فهرست مطالب

پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش - سال سیزدهم شماره 3 (پاییز 1400)

فصلنامه پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش
سال سیزدهم شماره 3 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/01
  • تعداد عناوین: 14
|
  • زهره سبزی، مهدی شریعتی فیض ابادی*، رضا صابونچی صفحات 9-27

    جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 40 ساله شکوهمند خود بارها با کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده بر سر موضوعات مختلف اقتصاد سیاسی به چالش کشیده شده است. در این میان ایران با ابزارهای مختلف تلاش کرده است تا ضمن تقویت قوای نظامی خود، قدرت نرم خود را نیز در جامعه جهانی افزایش دهد. یکی از ابزارهای مهم اعمال این قدرت دیپلماسی از راه ورزش است. با توجه به اهمیت نقش دیپلماسی ورزش در بهبود روابط بین ایران و کشورهای غربی به ویژه آمریکا، پژوهش حاضر ابتدا ضمن استخراج مولفه های دیپلماسی ورزش ایران، به نقش این مولفه ها در بهبود روابط بین دو کشور می پردازد. با استفاده از ادبیات پژوهشی دیپلماسی ورزشی گویه های پرسشنامه مشخص شده و سپس با استفاده از نرم افزارهای SPSS و PLS به بررسی میزان همبستگی متغیرها براساس آزمون اسپیرمن و تحلیل عاملی اکتشافی پرداخته شد و در نهایت مدلسازی ساختاری- تفسیری متغیرهای مستقل و وابسته تعیین شد. نتایج آزمون همبستگی نشان داد که متغیر جریان های مذهبی بیشترین تاثیر را بر تبادل فرهنگی دارد. تبادل فرهنگی رابطه مثبت و معناداری با صلح سازی و وحدت ملی دارد. در نهایت رابطه مثبت و معنادار بین صلح سازی و وحدت ملی با توسعه اقتصادی مشاهده شد.به نظر می رسد یافتن گفتمان مشترک در ابعاد تعاملات فرهنگی به ویژه در بستر ورزش، علاوه بر تقویت صلح و دوستی میان جمهوری اسلامی ایران و این کشورها، توسعه اقتصادی را برای جمهوری اسلامی ایران به ارمغان آورد.

    کلیدواژگان: ایالات متحده، ایران، دیپلماسی ورزش، کشورهای غربی
  • کامبیز نیکنام، سید عبدالحمید احمدی*، حبیب هنری، مهرداد محرم زاده صفحات 29-53

    هدف از پژوهش انجام شده طراحی و تبیین مدل عوامل سوق دهنده موثر بر مدیریت بازاریابی توسعه گردشگری ورزشی استان آذربایجان شرقی بود. تحقیق انجام شده از نظر روش شناسی، از نوع آمیخته بود که با انجام مصاحبه با خبرگان و انجام مطالعات میدانی، به شناسایی دقیق تر و اصولی تر مولفه های مدل عوامل سوق دهنده توسعه بازاریابی گردشگری در بین متخصصان ورزشی و پرداخته شد و در کنار آن الگوی عوامل سوق دهنده توسعه بازاریابی ورزشی طراحی شد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل مدیران، کارشناسان آگاه، صاحبنظران و اساتید دانشگاه، و خبرگان و فعالان گردشگری و متخصصین مدیریت ورزشی آشنا به موضوع پژوهش، مسیولین و مدیران ارشد و میانی سازمان های ورزشی (ادارات ورزش و امورجوانان، دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی، هیات ورزش های همگانی استان، اعضای کمیته گردشگری ورزشی استان) و فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد و دانشجویان دکتری رشته های مدیریت گردشگری و علوم ورزشی استان آذربایجان شرقی بود. روش نمونه گیری در پژوهش حاضر به صورت در دسترس بود که تعداد 235 پرسشنامه کامل از میان متخصصین مدیریت ورزشی جمع آوری و به روش تحلیل عاملی و مدل سازی معادله ساختاری جهت ساخت مدل و آزمون فرضیه ها مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که از نگاه صاحب نظران سه گروه، عوامل سوق دهنده با میانگین رتبه 07/2، جز عوامل تاثیرگذار بر توسعه بازاریابی گردشگری ورزشی بود. از نگاه صاحبنظران سه گروه، 7 عامل به عنوان عوامل سوق دهنده توسعه بازاریابی گردشگری ورزشی شناسایی شد که به ترتیب عبارتند از عامل فرهنگی با مقدار عامل 542/61% (اصلی ترین و مهم ترین عامل)، عامل محیطی با مقدار 290/11%، عامل مزیت رقابتی با مقدار 518/8%، عامل اقتصادی با مقدار 056/7%، عامل سیاسی قانونی با مقدار 786/4%، عامل زیرساختی با مقدار 064/4% و عامل هفتم، گردشگری سبز و پایدار با مقدار 743/2%. در نهایت مقادیر بارهای عاملی، نشان داد که با توجه به نامناسب بودن اعتبار 6 مورد از گویه های پرسشنامه، گویه های مذکور در تحلیل مدل نهایی تحقیق حذف شدند. شاخص های اصلی برازش مربوط به مدل های مختلف، همگی نشان داد که مدل ها از برازش مناسبی برخوردار هستند و براساس روابط شناسایی شده میان متغیرها، در نهایت الگوی بازاریابی گردشگری ورزشی در استان آذربایجان شرقی طراحی گردید.

    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری ورزشی، مدیریت بازاریابی، بازاریابی گردشگری ورزشی
  • حمید محمدی حسین آبادی، خسرو جلالی دهکردی*، غلامرضا شریفی، زهره مظاهری صفحات 55-69
    ایسکمی موجب افزایش تولید گونه های واکنش پذیر اکسیژن و تنش اکسایشی می شود که به طور مستقیم، با اثر بر غشا و پروتیین ها یا غیرمستقیم با تحریک مسیرهای آپوپتوز به آسیب سلولی منجر می شود. یکی از گیاهان دارای خاصیت ضداکسایشی عصاره هسته انگور است که می تواند تولید رادیکال هایی آزاد را کاهش دهد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر استفاده همزمان از عصاره هسته انگور پوشش داده شده با نانوذره کیتوزان و یک دوره تمرین تناوبی بر میزان آپوپتوز کاردیومیوسیت های مدل انفاراکتوس قلبی در موش صحرایی بود. در این مطالعه تجربی 25 سر رت نر نژاد ویستار که از طریق القای ایسکمی قلبی با تزریق زیرجلدی ایزوپروترنول (85 mg/kg) دچار سکته قلبی شده بودند، انتخاب شدند. رت های این مطالعه به طور تصادفی در 5 گروه شامل گروه کنترل سالم، گروه کنترل سکته قلبی، گروه سکته قلبی+هسته انگور، گروه سکته +تمرین تناوبی هوازی و گروه سکته قلبی+هسته انگور+ تمرین تناوبی هوازی قرار گرفتند. تمرین تناوبی هوازی با 7 تناوب اینتروال هر تناوب شامل 4 دقیقه با شدت 80 تا 90 %Vo2max و 3 دقیقه با شدت 65 تا 75 %Vo2maxانجام گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های آماری شاپیرو ویلک، تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح 05/0≥ α تحلیل شد. نتایج نشان داد Casp9 و Casp3 در گروه القای سکته قلبی افزایش معنا داری نسبت به گروه کنترل سالم دارد (001/0 P=). در مقایسه با گروه سکته قلبی تنها گروه سکته + تمرین+ هسته انگور کاهش معنا داری را درCasp3  و Casps9 و افزایش معنا داری را در مقادیر SOD نشان داد (001/0P=). بنابراین به نظر می رسد تمرین تناوبی هوازی و عصاره انگور با تنظیم منفی فاکتور التهابی Casp3 و Casps9 بافت قلب می تواند موجب مهار اپوپتوز سلول های قلبی پس از وقوع سکته قلبی و همچنین کاهش آسیب بافت قلبی شود.
    کلیدواژگان: انفارکتوس قلبی، تمرین هوازی، عصاره هسته انگور، Casp3، Casps9، SOD
  • الهه ابراهیمی دینانی، مریم مختاری دینانی*، عباس رضائی پندری صفحات 56-70

    هدف تحقیق حاضر شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر کارآفرینی ورزشی در شهرداری تهران با رویکرد دیمتل بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها در دسته تحقیقات میدانی قرار می گیرد. جامعه آماری تحقیق، تمامی صاحب نظران و متخصصان و کارآفرینان موفق ورزشی در شهرداری تهران بودند که از بین آنها نمونه آماری به روش هدفمند انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای بود که به منظور طراحی آن ابتدا فهرستی از عوامل موثر بر کارآفرینی ورزشی در شهرداری تهران تهیه شد و پس از توزیع آن بین 32 نفر از صاحب نظران، 17 عامل به عنوان عوامل اصلی اثرگذار انتخاب شدند و برای تهیه پرسشنامه دیمتل به کار رفتند. با تحلیل داده ها با رویکرد دیمتل، رتبه بندی و ارتباط بین عوامل مشخص شد. نتایج تحلیل داده ها حاکی از آن بود که عاملO  (تخصص گرا بودن سازمان) تاثیرگذارترین عامل بر مجموع سیستم است. همچنین با توجه به ارتباط مثبت و معنادار «نیروی انسانی مستعد و فنی» با سایر عوامل شناسایی شده، پیشنهاد می شود سازمان های ورزشی و کارآفرین در جذب نیرو توجه بیشتری به توانایی های افراد داشته باشند.

    کلیدواژگان: تخصص گرایی، رویکرد دیمتل، شهرداری تهران، کارآفرینی ورزشی
  • عبدالحسین ابراهیمی*، امین خطیبی، عبدالرحمن مهدی پور، سید حسین مرعشیان صفحات 71-87

    هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی عوامل موثر بر توسعه صادرات کالاهای ورزشی است. این پژوهش از حیث نوع پژوهش، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها از نوع توصیفی - پیمایشی است. در این پژوهش برای شناسایی عوامل و تبیین الگوی مربوطه، از روش کیفی- کمی استفاده شد، به طوری که در روش کیفی از مصاحبه عمقی و در روش کمی از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد و جامعه آماری تحقیق شامل نخبگان اقتصاد ورزشی بود. نمونه آماری پژوهش به دلیل نامعلوم بودن حجم جامعه، 384 نفر به صورت تصادفی و هدفمند انتخاب شدند. روایی صوری به تایید 16 نفر از استادان مدیریت ورزشی رسید. مقدار پایایی ترکیبی، روایی واگرا و همگرا پرسشنامه مطلوب برآورد شد. تحلیل نتایج به روش معادلات ساختاری با نرم افزار پی ال اس انجام گرفت. نتایج نشان داد مقدار ضریب تعیین برای سازه توسعه صادرات کالاهای ورزشی 542/0 است که مناسب بودن برازش مدل ساختاری را تایید می کند. همچنین عوامل درونی با ضریب اثر 576/0 و عوامل بیرونی با ضریب اثر 193/0 روی توسعه صادرات کالاهای ورزشی تاثیر می گذارد. به طور کلی و با توجه به یافته های پژوهش، توسعه و تکامل صنعت صادرات کالاهای ورزشی کشور، نتیجه مدیریت صحیح عوامل داخلی، بازار صادراتی و تنظیم روابط و سیاست های تجاری با سایر کشورهاست.

    کلیدواژگان: تجارت، توسعه اقتصادی، توسعه صادرات، کالاهای ورزشی
  • مهناز مرادی کمره*، مهرزاد حمیدی، مجید جلالی فراهانی، سید نصرالله سجادی صفحات 89-103

    هدف از این پژوهش طراحی مدل انگیزه مشارکت ورزشی زنان براساس الگوی سه شاخگی بود. روش تحقیق از نظر نوع توصیفی - همبستگی انتخاب شد. جامعه آماری این تحقیق را تمامی زنان صاحب نظر در زمینه ورزش همگانی (مانند مدیران، کارشناسان، مربیان، معلمان، استادان و سایر) تشکیل می دادند. براساس مبنای نمونه گیری در نرم افزار اسمارت پی ال اس 20 برابر تعداد سوالات متغیر دارای بیشترین تعداد سوال (ساختاری = 19 سوال) برای تخمین نمونه تعیین شد (20 * 19= 380) و به روش هدفمند و در دسترس انتخاب و نظرخواهی شدند. ابزار اصلی پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته 37 پرسشی براساس مقیاس ترتیبی و طیف پنج درجه ای لیکرت بود. روایی محتوایی پرسشنامه ها توسط 7 تن از استادان مدیریت ورزشی و 7 تن از مدیران ورزشی ارزیابی شد. سپس پایایی و روایی سازه به صورت مراحل گزارش شده در قسمت یافته ها با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس تایید شد. براساس یافته ها، ابعاد خدمات ورزشی، امکانات ورزشی، رویدادهای ورزشی و بازاریابی ورزشی به ترتیب اولویت نقش معنا داری در تبیین عوامل ساختاری داشتند. ابعاد جوامع ورزشی، فرهنگ ورزشی، نقش های ورزشی، علوم ورزشی و کارکردهای ورزشی نیز به ترتیب اولویت نقش معنا داری در تبیین عوامل زمینه ای داشتند. همچنین ابعاد دانش ورزشی فرد، رفتار ورزشی فرد و نگرش ورزشی فرد به ترتیب اولویت نقش معنا داری در تبیین عوامل رفتاری داشتند. در بخش تحلیل مسیر نتایج نشان داد که عوامل زمینه ای به طور مستقیم بر عوامل ساختاری، عوامل رفتاری و انگیزه فعالیت ورزشی اثر مثبت و معنا داری داشت. همچنین اثر عوامل ساختاری بر عوامل رفتاری و انگیزه فعالیت ورزشی معنا دار بود. عوامل رفتاری نیز بر انگیزه فعالیت ورزشی اثر مثبت و معنا داری داشت. براساس نتایج پژوهش می توان گفت که انگیزش مشارکت ورزشی در زنان در نهایت از طریق عوامل رفتاری صورت می گیرد.
    براساس یافته ها، ابعاد خدمات ورزشی، امکانات ورزشی، رویداد های ورزشی و بازاریابی ورزشی به ترتیب اولویت نقش معنی داری در تبیین متغیر عوامل ساختاری داشتند. ابعاد جوامع ورزشی، فرهنگ ورزشی، نقش های ورزشی، علوم ورزشی و کارکردهای ورزشی نیز به ترتیب اولویت نقش معنی داری در تبیین متغیر عوامل زمینه ای داشتند. همچنین ابعاد دانش ورزشی فرد، رفتار ورزشی فرد و نگرش ورزشی فرد به ترتیب اولویت نقش معنی داری در تبیین متغیر عوامل رفتای داشتند.

    کلیدواژگان: انگیزه ورزشی، فعالیت ورزشی، مدل سه شاخگی، ورزش زنان
  • سجاد منصوری، اسفندیار خسروی زاده*، زینب مندعلی زاده صفحات 105-118

    هدف پژوهش حاضر بررسی اثر مدیریت دانش و جهت گیری راهبردی بر عملکرد سازمانی سازمان های ورزشی استان لرستان بود. پژوهش حاضر از نوع همبستگی است که به صورت پیمایشی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی مدیران و کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان، هیات های ورزشی و باشگاه های ورزشی استان بودند (227 نفر) که همگی به صورت کل شمار به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. از پرسشنامه های استاندارد مدیریت دانش همتی (1389)، جهت گیری راهبردی احمدیان (1392) و عملکرد سازمانی هرسی و گولد اسمیت (1980) برای گردآوری داده ها استفاده شد. روایی صوری و محتوایی این ابزارها توسط استادان دانشگاه تایید و پایایی آنها از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. داده ها با استفاده از آزمون مدل یابی معادلات ساختاری در بسته نرم افزارهای آماری اس.پی.اس.اس نسخه 22 و لیزرل نسخه 8/8 تحلیل شدند. نتایج نشان داد که مدیریت دانش و جهت گیری راهبردی با عملکرد سازمانی در سازمان های ورزشی رابطه معناداری دارد. همچنین ضریب تاثیر مدیریت دانش بر عملکرد سازمانی برابر با 17/0، ضریب تاثیر مدیریت دانش بر جهت گیری راهبردی برابر با 68/0 و ضریب تاثیر جهت گیری راهبردی بر عملکرد سازمانی برابر با 81/0 به دست آمد. در این خصوص، می توان گفت که جهت گیری راهبردی نقش میانجی بین مدیریت دانش و عملکرد سازمانی را ایفا می کند.

    کلیدواژگان: جهت گیری راهبردی، سازمان ورزشی، عملکرد سازمانی، مدیریت دانش
  • زهرا شهسواری، رحمان سوری*، شهرام ربانی، سیروس چوبینه، سینا رخصتی صفحات 119-129
    عوارض قلبی-عروقی از مهم ترین عوامل مرگ ومیر در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه شناخته شده است. هدف از این تحقیق بررسی آثار تمرینات شنا بر سطوح 23FGF و &Klotho  هایپرتروفی پاتولوژیک و عملکرد قلبی در رت های نر مبتلا به نارسایی مزمن کلیه است. پژوهش از نوع تجربی است و از طرح پست تست، مقایسه با گروه کنترل استفاده شد و در دانشگاه تهران و مرکز قلب تهران به انجام رسید. 30 موش صحرایی نر ویستار (7-8 هفته) به طور تصادفی به سه گروه تمرین، کنترل و شم تقسیم شده و 20 سر از طریق 5/6Nx جراحی شدند. پروتکل به صورت تمرینات شنا و 3 جلسه در هفته بود که به 30 دقیقه تا یک ساعت در انتهای پژوهش رسید. تجزیه و تحلیل داده ها بعد از تایید طبیعی بودن توزیع داده ها از طریق آزمون کلموگروف اسمیرنوف، از آزمون تحلیل واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی بونفرونی برای بررسی تفاوت بین گروهی استفاده شد (05/0 P >). تمرین شنا در میزان هایپرتروفی تغییر معنادار ایجاد نکرد، اما در عملکرد قلبی تفاوت معنا دار ایجاد شد. کلوتو، فسفر سرم و پاراتیرویید نیز تغییر معنادار داشت. FGF23 با تمرین شنا کاهش یافت، اما تغییرات معنادار نبود. وضعیت کلسیم و ویتامین D سرم بهبود یافت، اما معنادار نبود (05/0P>). تمرین شنا در بیماران کلیوی می تواند به وضعیت بهبود مشکلات قلبی- عروقی ایجادشده بر اثر عوارض بیماری تاثیر مثبت بگذارد.
    کلیدواژگان: بیماری کلیوی، پروتئین کلوتو، تمرین شنا، عملکرد قلبی، هایپرتروفی قلبی، FGF23
  • مهین حیاتی، جعفر زرگوشی، غلامرضا دبیری فر، محمدرضا یوسفی، مهناز امیدی* صفحات 127-137
    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر دوره های مختلف تمرینی بر شاخص آپوپتوز پپتوزدرهیپوکمپ رت های نر دیابتی شده با استرپتوزتوسین بود. بدین منظور 84 سر رت نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 28±281 گرم، به طور تصادفی در 4 گروه 21 تایی قرار داده شدند. آزمودنی ها در گروه های شاهد، تمرین، دیابت، دیابت و تمرین تقسیم شدند. از آزمون تحلیل واریانس دوراهه برای بررسی تفاوت بتا آمیلویید 42 استفاده شد.
    نتایج تحلیل واریانس دوراهه نشان داد که تفاوت معنا داری در بتا آمیلویید 42 در مراحل مختلف (4، 8 و12 هفته تمرین) وجود دارد (001/0 P =). مقایسه های چندگانه بونفرونی، مشخص کرد که میزان بتا آمیلویید 42 در همه مراحل تمرین (4 هفته (37/0 P =)، 8 هفته (001/0 P =) و 12 هفته (001/0 P =)) با همدیگر تفاوت معنا دار داشته است. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که در هر 3 زمان مختلف (4، 8 و 12 هفته) میزان بتا آمیلویید 42 در گروه کنترل و دیابت به ترتیب بیشتر از گروه های تمرین، دیابت و تمرین است و هرچه از ابتلا به دیابت، زمان بیشتری بگذرد (از 4 هفته به 8 و سپس 12 هفته)، میزان بتا آمیلویید 42 بیشتر می شود و انجام تمرین هوازی تداومی سبب کاهش میزان این متغیر می شود.
    کلیدواژگان: بتا آمیلویید 42، تمرین هوازی تداومی، دیابت ملیتوس، هیپوکمپ
  • عبدالرضا کاظمی*، بهروز وکیل زاده صفحات 159-170
    روش های ایمن و موثر برای افزایش حجم عضلانی و بهبود عملکرد ورزشی همواره موردنظر محققان بوده است. محققان شیوه ای از تمرینات را معرفی کرده اند که در آن، تمرینات مقاومتی همراه با محدودیت جریان خون انجام می گیرد. این روش از طریق ایجاد استرس متابولیک، تاثیر محرک تمرینی را بیشتر می کند. مایوکاین IL-15 و پروتیین فولیستاتین به عنوان عوامل رشدی و مرتبط با توده عضلانی شناخته شده اند. بنابراین هدف تحقیق، بررسی تاثیر تمرین مقاومتی با محدودیت جریان خون بر میزان IL-15 و فولیستاتین سرمی مردان جوان رزمی کار بود. جامعه آماری شامل مردان جوان رزمی کار باشگاه های شهر کرمان بود که براساس نمونه در دسترس، 20 داوطلب (میانگین سنی 3/2±25 سال، قد 1/5±176 سانتی متر و وزن 8/7±2/77 کیلوگرم) از آنها انتخاب شد و به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه های تحقیق شامل دو گروه تمرین مقاومتی با محدودیت جریان خون (10 نفر) و تمرین مقاومتی بدون محدودیت جریان خون (10 نفر) بودند. آزمودنی های تحقیق به مدت 4 هفته و هر هفته 3 جلسه برنامه تمرین مقاومتی با و بدون محدودیت جریان خون را انجام دادند. شدت تمرین در گروه با محدودیت جریان خون برابر 30% و در گروه بدون محدودیت جریان خون برابر 70% یک تکرار بیشینه بود. برای ایجاد محدودیت جریان خون از کاف فشار استفاده شد. در دو مرحله پیش و پس آزمون، غلظت سرمی فولیستاتین و IL-15 به روش الایزا اندازه گیری شد. طبیعی بودن توزیع داده ها و تجانس واریانس ها به ترتیب با استفاده از آزمون های شاپیرو-ویلک و لون انجام گرفت. به منظور تعیین معناداری تفاوت بین متغیرهای تحقیق از آزمون تحلیل کوواریانس یک طرفه در سطح معنا داری 05/0 P=استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که میزان IL-15 و فولیستاتین در گروه تمرین با محدودیت جریان خون نسبت به گروه تمرین بدون محدودیت جریان خون، افزایش معنا داری دارد (به ترتیب 001/0P= و 001/0P=). با توجه به این یافته ها می توان گفت که تمرین مقاومتی با محدودیت جریان خون نسبت به تمرین بدون محدودیت جریان خون، عامل موثری در افزایش عوامل هایپرتروفیک (IL-15 و فولیستاتین) است.
    کلیدواژگان: IL-15، تمرین مقاومتی، فولیستاتین، محدودیت جریان خون
  • سید میرشاد ماجدی، محمد حامی*، وحید شجاعی صفحات 171-182
    هدف از تحقیق حاضر طراحی مدل و تبیین الگوی بومی مدیریت باشگاه های فوتبال ایران است. تحقیق حاضر از منظر پارادایم از نوع تحقیقات تفسیری، رویکرد کیفی، استراتژی گرندد تیوری و تاکتیک تحلیل محتوای پنهان است. روش جمع آوری داده ها به شکل مصاحبه عمیق با 20 نفر از خبرگان و مدیران باشگاه های حرفه ای فوتبال ایران، مدیران منتخب باشگاه های لیگ برتر فوتبال، معاونان و مدیران (ستادی) وزارت ورزش و جوانان و متخصصان حوزه مدیریت ورزشی است. روش نمونه گیری به صورت غیر احتمالی و گلوله برفی است و مصاحبه ها تا جایی ادامه پیدا کرد که اشباع نظری در خصوص سوالات و اهداف تحقیق حاصل شد. فرمت داده ها به دو صورت صوت و متن بود و تجزیه وتحلیل داده ها توسط نرم افزار MAXQDA18 انجام گرفت. محقق پس از کدگذاری باز و فرایندی مصاحبه های انجام گرفته، به 30 مقوله بنیادی در خصوص ارایه الگو دست یافت. در این تحقیق مقوله های «امکانات سخت افزاری» و «بازاریابی» به منزله شرایط بستر، مقوله های «عوامل محیطی» و «فنی» به منزله شرایط مداخله گر، مقوله «عوامل انگیزشی» و «عوامل اقتصادی و اجتماعی» به عنوان شرایط علی و راهبردهای «عوامل مدیریتی» راه حل هایی برای استقرار الگوی بومی مدیریت باشگاه های فوتبال ایران هستند. امید است با استفاده صحیح و اجرای بهینه راهبردهای پیشنهادی در این الگو، شاهد رشد و توسعه روزافزون فوتبال کشور به عنوان ورزش اول کشور در مجامع و رویدادهای بین المللی باشیم.
    کلیدواژگان: الگوی بومی، پیامدها، راهبردها، شرایط بستر، شرایط علی، مدیریت باشگاه های فوتبال
  • محمد ملیانی، محمد فشی* صفحات 183-193
    آمادگی فوتبال نیازمند به کارگیری سیستم های انرژی هوازی و بی هوازی است که می تواند به وسیله توزیع شدت تمرین حاصل شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 4 هفته تمرین پلاریزه بر متغیرهای آمادگی هوازی و بی هوازی بازیکنان فوتبال بود.20 بازیکن فوتبال لیگ تهران براساس اکسیژن مصرفی بیشینه در قالب دو گروه تمرینات پلاریزه (10 نفر؛ 11/52 میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه) و تمرینات معمول آماده سازی هوازی فوتبال (10 نفر؛ 31/53 میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه) تقسیم شدند. آزمودنی ها پیش و پس از 4 هفته تمرینات پلاریزه (4 جلسه در هفته، 3 جلسه حجم بالا - شدت کم، 30 -45 دقیقه با 55 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه و یک جلسه تناوبی شدید 25 دقیقه بالای 90 درصد ضربان قلب بیشینه در هفته های دوم و چهارم یک جلسه 30 دقیقه ای با شدت 85 تا 90 درصد ضربان قلب بیشینه بین دو آستانه لاکتات) و معمولی فوتبال (4 جلسه در هفته، 2 جلسه تناوبی با شدت بالا، 1 جلسه آستانه لاکتات 20 تا 30 دقیقه، 85 تا 90 درصد ضربان قلب بیشینه و 1 جلسه تمرین با شدت پایین 55 تا 85 درصد ضربان) ارزیابی شدند. از آزمون تی مستقل پس از کم کردن نمره های پس آزمون از پیش آزمون برای مقایسه تاثیرات بین و تی وابسته برای بررسی تغییرات درون گروهی استفاده شد (05/0≥P). پس از 4 هفته تمرینات پلاریزه و معمولی، اکسیژن مصرفی بیشینه (001/0=P و 001/0=P) و ویژه فوتبال (001/0=P و 006/0=P) و اوج توان (001/0=P و 007/0=P) به طور معنادار نسبت به پیش آزمون افزایش و نسبت تبادل تنفسی کاهش یافت (02/0=P و 041/0=P). علاوه بر این، مدل تمرین پلاریزه به افزایش معنادار اکسیژن مصرفی بیشینه (001/0=P) و ویژه فوتبال (001/0=P) و اوج توان نسبت به مدل معمولی تمرینات فوتبال منجر شد (001/0=P). نتایج تحقیق نشان داد توزیع شدت تمرین بر اساس مدل پلاریزه می تواند در دوره های کوتاه مدت تمرین موثرتر از تمرینات معمول آماده سازی فوتبال در مرحله خارج از فصل مسابقات به منظور پیشرفت آمادگی هوازی و بی هوازی بازیکنان باشد.
    کلیدواژگان: توان بی هوازی، توان هوازی، شدت تمرین
  • اصغر حقیقی*، مسعود نادریان جهرمی، یونس محمدزاده، اصغر نیک سرشت صفحات 195-209
    فعالیت های ورزشی همان طورکه نشاط روحی و سلامت جسمی در پی دارد، ممکن است آسیب ها و حوادث ناگواری را نیز به دنبال داشته باشد. هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط بین توانمندی های علمی- تخصصی مدیران ورزشی با وقوع حوادث ورزشی و تعهدات بیمه ورزشکاران در استان فارس بود. پژوهش از نوع تحقیقات زمینه ای-پیمایشی بود که به صورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش تمامی مدیران و اعضای هیات های ورزشی با استعلام از ادارات ورزش و جوانان (N=2100) بودند که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و براساس جدول مورگان 330 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن به تایید 20 نفر از متخصصان رسید و پایایی آن به روش باز آزمون با ضریب 86/0 تایید شد. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از روش های آماری توصیفی و استنباطی و روش مدل معادلات ساختاری به کمک دو نرم افزار AMOS و SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد بین توانمندی های علمی-تخصصی مدیران ورزشی با کاهش آسیب های ورزشی و دیگر مولفه های پژوهش، ارتباط معناداری وجود دارد (05/0≥p)؛ اگرچه بیمه ورزشکاران و بیمه مسیولیت مدنی محیط های ورزشی الزام قانونی است. پیشنهاد می شود در انتصاب و به کارگیری مدیران و اعضای هیات های ورزشی به دانش فنی و توانمندی های علمی-تخصصی آنان به ویژه در حوزه بیمه و علم تمرین توجه جدی شود.
    کلیدواژگان: بیمه ورزشی، توانمندی علمی، حوادث ورزشی، مدیران ورزشی، هیات های ورزشی
  • جواد نعمتی*، افسانه امیدواری، محمد همتی نفر، فرشته افتخاری، طاهره طاهری زاده صفحات 211-222
    امروزه تمرینات عملکردی به عنوان روش تمرینی جدید برای ارتقای عملکرد ورزشکاران از جمله بازیکنان والیبال استفاده می شود. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر یک دوره تمرین عملکردی بر شاخص های مهارتی و جسمانی در دختران نوجوان والیبالیست بود. بدین منظور، از بین دختران والیبالیست 12تا 14 ساله منتخب شهر زرقان، 23 نفر به طور داوطلبانه و هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (10=n، 66/0±13 سال، 06/6±10/160 سانتی متر،2/11±25/56 کیلوگرم) و تجربی (13=n، 66/0±53/13، 8/6±46/163 سانتی متر و 07/10±32/59 کیلوگرم) تقسیم شدند. تمرینات با توجه به الگوی رشته والیبال به مدت 4 هفته و هر هفته 3 جلسه به مدت 2 ساعت با شدت پیشرونده انجام گرفت. متغیرهای وابسته پژوهش به صورت میدانی پیش از تمرینات و 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی اندازه گیری شدند. نتایج تحلیل کوواریانس گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل، نشان از بهبود معنا دار 41/16و93/4 درصدی به ترتیب در زمان اجرای آزمون تکرار تلاش و ارتفاع پرش در این آزمون (05/≥P)، کاهش معنا دار 61/20 درصدی زمان چابکی حرفه ای (05/≥P)، افزایش معنا دار 05/7 درصدی پرش ارتفاع و بهبود حس عمقی پای راست (40/90 درصدی) و پای چپ (04/93 درصدی) پس از یک ماه تمرین عملکردی داشت (05/≥P). به طور کلی با توجه به نتایج پژوهش حاضر، به نظر می رسد یک ماه تمرین عملکردی می تواند نقش بارزی در بهبود عوامل مهارتی و جسمانی دختران نوجوان والیبالیست داشته باشد.
    کلیدواژگان: آزمون تکرار تلاش، تمرینات عملکردی، حس عمقی، والیبال
|
  • Zohre Sabzi, Mahdi Shariati *, Reza Saboonchi Pages 9-27

    In its glorious 40-year history, the Islamic Republic of Iran has repeatedly challenged by the United States because of various political issues. In the meantime, Iran has been working with various tools to expand its soft power in the international community while strengthening its military capabilities. One of the important tools for enhancing this power is diplomacy through sport. Given the importance of the role of sport diplomacy in improving relations between Iran and Western countries, especially the United States, the present study tries to extract the components of Iranian diplomacy and explain the role of these factors to improve the relations between the two countries. Questionnaire items were identified using sport diplomacy, research literature and then dependent and independent variables were determined using structural-interpretive modeling. Spearman correlation test and structural equation modeling were used to investigate the relationships between variables. The results of correlation test showed that there was a significant and positive relationship between all variables of research. Variable religious currents had the greatest impact on cultural exchange. Cultural exchange had a positive and significant relationship with national peace and unity. Finally, a positive and significant relationship between peacebuilding and national unity and economic development has been confirmed.

    Keywords: Iran, Sport diplomacy, United States, Western Countries
  • Kambiz Niknam, Seyyed Abdolhamid Ahmadi *, Habib Honari, Mehrdad Moharramzadeh Pages 29-53

    The purpose of this study was to designing and explaining the model of influencing factors affecting on marketing management of sport tourism development in East Azarbaijan province. The present study is a mixed methodology that by conducting interviews with experts and conducting field studies, the more precise and substantiated identification of the components of the model of factors contributing to the development of tourism marketing among sports professionals, and along with it, the pattern of factors contributing to development Sports marketing was designed. The statistical population of the study consisted of managers, well-known experts, university professors and experts, and experts and tourism activists and sports management experts familiar with the subject matter of the research, officials and senior and middle managers of sports organizations (sport and affairs departments, physical education and sports sciences, Provincial Sports Board, Sports Tourism Committee of the province) and graduates of the master's degree and Ph.D. Students in Tourism and Sport Sciences Management in East Azarbaijan province. The sampling method was available in this study. A total of 235 questionnaires were gathered from among managers of sport management and analyzed by factor analysis and structural equation modeling for modeling and hypothesis testing.The results showed that according to the opinion of the three groups, the influential factors with a mean score of 2.07 were the only factors influencing the development of sport tourism marketing.From the viewpoint of the experts from the three groups, seven factors were identified as the factors contributing to the development of sport tourism marketing, which include the cultural factor with the factor of 61.542% (the main and most important factor), the environmental factor with the amount of11. 290%, the factor of competitive advantage is with the amount of 8.518%, the economic factor with the amount of 7.056%, the legal legal factor with the magnitude of 4.786%, the infrastructure factor with the amount of 4.064%, and the seventh factor, green tourism with a value of 2.743%. Finally, the factor load factors showed that due to the inappropriateness of validity of 6 items from the questionnaire, the mentioned items were excluded from the analysis of the final model. The main indexes of fitting to different models, all showed that the models have suitable fit and based on the relationships identified between the variables, the ultimate pattern of sport tourism marketing in East Azarbaijan was designed.

    Keywords: Tourism, Sport tourism, Marketing Management, Sports Tourism Marketing
  • Hamid Mohammadi Hosein Abady, Kkhosro Jalali *, Gholamreza Sharifi, Zohreh Mazaheri Tirani Pages 55-69
    Ischemia increases the production of reactive oxygen species and oxidative stress, which leads to cell damage directly by acting on membranes and proteins or indirectly by stimulating apoptotic pathways. One of the plants has antioxidant properties of grape seed extract that can reduce the production of free radicals. The aim of this study was to investigate the effect of concomitant use of grape seed extract coated with chitosan nanoparticles and one period of HIIT on the rate of cardiomyocyte apoptosis of the myocardial infarction model in rats. In this experimental study, 25 male Wistar rats who developed myocardial infarction by subcutaneous injection of isoprenaline(85mg/kg) were selected, Rats in this study were randomly divided into 5 groups:Control, Strok, Strok+Nano-Sup, Strok+AIT and Strok+Nano-Sup+AIT. AIT was performed with 7 intervals of each interval, including 4 minutes with intensity of 80 to 90% Vo2max and 3 minutes with intensity of 65 to 75% Vo2max. Data were analyzed using Shapiro-Wilk statistical tests, one-way analysis of variance and tokey post hoc test at α =0/05. The results showed that Casp9 and Casp3 in the myocardial induction group had a significant increase compared to the healthy control group (P = 0.001). compared with the myocardial infarction group, only the stroke + exercise + grape seed group showed a significant decrease in Casp3 and Casps9 and a significant increase in SOD values (P = 0.001). Therefore, it seems that HIIT and grape extract negatively regulate the inflammatory factor Casp3 and Casps9 of heart tissue can inhibit cardiac cell apoptosis after myocardial infarction and also reduce heart tissue damage.
    Keywords: Casp3, Casps9, grape seed extract, HIIT, Myocardial Infarction
  • Elahe Ebrahimi Dinani, Maryam Mokhtari Dinani *, Abbas Rezaei Pandari Pages 56-70

    The purpose of this study was to identify and rate the effective factors in sport entrepreneurship in the municipality of Tehran with DEMATEL approach. This study was an applied survey. The statistical population consisted all experts and successful sports entrepreneurs in Tehran municipality and statistical sample was selected with purposeful sampling. A researcher-made questionnaire that was designed according to the literature was distributed between 32 people. Then, 17 factors were identified as effective factors that were used to prepare the DEMATEL questionnaire. By analyzing data with the DEMATEL approach, rates and relationship between factors were determined. The results showed Factor O (specialization of the organization) was the most influential factor in the total system. Also, due to the positive and significant relationship between "talented and technical manpower" and other identified factors, it is suggested that sport organizations and entrepreneurs pay more attention to individuals’ abilities in the employment process.

    Keywords: DEMATEL approach, specialization, Sports Entrepreneurship, Tehran Municipality
  • Abdolhossein Ebrahimi *, Amin Khatibi, Abdulrahman Mehdi Pour, Hossein Marashian Pages 71-87

    The purpose of this study is to present a model of effective factors in the export expansion of sporting goods. This research falls into the category of applied research and is a descriptive-scrolling survey in terms of collecting data. In this study, a qualitative-quantitative approach has been used to identify and establish the relevant model; so that in qualitative method, the depth of interview and in quantitative method, the researcher-made questionnaire were used. The statistical population of the study included the sports-economic elite. Because of the unknown volume of the community, 384 people were selected randomly and purposefully in the statistical sample of research. The formal validity was approved by sixteen sports management professors. The combined reliability value, divergent and convergent validity of the questionnaire were optimally estimated. The analysis of the results was done using structural equations with PLC software. The results showed that the determination coefficient for the structure of the development of sporting goods export is 0.542, which confirms the model fit. Also, internal factors with a coefficient of 0.576 and exogenous factors with a coefficient of 0.193 affect the export expansion of sporting goods. In general, according to the research findings, the development and evolution of the export industry of sporting goods in the country is the result of proper management of the internal factors, the export market and the regulation of trade relations with other countries.

    Keywords: Economic Development, export development, Sporting goods, Trading
  • Mahnaz Moradikamareh *, Mehrzad Hamidi, Majid Jalali Farahani, Seyed Nasrolah Sadjadi Pages 89-103

    The aim of this research was designing a model of sports participation motivation of women based on three-part pattern. The research method is descriptive - correlation type. The statistical population consisted of experts in the field of women’s public sports (Such as managers, coaches, teachers and others). The statistical sample was selected based on the sampling method of Smart Plus software (19 * 20 = 380) and was selected using purposeful and accessible method. The research instrument was a researcher-made questionnaire based on a 5-point Likert scale (37 questions). Content validity of the questionnaires was evaluated by 7 sports management professors and 7 sports managers. Furthermore, reliability and structure validity was confirmed based on the output of Smart Play software. The results showed that ground factors had a positive and significant effect on the structural factors, behavioral factors and the motivation of sport activity. Also, the effect of structural factors on behavioral factors and sport activity motivation was significant. Behavioral factors had a positive and significant effect on sport activity motivation. According to the results of this study, the motivation of sports participation in women is ultimately through behavioral factors. Therefore, it is imperative to make sure that women’s sports participation development measures are operationalized on the basis of individual-level components.

    Keywords: women’s sports, sport motivation, structural factors, behavioral factors, Environmental Factors
  • Sajad Mansoury, Esfandiar Khosravizadeh *, Zeinab Mondalizadeh Pages 105-118

    The purpose of this study was to investigate the effect of knowledge management and strategic orientation on organizational performance of sports organizations in Lorestan province. The research was a descriptive – correlational that was carried out by survey method. The statistical population included all managers and staffs of sport and youth offices, sport boards and sport club’s of the province (227 people), which all of them were selected as a sample. Hemmati Knowledge Management Standard Questionnaire (2010), Ahmadian's Strategic Orientation (1392), and Hersey's and Gould Smith's Organizational Performance (1980) were used to collect data. Content validity of these tools was confirmed by the university professors and their reliability was calculated by Cronbach's alpha coefficient. The data was analized using structural equation modeling test in the SPSS version 22 and LISREL 8/8. The results showed that there was a significant relationship between knowledge management and strategic direction with organizational performance in sport organizations. Also, knowledge management with coefficient equal 0.17 and 0.68 have a significant effecct on organizational performance, and strategic direction with coefficient equal 0.81 has a significant effect on organizational performance. Hence, it can be said that strategic orientation plays a mediator role between knowledge management and organizational performance.

    Keywords: Knowledge Management, organizational performance, Sport Organization, Strategic Orientation
  • Zahra Shahsavari, Rahman Soori *, Shahram Rabbani, Siroos Choubine, Sina Rokhsati Pages 119-129
    The purpose of this study was to determine the effect of swimming training on pathological cardiac hypertrophy, cardiac function, FGF23 and &Klotho of male rats CKD. In this study, 30 male Wistar rats (7-8 week) were randomly divided into three groups: training, control, and sham. The renal disease model was induced in rats by a 5/6 nephrectomy (5/6-NX) procedure. The exercise protocol was administered incrementally, 2 sessions per week for eight weeks. Activities included warm-up and resistance training. Resistance training was a ladder exercise with 3 sets and 6 repetitions with percentages of body weight. One-way ANOVA and Bonferroni statistical methods were used for data analysis. Significance level was considered P <0.05. The results showed that swimming exercise reduced FGF23 and pathological cardiac hypertrophy but the results were not significant.  Plasma levels of Klotho and cardiac function were significantly increased in the training group compared with the control group. Exercise training significantly decreased serum phosphorus and serum parathormon in the Train group. Serum calcium and vitamin D status were improved but were not significant. Overall, the results showed that swimming exercise can have a significant effect on cardiac function and cardiovascular disease indices in chronic Kidney disease.
    Keywords: Chronic KidneyDisease, Cardiac function, FGF23, Klotho protein, cardiac hypertrophy, Swimming exercise
  • Mahin Hayati, Jafar Zarghoshi, Gholamreza Dabirifar, Mohamadreza Yousefi, Mahnaz Omidi * Pages 127-137
    The aim of the present study was to investigate the effect of different training periods on beta-amyloid 42 index in the hippocampus of streptozotocin-induced diabetic male rats. For this purpose, 84 male Wistar rats weighing 281± 28 g were randomly divided into 4 groups of 21. Subjects were divided into control, exercise, diabetes, diabetes and exercise groups. Simple variance analysis and repeated measures analysis of variance were used to investigate the changes of beta-amyloid 42. The results of analysis of variance in repeated measures showed that there was a significant difference in beta-amyloid 42 at different stages (8, 4 and 12 weeks of training) (P = 0.001). Multiple Bonferroni comparisons revealed that the levels of beta-amyloid 42 were significantly different during all stages of exercise (4 weeks (P = 0.37), 8 weeks (P = 0.001) and 12 weeks (P = 0.001)).In general, it can be concluded that in all 3 different times (4, 8 and 12 weeks) the amount of beta-amyloid 42 in the control and diabetes groups was higher than the exercise, diabetes and exercise groups, respectively. In diabetes, over time (from 4 weeks to 8 and then 12 weeks) the amount of beta-amyloid 42 increases and continuous aerobic training reduces this variable.
    Keywords: Beta Amyloid 42, Continuous aerobic exercise, Diabetes Mellitus, Hippocampus
  • Abdolreza Kazemi *, Behroz Vakilzadeh Pages 159-170
    Safe and effective methods for increasing muscle mass and improving exercise performance have always been sought by researchers. Researchers have introduced a method of exercise training in which resistance exercises are performed with blood flow restriction. This method increases the effect of exercise stimulus through the creation of metabolic stress. IL-15 and Folestatin are known to be growth factors and related to muscle mass. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of resistance training with blood flow restriction on the serum levels of IL-15 and Folestatin in young combat men. The research groups consisted of two groups: resistance training with blood flow restriction (10 subjects) and resistance training without blood flow restriction (10 subjects). The subjects completed a four-week resistance training program with or without blood flow restriction. Blood pressure cuff was used to create a blood flow restriction. In both pre and posttest phases, serum levels of Folestatin and IL-15 were measured by ELISA method. To determine the significance of the difference between the variables, one-way covariance analysis was used at the significance level of 0/05. The results showed that IL-15 and Folestatin levels increased significantly in the exercise group with blood flow restriction compared to the exercise group without blood flow restriction (P = 0.001, P = 0.001, respectively). According to these findings, it can be concluded that resistance training with blood flow restriction compared to exercise without blood flow restriction is an effective factor in increasing hypertrophic factors and also improving muscle performance.
    Keywords: IL-15, Folestatin, resistance training, BFR
  • Sayed Mirshad Majedi, Mohammad Hami *, Vahid Shojaei Pages 171-182
    The purpose of this study was to design and present a domestic model for the management of Iranian football clubs. The present study has a qualitative research design, which is based on Grounded Theory and hidden content analysis. Data collection was done through in-debt interviews with 20 high-ranked authorities in Iran Football Federation, Ministry of Sports and Youth and managers of professional football clubs in Iran. Sampling method was non-random through snow ball sampling. Interviews were as long as the theoretical satisfaction was acquired in line with the research goals and questions. Data were categorized in two forms of audio and transcripts and analyzed in MAXQDA18. The data were codified by the researcher and 30 categories were formed. Based on the results, “hardware facilities” and “marketing” were recognized as preparatory conditions, “environmental conditions” and “technical conditions” as intervening variables, and “motivational factors” and “economic and social factors” as affective factors and strategies of “administrative factors” were identified to stablish the domestic model of managing football clubs in Iran. The implications of this model could be beneficial for the growth and development of football clubs management
    Keywords: Domestic model, football clubs management, Affective Factors, preparatory conditions, Strategies, and consequences
  • Mohamad Malyani, Mohamad Fashi * Pages 183-193
    Soccer preparation requires the use of aerobic and anaerobic energy systems, which can be achieved by the intensity distribution of training. This study aimed to evaluate the effect of 4 weeks of polarizing training on aerobic and anaerobic fitness variables in soccer players. 20 soccer players in Tehran soccer league were divided into polarized (n=10; 52.11 ml/kg/min) and usual soccer training (n=10; 53.31 ml/kg/min) groups based on maximum oxygen consumption. Subjects were evaluated before and after four weeks of polarize (four-session consisting of three sessions of high volume -low-intensity training followed by a high-intensity interval training session) and usual soccer training (Four sessions per week including two sessions of high-intensity interval training, one session of lactate threshold training and one session of low-intensity training) to measure maximal oxygen consumption and soccer-specific, mean and peak power and respiratory exchange ratio. Maximum oxygen consumption, peak power, soccer-specific Maximum oxygen consumption and respiratory exchange ratio were significantly increased after four weeks of polarized and usual soccer training (P<0.05). Also, the polarized training model resulted in a significant increase in maximal oxygen consumption, peak power, and specific soccer maximal oxygen consumption compared to the usual soccer training model (P≤0.01). The results showed that the distribution of training intensity based on the polarized model can be more effective in short term than the usual soccer training in off-season preparations.
    Keywords: aerobic power, anaerobic power, training intensity
  • Asghar Haghighi *, Masoud Naderian Jahromi, Younes Mohamedzadeh, Asghar Nikseresht Pages 195-209
    Although sports activities lead to mental and physical health, they can also lead to a variety of injuries and accidents. The aim of this study was to investigate the relationship between professional and scientific skills of sports managers and the occurrence of sports accidents and insurance obligations of athletes in Fars province. The research was a field-study. The statistical population of the study was all managers and members of sports boards with inquiries from sports and youth departments (N = 2100) who were selected as a sample by stratified random sampling method and based on Morgan table 330 people. The data collection tool was a researcher-made questionnaire which its validity was confirmed by 20 experts and its reliability was confirmed by the retesting method with a coefficient of 0.86. To analyze the information from descriptive and inferential statistical methods and structural equation model AMOS and SPSS software were used. The results showed that there is a significant relationship between scientific-professional capabilities of sports managers by reducing sports injuries and other research components (p≤0.05). However, athletes' insurance and sports liability insurance are legal requirements. It is suggested to pay serious attention to the technical knowledge and their scientific-professional skills, especially in the field of insurance and the science of practice, in appointing and employing managers and members of sports boards.
    Keywords: Sports Insurance, Scientific Skills, Sports Accidents, Sports managers, Sports Boards
  • Javad Nemati *, Afsane Omidvari, Mohammad Hemmatinafar, Freshteh Eftehkary, Tahereh Taherizadeh Pages 211-222
    Nowadays, functional training is used as a novel method for athletes, especially volleyball players. As a result, the aim of this study was to investigate the effect of a period of functional training on skills and physical fitness of teenage female volleyball players. To do this, twenty-three 12-14-year-old girls were voluntarily selected to participate in the study. The participants were divided into two control (n = 10) (13 ± 0.66, 160/10±6/06cm, 56/25±11/2kg) and experimental groups (n = 13) (13/53 ± 0.66, 163/46±6/8cm and 59/32 ± 10/07kg). The exercises were done in this order: four weeks, three sessions, two hours progressively. The variables included  RET test, a specialized test of volleyball, professional agility, run-up jump, and proprioception, measured according to the determined protocol before the exercises and after the final training session .The results of co-variance analysis for exercise group (in comparison with the control group) indicated the significant improvement of RET (16.41% and 4.93%) (P≤0/05), significant decrease of professional agility (20.61%) (P≤0/05), significant increase of high jump (7.05%) and proprioception (90.40% in the right leg and 93.04% in the left leg) (P≤0/05) after a month of functional exercises. Overall, the current study revealed that doing functional training for a month can be a vital factor in improving skill and physical fitness in teenage female volleyball players.
    Keywords: RET, Functional Training, Proprioception, volleyball