فهرست مطالب

زیست شناسی میکروارگانیسم ها - پیاپی 41 (بهار 1401)

فصلنامه زیست شناسی میکروارگانیسم ها
پیاپی 41 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/24
  • تعداد عناوین: 6
|
  • افروز سادات حسینی* صفحات 1-8
    مقدمه

    تیروزول (2 و 4- هیدروکسی فنیل اتانول) از ترکیبات فنلی طبیعی موجود در زیتون است که اثرات آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی آن شناخته شده اند. بخش درخور توجهی از این ترکیبات فنلی در فرایند تولید روغن از زیتون، خارج و به آب استفاده شده در فرایند و درنهایت به پساب کارخانه وارد می شوند؛ درحالی که می توان این ترکیبات را به مواد فراسودمند و مکمل های غذایی تبدیل کرد. در این مطالعه تیروزول در اثر تبدیل زیستی با استفاده از آنزیم تیروزیناز تثبیت شده در سطح اسپور به هیدروکسی تیروزول تبدیل و اثر ضدسرطانی ترکیب حاصل بر سلول های سرطان سینه رده MCF-7 بررسی شد.

    مواد و روش‏‏ها

    اسپورهای سویه نوترکیب Bacillus subtilis DB104 (pSDJH-cotE-tyr) که در پژوهش قبلی با استفاده از روش های مهندسی ژنتیک و تکنیک نمایش پروتیین در سطح ایجاد شده بودند، در محیط اسپورزایی تهیه شدند. واکنش تبدیل زیستی تیروزول به هیدروکسی تیروزول با استفاده از اسپورها انجام و روند واکنش با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا ارزیابی شد. اثر ضدسرطانی هیدروکسی تیروزول بر رده سلولی MCF-7 با استفاده از فلوسیتومتری مطالعه شد.

    نتایج

    نتایج حاصل از کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا نشان دادند 1 میلی مولار از تیروزول پس از 60 دقیقه توسط تیروزیناز بیان شده در سطح اسپور به 1 میلی مولار هیدروکسی تیروزول تبدیل شد. همچنین اثرات ضدسرطانی هیدروکسی تیروزول حاصل بیش از 80 درصد در سلول های سرطانی MCF-7 پس از 48 ساعت مشاهده شد.

    بحث و نتیجه‏ گیری

    براساس نتایج حاصل، از تیروزیناز تثبیت شده در سطح اسپور می توان به عنوان آنزیمی فعال برای تولید ترکیبات فراسودمند با خاصیت ضدسرطانی از مشتقات روغن زیتون استفاده کرد. اثرات ضدسرطانی هیدروکسی تیروزول تولیدشده در اثر تبدیل زیستی تیروزول بر سلول های سرطانیMCF-7 ، براساس مطالعات انجام شده بر سایر سلول های سرطانی تایید شده است.

    کلیدواژگان: تبدیل زیستی، تیروزول، هیدروکسی تیروزول، اسپور نوترکیب، رده سلول MCF-
  • پریسا اخوان مدرس، فاطمه اشرفی*، طاهر نژادستاری صفحات 9-20
    مقدمه

    کلاولانیک اسید، نخستین مهار کننده بتالاکتامازی است که استفاده بالینی یافته و مصرف آن از سال 1981 آغاز شده است. این مهارکننده محصول طبیعی تخمیر استرپتومایسس کلاولی جروس است و در محافظت از بتالاکتام ها مهم ازجمله بتالاکتامازهای گروه A و آنزیم های تجزیه کننده کولکساسیلین در گروه D موثر است. مطالعه حاضر با هدف بهینه سازی ترکیبات محیط کشت تخمیر ازنظر منبع کربن در تولید کلاولانیک اسید انجام شد.

    مواد و روش‏‏ها

    در پژوهش حاضر، اثر غلظت های 15 گرم برلیتر گلیسرول، 17 گرم برلیتر سبوس گندم و 18/1 گرم برلیتر گلوکز روی تولید کلاولانیک اسید بررسی شد. پس از گذراندن مراحل اسپورزایی، بذردهی و تخمیر، تاثیر غلظت های مختلف گلیسرول، سبوس گندم و گلوکز روی شاخص های اسیدیته، وزن تر زیست توده و تغییرات ریخت شناسی سویه استرپتومایسس کلاولی جروس با میکروسکوپ نوری بررسی شد. غلظت کلاولانیک اسید تولید شده به روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد.

    نتایج

    نتایج نشان دادند بیشترین میزان تولید کلاولانیک اسید با تمام پیش ماده ها در روز هشتم رخ می دهد. استفاده از 15 گرم بر لیتر گلسیرول سبب تولید 3/238 میلی گرم برلیتر کلاولانیک اسید شد که بیشترین میزان تولید را داشت و سبب کاهش هزینه های تولید شد.

    بحث و نتیجه‏ گیری

    باتوجه به قیمت، دردسترس بودن و همچنین افزایش تولید بازده گلیسرول و سبوس گندم (در مقایسه با روغن ذرت)، تولید کلاولانیک اسید در محیط های حاوی گلیسرول و سبوس گندم آسان تر انجام می شود.

    کلیدواژگان: کلاولانیک اسید، بتالاکتاماز، وزن تر زیست توده، استرپتومایسس کلاولی جروس
  • ساره فراهانی، عباس اخوان سپهی*، سید عباس شجاع الساداتی، فرزانه حسینی صفحات 21-31
    مقدمه

    باتوجه به روند روزافزون پیشرفت صنایع و همچنین افزایش تولیدات صنعتی، تولید فلزهای سنگین همراه با فاضلاب های صنعتی، امری انکارناپذیر است و باوجود راه های مختلف برای حذف فلزهای سنگین، انتخاب روش های زیستی بهترین راه کنترل آنهاست؛ استفاده از باکتری ها در این زمینه بسیار مفید و کم هزینه است و مضرات کمتری دارد.

    مواد و روش‏‏ها

    در پژوهش حاضر، نمونه برداری از محیط های مختلف آبی شامل رودخانه، برکه، پساب صنعتی و لجن فعال انجام شد. باکتری ها بر اساس رشد در محیط کشت اختصاصی آهن و ازنظر شکل و ژن 16S rRNA شناسایی شدند. باکتری های جداشده در محیط کشت های مایع اختصاصی آهن، لوریا-برتونی (LB) و پی اچ جی2 (PHG II) حاوی غلظت 2ppm کلریدجیوه و کادمیوم کشت شدند؛ سپس نمونه ها از نظر کاهش یا تغییرنکردن غلظت جیوه و کادمیوم با دستگاه جذب اتمی بررسی شدند.

    نتایج

    باکتری های جداشده میله ای شکل و کموارگانوتروف اختیاری بودند و به جنس باسیلوس تعلق داشتند. میانگین درصد حذف جیوه و کادمیوم توسط باکتری های جداشده به ترتیب حدود 95 و 40 درصد بود. بیشترین درصد حذف هر دو فلز سنگین در نمونه پساب کارخانه فراوری آهن مشاهده شد.

    بحث و نتیجه‏ گیری

    باکتری های اکسید کننده آهن به عنوان عوامل کاهش دهنده فلزهای سنگین در محیط آزمایشگاهی شناسایی شدند. این باکتری ها در دو محیط LB و محیط کشت اختصاصی آهن رشد کردند. بیشترین درصد حذف هر دو فلز سنگین در نمونه پساب کارخانه فراوری آهن مشاهده شد. بر اساس نتایج، باکتری های هر محیط با ترکیبات آن محل سازش یافته اند و بهترین گزینه برای حذف ترکیباتی همچون فلزهای سنگین هستند.

    کلیدواژگان: حذف زیستی، فلزهای سنگین، باکتری های اکسیدکننده آهن، جنس باسیلوس
  • زینب شاهرخ، فاطمه سلیمی، جواد حامدی* صفحات 33-50
    مقدمه

    آنزیم های اکسیدکننده تیروزین یا تیروزینازها کاربردهای متنوعی در حوزه های درمانی، غذایی و محیطی دارند. با توجه به اهمیت اکتینوباکترها به عنوان یکی از مهم ترین باکتری های نویدبخش مولد ترکیبات زیست فعال و آنزیم های دارای کاربردهای زیست فناورانه، مطالعه حاضر با هدف غربالگری و شناسایی جدایه های مولد آنزیم تیروزیناز از نمونه های خاک های کویر مرنجاب، غار هامپوییل و جزیره هرمز انجام شد.

    مواد و روش‏‏ها

    تعداد 10 نمونه خاک از کویر مرنجاب و 10 نمونه خاک از مناطق مختلف جزیره هرمز، جمع آوری و پس از کشت در محیط ISP2 آگار، جدایه های اکتینوباکتر جداسازی و خالص سازی شدند. این جدایه ها و نیز جدایه های تهیه شده در پژوهش پیشین از غار هامپوییل با کشت روی محیط تیروزین آگار و تیروزین براث غربالگری شدند. در ادامه فعالیت تیروزینازی جدایه های منتخب به صورت کمی ارزیابی شد؛ درنهایت، این جدایه ها با تعیین ترادف و آنالیز ژن 16S rRNA شناسایی شدند.

    نتایج

    از میان 89 جدایه اکتینوباکتریایی غربالگری شده، کلنی های 17 جدایه در محیط کشت تیروزین آگار هاله شفاف و رنگیزه قهوه ای - سیاه داشتند. این جدایه ها در غربالگری ثانوی به صورت کیفی ارزیابی شدند. نتایج غربالگری ثانوی تایید کرد 11 جدایه مولد آنزیم تیروزیناز هستند. همچنین، نتایج سنجش کمی نشان دادند سویه های UTMC 3165 و UTMC 3233 به ترتیب با میزان فعالیت آنزیمی 33 و 35 واحد در میلی لیتر بیشترین فعالیت آنزیمی را دارند. این دو جدایه ازنظر ترادف ژن 16S rRNA به ترتیب 67/99 و 88/99 درصد شباهت به سویه های Streptomyces tendae و Streptomyces thermocarboxydus داشته اند.

    بحث و نتیجه ‏گیری

    نتایج این پژوهش نشان دادند خاک های ایران دارای اکتینوباکترهای توانمند در زمینه تولید آنزیم تیروزیناز هستند. این جدایه ها به جنس Streptomyces متعلق اند که از غار هامپوییل جدا شده بودند.

    کلیدواژگان: اکتینوباکترها، استرپتومایسس، تیروزیناز، جزیره هرمز، غار هامپوئیل، غربالگری اولیه، غربالگری ثانویه، شناسایی مولکولی، کویر مرنجاب
  • سجاد رجبی، محمدمهدی ثقفی* صفحات 51-60
    مقدمه

    برخی از بافت های طبیعی بدن مانند پرده آمنیوتیک و نیز گیاهان دارویی ارزان و در دسترس مانند گیاه ابوخلسا با نام علمیArnebia euchroma  می توانند در درمان زخم سوختگی، کاهش عفونت آن و کاهش زمان بهبودی موثر باشند. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات ضدمیکروبی ترکیبی از پرده آمنیوتیک، عصاره ابوخلسا، روغن کنجد و موم زنبورعسل بر رشد باکتری های گرم مثبت و گرم منفی در زخم های سوختگی درجه دو است.

    مواد و روش‏‏ها

    پس از دریافت بافت پرده آمنیوتیک از زنان باردار، این بافت با روغن کنجد، موم زنبورعسل و عصاره گیاه Arnebia euchroma ، مخلوط و روی زخم سوختگی موش های مدل سوختگی آلوده شده به باکتری های E.coli، استافیلوکوکوس اوریوس، سودوموناس آیروژنز و آسینتوباکتر بومانی، در دو گروه مورد و شاهد، ضماد شد. سپس شمارش میکروبی انجام شد.

    نتایج

    با توجه به یافته های ما، شمار پاتوژن ها در نمونه های زخم موش هایی که درمان این ضماد را دریافت کرده بودند، کمتر از موش های شاهد بود.

    بحث و نتیجه‏ گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهند استفاده از ترکیب پرده آمنیوتیک، عصاره گیاه Arnebia euchroma، روغن کنجد و موم زنبورعسل روی زخم حاصل از سوختگی درجه دوم تاثیر درمانی دارد. استفاده از این ترکیب پس از تحقیقات بیشتر برای درمان زخم های سوختگی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: پرده آمنیون، Arnebia euchroma، زخم سوختگی، روغن کنجد، موم زنبورعسل، باکتری گرم مثبت، باکتری گرم منفی
  • مراحم آشنگرف*، موسی معتصم زوراب صفحات 61-79
    مقدمه

    نانوذرات مس با توجه به ویژگی های منحصربه فرد نوری، شیمیایی، فوتوالکتروشیمیایی، الکترونیکی و خواص ضدمیکروبی، گزینه مناسبی برای کاربرد در صنایع مختلف شامل داروسازی، زیست پزشکی، الکترونیک، کشاورزی، غذایی و محیطی محسوب می شوند. هدف از پژوهش اخیر بررسی قابلیت باکتری های اندوفیت در سنتز نانوذرات مس بود.

    مواد و روش‏‏ها

    18 جدایه باکتری (نام گذاری شده با نام CN1-CN18) از ریشه و طوقه گیاه لوبیا جداسازی شدند. روش رقت در آگار برای تعیین الگوی تحمل پذیری ذاتی جدایه های باکتری اندوفیت نسبت به یون مس استفاده شد. تعیین ویژگی نانوذرات ازطریق مشخصه یابی های طیف سنجی مریی ماورای بنفش، تصاویر به دست آمده از میکروسکوپ الکترونی، طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس، آزمون پراش اشعه ایکس و طیف سنجی مادون قرمز فوریه انجام شد. فعالیت ضدمیکروبی نانوذرات مس سنتزی به روش انتشار از چاهک بر سطح آگار بررسی شد.

    نتایج

    جدایه باکتری CN10 قادر به احیای کلرید مس به نانوذرات مس بود. براساس نتایج فنوتیپی و آنالیز توالی 16S rDNA (شباهت بالای 99 درصدی)، جدایه مذکور با نام سودوموناس گریمونتی شناسایی شد. سویه مدنظر پس از مواجهه با محلول کلرید مس (غلظت بهینه 3 میلی مولار) قادر به سنتز نانوذرات مس کروی با میانگین اندازه 8/24 نانومتر در 7 pH پس از 96 ساعت گرماگذاری در شیکر انکوباتور با 100 دور در دقیقه است. براساس نتایج تست های ضدمیکروبی، بیشترین اثر بازدارندگی نانوذرات مذکور بر زانتوموناس کامپستریس با میانگین مهارکنندگی 2/19 میلی متر و کمترین میزان مهارکنندگی مربوط به استافیلوکوکوس اوریوس با میانگین مهارکنندگی 4/9 میلی متر بود.

    بحث و نتیجه‏ گیری

    این نخستین گزارش از سنتز نانوذرات مس توسط سلول درحال استراحت سودوموناس گریمونتی است. استفاده از باکتری های اندوفیت، در سنتز نانوذرات به عنوان نانوکارخانه های دست نخورده، ابزاری امیدوارکننده برای تولید زیستی نانوذرات مس در شکل و اندازه کنترل شده پیشنهاد کرد.

    کلیدواژگان: جدایه های اندوفیت، نانوذرات مس، سلول درحال استراحت، طیف سنجی، خواص ضدباکتری
|
  • Afrouz Hosseini * Pages 1-8
    Introduction

    Tyrosol (2-(4-Hydroxyphenyl) ethanol) is one of the natural phenolic compounds in olive which has antioxidant and anticancer effects. During the olive oil mill process, a lot of the phenolic compounds are released into the water which can contaminate the environment.However, these can be converted into useful ingredients and valuable dietary supplements. In the present study, tyrosol was converted to hydroxytyrosol by spore displayed tyrosinase and the anticancer effect of hydroxyl tyrosol was studied on MCF-7 breast cancer cells.

    Materials and Methods

    Spore suspension of the recombinant Bacillus subtilis DB104 (pSDJH-cotE-tyr), constructed in our previous research by genetic engineering methods and surface display technique, was prepared in sporulation medium. The spores were used in the bioconversion of tyrosol to hydroxytyrosol and the reaction was assayed by high-performance liquid chromatography. The anticancer effect of hydroxytyrosol on the MCF-7 breast cancer cell line was studied by a flow-cytometer.

    Results

    The results of the study revealed that 1mM of tyrosol was converted to 1mM of hydroxytyrosol after 60 min. The anticancer effect of hydroxytyrosol on MCF-7 was determined more than 80% after 48 h incubation.

    Discussion and conclusion

    According to the obtained results, spore displayed tyrosinase as an active enzyme is able to produce useful compounds with anti-cancer properties from olive oil derivatives. The anti-cancer effects of hydroxytyrosol produced by biotransformation of tyrosol on MCF-7 breast cancer cells are confirmed by previous studies.

    Keywords: Bioconversion, Tyrosol, Hydroxytyrosol, Recombinant spore, MCF-7
  • Parisa Akhavan Modares, Fatemeh Ashrafi *, Taher Nejadsattari Pages 9-20
    Introduction

    Clavulanic acid is the first B-Lactamase inhibitor that has been used clinically since 1981. This inhibitor is the natural product of the fermentation of Streptomyces clavuligerus and is useful for protecting B-lactams against lots of important B-lactamases such as Group A B-lactamases and Group D Cloxacillin lysis enzymes. The aim of this study was to optimize the composition of the fermentation medium in terms of the carbon source in the production of clavulanic acid.

    Materials and Methods

    In this experiment, the influence of different concentrations of glycerol 15 g/L, wheat bran 17 g/L, and glucose 18.1 g/L on the production of clavulanic acid was tested. After passing the levels of sporulation, seeding, and fermentation, the influence of different concentrations of glucose, wheat bran, and glycerol on pH rates, biomass, and morphology of Streptomyces clavuligerus was tested by the light microscope. The concentration of clavulanic acid produced was measured by spectrophotometry.

    Results

    According to the results, the highest production of clavulanic acid in all substrates was on the eighth day. The use of glycerol at a concentration of 15 g/l produced 238.3 mg/l clavulanic acid, which had the highest production rate and also reduced production costs.

    Discussion and Conclusion

    Due to the price, availability, and also increasing the production of glycerol and wheat bran (compared to corn oil), the production of clavulanic acid in environments containing glycerol and wheat bran is easier and more convenient.

    Keywords: Clavulanic acid, Beta-lactamase, Biomass, Streptomyces clavuligerus
  • Sareh Farahani, Abbas Akhavanesepahi *, Sayed Abbas Shojaosadati, Farzaneh Hosseini Pages 21-31
    Introduction

    Due to the increasing trend of industrial development and also the industrial production, the presence of heavy metals along with industrial wastewater is undeniable. Despite the various ways to remove heavy metals, choosing biological methods can be the best way to control them. Using bacteria in this field can be very useful and inexpensive with less harm.

    Materials and Methods

    In the present study, various aquatic environments including rivers, ponds, industrial effluents, and activated sludge were sampled. Bacteria were identified based on the growth in iron-specific culture medium in terms of shape and 16S rRNA gene. These bacteria were cultured in specific culture media for iron-oxidizing bacteria, Luria-Bertoni (LB) and PHG II, containing 2 ppm of mercury chloride and cadmium chloride. The samples were then examined for the reduction or non-change of mercury and cadmium concentrations by atomic absorption spectrometry.

    Results

    The results of the present study showed that the isolated bacteria were rod-shaped and chemoorganotrophic belonging to the genus Bacillus. The average percentages of mercury and cadmium removal by the isolated bacteria were about 95% and 40%, respectively.  The highest percentage of the removal of both heavy metals was observed in the effluent sample of iron factory wastewater.

    Discussion and Conclusion

    Iron oxidizing bacteria were identified as reducing agents of heavy metals in the laboratory environment. These bacteria grew in both LB medium and iron-specific culture medium. The highest percentage of the removal of both heavy metals was observed in the effluent sample of the iron processing plant. Based on the results, it can be said that the bacteria of each environment have adapted to the compounds of that place and are the best option to remove compounds such as heavy metals.

    Keywords: Biological removal, Heavy Metals, iron oxidizing bacteria, Bacillus Genus
  • Zeinab Shahrokh, Fatemeh Salimi, Javad Hamedi * Pages 33-50
    Introduction

    Tyrosine oxidizing enzymes or tyrosinases have various applications in medicine, nutritional, and environmental disciplines. By considering actinobacteria’s impacts as one of the most promising bacteria in producing bioactive compounds and valuable enzymes with medical, industrial, and environmental applications, the current study was performed to screen and identify tyrosinase-producing isolates soil samples of the Maranjab Desert, the Hampoeil cave, and the Hormoz Island.

    Materials and Methods

    In this research, the soil samples collected from the Maranjab Desert (10 samples) and Hormuz Island (10 samples) were cultured in ISP2 agar, and the actinobacterial colonies were isolated. The isolates and the previously-isolated strains from the Hampoeil cave were qualitatively screened by culturing on tyrosine agar medium. The result of primary screening was confirmed by culturing in tyrosine broth. Then, the tyrosinase activity of the selected isolates was quantitatively evaluated. Finally, these isolates were identified by sequencing and analyzing the 16S rRNA gene.

    Results

    Among the 89 screened actinobacteria, 17 colonies showed clear zone and brown-black pigmentation around their colonies on tyrosine agar and were subjected to secondary qualitative screening. The results of secondary screening confirmed that 11 isolates produced tyrosinase. Also, the quantitative test results revealed that the strains designated UTMC 3165 and UTMC 3233 had the most enzyme activity, as 33 and 35 unit/ml, respectively. In the molecular identification, the isolates showed 99.67% and 99.88% similarity to Streptomyces tendae and Streptomyces thermocarboxydus, respectively. 

    Discussion and Conclusion

    The results of the present study showed that the soils in Iran possess promising actinobacteria with the ability to produce tyrosinase enzymes. These strains were the members of the Streptomyces genus.

    Keywords: Actinobacteria, Streptomyces, tyrosinases, Hormoz Island, Hampoeil Cave, primary screening, secondary screening, Molecular identification, Maranjab Desert
  • Sajjad Rajabi, Mohammad Mahdi Saghafi * Pages 51-60

    Some tissues of the body such as the amniotic membrane and cheap and available medicinal plants such as Arnebia euchroma can be effective in treating burn wounds, reducing its infection, and healing time. The aim of the present study was to investigate the antimicrobial effects of a combination of amniotic membrane, Arnebia Euchroma (AE) extract, sesame oil, and bee wax on the growth of gram-positive and gram-negative bacteria in second-degree burn wounds. After receiving amniotic membrane tissue from pregnant women, this tissue was mixed with sesame oil, bee wax, and Arnebia Euchroma extract and applied to the burn wounds of mice model infected with E. coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, and Acinetobacter baumannii. This combination was applied in case and control groups, and microbial counting was then performed. According to the findings of the present study, the number of pathogens in wound samples of mice treated with this combination was less than in control mice. The results of this study also showed that the use of a combination of amniotic membrane, AE plant extract, sesame oil, and bee wax had a therapeutic effect on second-degree burn wounds. The use of this compound after further research is recommended for the treatment of burn wounds.

    Keywords: Amniotic membrane, Arnebia euchroma, Second-degree Burn Wounds, Sesame oil, Bee wax, Gram-positive Bacteria, Gram-negative Bacteria
  • Morahem Ashengroph *, Musa Muhtasam Zorab Pages 61-79
    Introduction

    Copper nanoparticles (CuNPs) are used in various industries, including pharmaceutical and biomedical sciences, agricultural and food chemistry, electronics and environmental applications, due to their novel optical, chemical, photoelectrochemical, and electronic properties as well as antimicrobial activities. The aim of the present study was to evaluate the ability of endophytic bacteria to synthesize CuNPs.

    Materials and Methods

    Eighteen endophytic bacteria (CN1-CN18) were isolated from the root and crown rot of the bean. The agar dilution method was used to determe the intrinsic tolerance of endophytic bacterial isolates to copper ions. Characterization of CuNPs was performed using different methods including ultraviolet–visible spectroscopy (UV–Vis), field emission scanning electron microscope (FE-SEM), Fourier transform infrared (FTIR), X-ray energy diffraction spectroscopy (EDS), and powder X-ray diffraction (XRD). The antimicrobial activity of the copper nanoparticles was investigated by the agar well diffusion method.

    Results

    The results of the study indicated that isolate CN10 was able to reduce CuCl2 to CuNPs. Based on the obtained phenotypic data and 16s rDNA sequence analysis (similarity above 99%), the isolate was identified as Pseudomonas grimontii. Additionally, spherical CuNPs with an average size of 24.8 nm were synthesized by resting cells of strain CN10 under 3 mM of copper chloride, pH 7.0, agitation 100 rpm, and 96 hours of incubation. The results of antimicrobial tests showed that the produced CuNPs exhibited the highest inhibitory effects on Xanthomonas campestris (19.2 mm) and the lowest inhibitory effects on Staphylococcus aureus (9.4 mm).

    Discussion and Conclusion

    The current study is the first report on the synthesis of CuNPs using a resting cell of Pseudomonas grimontii. The results suggested the synthesis of CuNPs using endophytic bacteria as a promising tool for the production of CuNPs in a controlled shape and size.

    Keywords: Endophytic isolates, Copper nanoparticles, Resting cell, Spectroscopy, Antibacterial properties