فهرست مطالب

Iranian Journal of English for Academic Purposes
Volume:10 Issue: 4, Autumn 2021

  • تاریخ انتشار: 1401/01/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صفحات 1-17

    این مطالعه با روش ترکیبی تلاشی است برای بررسی تاثیرات آموزش نوشتاری متن های بیانی و ارجاعی مبتنی بر پروژه بر مهارت نوشتن زبان آموزان انگلیسی و بررسی دیدگاه های فراگیران نسبت به اجرا دستورالعمل مبتنی بر پروژه. مطالعه حاضر به منظور ارایه تصویر بهتر از مسئله مورد مطالعه، از روش ترکیبی استفاده کرده است. از روش نمونه گیری آسان (در دسترس) برای انتخاب شرکت کنندگان در این مطالعه استفاده شد. مطالعه حاضر در دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد جنوب و تهران مرکز انجام شده است. جمعیت اولیه این مطالعه 60 دانشجوی زبان انگلیسی زن و مرد بود که در مقطع کارشناسی رشته ترجمه زبان انگلیسی درس نگارش پیشرفته را اخذ کرده بودند. پس از اجرای آزمون تعیین سطح آکسفورد (OPT) به عنوان آزمون مهارت انگلیسی ، 50 شرکت کننده بر اساس نتایج OPT به عنوان شرکت کنندگان در مطالعه انتخاب شدند. شرکت کنندگان به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی ، یعنی گروه آزمایشی A و گروه آزمایشی B قرار گرفتند. گروه آزمایشی A آموزش را بر اساس PBI در فرم نوشتاری ارجاعی دریافت کردند ، و گروه آزمایشی B مطابق با PBI در نوع نوشتاری بیانی تحت آموزش قرار گرفتند. . امتحان مهارت نوشتاری آزمون آیلتس تمرین2 به عنوان پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. در پایان مطالعه ، مصاحبه نیمه ساختاری اجرا شد و 20 دانشجو از دو گروه آزمایشی به طور تصادفی مصاحبه شدند تا دیدگاه هایشان در مورد اجرای PBI بررسی شود. نتایج کمی نشان داد که انواع آموزش نوشتاری ارجاعی و بیانی مبتنی بر پروژه ، تاثیر قابل توجهی در رشد مهارت نوشتن در میان زبان آموزان انگلیسی ایرانی دارد. و همچنین نتایج نشان داد که از نظر آماری تفاوت معناداری بین تاثیر آموزش های های مبتنی بر پروژه نوشتار بیانی و ارجاعی بر مهارت نوشتن در بین فراگیران زبان انگلیسی وجود دارد. گروه B از A در بهبود مهارت نوشتن پیشی گرفت. نتایج کیفی نشان داد که شرکت کنندگان نسبت به اجرای PBI در درس نگارش پیشرفته نگرش مثبت دارند. پیامدهای آموزشی این مطالعه در پایان مقاله بحث شده است.

    کلیدواژگان: بیانی، آموزش پروژه محور، ارجاعی، مهارت نوشتاری
  • زهرا علی نژاد*، مجید نعمتی، نوید قائمی صفحات 18-35

    معلمان همیشه در کلاس درس با چالش های متفاوتی روبرو هستند. تفکر انتقادی یکی از مهارت هایی است که ممکن است به آنها در غلبه بر چالش ها کمک کند. از آنجا که فرسودگی شغلی به عنوان یکی از مهمترین چالشها در کاهش کارآیی معلمان ذکر شده است ، هدف از این مطالعه بررسی میزان مهارت تفکر انتقادی در بین معلمان EFL ایرانی و ارتباط آن با فرسودگی شغلی است. برای انجام این مطالعه ، 303 معلم EFL به طور تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه تفکر انتقادی پل و الدر و پرسشنامه فرسودگی شغلی ماسلاچ و جکسون در میان آنها اجرا شد. نتایج نشان داد که معلمان EFL ایرانی تمایل به ادغام فکری دارند. علاوه بر این ، در حالی که جنسیت تاثیری بر تمایلات آنها ندارد ، تجربیات آموزشی نقش مهمی در ایجاد تفکر انتقادی ایفا می کند. نتایج رگرسیون همچنین نشان داد که گرایش به مبارزه با نگرش های منفی بیشترین تاثیر را بر فرسودگی شغلی معلمان داشته است و مهارت تفکر انتقادی به طور کلی توانایی پیش بینی فرسودگی شغلی معلمان را دارد.

    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، فرسودگی معلم، آموزش معلم، توسعه معلم، برنامه آموزش معلم
  • محمدحسین قانع، گلنار مزدایسنا*، علی اکبر جباری صفحات 36-53

    در مورد اثربخشی آموزش ژانرهای بحث های مداوم وجود دارد و در این راستا توجه نسبتا کمی به آموزش صریح و مشخص برای کل بخش های یک پژوهش به طور همزمان شده است. این مطالعه به آموزش بخش های مختلف پیشنهادیه تحقیق پرداخته است. شرکت کنندگان 22 دانشجوی کارشناسی ارشد در آموزش زبان انگلیسی در یک دانشگاه دولتی ایران بودند. بر اساس یافته های یک پرسشنامه نیازسنجی که در ابتدای ترم اجرا شد ، به دانش جویان نحوه نوشتن یک پیشنهادیه تحقیق آموزش داده شد. با استفاده از مدل های مختلف (Swales ، 1990 ؛ Pho ، 2008 ؛ Lore، 2004) ، ساختارهای بخش های مختلف یک پیشنهادیه تحقیق در ارتباط با ویژگی های واژگانی-دستوری مورد توجه قرار گرفت. پیشنهادیه های دانشجویان که در آغاز ترم ارایه شد و پیشنهادیه های نهایی ارایه شده در پایان ترم با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج نشان داد که دستورالعمل های مبتنی برآموزش صریح ژانر باعث افزایش مهارت دانشجویان درنوشتن متون آکادمیک می شود. در حالی که به نظر می رسید دانشجویان در پیشنهادیه های اولیه خود دیدگاه نامعلومی نسبت به ساختار های یک پیشنهادیه تحقیق داشتند ، در پیشنهادیه های نهایی خود درک نسبی خوبی از الگوی ساختاری ارایه شده نشان دادند. به همین ترتیب ، در یک پرسشنامه جواب باز ، دانش جویان مدعی شدند که تخصص و اعتماد به نفسشان در نوشتن و خواندن متون دانشگاهی به دلیل فعالیت های آگاهی بخشی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. در پایان، یافته های آموزشی این مطالعه مورد اشاره گرفته است.

    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر ژانر، پیشنهادیه تحقیق، فعالیت های آگاهی بخشی، بازخورد، اعتماد به نفس
  • متین رامک، حسین سیاه پوش*، مهران داوری بینا صفحات 54-68
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر شرایط ارتباطی غیر همزمان رایانه ای بر تعامل زبان آموزان سطح متوسط انگلیسی با تمرین گفتاری، دقت، روان بودن، و پیچیدگی کلام بود. شرکت کنندگان در این مطالعه شامل 40 دانش آموز سطح متوسط بودند که در دو گروه حضوری چهره به چهره و رایانه ای قرار گرفتند. در گروه حضوری، شرکت کنندگان تمرین گفتاری خود را در کلاس و به صورت چهره به چهره انجام دادند و در شرایط رایانه ای، زبان آموزان از یک ابزار رایانه ای ناهمزمان به نام ادمودو برای انجام تمرین های گفتاری استفاده کردند. در طول هر تمرین، شرکت کنندگان یک ویدیو تک گویی را مشاهده کرده، آن را تجزیه و تحلیل کرده، یک تک گویی مشابه را ارایه کردند و نظرات خود را در مورد تک گویی های همسان های خود رد و بدل کردند. یافته های پژوهش حاضر بیانگر برتری شرایط یادگیری با واسطه ی کامپیوتر نسبت به حالت چهره به چهره در بهبود دقت و صحت و روانی کلام زبان آموزان زبان های خارجی بود. با این حال، نمرات پیچیدگی گفتار شرکت کنندگان در دو گروه به طور معناداری متفاوت نبود. یافته ها همچنین نشان داد که زبان آموزان در شرایط یادگیری رایانه ای تعداد بیشتری رخداد زبانی را ارایه دادند وهمچنین تک گویی های طولانی تری تولید کردند.
    کلیدواژگان: ارتباط با واسطه رایانه، مشارکت فراگیران، دقت در صحبت کردن، روان صحبت کردن، پیچیدگی گفتار
  • احسان نمازیان دوست*، زینب عزیزی، افشین رضایی صفحات 69-85

    اگرچه بیش از سه دهه است که صلاحیت حرفه ای معلمان مورد توجه قرار گرفته است، اما رابطه و تاثیرات آن بر رضایت شغلی در زمینه EFL ایران ناشناخته باقی مانده است. بنابراین، مطالعه ترکیبی حاضر با هدف بررسی همبستگی بین شایستگی حرفه ای معلمان زبان انگلیسی زبان ایرانی و رضایت شغلی انجام شده است. برای این منظور، در مجموع 290 معلم زبان انگلیسی، شامل مرد (164 نفر) و زن (126 نفر) برای بخش کمی و یک نمونه 21 نفر از معلمان زبان انگلیسی، شامل مرد (11 نفر) و زن (10 نفر)) برای بخش کیفی به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. شرکت کنندگان یک پرسشنامه صلاحیت حرفه ای معلمان زبان انگلیسی و پرسشنامه رضایت شغلی معلمان را تکمیل کردند و همچنین در مصاحبه های نیمه ساختاریافته شرکت کردند. داده های جمع آوری شده با استفاده از تحلیل همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه و تحلیل محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که بین شایستگی حرفه ای معلمان زبان انگلیسی و رضایت شغلی همبستگی مثبت متوسطی وجود دارد. علاوه بر این، نتایج نشان داد که رضایت شغلی معلمان زبان انگلیسی تحت تاثیر عوامل دانش، نگرش و مهارت های مرتبط با شایستگی حرفه ای است. علاوه بر این، نتایج کیفی مکمل چهار موضوع تکرار شونده را به همراه داشت، از جمله «افزایش انگیزه شغلی»، «بهبود خودکارآمدی تدریس»، «ارتقای یادگیری دانش آموز» و «عملکرد سازمانی موثر». این مطالعه با ارایه طیف وسیعی از مفاهیم و پیشنهادات برای تحقیقات بیشتر به پایان می رسد.

    کلیدواژگان: صلاحیت حرفه ای، رضایت شغلی، معلمان زبان انگلیسی زبان ایران، تحلیل محتوا، مطالعه به روش ترکیبی
  • عبدالغفور بجارزهی، حسین خدابخش زاده*، خلیل مظلب زاده صفحات 86-103

    در دنیای امروزه ، نوشتن صحیح یک وظیفه اصلی برای فراگیران زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجه می باشد .همچنین سنجش نوشتن به عنوان یک مسئله مهم در این زمینه می باشد .در این پژوهش ، هدف اصلی بررسی نوع شخصیت ها ، روبریک و روش های نمره دهی در ارزیابی مهارت نوشتاری فراگیران زبان انگلیسی ایرانی می باشد .بنابراین ، ما نمونه اولیه را شامل 120 مصحح مرد و زن انتخاب کردیم که به عنوان مدرس در آموزشگاه ها تدریس می کردند و در نهایت 85 نفر براساس تنوع پیشینه به عنوان مصحح انتخاب شدند . سپس ما روش بررسی و شبه تجربی را برای ارزیابی متغیر انتخاب کردیم تا متغیر و رابطه های احتمالی بین و درون سطوح بررسی شده از طریق مدل سلسله مراتبی بررسی کنیم . ما همچنین روش ارزیابی کلی و تجلیلی را شامل کردیم که دو روش مهم در روبریک می باشند .نتایج نشان می دهد که مدل مالتی رگرسیون بهترین مدل برای غلبه بر نقاط ضعف مدل های قبلی می باشد .

    کلیدواژگان: نوع شخصیت، روش های نمره دهی، نوشتن انگلیسی به عنوان یک زبان خارجه، متغیر، ارزیابی نوشتن
  • سید علی استوار نامقی*، سیده مبینا حسینی، ابوطالب ایرانمهر صفحات 104-122

    دیدگاه های دانشجویان در خصوص درس انگلیسی با اهداف ویژه (زبان تخصصی): مطالعه ای داده بنیادچکیدهانگلیسی با اهداف ویژه (زبان تخصصی) در قالب مطالعات نظریه بنیاد و پرسشنامه محور در سطح گسترده ای بررسی شده است؛ اما نیاز به پژوهش های داده بنیاد و مبتنی بر دیدگاه های دانشجویان نسبت به مواد آموزشی و روش های تدریس به کارگرفته شده در کلاس های زبان تخصصی همچنان مشهود است. این مطالعه داده بنیاد با هدف لحاظ نمودن و تبیین دیدگاه های دانشجویان درس زبان تخصصی، بیست دانشجوی کارشناسی و کارشناسی ارشد را از طریق روش های نمونه گیری هدفمند انتخاب نمود و دیدگاه ها و پیشنهادات آنها را از طریق مصاحبه های کیفی بررسی کرد. سپس این دیدگاه ها را بر اساس نظریه داده بنیاد استراس و کوربین (1991) کدگذاری و مقوله سازی نمود. صحت یافته ها نیز از طریق روش بازبینی داده ها توسط مشارکت کنندگان تایید شد. از طریق روش مقایسه مستمر، گزاره هایی پدید آمد که بازتاب کننده برداشت های دانشجویان از درس زبان تخصصی و پیشنهادهایی در جهت بهبود این دوره ها است. به-عنوان مثال، دانشجویان پیشنهاد کردند که آموزش زبان تخصصی را می-توان با ارایه آموزش روان خوانی به همراه آموزش درک مطلب، فراتر رفتن از حد آموزش موضوعات مربوط به تخصص دانشجویان بهبود بخشید. به علاوه، یافته ها نشان داد که نیازهای دانشجویان در این کلاس ها توجه بیشتر به مهارتهای گفتاری نسبت به مهارت خواندن، و نیز به-کارگیری شیوه آموزش بحث بنیاد به جای آموزش سخنرانی بنیاد است. از آنجایی که این پیشنهادات، برگرفته از توجه به دیدگاه های دانشجویان نسبت به درس زبان تخصصی است، کاربردهای آموزشی آشکار و موثری را پیش روی تدوین گران مطالب درسی و مدرسان درس زبان تخصصی قرار می دهد.

    کلیدواژگان: انگلیسی با اهداف ویژه (زبان تخصصی)، دانشجویان، راهبردهای تدریس، پیشنهادات، دیدگاه ها
  • محمد خطیب*، امیر کاردوست صفحات 123-136

    تکیه گاه سازی آموزشی به عنوان یکی از ,ویژگیهای تعاملی در مدل خودارزیابی کفتمان، در سه فاز مطالب درسی، مهارتها و سیستم ها و در فاز کلاسی ننمود می یابد ولی ساختار آن مشخص نیست. مطالعه حاضر به دنبال مشخص کردن نمود تکیه گاه سازی آموزشی در فازهای مختلف کلاس است. برای نیل به این هدف یک پیکره 9 ساعته از سه معلم تازه کار و سه معلم با تجربه شاغل در آموزشگاه های غیردولتی به وجود آورده شد. برای بررسی نتایج از روش تحلیل مکالمه استفاده شد. تعاملات تکیه گاه سازی بر اساس معیارهای پسشنهادی ولش (2011) انتخاب شدند و بر اساس یافته های پیشین تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که معلمان در فازهای مطالب درسی و سیستمها و مهارت ها اطلاعات بیشتری را در قالب مدل ها و اشارات به فراگیران انتقال دادند و در فاز کلاسی اطلاعات کمتری ارایه دادند. معلمان تازه کار ساختارهای هم پوشان و هم آغاز بیشتری به کار بردند که موجب اختلال در تعامل فراگیران شد در صورتی که معلمان با تجربه فضای تعاملی بیشتری را به وجود آوردند. ساختارهای معلمان تازه کار پاسخگویی کمتری نسبت به ساختارهای فراگیران داشت در صورتی که معلمان باتجربه پاسخگویی بهتری داشتند. کاربردهای پژوهش برای معلمان زبان و پژوهشگران ارایه شد.

    کلیدواژگان: تکیه گاه سازی، مدل خودارزیابی کفتمان، تازه کار، با تجربه، فاز کلاس، تجزیه و تحلیل مکالمه
  • مسعود ذوقی* صفحات 137-151
    از آنجایی که روش های یادگیری مشارکتی فراوانی وجود دارد، مدرسین انگلیسی برای اهداف خاص (ESP) اغلب شک دارند که چگونه بین انواع روش های یادگیری مشارکتی خاص تمایز قایل شوند و اصول یادگیری گروهی را به شیوه های مناسب اعمال کنند. این مطالعه تاثیر دو روش یادگیری مشارکتی مبتنی بر شواهد-یادگیری جیگسو و یادگیری مبتنی بر بحث- بر پیشرفت دانشجویان روانشناسی در درس زبان انگلیسی برای اهداف خاص را مقایسه می کند. این پژوهش بر اساس طرح پیش آزمون-پس آزمون گروه کنترل غیر تصادفی انجام شده است. محقق سه کلاس در دسترس را که شامل 86 دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی را انتخاب و آنها را به گروه جیگسو (28 نفر)، گروه یادگیری مبتنی بر بحث (31 نفر) و گروه کنترل (27 نفر) اختصاص داد؛ هر یک از آنها با توجه به اصول آموزشی خود آموزش دیدند. نتایج مداخله 7 هفته ای نشان می دهد که بین گروه های جیگسو، یادگیری مبتنی بر بحث و کنترل از نظر عملکرد کلی زبان انگلیسی برای اهداف خاص در روانشناسی تفاوت آماری معنی داری وجود دارد، p < .5, ωp² = .17.. نتایج نشان می دهد که یادگیری جیگسو به عنوان یک روش یادگیری ساختارمند در مقایسه با استراتژی های تدریس مبتنی بر بحث و آموزش فردی در بهبود درک مفاهیم روانشناسی به زبان انگلیسی برای دانشجویان روانشناسی بسیار موثرتر است. پیامد آموزشی مطالعه حاکی از آن است که الگوی تعامل بر اساس وابستگی متقابل مثبت و پاسخگویی فردی در کلاس جیگسو برای دوره های ESP در روانشناسی کارآمدی بهتری دارد.
    کلیدواژگان: روانشناسی، زبان انگلیسی برای اهداف خاص، یادگیری جیگسو، یادگیری مبتنی بر بحث، یادگیری مشارکتی
  • مرتضی ملتی، سید محمد علوی*، رضا دشتستانی صفحات 152-166
    بازخورد، یکی از مولفه های اصلی ارزشیابی یادگیری محور، در دهه های اخیر مورد توجه ویژه قرار گرفته است. با این حال، در مورد اولویت و اهمیت بازخورد معلم و همسالان، اظهارات بحث برانگیزی وجود دارد. بنابراین، با پذیرش طرح پیش آزمون-پس آزمون، مطالعه حاضر بازخورد معلم و بازخورد همسالان را در مقایسه با بازخورد مختلط در زمینه نوشتن زبان انگلیسی و همچنین نگرش فراگیران نسبت به ارایه بازخورد به عنوان یک استراتژی حیاتی بررسی کرد. پیش آزمون یک مقاله تشخیصی 45 دقیقه ای در مورد سلامت و طول عمر بود و پس آزمون یک مقاله 45 دقیقه ای بود که پس از کار بر روی انواع مختلف بازخورد انجام شد. سپس با استفاده از مقیاس نوشتاری اتخاذ شده، پژوهشگران داده های به دست آمده را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. علاوه بر این، برای درک نگرش یادگیرندگان نسبت به بازخورد همسالان و معلمان، محققان یک مصاحبه گروهی متمرکز با 15 یادگیرنده به صورت تصادفی انجام دادند. برای تجزیه و تحلیل داده های کیفی از تحلیل محتوا استفاده شد. نتایج تحلیل ANCOVA نشان داد که بین نمرات نوشتاری گروه بازخورد معلم و همتا تفاوت معناداری وجود ندارد. با این حال، نتایج نشان داد که ادغام بازخورد معلم و همسالان در یک رویکرد گفت وگوی باعث می شود که فراگیران از دو روش دیگر بهتر عمل کنند. علاوه بر این، نتایج تحلیل محتوا نشان داد که استفاده از بازخورد همسالان ممکن است اضطراب را کاهش دهد و مشارکت و مسیولیت را افزایش دهد که منجر به استقلال فراگیران شود. در عمل، بازخورد همسالان و بازخورد معلم که توسط آموزش بازخورد پشتیبانی می شود، یادگیری را تشویق می کند و از فراگیران برای مستقل شدن حمایت می کند.
    کلیدواژگان: بازخورد معلم، بازخورد همسالان، ارزشیابی یادگیری محور، آموزش ارزشیابی، توانایی نوشتن
|
  • Delaram Pourmandnia, Ahmad Mohseni *, Hossein Rahmanpanah, Ali Asghar Rostami Abusaeedi Pages 1-17

    This mixed-method study is an attempt to investigate the effects of the Project-based expressive and referential types of writing instruction on the Iranian English as a foreign language (EFL) learners’ writing skill, and to explore the views of the learners towards implementation of project-based instruction (PBI). The convenience sampling procedure was used to select the participants of this study. The present study was conducted at Islamic Azad University, the South and Central Tehran branches. The initial population of the study was 60 EFL students (male and female) enrolling in B.A. English language translation program who took the advanced writing course. After administering Oxford placement test (OPT) as an English proficiency test, 50 participants were selected as the participants of the study based on the OPT results. The participants were randomly assigned to two experimental groups, namely experimental group A and experimental group B. The experimental A group received the instruction based on PBI in the referential writing form, and the experimental B group received the treatment according to PBI in expressive writing type. IELTS writing task 2 was administered as the pretest and posttest of the study. At the end of the study, the semi-structured interview was administered, and 20 EFL students from two experimental groups were randomly interviewed to explore their views towards PBI implementation. The quantitative results showed that project-based expressive and referential types of writing instruction had significant effects on the development of writing skill among EFL learners. And also the results indicated that there was statistically significant difference between the effect of project-based referential and expressive types of instruction on writing skill among EFL learners. The experimental B group outperformed the experimental A in improving writing skill. The qualitative results revealed that the participants adopted significantly positive attitude towards the implementation of PBI in the writing course. The pedagogical implications of the study are discussed at the end of the paper.

    Keywords: Expressive, Project-based instruction, Referential, Writing skill
  • Zahra Alinejad *, Majid Nemati, Navid Ghaemi Pages 18-35

    Teachers always face different challenges in their classrooms. One of the skills that might help them overcome these challenges is critical thinking. Since burnout has been mentioned as one of the most important challenges in reducing the efficiency of teachers, the purpose of this study is to investigate the extent of critical thinking skill among 303 Iranian EFL teachers from different universities and its relationship with their burnout. To conduct the study, the researchers selected 303 EFL teachers randomly and administered Paul and Elder Critical Thinking Questionnaire (2012) and Maslach and Jackson Burnout Questionnaire (1986) among them. Employing Structural Equation Modeling (SEM), the researchers analyzed the obtained data. The results indicated that Iranian EFL teachers tend to be intellectually integrated. Besides, while gender had no effect on their inclinations, teaching experiences played an important role in creating critical thinking. The regression results also showed that the tendency to struggle with negative attitudes had the greatest impact on teachers’ burnout, and critical thinking skill has the ability to predict teachers’ burnout in general. Principals and stakeholders can provide regular opportunities for language teachers to reflect on their teaching experiences by collaborating with their co-workers, especially cooperation between experienced and inexperienced teachers.

    Keywords: critical thinking, Teacher burnout, teacher education, Teacher development, teacher education program
  • Mohammad Hossein Ghane, Golnar Mazdayasna *, Ali Akbar Jabbari Pages 36-53

    There has been ongoing controversy over the effectiveness of explicit genre instruction, and relatively scant attention has been paid to the explicit genre-based instruction of an academic research paper’s whole sections simultaneously, construed as different genres. This study focused on instruction of generic sections of the M.A. research proposal (RP). The participants were 22 graduate students majoring in TEFL at an Iranian state university. Based on the findings of a needs analysis questionnaire administered at the beginning of the semester, students were taught how to write an RP. Employing different models (i.e., Swales, 1990; Pho, 2008; Lore, 2004), the moves and steps of different sections of an RP in conjunction with the related lexico-grammatical features were inductively highlighted. The students’ first proposals submitted at the beginning of the semester and final proposals submitted at the end of the semester were compared. Results revealed the explicit genre-based instruction promoted students’ genre acquisition as well as some aspects of writing competence. While students appeared to have an uncertain view of an RP in their first proposals as they missed some of the moves, especially Establish a Niche, in their final proposals they catered for different moves and the related steps to indicate their relative grasp of an RP pattern for its communicative purpose realization. Correspondingly, in an open-ended questionnaire, students contended their expertise and self-confidence in writing and reading academic texts significantly increased due to the awareness-raising activities. The pedagogical findings of the study are highlighted.

    Keywords: genre-based instruction, Research Proposal, Awareness Raising Activities, feedback, self-confidence
  • Matin Ramak, Hossein Siahpoosh *, Mehran Davaribina Pages 54-68
    The objective of this study was to examine the effect of asynchronous computer-mediated communication condition on intermediate English language learners' engagement with speaking tasks and speaking accuracy, fluency, and complexity. The participants of this study included 40 intermediate undergraduate students who were assigned to two groups of face-to-face and computer-mediated groups. In the face-to-face group, the participants completed their speaking tasks in class and in a face-to-face fashion, and in the computer-mediated condition, the learners used an asynchronous computer-mediated tool (Edmodo) to accomplish the speaking tasks. During each task, the participants watched a monologue video, analyzed it, presented a similar monologue, and exchanged comments on their peers' oral products. The findings indicated the superiority of computer-mediated condition over the face-to-face one in improving foreign language learners' speaking accuracy and fluency; however, the complexity scores were not significantly different across the two conditions. The findings also showed that the learners in the computer-mediated condition provided a higher number of form language-related episodes and produced longer monologues.
    Keywords: computer-mediated communication, Behavioral Engagement, speaking accuracy, speaking fluency, speaking complexity
  • Ehsan Namaziandost *, Zeinab Azizi, Afsheen Rezai Pages 69-85

    Although it has been over three decades that teachers’ professional competence has gained considerable attention, its relationship with and effects on job satisfaction has remained unexplored in the EFL context of Iran. Thus, the present mixed-methods study aims to explore the correlation between Iranian EFL teachers’ professional competence and job satisfaction. To this aim, a total of 290 EFL teachers, including males (n=164) and females (n=126) for the quantitative part and a sample of 21 EFL teachers, entailing males (n=11) and females (n=10) for the qualitative part were selected using a random sampling method. The participants completed an EFL Teachers’ Professional Competence Questionnaire and Teachers’ Job Satisfaction Questionnaire, as well as participated in semi-structured interviews. The collected data were analyzed using Pearson correlation analysis, multiple regression analysis, and content analysis. The findings evidenced a moderate positive correlation between the EFL teachers’ professional competence and job satisfaction. Additionally, the results documented that the EFL teachers’ job satisfaction was affected by knowledge, attitudes, and skills factors related to professional competence. Furthermore, the complementary qualitative results yielded four recurring themes, including ‘increased job motivation’, ‘improved teaching self-efficacy’, ‘promoted student learning’, and ‘effective organizational performance’. The study ends with presenting a range of implications and suggestions for further research.

    Keywords: professional competence, Job Satisfaction, Iranian EFL Teachers, Content analysis approach
  • Abdolghafoor Bejarzehi, Hossein Khodabakhzadeh *, Khalil Motallebzadeh Pages 86-103

    In today's world, effective written communication can be considered a necessary skill for English as a Foreign Language (EFL) learners. Furthermore, writing assessment has always been a challenging problem for teachers and raters. In the light of the foregoing, this research endeavors to examine the role of personality traits, rubrics, and scoring methods in the rating of Iranian EFL students’ writings. To this end, data were collected from an initial sample consisting of 120 raters including both male and female IELTS instructors and EFL teachers teaching in English language institutes. Then 85 participants were selected based on the variability of their background to act as raters. A quasi-experimental and survey design was chosen to examine the variability and probable relations between and within the levels. This was done through a hierarchical model to investigate the relations beyond one level, thus including both a holistic rating scale and an analytic rating scale. The results revealed that multi-regression modelling was found the best model to overcome the deficiencies of the previous approaches. Besides, the findings showed that the multiple-trait scoring method specified more finely among the learners' writing capabilities, though both of these methods measured the same ability.

    Keywords: Personality type, scoring methods, EFL writing, variability, Writing Rating
  • Seyed Ali Ostovar-Namaghi *, Seyyedeh Mobina Hosseini, Abutaleb Iranmehr Pages 104-122

    English for Academic Purposes (Specialized English) has been vastly explored through theory-driven and questionnaire-based studies. However, exploring students’ perceptions of the materials and methods used in EAP classes has remained relatively unexplored. To give voice to EAP students, this data-driven study selected 20 undergraduate and postgraduate students through purposive sampling procedures and explored their perspectives and suggestions through open-ended qualitative interviews. Students’ perspectives were then analyzed and conceptualized according to grounded theory (Strauss & Corbin, 1991). The cyclical process of data collection continued until the emerged categories and propositions were saturated. The credibility of the findings was also verified through member checking. The constant comparative technique yielded a set of propositions which reflect students’ perceptions of EAP practice and suggestions for improvement. Among other things, the participants suggested that EAP instruction can be enriched by adding reading fluency instruction to reading comprehension instruction, going beyond teaching subject matter instruction, responding to the students’ needs, which was found to be speaking rather than reading, and replacing lecture-based instruction with discussion-based instruction. Since these suggestions give voice to EAP students, they have clear implications for both EAP materials writers and instructors.

    Keywords: EAP, University Students, Teaching Strategies, suggestions, Perceptions
  • Mohammad Khatib *, Amir Kardoust Pages 123-136

    Scaffolding as an interacture of self-evaluation of teacher talk framework is represented in materials, skills and systems, and classroom context mode with no characterization of its nature. The present study, using conversation analysis, was to examine representation of scaffolding in these modes for the Iranian novice and experienced language teachers. Three novice and three experienced English language teachers in a nongovernmental language institute were selected based on convenience sampling method. A 9-hour video corpus of their teaching at the intermediate level was compiled. The recordings were transcribed using conversation analysis conventions. Scaffolding interactions in different modes for novice and experienced teachers were selected based on criteria proposed by Walsh (2011). Then based on previous studies by Jefferson (1989; 1987), Radford (2010; 2014), and Radford and Bosanquet (2019), among others, the scaffolding extracts were analyzed. As a whole, both the experienced and novice teachers in the materials and skills and systems mode provided more information through models and hints. In the classroom context mode, less information was provided. The novice teachers used more overlapping and latching turns and were less contingent while the experienced teachers provided more interaction space and reacted more contingently. Practical applications for teachers and educators are emphasized.

    Keywords: scaffolding, SETT, novice, Experienced, Classroom Phases, Conversation Analysis
  • Masoud Zoghi * Pages 137-151
    As there are a multitude of cooperative learning methods, English-for-Specific-Purposes (ESP) instructors often wonder how to differentiate between the variations of specific cooperative learning methods and translate group learning principles into classroom practices. This study compares the effects of two evidence-based cooperative learning methods – Jigsaw learning and discussion-based learning (DBL) – on the achievement of psychology students in ESP education. This research drew on a nonrandomized control group pretest-posttest design. The investigator selected three intact classes including 86 master's students in psychology and assigned them to Jigsaw group (n = 28), DBL group (n = 31) and control (lecture-based) group (n = 27). Each condition received instruction according to its instructional tenets. The results of a 7-week-long treatment showed that there was a statistically significant difference among the Jigsaw, DBL and individualistic groups in terms of their overall ESP performance in psychology, p < .5, ωp² = .17. The study concludes that Jigsaw learning as a highly structured-learning practice is more effective than DBL, and individualistic teaching strategies in improving psychology students' understanding of psychological concepts in English. The implication of the study suggests that the interaction pattern based on positive interdependence and individual accountability in the Jigsaw classroom works better for ESP courses in psychology.
    Keywords: Cooperative learning, Discussion-based Learning, ESP Courses, Jigsaw, psychology
  • Morteza Mellati, Sayyed Mohammad Alavi *, Reza Dashtestani Pages 152-166
    Feedback, one of the main components of learning-oriented assessment, has received special attention in recent decades. However, there are controversial remarks over the priority and importance of teacher and peer feedback. Therefore, accepting a pretest-posttest design, the current study investigated teacher feedback and peer feedback in comparison with mixed feedback in an EFL writing context as well as learners’ attitudes towards providing feedback as a crucial strategy. The pretest was a 45-min diagnostic essay on health and longevity, and the posttest was a 45-min essay conducted after working on different types of feedback. Then, using the adopted writing scale, the researchers analyzed the obtained data. In addition, to understand the learners’ attitudes towards peer and teacher feedback, the researchers conducted a focus groups interview with 15 learners randomly. Content analyses were employed to analyze the qualitative data. The results of ANCOVA analyses showed that there were no significant differences between the writing scores of teacher and peer feedback groups. However, the results revealed that the integration of teacher and peer feedback in a dialogic approach scaffolds the learners to outperform the other two. Moreover, the results of content analyses indicated that employing peer feedback might reduce anxiety and increase engagement and responsibility that lead to learners’ autonomy. In practice, peer feedback and teacher feedback supported by feedback training encourages learning and supports learners to become independent.
    Keywords: teacher feedback, Peer feedback, Learning-Oriented Assessment, Assessment Training, Writing Ability