فهرست مطالب

طب نظامی - سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 110، فروردین 1401)

مجله طب نظامی
سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 110، فروردین 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین رستمی، آیت الله فتحی*، محمدرضا شعربافچی زاده صفحات 998-1007
    زمینه و هدف

    کارکنان کلانتری ها نیز به عنوان منابع انسانی، به لحاظ ویژگی های ذاتی حرفه نظامی، با مسایل شغلی متعددی مواجه بوده و در نتیجه در معرض آسیب پذیری روانشناختی بیشتری نسبت به کارکنان سایر مشاغل هستند. هدف پژوهش حاضر تعیین نقش میانجی خستگی مزمن در ارتباط بین ویژگی های روانشناختی با پرخاشگری کارکنان کلانتری های شهر تبریز بود.

    روش ها

    برای این منظور 300 نفر از کارکنان کلانتری های شهر تبریز در سال 1398 به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرها، افراد شرکت کننده پرسشنامه های افسردگی، اضطراب و استرس، خستگی مزمن و پرخاشگری را تکمیل کردند. داده ها با نرم افزار Amos و آزمون بوت استرپینگ تحلیل شدند.

     یافته ها

    نتایج نشان داد اثر کل از ویژگی های روانشناختی بر خستگی مزمن (0/01P≤؛ 0/85=β)، خستگی مزمن بر پرخاشگری (0/01P≤؛ 0/45=β) و ویژگی های روانشناختی بر پرخاشگری (0/01P≤؛ 0/37=β) از نظر آماری معنی دار بوده است. همچنین اثر غیرمستقیم خستگی مزمن و ویژگی های روانشناختی با پرخاشگری نیز معنی دار بوده است (2/70=Z).

    نتیجه گیری

     شناخت و شناسایی ویژگی های روان شناختی در رابطه با عوامل آسیب زای خستگی مزمن کارکنان کلانتری ها که بر افزایش پرخاشگری و کاهش توانایی فرد در مقابله موفق با تغییرات مهم، آسیب زا اشاره می کند. لذا تدوین یک برنامه جامع مراقبتی در کارکنان مبتلا به خستگی مزمن و ویژگی های روانشناختی در جهت کاهش سطح پرخاشگری به کارکنان کلانتری ها پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: ویژگی های روانشناختی، خستگی مزمن، پرخاشگری
  • حمید جلالی، مهین نظری*، مسعود کریمی، اسماعیل سلطانی، زکیه خرمکی صفحات 1008-1015
    زمینه و هدف

    شناخت عوامل دخیل در میزان تاب آوری سربازان و چگونگی تنظیم هیجانات در برابر مسایل و مشکلات دوران سربازی، می تواند باعث پیشگیری از بروز بسیاری از رفتا ر های نامطلوب در محیط نظامی و نیز سازگاری بیشتر فرد با محیط شود، لذا این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین تنظیم هیجان و تاب آوری و عوامل موثر بر آن در سربازان فرماندهی انتظامی شهرستان مرودشت در سال 1399 انجام شد.

    روش ها

    مطالعه حاضر، از نوع پژوهش های نیمه آزمایشی پیش آزمون-پس آزمون با دو گروه کنترل و آزمون، با روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی با حجم نمونه 118 نفر)در هر گروه 59 نفر (در سال 1399 در مقرهای انتظامی شهرستان مرودشت انجام شده است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های جمعیت شناختی 8 سوالی، تاب آوری با 25 سوال، تنظیم شناختی هیجان با 18 سوال و خودکارآمدی 32 سوالی استفاده شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 22 و آزمون های آماری Chi-square، Pearson correlation، Independent t-test و linear regression تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

     نتایج پژوهش نشان داد که نمره خودکارآمدی و تاب آوری قبل و بعد از مداخله آموزشی مهارت های تنظیم هیجان بر تاب آوری سربازان، در گروه آزمون تفاوت آماری معناداری داشت (0/001≤p)، در حالی که این تغییرات در گروه کنترل معنادار نبود (0/706=P). درون گروه ها، نمره تنظیم هیجانی قبل و بعد از مداخله در گروه کنترل و مداخله تفاوت معناداری را نشان نداد اما میانگین تغییرات در گروه مداخله بیشتر بود. همچنین نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین تاب آوری و تنظیم هیجان رابطه همبستگی وجود دارد (0/302r= و  0/002P=) و تحلیل رگرسیون خطی جهت تعیین تاثیر تنظیم هیجان بر تاب آوری در دو گروه آزمون و کنترل بعد از مداخله نیز نشان داد که 8 درصد تغییرات نمره تاب آوری وابسته به تنظیم هیجان می باشد.

    نتیجه گیری

    مداخله آموزش مهارت های تنظیم هیجان بر تاب آوری با استفاده از نظریه خودکارآمدی بر روی سربازان تاثیر قابل توجهی دارد.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، مهارت های تنظیم هیجان، تاب آوری، سربازان
  • مسعود عرب فرد، یزدان حسنی نوریان، آرش دهدشتی نژاد، علیرضا امام ویردی زاده، حسام سلیمانی فر، مهران عاشقی، عرفان پیله گر، مجتبی ساقی، امیرمحمد فرمانی، رضا قربانی، محمدحسین عظیم زاده، حمیدرضا برهانی، حسین شجاع پور، احسان حیدری، محمدرضا زهره وند، محمدحسین عیدنژاد، رضا کاظمی، علی صفائی، غلامحسین علیشیری* صفحات 1016-1023
    زمینه و هدف

    آزمایش آنتی بادی کرونا یکی از روش های تشخیص عفونت کرونا ویروس می باشد؛ که به دلیل قیمت ارزان، دسترسی راحت، مدت زمان کوتاه انجام آزمایش و نمونه گیری راحت به عنوان یک روش رایج برای بررسی سابقه آلودگی افراد به ویروس کرونا به کار برده می شود. کشور ایران با دراختیار داشتن منابع ارزشمند جهادی و نظامی توانسته جهت کنترل بحران ناشی از این بیماری اقدامات موثری را به نمایش بگذارد. اهمیت این امر در مناطق محروم و کم برخوردار، دوچندان می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان شیوع کووید-19 در افراد ساکن دریاچه هامون از توابع سیستان و بلوچستان با استفاده از تست های تشخیصی سرولوژیکی و بررسی تغییرات میزان شیوع این بیماری با توجه به میزان دسترسی به امکانات پزشکی و بهداشتی است.

    روش ها

    این مطالعه به روش مقطعی و با استفاده از جمع آوری اطلاعات با چک لیست حضوری در اسفند ماه سال 1399 در بین افراد ساکن دریاچه هامون از توابع سیستان و بلوچستان انجام شد. چک لیست مورد نظر مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات علایم همراه و بیماری های زمینه ای بوده است. اطلاعات تست های آزمایشگاهی و سرولوژی از جمله PCR، IgM و IgG نیز با اخذ نمونه مورد ارزیابی قرار گرفت. اجرا و انجام این مطالعه به کمک نیروهای جهادی و نظامی اعزام شده به این منطقه انجام پذیرفت.

    یافته ها

    با توجه به تست تشخیصی انجام شده در این مطالعه منطبق بر IgM و IgG از کل 622 نفر تعداد 74 نفر دارای IgM مثبت و تعداد 105 نفر دارای IgG مثبت بودند. تست 10 نفر از تمامی شرکت کنندگان برای آنتی ژن نیز مثبت بود. افراد بالای 30 سال بیشتر به کرونا مبتلا شده بودند و این اختلاف معنی دار بود (001/0>P). ولیکن تفاوت معنی داری بین ابتلا زن و مرد دیده نشد؛ اگرچه زنان بیشتر به کرونا مبتلا شده بودند (05/0<P). بیشترین علامت مربوط به بیماری در افراد مورد بررسی این مطالعه سرفه 12%، تنگی نفس 8% و بدن درد 6% بود. بیماری فشار خون 13%، بیماری های قلبی 9% و بیماری دیابت 8% جز بیماری های زمینه ای غالب در این افراد بود.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان داد که میزان شیوع بیماری کرونا در منطقه دریاچه هامون که جز نواحی محروم کشور از نظر میزان دسترسی به امکانات بهداشتی است؛ تفاوت چندانی با سایر نواحی کشور ندارد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که میزان دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی، حداقل در این مطالعه نمی تواند جز عوامل تاثیرگذار در میزان شیوع و ابتلا به بیماری کرونا باشد. این مطالعه که تجربه موفق از به کارگیری نیروهای نظامی جهت کمک به مردم کم برخوردار کشور را جهت مدیریت بیماری کرونا، نشان داد.

    کلیدواژگان: شیوع، ویروس کرونا، مناطق محروم، تست تشخیصی، نیروهای نظامی
  • محمد فتحعلی پور، یوسف علی محمدی، علی میرمحمدلو، مجتبی سپندی* صفحات 1024-1033
    زمینه و هدف

    انفارکتوس قلبی یکی از مهمترین علل مرگ و میر در جهان محسوب می شود و این بیماری بار اقتصادی-اجتماعی زیادی بر بیماران تحمیل می کند. از آن جایی که تحلیل الگوی مکانی-زمانی بیماری ها نقش اساسی را در طراحی برنامه های پیشگیری و کنترل دارد، مطالعه حاضر با هدف تشخیص خوشه های فضایی-منطقه ای و همچنین تحلیل روند زمانی ابتلا به انفارکتوس قلبی در یک جامعه نظامی در ایران انجام شد.

    روش ها

     در این مطالعه اکولوژیک، تمام موارد ثبت شده انفارکتوس قلبی توسط مراکز استانی جامعه نظامی مورد مطالعه طی سال های 1397-1394 مورد بررسی قرار گرفت. از آماره Getis-Ord Gi برای شناسایی لکه های داغ و از ضریب همبستگی اسپیرمن برای تحلیل روند زمانی ابتلا به این بیماری استفاده شد.

    یافته ها

    موارد ابتلای انفارکتوس قلبی در کارکنان پایور و سربازان وظیفه در بازه زمانی مطالعه به ترتیب 103 و 4 نفر بود. استان های گیلان و گلستان (سطح اطمینان 90%) در سال 1394، استان های گیلان، گلستان، سمنان و زنجان (سطح اطمینان 95%) و استان اصفهان (سطح اطمینان 90%) در سال 1395، استان گلستان (سطح اطمینان 95%) و استان گیلان (سطح اطمینان 90%) در سال 1396 و استان گلستان (سطح اطمینان 95%) در سال1397 به عنوان لکه های داغ بیماری شناسایی شدند. نتایج تحلیل زمانی نیز یک روند افزایشی معنی دار در موارد ابتلا به انفارکتوس قلبی در کارکنان پایور نشان می دهد.

    نتیجه گیری

     نواحی شمالی ایران تحت خطر بیماری انفارکتوس قلبی قرار دارند و روند زمانی ابتلا به این بیماری نیز یک افزایش معنی دار را نشان می دهد. یافته های این مطالعه می تواند در سیاست گذاری های کلان حوزه سلامت عمومی جوامع نظامی جهت تدوین استراتژی کنترل و اقدامات پیشگیرانه مورد استفاده قرار گیرد. در مطالعات آتی، باید به عوامل خطر و پارامتر های غیر اکولوژیک این بیماری در مناطق داغ پرداخته شود.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، انفارکتوس قلبی، پرسنل نظامی، تحلیل مکانی-زمانی
  • فریده گل بابایی، سمیه فرهنگ دهقان*، آیسا قاسمی کوزه کنان، مجید حبیبی محرز صفحات 1034-1046
    زمینه و هدف

    ارزیابی عملکرد فیلتراسیون نانوالیاف عمدتا بر پایه تعیین کارایی آن در حذف عددی ذرات در گستره اندازه های مختلف است. علی رغم اهمیت ظرفیت غبارگیری در عملکرد فیلتراسیون بسترهای نانو لیفی، کمتر مطالعه ای به این مهم پرداخته است. در مطالعه حاضر به ارزیابی ظرفیت غبارگیری مدیای نانولیفی و توانایی آن در ربایش گرد و غبار مصنوعی، به منظور تعیین قابلیت آن در حذف جرمی ذرات با تراکم های مختلف پرداخته شده است. درعین حال کارایی اولیه مدیای تولیدی در حذف عددی ذرات نیز مورد بررسی قرار می گیرد.

    روش ها

     برای تهیه نانوالیاف محلول الکتروریسی 16 درصد وزنی از پلیمر پلی آکریلونیتریل آماده گردید. آزمون کارایی اولیه در حذف عددی ذرات مطابق استاندارد 29463 ISO و آزمون ربایش گرد و غبار مصنوعی و یا ارستنس (Arrestance) مطابق استاندارد 779BS EN انجام شد. ویژگی های ریخت شناسی (مورفولوژی)، قطر و تخلخل سطحی نانو الیاف تولیدی با استفاده از تهیه تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج ارزیابی عملکرد مدیای تولیدی در حذف عددی ذرات نشان داد که میانگین کلی کارایی اولیه برای جمع آوری ذرات 10 تا 1000 نانومتری برابر 19/62 ± 72/06 درصد است. نتایج آزمون ارستنس حاکی از آن بود که با افزایش جرم ذرات تزریقی در مراحل مختلف بارگذاری، افت فشار مدیا و کارایی جمع آوری ذرات افزایش می یابد. ظرفیت غبارگیری و میزان ارستنس مدیا برای افت فشار نهایی 265 پاسکال، به ترتیب حدود 180 میلی گرم و 99/86 درصد محاسبه گردید. میانگین کلی ارستنس نیز بعد از 6 مرحله بارگذاری حدود 99/86 درصد محاسبه گردید. نتایج مشخصات ریخت شناسی نانو الیاف تولیدی نشان داد که میانگین قطر الیاف 380 نانومتر و با ضریب تغییرت 1/20، از نظر مورفولوژی الیاف غیریکنواخت و تخلخل سطحی آن 51 درصد تعیین گردید.

    نتیجه گیری

    کارایی جمع آوری و ظرفیت غبارگیری مناسب در کنار ضخامت کم مدیاهای نانو لیفی، قابلیت به کارگیری آن ها را در مباحث فیلتراسیون هوا مشخص تر می نماید.

    کلیدواژگان: نانو الیاف، فیلتراسیون، ظرفیت غبارگیری، فاکتور کیفیت
  • مریم مقیمیان، مهین معینی، صدیقه فرضی، محمدصادق ابوطالبی، محسن شهریاری، حجت الله یوسفی، سرور مصلح* صفحات 1047-1056
    زمینه و هدف

    پزشکان و پرستاران در تماس مکرر با بیمار دچار سوختگی قرار دارند، از این رو بهترین منابع جهت دریافت اطلاعات برای طراحی برنامه جامع به منظور ارتقای کیفیت مراقبت ها هستند. بدین منظور این مطالعه با هدف تبیین تجارب پزشکان و پرستاران از اولویت های مراقبت از زخم سوختگی انجام شد.

    روش ها

     این مطالعه یک پژوهش کیفی مبتنی بر تحلیل محتوا بود که در سال 1398 در یک بیمارستان آموزشی و یک بیمارستان نظامی در اصفهان انجام شد. مشارکت کنندگان شامل 7 نفر از پرستاران و پزشکان با حداقل 5 سال سابقه کار در زمینه مراقبت از زخم سوختگی بوده که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه های فردی نیمه ساختار عمیق با مشارکت کنندگان گردآوری شد و نمونه گیری تا اشباع داده ها ادامه یافت. داده ها به روش تحلیل محتوای قراردادی گرینهام و لوندمن تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     پس از تجزیه و تحلیل داده ها، 3 طبقه اصلی و 10 زیر طبقه استخراج گردید. طبقه ارزیابی زخم سوختگی با دو زیر طبقه ارزیابی بیمار و ارایه کمک های اولیه و ارزیابی سطح و عمق سوختگی، طبقه مدیریت زخم های سوختگی با چهار زیر طبقه پاکیزه سازی و لایه برداری، پانسمان زخم سوختگی، مدیریت درد و آموزش به بیمار، طبقه مراقبت پیگیر از بیماران مبتلا به سوختگی با چهار زیر طبقه تامین سلامت عمومی، مراقبت پوستی، حمایت چند تخصصی و پیشگیری از بدشکلی به دست آمد.

    نتیجه گیری

    طبق تجارب پرستاران و پزشکان بیماران دچار زخم سوختگی نیازهای مراقبتی متعددی در زمینه های جسمی و روانی دارند که اولویت های مراقبتی را برای هر کدام متفاوت از دیگری می کند و لازم است در مراقبت های بیمار محور به این موضوع توجه گردد.

    کلیدواژگان: زخم سوختگی، پزشک، پرستار، مراقبت
  • سمیه آزرمی، سیمین تاج شریفی فر*، سید امیرحسین پیشگویی، حمیدرضا خانکه، سید ضیاء هجری پور صفحات 1057-1067
    زمینه و هدف

    حوادث و بلایا می تواند زیرساخت های سلامت در جامعه را با چالش های عمده ای مواجه کند. بیمارستان ها واحد اصلی ارایه خدمات سلامت در پاسخ به بلایا هستند. با توجه به نقش حیاتی بیمارستان های نظامی در پاسخ به بلایا، پژوهش حاضر با هدف تبیین راهکارهای ارتقای مدیریت خطر حوادث و بلایا در بیمارستان های نظامی انجام شده است.

    روش ها

    مطالعه حاضر یک پژوهش کیفی است که در سال 1400-1399 انجام شد. مشارکت کنندگان تعداد 14 نفر از مدیران، کارکنان و متخصصان حوزه مدیریت خطر حوادث و بلایای بیمارستانی بودند که به روش نمونه گیری هدفمند وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و برای تحلیل آن ها از روش تحلیل محتوای قراردادی براساس روش گرانهیم و لاندمن استفاده شد.

    یافته ها

    موضوعات مطرح شده توسط مشارکت کنندگان در قالب 5 طبقه و 18 زیرطبقه شامل "مدیریت و رهبری" (سازماندهی، برنامه ریزی، قوانین و مقررات، ارتباطات و هماهنگی، تخصص گرایی، فرهنگ سازی، حمایت)، "ارزیابی خطر" (ایمنی سازه ای، ایمنی غیرسازه ای، ایمنی عملکردی، ایمنی محیط)، "آمادگی" (آموزش، تمرین، افزایش ظرفیت)، "پاسخ" (تامین منابع، مدیریت مصدومین، مدیریت داوطلبان)، و "بازیابی" (اقدامات مبتنی بر توسعه پایدار) تبیین گردید.

    نتیجه گیری

     بکارگیری استراتژی های ارتقای مدیریت خطر حوادث و بلایای ارایه شده در این پژوهش می تواند در ارتقای آمادگی بیمارستان های نظامی در مقابله با حوادث و بلایا مفید و موثر باشد.

    کلیدواژگان: بلایا، بیمارستان نظامی، مدیریت خطر، تحلیل محتوا
|
  • Hossein Rostami, Ayatollah Fathi*, Mohammadreza Sherbafchizadeh Pages 998-1007
    Background and Aim

    Personnel of the sheriff's departments as human resources, due to the inherent characteristics of the military profession, are faced with numerous occupational problems and as a result are exposed to greater psychological vulnerability than those of other occupations. The purpose of this study was to investigate the relationship between psychological characteristics of depression, anxiety, and stress with the aggression of Tabriz city police officers and with mediating role of chronic fatigue.

    Methods

    For this purpose, 300 clerical staff of Tabriz city were selected by cluster sampling method. To measure the variables, participants completed the measures of psychological characteristics, chronic fatigue, and aggression. Cronbach's alpha method was used to assess the reliability and validity of these scales. The results indicated the desirability of these scales. Data were analyzed using Amos software and bootstrapping test.

    Results

    The results showed that the total effect of psychological traits on chronic fatigue (P≤0.01, β=0.85) chronic fatigue on aggression (P≤0.01, β=0.45) The psychological effect of aggression on (P≤0.01, β=0.37) was statistically significant. The indirect effect of chronic fatigue and psychological traits with aggression was also significant (P≤0.01, β=0.70).

    Conclusion

    Recognition and identification of psychological traits in relation to traumatic factors of chronic fatigue of the sheriff's staff point to increased aggression and decreased ability of the person to successfully deal with important changes. Therefore, it is recommended to develop a comprehensive care plan for employees with chronic fatigue and psychological characteristics to reduce the level of aggression toward the sheriff's staff.

    Keywords: Psychological characteristics, Chronic fatigue, Aggression
  • Hamid Jalali, Mahin Nazari*, Masoud Karimi, Esmail Soltani, Zakieh Khoramaki Pages 1008-1015
    Background and Aim

    Recognizing the factors involved in the resilience of soldiers and how to regulate emotions in the face of issues and problems of military service, can prevent the occurrence of many adverse behaviors in the military environment and also make the person more compatible with the environment. This study examines the relationship between emotion regulation and resilience and the factors affecting it in the soldiers of Marvdasht police command in 2020.

    Methods

    The present study is a quasi-experimental pre-test-post-test with two control and experimental groups, which was performed by random cluster sampling with a sample size of 118 people (59 people in each group) in 2020 in Marvdasht police stations. Demographic with 8 questions, resilience with 25 questions, cognitive emotion regulation with 18 questions, and self-efficacy with 32 questions questionnaires were used to collect data. Information using SPSS software version 22 Chi-square, Pearson correlation, independent t-test, and linear regression were analyzed.

    Results

    The results showed that the scores of self-efficacy and resilience before and after the intervention of emotion regulation skills on resilience were statistically significant in the experimental group (P>0.001), while these changes were not significant in the control group (P=0.706). Within the groups, the scores of emotional regulations before and after the intervention in the control and intervention groups did not show a significant difference, but the mean of changes in the intervention group was higher. Also, the results of the Pearson correlation test showed that there is a correlation between resilience and emotion regulation (r=0.302, P=0.002). Linear regression analysis to determine the effect of emotion regulation on resilience in both experimental and control groups after the intervention also showed that 8% of changes in resilience score depend on emotion regulation.

    Conclusion

    Emotion regulation skills training intervention has a significant effect on resilience using self-efficacy theory on soldiers.

    Keywords: Self-efficacy, Emotion regulation skills, Resilience, Soldiers
  • Masoud Arabfard, Yazdan Hasani Nourian, Arash Dehdashtinejad, Alireza Imam Virdizadeh, Hesam Soleimanifar, Mehran Asheghi, Erfan Pilegar, Mojtaba Saghi, AmirMohammad Farmani, Reza Ghorbani, MohammadHossein Azimzadeh, Hamid Reza Borhani, Hossein Shojapour, Ehsan Heidari, MohammadReza Zohrehvand, MohammadHossein Eidenjad, Reza Kazemi, Ali Safaei, Gholamhosein Alishiri* Pages 1016-1023
    Background and Aim

    Corona antibody testing is one of the common methods used for diagnosing coronavirus infection due to its low cost, easy access, short testing time, and convenient sampling. Iran, with its valuable Jihadi and military resources, has been able to take some effective steps in controlling the crisis caused by this disease. This is especially important in disadvantaged and underprivileged areas. The present study aimed at investigating the prevalence of Covid-19 among people living around Hamun Lake, Sistan and Baluchestan, Iran, using serological tests while considering the access to medical and healthcare facilities.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted by collecting data through administering a face-to-face checklist among people living in Hamun Lake, Sistan and Baluchestan, Iran in March 2021. The checklist included the demographic data, symptoms, and underlying diseases. Laboratory and serological test data including PCR, IgM, and IgG tests were also evaluated. This study was carried out with the help of Jihadi and military forces.

    Results

    According to the IgM and IgG diagnostic tests performed in this study, out of 622 patients, 74 were IgM positive and 105 were IgG positive. Besides, 10 participants were positive for all antigens. People over the age of 30 were significantly more likely to be diagnosed with the disease. However, there was no significant difference between men and women although women were more diagnosed with COVID-19. The most common symptoms associated with the disease in this study were cough (12%), shortness of breath (8%), and body pain (6%). Blood pressure (13%), heart diseases (9%), and diabetes (8%) were the predominant underlying diseases in the participants.

    Conclusion

    The findings of this study indicated that the prevalence of coronavirus disease in Hamun Lake, one of the deprived areas of the country in terms of access to healthcare facilities, was not significantly different compared to other parts of the country. It can be concluded that the level of access to healthcare facilities, cannot be one of the factors affecting the prevalence and incidence of coronavirus disease, at least in this study. The present study revealed the successful experience of using military forces to help the underprivileged people of the country to manage the pandemic outbreak of coronavirus disease.

    Keywords: Prevalence, Coronavirus, Deprived areas, Diagnostic testing, Military forces
  • Mohammad Fathalipour, Yousef Alimohamadi, Ali Mirmohammadlou, Mojtaba Sepandi* Pages 1024-1033
    Background and Aim

    Myocardial infarction (MI) is one of the leading causes of mortality worldwide. This disease imposes a high socio-economic burden on patients. Since the Spatio-temporal analysis of diseases plays an essential role in the design of prevention and management programs. The present study aimed to identify regional clusters of MI and also analyze the time trend of the disease among an Iranian military community.

    Methods

    In this ecological study, all registered cases of MI from different provincial centers of the military community were studied during the period 2015 to 2018. The Getis-Ord Gi statistics were used to identify the hot spots of MI and the Spearman correlation coefficient to the trend of the disease.

    Results

    The incident cases of MI in military officers and conscripts during the study period were 103 and 4, respectively. Gilan and Golestan provinces (90% confidence level) in 2015, Gilan, Golestan, Semnan, and Zanjan provinces (95% CI) and Isfahan province (90% CI) in 2016, Golestan province (95% CI), and Gilan province (90% CI) in 1396 and Golestan province (95% CI) in 1397 were identified as hot spots of the disease. The results of the temporal analysis also indicated a significant increasing trend of MI in military officers.

    Conclusion

    The Northern regions of Iran are at high risk of MI, and the trend of the disease also demonstrates a significant increase. The findings of this study can be considered in policymaking in the field of public health of military communities for control strategies and preventive programs. In future studies, the risk factors and non-ecological parameters should be addressed in hotspot regions.

    Keywords: Epidemiology, Myocardial infarction, Military personnel, Spatio-temporal analysis
  • Farideh Golbabaei, Somayeh Farhang Dehghan*, Aysa Ghasemi Koozekonan, Majid Habibi Mohraz Pages 1034-1046
    Background and Aim

    Evaluation of the performance of these products is mainly based on their efficiency in numerical removal of particles in the range of different sizes. While the most important features of filters are the dust holding capacity, and the ability to remove the mass of particles with different densities, fewer studies have addressed this issue. Therefore, the present study evaluates the dust holding capacity of nanofiber media and its ability to capture synthetic dust to determine its ability to remove the mass of particles with different densities. At the same time, the initial efficiency of the fabricated media in the numerical removal of particles is also examined.

    Methods

    For producing nanofibers, a 16% w/w electrospinning solution of polyacrylonitrile polymer was prepared. The initial efficiency test in numerical removal of particles was performed according to ISO 29463 standard and the BS EN 779 standard was used for synthetic dust capture or arrestance test. Morphological characteristics, diameter, and surface porosity of the produced nanofibers were investigated using scanning electron microscopy.

    Results

    The investigation of the numerical removal of particles by the produced media showed that the average initial efficiency for collecting particles from 10 to 1000 nm was 72.06 ± 19.62%. The results of the arrestance test showed that with increasing the mass of injected particles in different loading stages, the media pressure drop also increases. The dust holding capacity and the arrestance of the media for the final pressure drop of 265 Pascal were calculated to be about 180 mg and 99.86%, respectively. The total mean of arrestance was calculated to be about 99.86% after 6 loading steps. The morphological characterization of the produced nanofibers showed that the average diameter of the fibers was 380 nm with a coefficient of variation of 1.20, the morphology of nanofibers was non-uniform, and the surface porosity was determined to be 51%.

    Conclusion

    Proper collection efficiency and dust holding capacity, along with the low thickness of nanofiber media, make their applicability more specific in air filtration properties.

    Keywords: Nanofibers, Filtration, Dust holding capacity, Quality factor
  • Maryam Moghimian, Mahin Moieni, Sedigheh Farzi, MohammadSadegh Aboutalebi, Mohsen Shahriari, Hojatollah Yousefi, Sorour Mosleh* Pages 1047-1056
    Background and Aim

    Doctors and nurses are in frequent contact with burn patients, therefore, the best sources for receiving care information are to design a comprehensive program to improve the quality of care. For this purpose, this study was conducted to explain the experiences of physicians and nurses of burn wound care priorities.

    Methods

    This study was qualitative research based on content analysis that was conducted in 2020 in 1 teaching hospital and 1 military hospital in Isfahan. Participants included 7 nurses and physicians with at least 5 years of experience in burn wound care who were selected by purposive sampling. Data were collected using in-depth semi-structured individual interviews and sampling was continued until data saturation. Data were analyzed by conventional content analysis.

    Results

    After data analysis, 3 main classes and 10 subclasses were extracted. Class of burn wound assessment with two subclasses of patient evaluation and first aid and assessment of burn surface and depth, burn wound management class with four subclasses of cleaning and exfoliation, burn wound dressing, pain management, and patient education, follow-up care class were divided into four subcategories: general health care, skincare, multidisciplinary support, and malformation prevention.

    Conclusion

    According to the experiences of nurses and physicians, patients with burn wounds have various care needs in physical and psychological fields, which make care priorities different from each other, and it is necessary to pay attention to this issue in patient-centered care.

    Keywords: Burn injury, Physician, Nurses, Care
  • Somayeh Azarmi, Simintaj Sharififar*, AmirHosein Pishgooie, HamidReza Khankeh, Seyyed Ziya Hejrypour Pages 1057-1067
    Background and Aim

    The disasters and emergencies can pose major challenges to the health infrastructure. Hospitals are the main units for providing health services in response to disasters. Considering the vital role of military hospitals in responding to disasters, the present study was conducted with the aim of explaining the improving strategies of disaster risk management in military hospitals.

    Methods

    The present study is a qualitative research conducted in 2020-2021. The participants were 14 managers, staff, and specialists in the field of hospital disaster management who were included in the study by purposive sampling. Semi-structured interviews were used for data collection, and the contractual content analysis method based on the Granheim and Landman method was used to analyze them.

    Results

    The topics raised by the participants in 5 categories and 18 subcategories including "Management and Leadership" (organization, planning, rules and regulations, communication and coordination, specialization, culture building, advocacy), "risk assessment" (Structural safety, non-structural safety, functional safety, environmental safety), "preparedness" (training, drill, surge capacity), "response" (resource provision, casualty management, volunteer management), and "recovery" (Measures based on sustainable development) were explained.

    Conclusion

    Applying improving strategies of hospital disaster risk management presented in this study can be useful and effective in improvement of the readiness of military hospitals in the face of emergencies and disasters.

    Keywords: Content analysis, Disasters, Military hospital, Risk management