فهرست مطالب

مطالعات دفاعی استراتژیک - پیاپی 87 (بهار 1401)

نشریه مطالعات دفاعی استراتژیک
پیاپی 87 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/29
  • تعداد عناوین: 9
|
  • اسکندر مومنی، خلیل واعظی * صفحات 5-30

    عوامل موثر بر تعیین رفتارهای مطلوب پلیس عبارت است از عوامل سازمانی، اجتماعی، خانوادگی و خصوصیات شخصی که محققین در این مقاله تلاش نموده اند فقط عوامل سازمانی موثر بر رفتار پلیس را به پژوهش بگذارند. لذا در این پژوهش هدف اصلی «تعیین عوامل سازمانی موثر بر رفتار مطلوب کارکنان ناجا در سازمان خود و جامعه» بوده که متناسب با آن، سوال تحقیق این گونه طرح گردید که «عوامل سازمانی موثر بر رفتار مطلوب کارکنان در سازمان خود و جامعه کدام اند؟»تحقیق حاضر ازنظر هدف از نوع، کاربردی - توسعه ای است و با رویکرد آمیخته و به روش توصیفی - تحلیلی و همبستگی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق 49 نفر از فرماندهان / مدیرانی که با خصوصیات جامعه آماری تطابق داشتند انتخاب و در پایان برای تطبیق نظر جامعه آماری تحقیق با واقعیت های میدانی ناجا، نتیجه تحقیق بین 100 نفر از کارکنان ناجا از درجه سرهنگ دومی به بالا در استان ها و قسمت های مختلف ناجا در قالب همان پرسشنامه ای که بین جامعه آماری تحقیق توزیع گردید. نتایج این عمل نشان داد که 80 درصد، نظر کارکنان ناجا با جامعه آماری همپوشانی دارد که درصد بسیار بالایی بوده و اختلاف 20 درصدی ناشی از اختلاف تجربه، دانش مدیریتی و تحصیلات بین کارکنان ناجا و جامعه آماری تحقیق برآورد می گردد.نتایج تحقیق حاکی از آن است که عوامل سازمانی موثر بر رفتار مطلوب کارکنان ناجا در سازمان خود و جامعه عبارت اند از: عامل فرهنگ سازمانی با 11 متغیر، عامل محیط کار پلیس با 9 متغیر، عامل روابط بین سازمانی ناجا با 5 متغیر و نهایتا عامل درون سازمانی با 10 متغیر.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، رفتار کارکنان، محیط کار پلیس، روابط بین سازمانی ناجا، عوامل درون سازمانی
  • علی ولی سلطانی*، محمدرضا خراشادی زاده، شهرام شجاعی، رضا عبد فروتن صفحات 31-54

    بی شک تحقق امنیت از نیازهای اساسی و لازمه رشد و تعالی جوامع بشری می باشد، جهان اسلام نیز از این قاعده مستثنا نبوده و جهت تعیین سیاست ها، راهبردها و تحقق عملی رشد و تعالی خود نیازمند شناخت دقیق تر مولفه های راهبردی امنیت خود در عصر پیچیده و آشوبناک کنونی هست، از مولفه های مهم و تاثیرگذار بر امنیت در جهان اسلام، مولفه همبستگی جهان اسلام می باشد که شناخت دقیق تر آن و جایگاهش در بین سایر مولفه های راهبردی امنیت جهان اسلام یکی از ضرورت های امروز جهان اسلام می باشد، هدف اصلی این تحقیق نیز شناخت مولفه های راهبردی امنیت در جهان اسلام با رویکرد به همبستگی جهان اسلام می باشد. این تحقیق از نوع کاربردی بوده و به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است و برای گردآوری اطلاعات لازم از روش های کتابخانه‎ای (اسنادی) و پرسشنامه ساخته محققان استفاده گردیده است. جامعه آماری این تحقیق با توجه به 6 ویژگی موردنظر محققان و دسترسی محدود به متخصصان امنیت جهان اسلام به تعداد 30 نفر در کشور و جامعه نمونه نیز منطبق بر جامعه آماری می باشد. نتایج تحقیق نشان داد که مهم ترین مولفه های راهبردی امنیت در جهان اسلام به ترتیب عبارت اند از: 1- توان دفاعی- امنیتی جهان اسلام 2- قدرت اقتصادی جهان اسلام 3- همگرایی و واگرایی جهان اسلام 4- ظرفیت علمی و فناوری جهان اسلام 5- فرقه گرایی مذهبی در جهان اسلام 6- قدرت ملی کشورهای اسلامی 7- انسجام اجتماعی جهان اسلام 8- جمعیت جهان اسلام 9- مشروعیت نظام های حاکم برجهان اسلام 10- موقعیت ژیوپلیتیکی جهان اسلام 11- همبستگی جهان اسلام 12- نهادهای سیاسی اجتماعی جهان اسلام 13- هویت جهان اسلام، همچنین شاخص های مولفه راهبردی همبستگی جهان اسلام یعنی 1- بحران و چالش های سیاسی بین کشورهای اسلامی 2- همدلی و همکاری کشورهای اسلامی در مقابل دشمنان خارجی جهان اسلام و      3- ارتقاء جایگاه دین در جهان اسلام، به یک میزان در همبستگی جهان اسلام نقش ایفاء می نمایند.

    کلیدواژگان: امنیت، امنیت جهان اسلام، همبستگی، همبستگی جهان اسلام
  • فرشاد علی یاری*، الله مراد سیف، روزبه کمالی صفحات 55-80

    ثبات و امنیت اقتصادی، زیر بنایی اقتصاد ملی تلقی و مبنای اساسی رشد پایدار اقتصادی است. ثبات اقتصاد در یک محیط امن اقتصادی بر کارآیی و اثر بخشی اقتصادی تاثیر گذاشته و آن رادر برابر شوک های وارده به اقتصاد حفظ و نگهداری می نماید. در این تحقیق بدنبال تبیین نقش ثبات و امنیت اقتصادی در الگوی اقتصاد مقاومتی جمهوری اسلامی هستیم. رویکرد تحقیق حاضر از نوع کیفی و از نظر هدف کاربردی و توسعه ای و از نظرروش توصیفی تحلیلی و نظریه مبنایی  است. به همین منظور در ابتدا توسط فیش برداری کتابخانه ای و سپس تجزیه و تحلیل آن، ضمن بررسی تحریم ها، آسیب ها، ظرفیت ها و اهداف اقتصاد ملی، از طریق مصاحبه باز و بسته با خبرگان اقتصادی کشور و تکنیک گلوله برفی تا حد اشباع نظری، ضمن تبیین مفاهیم و مقوله های محوری ثبات و امنیت اقتصادی مرتبط با الگوی اقتصاد  مقاومتی ج.ا.ا ، ارتباط میان آنها و مدل مفهومی آن ارایه شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که سیاست های عملی تامین کننده ثبات و امنیت اقتصادی در الگوی اقتصاد مقاومتی ج.ا.ا از نظر بازه زمانی تاثیرگذاری به سیاست های عملی  ترمیم و بهبود دهنده، ظرفیت ساز و مقاوم ساز قابل تقسیم بندی می باشند و دارای سه بعد تورم زدایی و تقویت پول ملی، کاهش بیکاری و توسعه اشتغال و امنیت اقتصادی است که هرکدام از آنها نیزدارای مولفه های مرتبط به خود  هستند.

    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، امنیت اقتصادی، ثبات کلان اقتصادی
  • خسرو بوالحسنی*، احمد کریمی، سید علی خلیلی پور، مهدی کاظمی صفحات 81-104

    وجود نیروهای مسلح معتقد، مقتدر و پویا، پیش نیاز حفظ استقلال، امنیت و تمامیت ارضی هر کشور به شمار می رود. ازاین رو، تغییر در نحوه نگرش به انجام ماموریت و معماری نیروهای مسلح، متناسب با شرایط محیطی حال و آینده به عنوان تضمین کننده امنیت ملی کشور، امری اجتناب ناپذیر است. فرماندهی معظم کل قوا(مدظله العالی) با بینش ژرف و نگرشی همه جانبه، همواره لزوم توجه به این مهم را به نیروهای مسلح یادآور شده اند. در این مقاله تلاش شده است با مرور کلیدواژه هایی نظیر: «ساختار»، «سازماندهی»، «طراحی»، «تغییر»، «اصلاح»، «نوآوری»، «تحول»، «آمادگی» و... در منویات و رهنمودهای فرماندهی معظم کل قوا(مدظله العالی)؛ شرایط، راه کارها و پیامدهای معماری نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با استفاده از روش تحقیق داده بنیاد، شناسایی و ارایه گردد. بر اساس نتایج این تحقیق، مهم ترین عامل برای الزام به معماری، «پیش روندگی و پیش برندگی» است. «هماهنگی و همدلی نیروهای مسلح» و «دشمن شناسی و حفظ بصیرت»، به ترتیب بااهمیت ترین عوامل زمینه ای و واسطه ای هستند که در فرایند معماری باید به آن ها توجه نمود. راه کارهای متنوعی برای انجام معماری نیروهای مسلح از سوی مقام معظم فرماندهی کل قوا(مدظله العالی) توصیه شده است، لیکن تاکید معظم له بر روی نیروی انسانی باایمان، شجاع و مجهز به دانش روز می باشد، چراکه باوجود چنین نیروی انسانی، می توان مراحل رشد و تعالی را به سرعت پیمود و نیروی مسلح درخور و شان ملت بزرگ ایران به وجود آورد.

    کلیدواژگان: معماری، شرایط، راه کارها و پیامدها
  • حسین توکلی*، حسین تاج آبادی، ابوالقاسم عظیمی صفحات 105-134

    توانمندسازی فرایند نیل به بهبود مستمر عملکرد سازمان با توسعه و گسترش نفوذ مبتنی بر شایستگی افراد و گروه هاست. یکی از مهم ترین مبادی و منابع تدوین راهبردهای توانمندسازی جوانان، دیدگاه های عالی ترین مراجع تصمیم گیری کشور می باشد. در ج.ا. ایران نیز رهبری به عنوان فرماندهی کل قوا، دارای نظام فکری مشخصی هستند که آشنایی با آن می تواند در ماهیت راهبردهای توانمندسازی نسل جوان نیروهای مسلح و جهت دهی به آن نقش تعیین کننده ای ایفا نماید. هدف اصلی این تحقیق دستیابی به راهبردهای توانمندسازی "مهارتی و عملی" نسل جوان نیروهای مسلح از منظر مقام معظم رهبری و فرماندهی معزز کل قوا امام خامنه ای(مدظله العالی) است. این تحقیق از نوع کاربردی - توسعه ای است. جامعه آماری به طور نظری و هدفمند انتخاب شده و جهت نیل به نتایج از روش داده بنیاد با بهره گیری از تکنیک آمیخته (روش های کیفی و کمی) استفاده گردیده است. نتیجه حاصله نشان می دهد: امر توانمندسازی نسل جوان نیروهای مسلح لزوما باید در چارچوب نگرش سیستمی (با بهره گیری از هر چهار رویکرد مکانیکی، ارگانیکی، پروژه ای و فرایندی) و متناسب با شرایط و آرمان های سازمانی و کشوری صورت پذیرد. با این نگاه قطعیت هریک از رویکردهای موردنظر در چارچوب نگرش سیستمی متناسب با شرایط، موضوع و سازمان موردنظر قابل تغییر است.

    کلیدواژگان: راهبرد، توانمندسازی، نسل جوان، نیروهای مسلح
  • محمدرضا مروی نام*، یونس عابدی، خسرو بوالحسنی صفحات 135-158

    هدف از پایش محیطی موضوعات، افزایش شناخت، تسهیل و تسریع در بررسی و تحلیل آن ها است. با توجه به گستردگی موضوع تهدید، مکاتب گوناگون و نظریه پردازان حوزه امنیت، تهدیدات را از زوایای مختلف موردبحث قرار می دهند. ضعف در شناخت صحیح تهدیدات آینده، باعث نبود زبان مشترک و بیشتر شدن اشتباهات در تجزیه وتحلیل برای تصمیم سازان دفاعی خواهد شد. رویکرد دفاع دانش بنیان به عنوان ابزاری جهت تامین امنیت کشور، با بهره گیری از تمامی توانایی های دفاع دانشی است. با استفاده از قابلیت های دفاع دانش بنیان، می توان تهدیدکننده و تهدیدشونده را شناسایی، مرجع مقابله کننده با تهدید و چگونگی دفع آن را با سیاست سازی، تدوین رهنامه و راهبرد بیان نمود. لذا مقاله حاضر سعی دارد با پایش محیطی پیشران ها و روندهای جهانی موثر بر تهدیدات نظامی آینده، آن ها را بازشناسی نموده و درجه اهمیت هرکدام را از منظر دفاع دانش بنیان بیان نماید. تحقیق حاضر از نوع کاربردی- توسعه ای و ازنظر روش، توصیفی- تحلیلی است. حجم نمونه این تحقیق شامل 77 نفر از خبرگان و کارشناسان با استفاده از روش نمونه گیری طبقه بندی تصادفی هستند. در این تحقیق از روش کتابخانه ای و میدانی جهت گردآوری اطلاعات و از ابزار مصاحبه و پرسشنامه ی بسته بهره برده شده است. نتایج حاصله از این تحقیق نشان می دهد، می توان با استفاده از توانمندی و قابلیت های مولفه های دفاع دانش بنیان، امکان شناخت بیشتر تهدیدات آینده را مهیا نمود و بستر مناسب تری برای تسهیل و تسریع در بررسی و تحلیل تهدیدات برای سامانه دفاعی کشور آماده نمود.

    کلیدواژگان: پایش، دفاع دانش بنیان، پیشران، روند، تهدیدات نظامی، آینده
  • علی حاجیلو*، حسین شکوهی، محمدرضا قرایی آشتیانی، محمد احدی صفحات 159-182

    اساسی ترین جنبه بررسی و تبیین دیدگاه صاحب نظران نظامی در باب جنگ های آینده و مشخصات آن، مباحث دشمن شناسی، آینده پژوهی و پیش بینی ضرورتهای دفاعی است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش ریز پرنده ها در جنگ های آینده ، که از نظر روش از زمره پژوهش های کیفی می باشد که برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز آن از روش تحلیل محتوا استفاده و کوشیده شده تا مبانی لازم برای تبیین موضوع از رهنامه نظامی و دیدگاه صاحب نظران نظامی استخراج شود. بخش عمده جنگ های آینده از انسان محوری به سمت تجهیزات محوری و به وی‍ژه تجهیزات هوایی مهم و حیاتی پیش خواهد رفت. جنگ در آینده از نظر تجهیزات، روش جنگیدن و راه و رسم به کار بردن نیروهای مسلح برای رسیدن به اهداف مورد نظر نیز نسبت به گذشته تغییر خواهد کرد؛ یکی از این تجهیزات ریز پرنده ها هستند که توانسته اند قابلیت های بالقوه خود را به فعل تبدیل نمایند و توانمندی های خود را به رخ بکشند. به کارگیری ریزپرنده ها در جنگ های آینده زمینه ساز اقتدار هر چه بیشتر نیروهای درگیر خواهد بود. ریزپرنده ها برترین سامانه ای خواهند بود که در خدمت نیروهای مسلح کشور ایران قرار می گیرد؛ همچنین یکی از سناریوهای برخی از کشورهای دنیا در جنگ های آینده، جمع آوری اطلاعات با استفاده از ریز پرنده ها است؛ زیرا با به کارگیری آسان و کمترین هزینه و تلفات جانی، می توانند اطلاعات با ارزشی را در حداقل زمان ممکن از مناطق عملیاتی به دست آورند. در پژوهش به تشریح و تحلیل ریز پرنده ها و جنگ های آینده پرداخته و در نهایت پیشنهادات کاربردی ارایه می گردد.

    کلیدواژگان: ریز پرنده ها، جنگ های آینده، ضرورت دفاعی، نیروهای مسلح
  • یعقوب زهدی نسب، فضل الله نوذری، علیرضا سعادت راد، صابر قلی نژاد* صفحات 183-210

    تراز یابی و مقایسه قدرت نظامی کشورها توسط موسسات مختلف بر اساس یک سری مولفه های متفاوت به صورت کلی و سالانه در جهان انجام می شود؛ اما با توجه به موقعیت، ظرفیت و سایر موارد و مسایل مربوطه هر کشوری با کشور دیگر متفاوت است. نداشتن مدل بومی برای این مسئله باعث خطای محاسباتی در برآوردها می شود که هدف اصلی این تحقیق دست یابی و ارایه مدل نوین ترازیابی قدرت نظامی دریایی با تاکید بر قدرت نظامی دریایی است و سوال اصلی تحقیق بر همین اساس طرح گردید که هدف از این پژوهش ارایه مدل نوین ترازیابی قدرت نظامی دریایی است. این پژوهش با نگاه کاربردی - توسعه ای و با استفاده از مصاحبه، پرسشنامه و با روش پژوهشی آمیخته (کمی و کیفی) استفاده کرده و بر اساس ادبیات نظری تحقیق و حجم نمونه آماری که بین 70 نفر از جمعیت پاسخ دهندگان بودند، با داده های جمع آوری شده و تجزیه وتحلیل آن ها، به این نتیجه رسید که قدرت نظامی دریایی شامل دو بعد محسوس و نامحسوس "دریایی" بوده که نهایتا این ابعاد، مولفه ها و شاخص ها مشتمل بر 2 بعد محسوس و نامحسوس و با 24 مولفه که 14 مولفه محسوس و 10 مولفه نامحسوس و 85 شاخص که با 49 شاخص محسوس و 36 شاخص نامحسوس توسط جامعه نمونه و ارتباط منطقی ایجادشده بین آن ها، با استفاده از نرم افزارهای تحلیلی مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: قدرت نظامی، ترازیابی قدرت نظامی، ترازیابی قدرت نظامی دریایی
  • ابراهیم خلیلی، مهدی باقری هشی، مصطفی ساوه درودی*، حشمت علیزاده صفحات 211-244

    مقام معظم رهبری در سه دهه گذشته به ویژه چندسال اخیر، مسیولان جمهوری اسلامی ایران را در دیدارها و بیانات زیادی مورد خطاب قرار داده و تلاش داشتند که به تبیین انتظارات و ویژگی های مسیولان کشور بپردازند تا از این رهگذر، مسیولیت پذیری مطلوب برای پیشرفت و تعالی کشور را ترسیم نمایند که در این راستا شاید مهمترین و جامع ترین سند، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است. پژوهش حاضر با هدف استخراج مولفه های مسیولیت پذیری در نظام ج. ا.ا مبتنی بر اندیشه مقام معظم رهبری و با استفاده از روش تحقیق داده بنیاد شکل گرفته است. جامعه آماری اختصاص به تمامی متن بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ایران داشته و حجم نمونه شامل بخش هایی از بیانیه است که مقام معظم رهبری در آن، مسیولان یا جوانان را در راستای مسیولیت پذیری مورد توصیه یا مطالبه قرار می دهند. روش گردآوری داده ها، کتابخانه ای و ابزار پژوهش، فیش برداری است. تعداد 254 خصیصه (داده) برای مسیولیت پذیری استخراج شد. نتایج کدگذاری های سه مرحله ای باز، محوری و انتخابی، به ترتیب منجر به استخراج 63 مفهوم، 27 مولفه و 4 بعد گردید. یافته های پژوهش نشان می دهد که برای مسیولیت پذیری در تراز انقلاب اسلامی باید بر مولفه های چهار محور اساسی «بایدهای فردی مسیولان»، «مطالبه های مسیولیتی از مسیولان»، «بایدهای فردی جوانان» و «مطالبه های مسیولیتی از جوانان» متمرکز بود. همچنین نگاه مقام معظم رهبری در واگذاری مسیولیت تاکید بر استفاده از جوانان و تابعی از میزان پایبندی به شعایر و ارزش های دینی، انقلابی و ملی، حرکت بر پایه عدالت محوری و تلاش برای تامین رفاه امنیت مردم و کشور است.

    کلیدواژگان: تراز، مسئولیت پذیری، کارگزاران، انقلاب اسلامی، مقام معظم رهبری، بیانیه گام دوم انقلاب
|
  • E Momeni, Kh Vaezi * Pages 5-30

    In the last three decades, especially in the last few years, the Supreme Leader has addressed the officials of the Islamic Republic of Iran in many meetings and statements and tried to explain the expectations and characteristics of the country's officials in order to achieve the desired responsibility. To depict the progress and excellence of the country, in this regard, perhaps the most important and comprehensive document is the statement of the second step of the Islamic Revolution. The aim of this study is to extract the components of responsibility in the system c. AA is based on the idea of the Supreme Leader and is formed using the data-based research method. The statistical population is dedicated to the full text of the second step of the Islamic Revolution of Iran and the sample size includes parts of the statement in which the Supreme Leader recommends or demands the officials or the youth in order to be held accountable. The method of data collection, library and research tools is filing. 254 attributes (data) were extracted for accountability. The results of three-stage open, axial and selective coding led to the extraction of 63 concepts, 27 components and 4 dimensions, respectively. Findings show that in order to be responsible at the level of the Islamic Revolution, one must focus on the four basic components of "individual needs of officials", "responsibility demands of officials", "individual needs of youth" and "responsibility demands of Youth" was focused. Also, the Supreme Leader's view in delegating responsibility is to emphasize the use of the youth and a function of the degree of adherence to religious, revolutionary and national rituals and values, moving on the basis of central justice and striving to ensure the security of the people and the country.

    Keywords: Balance, Responsibility, Brokers, Islamic Revolution, supreme leader, Statement of the Second Step of the Revolution
  • A Valisoltani *, M.R Khorashadizade, Sh Shojaei, R Abdefrootan Pages 31-54

    Undoubtedly, the realization of security is one of the basic needs for the growth and development of human societies, the Islamic world is no exception to this, and in order to determine the policies, strategies and practical realization of its growth and excellence, it is necessary to know more precisely the strategic components of its security in a complex and chaotic era.One of the components of security in the Islamic world is the component of the Islamic world's solidarity. Recognition of its indices and its position among other strategic components of the security of the Islamic world is one of the urgent requirements of today's Islamic world.The main goal of this research is to identify the strategic components of security in the Islamic world with an approach to the solidarity of the Islamic world.This research was applied in descriptive-analytical manner. For data collection, library methods (documents) and researcher-made questionnaire have been used. The statistical population of this research is based on the 6 characteristics of the researchers and limited access to the security experts of the Islamic world to 30 people in our country and the sample population is consistent with the statistical society.The results of the research showed that the most important strategic components of security in the Islamic world are as follows: 1. The defense-security ability of the Islamic world; 2. The economic power of the Islamic world; 3. The convergence and divergence of the Islamic world; 4. The scientific capacity and technology of the Islamic world; 5- Religious sectarianism in Islamic World 6. The National Power of Islamic Countries7 - The Social Integrity of the Islamic World8 - The World of Islam9 - The Legitimacy of the Governing Governments of the Islamic World 10 - The Geopolitical Position of the Islamic World 11 - The Solidarity of the Islamic World 12 - The Social Political Organizations of the Islamic World 13 - The Identity of the Islamic World, also Indicators of the Strategic Component of Islamic World Solidarity: 1. Crisis and Political Challenges Aslamy2- countries empathy and cooperation between Islamic countries against foreign enemies of the Islamic world and (3) the promotion of the place of religion in the Muslim world, a solidarity in the Muslim world play a role in providing

    Keywords: security, Islamic World Security, Solidarity, Solidarity of the Islamic World
  • F Ali Yari *, A.M Seyf, R Kamali Pages 55-80

    Economic stability and security are considered to be the foundation of the national economy and the basic basis of sustainable economic growth. The stability of the economy in a secure economic environment affects economic efficiency and effectiveness and protects it against shocks to the economy.  In this study, we seek to explain the role of economic stability and security in the model of resistance economy of the Islamic Republic. The approach of the present research is qualitative in terms of applied and developmental purpose and in terms of descriptive-analytical method and basic theory. For this purpose, first by taking a library file and then analyzing it, while examining the sanctions, damages, capacities and goals of the national economy, through open and closed interviews with the country's economic experts and the snowball technique. To the extent of theoretical saturation, while explaining the central concepts and categories of economic stability and security related to the model of the resistance economy of the Islamic Republic of Iran, the relationship between them and its conceptual model is presented. Findings show that practical policies providing economic stability and security in the model of resistance economy of the Islamic Republic of Iran in terms of effective time period can be divided into practical policies of repair and improvement, capacity building and resilience They have three dimensions: de-inflation and strengthening the national currency, reducing unemployment and developing employment and economic security, each of which has its own components.

    Keywords: Resistance Economy, Economic Security, Macroeconomic Stability
  • Kh Bolhasani *, A Karimi, S.A Khalilipoor, M Kazemi. Pages 81-104

    The presence of powerful, dynamic, and resolute armed forces is a prerequisite for the independence, security, and sovereignty of every country. Therefore, changing the approach to mission accomplishment and the architecture of armed forces—in accordance with present and future circumstances—is inevitable in guaranteeing the security of a nation. With a deep and thorough approach, the dignified commander-in-chief has oftentimes forewarned the armed forces of this fact. With key words such as "structure", "organization", "architecture", "alteration," "rectification",  "innovation",  "evolution", " preparation",  etc., this article attempts to recognize and present some circumstances and solutions, using data-oriented research method. Based on the findings of the present research, the most important factors in propelling the architecture are advancement and initiation. The armed forces’ unity and solidarity as well as enemy recognition and intuition preservation are respectively the most crucial basics and mediatory factors that calls attention in the process of architecture. A variety of approaches have been suggested on behalf of the commander-in-chief in order to carry out the architecture of armed forces. Therefore, there is tremendous emphasis on faithful, courageous and up-to-date manpower. With such human resources, we can take quick steps towards growth and sublimation, and we can produce armed forces that befits the Iranian dignity

    Keywords: architecture, circumstances, solutions, consequences
  • H Tavakoli *, H Tajabady, A Azimi Pages 105-134

    Empowering the process is to continuously improve the organization's performance by developing and extending the competence-based competency of individuals and groups. One of the most important sources and sources of youth empowerment is the views of the highest decision-making authorities in the country. in place. Iran, with its full command of power, has a certain intellectual system that familiarity with it can play a decisive role in the nature of the strategies for empowering the young generation of the armed forces. The main objective of this research is to achieve the "skill and practical Empowerment's" strategies of the young generation of armed forces from the perspective of the Supreme Leader. This research is a applied-developmental. The statistical society has been selected theoretically and purposefully, and to achieve the results, the fundamental data method has been used by using the mixed technique (qualitative and quantitative methods). The result shows that the empowerment of the young generation of armed forces must necessarily take place within the framework of a systemic attitude (using all four mechanical, organic, project, and process approaches) and in accordance with the organizational and national conditions and ideals. With this in mind, the certainty of each of the approaches in the framework of the system approach is appropriate to the circumstances, subject, and organization of the target.

    Keywords: strategy, Empowerment, Young Generation, Armed forces
  • M.R Mervinam *, Y Abedi, Kh Boalhassani Pages 135-158

    The purpose of environmental monitoring of issues is to increase cognition, facilitate and expedite their review and analysis. Given the breadth of the threat, various schools and security theorists discuss threats from different angles. Lack of proper understanding of future threats will lead to a lack of common language and more errors in analysis for defense decision makers. The knowledge-based defense approach is a tool to ensure the security of the country, using all the capabilities of knowledge defense. Using the capabilities of knowledge-based defense, it is possible to identify the threat and the threatened, the authority to deal with the threat and how to repel it by policy-making, development of guidelines and strategies. Therefore, the present article tries to identify the impulses and global trends affecting future military threats by environmental monitoring, and to express the importance of each from the perspective of knowledge-based defense. The present research is of applied-developmental type and in terms of method, descriptive-analytical. The sample size of this study includes 77 experts using stratified random sampling method. In this research, library and field methods have been used to collect information and closed interview and questionnaire tools have been used. The results of this study show that by using the capabilities and capabilities of knowledge-based defense components, it is possible to identify more future threats and provide a better platform to facilitate and expedite the review and analysis of threats to the country's defense system.

    Keywords: Monitoring, knowledge-based defense, Propulsion, trend, Military Threats, Future
  • A Hajiloo *, H Shokohi, M.R Ashtiani, M Ahadi Pages 159-182

    The most basic aspects of examining and explaining the views of military experts on future wars and their characteristics are the topics of hostility, futures studies, and anticipation of defense necessities. The purpose of this study is to investigate the role of small birds in future wars, which is a qualitative research in terms of method. To collect the required information, content analysis method has been used and the necessary bases to explain the subject Extract military guidelines and views of military experts. Most of the future wars will move from human-centered to axial equipment, especially critical air equipment. In the future, the war will change in terms of equipment, the way of fighting and the way of using the armed forces to achieve the desired goals compared to the past; One of these devices is small birds that have been able to turn their potential into action and show off their abilities. The use of small birds in future wars will pave the way for the growing power of the forces involved. Small birds will be the best system in the service of the Armed Forces of Iran; Also, one of the scenarios of some countries in the future wars is the collection of information using small birds; Because with easy use and the lowest cost and loss of life, they can obtain valuable information from the operational areas in the shortest possible time. The research describes and analyzes the micro-birds and future wars, and finally offers practical suggestions.

    Keywords: Small birds, Future Wars, the need for defense, the armed forces
  • Y Zohdi Nasab, F Nozari, A Saadat Rad, S Gholinejad * Pages 183-210

    Balancing and comparing the military power of countries is done by different institutions based on a series of different components in general and annually in the world, but according to the situation, capacity and other issues and related issues, each country is different from another country. Lack of a native model for this issue causes a computational error in the estimates. The main purpose of this study is to achieve and present a new model for balancing naval power with emphasis on naval power. This is a naval power leveling. This research is applied-developmental and uses interviews, questionnaires and mixed research methods (quantitative and qualitative). With the data collected and analyzed, the donors concluded that naval power consisted of two tangible and intangible "naval" dimensions, which ultimately included two tangible dimensions, components, and indicators. And intangible and with 24 components, of which 14 tangible components and 10 intangible components and 85 indices with 49 tangible indices and 36 intangible indices were confirmed by the sample community and the logical relationship between them, using analytical software.

    Keywords: Military Power, Military Power Leveling, Naval Military Power Leveling
  • E Khalili, M Bagheri Heshi, M Savehdoroudi *, H Alizadeh Pages 211-244

    In the last three decades, especially in the last few years, the Supreme Leader has addressed the officials of the Islamic Republic of Iran in many meetings and statements and tried to explain the expectations and characteristics of the country's officials in order to achieve the desired responsibility. To depict the progress and excellence of the country, in this regard, perhaps the most important and comprehensive document is the statement of the second step of the Islamic Revolution. The aim of this study is to extract the components of responsibility in the system c. AA is based on the idea of the Supreme Leader and is formed using the data-based research method. The statistical population is dedicated to the full text of the second step of the Islamic Revolution of Iran and the sample size includes parts of the statement in which the Supreme Leader recommends or demands the officials or the youth in order to be held accountable. The method of data collection, library and research tools is filing. 254 attributes (data) were extracted for accountability. The results of three-stage open, axial and selective coding led to the extraction of 63 concepts, 27 components and 4 dimensions, respectively. Findings show that in order to be responsible at the level of the Islamic Revolution, one must focus on the four basic components of "individual needs of officials", "responsibility demands of officials", "individual needs of youth" and "responsibility demands of Youth" was focused. Also, the Supreme Leader's view in delegating responsibility is to emphasize the use of the youth and a function of the degree of adherence to religious, revolutionary and national rituals and values, moving on the basis of central justice and striving to ensure the security of the people and the country.

    Keywords: Balance, Responsibility, Brokers, Islamic Revolution, supreme leader, Statement of the Second Step of the Revolution