فهرست مطالب

مطالعات رفتار مصرف کننده - سال نهم شماره 1 (بهار 1401)

مجله مطالعات رفتار مصرف کننده
سال نهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بهروز روستاخیز*، سمیه کاظمی، عطیه آذرشب صفحات 1-31
    صنعت پوشاک از صنایع خلاق فرهنگی است و پوشاک از کالاهایی است که در جریان فرهنگ پذیری ملت ها به کار گرفته می شود. به همین علت، در سال های اخیر در سیاست گذاری ها به گسترش صنعت پوشاک ملی با بازتولید لباس سنتی ایرانی و استفاده از سرمایه های فرهنگی موجود در کشورمان توجه بیشتری شده است. با وجود این، این سیاست ها با ناکامی هایی روبه رو بوده است که بر اساس نتایج پژوهش ها، یکی از دلایل عمده آن ضعف در حوزه توزیع و بازاریابی است. این مقاله با هدف دستیابی به راهکارهای عملی استفاده از بازاریابی در توزیع لباس سنتی روز آوری شده در کشورمان، تجربیات کشورهای آسیایی موفق در این حوزه را با توجه به آمیخته بازاریابی صنایع خلاق فرهنگی، یعنی مطلوبیت برای مصرف کننده، هزینه مصرف کننده، راحتی مصرف کننده و ارتباطات مصرف کننده تحلیل کرده است. در این پژوهش کیفی برای گردآوری داده ها از روش های کتابخانه ای، اسنادی و نیز رجوع به داده های تجربی و برای تحلیل، از تحلیل موضوعی استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد مهم ترین آمیخته در میان آمیخته های بازاریابی تحلیل شده، آمیخته ارتباطات مصرف کننده است و اغلب اقدامات انجام شده با بهره گیری از رویکرد بازاریابی فرهنگی و در جهت ارزش آفرینی فرهنگی بوده اند. در مجموع، در کشورهای ذکرشده از ترکیبی از بازاریابی مصرف کننده محور و با استفاده از مشارکت مصرف کننده و با توجه به ارزش های فرهنگی او استفاده شده و در این راستا کانال های توزیع و سیاست گذاران هم راستا با هم عمل کرده اند.
    کلیدواژگان: بازاریابی فرهنگی، آمیخته بازاریابی صنایع خلاق فرهنگی، سیاست گذاری فرهنگی، لباس سنتی ایرانی، بازتولید لباس سنتی
  • فواد کوهزادی، حسین قره بیگلو*، حسین بوداقی خواجه نوبر، یعقوب علوی متین صفحات 32-54

    صنعت مالی همیشه یک صنعت داده محور بوده است. پیشرفتهای تکنولوژیکی اخیر همراه با چندین عامل دیگر مانند تغییر اولویت های مشتری و تغییر نیازهای کسب وکار منجر به تولید و مصرف مقادیر زیادی داده شده است. تجزیه وتحلیل رفتار مشتریان با کلان داده طی بیست سال گذشته بسیار مورد توجه بازاریابان بانکی قرار گرفته است. بانک ها برای بهره برداری بهینه از فرصت ها، منابع و جلوگیری از ریسک ها در شرایط پرمتلاطم بازار به عنوان جایگزینی قدرتمند از تجزیه و تحلیل رفتار مشتریان استفاده کرده اند. این مفهوم بسیار پویا بوده و علیرغم پژوهش های گسترده، هنوز به اندازه کافی مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف این پژوهش، تدوین مدل جامع تجزیه و تحلیل مشتریان مبتنی بر کلان داده از طریق بررسی یک صد و پنجاه و شش اثر موجود در نه پایگاه علمی معتبر و نظرات خبرگان است. این پژوهش کوشیده با ترکیبی از پژوهش ها به بسط مبانی نظری تجزیه و تحلیل رفتار مشتریان کمک نماید. برای تحلیل ادبیات پژوهش از روش فراترکیب استفاده شد. سپس با استفاده از روش دلفی دو مرحله ای، نظرات خبرگان بانک های غرب کشور (کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، همدان) گرفته شد و هفده مقوله در قالب چهل و نه مفهوم طبقه بندی شدند. نتایج نشان می دهد مدل تجزیه و تحلیل رفتار مشتریان از پنج مقوله عوامل شکل دهنده رفتار، کلان داده، راهبردها، چالش ها و پیامدها تشکیل شده است.

    کلیدواژگان: تجزیه و تحلیل رفتار مشتریان، بانک های غرب کشور، فرا ترکیب، روش دلفی
  • فراز صادق وزیری، علی شجاع*، حامد زراوندی صفحات 55-74
    هدف

    پژوهش حاضر، به این جریان پژوهشی تعلق دارد و هدف از انجام آن بررسی تاثیر تخلفات اخلاقی برند بر احساس تنفر و خیانت ادراک شده مصرف کنندگان ایرانی و رفتارهای ناشی از آن در رسانه های اجتماعی است.

    روش

    این پژوهش کمی، از لحاظ هدف کاربردی است و برحسب روش گردآوری داده ها میدانی محسوب می شود. جامعه هدف پژوهش حاضر را تمامی مصرف کنندگان شهر تهران تشکیل دادند. نمونه گیری با روش خوشه ای دو مرحله ای صورت گرفت و تعداد حجم نمونه در نهایت 413 نفر بوده است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد استفاده شد و تحلیل داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) با رویکرد کمترین مربعات جزیی (PLS) انجام شد.

    یافته ها

    طبق نتایج پژوهش تخلفات اخلاقی انجام شده برند بر احساس تنفر و خیانت ادراک شده مصرف کننده تاثیرگذار است که این احساس تنفر و خیانت ادراک شده مصرف کننده بر قصد تحریم مصرف کننده و مشارکت وی در فعالیت های تحریمی در رسانه های اجتماعی تاثیر دارد. همچنین تنفر از برند مصرف کننده بر تولید محتوای منفی در رسانه های اجتماعی نیز تاثیرگذار است. اگرچه تاثیر احساس خیانت بر تولید محتوا در رسانه های اجتماعی رد شد ولی می توان گفت که خیانت ادراک شده با تاثیر بر تنفر ادراک شده به طور غیرمستقیم می تواند باعث افزایش تولید محتوا و مشارکت در تحریم مصرف کننده در رسانه های اجتماعی شود چرا که تاثیر خیانت ادراک شده بر تنفر ادراک شده نیز تایید شده است.

    کلیدواژگان: تخلفات اخلاقی برند، احساس تنفر درک شده، احساس خیانت درک شده، تحریم برند، تولید محتوا توسط کاربر
  • احمد اخلاقی، احمد عسکری*، عبدالله نعامی، علیرضا روستا صفحات 75-91

    بازارهای در حال تغییر، نقش زیادی بر روی تصمیمهایی که شرکتها میگیرند، دارند. محیط جهانی، در درک بازار،پیچیدگیهای زیادی را برای بازاریابان به وجود آورده است. شرکتها به صورت پی درپی، استراتژیهای بازاریابی به روزتری را جهت کسب منابع بیشتر و باقی ماندن در بازار ایجاد و استفاده میکنند.شرکتهای بسیاری به تولید محصولات جدید و ورود آنها به بازار جهت برآورده کردن نیازها و سلایق در حال تغییر مصرف کننده، متکی هستند. از جمله استراتژیهای کاربردی در برندگذاری، توسعه برند است، به گونهای که امروزه اکثر شرکتها و کسب وکارهای بزرگ برای معرفی محصولات جدید خود از این استراتژی استفاده میکنند. با توسعه برند، سازمانها میتوانند در مسیرهای دیگری گام بردارند و با کمک تولید و ارایه کالا و خدمات با استفاده از همان نام تجاری،توسعه و گسترش یابند و ریسک تصویر برند خود را کم کنند. این استراتژی منجر به کاهش هزینه، کاهش ریسک و افزایش صرفه جویی در هزینه هاخواهد شد. توسعه برند ناموفق منجر به آسیب رساندن به برند اصلی و از بین رفتن ارزش ویژه برند میشود. در مدل پارادایمی تیوری مبتنی بر داده ها ،پدیده اصلی این پژوهش همان فرایندارایه مدل انتخاب و توسعه یک برند با تاکیدبر نقش استراتژیهادر نظر گرفته شده و شرایط فعلی،شرایط زمینه ای و شرایط مداخله گر این پدیده های اصلی نیزارایه شد،همچنین نتایج آن نیزارایه میشود. ساخت مدل پارادایمی بامصاحبه های دقیق مرتبط با نظریه مبتنی بر داده هااست این پژوهش از میان کلیه متخصصان مطرح دانشگاهی دارای زمینه علمی مرتبط با مدیریت برندسازی و کارشناسان شرکتها انتخاب شده اند.

    کلیدواژگان: مدیریت برند، توسعه برند، استراتژیهای بازاریابی، و تئوری داده بنیاد
  • سردار محمدی، ایوب قبادی* صفحات 92-112

    هدف از این پژوهش بررسی نقش هیجانات مثبت و منفی بر حضور مجدد تماشاگران در مسابقات لیگ برتر فوتبال با نقش میانجی کیفیت ادراک شده و رضایت از رویداد بود. روش تحقیق توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه هواداران تیم های استقلال، پرسپولیس، تراکتور و سپاهان تشکیل دادند. تعداد 380 نفر از هواداران این تیم ها به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های استاندارد هیجانات مثبت، هیجانات منفی و حضور مجدد تماشاگران از بیسیکایا و همکاران (2012)، رضایت و کیفیت ادراک شده از کالابویگ- مورنو و همکاران (2016) بودند. روایی ابزار از طریق روایی محتوایی، پایایی (آلفای کرونباخ) ارزیابی و تایید گردید. تحلیل یافته ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری در نرم-افزار اسمارت پی ال اس انجام گردید. نتایج نشان داد که هیجانات مثبت و منفی بر کیفیت درک شده، رضایت از رویداد و حضور مجدد تماشاگران اثر معنی داری داشتند. کیفیت درک شده و رضایت از رویداد اثر معنی داری بر حضور مجدد تماشاگران داشتند. همچنین اثر غیر مستقیم متغیر هیجانات مثبت و منفی از طریق میانجی کیفیت درک شده و رضایت رویداد نیز بر حضور مجدد تماشاگران معنی داری بود. بر اساس یافته های پژوهش می توان گفت که مدیران باشگاه ورزشی باید تلاش کنند تا کیفیت خدمات ارایه شده، تیم و بازیکنان تیم را بالا ببرند و با کسب نتایج مناسب هیجانات تماشاگران خود را تحت تاثیر قرار داده و تماشاگران برای حضور در ورزشگاه برای بازی های آتی ترغیب کنند.

    کلیدواژگان: هیجانات مثبت و منفی، کیفیت ادراک شده، رضایت از رویداد، حضور مجدد، تماشاگران فوتبال
  • پرویز سعیدی*، علی شاه بابایی، امیر اخوان فر، مجید فتاحی صفحات 113-133

    برخورداربودن تولیدکنندگان ازبازارمصرف داخلی درهرکشوری یکی ازعوامل رشدوتوسعه اقتصادی به حساب می آید. بازاریابی تاثیرگذاریکی ازشیوه های نوین بازاریابی دیجیتال است که بکارگیری آن می تواندمصرف کنندگان رابه سوی خریدومصرف محصولات داخلی سوق دهد. پژوهش حاضر،به شیوه کیفی وبااستفاده ازطرح نظام مند نظریه داده بنیاد،برای شناسایی مولفه های بازاریابی تاثیرگذاردرترغیب مشتریان به خریدمحصولات داخلی انجام شده است.باهدف دستیابی به بیشترین اطلاعات در مورد پدیده موردبررسی،بااستفاده ازروش نمونه گیری نظری وتکنیک گلوله برفی،مشارکت کنندگان پژوهش،که شامل اعضای هیات علمی دانشگاه،خبرگان بازاریابی،مدیران شرکت های تبلیغات وبرندبودند،انتخاب شده وتارسیدن به اشباع نظری از 17نفرازآنان مصاحبه عمیق ونیم ساختاریافته،بعمل آمد. باتحلیل اطلاعات، مولفه های بازاریابی تاثیرگذاردرراستای خریدمحصولات داخلی طی مراحل کدگذاری شناسایی ودرقالب الگو ترسیم شدند. نتایج پژوهش حاکی ازآن است که تغییرنوع ارتباطات ورفتارمصرف کنندگان،رشدفناوری وتغییرشیوه های بازاریابی باعث اقبال افرادبه سوی بازاریابی تاثیرگذارشده است. بازاریابی تاثیرگذار،دامنه شناخت مصرف کنندگان راتوسعه می دهد،احساسات وعواطف افرادرادرگیرمی کندوباعث تغییر رفتار خریدمی شود. این پژوهش همچنین مولفه هایی ازجمله انجام تحقیق،سناریو نویسی،ارایه الگوی متفاوت حسب بازار،استفاده از بازاریابی نامحسوس وبازاریابی یکپارچه رابه عنوان راهبردهای بازاریابی تاثیرگذارمعرفی می کندکه این راهبردهاخودتحت تاثیرشرایط زمینه ای و مداخله گرقرارمی گیرند. پیامدهای اجرای مطلوب بازاریابی تاثیرگذار،وفاداری مشتریان،افزایش فروش و درآمد،کاهش نرخ شکست،برندسازی ومزیت رقابتی برای سازمان هاوبرندهاخواهدبود.

    کلیدواژگان: بازاریابی تاثیرگذار، رسانه اجتماعی، تاثیرگذاررسانه اجتماعی، محصول داخلی، بازاریابی دیجیتال
  • سید نجم الدین موسوی، یوسف زرنگاریان، معصومه مومنی مفرد، صابر تقی پور* صفحات 134-157

    تحولات بیشمار محیطی سبب گردیده تا برخی از برندها توان رقابت را نداشته باشند. این قبیل برندها بر اساس ترکیبی از عوامل گوناگون درون و برون سازمانی جایگاه مطلوب گذشته خود را از دست داده و دیگر در ذهن مصرف کنندگان به عنوان یکی از اولویت های خرید مطرح نیستند چرا که مصرف کنندگان به صورت طبیعی توان به خاطرآوری این برند را در هنگام خرید ندارند. بر این اساس هدف اصلی از انجام این مطالعه شناسایی عوامل موثر بر شکل گیری برندهای گورستانی بوده است. این مطالعه بر اساس هدف کاربردی و از نظر نوع روش تحقیق در حوزه مطالعات توصیفی از نوع پیمایشی قرار دارد. رویکرد بررسی حاضر آمیخته بوده و با ترکیب روش کیفی و کمی تحلیل شده است. عوامل موثر بر شکل گیری برندهای گورستانی از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 14 نفر از مدیران بازاریابی و اساتید مدیریت بازرگانی شناسایی گردید. به منظور تایید عوامل شناسایی شده از روش دلفی فازی مثلثی و با بهره گیری از داده های حاصل از توزیع پرسشنامه در میان 40 نفر از مدیران بازاریابی و تحقیقات بازار در برندهای تولیدکننده نوشیدنی در صنعت مواد غذایی انجام گرفت. نتایج حاصل از کدگذاری مصاحبه ها با استفاده از نرم افزار Atlas ti 8 منجر به شناسایی 22 مفهوم به عنوان عوامل موثر بر شکل گیری برندهای گورستانی گردید. یافته های به دست آمده در ارتباط با تایید این عوامل نشان داد که به ترتیب تصمیمات مدیریتی، ضعف واحدهای تحقیق و توسعه، واردات محصولات مشابه، ضعف سرمایه اجتماعی، تحولات محیطی و تغییر ترجیحات مصرف کننده مهم ترین عوامل موثر بر شکل گیری برندهای گورستانی محسوب می-شوند.

    کلیدواژگان: برند، برندهای گورستانی، ادراک مصرف کننده، گروه شرکت های نوشیدنی، صنعت مواد غذایی
  • زهره امیری سردری*، نورمحمد یعقوبی، علی اصغر تباوار صفحات 158-181

    فرش دستباف ایرانی نقش کلیدی در صادرات غیرنفتی را دارا می باشد، در طی سالیان گذشته، رشد بازار این صنعت رو به کاهش بوده و تاثیر زیادی در تولید این محصول گذاشته است. بازاریابی محتوایی موضوعی است که در دهه های اخیر توجه ویژه ای به ان شده و می تواند در بازار کساد فرش دستباف ایرانی تاثیر بسزایی داشته باشد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر بازاریابی محتوایی بر تقاضای فرش دستباف ایرانی می باشد. در بخش مصاحبه تعداد 18 نفر از خبرگان مورد پرسش قرار گرفتند تا کدهای بدست امده در نهایت به صورت متغیرهای مورد تایید در پرسشنامه بعدی مورد استفاده قرار گیرند. که در این مرحله نیز جامعه اماری 240 نفر می باشد که از این بین با روش نمونه گیری کوکران 147 نفر جهت تویع پرسشنامه انتخاب شدند. روش تحقیق تلفیقی از روش های کیفی و کمی می باشد. در بخش کیفی با استفاده از روش گروندد تیوری و کسب نظر خبرگان، پنج متغیر بازاریابی محتوایی کسب شده و جهت تجزیه و تحلیل با استفاده از روش حداقل مربعات جزیی در نرم افزار Smart PLS بکاربرده شد. یافته ها نشان می دهند که، عناصر سنجش اثربخشی به میزان 0.35، عناصر رسانه ای به میزان 0.239، مسیولیت اجتماعی به میزان 0.235، عناصر ذاتی تولید محتوا به میزان 0.229 و در انتها عناصر شکلی به میزان 0.199. به ترتیب موثرترین عناصر بوده اند. بنابراین نتیجه حاصله بیان می دارد که توجه به محتوای بازاریابی و به ویژه در پلتفرم های بین المللی می توانند برند فرش دستباف ایرانی را توسعه و مصرف کنندگان وفاداری در سطح ملی و بین المللی جذب نماید.

    کلیدواژگان: فرش دستباف، فرش ایرانی، بازایابی محتوایی، گروندد تئوری، معادلات ساختاری
  • مسعود لطیفیان، محمدعلی کرامتی، رضا توکلی مقدم* صفحات 182-206

    بخش تحقیق و توسعه ارگانی لازم و حیاتی برای تمام سازمان هایی است که قصد حضور فعال در بازارها و رقابت در سطح داخلی و بین المللی را دارند. امروزه سرمایه گذاری در این حوزه نهادینه و همه سازمان ها به نقش این امر برای افزایش ریسک رقابتی آگاه می باشند. تقویت واحدهای تحقیق و توسعه و ارتقای بهره وری بنگاه ها می تواند کشور را در حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان یاری نموده و از خروج ارز بی رویه به واسطه انتقال تکنولوژی از سایر کشورها، کمک نماید. یکی از مشکلات شرکت های داخلی، نبود استراتژی تحقیق و توسعه با هدف تولید محصولات جدید و افزایش سطح رضایت مشتریان در صنایع می باشد. هدف از این پژوهش، ارایه یک رویکرد تصمیم گیری دو مرحله ای جهت ارزیابی استراتژی های تحقیق و توسعه در صنایع باتری سازی خودرو با تاکید بر رضایت مشتریان است. ابتدا، ابتدا استراتژی های موثر بر مدیریت تحقیق و توسعه و همچنین شاخص های اثرگذار رضایت مندی مشتریان بر استراتژی های تحقیق و توسعه شناسایی می شوند. سپس، ضرایب وزنی مربوط به شاخص های رضایت مندی مشتریان از طریق به کارگیری روش تصمیم گیری بهترین- بدترین فازی (FBWM) نتیجه می گردد. علاوه بر این نیز وزن هر استراتژی و اولویت بندی نهایی آن ها با استفاده از روش تحلیل رابطه خاکستری فازی مثلثی با ارزش بازه ایی محاسبه می شود. براساس نتایج به دست آمده از روش FBWM سه عوامل اثرگذار در ارزیابی استراتژی های تحقیق و توسعه در صنایع باتری سازی خودرو به ترتیب عبارت اند از شاخص رضایتمندی مشتری، بهبود عملکرد و میزان ترکیب با سایر عملیات ها. در نهایت نیز استراتژی های موجود، استراتژی "تحقیق و توسعه مشترک" با وزن 0.375 انتخاب شد.

    کلیدواژگان: استراتژی تحقیق و توسعه، تصمیم گیری چند معیاره، بهترین- بدترین فازی، تحلیل رابطه خاکستری فازی مثلثی با ارزش بازه ایی
  • مریم اخوان خرازیان*، امیرحسین شادبهر صفحات 207-229

    هدف اصلی این پژوهش تعیین تاثیر انگیزه های خرید بر چسبندگی مشتریان با نقش میانجی دلبستگی و ارزش ادراک شده مشتری در میان مشتریان فروشگاه اینترنتی دیجی کالا می باشد. جهت دستیابی به هدف پژوهش و آزمون فرضیه های مربوطه، پرسشنامه ای در بین 200 نفر از مشتریان فروشگاه اینترنتی دیجی کالا که تاکنون از فروشگاه اینترنتی دیجی کالا حداقل یک بار به صورت اینترنتی خرید کرده اند با همکاری مدیریت ارتباط با مشتری فروشگاه اینترنتی دیجی کالا از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده به صورت انبوه توزیع شد. جهت گردآوری اطلاعات از روش های کتابخانه ای و روش های میدانی استفاده شد. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد به صورت آنلاین استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه های پژوهش از روش حداقل مربعات جزیی (PLS) استفاده شد. پس از جمع آوری داده ها و تجزیه و تحلیل آنها، نتایج نشان داد: انگیزه لذت جویانه بر دلبستگی آگاهانه، اشتیاق و تعامل اجتماعی اثر می گذارد، از طرفی انگیزه سودگرایانه بر دلبستگی آگاهانه و اشتیاق اثر می گذارد ولی بر تعامل اجتماعی تاثیری ندارد. همچنین نتایج نشان داد، دلبستگی آگاهانه و اشتیاق بر ارزش های کارکردی، لذت جویانه و ارزش اجتماعی اثر می گذارند از طرفی تعامل اجتماعی فقط بر ارزش کارکردی و لذت جویانه اثرگذار است و تاثیر آن بر ارزش اجتماعی مورد تایید قرار نگرفت. در نهایت مشخص شد، ارزش های کارکردی، لذت جویانه و اجتماعی بر چسبندگی مشتریان تاثیر گذار هستند

    کلیدواژگان: انگیزه های خرید، دلبستگی مشتریان، ارزش های ادراک شده مشتریان، چسبندگی مشتریان
|
  • Behrouz Roustakhiz *, Somayeh Kazemi, Azarshab Atiyeh Pages 1-31
    The clothing industry is one of the creative cultural industries and clothes are commodities that are used during the acculturation of nations. For this reason, in recent years, more attention has been paid to the expansion of the national clothing industry by reproduction of the Iranian costumes and using the existing cultural assets in Iran. However, these policies have faced setbacks, which according to some researches, one of the main reasons is the weakness in the field of marketing in distribution. Therefore, this article has analyzed the experiences of successful Asian countries to achieve practical solutions for using marketing in the distribution of updated costumes in Iran, according to the marketing mix of creative cultural industries; i.e., utility for the consumer, consumer cost, consumer convenience and consumer communication. As the data gathering methods, this qualitative research applied library and documentary methods and used the empirical data and also employed thematic analysis as the analytical method. The research results show that the most important mix among the analyzed marketing mixes is the consumer communication mix and most of the measures taken were using the cultural marketing approach and in order to create cultural value. In general, in the mentioned countries, a combination of consumer-centric marketing has been used with the participation of consumers and according to their cultural values, and in this regard, distribution channels and policy makers have acted in parallel.
    Keywords: Cultural marketing, Marketing mix of creative cultural industries, Cultural policy, Iranian costumes, Reproduction of costumes
  • Foad Kouhzadi, Hossin Ghareh Biglo *, Hossein Budaghi Khaje Nobar, Yaghob Alavi Matin Pages 32-54

    The financial industry has always been a data-driven industry. Recent technological advances along with several other factors such as changing customer priorities and changing business needs have resulted in large quantities of production and consumption. Analysis of customers' behavior with Big data over the past 20 years has attracted the attention of banking marketers. Banks have used customer behavior analysis to optimally exploit opportunities, resources and avoid risks in turbulent market conditions as a powerful alternative. This concept is very dynamic and despite extensive research, it has not yet been adequately explored. The aim of this study was to develop a comprehensive model of customer analysis based on Big data by examining 156 works in nine reliable scientific databases and experts' opinions. This research has tried to develop theoretical foundations of customer behavior analysis by combining researches. To analyze the research literature, the method of transcending was used. Then, using two-stage Delphi method, the opinions of experts of the western banks of the country (Kurdistan, Kermanshah, West Azarbaijan, Hamedan) were taken and seventeen categories were classified into forty-nine concepts. The results show that customer behavior analysis model consists of five categories: factors shaping behavior, macro data, strategies, challenges and consequences.

    Keywords: Analyzing Customer Behavior, Big Data, Banks in The West of Iran, Meta-Synthesis method, Delphi Method
  • Faraz Sadegh Vaziri, Ali Shoja *, Hamed Zaravandi Pages 55-74
    Objective

    The present study purpose is to investigate the effect of brand moral violations on the perceived hate and betrayal of Iranian consumers and the resulting behaviors on social media.

    Methodology

    This quantitative research is applied in terms of purpose and is considered as a field in terms of data collection method. The target population of the present study was all consumers in Tehran. Sampling was done by two-stage cluster method and the sample size was 413 people. Standard questionnaires were used to collect data and data analysis was performed by structural equation modeling (SEM) with the partial least squares (PLS) approach.

    Findings

    According to the results of the research, brand moral violations affect the consumer's perceived hate and betrayal. This perceived consumer hate and betrayal affects the consumer's intention to boycott and his participation in sanctions activities on social media. Consumer brand hate also affects the production of negative content on social media. Although the impact of betrayal on content generation on social media has been ruled out, it can be argued that perceived betrayal by indirectly affecting perceived hate can increase content generation and participation in consumer boycotts on social media because the impact of perceived betrayal on hate Perceived is also confirmed.

    Keywords: Brand moral violations, perceived hate, Perceived betrayal, Brand boycott, User generated content
  • Ahmad Akhlaghi, Ahmad Askari *, Nami Abdollah, Alireza Rousta Pages 75-91

    Changing markets play a big role in the decisions companies make.The global environment, in understanding the market, has created many complexities for marketers. Companies are constantly creating and using more up-to-date marketing strategies to gain more resources and stay in the market.Many companies rely on producing new products and entering the market to meet the changing needs and tastes of the consumer.One of the practical strategies in branding is brand development, so that today most companies and large businesses use this strategy to introduce their new products.With brand development, organizations can take other steps and develop and expand their brand image by reducing the risk of their brand image by producing and delivering goods and services using the same brand. This strategy will reduce costs, reduce risk and increase cost savings. Unsuccessful brand development leads to damage to the original brand and loss of brand equity. In the paradigm model of data-based theory, the main phenomenon of this research is the same process of presenting a model for selecting and developing a brand with emphasis on the role of strategies and the current conditions, background conditions and intervening conditions of these main phenomena were also presented, as well as the results.Build a paradigm model with detailed interviews related to data-based theory and the statistical population of this research has been selected from all prominent university experts with a scientific background related to branding management, managers and experts of companies.

    Keywords: BrandManagement, Brand Development, Marketing strategies, and Data Theory of the Foundation
  • Sardar Mohammadi, Ayoub Ghobadi * Pages 92-112

    The purpose of this study was to review the role of excitement in the reappearance of the spectators in Football Premier League matches, with mediating role perceived quality and satisfaction of the event. The research method was descriptive- correlative. The statistical society of the research included the whole fans of Esteqlal, Perspolis, Tractor and Sepahan teams. About 380 people from these teams were chosen as statistical samples. Research tools included standard questionnaires of positive excitements, negative excitements, and the reappearance of the fans, from Biscaia et al (2012), satisfaction and perceived quality from Calabuig-Moreno et al (2016). Validity of tools was measured and confirmed through content validity, reliability (Cronbach’s Alpha). Data analysis was done by the use of structural equation modeling, in PLS smart software. The results showed that positive and negative excitements on perceived quality, satisfaction with the event and reappearance of the spectators, had more meaningful effect. Perceived quality and satisfaction with the event, had a meaningful effect on the reappearance of the spectators. Also indirect effect of positive and negative excitements variable, has been understood through quality mediate, and the satisfaction with the event has been meaningful for the reappearance of the spectators. Due to the findings of the research, it can be stated that the managers of sports clubs should attempt to affect the quality of services rendered, team and the players, and by achieving suitable results, effect the excitements of their own spectators and encourage them to follow the upcoming games and reappear.

    Keywords: positive, negative emotions, Quality Perception, Event Satisfaction, Reappearance, Football Spectators
  • Parviz Saeidi *, Ali Shahbabaei, Amir Akhavanfar, Majid Fattahi Pages 113-133

    Having producers in the domestic consumer market in any country is one of the factors of economic growth and development.Influencer marketing is one of the new methods of digital marketing that can be used to lead consumers to buy and consume domestic products.The present study,in a qualitative manner and using the systematic grounded theory method,has been done to identify the Influencer marketing components in persuading customers to buy domestic products.In order to obtain the most information about the phenomenon,using theoretical sampling method and snowball technique,the research participants,which included university faculty members,marketing experts,managers of advertising and branding companies,were selected to achieve theoretical saturation, 17 of them underwent an in-depth and semi-structured interview.By analyzing the information,the components of influencer marketing in persuading consumers to purchase domestic products were identified in coding steps and drawn in a pattern. The results indicate that changing the type of communication and behavior of consumers, technology growth and changes in marketing methods have caused people to pay attention to Influencer marketing.Influencer marketing expands the scope of consumer awareness,engages people's feelings and emotions,and changes shopping behavior.This research also introduces components such as research,scenario development,presenting a different model according to the market,using stealth marketing and integrated marketing as Influencer marketing strategies that these strategies are influenced by the contextual and Interventional conditions.The consequences of good implementation of Influencer marketing will be customer loyalty,increased sales and revenue,reduced failure rates,branding and competitive advantage for organizations and brands.

    Keywords: Influencer Marketing, social media, Influencer Social Media, Domestic Product, Digital Marketing
  • Sayed Najmmedin Mousavi, Yoosef Zarnegarian, Masoome Momeni Mofrad, Saber Taghipour * Pages 134-157

    Countless environmental developments have caused some brands to no longer be able to compete in their respective industries as in the past. Such brands, based on a combination of various internal and external factors, have lost their favorable position in the past and are no longer considered in the minds of consumers as one of the priorities of purchase, because consumers naturally have the ability to remember this brand. Accordingly, the main purpose of this study was to identify and prioritize the factors affecting the formation of cemetery brands. This study is based on the applied purpose and in terms of the type of research method in the field of descriptive studies of the survey type. The present study approach is mixed and analyzed by combining qualitative and quantitative methods. Factors influencing the formation of cemetery brands were identified through semi-structured interviews with 14 marketing managers and professors of business management. In order to prioritize the identified factors of the triangular fuzzy method and using the data obtained from the distribution of the questionnaire among 40 Beverage brands in the food industry. The results of the coding of the interviews using Atlas ti 8 software version 10 led to the identification of 22 concepts as factors influencing the formation of cemetery brands. Findings related to prioritization of these factors showed that management decisions, research and development units, import of similar products, social capital, environmental developments, consumer preferences are the most important factors influencing the formation of cemetery brands, respectively.

    Keywords: Graveyard brands, Customer Perception, Beverage companies group, Food industry
  • Zohreh Amiri Sardai *, Nour Mohammad Yaghoubi, Ali Asghar Tabavar Pages 158-181

    Iranian handmade carpets play a key role in non-oil exports. Over the past years, the market growth of this industry has been declining and has had a great impact on the production of this product. Content marketing is a topic that has received special attention in recent decades and can have a significant impact on the sluggish market of Iranian handmade carpets. The purpose of this study is to investigate the effect of content marketing on the demand for Iranian handmade carpets. In the interview section, 18 experts were interviewed so that the obtained codes could be used as verifiable variables in the next questionnaire. At this stage, the statistical population is 240 people, of which 147 people were selected by Cochran sampling method to distribute the questionnaire. The research method is a combination of qualitative and quantitative methods. In the qualitative section, using the grounded theory method and obtaining expert opinion, five content marketing variables were obtained and used for analysis using the partial least squares method in Smart PLS software. Findings show that the elements of effectiveness measurement are 0.35, media elements are 0.239, social responsibility is 0.235, intrinsic elements of content production are 0.229 and finally formal elements are 0.199. They have been the most effective elements, respectively. Therefore, the result shows that paying attention to marketing content, especially in international platforms, can develop the name and brand of Iranian handmade carpets and attract loyal consumers at the national and international levels.

    Keywords: Handmade carpets, Iranian carpets, Content retrieval, Grounded Theory, Structural Equations
  • Masoud Latifian, Mohammad Ali Keramati, Reza Tavakkoli-Moghaddam * Pages 182-206

    Research and development (R&D) department is an essential and critical section for all organizations, which are eager to actively participate in markets and strategies on R&D management. Today’s investment in this field has been approved and all organizations are aware of its role to increase competitive risk. Improving R&D departments and promoting the efficiency of companies can help a country to move toward knowledge-based economy and also assist to stop illogical exchange currency flow to foreign countries against import of technology transfer from them. A problem in a domestic market is the lack of the R&D strategy to produce new products and promote the customer’s satisfaction level in industrial companies. The objective of this research is to introduce a two-phase decision-making approach to assess R&D strategies in automotive battery industries stressing on the customer’s satisfaction parameter. In the first section, the practical strategies on R&D management and the effective indices of the customer’s satisfaction on R&D strategies are recognized. In the second section, weighting coefficients related to customer’s satisfaction indices are reached by utilizing the fuzzy best-worst method (FBWM) as an effective multi-criteria decision-making (MCDM) method. Moreover, the weight of any individual strategy and their final prioritization is calculated using the analytical method of the interval-valued triangular fuzzy - gray relation analysis (IVTFN-GRA). Based on the results gained from the proposed FBWM, three effective factors in evaluating R&D strategies in an automotive battery industry are recognized. Finally, among the existing strategies, the joint R&D strategy with 0.375 rate is selected

    Keywords: Research, development strategy, Multi-criteria decision making, Fuzzy best-worst method, Interval-valued triangular fuzzy - gray relationship analysis
  • Maryam Akhavan Kharazian *, Amir Hossein Shadbahr Pages 207-229

    The main purpose of this study is to determine the effect of buying motivations on customer stickiness with the mediating role of customer attachment and perceived value among customers of Digi Kala online store. In order to achieve the research goal and test the relevant hypotheses, a questionnaire among 200 customers of Digi Kala online store who have purchased online at least once from Digi Kala online store in cooperation with the online store customer relationship management Digikala was widely distributed through simple random sampling method. Library methods and field methods were used to collect information. Standard questionnaires were used to collect data online. The least squares partial (PLS) method was used to analyze the data and test the research hypotheses. After collecting data and analyzing them, the results showed: hedonistic motivation affects conscious attachment, desire and social interaction, on the other hand, utilitarian motivation affects conscious attachment and desire, but interaction Social has no effect. The results also showed that conscious attachment and desire affect functional, hedonistic and social values. On the other hand, social interaction affects only functional and hedonistic value and its effect on social value was not confirmed. Finally, it was found that functional, hedonic and social values ​​affect customer stickiness

    Keywords: Purchasing motivations, customer attachment, perceived customer values, customer stickiness