فهرست مطالب

مجله علمی پزشکی جندی شاپور - سال بیستم شماره 5 (پیاپی 134، آذر و دی 1400)

مجله علمی پزشکی جندی شاپور
سال بیستم شماره 5 (پیاپی 134، آذر و دی 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • لادن فتاحی*، سعید عین علی ورنوسفادرانی صفحات 400-411
    زمینه و هدف

    عفونت خون و مایع مغزی نخاعی می تواند عواقب غیر قابل جبران و حتی مرگ به دنبال داشته باشد. در مطالعه حاضر، شیوع باکتری های عامل عفونت خون و مایع مغزی نخاعی و مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در بیماران بستری بررسی شد.

    روش بررسی

    در مطالعه توصیفی مقطعی حاضر، نتایج تمام نمونه های خون و مایع مغزی نخاعی ارسال شده برای کشت از بخش های بستری بیمارستان گلستان اهواز در شش ماه اول سال 1398 بررسی و اطلاعات مربوطه از پرونده های پزشکی بیماران استخراج شد.

    یافته ها

    در 12/17 درصد موارد نتیجه کشت خون مثبت و در 7/6 درصد موارد نتیجه کشت مایع مغزی نخاعی مثبت بود. شایع ترین باکتری های عامل عفونت خون شامل Staphylococcus Coagulase Negative (32/5درصد)، کلبسیلا (24/1 درصد) و پسودوموناس (21/7 درصد) بودند و شایع ترین باکتری عامل عفونت مایع مغزی نخاعی شامل کلبسیلا (30/9 درصد)، Streptococcus Group D (Enterococcus) (20/6 درصد) و پسودوموناس (15/5 درصد) بود. بیشترین مقاومت باکتریایی برای آنتی بیوتیک های آمپی سیلین، سفتریاکسون، سفازولین، سفکسیم و سفوتاکسیم و بیشترین حساسیت برای آنتی بیوتیک های مروپنم، کولیستین، لووفلوکساسین مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه ایجاد الگوی مقاومت در باکتری ها به آنتی بیوتیک های مختلف در حال تغییر است، توصیه می شود در موارد شروع درمان تجربی یا قبل از آماده شدن جواب کشت و تشخیص نوع ارگانیسم در موارد عفونت های حتمی از آنتی بیوتیک های حساس استفاده شود و این امر باعث درمان سریع تر بیمار و کاستن هزینه های اضافی درمان می شود.

    کلیدواژگان: عفونت خون، مایع مغزی نخاعی، باکتری، مقاومت آنتی بیوتیک
  • ریحانه محمدخانی، حمید رجبی*، ندا خالدی، علیرضا کمکی، ایرج صالحی صفحات 412-423

    زمینه و هدف مقطع زمانی جنینی مرحل ه مهمی از زندگی هر فرد است. ورزش در دوران بارداری به عنوان یک فاکتور مثبت در جهتپیشگیری از بیمار یهای مزمن در فرزندان مورد توجه قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش تمرین تناوبی شدید مادریقبل و هنگام بارداری بر سطوح سرمی شاخ صهای لیپیدی تول ه های بالغ بود.روش بررسی 24 سر موش صحرایی) 170 - 200 گرم(در سه گروه مادری کنترل) C(، تمرین قبل از بارداری) BP (، تمرین قبل و هنگامبارداری) BDP (تقسیم شدند. تمرین قبل از بارداری به مدت شش هفته و هنگام بارداری به مدت مدت هفته و برای پنج روز در هفته بهمدت یک دقیقه با 80 - 95 درصد سرعت بیشینه به همراه دو دقیقه استراحت فعال با 65 درصد سرعت بیشینه انجام شد. پس از اتمامدوره تمرین، زایمان و شیردهی، تول ه ها متناسب با گروه تمرینی مادر خود گرو هبندی و تا رسیدن به سن بلوغ نگهداری شدند. سطوحسرمی LDL، HDL، Cho و TG با روش آنزیماتیک انداز هگیری شد.یافت ه ها روش آماری آنووا نشان داد، تمرین مادری قبل و هنگام بارداری ب هطور معناداری باعث کاهش LDL و Cho سرمی و همی نطورکاهش نسبت کلسترول LDL / HDL در تول ه های نر) 03 / P=0 /04 ،P=0 /02 ،P=0 (و ماده) 00 / P=0 /02 ،P=0 و 04 / P=0 (شد.نتیج هگیری یافت ه های فوق پیشنهاد م یکند که تمرین تناوبی شدید مادری قبل و هنگام بارداری به عنوان یک آزمایش محیطی مناسبم یتواند به بهبود سلامت نسل بعد کمک کند.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، تمرین مادری، فرزندان، بارداری
  • فرانک دانشی، فاطمه قربانی، گلناز اسعدی تهرانی*، ازاده میرزااحمدی صفحات 424-435
    زمینه و هدف

    لوسمی معمولا از مغز استخوان شروع شده و به تولید تعداد زیادی سلولهای سفید غیرطبیعی خون منجر م یشود. هدف از این مطالعه بررسی تغ ییرات بیان UCA1 و ژن هدف AKT تنظی مکننده مسیر سیگنالی PI3K / AKT در رده سلولی لوسمی حاد لنفوبلاستیک Jurkat E6.1 تحت تیمار با کمپلکسهای تیوسمی کاربازون(نیکل)است.

    روش بررسی

    داروی نیکل و 6MP در غلظ تهای متفاوت 5/ 0- 1- 2- 5 ماکرومولار و 1- 5- 10 - 25 ماکرومولار تهیه شد. سلولهای سرطانی Jurkat E6.1 پس از پاساژ سلولی در زمانهای مختلف(24 - 48 - 72 ساعت) تحت تیمار با دارو قرار گرفتند. در ادامه، استخراجRNA و سنتز cDNA انجام شد و بیان UCA1 و ژن AKT توسط Real Time PCR ارزیابی شد. نتایج به دست آمده توسط نر مافزار بررسی بیان نسبی REST آنالیز آماری شدند.

    یافته ها 

    UCA1 در زمان 24 ساعت تیمار با 6mp در غلظ تهای 1 و 5 و 10 و 25 ماکرومولار کاهش بیان معناداری(001 / P<0) نشان داد. در نیکل در غلظتهای(2 و 5) ماکرومولار زمان 72 ساعت کاهش بیان معنادار مشاهده شد و در ژن AKT در تیمار با 6mp در24 ساعت در غلظ تهای 5 و 10 و 25 ماکرومولار و تمام غلظتهای 1 و 5 و 10 و 25 ماکرومولار زمان 72 ساعت(001 / P<0) کاهش معنادار مشاهده شد. در نیکل نیز در غلظتهای 5/ 0 و 1 و 2 و 5 ماکرومولار زمان 24 ساعت کاهش بیان مشاهده شد که این کاهش در غلظت 5/ 0 ماکرومولار از نظر آماری معنادار نیست. در غلظتهای 2 و 5 ماکرومولار زمانهای 48 و 72 ساعت کاهش بیان معنادارP<0/001مشاهده شد.

    نتیجه گیری 

    تغییرات بیان UCA1 و AKT پس از تیمار با 6mp و نیکل به زمان و غلظت دارو وابسته است. UCA1 در تیمار با 6MP در غلظت25 ماکرومولار زمان 24 ساعت و در تیمار با نیکل در غلظت μM5 زمان 72 ساعت و AKT در تیمار با 6mp در غلظت 25 ماکرومولار زمان72 ساعت و در تیمار با نیکل در غلظت 5 ماکرومولار زمان 24 ساعت بالاترین تاثیر بر سلول با توجه به بیان ژن داشته است.

    کلیدواژگان: لوسمی حاد لنفوبلاسنیک، کمپلک سهای تیوسمی کاربازن، 6 مرکاپتوپورین
  • علی اکبر مومن، شیده عصار، مریم حیدر آزاده، قاسم کریمی* صفحات 436-445

    زمینه و هدف گاستروانتریت حاد یک بیماری شایع در کودکان است. علل مختلفی باعث تشنج در زمینه اسهال میشود. پژوهش حاضر باهدف بررسی میزان فراوانی، مشخصات بالینی و علل تشنج در کودکان زیر پنج سال بستر یشده با گاستروانتریت حاد انجام شده است.روش بررسی این پژوهش به صورت توصیفی گذشت هنگر در بیمارستان گلستان اهواز روی 339 کودک زیر پنج سال بستر یشده با اسهال حاد و فاقد بیماری نورولوژیک زمین های، طی دو سال(1395 و 1396) انجام و اطلاعات لازم از پرونده بیماران دچار تشنج استخراج شد.یافته ها از 339 بیمار با گاستروانتریت حاد، 59 مورد(4/ 17 درصد) تشنج داشتند که در این موارد، بیشترین گروه سنی 13 تا 24 ماه(28/8 درصد)بودند. در 6/ 74 درصد بیماران نوع اسهال دیسانتری و 4/ 64 درصد میزان دهیدریشن خفیف بود. انسفالوپاتی 7/ 1 درصد،شیگلوز 8/ 6 درصد، هایپوناترمی 2/ 32 درصد و هایپرناترمی در 4/ 3 درصد موارد وجود داشت. در 5/ 52 درصد بیماران تشنج ت بخیز درنظر گرفته شد. بر اساس معیارهای تشخیصی، تشنج در 5 درصد بیماران، تشنج خو شخیم در زمینه گاستروانتریت خفیف محسوب شد.در 7/ 79 درصد موارد تشنج جنرالیزه بود. در مقایسه بین گروه تبدار و بدون تب فقط در متغیر نوع اسهال رابطه معنادار مشاهده شد.نتیج هگیری یافته ها نشان میدهد که تب و اختلالات الکترولیتی بین عوامل عفونی شیگلا از علل مهم بروز تشنج در بیماران مبتلا به گاستروانتریت هستند و در نوع دیسانتری اسهال، احتمال تشنج بیشتر است.

    کلیدواژگان: گاستروانتریت، اسهال، تشنج
  • سعید رحیمی احمدی بلدی، وحید تادیبی*، صدیقه حسین پور دلاور، احسان امیری، محمد جلیل وند صفحات 446-455

    زمینه و هدف پرسنل نظامی به علت شرایط شغلی در معرض برخی استر سهای کاری قرار میگیرند که موجب عوارض منفی در کیفیت زندگی آنها میشود. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر شانزده هفته تمرین فانکشنال بر کیفیت زندگی و سلامت روان پرسنل نظامی بو د.روش بررسی در تحقیق نیمه تجربی حاضر 150 نفر از پرسنل نظامی شهرستانهای ان دیمشک و دزفول به روش نمون هگیری تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. تمرینات ورزشی به مدت شانزده هفته آزمایشات عملکردی، سه جلسه درهفته و هر جلسه تمرین حدود 90 - 60 دقیقه اجرا شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون t-test استفاده شد.یافته ها پس از دوره تمرین بهبود معناداری در خر د همقیاسهای کیفیت زندگی، بهبو د معناداری در عملکرد جسمانی، نقش جسمانی،نقش احساسی، انرژی و نشاط، عملکر د اجتماعی، درد بدنی، سلامت عمومی در گروه آزمایشات عملکر دی نسبت به گروه کنترل ش د،ولی تفاوت معناداری در سلامت شناختی بین دو گروه تحقیق مشاهده نشد. در خرده مقیاسهای سلامت روان در علایم جسمانی، علایم اضطرابی و اختلال خواب و کارکر د اجتماعی در گروه آزمایش عملکردی نسبت به گروه کنترل نیز بهبو د معناداری مشاهده ش د، ولی درتغییرات علایم افسر دگی در گروه آزمایش عملکردی نسبت به گروه کنترل تفاوت معناداری مشاهده نش د.نتیجه گیری با توجه به یافته های تحقیق حاضر میتوان گفت که تمرینات فانکشنال با بهبود سلامت روانی موجب بهبو د کیفیت زندگی پرسنل نظامی شده است.

    کلیدواژگان: مرینات فانکشنال، پرسنل نظامی، سلامت روان، کیفیت زن دگی
  • محمدحسن علمازاده، غلامرضا شریفی، مژگان قاری پور، معصومه صادقی، الهام خسروی، شیوا علمازاده، لادن صادقیان*، علی احمدی صفحات 456-463
    زمینه و هدف

    آنفارکتوس حاد میوکارد به کاهش یا قطع خون عروق کرونر اشاره دارد که منجر به نکروز میوکارد می شود. BDNF درعروق آترواسکلروتیک ، عضله صاف عروق و سلولهای اندوتلیال بیان شده و در آنژیوژنز، پاسخ التهاب و آپوپتوز بازسازی میوکارد پس ازآنفارکتوس شرکت می کند. مطالعه حاضر با هدف تاثیر یک دوره بازتوانی قلبی بر تغییرات سطح BDNF و ظرفیت عملکردی در مبتلایان آنفارکتوس میوکارد حاد انجام گرفت.روش بررسی مطالعه حاضر با طرح پیش آزمون پس آزمون روی سی مرد با بیماری سندرم کرونری حاد انجام شد و نمونه ها به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت شش هفته برنامه بازتوانی قلبی را در محل پژوهشکده قلب وعروق انجام دادند. گروه کنترل در طی این مدت فعالیت فیزیکی منظمی انجام ندادند. قبل و بعد از برنامه بازتوانی سطح BDNF توسطیکت دیاپلاس آمریکا بر حسب پیکوگرم بر میل یلیتر و ظرفیت عملکردی شرکت کنندگان با آزمایش بروس اصلاحش ده اندازه گیری شد. ازآزمون تحلیل کوواریانس برای مقایسه سطح BDNF و ظرفیت عملکردی گرو ه های بازتوانی قلبی و کنترل استفاده شد.یافته ها داده ها به روش کوواریانس تحلیل شدند و نتایج نشان داد تمرین بازتوانی قلبی بر افزایش سطح BDNF و ظرفیت عملکردی(05 /P≤0) تاثیر معن اداری دارد .نتیجه گیری به طور کلی میتوان بیان کرد که برنامه تمرینی بازتوانی قلبی میتواند نقش مهمی در بهبود وضعی تهای جسمانی وفیزیولوژیکی مبتلایان آنفارکتوس میوکارد حاد به همراه داشته باشد

    کلیدواژگان: بازتوانی قلبی، آنفارکتوس، فاکتور نوروتروفیک مشتق
  • مریم دلفی، النا گودرزی، امیر کامل حردانی*، غلامرضا بادفر صفحات 464-473
    زمینه و هدف 

    شیوع کم شنوایی در نوزادان دارای عامل خطر بیشتر از نوزادان بدون عامل خطر است. هدف از این مطالعه دستیابی به فراوانی کم شنوایی و تعیین فاکتورهای خطر موثر در بروز آن در نوزادان بستری شده در بخش نوزادان است.

    روش بررسی 

    تعداد 450 نوزاد بستر یشده در بخش ن وزادان بیمارستان ابوذر اهواز در مهر 1398 تا فروردین سال 1399 از نظر شنواییارزیابی شدند. غربالگری شنوایی با استفاده از تس تهای شنوایی و (Transient Eevoked Oto- Acoustic Emission (TEOAEAutomated Auditory Brainstem Response (AABR) انجام گرفت. فاکتورهای خطر مورد بررسی شامل وزن تولد کمتر از 5/ 1کیلوگرم، نارس بودن، سابقه خانوادگی کم شنوایی، ازدواج فامیلی، هایپربیلی روبینمی، تهویه مکانیکی بیش از پنج روز، آسفکسی، داروهای اتوتوکسیک، سپسیس، هیپوگلیسمی، آپگار کمتر از پنج در یک دقیقه بعد از تولد بودند.

    یافته ها

    تعداد بیست نوزاد(4/ 4 درصد) از نوزادان انواع مختلفی از کم شنوایی دارند. در مطالعه حاضر، تهویه مکانیکی بیشتر از پنج روز،سپسیس، آسفکسی، هایپربیلیروبینمی و نمره آپگار کمتر از پنج به عنوان فاکتورهای خطر کم شنوایی برآورد شدند.

    نتیجه گیری 

    فراوانی کم شنوایی در کودکان دارای عامل خطر، قابل ملاحظه است که لزوم غربالگری شنوایی با استفاده از TEOAE و AABRرا به طور هم زمان میرساند. توصیه میشود کودکان دارای عوامل خطر در فواصل دور های ارزیابی شنوایی شوند.

    کلیدواژگان: فاکتور خطر، نوزادان، غربالگری شنوایی، گسی لهای خود به خودی گوش
  • بابک بازه، افشار جعفری*، علی اکبر ملکی راد صفحات 474-485
    زمینه و هدف

    استفاده از مکم لهای ضداکسایشی سبب بهبود و کاهش عوامل فشار اکسایشی به دنبال فعالیت ورزشی شدید حاد میشود؛ بنابراین هدف تحقیق حاضر بررسی اثر تمرین ایروبیک پرفشار همراه با مکمل یاری Q10 بر شاخصهای تخریب لیپیدی و DNA متعاقبیک جلسه تمرین وامانده ساز در زنان ورزشکار انجام شد.

    روش بررسی

    چهارده زن ورزشکار با دامنه سنی 20 الی 28 سال و اکسیژن مصرفی بیشینه 52 - 42 میلی لیتر بر کیلوگرم در دقیقه درقالب یک طرح نیمه تجربی به صورت تصادفی در دو گروه دریافت کننده مکمل کوآنزیم Q10 و دارونما جایگزین شدند. آزمودنیها پس ازچهارده روز تحت مکمل یاری کوآنزیم Q10 ، یک فعالیت شدید وامانده ساز انجام دادند. نمونه های ادرار طی سه مرحله (پایه، قبل و 24ساعت بعد فعالیت وامانده ساز) جهت تعیین غلظت 8-OHdG و MDA جم عآوری شد.

    یافته ها

    تفاوت 62 درصدی پاسخ فزاینده 8-OHdG ادراری به یک جلسه تمرین ایروبیک وامانده ساز معنادار بود(00 3 / P=0) ، ولی تفاوت2 درصدی پاسخ فزایند ه MDA ادراری گرو ه های دریاف تکنند ه مکمل و دارونما پس از آخرین جلس ه تمرین ایروبیک شب هرقابتی معنادارنبود(7/P=0).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج تحقیق، دو هفته تمرین ایروبیک پرفشار باعث آسیب DNA و پراکسیداسیون لیپیدی زنان ورزشکار میشودو مکمل یاری Q10 از پاسخ فزایند ه 8-OHdG ادرار زنان ورزشکار متعاقب یک جلسه تمرین ایروبیک پرفشار وامانده ساز جلوگیری کرده و سبب کاهش آسیب DNA در ورزشکاران میشود.

    کلیدواژگان: ورزش ایروبیک، کوآنزیم Q10، پراکسیداسیون لیپیدی، آسیب DNA
  • سمیه میرزاوند، ملوک بیرم وند*، عبدالله رفیعی، امین بحرینی، بهمن چراغیان، عظیم معتمدفر، عبداللهادی جهانشاهی صفحات 486-497

    زمینه و هدف کیست هیداتید یک بیماری زیونوز با انتشار جهانی است که توسط مراحل لاروی اکینوکوکوس گرانولوزوس ایجاد م یشود.هدف از این مطالعه بررسی ویژگیهای جمعیت شناختی، بالینی و رادیولوژیک بیماران هیداتیدوزی جراحی شده در بیمارستانهای شهراهواز طی سالهای 1398 - 1396 بود.روش بررسی این مطالعه یک مطالعه توصیفی مقطعی گذشته نگر است که بر اساس اطلاعات ثب تشده در پرونده بیماران انجام شد. داده هابا استفاده از نرم افزار SPSS ، آمار توصیفی و آزمون کای اسکویر آنالیز شدند.یافته ها از 107 بیمار با میانگین سنی 78 / 36 سال، 1/ 42 درصد مرد و 9/ 57 درصد زن بودند. بیشترین فراوانی مربوط به گروه سنی31-40 و کمترین مربوط به افراد زیر ده سال بود. 3/ 52 درصد ساکن مناطق روستایی و 7/ 47 درصد ساکن مناطق شهری بودند. کبد در70/1 درصد بیماران عضو درگیر و در 14 درصد بیماران عود گزارش شد. در 8/ 59 درصد از بیماران فقط یک کیست و در 2/ 40 درصدبیش از یک کیست گزارش شده بود. سایز کیس تها ده تا 180 میلیمتر و در حدود 50 درصد بیماران کیستها از نوع CE2 بود. روش تشخیصی همه بیماران تکنیکهای تصویربرداری و روش درناژ معمولترین روش استفاده شده بود.نتیجه گیری این مطالعه نشان داد که کیست هیداتید در استان خوزستان هنوز هم یکی از مشکلات مهم بهداشتی است که ضرورت برنامه های آموزشی مبتنی بر پیشگیری و کنترل آلودگیهای انگلی، به خصوص انگلهای منتقل شده از سگ را مطرح میکند. مشاهده14 درصد عود نیز اهمیت انتخاب شیوه جراحی مناسب از سوی جراحان را مطرح میکند.

    کلیدواژگان: کیست هیداتید، اطلاعات دموگرافیک، بالینی، اهواز
  • لیلا گل پسندحق*، آذرنوش آریان کیا، حشمت اله شهبازیان صفحات 498-505
    زمینه و هدف اغلب بیماران کلیوی، تظاهرات دهانی مختلف، مانند بوی بد دهان، خشکی دهان و رنگ پریدگی مخاط دارند. هدف از اینمطالعه، بررسی رابطه وضعیت پریودنتال با بیماری مزمن کلیوی بود.روش بررسی در این مطالعه آزمایشی کنترلی، گروه آزمایش به سه زیرگروه که شامل بیماران کلیوی قبل از دیالیز، بیماران تحتهمودیالیز و بیماران بعد از پیوند کلیه بودند، تقسیم شدند که ه رکدام از زیرگرو ه ها شامل 23 بیمار بود. گروه کنترل نیز شامل 38 فردسالم از نظر عملکرد کلیوی بود. بعد از گرفتن رضای تنامه و تکمیل پرس شنام ه، میزان شاخص پلاک، شاخص لث های، شاخص خو نریزیپاپیلار ی، عمق پروبین گ، از دست رفتن چسبندگی کلینیک ی، تحلیل لثه و افزایش حجم لثه اندازه گرفته شد. همچنین برای آنالیز داد ه هااز کا یاسکویر، تی استودنت و آنوو ا استفاده شد.یافت ه ها میزان شاخص پلاک، شاخص لث های، شاخص خو نریزی پاپیلاری، عمق پروبینگ، از دست رفتن چسبندگی کلینیکال درگرو ه های با بیماری کلیوی بیشتر از گروه کنترل بود) 001 / P< 0 (و تحلیل لثه و افزایش حجم لثه بین گروه آزمایش و کنترل معنادار نبودP > 0/05((. در گرو ه های دچار بیماری کلیوی این پارامترها اختلاف معناداری با هم نداشتند) 05 / .) P>0نتیج هگیری بیماری پریودنتال در میان بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی شای عتر بوده؛ بنابراین باید ملاحظات ویژه درمانی پریودنتالو معاینات منظم دندا نپزشکی به برنامه درمانی این بیماران افزوده شود.
    کلیدواژگان: بیماری مزمن کلیوی، پریودنتیت، ژنژیویت، همودیالیز، پیوند کلیه
|
  • Ladan Fatahi *, Saeed Einali Varnosefaderani Pages 400-411
    Background and Objectives

    Infection of the blood and cerebrospinal fluid can have irreparable consequences and even death. In the present study, the prevalence of bacteria causing blood and cerebrospinal fluid infection and their antibiotic resistance in hospitalized patients was investigated.

    Subjects and Methods

    In this present descriptive-cross-sectional study, the results of all blood and cerebrospinal fluid samples were sent for culture from the hospitalized patients of Golestan Hospital in Ahvaz in the first six months of 2019 were examined. Relevant information was extracted from patients’ medical records.

    Results

    In this study, 12.17% of blood culture were positive and 7.6% of cerebrospinal fluid culture were positive. The most common bacteria causing blood infections were Staphylococcus Coagulase Negative (32.5%), Klebsiella (24.1%) and Pseudomonas (21.7%), and the most common bacteria causing cerebrospinal fluid infection were Klebsiella (30.9%), Streptococcus. group D (Enterococcus) (20.6%) and pseudomonas (15.5%). The highest bacterial resistance was observed for Ampicillin, Ceftriaxone, Cefazolin, Cefixime and Cefotaxime antibiotics, and the highest sensitivity was observed for Meropenem, Colistin, and Levofloxacin antibiotics.

    Conclusion

    Since the bacterial resistance pattern is always changing, it is suggested that before starting any empirical treatment in infectious diseases, sensitive antibiotics for common bacterial agents are recommended for a more efficient treatment.

    Keywords: Blood infection, cerebrospinal fluid, Bacteria, Antibiotic Resistance
  • Reihaneh Mohammadkhani, Hamid Rajabi *, Neda Khaledi, Alireza Komaki, Iraj Salehi Pages 412-423
    Background and Objectives

    The fetal period is an important stage in a person’s life. Exercise during pregnancyhas been considered as a positive factor in preventing chronic diseases in adulthood. The aim ofthis study was to investigate the role of maternal high intensity exercise before and during pregnancy onserum levels of lipid profile of adult offspring.

    Subjects and Methods

    Twenty-four rats (170-200g) were divided into three maternal groups: Control (C),exercise Before Pregnancy (BP) and exercise before and during pregnancy (BDP). Exercise performed beforepregnancy for six weeks and during pregnancy for three weeks; one minute with 80% -95% vo2maxswitching with two minutes of active recovery (65% vo2max) for five days/week. After end of the trainingbirth process and breastfeeding, the offspring were divided according to theirs’s mother group and theywere kept until adult age. The serum levels of LDL, HDL, TG and Cho were measured by enzymic method.

    Results

    The one-way ANOVA result showed that maternal exercise before and during pregnancy significantlyreduced LDL, Cho and LDL/HDL cholesterol ratio in male (P=0.03, P=0.2, P=0.04) and female(P=0.00, P=0.02, P=0.04) offspring.

    Conclusion

    This finding suggests that maternal high-intensity-interval training as an appropriate environmentalintervention can help to improve the health of the next generation.

    Keywords: High-intensity-interval training, Maternal exercise, Offspring, Pregnancy
  • Faranak Daneshi, Fatemeh Ghorbani, Golnaz Asadi Tehrani *, Azadeh Mirzaahmadi Pages 424-435
    Background and Objectives

    Leukemia usually begins in the bone marrow and leads to the production ofa large number of abnormal white blood cells.The goal of this study was to investigate changes on UCA1lncRNA and AKT target, gene expression alternations, regulating PI3K / AKT signaling pathway in JurkatE6.1 Acute Lympholastic Leukemia cell line under treatment with thiosemicarbazone complexes (nickel).

    Subjects and Methods

    First, thiosemicarbazones complex Ni and 6MP was provided in different concentrations(0.5,1,2,5 μM) and (1,5,10,25 μM) and the jurkat E.6.1 Cancer cells were treated with mentioneddoses at (24-48-72 hours) after cell passage. Next RNA extraction and cDNA synthesis were performedand the expression of UCA1 and AKT gene were appraised by Real Time PCR. Finally, the resultswere analyzed by Rest Software.

    Results 

    UCA1 showed a significant decrease during 24 hours of treatment with 6mp at concentrations(1,5,10 and 25 μM) (P<0.001). In nickel,a significant decrease at 72 hours was observed at concentrations(2 and 5 μM). In the AKT in treatment with 6mp at 24 hours At concentrations (5,10 and 25 μM)And all concentrations (1,5,10 and 25 μM) at 72 hours showed a significant decrease (P<0.001). In nickelat concentrations (0.5,1,2 and 5 μM) at 24 hours Decreased expression was observed, This decrease isnot statistically significant at a concentration of 0.5μM.at concentrations (2 and 5 μM) Significant reductionsat 48 and 72 hours were observed (P<0.001).

    Conclusion

    UCA1 and AKT expression changes after treatment with 6mp and nickel depend on drugtiming and concentration.UCA1 in 6MP treatment at 25μM and 24 hours,in treatment with nickel at5μM and 72 hours , AKT in 6mp treatment at 25μM and 72 hours , In treatment with nickel at 5μM and24hours,It had the highest effect on the cell due to gene expression.

    Keywords: UCA1, Akt, Leukemia, Thiosemi Carbazon (Nickel), 6MP
  • Ali Akbar Momen, Shideh Asar, Maryam Heydar Azadeh, Ghasem Karimi * Pages 436-445
    Background and Objectives 

    Acute gastroenteritis is a highly prevalent disease in children. Various factorsmay causes seizure in children with gastroenteritis. This study was designed to determine the frequency,clinical characteristics and causes of seizure in children younger than 5 years with acute gastroenteritisadmitted to Ahvaz Golestan hospital.

    Subjects and Methods

    In a retrospective descriptive study based on hospital records , 339 children under5 years old who were admitted to Ahvaz Golestan hospital during 2016 - 2017 were assessed. Patientswith underlying neurological disorders were excluded and the recorded information of patients withseizure was reviewed.

    Results

    Out of 339 reviewed cases, 59 patients (17.4%) had seizures, most prevalent in13 to 24 monthsage group (28.8%). In 74.6% of cases, type of diarrhea were dysentery. 64.4% had mild dehydration.Encephalopathy was detected in 1.7%, shigellosis in 6.8%, hyponatremia in 32.2% and hypernatremiain 3.4%. Seizures in 52.5% of cases were considered as febrile Seizure. Diagnostic criteria of benign convulsionsassociated with mild gastroenteritis (CwG) were present in 5% of patients. 79.7% of cases hadgeneralized seizures. In comparison, a significant relationship was observed between the febrile andnon-febrile groups only in the variable of diarrhea type.

    Conclusion 

    The results show that fever and electrolyte imbalances and among infectious agents, Shigellaare important causes of seizures in patients with gastroenteritis. In patients with dysentery, seizures aremore likely.

    Keywords: Gastroenteritis, Seizure, Fever, Electrolyte Imbalance
  • Saeed Rahimi Ahmad Baladi, Vahid Tadibi *, Sedigheh Hosseeinpoor Delavar, Ehsan Amiri, Mohammad Jalilvand Pages 446-455
    Background and Objectives 

    Military personnel are exposed to some work stress due to their working conditions,which causes negative effects on their quality of life. The aim of this study was to investigate theeffect of sixteen weeks of functional training on quality of life and mental health of military personnel.

    Subjects and Methods 

    In the present Quasi-experimental research, 150 military personnel from Andimeshkand Dezfoul cities were selected by random sampling method and divided in two training andcontrol groups. Exercise was performed for sixteen weeks of functional training, three sessions per week,and each training session lasted about 60-90 minutes. T-test was used for statistical analysis.

    Results 

    After the training period, there was a significant improvement in the quality of life sub-comparisonsof physical function, physical role, emotional role, energy and vitality, social function, physical pain,and general health in the functional training group compared to the control group, but the differenceNo significance was observed in cognitive health between the two groups. In the subscales of mentalhealth, a significant improvement in physical symptoms, anxiety symptoms and sleep and social dysfunctionwas observed in the functional exercise group compared to the control group, but a significantdifference in changes in depressive symptoms was observed in the functional exercise group comparedto the control group. Failed.

    Conclusion

    According to the findings of the present study, it can be said that functional exercises haveimproved the quality of life of military personnel by improving their mental health.

    Keywords: Functional Training, mental health, Quality of Life, Military Personnel
  • Mohamadhassan Olamazadeh, Gholamreza Sharifi, Mojgan Gharipour, Masoumeh Sadeghi, Elham Khosravi, Shiva Olamazadeh, Ladan Sadeghian *, Ali Ahmadi Pages 456-463
    Background and Objectives 

    Acute myocardial infarction refers to a reduction or amputation of coronaryartery circulation leading to myocardial necrosis. BDNF is expressed in atherosclerotic arteries, vascularsmooth muscle, and endothelial cells and is involved in angiogenesis, the inflammatory response, andapoptosis of myocardial regeneration after infarction. The aim of this study was to evaluate the effect ofa cardiac rehabilitation period on changes in BDNF levels and functional capacity in patients with acutemyocardial infarction.

    Subjects and Methods 

    The present study was performed on 30 men with acute coronary syndrome witha pretest-posttest design and the samples were randomly divided into experimental and control groups.The experimental group performed a cardiac rehabilitation program for 6 weeks. The control group didnot perform any training during this period. Before and after the rehabilitation program, BDNF levelswere measured by the American Diaplus Kit in terms of picograms per milliliter and participants’ functionalcapacity by a modified Bruce test. Analysis of covariance was used to compare BDNF levels andfunctional capacity of cardiac rehabilitation and control groups.

    Results

    Data were analyzed by covariance. the results showed that cardiac rehabilitation training had asignificant effect on increasing BDNF levels and functional capacity (P≤0.05).

    Conclusion

    Based on this study, it can be said that cardiac rehabilitation exercise program can play animportant role in improving the physical and physiological condition of patients with acute myocardialinfarction. Data were analyzed by covariance and the results showed that cardiac rehabilitation traininghad a significant effect on increasing BDNF levels and functional capacity (P≤0.05). In general, it can besaid that cardiac rehabilitation exercise program can play an important role in improving the physical andphysiological condition of patients with acute myocardial infarction.

    Keywords: Cardiac Rehabilitation, infarction, BDNF protein
  • Maryam Delfi, Elena Goodarzi, Amir Kamal Hardani *, Gholamreza Badfar Pages 464-473
    Background and Objectives 

    The prevalence of hearing loss in infants with a risk factor is higher than ininfants without a risk factor. The aim of this work is determine the prevalence of hearing loss and identifythe most significant risk factors for hearing impairment in neonates hospitalized at neonates unit.

    Subjects and Methods 

    A total of 450 infants admitted to the neonatal unit of Abuzar hospital in Ahvazwere evaluated for hearing in October 2020 to April 2020. The hearing screening tests performedwere Transient Evoked Otoacoustic Emissions (TEOAES) and the automated auditory brain stem response(AABR). Risk factors include birth weight less than 1500g, prematurity, family history of hearingloss, consanguineous marriage, hyperbilirubinemia, mechanical ventilation for more than 5 days,asphyxia, autotoxic drugs, sepsis, hypoglycemia and Apgar less than 5 were in one minute after birth.

    Results 

    twenty neonates (4.4%) had different type of hearing loss. MechanicalVentilation more than 5 days, sepsis, asphyxia, hyperbilirubinemia and Apgar<5 were considered riskfactors of hearing loss.

    Conclusion 

    The prevalence of hearing loss in neonate with risk factor is significant that raises the needfor hearing screening using TEOAE and AABR simultaneously. It is recommended that children withhearing loss risk factors be evaluated for hearing periodically.

    Keywords: risk factors, Infants, automated auditory brain stem response
  • Babak Bazeh, Afshar Jafari *, Aliakbar Malekirad Pages 474-485
    Background and Objectives 

    The use of antioxidant supplements improves and reduces oxidative stressfactors following intense intense exercise. Exhaustion was performed in female athletes.

    Subjects and Methods

    14 female athletes with an age range of 20 to 28 years and a maximum oxygenconsumption of 42-52 m/kg/min in a quasi-experimental design randomly divided into two groups receivingcoenzyme Q10 supplementation and placebo (5 mg/kg body weight). Were. After 14 days ofcoenzyme Q10 supplementation, the subjects performed an intense, debilitating activity. Urine sampleswere collected in three stages (baseline, before and 24 hours after exhaustive activity) to determine theconcentration of 8-OHdG and MDA.

    Results

    There was a significant difference of 62% in the increasing response of urinaryOHdG-8 to an exhaustingaerobic exercise session (P = 0.003). However, the 2% difference in the increasing urinary MDAresponse of the supplement and placebo groups was not significant after the last quasi-competitiveaerobic training session (P = 0.7).

    Conclusion

    According to the results of the study, two weeks of high-pressure aerobic training causesDNA damage and lipid peroxidation in female athletes, and supplementation with Q10 helps preventthe 8-OHdG response of female athletes after a strenuous high-pressure aerobic training session andreduces DNA damage. Become athlete

    Keywords: Aerobics exercise, Coenzyme Q10, Lipid peroxidation, DNA damage
  • Somayeh Mirzavand, Molouk Beiromvand *, Abdollah Rafiei, Amin Bahreini, Bahman Cheraghiyan, Azim Motamedfar, Alireza Abdolhadi Jahanshahi Pages 486-497
    Background and Objectives 

    Hydatid cyst is a worldwide zoonotic disease caused by the larval stages ofEchinococcus granulosus. The aim of this study was to investigate the demographic, clinical and radiologicalcharacteristics of hydatidosis patients undergoing surgery in hospitals in Ahvaz during.

    Subjects and Methods

    This study is a retrospective descriptive cross-sectional study based on the informationrecorded in the patients' files. Data were analyzed using SPSS software, descriptive statistics andChi-square test.

    Results

    Of the 107 patients with a mean age of 36.78 years, 42.1% were male and 57.9% were female.The highest frequency was related to the age group of 31-40 and the lowest was related to the patientsunder 10 years old. 52.3% lived in the rural areas and 47.7% lived in the urban areas. In 70.1% of thepatients, liver was involved and recurrence was reported in 14%. In 59.8% of the patients, only one cystwas reported and in 40.2% more than one cyst was reported. The cysts size was 10 to 180 mm and about50% of the patients had CE2 cysts. The diagnostic method of all patients was imaging techniques anddrainage method was the most common method used.

    Conclusion

    This study showed that hydatid cyst in Khuzestan Province is still one of the important healthproblems that raise the need for educational programs based on the prevention and control of parasiticinfections, especially parasites transmitted by dogs. Observation of 14% recurrence also raises the importanceof choosing the appropriate surgical method by surgeons.

    Keywords: Hydatid cyst, Echinococcus granulosus, hydatidosis, Ahvaz, Iran
  • Leila Golpasand Hagh *, Azarnoosh Ariankia, Heshmatollah Shahbazian Pages 498-505
    Background and Objectives Most renal patients have various oral manifestations such as halitosis, xerostomiaand pale mucosa. The purpose of this study was to evaluate the relationship between periodontalstatus and chronic renal disease.Subjects and Methods In this case-control study, the case group was divided into three subgroups, whichincluded renal patients before dialysis, patients undergoing hemodialysis, and patients after renal transplantation,each of which included 23 patients. The control group also included 38 healthy individuals interms of renal function. After obtaining the consent form and completing the questionnaire, the amountof plaque index, gingival index, papillary bleeding index, probing depth, loss of clinical attachment, gingivalrecession and gingival enlargement were measured T-student,chi-square. and Anova was used toanalyze the data.Results The plaque index, gingival index, papillary bleeding index, probing depth, loss of clinical attachmentin groups with chronic renal disease were higher than the control groups (P< 0.001) but there wasno significant difference in gingival recession and gingival enlargement between control group and casegroups (P> 0.05 ) . These parameters were not significantly different between the groups with chronicrenal disease (P> 0.05).Conclusion Periodontal disease is more common in patients with chronic renal disease, therefore, specialperiodontal treatment considerations and regular dental examinations should be added to the treatmentplan of these patients.
    Keywords: Chronic renal disease, Periodontitis, Gingivitis, Hemodialysis, renal transplantation