

    امروزه شیوه‌های سنتی و مبارزه جزیره‌ای پاسخگوی معضلی به نام قاچاق مواد مخدر و روان‌گردان در ابعاد بین-المللی نیست و حتی تشکیلات و اقدامات پلیسی با نگاه درون قاره‌ای مثل یوروپل، اگر منجر به بالا بردن راندمان و هم‌افزایی نهادهای بین‌المللی نشود وافی به مقصود نخواهد بود، ازاین‌رو برای کنترل چنین پدیده‌ای، تعامل و همکاری در سطح بین‌المللی ضروری به نظر می‌رسد.

    کلیدواژگان: مواد مخدر و روان گردان، سازمان ملل متحد، پلیس، یوروپل، اینترپل
|
  • Hossein Alekajbaf, Hassan karimimahabadi* Pages 9-41
    Field and Aims

    This paper examines the role of international law towards responsible state behavior in cyberspace with emphasis on challenges and perspectives. It also seeks to provide a framework based on rules to legitimize the actions of states in response to unlawful activity in cyberspace by other states. In addition, this paper seeks to emphasize the challenges involved in the application of international law, and examines this issue by applying the two principles of sovereignty and non-interference in the internal affairs of other countries.

    Methodology

    This article is written analytically-descriptively.

    Findings and Conclusion

    While acknowledging these challenges, if the UN parallel processes in the form of “The Open-Ended Working Group (OEWG)” and “The United Nations Group of Governmental Experts (UN GGE)” do not result in substantial agreement between states on debates of international law, the debates in themselves are valuable in encouraging states to deliberate on these issues and to make their views public. By publicizing their views, states add momentum to the journey towards cyber-specific understandings of international law, and there are positive prospects in this regard.

    Keywords: Cyber-attacks, international law, sovereignty, non-interference
  • javad salehi Pages 42-68
    Context and Objective

    The EU General Data Protection Regulation is a manifestation of how states regulate access to the Cloud data. But the EU standards set out in this Regulations are distinct from the US technology companies’ obligations in the Cloud based on its state regulation, territorial state, datacenter state or user state. The study of legal aspects of this situation and its impact on exercise of jurisdiction and criminal investigation in Cloud are goals and subject of this article, which is important and innovative in this regard.

    Methodology

    The present study is based on a descriptive and analytical method and based on library documents and resources to respond one question. Main question is what is criminal investigation’s status in Cloud by EU and US Regulations?

    Findings and Results

    Research findings indicate that the EU General Data Protection Regulation prohibits US law enforcement from criminal investigation in stored data user of technology companies Cloud or having headquarter or Data Center in the EU member states’ territory. But the US recognizes its criminal jurisdiction and want to operate its criminal investigation accordance with the Electronic Communication Privacy Act and based on user nationality or headquarter of technology company. This approach is contrary to the principles of criminal jurisdiction in the Cloud from EU’ view, While the US has agreed to the principle of criminal jurisdiction in the Cloud. So, intervention of the US authorities in accessing the data stored by its Cloud user in a Data Center located outside the US territory is the US extraterritorial criminal jurisdiction and interference in foreign state’s affairs.

    Keywords: Criminal Investigation, Cloud, Data Center, Technology Company, Criminal Jurisdiction
  • narjes zarei, seyed baqer mirabbasi *, kheirolah parvin Pages 69-93
    Background and Aim

    Citizenship rights are a set of privileges and enjoyments that are granted to its citizens in the legal system of a country, by considering the two principles of human dignity and non-discrimination in order to provide the ground for the development of individual and social personality. Which is now mentioned as a fundamental right even in international instruments. The observance of this right requires the recognition and the need to respect this right in the constitution. Therefore, in this study, we explain the rights of citizenship in the Constitution of the Islamic Republic of Iran with emphasis on international documents.

    Method

    The research method in this article is descriptive-analytical which has been done by studying books and articles.

    Findings

    The Constitution of the Islamic Republic of Iran, emphasizing the principle of separation of powers and functional independence of power institutions and emphasizing the principles of equality, justice, security, God's sovereignty and ensuring the full rights of the people, is the primary founder of civil rights. And became a group in economic, social, political and cultural aspects.

    Conclusion

    Explaining and recognizing social, economic, and political rights in the constitution as the rights of its people is one of the requirements of the rights contained in international documents. The right is subject to other regulations.

    Keywords: Citizen, right, duty, treaties, constitution
  • afshin yosefi, alireza arashpoor*, masoud raei Pages 94-122
    Background and Aim

    This article will emphasize the legal aspects of the issue of foreign fighters from a human rights perspective and the challenges that have arisen from this phenomenon and the existing concerns and categories arising from this issue between states and in the field of international relations. And the main purpose of this is to explain the international humanitarian rules and regulations in this regard and in order to understand and explain the actions of foreign fighters and to mitigate, mitigate, manage and control the harms and unpleasant consequences of this phenomenon to the desired level and by analyzing the challenges. Has come into being.

    Methodology

    The present study was conducted by descriptive and analytical methods.

    Findings and Results

    In the present study, by examining the phenomenon of foreign fighters, which has now become one of the most important concerns of countries in the world with the disappearance of international borders by statements such as ideology and self-interest, legal sources against this fact, including sources and territory Humanitarian law deals with the phenomenon of foreign fighters. Finally, the scope of compliance of existing international laws and regulations governing the category of foreign fighters with humanitarian law was examined and concluded that the existing international laws and regulations related to the category of foreign fighters are largely in line with humanitarian law.

    Keywords: Humanitarian law, foreign fighters, international law
  • Mohamadali Kafaeifar *, Hojat Rostami Pages 123-145

    The United States has unilaterally imposed aviation sanctions on many countries, including Iran, outside of UN Security Council resolutions. The aviation sanctions challenge safety, which is the most essential element of aviation industry and consequently it has serious effects on regional aviation geopolitics. In this article, two important questions are raised: First, how are US aviation sanctions against the Islamic Republic of Iran assessed in the light of international human rights principals? Second, what impact do these sanctions have on aviation geopolitics and international aviation relations in West Asia? To answer these questions; the authors made these findings using a descriptive-analytical method. The direct relationship of the aviation safety with “right to life”, “right to security”, “right to health” and “right to development”, as fundamental human rights, that have been definitively violated by the US aviation sanctions on the Iran, There are serious doubts about the legitimacy of these sanctions and It poses a serious challenge to international human rights. In addition, these sanctions prevented Iran from taking full advantage of the opportunities arising from the aviation geopolitical situation in the region; West Asia. In addition, these sanctions prevented Iran from taking full advantage of the opportunities arising from the aviation geopolitical situation in the region; West Asia.

    Keywords: Sanction, Legitimacy. Aviation Sanctions, Human Rights
  • mostafa zarei*, Hasan KHosravi, Hatam Sadeghi Ziyazi Pages 146-181
    Field and Aim

    Police investigations are the most sensitive stage of the criminal process; Because the first encounter of the accused with the criminal justice system takes place at this stage.The development of human rights and Article 1 of the Geneva Conventions and the First Additional Protocol opened a new chapter in the concept and nature of the police force's commitment to and observance of humanitarian law in the Occupied Territories and the treatment of accused persons. It has created the defendants' immunity from inhuman treatment and freedom from torture.

    Methodology

    The present study, taking into account the existing facts, seeks to answer the question: "What mechanisms exist in international law to prevent violations of international human rights standards in the police investigation process and the protection of defendants from inhuman and degrading treatment in the Occupied Palestinian Territories?", Has examined the existing legal analyzes and facts in a descriptive-analytical manner.

    Findings and Conclusions

    Despite the human rights and humanitarian law commitments of the Occupying State of Israel based on the prohibition of torture under Article 1 of the Geneva Conventions and the First Additional Protocol, human rights instruments, principles of humanity and public conscience, Security Council resolutions and the UN General Assembly. In the field of prohibition of inhuman treatment and harassment of defendants in order to obtain a confession by the police, as a vital example of the right to human dignity, the guarantee of fulfillment of this fundamental human rights obligation faces serious challenges and the implementation of duties and obligations arising from contractual provisions. And customary rules for protecting defendants in the Occupied Palestinian Territories do not work well.

    Keywords: Human Rights, Humanitarian Law, accused rights, Occupied Palestinian Territories, Israeli Police Force
  • ehsan khabaziyan Shandiz, Majid Shayganfard *, hamidreza mirzajani, mohamadreza qazizadeh Pages 182-212
    Background and Aim

    The issue of criminal guarantee of industrial property rights is one of the topics of discussion, because on the one hand due to the more prominent impunity in legal systems and on the other hand the need to protect industrial property has created a kind of conflict and contradiction. The use of the Iranian legal system to guarantee criminal enforcement in some cases of industrial property rights, has led to a comparative study of the laws of other countries, including France and the United States, in order to evaluate the approach mentioned in Iranian law.

    Method

    The present article is an analytical descriptive study using the library method.

    Findings and Conclusion

    The results indicate that the use of criminal guarantees is also considered in French and American law and in order to protect industrial property, they use the guarantee of criminal execution, but the type and amount of penalties are different from Iranian criminal law. This means that the penalties imposed are mostly monetary, and the monetary nature of economically viable crimes largely eliminates the commission of the crime. Of course, imprisonment is also used in French and American law, but it is much less than in Iranian law.

    Keywords: Industrial property rights, criminal guarantees, punishments, imprisonment, fines
  • Mahdi Keykhosravi *, Ahmad momenirad, mohamad setayeshpur Pages 213-244
    Background and Purpose

    Following Human painful disasters in the Second World War, The attention of the international community was focusing on protecting human rights. In this regard, the adoption of the Universal Declaration of Human was considered as a milestone in protecting human rights and Leading to the adoption of several other human rights instruments in world level. These instruments for the promotion of human rights, the monitoring on the implementation of human rights and consider situation of violation of those rights, created a series of executive mechanisms in the world dimension and Have given them powers. Although these mechanisms have had a good Function In the context of the more effective implementation of human rights standards Included in international instruments.

    Method

    the present topic has sought by descriptive-analytical method and with regard to collecting mainly qualitative research information by library method and in the form of using documents, books, authoritative articles and related websites.

    Findings and Conclusion

    Legal studies show that politicization in the Human Rights Council, disregard for international human rights regulations by states in the High Commissioner for Human Rights. lack of guarantee for states accountability in Implementing the recommendations and standards of human rights at the domestic level in the Commission onthe Status of Women and finding refuge for refugees at the United Nations High Commissioner for Refugees are the most important challenges facing Charter-based bodies. Charter-based bodies also face challenges such as lack of coordination, resource constraints, increasing the number of documents, and so on.

    Keywords: International Human Rights, Global Mechanisms, Charter-based bodies, treaty bodies, Challenges
  • Ali distort *, Mohammad Ali Mahdavi Sabet, Mohammad Ashori Pages 245-271
    Background and Aim

    The phenomenon of drug trafficking and psychotropic substances under the name of Black trade has now conquered most of the countries of the world and has become a global challenge, on the other hand beyond the concept of black trade In this way, it has encouraged manufacturers, sellers and traffickers of narcotics and psychotropic substances to organize work and organized operations. This study examines international cooperation in the fight against drug and psychotropic trafficking with an emphasis on Interpol.

    Methodology

    This article has been compiled using library resources as well as the annual report of Interpol and while reviewing and analyzing the collected information qualitatively, the result is based on the author's inference from the mentioned sources and texts, therefore The study method is "applied" in terms of purpose and "descriptive and library" in terms of data collection.

    Findings

    International cooperation with the police in the fight against narcotics and psychotropic substances, as well as the emergence of large and powerful drug and psychotropic drug trafficking cartels with features such as gangs, complex planning, and very strong financial goals with the aim of achieving the highest Profit, activity at national and international levels, has played a very important role.

    Conclusion

    Today, traditional methods and island fighting do not answer the problem called drug trafficking and psychotropic drugs on an international scale, and even police organizations and actions with an intercontinental perspective such as Europol, if it leads to increased efficiency and synergy. International institutions will not be successful, so to control such a phenomenon, interaction and cooperation at the international level seems necessary.

    Keywords: Drugs - Psychiatry, United Nations, Police, Europol, Interpol