فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی
سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 93، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید علی مومنی*، علی عباسی شوازی صفحات 11-37
    زمینه و هدف

    نخبگان و به ویژه کسانی که در نقش قهرمان و رهبر در جوامع مختلف بشری مطرح می شوند دارای کمالاتی هستند که آنها را نسبت به سایر افراد جامعه متمایز می سازد. در این پژوهش کوشش شد ویژگی های شخصیتی شهید حاج قاسم سلیمانی که شخصیت او را در سطح «یک قهرمان مکتب ساز» مطرح نموده، تبیین شود و به عنوان یک الگو برای تربیت دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی امین سنجیده و سپس ارایه شود.

    روش

    این تحقیق یک تحقیق کیفی است، ما آن را با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی و با استفاده از تجزیه و تحلیل عقلی انجام داده ایم. در این تحقیق سعی نموده ایم با بهره گیری از الگوی تحلیل شخصیت انسان، مستخرج از دیدگاه های فلسفی فیلسوف معاصر آیت الله جوادی آملی، به تحلیل شخصیت شهید قاسم سلیمانی بپردازیم. مستندات ما در این تحقیق متن وصیت نامه و برخی از خاطرات ذکر شده توسط نزدیکان ایشان است.

    یافته ها:

    شهید سلمیانی دارای برجستگی های شخصیتی بارزی در سه ساحت، بینش ها، گرایشات و کنش ها است، این برجستگی ها جملگی در ارتباط و سازگار با هم بوده و در خصوص ایشان شخصیتی برجسته را تشکیل داده است.

    نتیجه گیری

    در این تحقیق پس از تحلیل شخصیت شهید سلیمانی بر اساس الگویی که از دیدگاه های فیلسوف معاصر آیت الله جوادی آملی استخراج شده است، نشان دادیم که ویژگی های شخصیتی شهید سلیمانی به عنوان یکی از قهرمانان جمهوری اسلامی ایران، سازگاری بالایی با سیاست ها و ارزش های حاکم بر نظام تربیتی دانشگاه علوم انتظامی امین دارد. بنابراین از دیدگاه ما شخصیت ایشان می تواند به عنوان یک شخصیت قهرمان برای جوانان ناجا، به خصوص دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی امین مطرح شود. همچنین در پایان نیز الگوی مفهومی ابعاد شخصیتی ممتاز ایشان ارایه شده است. بنابراین با توجه به سازگاری بالای آن با مدل مفهومی نظام تربیتی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی امین، به نظر می رسد؛ ارایه نظام مند شخصیت ایشان به عنوان یک قهرمان، می تواند گامی موثر در جهت نیل به چشم انداز بیست ساله دانشگاه و بیانیه گام دوم در ابعاد تربیتی این دانشگاه باشد.

    کلیدواژگان: قاسم سلیمانی، قهرمان، الگوی تربیت دینی، دانشگاه علوم انتظامی، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
  • مجتبی شمس بیرانوند، نازنین ملکیان * صفحات 39-63
    زمینه و هدف

    رسانه ها نقش بارزی در تامین امنیت اجتماعی شهروندان هر جامعه ای دارند و به عنوان یکی از ابزارهای مهم حاکمیت می توانند یکی از بازورهای مهم پلیس در هر جامعه برای تامین امنیت اجتماعی باشند. هدف پژوهش حاضر، بررسی کارکرد آموزشی هشدارهای پلیس رسانه ملی در پیشگیری از سرقت خودرو است.

    روش

    روش تحقیق توصیفی-تحلیلی و نوع تحقیق کمی به شیوه ی پیمایشی است. هم چنین، جامعه آماری این تحقیق شهروندان شهرک اکباتان با تعداد نمونه 385 نفر دارای سن 60 18 سال بودند که از طریق فرمول کوکران و به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده اند. برای تحلیل اطلاعات جمعیت شناسی پاسخ دهندگان، از آمار توصیفی استفاده شد و داده ها با نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    طبق فرضیات تحقیق در خصوص تاثیر کارکردهای آموزشی رسانه ملی بر پیشگیری کیفری، وضعی و اجتماعی از سرقت خودرو، که طی آزمون t به عمل آمده تایید می شوند. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که فرضیات تحقیق در خصوص تاثیر کارکردهای آموزشی رسانه ملی بر پیشگیری کیفری، وضعی و اجتماعی از سرقت خودرو تایید می شوند.

    نتیجه گیری

    تحلیل داده ها نشان داد با اطمینان 95٪ می توان اذعان داشت کارکرد آموزشی هشدارهای پلیسی رسانه ملی، تاثیر بر پیشگیری کیفری، وضعی و اجتماعی دارد.</strong>

  • جعفر محمدی برزگر صفحات 65-93
    زمینه و هدف

    کلاب هاوس یکی از آخرین شبکه های اجتماعی تاسیس شده است که تنها متکی به صوت بوده و به سرعت در حال گسترش در جهان و ایران است، هدف اصلی پژوهش بررسی چالش های پیشگیری انتظامی و اجتماعی از جرایم در این شبکه اجتماعی است. 

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است و از نظر ماهیت در زمره تحقیقات تحلیلی و روش تحقیق آن کیفی است. جامعه آماری پژوهش شامل 18 نفر از مدیران پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات و اساتید صاحب نظر فضای مجازی و رسانه است. نمونه گیری به صورت هدفمند انجام شده است. برای گردآوری اطلاعات ضمن بهره برداری از منابع کتابخانه ای از روش مصاحبه استفاده شد. روایی یافته ها از طریق نظر سایرخبرگان (تکنیک تثلیث) و پایایی با هدایت دقیق جریان مصاحبه، تفسیر مصاحبه های هم گرا و در نهایت با نظر خبرگان انجام پذیرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون استفاده شد.

    یافته ها:

    چالش های پیشگیری انتظامی و اجتماعی از جرایم کلاب هاوس دارای 5 مضمون اصلی شامل چالش های قانونی، اجرایی، اجتماعی، فرهنگی و فنی است و مجموع 53 مضمون فرعی دارد.

    نتیجه گیری: 

    برای پیشگیری انتظامی و اجتماعی موفق از جرایم اتاق های دارای محتوای نامناسب کلاب هاوس باید مجموعه ای از اقدامات مانند رفع مشکلات قانونی،راهبرد سازی اقدامات اجرایی پلیس، توسعه پیشگیری های اجتماعی و برنامه ریزی های فرهنگی و اختصاص امکانات فنی توامان در دستور کار قرار گیرد. </strong>

    کلیدواژگان: چالش، پیشگیری انتظامی، پیشگیری اجتماعی، فضای مجازی، کلاب هاوس
  • امیرحسین یاوری بافقی، محمدعلی اکبری، ابراهیم داودی، غلامرضا چولکی*، علی اورنگ صفحات 95-126
    زمینه و هدف

    یکی از جرایم شایع که به شدت امنیت عمومی را به مخاطره انداخته و به آن آسیب جدی وارد می نماید، قاچاق سلاح و مهمات است. ضرورت و اهمیت برقراری نظم و امنیت ایجاب می کند که پلیس نسبت به شناسایی و کشف آن و در نهایت دستگیری قاچاقچیان اقدام نماید. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر رویکرد پلیس اطلاعات محور در شناسایی و کشف قاچاق سلاح و مهمات انجام پذیرفته است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق را کارکنان پلیس امنیت عمومی فرماندهی انتظامی استان ایلام می باشد که بر اساس فرمول کوکران تعداد 85 نفر از آنان به عنوان نمونه آماری از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته است که روایی پرسش نامه به روش اعتبار محتوا و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ تایید شد. در این پژوهش برای تجزیه وتحلیل داده ها  و فرضیه های پژوهش از طریق آزمون تی تک نمونه فریدمن با استفاده از نرم افزار spss استفاده شد.

    یافته ها:

    یافته ها نشان داد که بهره گیری از پلیس اطلاعات محور  به عنوان یک رویکرد جدید پلیسی در شناسایی، کشف قاچاق سلاح و مهمات در سه بعد اطلاعات بانک های درون سازمانی، اطلاعات بانک های برون سازمانی و فنی و مخابراتی تاثیر مثبت دارد که به ترتیب بر اساس آزمون فریدمن و اسمیرنوف کلموگروف بعد اطلاعات فنی و مخابراتی با 62/2 درصد در رتبه اول و بعد بانک های اطلاعاتی درون سازمانی با 92/1 درصد در رتبه دوم و بعد بانک های اطلاعاتی برون سازمانی با 45/1درصد در رتبه سوم می باشد.

    نتیجه گیری:

    بر طبق یافته های تحقیق، فرضیات مطرح در پژوهش اثبات و در شناسایی و کشف  قاچاق سلاح و مهمات تاثیرگذار می باشند. تجمیع بانک های اطلاعاتی درون و برون سازمانی و دسترسی واحدهای کشف جرم پلیس به این بانک ها،تعامل لازم با نهادهای برون سازمانی برای به دست آوردن بانک های اطلاعاتی آن ها، تاکید بر استفاده حداکثری از اطلاعات فنی و مخابراتی در انجام ماموریت ها از جمله پیشنهادها در راستای شناسایی و کشف این جرم است.

    کلیدواژگان: اطلاعات، پلیس اطلاعات محور، اسلحه، قاچاق اسلحه، پلیس امنیت فرماندهی انتظامی استان ایلام
  • هژبر برادران نصیری، حسنعلی موذن زادگان*، عابدین صفری کاکرودی صفحات 128-156

    زمینه و هدف:

    باوجود پیش بینی الزاماتی برای رعایت حقوق شخص تحت نظر در قانون آیین دادرسی کیفری، در صورت نبود سازوکارها، نقصان ضمانت اجراها، باورمند نبودن ضابطان، هیچ گاه این حقوق در حد مورد انتظار مراعات نخواهد شد، بنابراین باهدف بررسی تاثیر الزامات قانون آیین دادرسی کیفری در رعایت حقوق شخص تحت نظر به این پژوهش پرداخته ایم.

    روش

     این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از لحاظ شیوه گردآوری اطلاعات کمی - پیمایشی است. جامعه آماری شامل 384  نفر از وکلا، ضابطان و قضات تهران هستند که با روش تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند و ابزار تحقیق پرسش نامه است. 

    یافته ها:

    دسترسی های شخص تحت نظر به حق تماس با خانواده کمتر از حد متوسط و در سطح پایین، حق معاینه پزشکی بیش از حد متوسط و در سطح زیاد و حق اطلاع از حقوق خود بیش از حد متوسط و در سطح زیاد و ارزیابی شده است.

    نتیجه گیری:

    دسترسی متهم به بعضی از حقوق خود در سطح زیاد بوده، ولی در حق تماس با خانواده، نیاز به اهتمام ویژه دارد. برای افزایش آن فراهم کردن زیر ساخت ها، آموزش حقوق شهروندی، نظارت بر رفتار ضابطان از راهکارهای پیشنهادی در به حداقل رسانیدن موارد نقض حقوق اشخاص تحت نظر است.

    کلیدواژگان: ضابطان دادگستری، تحت نظر، حق تماس با خانواه، حق معاینه پزشکی و حق اطلاع از حقوق خود
  • حمیدرضا فرهمند اصل، شهناز خالقی پور، سید حمیدرضا عریضی سامانی صفحات 158-189
    زمینه و هدف

     سازمان هایی نظیر مراکز انتظامی و پلیس پیشگیری که مسیول امنیت مردم هستند، برای حفظ پایدار عملکرد افسران با توجه به فشار کاری آن ها ضرورت دارد به ابعاد سلامت و کامیابی شغلی آن ها توجه داشته باشند. پژوهش حاضر باهدف طراحی بسته آموزشی ارتقای سلامت کار و تاثیر ارزشیابی آن بر فرسودگی شغلی، تعارض کار خانواده و سلامت اجتماعی پلیس پیشگیری تهران انجام شد.

    روش

     پژوهش حاضر به لحاظ فرایند یک پژوهش اکتشافی دو مرحله ای کیفی و کمی است که مرحله اول روش کیفی در مرحله تدوین بسته آموزشی ارتقا سلامت در کار مبتنی بر تحلیل مضمون استقرایی نیازمحور بود و در مرحله کمی از نوع طرح های نیمه آزمایشی با مدل پیش آزمون پس آزمون و پیگیری همراه باگروه کنترل بود که 30 نفر از کارکنان پلیس پیشگیری دارای الگوی رفتار کار نوروتیک به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و فرسودگی شغلی آن ها مورد تایید قرار گرفت. سپس با پرسش نامه های فرسودگی شغلی ماسلاچ</em> (1981)، سلامت اجتماعی کیبز</em> (1998) و تعارض کار خانواده کارلسون </em>(2000) که روایی و پایایی آن تایید گردیده است، موردآزمون قرار گرفتند. سپس بسته آموزشی تدوین شده ارتقاء سلامت کار برای گروه آزمایش اجرا شد و در مرحله نهایی پس آزمون انجام شد و دوماه بعد پیگیری صورت گرفت.  

    یافته ها:

    اعتبار بسته آموزشی طراحی شده با 7 گام و 13 هدف آموزشی با ضریب توافق مطلوب توسط متخصصان مورد تایید قرار گرفت. همچنین بسته طراحی شده مبتنی بر ارتقای سلامت کار برتعارض کار خانواده، فرسودگی شغلی و سلامت اجتماعی افسران پلیس پیشگیری اثربخش ارزیابی شد. 

    نتیجه گیری

    بسته آموزشی ارتقا سلامت کار مبتنی بر الگوهای رفتاری کار از اعتبار کافی برخوردار بوده و می تواند با کاهش تعارض کار خانواده به واسطه فرسودگی شغلی بر سلامت اجتماعی پلیس پیشگیری موثر باشد.

    کلیدواژگان: ارتقاء سلامت کار، فرسودگی شغلی، سلامت اجتماعی، تعارض کارخانواده، پلیس پیشگیری
  • مهدی کاظمی، یوسف محمدی مقدم*، حاجیه رجبی فرجاد صفحات 191-220

    هدف و زمینه:

    با توجه به اهمیت رضایت شغلی در عملکرد مطلوب یک سازمان و ضرورت بررسی عوامل موثر برآن؛ این پژوهش با هدف تعیین تاثیر تعادل بین کار و زندگی بر رضایت شغلی اعضای هییت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین صورت پذیرفته است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر  روش توصیفی - پیمایشی بوده است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه اعضای هییت علمی داخلی و رسمی دانشگاه علوم انتظامی امین به تعداد 300 نفر هستنند که  بر اساس فرمول کوکران 169 نفر به  روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شده اند. ابزار گرداوری داده ها دو پرسش نامه تعادل کار وزندگی از مدل کونگ و کو</ (2009)  و رضایت شغلی مدل اسمیت  و هیولین</em> (1969) که روایی آن از طریق صوری و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ. بالای 75 صدم بود که نشان دهنده  پایایی مناسب پرسشنامه است. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون رگرسیون به وسیله نرم افزار SPSS21 صورت پذیرفت.

    یافته ها:

    مقدار آماره آزمون برای بررسی تعادل کار و زندگی بر رضایت شغلی اعضای هییت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین معنی دار است. مقدار R2</sup> نشان می دهد که 9/0 از واریانس میزان رضایت شغلی توسط تعادل کار و زندگی تبیین می شود. بنابراین می توان عنوان کرد که 9 درصد از تغییرات ایجاد شده در رضایت شغلی توسط تعادل کار و زندگی پیش بینی می شود.

    نتیجه گیری

     نتایج پژوهش نشان داد که زمان کافی از کار داشتن، وفاداری به کار، حمایت محل کار داشتن، انعطاف پذیری در برنامه کاری، جهت گیری زندگی، نگهداری کار و حرفه و کاهش داوطلبانه ساعات کاری برای رفع نیازهای شخصی  بر رضایت شغلی اعضای هییت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین معنی دار است.

    کلیدواژگان: تعادل بین کار و زندگی، رضایت شغلی، اعضای هیئت علمی، دانشگاه علوم انتظامی امین
  • احسان فرهادی سمن بانی *، اکبر وروایی، مسعود قاسمی صفحات 221-250
    زمینه و هدف

    پلیس به عنوان بازوی اجرای نظام قضایی نقش مهمی در فرایند نظام حقوقی کشور و تحقق عدالت ایفا می نماید. با توجه به اینکه در پرونده های کیفری، فرایند کشف، تعقیب و تحقیقات مقدماتی از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. لذا این مقاله با هدف تعیین تعامل مناسب پلیس و بزه دیده در فرایند کشف جرم سعی دارد که اصول و راهبردهای ایجاد این تعامل به عنوان روش و ابزاری برای رسیدن به هدف معلوم و مشخص را مورد بررسی، تجزیه و تحلیل و واکاوی قرار دهد.روش شناسی:روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ شیوه جمع آوری اطلاعات توصیفی - پیمایشی می باشد.

    یافته ها:

    یافته های نهایی تحقیق حاکی از آن است که از دیدگاه هر دو جامعه نمونه یعنی بزه دیدگان و کارشناسان و در هردو آزمون تی تک نمونه ای و تی زوجی تعامل پلیس و بزه دیده در روند کشف جرم در وضعیت موجود نیاز به بهبودی دارد و این مستلزم ارتقای آن می باشد.

    نتایج

    تعامل مناسب پلیس و بزه دیده هم از دیدگاه بزه دیدگان(بامیانگین04/4) و هم از دیدگاه کارشناسان (با میانگین 4)تا حد زیادی در روند فرآیند کیفری در نظام حقوقی کشور تاثیر گذار می باشد(فرض اصلی 1) و در مقابل تعامل پلیس وبزه دیده در وضعیت موجود(فرماندهی انتظامی استان) هم از دیدگاه بزه دیدگان (بامیانگین73/2)وهم از دیدگاه کارشناسان(با میانگین 64/2) تا حد متوسطی در روند فرآیند کیفری تاثیر گذاربوده است(فرض اصلی 2)

    کلیدواژگان: نظام حقوقی، تعامل، پلیس، بزه دیده، فرآیند کیفری
|
  • Sayedali momeny, Ali abbasishavazi Pages 11-37
    Background and Aim

    Elite, and in particular those who are raised in the role of the hero and leader in various human societies, have the prominence and compilations that distinguishes them to other people in society. In this research, he attempted to explain the characteristics of Shahid Haj Qassem Soleimani, who raised her character at the level of "a hero of the school" and measured as a model for the training of students of Amin University of Police.

    Methodology

    In this research, we have been tried to explain the descriptive-analytical method and study of documents to analyze their character's dimensions as a hero, and explain his character characteristics for the community level.

    Results

    Shahid Salemani has a marked personality prominence in three areas, insights, tendencies and actions, these bumps have been in conformity and consistent with them, and has formed a prominent personality.

    Results

    The characteristics of their personality as one of the heroes of the Islamic Republic of Iran have high compatibility with the policies and values ​​of the ruling on the education system of the Islamic Student University of the Islamic Student University and the statement of the second step of the Islamic Revolution and can be as a heroic character for young people, especially students

    Keywords: Shahid Sardar Qassem Soleimani, school, Template, Students of Police University, Statement by the second step of the Islamic Revolution
  • Mojtaba Shamsbiranvand, Nazanin Malekian Pages 39-63
    Background and objectives

    The media have a significant role in providing social security to the citizens of any society and as one of the important tools of governance can be one of the important arms of the police in any society to ensure social security. The purpose of this study is to investigate the educational function of national media police warnings in preventing car theft.Research

    Method

    The research method is descriptive-analytical and the type of research is quantitative by survey method. Also, the statistical population of this study was the citizens of Ekbatan town with a sample of 385 people aged 18-60 years who were selected through Cochran's formula and cluster sampling method. Descriptive statistics were used to analyze the demographic information of the respondents and the data were analyzed by SPSS software.

    Findings

    According to the research hypotheses regarding the effect of the educational functions of the national media on the criminal, status and social prevention of car theft, which were performed during the t-test. The results of Pearson correlation coefficient showed that the research hypotheses regarding the effect of national media educational functions on criminal, situational and social prevention of car theft are confirmed.

    Results

    Data analysis showed that with 95% confidence, it can be acknowledged that the educational function of national media police warnings has an impact on criminal, situational and social prevention.

    Keywords: Educational Function, Police Warnings, national media, prevention, Theft
  • Jafar mohammadi barzegar Pages 65-93
    Background and Aim

    Clubhouse is one of the latest social networks that relies solely on voice and is rapidly expanding in the world and in Iran. The main purpose of this study is to examine the challenges of disciplinary and social crime prevention in this social network.

    Method

    This research is applied in terms of purpose, in terms of nature is analytical research and its research method is qualitative. The statistical population of the study includes 18 FATA police managers and experts in cyberspace and media. Sampling was done purposefully. Interview method was used to collect information while using library resources. The validity of the findings was done through the opinion of other experts (trinity technique) and reliability was done by carefully guiding the interview process, interpreting convergent interviews and finally with the opinion of experts. The content analysis method and Max Kyoda software were used to analyze the data.

    Findings

    The challenges of disciplinary and social prevention of clubhouse crimes have 5 main themes including legal, executive, social, cultural and technical challenges, which have a total of 53 sub-themes.

    Conclusion

    For successful disciplinary and social prevention of crimes in rooms with inappropriate contents of the clubhouse, a set of measures such as solving legal problems, strategizing police actions, developing social prevention and cultural planning and allocating both technical facilities should be on the agenda.

    Keywords: Challenge, disciplinary prevention, social prevention, Cyberspace, Club House
  • amirhossein Yavari Bafghi, Mohammad Ali Akbari, Ebrahim Davoodi, Gholamreza choulaki, Ali Aurang Pages 95-126

    Smuggling weapons and ammunition is one of the most commoncrimes that seriously endanger public safety and seriously damage it.The purpose of investigating the impactof the information-oriented police approach in identifying and detecting arms and ammunition smuggling has been done.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and descriptive in terms of survey method.The statistical population of this research is the staff of Public SecurityPolice of Ilam Police Command.Based on Cochran's formula, 85 of themwere selected as a statistical sample of simple random sampling method.The data collection tool was a researcher-made questionnaire whose validity of the questionnaire was confirmed by content validity method and its reliability was confirmed byCronbach's alpha method.In this research, to analyze the data and hypotheses of the research through one-sample t-test and Friedman test using SPSS software was used.

    Findings

    The findingsof thisstudy showed that the use ofinformation-based police strategyasanewpolice strategy inidentifying, detecting arms and ammunition smuggling inthree dimensions of internal banking information,external organizationalinformation and technical and telecommunication information hasa positive effect,accordingtoFriedman test.Technicaland telecommunicationinformationwith2.62%is in the first rank and then internal organizational databases with1.92% isin the second rank and then external organizational databases with1.45%isin the thirdrank.

    Conclusion

    Accordingto theresearch findings, the hypotheses presented in the research are proven and are effective in identifying and detecting arms and ammunition smuggling.Consolidation of internal and external databases and access of police crime detection unitsto these banks, necessary interaction with external institutionsto obtain theirdatabases,emphasis onmaximum use of technical and telecommunication information in carrying out missions,including suggestions for detection and identification is.

    Keywords: Information, information-oriented police, Weapons, arms smuggling, security police of Ilam police command
  • Hjabr Hbnasiri, Hasan Moazen, Abdin Kakroodi Pages 128-156

    The police in the Iranian legal system have the right to arrest and monitor individuals, exceptionally and under certain conditions. The purpose of this study is the effect of the requirements of the implementation of the Criminal Procedure Code adopted in 1392 on bailiffs in respecting the rights of the supervised person.This research is based on quantitative nature, in terms of application and using descriptive-survey method. The statistical population includes 384 members of the community of lawyers, bailiffs, judicial officials in Tehran who are randomly selected and the t-test, Klomogorov-

    Smirinov and findings:

    The supervised person's access to means of communication with the average 2.81 below the average and at a low level, the supervised person's knowledge of their rights with an average of 3.63 above the average and at a high level and the supervised person's access to medical examination with an average of 22 / 4 is too mediocre and highly rated.Due to the lack of infrastructure for the implementation of due process, the rights of the supervised persons in access to means of communication, medical examination and information about their rights, bailiffs under the pretext of high volume of missions, lack of timely detection, length of proceedings, deviation The possibility of an effective confrontation with crime, have not obeyed the law well. In this regard, focusing on training law enforcement and legal knowledge and controlling and monitoring the behavior of officers to minimize violations of the rights of persons under surveillance, should be on their agenda.

    Keywords: Requirements, Implementation, Criminal
  • Hamid Reza Farahmand Asl, Shahnaz khaleghipour, Seyyed Hamidreza Oreyzi Pages 158-189

    Background and Aim :

    Organizations such as law enforcement and prevention police, which are responsible for public safety, to maintain the performance of officers with paying attention to their work pressure, it is necessary to pay attention to the dimensions of their health and job success. The present study aims to design a package Training on occupational health promotion and its evaluation on burnout, family work conflict and social health of Tehran Preventive Police Research

    Method

    The present study is a qualitative and quantitative two-stage exploratory research in terms of the process. The first stage of the qualitative method in the stage of developing a health promotion training package at work was based on the need-based inductive content analysis, and in the quantitative stage it was a semi-project. There was an experiment with a pre-test, post-test and follow-up model with a control group in which 30 preventive police officers had a pattern of behavior. Neurotic work was selected by purposive sampling method and their burnout was confirmed. Then with questionnaires Maslach Burnout (1981), Keez Social Health (1998) and Carlson Family Conflict (2000) confirming its validity and reliability were tested, then the training package developed to promote occupational health for the experimental group was implemented and in the final stage the test was performed and followed up two months later.

    Results

    The validity of the training package designed with 7 steps and 13 training objectives with the desired agreement coefficient is approved by experts took. Also designed package based on promoting occupational health on family work conflict, burnout and social health of police officers effective prevention was assessed.

    Conclusion

    Occupational health promotion training package based on work behavior patterns has sufficient credibility and can reduce conflict Family work due to burnout affects the social health of the prevention police.

    Keywords: Family Work Conflict, burnout, Occupational health, social health, Preventive Police
  • mehdi kazemi, yousef mohammadi moghadam, hajieh Rajabi Farjad Pages 191-220

    Aim and Background:

    The aim of this study was to determine the effect of work-life balance on job satisfaction of faculty members of Amin University of Law Enforcement Sciences.Research

    Method

    This research has been applied in terms of purpose and descriptive-survey method. The statistical population of the present study includes all faculty members of Amin University of Law Enforcement Sciences in the number of 300 people who have been selected based on Cochran's formula with an error level of 5% 169 people by relative stratified random sampling. Data collection tools were two standard questionnaires including work-life balance from Kung and Koo model (2009) and job satisfaction (JDI model Smith and Huilin (1969) whose validity through face and its reliability through Cronbach's alpha was over 75%. The Klomogorov-Smirnov test and the regression test are used to analyze the data.

    Results

    The amount of test statistics to assess work-life balance on job satisfaction of faculty members of Amin University of Law Enforcement Sciences is significant. A value of R2 indicates that 0.9 of the variance in job satisfaction is explained by work-life balance. .

    Conclusion

    The results showed that having enough time from work, loyalty to work, having workplace support, flexibility in work plan, life orientation, job and career maintenance and voluntary reduction of working hours to meet personal needs on job satisfaction The faculty members of Amin University of Law Enforcement Sciences are significant.

    Keywords: work-life balance, Job satisfaction, Faculty Members, Amin University of Law Enforcement Sciences
  • Ehsan Farhadi Saman bani, Akbar Varvaei Pages 221-250
    Background and Aim

    The police, as the arm of the judiciary, plays an important role in the process of the country's legal system and the realization of justice. Given that in criminal cases, the process of detection, prosecution and preliminary investigation is very important. Therefore, with the aim of determining the appropriate interaction between the police and the victim in the crime detection process, this article tries to examine, analyze and analyze the principles and strategies of creating this interaction as a method and tool to achieve a known goal.

    Methodology

    The research method used in this research is applied in terms of descriptive-survey information.

    Findings

    The final findings of the study indicate that from the perspective of both sample communities, namely victims and experts, and in both one-sample t-test and pair t-test, police-victim interaction in the crime detection process was assessed as weak in the current situation.

    Results

    the proper interaction between the police and the victims, both from the perspective of victims (with an average of 4.04) and from the perspective of experts is largely in the criminal process. The legal system of the country is effective and in contrast to the interaction of the police and the victim in the current situation (provincial disciplinary command) both from the perspective of victims (average 2.73) and from the perspective of experts (average 2.64) to the extent Has little effect on the criminal process

    Keywords: Legal System, interaction, Police, Victims, Criminal process