فهرست مطالب

رویکردی نو بر آموزش کودکان - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 12، تابستان 1401)

نشریه رویکردی نو بر آموزش کودکان
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 12، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/23
  • تعداد عناوین: 17
|
  • حسین حاجتی* صفحات 1-8

    یکی از ویژگیهای مهمی که پدیده فناوری اطلاعات و ارتباطات از آن برخوردار است،اینست که باعث میشود ارتباط انسان با انسان، همچنین انسان با محیط تسهیل یافته و ارتقاء یابد . فناوری اطلاعات و ارتباطات به دلیل قدرت تحولپذیری و توانایی برقراری ارتباط پویا که میتواند با دانش آموزان داشته باشد، از نقش مهمی در انتقال دانش برخوردار است . درباره تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات درحوزه تعلیم و تربیت دو دیدگاه وجود دارد . رویکرد اول که به رویکرد اصلاحگرا نام گرفته، براین باور است که اثر فناوریهای جدید (اطلاعات و ارتباطات) بر آموزش و پرورش تدریجی بوده و این پدیده باعث میشود که آموزش به شیوه سنتی، تنها به گونهای کارآمدترانجام باعث تسریع اصلاحات در آموزش و پرورش میشود . در کنار این رویکرد، رویکرد تحولگرا مطرح است که معتقد به تحول زدایی فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش میباشد. این پژوهش تلاش دارد با بیان نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه تعلیم و تربیت، به بررسی تاثیر این پدیده بر روی برنامه درسی بپردازد بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه درسی فوایدی به همراه دارد. از جمله اینکه امکان بهره گیری از یک برنامه درسی تلفیقی را برای معلم و دانش آموزان فراهم می آورد این نوع برنامه درسی، بیش از آنکه بخواهد دانش معینی را به دانش آموزان القاء کند، زمینهای را فراهم میکند که از طریق آن امکان شکوفایی قابلیتهای فردی دانش آموزان افزایش مییابد . در این رابطه به تاثیرات دیگری میتوان اشاره کرد که در پژوهش به آنها پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: ICT، برنامه درسی، ICT در تعلیم و تربیت، ICT در برنامه درسی
  • ملیحه جهانبخش*، زهرا فتحی، لیلا بحق صفحات 9-16
    مقدمه

    تیزهوشی امری است که در سرتاسر تاریخ، موارد شناخته شده ای از آن، مضبوط است و به برتری شناختی، خلاقیت و انگیزه های زیاد در کودک، اشاره دارد که وی را از اکثر همسالان متمایز می کند و او را قادر می سازد که چیزی باارزش به جامعه عرضه کند.

    هدف

    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تحلیل رفتار متقابل (TA) بر کاهش کمالگرایی دانش آموزان مدارس فرزانگان بود.

    روش

    پژوهش حاضر نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری مورد مطالعه، کلیه ی دانش آموزان مدارس فرزانگان در سال 1400 بود. نمونه پژوهش به صورت در دسترس بود و در هر گروه آزمایش و کنترل 15نفر قرار گرفتند. پس از انجام پیش آزمون، برای گروه آزمایش مداخله درمانی صورت گرفت و سپس از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. ابزار اندازه گیری مورد استفاده پرسشنامه کمال گرایی هیل بود. پس از ارزیابی مداخله،آزمون های پژوهش مجددا در دو گروه آزمایش و کنترل اجرا شد. کلیه ی داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار 23SPSS و با استفاده از آمار توصیفی میانگین و انحراف داده ها توصیف و سپس مفروضه ها با روش آماری تحلیل کوواریانس و تحلیل کوواریانس چندمتغیره تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش گروهی تحلیل رفتار متقابل بر کاهش کمال گرایی اثر دارد و میزان این تاثیر 75درصد بوده است(01/.>P).نتیجه گیری: افراد با آموزش تحلیل رفتار متقابل می توانند به شناخت بیشتر مشکلات خود برسند و تغییرات مثبت و پایداری را در خود به وجود آورند.

    کلیدواژگان: تحلیل رفتار متقابل، کمالگرایی، دانش آموزان
  • پیش بینی سبک های هویت براساس مولفه های بهزیستی روانشناختی و سبک دلبستگی در بین دانش آموزان پسر دوره اول متوسطه شهرستان شاهین شهر
    فرناز احمدی، فاطمه مقصدی، مریم خطیبی، زهرا بیگی* صفحات 17-25
    مقدمه

    دوره نوجوانی یکی از بحرانی ترین دوران زندگی هر فرد به شمار می آید. سلامت نوجوانان پیش شرط سلامت و توسعه آینده جامعه است. هویت محوریت سلامت نوجوانی و تحت تاثیر مجموعه عواملی است که بر سلامت نیز موثرند در نتیجه تامین سلامت نوجوان در گرو تشکیل هویت مطلوب است.

    هدف

    هدف از پژوهش حاضر پیش بینی سبک های هویت براساس مولفه های بهزیستی روانشناختی و سبک دلبستگی در بین دانش آموزان پسر دوره اول متوسه شهرستان شاهین شهر بود.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و روش آن از نوع همبستگی میباشد. جامعه ی این پژوهش شامل کلیه دانش اموزان پسر دوره اول متوسه شهرستان شاهین شهر بود. نمونه ی پژوهش شامل 230 نفر از حجم نمونه بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه سبکهای هویتی برزونسکی (1989) ، مقیاس بهزیستی روان شناختی ریف (1989) بود. داده ها در دو سطح توصیفی (میانگین،انحراف استاندارد) و استنباطی(آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند وبوسیله ی نرم افزار SPSS23 تحلیل گردیدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد هویت هنجاری،سردرگم، تعهد و اطلاعاتی بر اساس مولفه های بهزیستی روانشناختی و سبک دلبستگی در بین دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر اصفهان قابل پیش بینی است (01/.<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش و اینکه انسان سالم، محور توسعه ی پایدار است و خانوادهی سالم مولد و منبع نیروی انسانی مورد نیاز جامعه ی سالم است، لذا نیاز است تا خدمات مشاوره و روان شناختی با سرویس های متنوع تری در مدارس اختیار عموم مردم قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سبک های هویت، بهزیستی روانشناختی، سبک دلبستگی، دانش آموزان
  • وحید بنیسی*، عاطفه غلامی صفحات 26-33

    اختلالات یادگیری از مهم ترین مشکلاتی است که دانش آموزان با آن دست و پنجه نرم می کنند این اختلالات انواع متفاوتی دارد و در هر یک از دانش آموزان به صورت متفاوتی بروز می کند و در یک کلاس درس ممکن است چند دانش آموز وجود داشته باشد که دچار اختلالات یادگیری باشند از جمله این اختلالات می توان به اختلال نوشتن و املا اشاره کرد که دانش آموز را از ارتباط گیری به وسیله قلم باز می دارد و باعث می شود که نتواند به خوبی پیشرفت کند البته دانش آموز انی که دچار اختلال نوشتن هستند معمولا در خواندن کلمات و حروف نیز مشکل دارند چرا که خواندن و درک کردن هجاهای کلمات با نوشتن آن رابطه مستقیمی دارد. اگر دانش آموزان نتوانند حروف را از یکدیگر بشناسند و درک کنند، نمی توانند آن ها را به رشته تحریر در آورند در نتیجه باعث افت تحصیلی در اکثر درس ها می شود. برای برطرف کردن این اختلال باید از انواع روش های املایی و همچنین روش های علمی تایید شده استفاده کرد تا بتوان این مشکل مهم در دانش آموزان را برطرف نمود.

    کلیدواژگان: اختلال نوشتن، املا، دیسگرافیا، پایه ششم
  • فرشته هدایتی*، بهروز رودبارکی کلاری صفحات 34-39
    کووید 19، آموزش را به یک آزمایش جهانی در مقیاس بزرگ تبدیل کرده است و ما در لحظه تعیین کننده ای برای کودکان، نوجوانان و جوانان جهان هستیم. اکنون با یک فاجعه نسلی روبرو هستیم که می تواند پتانسیل نهفته انسانی را هدر دهد، چندین دهه پیشرفت را تضعیف کند و نابرابری های ریشه دار را تشدید کند. پاندمی COVID-19 بسیاری از الگوها و روندهای یادگیری موجود را نمایان کرده است. نقاط قوت، ضعف و آسیب های زیادی را به ما نشان داده است. برخی معتقدند حرکت بدون برنامه و سریع به سوی یادگیری آنلاین - بدون آموزش، پهنای باند کافی و آمادگی کم - منجر به تجربه کاربری ضعیفی می شود که برای رشد پایدار نامطلوب است، برخی دیگر نیز معتقدند که یک مدل ترکیبی جدید با مزایای قابل توجه از آموزش می تواند ظهور کند. همچنین پس از کرونا یادگیری سنتی و یادگیری الکترونیکی به صورت آمیخته قابل استفاده خواهند بود. برخی نیزمعتقدند که معلمان می توانند به طور بالقوه بیشترین تاثیر را در کاهش شکاف های ایجاد شده در پیشرفت تحصیلی داشته باشند. این مقاله ضمن مروری بر چالش ها و مزایای یادگیری آن لاین به راهکارهای بهبود فرایند آموزش اشاره می کند.
    کلیدواژگان: کووید 19، یادگیری آن لاین، شکاف آموزشی
  • اعظم یزدانی باغملکی*، ماجده مهری، صفا حبیب الهی نجف آبادی صفحات 40-48
    مقدمه

    یکی از اساسی ترین مشکلات برخی از دانش اموزان داشتن اضطراب می باشد و اگر این اضطراب و نگرانی از حد عادی خود تجاوز کند، باعث ناتوانی و ضعف در عملکرد تحصیلی دانش آموز می شود.

    هدف

    هدف از پژوهش حاضر تاثیر آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر عملکرد تحصیلی و اضطراب امتحان دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه بود.

    روش

    پژوهش حاضر نیمه تجربی و به صورت پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان دختر دوره اول متوسطه می باشد که نمونه ی آماری شامل 30 نفر از دانش آموزانی که دارای عملکرد تحصیلی پایین و اضطراب امتحان بالا بودند، بود که به صورت تصادفی انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15نفر) و کنترل (15نفر) قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه های اضطراب امتحان ساراسون (1957) و عملکرد تحصیلی فام وتیلور (1999) بود. پس از انجام پیش آزمون، بر گروه آزمایش درمان مبتنی بر پذیرش تعهد در 8 جلسه ی 90دقیقه انجام گردید سپس از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. داده های جمع آوری شده با نرم افزار 28SPSS و با استفاده از آمار توصیفی میانگین و انحراف داده ها توصیف و سپس مفروضه ها با روش آماری تحلیل کوواریانس و کوواریانس چندمتغیره تحلیل شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر عملکرد تحصیلی و اضطراب امتحان دانش آموزان دختر دوره اول تاثیر گذار بوده است .

    نتیجه گیری

    درمانگران میتوانند از این رویکرد درمانی جهت بهبود عملکرد تحصیلی و اضطراب امتحان دانش آموزان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: مان مبتنی بر پذیرش وتعهد، عملکرد تحصیلی، اضطراب امتحان، دانش آموزان
  • سهراب فرج خواه*، محمدرضا نصیری، مرتضی جاویدپور صفحات 49-57

    افت تحصیلی امروزه یکی ازنگرانی های مهم خانواده ها ودست اندرکاران تعلیم و تربیت می باشد. همه ساله تعداد زیادی از دانش آموزان با پدیده ای به نام افت تحصیلی مواجه می شوند.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تجربه زیسته والدین از دلایل افت تحصیلی دانش آموزان ابتدایی شهرستان اردبیل منطقه هیر انجام شده است.

    روش

    این مطالعه کیفی با مشارکت و همراهی 14 نفر از والدین (مرد و زن) دانش آموزان مقطع ابتدایی در شهر اردبیل منطقه هیر با روش نمونه گیری هدفمند و مصاحبه نیمه ساختاریافته صورت گرفت و جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات به دست آمده از روش تحلیل محتوای کیفی استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های حاصل از پژوهش نشان دادند که دلایل افت تحصیلی دانش آموزان ابتدایی عبارت اند از: عوامل فردی، خانوادگی، اقتصادی، حاکمیتی، اجتماعی و فرهنگی.

    نتیجه گیری

     نتایج پژوهش نشان داد؛ ویژگی ها و عواملی که عملکرد تحصیلی دانش آموزان ابتدایی را با مشکل مواجه ساخته اند مجموعه ای از عوامل فردی و محیطی است، بنابراین بی توجهی یا نادیده گرفتن هرکدام از این عوامل و ویژگی ها می تواند آن ها را از ادامه تحصیل و داشتن یک آینده بهتر محروم سازد.

    کلیدواژگان: والدین، دانش آموزان ابتدایی، افت تحصیلی
  • علیرضا مرآتی*، مریم مرآتی، مهدی برزگر بفرویی صفحات 58-68
    هدف

    دست برتری یا جانبی بودن یکی از صفاتی است که در بسیاری افراد دیده می شود و میتواند سبب بروز و شکل گیری بسیاری از خصایص گردد. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف مقایسه بهزیستی ذهنی و ارتباط بین فردی در افراد چپ دست و راست دست در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان، در سال تحصیلی 97-1396 انجام گرفت.

    روش ها

    حجم نمونه ای 300 نفری که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای صورت گرفت. ابزارهای مورد استفاده عبارت بودند از پرسشنامه دست برتری چاپمن (1978)، پرسشنامه بهزیستی ذهنی کی یز و ماگیارمو (2003) و پرسشنامه ارتباط بین فردی ماتسون (1983). داده ها پس از جمع آوری با استفاده از آزمونهای آماری t مستقل و تحلیل واریانس چندمتغیره در قالب نرم افزار spss مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که در متغیر بهزیستی ذهنی و مولفه های آن تفاوت بین دو گروه معنادار است و چپ دست ها از بهزیستی ذهنی بالاتری برخوردارند. همچنین در متغیر مهارتهای ارتباطی بین دو گروه تفاوت وجود دارد که در این متغیر راست دست ها قوی تر بودند. بر همین اساس می توان یافته های فوق را در رابطه با مسایل فرهنگی، آموزشی و تربیتی مورد استناد قرار داد.

    کلیدواژگان: برتری جانبی، بهزیستی ذهنی، ارتباط بین فردی، دست برتری
  • زهرا بلوچی*، عیسی رضایی، ذبیح الله اللهی صفحات 69-79

    هدف از تحقیق حاضر پیش بینی رضایت دانشجویان از تدریس برخط بر اساس صلاحیت تدریس مجازی اساتید دانشگاه بین المللی چابهار است که از نوع تحقیقات توصیفی - پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر را تمامی دانشجویان دانشگاه بین المللی چابهار تشکیل می دهند که تعداد 150 نفر از بین آنها به صورت تصادفی ساده انتخاب شده اند. در راستای جمع آوری اطلاعات تحقیق از 2 پرسشنامه رضایت و کیفیت در یک دوره برخط سباستینلی و همکاران (2015) با پایایی 70/0 و صلاحیت اساتید دارابی و همکاران (2006) با پایایی 80/0 استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون رگرسیون در راستای بررسی فرضیات تحقیق نشان می دهد که متغیر صلاحیت های تدریس مجازی توانایی پیش بینی متغیر رضایت دانشجویان را به میزان 301/0 دارد. همچنین، متغیر صلاحیت های تدریس مجازی توانایی پیش بینی محتوا و ساختار دوره تدریس برخط، دشواری دوره تدریس برخط، تعاملات استاد - دانشجو و دانشجو - دانشجو در دوره تدریس برخط و پشتیبانی تسهیل کننده در دوره تدریس برخط را به ترتیب به میزان 278/0، 254/0، 377/0 و301/0 دارد. با توجه به نتایج به دست آمده می توان چنین نتیجه گرفت که صلاحیت های تدریس مجازی اساتید دانشگاه بین المللی چابهار قابلیت پیش بینی رضایت دانشجویان از تدریس برخط در ابعاد محتوا و ساختار ، دشواری دوره، تعاملات استاد - دانشجو و دانشجو - دانشجو و پشتیبانی تسهیل کننده را داشته و به عبارتی، صلاحیت های تدریس مجازی اساتید می تواند بر رضایت دانشجویان در تدریس برخط موثر باشد.

    کلیدواژگان: تدریس برخط، رضایت دانشجویان، صلاحیت تدریس اساتید، دانشگاه بین الملل چابهار
  • جواد قائمی زاده*، غلامرضا یادگارزاده، علیرضا صادقی صفحات 80-93

    هدف اصلی پژوهش حاضر، تحلیل و بررسی کتاب سواد رسانه ای دوم متوسطه است. این پژوهش از انواع پژوهش های کیفی و به روش پدیدارشناسی می باشد. مشارکت کنندگانی در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفتند که، تجربه ی برنامه درسی کتاب سواد رسانه ای دوم متوسطه را داشته اند؛ بدین معنی که این کتاب را یا آموزش داده اند و یا تحت آموزش این کتاب بوده اند. میدان پژوهش شامل سه گروه معلمان، کارشناسان امور رسانه و دانش آموزان دوره متوسطه می باشند. به منظور انجام نمونه گیری ، از نمونه گیری نظری استفاده شده است که این نوع نمونه گیری نوعی نمونه گیری هدفمند است که تا زمان رسیدن به حالت اشباع ادامه یافت و در نهایت 16 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده های پژوهش مصاحبه نیمه ساختار مند بود. و برای اعتبار بخشی به داده ها و نتایج به دست آمده از پژوهش بعد از انجام مصاحبه و پیاده سازی آن، داده ها و تفسیر از آنها در اختیار مشارکت کنندگان در پژوهش ، قرار گرفت تا آنان صحت داده ها و تحلیل از آن را تایید کنند. داده ها بر اساس تحلیل محتوا به گونه کدگذاری :کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد تجزیه و تحلیل قرا گرفتند. یافته های تحقیق در برگیرنده ی 5 مضمون اصلی که شامل "تغییر و تحول دنیا”،"تغییر و پیشرفت روزانه فناوری"،"تقویت تخصصی افراد،"ایجاد و افزایش سواد انتقال و دریافت پیام در افراد"،"آشنایی افراد با زندگی دیجیتال "بدست آمده است.

    کلیدواژگان: تحلیل و بررسی، کتاب، سواد رسانه ای، دوم متوسطه
  • قاسم نوذری*، محمدجواد لیاقت دار صفحات 94-102
    مقدمه

    از مهم ترین مسایل برای متولیان تعلیم و تربیت؛ به خصوص مسوولان نظام آموزش عالی، عملکرد تحصیلی دانشجویان است. افراد با موفقیت در تحصیل به موقعیت و جایگاهی دست می یابند که از حداکثر نیروی درونی و بیرونی خود در راستای اهداف آموزشی و تربیتی استفاده نموده، شرایط لازم را برای زندگی اجتماعی موفق کسب می کنند.

    هدف

    هدف این پژوهش بررسی و مقایسه مولفه های هوش هیجانی بر اساس جنسیت و رشته تحصیلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشد. هدف دیگر این پژوهش تاثیر مولفه های هوش هیجانی بر عملکرد تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

    روش

    روش پژوهش توصیفی-همبستگی و جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال تحصیلی 1400-1399 بود. حجم نمونه 180 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی است که به شیوه ی تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS20 وبا بهره گیری از تکنیک های مرتبط آماری استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد بین میانگین مولفه های هوش هیجانی دانشجویان علوم پزشکی برحسب رشته ی تحصیلی و جنسیت تفاوت معنی دار وجود ندارد. همچنین نتایج پژوهش نشان داده که خوش بینی سهم عمده ای در عملکرد تحصیلی دانشجویان دارد.نتیجه گیری: از طریق فراهم کردن زمینه اعتماد، حمایت و همکاری بین دانشجویان می تواند همدلی و شعور اجتماعی را در بین دانشجویان، که از مولفه های هوش هیجانی است، افزایش دهد که به تبع آن کیفیت زندگی افزایش پیدا خواهد یافت.

    کلیدواژگان: عملکرد تحصیلی، هوش هیجانی، جنسیت، رشته تحصیلی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  • ساناز السادات طاهائی*، پریناز بنیسی صفحات 103-114

    هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر بخشی آموزش ارتباط موثر بر سبک های دلبستگی، نشاط اجتماعی و نگرش به عشق در زوجین است. این پژوهش، از لحاظ هدف، یک پژوهش کاربردی و به لحاظ روش یک پژوهش نیمه آزمایشی با پیش آزمون-پس آزمون (مداخله ای) به همراه گروه کنترل می باشد. جامعه آماری شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به کلینیک مشاوره انتخاب در تهران که حدود 100 نفر تخمین زده شده که با استفاده از جدول مورگان 80 نفر به عنوان نمونه در نظر گرفته شد، که از این بین شرکت کنندگان داوطلب برای شرکت در دوره تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری به صورت غیر تصادفی در دسترس انتخاب و به شکل تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارش شد. ابزار گردآوری داده ها اجرای پروتکل مهارتهای ارتباطی براساس امامی نایینی (1385)، پرسشنامه سبک های دلبستگی کولینز و رید (1990)، پرسشنامه شادکامی آکسفورد (2001) و پرسشنامه نگرش به عشق لی (1986) بود. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده به دو روش توصیفی و استنباطی از نرم افزار SPSS21 انجام شد. روش آماری تحلیل داده ها، تحلیل کواریانس بود. در این پژوهش، از آمار توصیفی برای محاسبل میانگین و انحراف معیار متغیرهای پژوهش و نشان دادن فراوانی و نمودارهای مربوط به آن استفاده شد و از آمار استنباطی به منظور بررسی فرضیه ها استفاده گردید.نتایج نشان داد که ارتباط موثر بر سبک های دلبستگی، نشاط اجتماعی و نگرش به عشق در زوجین اثربخش است.

    کلیدواژگان: ارتباط موثر، سبک های دلبستگی، نشاط اجتماعی، نگرش به عشق، زوجین
  • پریناز بنیسی*، نرگس طرفه نژاد، ساناز السادات طاهائی صفحات 115-127
    زمینه و هدف

    آموزش در زندگی بشر همواره نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است چراکه اگر آموزش نبود، پیشرفت نوع بشر به شکل چشم گیری کاهش می یافت و انسان هرگز به جایگاه رفیع امروزی خود نمی رسید. اما آموزش امروزه بسیار متفاوت با آموزش در قرون گذشته است. با گسترش مرزهای دانش و فناوری و همچنین افزایش تقاضای آموزشی، شیوه های سنتی، پاسخگوی نیازهای روز افزون بشر نبوده و به طور حتم آموزش های مجازی در دوران کرونا و پس از آن با تمام مزایا و معایبشان می توانند پاسخگوی این نیازها باشند. در این مقاله، سعی شده است با گسترش دید نسبت به آموزش مجازی، مزایا و محدودیت ها و همچنین فرصت ها و چالش های این نوع آموزش ها را مشخص نموده و چشم اندازی از آینده آموزش های مجازی را بیان نماییم.به طور کلی می توان مزایای آموزش های مجازی را تداوم یادگیری، بدون نیاز به حضور فیزیکی دانش آموزان و دانشجویان، ورود فناوری های نوین به آموزش و الهام گرفتن از آنها برای کمک به ارتقاء آموزش نسل های آینده و همچنین اعطای فرصت تفکر مجدد به معلمان و اساتید و به روزرسانی دانش آنها ذکر کرد. تحول ابزارها و روش های آموزشی در این جهت است که هر فرد در هر زمان و هر مکان بتواند با امکانات خودش در بازه زمانی که خودش مشخص می کند مشغول یادگیری شود. این نوع آموزش شالوده ای از کاربرد تکنولوژی، ارتباطات، مفاهیم روانشناختی حرفه ای و آکادمیک بر اساس معیارها و استانداردهای معمول است که بنا به اهداف، نیازها و واقعیت های موجود جوامع شکل خاصی به خود میگیرد

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، ویروس کرونا، فرصت ها، چالش ها
  • مریم ذنوبی*، احمد سوری صفحات 128-133
    هدف از این پژوهش، پیش بینی اضطراب (بیماری کووید19) بر اساس انعطاف پذیری روانشناختی کارمندان زن معاونت بهداشت کرج بود. بی شک یکی از مهمترین این عوامل ، اضطراب مربوط به بیماری کرونا است. پژوهش ها نشان می دهند که بروز بیماریهایی مانند بیماریهای تنفسی به علت مشکلات جدی جسمانی وکاهش کیفیت زندگی بیماران باعث بروز اضطراب ناشی از بیماری خواهند شد. این عوامل می توانند مجموعه ای از نشانه ها تا اختلالات بالینی جدی را به وجود آورند. افزایش احساس تنهایی ، کاهش حمایت اجتماع ، کاهش امید به زندگی و از احساس ترس و نگران تا استرس و اضطراب بالینی ، وسواس فکری و عمل مرتبط با بیماری و حتی نشانه های از استرس پس از سانحه در شرایط مشابه دیده شده است.روش نمونه گیری این پژوهش، نمونه گیری تصادفی ساده بود. ابزار پژوهش، پرسشنامه استاندارد شامل پرسشنامه اضطراب کرونا ویروس، پرسشنامه انعطاف پذیری روان شناختی صفرزایی و همکاران بود. از آمار توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان داد که انعطاف پذیری روان شناختی می تواند حدود 3.5 درصد از تغییرات اضطراب کووید 19 را تبیین کند. بنابراین فرضیه تحقیق مبنی بر اینکه اضطراب کووید 19 بر اساس انعطاف پذیری روان شناختی پیش بینی می شود تایید شد.
    نتیجه گیری
    کارمندان زن معاونت بهداشت کرج که دارای انعطاف پذیری شناختی بالایی بودند در مواجهه با اضطراب کرونا توانایی سازگاری داشتند.
    کلیدواژگان: انعطاف پذیری روانشناختی، اضطراب، کووید 19، کارمندان زن، معاونت بهداشت کرج
  • شراره شمس*، کیوان کاکابرایی صفحات 134-144
    مقدمه
    اکثر والدین به هنگام تشخیص اختلال فرزندان خود، دچار واکنش انکار و سردرگمی شده و طیف گسترده ای از هیجانات از قبیل خشم، غمگینی، گریه و سوگ را نشان می دهند.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه استرس ادراک شده، آسایش ذهنی و تاب آوری در بین والدین کودکان اتیسم، کم توان ذهنی و فزون کنش انجام شد.
    روش
    روش پژوهش حاضر توصیفی، علی_ مقایسه بود. جامعه آماری شامل تمامی مادران دارای فرزند عصب تحولی (اتیسم، کم توان ذهنی و بیش فعال) شهر تهران بود. که از این میان تعداد 210 مادر به شیوه نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن، تاب آوری کونور و دیویدسون و آسایش روانشناختی ریف بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 24 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین استرس ادراک شده، تاب آوری و آسایش روانشناختی، در والدین کودکان اتیسم، کم توان ذهنی و بیش فعال تفاوت معنادار وجود داشت (05/0>p). استرس ادراک شده در والدین دارای کودک اتیسم بیشتر است، آسایش روانشناختی در والدین دارای فرزند بیش فعال بیشتر بوده و تاب آوری در والدین دارای کم توانی ذهنی بیشتر است.
    نتیجه گیری
    با توجه به این یافته ها داشتن کودک مبتلا به اختلال اتیسم، کم توان ذهنی و بیش فعال، می تواند بر تاب آوری، ادراک از استرس و آسایش روانشناختی تاثیر بگذارد.
    کلیدواژگان: آسایش ذهنی، تاب آوری، استرس ادراک شده، عصب تحولی
  • میترا قنائیان*، پریناز بنیسی، سعیده زمردی صفحات 145-154
    هدف از انجام این پژوهش اثربخشی آموزش ذهن آگاهی بر سبک زندگی، مدیریت خشم و شفقت به خود در دانشجویان دانشگاه تهران غرب بود. پژوهش حاضر، از جمله طرح های نیمه آزمایشی، به صورت پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود . جامعه آماری در پژوهش حاضر، شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران غرب بودند. در این پژوهش نیز تعداد 30 نفر از دانشجویان را که تمام ملاک های ورود را داشته باشند، به صورت تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه سبک زندگی والکر و همکاران (1987)، شدت خشم نسلون (2000)، خودشفقت ورزی نف (2003) و خلاصه پروتکل آموزش ذهن آگاهی بود. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار SPSS21 انجام شد. در این تحقیق از آمار توصیفی برای محاسبه میانگین و انحراف معیار متغیرهای تحقیق و نشان دادن فراوانی و نمودارهای مربوط به آن استفاده شد و از آمار استنباطی به منظور بررسی فرضیه های تحقیق استفاده گردید. قبل از آزمودن فرضیه ها، مفروضه نرمال بودن توزیع داده ها از طریق آزمون کولموگروف-اسمیرنف انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده های آمار استنباطی از تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش ذهن آگاهی بر سبک زندگی، مدیریت خشم و شفقت به خود در دانشجویان دانشگاه تهران غرب اثربخش است. با توجه به شدت اثر، آموزش ذهن آگاهی بر سبک زندگی تاثیر بیشتری نسبت به مدیریت خشم و شفقت به خود دانشجویان دارد.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، سبک زندگی، مدیریت خشم، شفقت به خود
  • مرضیه افشار*، پریناز بنیسی، سعیده زمردی صفحات 155-168
    هدف از انجام این پژوهش اثربخشی آموزش مهارت مدیریت استرس بر سرمایه های روانشناختی، تاب آوری و مهارت های اجتماعی در مادران دارای فرزند بیش فعال بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مادران کودکان بیش فعال مراجعه کننده به مراکز مشاوره منطقه 1 و 2 شهر تهران در سال 1400 تشکیل داد که در نیمسال دوم سال 1400 به این مراکز مراجعه کردند که تعداد آنها برابر با 750 نفر بود. نمونه آماری پژوهش طبق روش تحقیق نیمه آزمایشی، 30 نفر از مادران کودکان بیش فعال بود که به صورت تصادفی ساده از جامعه آماری گزینش شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل خلاصه ای از پروتکل آموزشی مهارت مدیریت استرس،پرسشنامه سرمایه روانشناختی لوتانز (2007)، تاب آوری کانر و دیویدسون (1979) و مهارت های اجتماعی کویین دام (2004) بود. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از طریق نرم افزار SPSS22 انجام شد. در این تحقیق از آمار توصیفی برای محاسبه میانگین و انحراف معیار متغیرهای تحقیق و نشان دادن فراوانی و نمودارهای مربوط به آن استفاده شد و از آمار استنباطی به منظور بررسی فرضیه های تحقیق استفاده گردید. قبل از آزمودن فرضیه ها، مفروضه نرمال بودن توزیع داده ها از طریق آزمون کولموگروف-اسمیرنف انجام شد. نتایج نشان داد که آموزش مهارت مدیریت استرس بر سرمایه های روانشناختی، تاب آوری و مهارت های اجتماعی در مادران دارای فرزند بیش فعال اثربخش است. با توجه به شدت اثر، آموزش مهارت مدیریت استرس بر تاب آوری مادران دارای فرزند بیش فعال تاثیر بیشتری نسبت به سرمایه های روانشناختی و مهارت های اجتماعی دارد.
    کلیدواژگان: تاب آوری، سرمایه های روانشناختی، مدیریت استرس، مهارت های اجتماعی
|
  • Hossein Hajati * Pages 1-8

    One of the important features of the information and communication technology phenomenon is that it facilitates and enhances human-to-human communication, as well as human-to-environment. Information and communication technology plays an important role in knowledge transfer due to its transformative power and the ability to communicate dynamically with the student. There are two views on the impact of information and communication technology in the field of education. The first approach, called the reformist approach, believes that the effect of new technologies (information and communication) on education is gradual, and this phenomenon causes education in the traditional way, only in a more efficient way, to accelerate reforms in education. . Along with this approach, there is a transformational approach that believes in the de-transformation of information and communication technology in education. This study tries to investigate the impact of this phenomenon on the curriculum by expressing the role of information and communication technology in the field of education. The use of information and communication technology in the curriculum has benefits. Among other things, it provides the possibility of using an integrated curriculum for teachers and students. This type of curriculum, rather than instilling certain knowledge in students, provides the ground through which individual abilities can flourish. Students increase. In this regard, other effects can be mentioned that have been discussed in the research.

    Keywords: ICT, Curriculum, ICT in education, ICT in the curriculum
  • Malihe Jahanbakhsh *, Zahra Fathi, Leila Behagh Pages 9-16
    Introduction

    Intelligence is something that is well-known throughout history and refers to the cognitive superiority, creativity and high motivation in the child, which distinguishes him from most of his peers and enables him. Makes it something valuable to offer to the community.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the effect of interaction behavior analysis (TA) on reducing the perfectionism of Farzanegan school students.

    Method

    The present study was quasi-experimental with a pretest-posttest design with a control group. The statistical population of the study was all students of Farzanegan schools in 1400. The research sample was available and 15 people were placed in each experimental and control group. After pre-test, therapeutic intervention was performed for the experimental group and then post-test was taken from both groups. The measurement tool used was the Hill Perfectionism Questionnaire. After evaluating the intervention, the research tests were performed again in experimental and control groups. All collected data were described using SPSS 23 software and descriptive statistics using mean and deviation of the data and then the assumptions were analyzed by analysis of covariance and multivariate analysis of covariance.

    Results

    The results showed that group training of interaction behavior analysis has an effect on reducing perfectionism and the rate of this effect was 75% (P <0.01).

    Conclusion

    People can learn more about their problems and make positive and lasting changes by learning interaction behavior analysis.

    Keywords: Interaction Behavior Analysis, perfectionism, Students
  • Predicting identity styles based on psychological well-being components and attachment style among male high school students in Shahinshahr
    Farnaz Ahmadi, Fatemeh Maghsadi, Maryam Khatibi, Zahra Beigi * Pages 17-25
    Introduction

    Adolescence is one of the most critical periods in the life of every person. Adolescent health is a prerequisite for the health and future development of society. Identity is the focus of adolescent health and is influenced by a set of factors that also affect health, so ensuring adolescent health depends on the formation of a desirable identity.

    Objective

    The aim of this study was to predict identity styles based on the components of psychological well-being and attachment style among first grade male students in Shahinshahr.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and its method is correlational. The population of this study included all male students of the first semester of Shahinshahr city. The research sample consisted of 230 people from the sample size. The data collection tool was Brzonsky Identity Styles Questionnaire (1989), Reef Psychological Well-Being Scale (1989). Data were analyzed at two levels of descriptive (mean, standard deviation) and inferential (Pearson correlation test and regression) and analyzed by SPSS23 software.

    Results

    The results showed that normative identity, confusion, commitment and information based on the components of psychological well-being and attachment style among female high school students in Isfahan can be predicted (p <0.01).

    Conclusion

    According to the results in this study there is a need for counseling and psychological services with services. More diverse schools should be made available to the public.

    Keywords: Identity Styles, Psychological Well-Being, attachment style, Students
  • Vahid Banisi *, Atefeh Gholami Pages 26-33

    Learning disabilities are one of the most important problems that students struggle with. These disorders have different types and occur differently in each student and there may be several students in a classroom who Learning Disabilities These include writing and spelling disorders, which prevent the student from communicating with the pen and prevent him or her from progressing well. Of course, students with writing disabilities usually They also have difficulty reading words and letters because reading and understanding the syllables of words is directly related to writing them. If students do not know and understand the letters, they will not be able to write them, resulting in academic failure in most subjects. To eliminate this disorder, a variety of spelling methods as well as scientifically approved methods should be used to solve this important problem in students.

    Keywords: writing disorder, spelling, dysgraphia, sixth grade
  • Fereshte Hedayati *, Behrooz Rodbaraki Kelari Pages 34-39
    COVID-19 has turned schooling into a universal large-scale experiment. We are at a defining moment for the world’s children and young people. Now we face a generational catastrophe that could waste untold human potential, undermine decades of progress, and exacerbate entrenched inequalities. COVID-19 has brought many existing patterns and trends to the surface. While some believe that the unplanned and rapid move to online learning – with no training, insufficient bandwidth, and little preparation – will result in a poor user experience that is unconducive to sustained growth, others believe that a new hybrid model of education will emerge, with significant benefits. Also, after Corona, traditional learning and e-learning can be used in combination.Some also believe that teachers can potentially have the greatest impact on reducing gaps in academic achievement. This article review the challenges and benefits of online learning and points to ways to improve the training process. This article review the challenges and benefits of online learning and points to ways to improve the training process.
    Keywords: covid 19, Online Learning, educational gap
  • Azam Yazdani *, Majedeh Mehri, Safa Elahi Najaf Abadi Pages 40-48
    Introduction

    One of the most basic problems of some students is having anxiety and if this anxiety and worry exceeds its normal level, it will cause disability and weakness in the student's academic performance.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the effect of acceptance and commitment therapy based on academic performance and test anxiety of female high school students.

    Method

    The present study was quasi-experimental and pretest-posttest with a control group. The statistical population included female students in the first year of high school. The statistical sample consisted of 30 students with low academic performance and high test anxiety, who were randomly selected and randomly divided into two groups of experimental (n = 15) and control. (15 people) were included. The instruments used were Sarason (1957) test anxiety questionnaire and Pham Taylor (1999) academic performance questionnaire. After the pretest, the experimental group underwent commitment-based treatment in 8 sessions of 90 minutes, then both groups were retested. The collected data were described by SPSS 28 software using descriptive statistics of mean and data deviation and then the assumptions were analyzed by statistical methods of analysis of covariance and multivariate covariance.

    Results

    The results showed that acceptance and commitment-based therapy training had an effect on academic performance and test anxiety of female first year students.

    Conclusion

    Therapists can use this therapeutic approach to improve students' academic performance and test anxiety.

    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Academic performance, Exam Anxiety, Students
  • Sohrab Farajkhah *, MohammadReza Nasiri, Morteza Javidpur Pages 49-57

    Lack of education today is one of the major concerns of families and those involved in education. Every year, a large number of students face a phenomenon called academic failure.

    Aim

    The aim of this study was to investigate the lived experience of parents of the reasons for academic failure of primary school students in Ardabil city, Hir region.

    Method

    This qualitative study was conducted with the participation and support of 14 parents (male and female) of primary school students in Ardabil, Hir region, using purposive sampling and semi-structured interviews. Qualitative content analysis method was used to analyze the obtained information.

    Findings

    The findings of the study showed that the reasons for primary school dropout are: personal, family, economic, governance, social and cultural factors.

    Conclusion

    The results showed; Characteristics and factors that have hindered the academic performance of elementary students are a set of individual and environmental factors, so neglecting or ignoring any of these factors and characteristics can deprive them of continuing their education and having a better future.

    Keywords: Parents, Elementary Students, academic failure
  • Alireza Merati *, Maryam Merati, Mehdi Barzagar Bafroee Pages 58-68
    Introduction

    Being superior or lateral is one of the traits that is seen in many people and can cause many traits to develop. The purpose of this study was to compare subjective well-being and interpersonal relationship in left and right-handed individuals among students of Hamadan University of Medical Sciences in the academic year 1396-97.

    Methods

    A sample size of 300 was selected by stratified random sampling. The tools used were Chapman's Handwriting Questionnaire (1978), Keyes and Magyaromo's Mental Well-being Questionnaire (2003) and Matson's Interpersonal Relationship Questionnaire (1983). Data were analyzed using independent t-test and multivariate analysis of variance in SPSS software.

    Results and Conclusion

    The results showed that the difference between the two groups was significant in the subjective well-being variable and its components had higher subjective well-being. There was also a difference in the communication skills variable between the two groups, which were stronger in the right-handed variable. On the basis of these findings, it can be cited in relation to cultural, educational and educational issues.

    Keywords: Lateral Excellence, Subjective Well-being, interpersonal communication, Hand Excellence
  • Zahra Balochi *, Eisa Rezaei, Zabihullah Allahi Pages 69-79

    The purpose of this study is to predict students' satisfaction with online teaching based on the virtual teaching competence of Chabahar International University professors, which is a descriptive-survey research. The statistical population of the present study consists of all students of Chabahar International University, 150 of whom were selected by simple random sampling. In order to collect research information, two questionnaires of satisfaction and quality in an online course Sebastianli et al. (2015) with a reliability of 0.70 and the qualifications of Darabi et al. (2006) with a reliability of 0.80 have been used. The results of the regression test in order to examine the research hypotheses show that the variable of virtual teaching competencies has the ability to predict the variable of students' satisfaction by 0.301. Also, the variables of virtual teaching competencies are the ability to predict the content and structure of the online teaching course, the difficulty of the online teaching course, teacher-student and student-student interactions in the online teaching course and facilitator support in the online teaching course by 0.278, respectively. , 0.254, 0.377 and 0.301. According to the obtained results, it can be concluded that the virtual teaching competencies of Chabahar International University professors can facilitate students' ability to predict online teaching in terms of content and structure, course difficulty, teacher-student and student-student interactions and support. In other words, professors 'virtual teaching competencies can affect students' satisfaction in online teaching.

    Keywords: online teaching, student satisfaction, teaching competence of professors, Chabahar International University
  • Javad Ghaemizadeh *, Gholamreza Yadegarzadeh, Alireza Sadeghi Pages 80-93

    The main purpose of this study is to analyze the second high school media literacy book. This research is a kind of qualitative research and phenomenological method. Participants in this study were those who had the experience of a secondary school literacy textbook; This means that this book has either been taught or has been taught in this book. In order to perform sampling, theoretical sampling was used. This type of sampling is a purposeful sampling that continued until saturation and finally 16 people were selected as a sample. The research data collection tool was a semi-structured interview. In order to validate the data and results obtained from the research, after conducting the interview and implementing it, the data and their interpretation were provided to the participants in the research, so that they could confirm the accuracy of the data and its analysis. Data were analyzed based on content analysis: open, axial and selective coding. Findings of the research include 5 main themes which include "Change and transformation of the world", "Daily change and advancement of technology", "Specialized strengthening of people", "Creation and increase of literacy in transmitting and receiving messages in people", "Familiarity of people with digital life" have been obtained.

    Keywords: analysis, review, Book, Media Literacy, high school
  • Qasem Nozari *, MohammadJavad Liaghatdar Pages 94-102
    Introduction

    One of the most important issues for those in charge of education; Especially the officials of the higher education system is the academic performance of the students. Successful people in education achieve a position and position that use their maximum internal and external force in line with educational goals and acquire the necessary conditions for a successful social life.

    Objective

    The aim of this study was to investigate and compare the components of emotional intelligence based on gender and field of study in students of Isfahan University of Medical Sciences. Another purpose of this study is the effect of emotional intelligence components on academic performance of students of Isfahan University of Medical Sciences.

    Method

    The research method was descriptive-correlation and the statistical population was all students of Isfahan University of Medical Sciences in the academic year 1399-1400. The sample size is 180 students of the University of Medical Sciences who have been randomly selected by class. The SPSS20 software was used to analyze the data using statistically related techniques.

    Results

    The results showed that there is no significant difference between the mean components of emotional intelligence of medical students in terms of field of study and gender. The results also show that optimism has a major role in students' academic performance.

    Conclusion

    By providing trust, support and cooperation among students, it can increase empathy and social awareness among students, which is a component of emotional intelligence, which in turn will increase the quality of life.

    Keywords: Emotional intelligence, Gender, Field of Study, Isfahan University of Medical Sciences
  • Sanaz Sadat Tahaei *, Parenaz Banisi Pages 103-114

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of effective communication training on attachment styles, social vitality and attitudes toward love in couples. This research is an applied research in terms of purpose and a quasi-experimental research with pre-test-post-test (intervention) and control group in terms of method. The statistical population includes all couples referring to the selection counseling clinic in Tehran, which is estimated to be about 100 people, which was considered as a sample using the Morgan table, 80 people, of which 30 participants volunteered to participate in the course. Available non-random sampling method was selected and randomly assigned to experimental and control groups. Implement data collection tools Data collection tools were communication skills protocol based on Emami Naeini (2006), Collins and Reed Attachment Styles Questionnaire (1990), Oxford Happiness Questionnaire)(2001) and Lee Love Attitude Questionnaire (1986). The collected data were analyzed by descriptive and inferential methods from SPSS21 software. The statistical method of data analysis was analysis of covariance. In this study, descriptive statistics were used to calculate the mean and standard deviation of research variables and show the frequency and related graphs, and inferential statistics were used to test the hypotheses. The results showed that effective relationship on attachment styles, social vitality. And the attitude to love is effective in couples. Due to the severity of the effect, effective communication training has a greater effect on couples' attitudes toward love than other variables.

    Keywords: Effective Communication, Attachment Styles, Social vitality, attitude to love, Couples
  • Parenaz Banisi *, Narges Torfeh Nezhad, Sanaz Sadat Tahaei Pages 115-127
    Background and purpose

    Today we have online teachings which has been increased in last 2 years because of covid -19 pan demy. This study is going to discuss about pros and cos of it. By closing the schools the traditional way of teaching become some how impossible so what we need was online teaching or virtual education. By the expansion of the frontiers of knowledge and technology as well as the increasing demand for education, traditional methods have not met the growing needs of human beings. The virtual education in the Coronavirus, and then with all the advantages and disadvantages, can be responsive to these needs. In this paper, it has been tried to identify the advantages and limitations as well as opportunities and challenges for this kind of training and express a vision for the future of virtual education.

    Results

    It is generally possible to provide the benefits of virtual training to continue learning, without the need for students, entering new technologies to help train future generations as well as give them the opportunity to re - think about teachers and update their knowledge. The evolution of teaching tools and methods is in the direction that each person at any time and any place can learn with her own facilities in the period of time that she determines.

    Keywords: Virtual Education, corona virus, opportunities, Challenges
  • Maryam Zonoubi *, Ahmad Soori Pages 128-133
    The aim of this study was to predict anxiety (Covid disease 19) based on the psychological flexibility of female employees of Karaj Health Department. Undoubtedly, one of the most important of these factors is anxiety related to coronary heart disease. Research shows that diseases such as respiratory diseases can cause anxiety due to serious physical problems and reduced quality of life of patients. These factors can range from symptoms to serious clinical disorders. Increased feelings of loneliness, decreased social support, decreased life expectancy, and feelings of fear and anxiety to clinical stress and anxiety, obsessive-compulsive disorder, and even signs of post-traumatic stress have been seen in similar situations. The research was simple random sampling. The research instrument was a standard questionnaire including coronavirus anxiety questionnaire, zero resilience psychological resilience questionnaire and colleagues. Descriptive and inferential statistics have been used to analyze the data. Research findings show that psychological resilience can explain about 3.5% of changes in Covid 19 anxiety. Thus, the research hypothesis that Covid's anxiety is predicted based on psychological flexibility was confirmed.
    Conclusion
    Female employees of Karaj Health Department who had high cognitive flexibility were able to adapt to coronary anxiety.
    Keywords: Psychological flexibility, anxiety, covid 19, Female Employees, Karaj Deputy of Health
  • Sharareh Shams *, Keyvan Kakabaraee Pages 134-144
    Introduction
    Most parents react to denial and confusion when their children are diagnosed with the disorder and show a wide range of emotions such as anger, sadness, crying and grief.
    Objective
    The aim of this study was to compare perceived stress, mental comfort and resilience among parents of children with autism, mental retardation and hyperactivity.
    Method
    The method of the present study was descriptive, causal-comparative. The statistical population included all mothers with children with developmental neurosis (autism, mental retardation and hyperactivity) in Tehran. Of these, 210 mothers were selected by stratified sampling. The research instruments were Cohen Perceived Stress Questionnaire, Connor and Davidson Resilience and Reef Psychological Comfort Questionnaire. Data analysis was performed using SPSS software version 24.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between perceived stress, resilience and psychological comfort in parents of children with autism, mental retardation and hyperactivity (p<0.05). Perceived stress is higher in parents with autistic children, psychological comfort is higher in parents with hyperactive children, and resilience is higher in parents with mental retardation.
    Conclusion
    According to these findings, having a child with autism, mental retardation and hyperactivity, can affect resilience, perception of stress and psychological comfort.
    Keywords: Mental comfort, Resilience, Perceived stress, transformational nerve
  • Mitra Ghanaeian *, Parenaz Banisi, Seaside Zomorrody Pages 145-154
    The purpose of this study was the effectiveness of mindfulness training on lifestyle, anger management and self-compassion in students of West Tehran University. The present study, including quasi-experimental designs, was a pretest-posttest with a control group. The statistical population in the present study included all students of Azad University, West Tehran Branch. In this study, 30 students who met all the entry criteria were randomly selected and replaced in two experimental and control groups. Data collection tools included the Walker et al.'s (1987) lifestyle questionnaire, Nelson's anger intensity (2000), Neff self-compassion (2003), and a summary of the mindfulness training protocol. The collected data were analyzed by descriptive and inferential methods through SPSS21 software. In this research, descriptive statistics were used to calculate the mean and standard deviation of research variables and show the frequency and related graphs, and inferential statistics were used to test the research hypotheses. Before testing the hypotheses, the hypothesis of normality of data distribution was performed by Kolmogorov-Smirnov test. Multivariate analysis of covariance was used to analyze inferential statistics data. The results showed that mindfulness training is effective on lifestyle, anger management and self-compassion in students of Tehran West University. Due to the severity of the effect, mindfulness training has a greater impact on students' lifestyle than anger management and compassion.
    Keywords: Mindfulness, Lifestyle, Anger Management, self-compassion
  • Marzieh Afshar *, Parenaz Banisi, Seaside Zomorrody Pages 155-168
    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of stress management skills training on psychological capital, resilience and social skills in mothers with hyperactive children. The statistical population of this study consisted of all mothers of hyperactive children who referred to counseling centers in districts 1 and 2 of Tehran in 1400, who referred to these centers in the second half of 1400, whose number was equal to 750 people. Statistical sample According to the quasi-experimental research method, 30 mothers of hyperactive children were randomly selected from the statistical population. Data collection tools included a summary of the stress management skills training protocol, the Lutans (2007) Psychological Capital Questionnaire, Connor & Davidson (1979) Resilience Questionnaire, and Queen Dam (2004) Social Skills. The collected data were analyzed using SPSS22 software. In this research, descriptive statistics were used to calculate the mean and standard deviation of research variables and show the frequency and related graphs, and inferential statistics were used to test the research hypotheses. Before testing the hypotheses, the hypothesis of normality of data distribution was performed by Kolmogorov-Smirnov test. The results showed that stress management skills training is effective on psychological capital, resilience and social skills in mothers with hyperactive children. Due to the severity of the effect, stress management skills training has a greater impact on the resilience of mothers with hyperactive children than psychological capital and social skills.
    Keywords: psychological capital, Resilience, stress management social skills