فهرست مطالب

دانشور پزشکی - پیاپی 157 (بهمن و اسفند 1400)

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 157 (بهمن و اسفند 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا نصیری، محمدرضا واعظ مهدوی*، طوبی غضنفری، سوسن کبودانیان اردستانی، حسین حسن پور صفحات 1-13
    مقدمه و هدف

    جمهوری اسلامی ایران در زمان جنگ تحمیلی به مدت پنج سال بوسیله رژیم صدام حسین مورد یورش شیمیایی قرار گرفت که این مسئله آسیب های جسمی و روانی بسیاری را به همراه داشت. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت سلامت عمومی و ارتباط آن با موقعیت اقتصادی اجتماعی غیرنظامیان سردشت بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه بخشی از پژوهش غضنفری، واعظ مهدوی و همکاران از سال 1387 است. جامعه مورد مطالعه 28 نفر از جانبازان شیمیایی سردشت بود که با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) گلدبرگ ارزیابی شدند که با نمرات از 0 (برای بهترین) تا 84 ارزش گذاری شدند. همچنین ارتباط سطح سلامت عمومی آنان با موقعیت اقتصادی اجتماعی در نظر گرفته شد. همچنین، سطح تحصیلات، شدت مواجهه، درصد جانبازی و کیفیت زندگی مورد ارزیابی قرار گرفت.  جهت آنالیز داده ها از تحلیل واریانس و رگرسیون غیر خطی استفاده شد.

    نتایج

    میانگین سلامت عمومی در گروه نرمال، خفیف و شدید (بر اساس شدت جراحت) به ترتیب 0/50، 5/51 و 8/29 به دست آمد که بیانگر اختلاف در سلامت عمومی گروه شدید با دو گروه خفیف و نرمال (05/0>P) بود. همچنین بین متغیرهای موقعیت اقتصادی اجتماعی، سطح تحصیلات، کیفیت زندگی، شدت مواجهه و درصد جانبازی مجروحین با سلامت عمومی ارتباط معنی داری در بیشتر گروه ها وجود داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دادند که بهبود موقعیت اقتصادی اجتماعی نقش بسزایی در سلامت عمومی و روانی افراد دارد. به طوری که موقعیت اقتصادی اجتماعی پیش بینی کننده مهم اثرات مخرب گاز خردل بر سلامت عمومی و روانی بوده و بر وضعیت بهداشتی واقعی تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: موقعیت اقتصادی اجتماعی، پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ)، مجروحین شیمیایی سردشت
  • محمدامیر کوه بر، علی دواتی، احیاء گرشاسبی*، فرحناز ترکستانی صفحات 14-23
    مقدمه و هدف

    باورهای مادرانه در انتخاب نوع زایمان تاثیرگذار است. بررسی عوامل تعیین کننده انتخاب روش زایمان با استفاده از الگوی اعتقاد بهداشتی میتواند در پیش بینی نوع زایمان انتخابی توسط مادران کمک کننده باشد. مطالعه اخیر با هدف بررسی عوامل موثر بر انتخاب روش زایمان توسط زنان باردار نخست زا انجام شد.

    مواد و روش ها

    تعداد 73 خانم باردار نخست زا مراجعه کننده به بیمارستان شهید مصطفی خمینی تهران در سال 1400 وارد مطالعه توصیفی-تحلیلی مقطعی شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ترجیحات زنان باردار برای روش زایمان دکتر زمانی علویجه شامل دو قسمت مشخصات فردی و سوالات مربوط به الگوی اعتقاد بهداشتی شامل 7 فاکتور خودکارآمدی، برداشت نادرست از مزایای زایمان سزارین، اغراق در خطرات زایمان واژینال، حساسیت درک شده، باورهای عمومی، میل به پذیرش، طرز فکر متخصصان بهداشت (پزشک ، ماما) بود. با نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل آماری انجام شد.

    نتایج

     مقایسه مادران با انتخاب سزارین و مادران با انتخاب زایمان واژینال از نظر میانگین نمره های خودکارآمدی (P=0.005) و برداشت نادرست (P<0.001) و اغراق در خطرات زایمان طبیعی (P<0.001) اختلاف معنی دار داشتند. مقایسه میانگین نمره های حساسیت درک شده ، باورهای عمومی، میل به پذیرش  و طرز فکر متخصصان بهداشت برای مادران با انتخاب روش زایمانی سزارین و واژینال تفاوت مشخص آماری نداشت.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد که خودکارآمدی درک شده ، برداشت نادرست و اغراق در خطرات زایمان واژینال پیش بینی کننده نوع زایمان انتخابی است. آموزش مبتنی بر این عوامل می تواند در انتخاب روش زایمان مفید باشد.

    کلیدواژگان: روش زایمان، الگوی اعتقاد بهداشتی، سزارین، زایمان واژینال
  • حوریه ایپکچی، فرحناز ترکستانی، نفیسه ظفرقندی، اشرف پیراسته* صفحات 24-33
    مقدمه و هدف

    زایمان واژینال پس سزارین (vaginal birth after cesarean) از استراتژی های توسعه یافته برای کنترل سیر صعودی موارد سزارین و افزایش فرزندآوری  است و کماکان در دست بررسی است. در این مطالعه به تعیین عوارض نوزادی و مادری زایمان طبیعی متعاقب سزارین پرداخته شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی تمام زنان باردار با سابقه یک بار سزارین که در سال 1398 و 1399 تصمیم به انجام زایمان واژینال پس از سزارین داشتد وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک و پیامدهای بعد از زایمان شامل میزان موفقیت زایمان واژینال پس از سزارین، عوارض مادری و جنینی و علت شکست زایمان واژینال پس از سزارین مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    255 خانم باردار با میانگین سنی 95/31 سال و شاخص توده ی بدنی 98/39 kg/m2  حضور داشتند. میانگین زمان سپری شده از آخرین زایمان، 5.57 سال بود. زایمان واژینال پس از سزارین در 6/77% موارد موفق بوده است و عدم پیشرفت زایمان و عدم پاسخ به اینداکشن در مجموع علت 5/85% موارد شکست بودند. VBAC در 97% زنان و 5/95% نوزادان بدون عارضه بود. میانگین آپگار دقیقه اول و پنجم نوزاد به ترتیب 99/8 و10 بود. شایعترین عارضه مادر خونریزی (2%) و شایعترین عارضه نوزادی  RDS(3%) بود. هیچ مورد مورتالیتی یا پارگی رحم مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    VBAC در 6/77% موارد موفق بوده و در موارد ناموفق، عدم پیشرفت زایمان و عدم پاسخ به اینداکشن علل شکست هستند. همچنین نوازادان حاصل از زایمان واژینال پس از سزارین دارای نمره آپگار و آنالیز گازهای خونی مطلوب هستند و در بیش از 95% موارد عوارض مادری یا نوزادی وجود وجود ندارد.

    کلیدواژگان: زایمان واژینال، سزارین، عوارض مادری، عوارض نوزادی
  • سونا زارع، رحیم احمدی*، پوریا غیائی صفحات 34-44
    مقدمه و هدف

    گرچه مطالعات زیادی در خصوص اثرات سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی در التیام زخم انجام گرفته، اما هنوز هم اثرات ترمیمی این سلول ها قابل بحث هستند. بر این مبنا، مطالعه حاضر به بررسی اثر سلول های بنیادی مزانشیمی بر التیام زخم های دیابتی و سنتز کلاژن در بافت پوست در مدل حیوانی پرداخته است.

    مواد و روش ها

    طی این تحقیق تجربی-آزمایشگاهی بافت چربی شکمی از مراجعه کنندگان جهت ابدومینوپلاستی تهیه گردید. سلول های مزانشیمی جداسازی شده و مورد ارزیابی میکروسکوپی و فلوسایتومتری قرار گرفتند.  استرپتوزوتوسین جهت القای دیابت در 10 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار مورد استفاده قرار گرفت. زخمهایی به قطر 8/0 سانتیمتر توسط پانچ بیوپسی در ناحیه پشت موشهای دیابتی ایجاد شد. حیوانات به دو گروه شاهد (تیمار نشده) و تیمار با سلول های مزانشیمی تقسیم بندی گردیدند. پس از تیمار، التیام زخم به روش فتوگرافی در روزهای 7، 14 و 21 بررسی شد و سنتز کلاژن با رنگ آمیزی ماسون تری کروم ارزیابی گردید.

    نتایج

    داده های مشاهده ای نشان دادند که سرعت التیام زخم در گروه تیمار نسبت به گروه شاهد بیشتر بود. 21 روز بعد از تیمار، تراکم رشته های کلاژن، شکل گیری عروق بافتی و نظم رشته های کلاژن در گروه تیمار از کیفیت بیشتری نسبت به گروه کنترل برخوردار بود.

    نتیجه گیری

    اسپری کردن سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق شده از بافت چربی در ناحیه زخم دیابتی می تواند سبب افزایش سنتز کلاژن در ناحیه زخم و تسریع ترمیم زخم دیابتی گردد. بر این مبنا استفاده از این سلول ها می تواند در سلول درمانی زخم ها مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: زخم دیابتی، اسپری، سلول های بنیادی مزانشیمی، بافت چربی، کلاژن
  • فاطمه اسماعیل زاده، رضا شاپوری*، محسن زرگر، مهدی مهدوی، کبری رستمی زاده صفحات 45-57
    مقدمه و هدف

    کلبسیلا میتواند باعث عفونت های ادراری شود که درمان آن با مقاومت دارویی مواجه شده است. کپسول به عنوان یکی از راه های مقاومت میتواند از پاسخ های سیستم ایمنی میزبان جلوگیری کند. این مطالعه، اثر واکسن نانوپارتیکل  PLGA حاوی آنتی ژن  کپسول را مورد بررسی قرار داده است.

    مواد و روش ها

    واکسیناسیون 20 سر موش 3-5 هفته ای (محدوده وزنی 18 ±22 گرم)، در چهارگروه کپسول،PLGA ، PLGA حاوی کپسول و کنترل انجام شد. در این مطالعه، ساخت نانوپارتیکل با آزمون های زتاسایزر و FITR بررسی گردید. چلنج بار میکروبی نیز بر روی مثانه انجام شد. آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی برای تحلیل آماری استفاده گردید.

    نتایج

    نتایج آزمون های زتاسایزر نشان داد که اندازه نانوپارتیکل و اندازه PLGA حاوی انتی ژن کپسول به ترتیب 178.7 و 159.4 نانومتر بدست آمد .نتایج FTIR وشکل پیک های مربوطه ،حضور گزوه های عاملی آنتی ژن در ساختار نانوپارتیکل و تشکیل پیوند استری را تایید کردندو نتیجه FITR نشان دهنده موفقیت آمیز بودن PLGA حاوی کپسول می باشد. نتایج چلنج میکروبی نشان داد که در گروه های کنترل و  PLGAبا توجه به اینکه از واکسن های PLGA حاوی کپسول استفاده نشده بود افزایش معنی داری با توجه به تعداد کلنی ها در مقایسه با سایر گروه ها مشاهده شد (p<0/05).

    نتیجه گیری

    مولکول های PLGA حاوی آنتی ژن کپسول توانایی بهتری نسبت به کپسول خالص داشته و می توانند به طور معناداری کاهش تخریب بافتی را بدنبال داشته باشند.

    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، واکسن PLGA حاوی آنتی ژن کپسول، آنتی ژن کپسول، PLGA، چلنج میکروبی
  • مجتبی صادق قمی*، مجید کاشف، فرشته شهیدی، مجتبی صالح پور، مهری جوادیه، محمدجواد نوروزی نیا صفحات 58-69
    مقدمه و هدف

    افزایش پراکسیداسیون لیپیدی و بر هم خوردن تعادل ادیپوکاین های موثر در حساسیت انسولین مانند واسپین می توانند در بروز آترواسکلروزیس و پیشرفت آن موثر باشند. هدف از تحقیق حاضر مقایسه و تعیین تاثیر هشت هفته تمرین در آب، نردبان مقاومتی و دویدن استقامتی بر کاتالاز (CAT)، مالون دی آلدیید (MDA)، واسپین و مقاومت به انسولین در موش های بزرگ آزمایشگاهی نر بود .

    مواد و روش ها

    41 سر موش بزرگ آزمایشگاهی نر بطور تصادفی در 5 گروه (تمرین در آب، نردبان مقاومتی، دویدن استقامتی، شم و کنترل) تقسیم شدند . بعد از دو هفته سازگاری با محیط و یادگیری تمرین، گروه های تمرینی برای هشت هفته به تمرین ورزشی پرداختند. از روش الایزا و مدل هموستاز مقاومت به انسولین برای اندازه گیری شاخص های تحقیق استفاده شد.

    نتایج

    هشت هفته تمرین مقاومتی به طور معنی داری بیشتر از دو روش تمرینی دیگر باعث افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز و کاهش MDA سرم شد. بیشتر اینکه هشت هفته تمرین دویدن استقامتی و تمرین در آب به طور معنی دار و بیشتری  باعث کاهش واسپین سرم و مقاومت به انسولین نسبت به تمرین مقاومتی شد (p<0.05).  

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که تمرین مقاومتی نسبت به دو روش تمرینی دیگر در کاهش پراکسیداسیون لیپیدی به لحاظ اثر برتر است، در حالی که  تمرین دویدن استقامتی و تمرین در آب نسبت به تمرین مقاومتی باعث کاهش بیشتری در  واسپین و مقاومت به انسولین می شوند.

    کلیدواژگان: تمرین، کاتالاز، مالون دی آلدئید، واسپین، موش بزرگ آزمایشگاهی
  • زینب واعظ مهدوی*، حسین راغفر، کریم امامی جزه، کامران حاجی نبی صفحات 70-85
    مقدمه و هدف

    تورم و بی ثباتی قیمت موادغذایی بیش از هرچیز گروه های کم درآمد را تحت تاثیر قرارداده و سبب حذف گروه های غذایی ضروری در خانوارهای این گروه درآمدی شده است. بررسی تغییرات رفتار خانوار در مواجهه با افزایش قیمت نان می تواند به سیاستگذاران در قیمت گذاری صحیح این کالا کمک کند.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ابتدا به تخمین کشش قیمتی نان با استفاده از سیستم نقاضای ایده آل پرداخته می شود. سپس، بر اساس نتایج حاصل از رفتار خانوارها، به شبیه سازی تغییر رفتار خانوار در مواجهه با افزایش قیمت نان با رویکرد شبیه سازی مبتنی بر عامل پرداخته می شود. محاسبات کشش تقاضا بر اساس داده های پیمایش هزینه-درآمد خانوار برای سال های 1395 و 1397 (بیش از 18000 خانوار) انجام شده و شبیه سازی اثرات افزایش قیمت نان با تعریف 5000 عامل (خانوار) و در محیط نت لوگو انجام می شود.

    نتایج

    افزایش قیمت نان سبب افزایش 33 درصدی در هزینه های نان بیستک اول درآمدی شده که موید گیفن بودن این کالا برای این گروه است. پس از افزایش قیمت نان، بار هزینه تورم نان بر بودجه در بیستک اول بیش از 5 برابر بیستک پنجم است.

    نتیجه گیری

    افزایش سهم نان پس از افزیش قیمت این کالا در سبد گروه های کم درآمد نشان از جایگزینی این کالا با سایر مواد غذایی ضروری دارد. این موضوع علاوه برآثار سوء تغذیه و مشکلات ناشی از آن، به نوعی بیانگر ضرورت پرهیز از دستکاری قیمت نان می باشد.

    کلیدواژگان: شبیه سازی مبتنی بر عامل، تورم نان، تقاضای نان، سوء تغذیه
  • فردین رحیمی، مهسا بهرام گور، قاسم عموعابدینی*، اعظم باقری پبدنی، بهمن ابراهیمی حسین زاده، زینب عموعابدینی صفحات 86-100
    مقدمه و هدف

    نیوزوم ها یکی از سامانه های نوین دارورسانی می باشند. در این تحقیق سنتز و ویژگی های نانونیوزوم حامل داروی آمیکاسین جهت رهایش پیوسته دارو و اثر ضدباکتریایی آن بر سودوموناس آیروژینوزا انجام شده است.

    مواد و روش ها

    نانوحامل های ساخته شده با استفاده از روش های تفرق نوری پویا، پتانسیل زتا، تصاویر SEM و آنالیز FTIR مشخصه یابی شدند. در مرحله بعد درصد بارگذاری دارو در نانونیوزوم های حاوی دارو اندازه گیری شد. پس از آن میزان رهایش دارو بررسی گردید. آزمون های میکروبی MIC جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی دارو بر سویه سودوموناس آیروژینوزا انجام گرفت. در نهایت با استفاده از روش رنگ سنجی MTT میزان سمیت و اثربخشی سامانه بر روی رده سلولی 549A مستخرج از بافت ریه مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    در این پژوهش با بهینه سازی می توان بیشترین راندمان بارگذاری 15/95% در بین فرمول بندی ها و آهسته ترین رهایش با درصد رهایش دارو 27/65% درصد در 60 ساعت را جهت کاهش عوارض داروی آمیکاسین انجام داد. توانستیم فعالیت ضد میکروبی آمیکاسین نیوزومی را بر سودوموناس آیروژینوزا افزایش و عوارض جانبی آن را نسبت به فرم آزاد کاهش دهیم که رهایش آهسته و پیوسته تری با اثرگذاری بیشتر داشته باشد. بررسی این فرایند بر رده سلول های ریوی مبتلا به عوامل باکتریایی سودوموناس آیروژینوزا موفقیت آمیز بود و آمیکاسین به فرم آزاد اثر سمیت بیشتری نسبت به دو سامانه نیوزومی فاقد و دارای دارو دارد. مدل های ریاضی متعددی شامل مدل های مکانیستیک ریالیستیک و تجربی/نیمه تجربی با موفقیت برای تعریف کمی مکانیزم های رهایش دارو معرفی شده اند و نقش مهمی در طراحی یک سامانه دارورسانی برای نمودار رهایش دارو دارند که نتایج نیز با کمک آن ها بررسی شده است.

    نتیجه گیری

    با دست یابی به شرایط بهینه برای تهیه نانو نیوزوم های حامل داروی آمیکاسین و بررسی تاثیر این سامانه بر روی عوامل باکتریایی قدم مهمی را در علم و تحقیق، صرفه اقتصادی به دست آوریم.

    کلیدواژگان: نانوسامانه، نیوزوم، آمیکاسین، فعالیت ضدباکتریایی، سودوموناس آئروژینوزا انجمادی
|
  • Leila Nasiri, Mohammadreza Vaezmahdavi *, Tooba Ghazanfari, Sussan Kaboudanian Ardestani, Hossein Hassanpour Pages 1-13
    Background and Objective

    The Islamic Republic of Iran was chemically attacked by the Saddam Hossein’s enemy for five years during the imposed war and this issue caused many physical and psychological injuries. The aim of this study was to investigate the general health status and its relationship with the socio-economic status of non-army citizens of Sardasht.

    Materials and Methods

    This study was part of the research of Ghazanfari, Vaezmahdavi, et al since 2008. The study population was 28 chemical warfare veterans in Sardasht who were evaluated using the Goldberg General Health Questionnaire (GHQ), rating from 0 for best to 84 the worth health situation. Also, the relationship between the general health situation and socio-economic status were considered. In addition, the level of education, severity of exposure, injury rate and quality of life were evaluated.

    Results

    The mean of general health in normal, mild and severe exposure groups was 50.0, 51.5 and 29.8, respectively, which indicates difference in general health of between group severe with group mild and normal (P<0.05). Also, there was a significant relationship between the variables of socio-economic status, level of education, quality of life, intensity of exposure and the percentage of casualties with general health in most groups. Data were analyzed by one-way analysis of variance and nonlinear regression.

    Conclusion

    The results showed that improving socio-economic status plays an important role in public and mental health. So, the socio economic status is a significant predictor contributing destructive effects of mustard gas on general and mental health and influences actual health situation.

    Keywords: Socio-economic status, General Health Questionnaire (G.H.Q), Sardasht Chemical veterans
  • Mohamadamir Koohbor, Ali Davati, Ahia Garshasbi *, Farahnaz Torkestani Pages 14-23
    Background and Objective

    Maternal beliefs are influential in choosing the type of delivery. the study of determining factors in choosing the method of delivery using the health belief model can be helpful in predicting the type of delivery selected by mothers. the aim of this study was to investigate the factors affecting the choice of delivery method by nulliparous pregnant women.

    Materials and Methods

    A total of 73 nulliparous pregnant women referred to shaheed mostafa khomeini hospital in Tehran in 1400 entered a cross-sectional descriptive-analytical study. Data collection tool, two-part questionnaire including demographic characteristics and questions related to the health belief model including 7 self-efficacy factors, misconception of the benefits of cesarean delivery, exaggeration in the risks of vaginal delivery, perceived sensitivity, general beliefs, willingness to accept was the mindset of health professionals (physician, midwife). Data analysis was performed with SPSS software version 16.

    Results

    Comparison of mothers with cesarean section and mothers with vaginal delivery were significantly different in mean scores of self-efficacy (p<0.005), misdiagnosis (p<0.001) and exaggeration of natural childbirth risks (p<0.001). Comparing the mean scores of perceived sensitivity, general beliefs, willingness to accept and the mindset of health professionals for mothers with the choice of cesarean section and natural delivery was not statistically significant.

    Conclusion

    The findings showed that perceived self-efficacy, misconceptions and exaggerations in the risks of vaginal delivery predict the type of childbirth selected. Education based on these factors can be useful in choosing the method of delivery.

    Keywords: Delivery method, Health Belief Model, Cesarean section, Vaginal delivery
  • Horiyeh Epakchi, Farahnaz Torkestani, Nafiseh Zafarghandi, Ashraf Pirasteh * Pages 24-33
    Background and Objective

    Vaginal birth after cesarean (VBAC) is one of the strategies developed to control the growing number of cesarean sections and is still under investigation. In this study, we investigated the neonatal and maternal complications of VBAC. 

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, all pregnant women with a history of cesarean section who decided to have VBAC from 2019 to 2020 were included in the study. Demographic information and postpartum outcomes including success rate of VBAC, its maternal and neonatal complications, and causes of VBAC failure were assessed. 

    Results

    255 pregnant women with a mean age of 31.95 years and BMI of 29.98 kg/m2 were present on study. The mean time elapsed since the last delivery was 5.57 years. VBAC was successful in 77.6% of cases and  lack of delivery progress and lack of response to induction  were the cause of 85.5% of failures. VBAC was uncomplicated in 97% of  mothers and 95.5% of neonates. The average Apgar score of the first and fifth minutes was 8.99 and 10, respectively. The most common maternal complication was bleeding (2%) and the most common neonatal complication was RDS (3%). No case of mortality or uterine rupture was observed. 

    Conclusion

    VBAC is successful in 77.6% of cases and in unsuccessful cases, decline FHR and failure to descent are the most common causes of failure. Also, VBAC-born neonates have a favorable Apgar score and blood gas analysis, and in more than 95% of cases, there are no maternal or neonatal complications.

    Keywords: Vaginal birth, Cesarean section, Maternal complications, Neonatal complications
  • Sona Zare, Rahim Ahmadi *, Pouria Ghiaee Pages 34-44
    Background and Objective

    Although many studies have been performed concerning the effects of adipose-derived mesenchymal stem cells on wound healing, the repairing effects of these cells are still controversial. In this context, the present study investigated the effect of spraying the adipose-derived mesenchymal stem cells suspension on diabetic wound healing and skin tissue collagen synthesis in an animal model.

    Materials and Methods

    In this experimental study, abdominal adipose tissue was obtained from patients referred for abdominoplasty. Mesenchymal cells were isolated from adipose tissue and identified by micoscoic examination and flow cytometry. Streptozotocin was used to induce diabetes in 10 male Wistar rats. Wounds with a diameter of 0.8 cm were created by a biopsy punch in the back of diabetic rats. Animals were divided into two groups: control (untreated) and treated with mesenchymal cell. After treatment, wound healing was assessed by photographic methods on days 7, 14 and 21 and the collagen synthesis was evaluated using Mason’s trichrome method.

    Results

    Observational data showed that the wound healing rate was higher in the treatment group than control group. 21 days after treatment, the density of collagen fibers, the formation of tissue vessels and the collagen fibers arrangement had higher quality in the treatment group than the control group.

    Conclusion

    Spraying the adipose-derived mesenchymal stem cells in diabetic wound area can increase the collagen synthesis in the wound area and accelerate the healing of the diabetic wound. According to which, the use of these cells can be considered in cell therapy of wounds.

    Keywords: Diabetic wound, Spray, Mesenchymal Stem Cells, Adipose tissue, Collagen
  • Fatemeh Esmaeilzadeh, Reza Shapoury *, Mohsen Zargar, Mehdi Mahdavi, Kobra Rostamizadeh Pages 45-57
    Background and Objective

    Klebsiella can cause urinary tract infections that is associated with drug resistance. Capsule production as a means of resistance can prevent host immune system responses. This study investigated the effect of a PLGA nanoparticles vaccine containing capsule antigen.

    Materials and Methods

    Vaccination of 20 mice with an age of 3-5 weeks (with a weight range of 22±18 g) was performed in four groups of capsules, PLGA, PLGA-capsule combination (PLGA+CPS) and control (PBS). In this study, the fabrication of nanoparticles was investigated by zetasizer and FITR tests. Microbial loading was also performed on the bladder.One-way analysis of variance and Tukey post hoc test were used for statistical analysis .

    Results

    The results of confirmation tests of zetaiser showed that the nanoparticle size and the size of PLGA nanoparticles containing capsule antigen molecule were 178.7 and 159.4 nm, respectively.The result of FTIR and the shapes of the corresponding peaks confirmed the presence of antigen functional groups in the nanoparticle structure and the formation of ester bonds.The resut of FTIR test also indicates the success of PLGA nanoparticles containing capsule antigen , the results of microbial challenge showed that in the control and PLGA groups, due to the fact that PLGA nanoparticles vaccine contain capsule antigen were not used, a significant increase was observed in terms of the number of colonies compared to other groups  )p<0/05( .

    Conclusion

    PLGA nanoparticles containing capsule antigen molecules have a better ability than pure capsules and can significantly reduce tissue damage.

    Keywords: Klebsiella pneumoniae, PLGA nanoparticles, vaccine containing capsule antigen, Capsule antigen, PLGA, Microbial
  • Mojtaba Sadegh Ghomi *, Majid Kashef, Fereshteh Shahidi, Mojtaba Salehpour, Mehri Javadieh, Mohammad Javad Noroozi Nia Pages 58-69
    Background and Objective

    Increased lipid peroxidation and imbalance of adipokines that affect insulin sensitivity such as vaspin can be effective in the development and progression of atherosclerosis. The aim of present study was comparison and determination of effect of eight-week training in water, resistance ladder and endurance running on catalase (CAT), malondialdehyde (MDA), vaspin and insulin resistance in male rats.

    Materials and Methods

    A total of 41 male rats were randomly divided into 5 groups (training in water, resistance ladder, endurance running, sham and control). After two weeks of adapting to the environment and learning the exercises, the training groups exercised for eight weeks. To measure study indices, we used ELISA method and the formula of insulin resistance homeostasis model. One-way analysis of variance and Tukey's post hoc test were used to test the hypotheses.

    Results

    Eight-week of resistance training significantly increased catalase activity and decreased serum MDA levels more than the other two training methods. Moreover, eight weeks of endurance running and water training significantly reduced serum VASPIN and insulin resistance compared to resistance training (p<0.05).

    Conclusion

    It seems that resistance training to be superior to the other two training methods in reducing lipid peroxidation, while endurance running and training in water result in greater reductions in VASPIN and insulin resistance than resistance training.

    Keywords: Training, Catalase, Malondialdehyde, Vaspin, Rat
  • Zeinab Vaez Mahdavi *, Hossein Raghfar, Karim Emami Jeze, Kamran Haji Nabi Pages 70-85
    Background and Objective

    Inflation and instability in food prices have affected low-income groups more than others and have resulted in the elimination of essential food groups in this type of households. Considering the changes in household’s behavior in the case of rising bread prices can help policymakers in the pricing of this product.

    Materials and Methods

    In this study, the price elasticity of bread is estimated by the Almost Ideal Demand System (AIDS). Then, using the results obtained, the change in household behavior in the case of rising bread prices is simulated with an agent-based simulation approach. Demand elasticity calculations are based on household survey data for 2016 and 2018 (for more than 18,000 households) and the impact of increasing bread prices on 5000 agents (households) in the Net Logo software is simulated.

    Results

    The increase in the bread price has led to a 33% increase in the lowest quintile expenditures, which confirms that this product is a Giffen good for this group. Following the increase in the bread price, the burden of bread inflation on the budget in the first income quintile is more than 5 times of that of the fifth.

    Conclusion

    Following the increase in the bread price, the increased share of bread in the basket of low-income groups, indicates the substitution of this good for other essential food items. This point, in addition to the impacts of malnutrition and their consequences, bring the policymakers attention to critical point of not to manipulate the price of bread.

    Keywords: agent-based simulation, bread inflation, bread demand, malnutrition
  • Fardin Rahimi, Mahsa Bahramgur, Ghasem Amoabediny *, Azam Bagheri Pebdeni, Bahman Ebrahimi Hosseinzade, Zeinab Amoabediny Pages 86-100
    Background and Objective

    Niosomes are one of the new drug delivery systems. In this synthesis study, the properties and characteristics of nanosystems loaded amikacin for the aim of slow releasing and antibacterial activity on Pseudomonas aeruginosa were been investigated.

    Materials and Methods

    The synthesis nanocarriers were characterized by using DLS, zeta potential, SEM images, and FTIR analysis. The percentage of drug loading in the nanosystems were measured. After that, the release rate of the drug was checked. MIC microbiological tests were performed to determine the minimum inhibitory concentration (MIC) of Pseudomonas aeruginosa. Finally, with MTT method, the toxicity and effectiveness of the system on cell line A549 extracted from lung were evaluated.

    Results

    In this study, by synthesis and optimization, with the highest loading efficiency of 95.15% at the formulations and the slowest release with a drug release rate of 65.27% in 60 hours to reduce the side effects of amikacin. We were able to increase the antimicrobial activity of amikacin niosomal against Pseudomonas aeruginosa and reduce the side effects compared to the free form and have a slower and more continuous release with greater effectiveness on bacteria. Studying this process on the lung cell lines was successful and free-form of amikacin has a more toxic effect than two drug-free and drug-free niosomal systems. Numerous mathematical models, including realistic and experimental/quasi-experimental mechanistic models, have been successfully introduced to quantitatively define drug release mechanisms and play an important role in designing a drug delivery system for drug release diagrams. That reported in results

    Conclusion

    Achieving optimal conditions for the preparation of nanosystems carrying amikacin and investigating the effect of this system on bacterial agents is an important step in science, research, and economic efficiency.

    Keywords: Nanosystem, Niosome, Amikacin, Antibacterial activity, Pseudomonas aeruginosa