فهرست مطالب

توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی - پیاپی 63 (بهار 1401)

مجله توسعه مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی
پیاپی 63 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا سپهوند، فریبرز فتحی چگنی*، حسین عظیمی صفحات 1-26
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر، به بررسی رابطه رهبری مثبت گرا و افشاگری در سازمان، با نقش میانجی ارعاب روان شناختی کارکنان در دانشگاه لرستان، می پردازد. این پژوهش، از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش و ماهیت، توصیفی-پیمایشی است.

    روش

    جامعه آماری پژوهش، 440 نفر از کارکنان دانشگاه لرستان بوده که بر اساس جدول مورگان، از میان آن ها نمونه ای به حجم 205 نفر، به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه بود که روایی و پایایی آن به وسیله آزمون های آماری مناسب، مورد تایید قرار گرفت. هم چنین برای تجزیه وتحلیل داده ها، از الگوسازی معادله های ساختاری و نرم افزارSmart Pls  استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش، نشان می دهد که رهبری مثبت گرا، رابطه منفی و معناداری با ارعاب روان شناختی و رابطه مثبت و معناداری با افشاگری کارکنان دارد. ارعاب روان شناختی نیز، رابطه منفی و معناداری با افشاگری کارکنان داشت. هم چنین این متغیر، دارای نقش میانجی، در رابطه رهبری مثبت گرا و افشاگری کارکنان بود.

    نتایج

    نتایج پژوهش، حاکی از آن است که رهبران مثبت گرا، با اعمال و رفتار خود، نقش مهمی در بیدارکردن وجدان کاری، صدای سازمانی و القای حس اعتماد و امنیت روان شناختی به کارکنان دارند و باعث می شوند آن ها بدون ترس از عواقب افشاگری، تخلف ها و انحراف های سازمانی را گزارش دهند.

    کلیدواژگان: رهبری، رهبری مثبتگرا، ارعاب روانشناختی، افشاگری
  • رضا علیرحم زاده، ناصر میرسپاسی*، کرم الله دانش فرد صفحات 27-58

    امروزه، سکوت کارکنان یکی از پدیده های رایج در سازمان های دولتی است که مانع بهره مندی از نظرات و دیدگاه های کارکنان ‏می شود. هدف تحقیق، طراحی الگوی راهبردی شکست سکوت سازمانی با رویکرد توانمندسازی برپایه سند سیاستی توسعه ‏منابع انسانی در صنعت‎ ‎نفت‎ ‎است.‏‎ ‎تحقیق از نظر هدف توسعه ای-کاربردی و در زمره تحقیقات آمیخته است. در مرحله کیفی، ‏از روش تحلیل تم استفاده شد که مشارکت کنندگان شامل 37 نفر از خبرگان دانشگاهی و اجرایی بودند که با آن ها مصاحبه ‏نیمه ساختاریافته به عمل آمد. یافته ها نشان داد که 6 نوع سکوت شامل سکوت محافظه کارانه، معترضانه، نوع دوستانه، ‏منفعت طلبانه، ناامیدانه و منفعلانه در سازمان های دولتی وجود دارد که انواع سکوت با ابعاد سند سیاستی توسعه منابع ‏انسانی تطبیق داده شدند. همچنین، 6 دسته راهبرد با رویکرد توانمندسازی برای شکست انواع سکوت سازمانی ارایه شدند. در ‏مرحله کمی، به منظور اعتبارسنجی الگوی تحقیق، از روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار ‏smartPLS‏ استفاده ‏گردید. بدین منظور، از 185 نفر از مدیران و متخصصان مدیریت منابع انسانی در شرکت ملی نفت ایران با پرسشنامه ‏نظرخواهی به عمل آمد و یافته ها نشان داد مدل مورد تایید است. نتایج نشان داد سکوت در سازمان های دولتی پدیده ای ‏چندوجهی و پیچیده است و برای شکست آن راهبردهای مبتنی بر توانمندسازی کارکنان اثربخشی دارد.‏

    کلیدواژگان: شکست سکوت سازمانی، توانمندسازی، سند سیاستی توسعه منابع انسانی، شرکت ملی نفت ایران
  • زهرا زینی وند، صید مهدی ویسه *، حیدر عباس پور صفحات 59-86
    زمینه و هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ترس از کرونا بر طفره روی اجتماعی با نقش میانجی ویژگی های شغلی کارکنان سازمان های دولتی دره شهر است. نوع پژوهش، از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی- هم بستگی است.

    روش

    جامعه آماری، شامل 863 نفر از کارکنان سازمان های دولتی دره شهر بود که از طریق قاعده کوکران، 266 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه های طفره روی اجتماعی جورج (1992)، پرسش نامه ویژگی های شغلی هاکم و اولدهام (1976) و پرسش نامه اضطراب بیماری کرونا علی پور و همکاران (1398) است. تحلیل الگوی ساختاری و آزمون فرضیه ها از طریق الگوسازی معادل های ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS و LISREL انجام شد.

    یافته ها

    آزمون فرضیه های پژوهش، نشان داد که بین ترس از کرونا و طفره روی اجتماعی، طفره روی اجتماعی و ویژگی های شغلی و هم چنین ترس از کرونا و ویژگی های شغلی، رابطه معناداری در سطح اطمینان 95 درصد وجود دارد. با توجه به تحلیل داده ها بین متغیرهای ترس از کرونا با طفره روی اجتماعی و ویژگی های شغلی، رابطه معناداری وجود دارد. هم چنین مشخص شد که در سطح اطمینان 95 درصد، متغیر ترس از کرونا با میانجی گری ویژگی های شغلی بر طفره روی اجتماعی کارکنان، تاثیر معناداری دارد.

    نتایج

    نتایج این مطالعه، نشان می دهد که با کنترل ترس از کرونا در کارکنان، می توان میزان طفره روی اجتماعی آن ها را کاهش داد؛ که در این میان، توجه به ویژگی های شغلی، می تواند بر شدت آن، تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: طفره روی اجتماعی، ترس از کرونا، ویژگی های شغلی
  • محسن ترابی *، محمدرضا فتحی صفحات 87-108
    زمینه و هدف

    در این مقاله، پژوهش های چهار نشریه حوزه مدیریت منابع انسانی ناجا از حیث روش شناسی، مورد بررسی قرار گرفتند. این پژوهش، از نظر هدف، کاربردی بوده و ابزار گردآوری داده ها مطالعه اسنادی است.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش، تمامی مقاله های فصل نامه های توسعه مدیریت و پشتیبانی ناجا، نظارت و بازرسی، مدیریت منابع در نیروی انتظامی و منابع انسانی ناجا است که بین دوره های 1393 تا 1399 انجام گرفته اند. در این پژوهش، همه عناصر جامعه، به صورت سرشماری بررسی شده اند. تعداد 739 مقاله از دید 9 چهارچوب فکری، مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته ها نشان دادند که بیش ترین مقاله ها، توسط اساتید و دانشجویان با مدرک مدیریت دولتی، چاپ شده اند و به لحاظ وابستگی نویسنده مسیول، به ترتیب دانشگاه علوم انتظامی امین و دانشگاه آزاد اسلامی، بیش ترین مقاله ها را به خود اختصاص داده اند. موضوع محوری بیش تر مقاله ها، ارزیابی عملکرد، توانمندسازی کارکنان و مدیریت اسلامی بوده است.

    نتایج

    بر اساس نتایج پژوهش، بیش تر پژوهش ها به صورت توصیفی-کاربردی و دارای رویکرد کمی بوده اند. روش تحلیل بیش تر مقاله های مورد بررسی، معادله های ساختاری و سپس هم بستگی و روش گرده آوری داده ها بیش تر از طریق پرسش نامه بوده است.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، مجله های مدیریت منابع انسانی ناجا، پژوهشهای مدیریت منابع انسانی، روش شناسی
  • رضا وریج کاظمی، تورج مجیبی*، علی مهدی زاده، امید پوربحری، مجید جهانگیرفرد صفحات 109-130
    زمینه و هدف

    حاکمیت قانون، یکی از مباحثی است که بیش ترین توجه سیاست مداران و دیگر اندیشمندان در زمینه های مدیریت و سیاست را به خود جلب کرده است. امروزه، این ادعا به ادعایی قابل قبول تبدیل شده است که تا وقتی حاکمیت قانون در یک کشور، مستقر نشده و مورد توجه زمام داران قرار نگرفته است، آن نظام، نظامی سیاسی، به معنای امروزی محسوب نمی شود. از این روست که امروزه، آغاز هر سخنی راجع به مردم سالاری و نهادهای مردم سالارانه، حاکمیت قانون است. هدف پژوهش حاضر، ارایه چارچوبی نو از حاکمیت قانون در بخش عمومی ایران است.

    روش

    با 15 نفر از خبرگان دانشگاهی و مدیران سازمانی، با استفاده از روش قضاوتی هدفمند، مصاحبه عمیق صورت گرفته و در نهایت، به کمک نرم افزار مکس کیودا و با استفاده از روش تحلیل محتوا داده های گردآوری شده، تحلیل شد.

    یافته ها

    144 شناسه باز، 26 شناسه محوری و 6 مولفه جدید در حوزه حاکمیت قانون از قبیل آزادی های سیاسی، آزادی های مدنی و اجتماعی، حقوق اقتصادی، حقوق رفاهی، حقوق اداری و اجرایی و آزادی های قضایی، شناسایی شده اند.

    نتایج

    نتایج به دست آمده، می تواند به سیاست گزاران بخش عمومی و مدیران دستگاه های اجرایی و قضایی، در برقراری اصل حاکمیت قانون، کمک کند.

    کلیدواژگان: حاکمیت قانون، برداشت شکلی، برداشت ماهوی، روش کیفی، تحلیل محتوا
  • مجتبی رحمانی گل افشانی، لعیا الفت*، مقصود امیری، سروش قاضی نوری صفحات 131-160
    زمینه و هدف

    در این پژوهش، با هدف بهبود عملکرد پایداری سازمان، ترکیب های مختلف راهبردهای زنجیره تامین و کسب و کار شرکت های حوزه صنایع غذایی ایران، با استفاده از نظریه پیکربندی و رویکرد استقرایی، مورد بررسی قرار می گیرند. این پژوهش، از نظر هدف، اکتشافی، بر اساس نتیجه، در حوزه پژوهش های بنیادی و از نظر ماهیت و روش نیز، توصیفی- هم بستگی است.

    روش

    نمونه گیری، به صورت تصادفی از میان شرکت های تولیدکننده صنایع غذایی، انجام شد و پرسش نامه ای تنظیم و پس از بررسی انواع روایی سازه، تشخیصی و همگرا و پایایی ترکیبی، توزیع شد. در تحلیل داده ها برای خوشه بندی، از یک فرآیند هوشمند فراابتکاری تکامل تفاضلی استفاده و برای شناسایی ویژگی های خوشه و ایجاد پیکره های مختص آن، از تحلیل واریانس و آزمون های گروه بندی جوامع توکی، استفاده شده است.

    یافته ها

    3 گروه مختلف، با ترکیب های راهبرد زنجیره تامین و کسب و کار متفاوت، شناسایی شده اند. ترکیب اول، راهبرد پاسخ گویی زنجیره تامین و راهبرد پیشرو کسب و کار ، ترکیب دوم، راهبرد ناب زنجیره تامین و راهبرد تحلیل گر کسب و کار و ترکیب سوم، شامل راهبرد تاب آور زنجیره تامین و راهبرد واکنشی کسب و کار است.

    نتایج

    ترکیب اول، منجر به عملکرد پایداری مناسب تری نسبت به سایر ترکیب ها در شرکت های حوزه صنایع غذایی ایران، شده است.

    کلیدواژگان: پیکربندی، راهبردهای زنجیره تامین، راهبردهای کسب و کار، عملکرد پایداری، فرآیند تکامل تفاضلی
  • حمیدرضا عبدلی، معصومه آزموده*، سید محمود طباطبائی، مهران صمدی صفحات 161-188
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر، با هدف طراحی دستورالعمل مداخله ای-حمایتی و تاثیر آن بر تاب آوری و سوادرسانه ای در کارکنان دانشگاه علوم انتظامی امین، انجام شد. این پژوهش، از نظر هدف، کاربردی و در گروه طرح های شبه آزمایشی با گروه گواه و آزمایش است.

    روش

    نمونه این پژوهش، 40 نفر از کارکنان دانشگاه علوم انتظامی امین بودند که به شیوه غیراحتمالی در دسترس، پس از اجرای آزمون های سواد رسانه ای و تاب آوری، گزینش و در دو گروه آزمون و کنترل، تقسیم شدند. ابزار گردآوری، مقیاس تاب آوری کانر- دیویدسون (2003) و سواد رسانه ای فلسفی (1393) بود. دستورالعمل طراحی شده، شامل کارگا ه های گروهی، به مدت ده جلسه و به صورت 2 جلسه در هفته، در پنج هفته متوالی بود که تنها برای گروه آزمون اجرا شد. برای آزمون اثربخشی دستورالعمل، از تحلیل کوواریانس و نرم افزارSPSS  نسخه 26 بهره گیری شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج، میانگین نمره های تاب آوری و سواد رسانه ای در گروه آزمایش، افزایش داشت و فرضیه های پژوهش مبنی بر اثرگذاری طراحی دستورالعمل مداخله ای-حمایتی، با احتمال 95 درصد تایید شد. 

    نتایج

    نظر به تاثیر معنادار طراحی دستورالعمل مداخله ای-حمایتی، بهره گیری از آن به منظور ارتقای تاب آوری و سواد رسانه ای کاربران، توصیه می شود.

    کلیدواژگان: پرتاب میان گرگها، تاب آوری، سواد رسانه ای، طوفان رسانه ای
  • بهنام مدبری، حبیب هنری*، علی محمد صفانیا صفحات 189-222
    زمینه و هدف

    هدف از این پژوهش، اولویت بندی عوامل موثر بر توسعه ورزش دفاع شخصی، در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است.

    روش

    این پژوهش، از نظر هدف، کاربردی، از نظر روش، آمیخته اکتشافی و از نظر نوع داده، یک پژوهش کیفی- کمی است. جامعه و نمونه آماری در بخش کیفی، شامل خبرگان و پیشکسوتان ورزش های رزمی، به صورت نمونه گیری هدفمند است. در بخش کمی، جامعه آماری پژوهش،  شامل مدیران تربیت بدنی و هم چنین اساتید و مربیان ورزش های رزمی و دفاع شخصی نیروی انتظامی به تعداد 1800 نفر بود که با استفاده از جدول مورگان، تعداد 317 به عنوان حجم نمونه با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای در انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها در بخش کیفی، مصاحبه نیمه ساختاریافته و در مرحله کمی، پرسش نامه پژوهش گرساخته است. برای روایی پرسش نامه، از روایی صوری و سازه و برای پایایی، از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی (76/0=α) و (77/0=CR) استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون تی تک نمونه ای، تحلیل عاملی تاییدی و الگوسازی معادله های ساختاری با استفاده از نرم افزارهای اس پی اس و پی ال اس انجام شد.

    یافته ها

    در اولویت بندی عوامل اثرگذار توسعه ورزش دفاع شخصی در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، با بررسی ضرایب مسیر، عوامل مدیریتی 782/0، آموزشی 762/0، اقتصادی 697/0، زیرساخت و دست مایه ها 647/0، فردی 641/0، انسانی 623/0، فرهنگی 610/0، ساختاری 543/0، پژوهشی 526/0 و روابط عمومی و اطلاع رسانی 416/0 به ترتیب، نقش موثری بر توسعه ورزش دفاع شخصی در نیروی انتظامی دارند.

    نتایج

    بر اساس یافته های این پژوهش، با برنامه ریزی و تمرکز بر عوامل تاثیرگذار بر توسعه ورزش دفاع شخصی در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، می توان شرایطی ایجاد کرد تا با مشارکت فعال کارکنان، نسبت به نهادینه کردن یادگیری مهارت دفاع شخصی، اقدام شود.

    کلیدواژگان: وسعه، دفاع شخصی، نیروی انتظامی
|
  • Reza Sepahvand, Fariborz Fathi Chegeni *, Hosein Azimi Pages 1-26

    The aim of this study was to investigate the relationship between positive leadership and Whistleblowing in the organization with the mediating role of psychological intimidation of employees in Lorestan University. The research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of method and nature. The statistical population of the study was 440 employees of Lorestan University. Based on Morgan's table, a sample of 205 people was selected by stratified random sampling. The data collection tool was a questionnaire whose validity and reliability were confirmed by appropriate statistical tests. For data analysis, structural equations modeling and Smart PLS software have been used. The findings show that positive leadership has a negative and significant relationship with psychological intimidation and a positive and significant relationship with employee Whistleblowing. Psychological intimidation also had a negative and significant relationship with employee Whistleblowing. This variable also had a mediating role in the relationship between positive leadership and employee Whistleblowing. The results show that positive leaders with their actions and behavior have an important role in awakening work conscience, organizational voice and instilling a sense of trust and psychological security in employees and make them to reportviolations and deviations of organizational without fear of the consequences of Whistleblowing.

    Keywords: Leadership, Positive Leadership, Psychological Intimidation, Whistleblowing
  • Reza Alirahmzadeh, Naser Mirsepassi *, Karamallah Daneshfard Pages 27-58
    Background and objective

    Today, employee silence is one of the common phenomena in government organizations that prevents the benefit of employees' views and opinions. The purpose of this study is to design a strategic model for the failure of organizational silence, with an empowerment approach based on the human resource development policy document in the oil industry. This research is developmental in terms of purpose and is among the mixed researches.

    Method

    In the qualitative stage, the theme analysis method was used; Participants included 37 academic and executive experts who were interviewed in a semi-structured manner. The findings showed that there are six types of silence in government organizations, including conservative, protesting, altruistic, utilitarian, hopeless, and passive. The types of silence were adapted to the dimensions of the HRD policy document. Also, 6 sets of strategies with empowerment approach were presented to break all kinds of organizational silence. In a quantitative step, in order to validate the research model, the structural equation modeling method and smart PLS software were used. For this purpose, 185 managers and human resource management specialists in the National Iranian Oil Company were interviewed with a questionnaire.

    Findings

    The findings of the study showed that there are 6 types of silence, including conservative, protesting, altruistic, utilitarian, utilitarian, hopeless and passive, in government organizations.

    Results

    The results showed that silence in government organizations is a multifaceted and complex phenomenon and to defeat it, strategies based on employee empowerment are effective.

    Keywords: Breaking organizational silence, empowerment, human resource development policy document, National Iranian Oil Company
  • Zahra Zeinivand, Sayed Mahdi Veiseh *, Heidar Abbas Pour Pages 59-86
    Background and objective

    The aim of this study was to investigate the effect of fear of corona on social evasion with the mediating role of job characteristics of employees of government organizations in the city. The type of research is applied in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of method.

    Method

    The statistical population consisted of 863 employees of government organizations in the city that 266 people were selected as a sample through the Cochran's rule. Data collection tools include the George (1992) Social Avoidance Questionnaire, the Hack and Oldham Occupational Characteristics Questionnaire (1976), and the Corona Alipour et al.'s (2015) Anxiety Inventory. Structural pattern analysis and hypothesis testing were performed by structural equation modeling using SPSS and LISREL software.

    Findings

    The test of research hypotheses showed that there is a relationship between fear of corona and social evasion, social evasion and job characteristics as well as fear of corona and job characteristics. There is significance at the 95% confidence level. According to the data analysis, there is a significant relationship between the variables of fear of Corona with social dodging and job characteristics. It was also found that at the 95% confidence level, the variable of fear of Corona has a significant effect on employees' social avoidance through the mediation of job characteristics.

    Results

    The results of this study show that by controlling Corona fear in employees, their social avoidance can be reduced; In the meantime, paying attention to job characteristics can affect its intensity.

    Keywords: Social dodging, fear of coronation, Job characteristics
  • Mohsen Torabi *, Mohammad Reza Fathi Pages 87-108
    Background and objective

    In this article, the researches of four publications in the field of Iran Police human resource management were examined in terms of methodology. This research is applied in terms of purpose and the data collection tool is a documentary study.

    Method

    The statistical population of this research is all the articles in Iran Police Management and Support Development Quarterly, Supervision and Inspection, Iran Police Resource Management and Human Resources Management, which were conducted between 2014 and 2016. In this study, all elements of society have been studied by census. 739 articles were examined from the perspective of 9 intellectual frameworks.

    Findings

    The results showed that most of the articles were published by professors and students with public administration degrees and in terms of affiliation of the responsible author, Amin University of Law Enforcement Sciences and Islamic Azad University had the most articles, respectively. The central theme of most of the articles was performance appraisal, staff empowerment and Islamic management.

    Results

    Based on the research results, most of the researches have been descriptive-applied and have a quantitative approach. The method of further analysis of the studied articles was structural equations and then correlation and the method of data collection was more through questionnaires.

    Keywords: Content analysis, Iran Police human resource management journals, human resource management research, methodology
  • Reza Verij Kazemi, Tourag Mojibi *, Ali Zahdizadeh, Omid Pourbahri, Majid Jahangirfard Pages 109-130
    Background and objective

    The rule of law is one of the topics that has attracted the most attention of politicians and other thinkers in the fields of management and politics. Today, this claim has become a plausible claim that until the rule of law is established in a country and brought to the attention of the rulers, that system is not a political system in the modern sense. That is why today, the beginning of any talk about democracy and democratic institutions is the rule of law. The purpose of this study is to provide a new framework for the rule of law in the Iranian public sector.

    Keywords: Rule of Law, formal perception, substantive perception, qualitative method, content analysis
  • Mojtaba Rahmani Golafshani, Laia Olfat *, Maghsoud Amiri, Soroush Ghazi Noori Pages 131-160
    Background and objective

    In this study, in order to improve the performance of the organization, the various combinations of supply chain and business strategies of companies in the field of food industry in Iran, using configuration theory and inductive approach, are examined. This research is exploratory in terms of purpose, based on the result, in the field of basic research, and in terms of nature and method, it is descriptive-correlation.

    Method

    Sampling was done randomly among food industry companies and a questionnaire was prepared and distributed after examining the types of structural, diagnostic and convergent validity and combined reliability. In data analysis for clustering, an intelligent meta-heuristic process of differential evolution has been used and to identify the characteristics of the cluster and create its specific constructs, analysis of variance and grouping tests of Tukey communities have been used.

    Findings

    3 different groups were identified with different combinations of supply chain strategy and business. The first combination is supply chain accountability strategy and leading business strategy; the second combination is pure supply chain strategy and business analyst strategy and the third combination includes supply chain formulation strategy and business response strategy.

    Results

    The first compound has led to a more stable performance than other compounds in Iranian food companies.

    Keywords: Configuration, supply chain strategies, business strategies, sustainability performance, differential evolution process
  • HamidReza Abdoli, Ma`soumeh Azmoudeh *, Sayyed Mahmud Tabatabaie, Mehran Samadi Pages 161-188
    Background and objective

    The present study was conducted to design intervention-supportive guidelines and its effect on resilience and media literacy in the staff of Amin University of Law Enforcement Sciences. This research is applied in terms of purpose and in the group of quasi-experimental designs with the control and experimental groups.

    Method

    The sample of this study was 40 employees of Amin University of Law Enforcement Sciences who were selected by non-probability method available after performing media literacy and resilience tests and divided into two groups of test and control. The collection tools were Conner-Davidson (2003) Resilience Scale and Philosophical Media Literacy (2014). The designed instructions included group workshops, for ten sessions and 2 sessions per week, for five consecutive weeks, which were implemented only for the experimental group. To test the effectiveness of the instruction, analysis of covariance and SPSS software version 26 were used.

    Findings

    Based on the results, the mean scores of resilience and media literacy in the experimental group increased and the research hypotheses about the effectiveness of the design of intervention-support guidelines were confirmed with 95% probability. 

    Results

    Due to the significant effect of designing intervention-supportive guidelines, its use is recommended to promote resilience and media literacy of users

    Keywords: Throwing among wolves, resilience, media literacy, media storm
  • Behnam Modaberi, Habib Honari *, Ali Mohammad Safa Nia Pages 189-222
    Background and Aim

    In order to establish order and security in society and successfully perform assigned missions, law enforcement personnel need high physical and combat readiness. Therefore, the purpose of this study is to prioritize the factors affecting the development of self-defense in the police of the Islamic Republic of Iran.

    Findings

    In prioritizing the effective factors of self-defense sports development in the police force of the Islamic Republic of Iran, by examining the path coefficients, managerial factors 0.782, educational 0.762, economic 0.697, infrastructure and facilities 0.647, individual 0.641, human 0.623, cultural 0 610, structure 0.543, research 0.526 and public relations and information 0.416 have an effective role in the development of self-defense sport in the police force, respectively.

    Conclusion

    Based on the findings of this study, by planning and focusing on the factors affecting the development of self-defense sports in the police force of the Islamic Republic of Iran, conditions can be created with the active participation of staff to institutionalize self-defense skills learning.

    Keywords: Development, self-defense, law enforcement