فهرست مطالب

جراحی استخوان و مفاصل ایران - سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 75، پاییز 1400)

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 75، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید محمد طهامی، سید علی هاشمی، آرمین اکبرزاده، محمدهادی گرامی، امیر امینیان، سید امیررضا مصباحی، امین ضرابی، رسول صفری * صفحات 137-144
    پس‌ زمینه

     

    بیماری جدید کووید-19 برای نخستین بار در دسامبر 2019، در ووهان چین دیده شد. طی پاندمی کووید-19، جراحی‌های غیراورژانسی به تاخیر افتادند و تشکیلات و منابع مراقبت سلامت برای ارایه خدمات کارآمد به تعداد بالای بیماران مبتلا به کووید-19 سازماندهی شدند. بنابراین، رویکرد به بیماران ترومایی که مبتلا به کووید-19 هستند، مسیله‌ای چالش‌برانگیز است که نیازمند توجه ویژه و شرایط مراقبت بهداشتی مخصوص است.

    مواد و روش‌ها

     این مطالعه کوهورت گذشته‌نگر در بیمارستانی که مرکز اصلی تروما در جنوب ایران بود، بین ماه‌های مارس تا اوت سال 2020، از زمان شروع پاندمی کووید-19 انجام شد. عفونت کووید-19 چه با سی‌تی‌اسکن مثبت و چه با تست پی‌سی‌آر (PCR)، مثبت در نظر گرفته شد. داده‌های مربوط به تروما نظیر مکانیسم و الگوی تروما و جراحت و مداخلات جراحی انجام شده روی بیماران مشکوک ثبت شدند. خصوصیات پایه نظیر سن، جنس، مصرف سیگار و بیماری‌های همراه نیز جمع‌آوری شدند. نیاز به پذیرش در آی‌سی‌یو (ICU) و میزان مرگ و میر موارد کووید و غیرکووید به عنوان متغیرهای نتیجه بررسی و با یکدیگر مقایسه شدند.

    نتایج

    طی یک دوره شش ماهه در پاندمی کووید-19، 9248 بیمار به مرکز ترومای ما مراجعه کردند. در حالی که 222 بیمار، مشکوک به عفونت کرونا بودند، 64 مورد مثبت شدند که میانگین سنی‌شان 44 سال بود. از بین این 64 بیمار کووید-19 مثبت، 33 بیمار با میانگین سنی 4/36 سال جراحات ارتوپدی داشتند. 23 بیمار تحت درمان جراحی ناشی از جراحات ارتوپدی قرار گرفتند. 24 بیمار قربانی تصادفات وسایل نقلیه موتوری بودند که شامل 7 مورد شکستگی لگن و استابولوم می‌شد. میزان مرگ و میر موارد مثبت کووید-19، 6/15% (10 بیمار از 64 مورد) و در افراد کووید-19 منفی، 1/10% بود (16 بیمار از 158بیمار). اختلاف چندان مشهود نبود (25/0=p). آنالیز چندمتغیره اثر عوامل پایه و مربوط به تروما بر میزان مرگ و میر نشان داد که سن بالاتر (001/0p=)، عفونت کووید-19 (033/0p=) و پروسه جراحی (038/0p=) عواملی هستند که ضعیف‌ترین پیش‌آگهی برای مرگ و میر را دارند.

    نتیجه‌گیری

    میزان مرگ و میر بیماران ترومایی با عفونت کووید-19 مثبت 6/15% بود (10 بیمار). سن بالاتر، عفونت کووید-19 و پروسه جراحی عوامل با پیش‌آگهی ضعیفی بودند که از نظر آماری با مرگ و میر بیشتری همراه بودند.

    کلیدواژگان: ضربه، ارتوپدی، کووید-19، همه گیری، اپیدمیولوژی
  • سعید سلوکی، امیر رحمانی رسا، نرگس قمری*، محمدمهدی کامروان صفحات 145-151
    مقدمه

    سارکوم یووینگ تومور اولیه و بدخیم استخوان است که حفظ جان بیمار و انتخاب بهترین شیوه درمان جزو چالش های پزشکی آن محسوب می شود. هدف این مطالعه بررسی میزان متاستاز و بقای عمر پس از بکارگیری پروتکل درمانی شیمی درمانی قبل از جراحی، جراحی و شیمی درمانی بعد از جراحی می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه 42 بیمار مبتلا به سارکوم یووینگ طی سال های 1384تا 1395 که به بیمارستان شهید دکتر چمران و نمازی مراجعه کرده اند مورد بررسی قرار گرفتند. پس از در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج، در نهایت 27 بیمار وارد مطالعه شدند. تعیین شیمی درمانی نیو ادجوونت و مراحل پیشرفت تومور با استفاده از ام آر آی و سی تی اسکن قفسه سینه انجام شد. پس از تعیین مراحل پیشرفت تومور درمان انتخاب گردید. درمان ها شامل قطع عضو، برداشتن گسترده بافت، برداشتن گسترده بافت و الوگرافت، برداشتن گسترده بافت و پروتز و شیمی درمانی بود. بعد از درمان های جراحی بیماران تحت شیمی درمانی ادجوونت قرار گرفتند.

    نتایج

    در این مطالعه از 42 بیمار مشارکت کننده، 29 نفر(69%) مرد و 13 نفر (31%) زن بودند. میانگین سن و انحراف معیار 21.45+ 7.69 و 16.23+ 4.9 بترتیب در مرد ها و زن ها بدست آمد. شایعترین استخوان درگیر استخوان فمور(30%) و تیبیا (23.8 %) بود. از 27 بیماری که وارد مطالعه شده بودند، 5 نفر قطع عضو، 6 نفر برداشتن گسترده بافت، 8 نفر برداشتن گسترده بافت و آلوگرافت و 3 نفر برداشتن گسترده بافت و پروتز انجام شد. 5 نفر از بیماران با درگیری لگن فقط شیمی درمانی شدند. 46.2%  از بیماران بقای عمر 5 ساله داشتند.

    بحث و نتیجه گیری

    تشخیص زودرس و درمان مناسب به صورت شیمی درمانی قبل ازعمل، جراحی با برداشتن حاشیه ی مناسب و شیمی درمانی بعد از جراحی برای این تومور پیشنهاد شده است. نتایج مطالعه ما نیز آن را تایید می نماید.

    کلیدواژگان: یووینگ سارکوما، بقای عمر، شیمی درمانی، متاستاز
  • امیرحسین فرخ زاد*، حسین اکبری اقدم، محمدرضا غلامرضایی، پریا روحی صفحات 152-156
    هدف

    روند رو به افزایش جراحان ارتوپدی برای پینینگ بسته شکستگی های سوپراکوندیلار تیپ II وجود دارد، در این مطالعه، نتیجه درمان جااندازی بسته و گچ گیری در مقایسه با پینینگ بررسی می شود.

    روش 

    در یک مطالعه مقطعی گذشته نگر، 39 کودک 3 تا 11 ساله مبتلا به شکستگی سوپراکوندیلار تیپ II گارتلند که تحت درمان با جااندازی بسته و پینینگ و جااندازی بسته و گچ گیری قرار گرفته بودند، به روش نمونه گیری غیرتصادفی آسان با استفاده از اطلاعات دموگرافیک و اندازه گیری زاویه باومن و درمدت بستری در بیمارستان مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    نتیجه 

    با استفاده از آزمون t نمونه مستقل، بین زمان بستری در بیمارستان و نوع درمان تفاوت معنی داری وجود داشت و در گروهی که تحت درمان با جااندازی بسته و گچ گیری قرار گرفته بودند، به طور معنی داری کمتر بود [005/0 p< [value, Mean, SD: 37.43 + 6.42 بین زاویه باومن در دو گروه تفاوت معناداری وجود نداشت.

    نتیجه

    بدون تفاوت معنی داری در نتیجه دو نوع درمان، اقامت در بیمارستان به طور قابل توجهی کمتر ، با نتایج رادیوگرافی مشابه پس از چهار هفته پیگیری مشاهده شد.کلید واژه ها:شکستگی سوپراکندیلار هومروس، تثبیت شکستگی

    کلیدواژگان: شکستگی، سوپراکندیلار، فیکساسیون
  • علیرضا رحیم نیا، غلامرضا فرزانگان، حمید حصاری کیا، موسی رضا انبارلوئی، امین حمیدزاده خیاوی* صفحات 157-162
    پیش زمینه و مقدمه

    از روش های کنترل و کاهش خونریزی جراحی اسپاین کاربرد ترانکزامیک اسید است . هدف مقایسه خونریزی در تجویز تزریقی و موضعی آن و تعیین پروتکل استفاده آن در جراحی spine جهت کاهش خونریزی در راستای ارتقای اقتصاد سلامت است.

    روش

    نوع مطالعهCross sectional گذشته نگر درجامعه بیماران تحت جراحی اسپاین در بیمارستان بقیه الله بودند . معیارهای ورود، جراحی الکتیو اسپاین در بالای لول و معیارهای خروج اختلال خونریزی ، پارگی دورا و جراحی بیش از سه ساعت بودند. گروه موضعی و وریدی به ترتیب 27 و22 نفر بودند . آنالیز با SPSS انجام شد سطح معنا داری آزمون آماری 0.05 بود . وریدی با دوز لودینگ 10mg/kg و نگهدارنده 1mg/kg/h بود . موضعی ابتدابا یک گرم در 300 ml و 500 mg ، در50 ml در پایان بود . میزان خونریزی حجم درن بود . 49 بیمار که 22 نفر (44.9%) دارو را وریدی و 27 نفر (55.1%) موضعی گرفتند.

    یافته ها

    ارتباط معنا داری بین گروه ها در میزان خونریزی با نوع جراحی (p :0.48) با لول جراحی و میزان خونریزی کل (p :0.48) بدست نیامد. (p :0. 14). میزان خونریزی گروه موضعی: حین عمل :ml 563.89± 367.48، پس از عمل :ml 116.30±71.37 و کل:ml 680.19± 394.83 گروه وریدی: حین عمل :ml 496.64± 296.84 ، پس از عمل :ml 120± 75.84 وکل:ml 616.64± 311.45 بود .

    نتیجه گیری

    نتایج حاصله موثر تر بودن تجویز موضعی را نسبت تجویز وریدی تایید نمیکند ولی میزان متوسط خونریزی در استفاده موضعی ترانگزامیک اسید مشابه نوع تزریقی است.

    کلیدواژگان: تجویز موضعی و وریدی، ترانکزامیک اسید، جراحی ستون فقرات، خونریزی
  • زهرا رحیمی * صفحات 163-169
    زمینه

    پژوهش حاضربا هدف بررسی شیوع ناهنجاری‌های جلو آمدن سر و گردی شانه در بانوان سالم در شهر شیراز صورت گرفته است.

    روش‌ها

     500 بانوی سالم، 400 نفر در محدوده سنی 17 تا 25 سال (با میانگین سنی 19 سال) و 100 نفر در محدودژ 35 تا 50 سال(با میانگین سنی 40سال)، با روش نمونه‌گیری تصادفی نسبی در دو گروه و از نظر شدت ناهنجاری‌ها به سه گروه تقسیم شدند.  ارزیابی پوسچر با استفاده از شاغول صورت گرفت. متغیرهای جمعیت‌شناختی و میزان ناهنجاری‌های سر و گردن در مناطق مورد نظر در پرسشنامه مربوطه ثبت شد. با استفاده از دستگاه کیفومتر زاویه کوژی اندازه‌گیری و مقایسه شد.

    یافته‌ها

     اختلاف معنی‌داری بین متغیرهای سن وگردی شانه وجود داشت (05/0>p)، ولی ارتباط بین سن و ناهنجاری جلو آمدن سر معنی‌دار نبود (2/0=p). بین متغیر شغل و ناهنجاری جلو آمدن سر و گردی شانه نیز اختلاف معنی‌داری مشاهده شد (05/0>p). نتایج نشان داد که مقدار این زاویه در گروه سنی بالاتر، بیشتر است. همچنین ارتباط مستقیمی بین مقدار زاویه و درد در ناحیه بین دو کتف مشاهده شد (0001/0=p، 4/0r=). افزایش سن با مسایل شغلی در ایجاد آنها موثر بود. افرادی که به طور مرتب ورزش می‌کردند به وضوح شکایت کمتری از درد ابراز داشتند.

    نتیجه‌گیری

     ناهنجاری‌های مذکور در هر دو گروه سنی مشاهده می‌شود. در مورد میزان شیوع، ناهنجاری در افراد مسن‌تر بیشتراست و ورزش منظم می‌تواند میزان درد را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: کیفوز، وضعیت بدن، سر، خانم، درد
  • مهدی تیموری، مهدی مطیعی فر، سحر سادات لاله زار*، مهسا الیاسی صفحات 170-175

    همی آرتروپلاستی هیپ روش رایج مورد استفاده برای درمان شکستگی گردن فمور در افراد مسن می باشد. با توجه شدت تخریب استخوان از دو روش بای پلار سیمانی و غیر سیمانی استفاده می شود.در این مطالعه "آینده نگر" 60 نفر از افراد بالای 70 سال که به علت شکستگی گردن فمور در طی دو سال به مراکزآموزشی درمانی شهر اصفهان مراجعه کرده اند به دو گروه تقسیم شدند.گروه اول: به روش بای پلار سیمانی و گروه دوم: به روش بای پلار غیر سیمانی تحت درمان قرار گرفته اند.شدت درد، کیفیت زندگی و عملکرد هیپ طی 6 ماه پس از عمل با استفاده از معیار های VAS، پرسشنامه SF-36 وسیستم امتیاز بندی هاریس بررسی شد.

    یافته ها

    میانگین شدت درد، کیفیت زندگی و عملکرد هیپ در فواصل 3 و 6 ماه پس از جراحی تفاوت معناداری نداشت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد دو روش جراحی سیمان گذاری شده و غیر سیمان گذاری شده از نظر میزان درد، کیفیت زندگی و عملکرد هیپ تفاوت قابل ملاحظه ای با یک دیگر ندارند. در کل هر دو روش می توانند نتایج خوبی در جراحی شکستگی گردن فمور داشته باشند.

    کلیدواژگان: شکستگی گردن فمور، همی آرتروپلاستی سیمانی، همی آرتروپلاستی غیرسیمانی
  • وحید ضرغامی*، فرشته محرم زاده جغناب، محمدعلی شکرگزار صفحات 176-184
    مقدمه

    یکی از مسایلی که در ارتباط با تحریک و تسریع بازسازی استخوان و ترمیم شکستگی های استخوانی وجود دارد، استفاده و تنظیم عملکرد سیستم ایمنی بدن در راستای استخوان سازی سریع و بهبود عیوب است که تحت عنوان استیوایمونولوژی شناخته می شود.

    مواد و روش ها

    در این مقاله مروری، با بررسی 57 مقاله از منابع direct science ,pupmed روش مواجه سیستم ایمنی بدن هنگام بروز شکستگی های استخوانی بررسی شده است. 

    نتایج

     مواد بیولوژیکی از قبیل فاکتور نکروز توموری آلفا (TNF-α)، لیپوپلی ساکارید (LPS)، پروتیین اینترلوکین 17 (IL-17)، لیپوتیکوییک اسید (LTA)  به عنوان مواد دارای خاصیت تنظیم کننده سیستم ایمنی معرفی شد که قابلیت بهبود فرایند استخوان سازی و ترمیم سریع تر از طریق تحریک سیستم ایمنی را دارا هستند.

    نتیجه گیری

    جهت گیری پژوهشهای آینده، در خصوص پیدایش ترکیبات درمانی جدید حاصل از مواد استخوان ساز از قبیل فاکتورهای رشد استخوانی و مواد تنظیم کننده رفتار سیستم ایمنی بدن در راستای بازسازی استخوان پیش بینی شد.

    کلیدواژگان: مواد زیستی، بازسازی استخوان، خواص تنظیم کننده سیستم ایمنی، استئوژنیک
  • بنفشه جعفرقلی زاده، ناهید حسن زاده نعمتی * صفحات 185-193

    افزایش جمعیت سالمند تقاضای روزافزون ایمپلنت های ارتوپدی را به همراه داشته است.با پیدایش آلیاژهای حافظه دار نیکل - تیتانیم که با نام تجاری نایتینول شناخته شده است به دلیل برخورداری از خواص مکانیکی و بیولوژیکی از جمله حافظه شکلی، سوپرالاستیسیته، عمر خستگی بالا و زیست سازگاری عالی به طور گسترده توجه پژوهشگران را به منظور استفاده در صنایع پزشکی از قبیل سیم های ارتودنسی ، سیستم های رهایش دارو ، استنت های قلبی و عروقی و ایمپلنت های ارتوپدی به خود جلب کرده است اما در برخی موارد ممکن است ویژگیهای سطحی مانند مقاومت به خوردگی و ویژگیهای بیولوژیکی برای کاربردهای بالینی کافی نباشد. عفونت ناشی از حضور ایمپلنت ها در بدن یکی از موارد شایع شکایت بیماران می باشد. از آن جایی که باکتریها در ناکارآمد بودن سهم بسزایی دارند لذا ایجاد خاصیت آنتی باکتریال مورد توجه قرار گرفته است.نانو لوله های ایجاد شده بر سطح نایتینول از طریق آندایزینگ می تواند یکی از راه حل های مفید برای ایجاد خاصیت آنتی باکتریالی بوده همچنین توانمندی این ساختارها برای حمل داروهایی از قبیل داروهای آنتی بیوتیک می تواند مشکلات ناشی از کاشت ایمپلنت های ارتوپدی در بدن را به حداقل برساند. به منظور افزایش توانایی آنتی باکتریالی طولانی مدت ایمپلنت های ارتوپدی ، محققان با استفاده از روش های اصلاح سطح مناسب به بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی سطح نایتینول پرداخته اند. در این گزارش، مروری بر تحقیقات انجام شده در رابطه با اصلاح سطح نایتینول به روش آندایزینگ و ایجاد نانو لوله ها بر سطح آن و بارگذاری دارو پرداخته و تاثیر پارامترهای مختلف بر مورفولوژی، رهایش یون نیکل، رفتارهای خوردگی، بیولوژیکی و رهایش دارویی آن به منظور کاربرد در ایمپلنت های ارتوپدی آورده شده است.

    کلیدواژگان: آلیاژ حافظه دارنیکل- تیتانیم، آندایزینگ، رهایش دارو، رفتار بیولوژیکی، آنتی باکتریال، ایمپلنت ارتوپدی
|
  • Seyed Mohammad Tahami, Seyed Ali Hashemi, Armin Akbarzadeh, Mohammad Hadi Gerami, Amir Aminian, Seyed Amirreza Mesbahi, Amin Zarrabi, Rasool Safari * Pages 137-144
    Introduction

    The novel COVID-19 disease was presented at first in Wuhan, China, in December 2019. During COVID-19 pandemic, approaching trauma patients, whom could have COVID-19, is a challenging issue required special consideration and healthcare setting.

    Methods and materials

    This retrospective cohort study was conducted at Emtiaz hospital, the main trauma center of the south of Iran, between March 2020 and August 2020 from the beginning of the COVID-19 pandemic. Trauma-related data such as the mechanism of trauma, injury pattern, and surgical intervention procedure of all the suspicious COVID-19 patients were documented. ICU admission and mortality rate were investigated as outcome variables.

    Results

    During six months of the pandemic period, 9248 patients were referred to our referral trauma center, with 222 patients suspicious of having COVID-19 infection. Among sixty-four cases, whom were confirmed to be positive, 33 orthopedic injured patients were observed. The mortality rate of COVID-19 positive cases was 15.6 % (10 patients out of 64) and COVID-19 negative ones was 10.1 % (16 patients out of 158) which was not statistically significant (p.value:0.25). Multivariate analysis of the effect of the baseline and trauma related factors on mortality rate, showed that older age (p. value: 0.001), COVID-19 infection (p. value: 0.033), and surgical procedure (p.value:0.038) are the poor prognostic factors associated with mortality rate.

    Conclusion

    . The mortality rate of trauma patients with COVID-19 positive infection was 15.6 % (10 patients). Older age, COVID-19 infection, and surgical procedure were observed as the statistically significant prognostic factors leading to more mortality rate.

    Keywords: Trauma, Orthopedics, COVID-19, Pandemic, Epidemiology
  • Saeed Solooki, Amir Rahmani Rasa, Narges Ghamari *, Mohammad Mehdi Kamravan Pages 145-151
    Background

    Ewing's sarcoma is a primitive and malignant bone tumor that is a serious medical challenge in preserving the patient's life and choosing the appropriate treatment. The aim of this study was to consider the metastasis and survival rate after preoperative chemotherapy, surgery and postoperative chemotherapy as a treatment protocol.

    Methods

    In this study, 42 patients with Ewing's Sarcoma admitted to Chamran and Namazi Hospitals during 2005 to 2016 were enrolled. After considering inclusion and exclusion criteria, 27 patients were finally entered the study. Neo adjuvant chemotherapy and again restaging with MRI and chest CT scan was done. After restaging, treatment was selected. Treatments included amputation; only wide resection; wide resection and allograft; wide resection and prosthesis and only chemotherapy. After surgical treatments, patient had adjuvant chemotherapy.

    Results

    In this study, 42 patients were investigated of whom 29 (%69) were male and 13 (%31) female. The age mean and standard deviation were 21.45± 7.69 and 16.23± 4.9 in the male and female in respect. Femur (%30) and tibia (%23.8) were of more involvement respectively. Treatment of 27 patients that was entered to study included amputation (5 subjects), only wide resection (6 subjects), wide resection and allograft (8 subjects) and wide resection and prosthesis (3 subjects). Patients with pelvis involvement received only chemotherapy (5 subjects). 46.2% of subjects had a 5-year survival period.

    Conclusion

    Early diagnosis of Ewing's sarcoma and appropriate treatment using preoperative chemotherapy followed by, surgery through proper margin removal and then postoperative chemotherapy is highly recommended for this condition. Our study confirmed above result.

    Keywords: Ewing`s Sarcoma, survival, Chemotherapy, Metastasis
  • Amirhosein Farrokhzad *, Hossein Akbari Agdam, Mohammadreza Gholamrezaei, Paria Rouhi Pages 152-156
    Background

    There is increasing trend of orthopaedic surgeons for closed pinning of type II supracondylar fractures, in this study, the result of treatment of closed reduction and casting in comparison with pinning is evaluated.

    Method

    In a retrospective cross-sectional study, 39 children aged 3-11 years with Gartland type II supracondylar fracture who were treated with closed reduction and pinning and closed reduction and casting were evaluated by using the demographic information and measurement of Baumann’s angle and in hospital stay, by easy non-random sampling method.

    Result

    By using the independent sample t test, there was a significant difference between the time of hospital stay and type of treatment and it was significantly lower in the group who had undergone treatment with close reduction and casting [p value < 0.005, Mean, SD: 37.43 +- 6.42]. There was no significant difference between the Baumann’s Angle in the two groups.

    Conclusion

    With no significant difference in the outcome of the two types of treatment a significantly lower hospital stays. With similar radiographic results was observed after four weeks of follow-up.

    Keywords: Humeral fractures, Fracture fixation, Internal, Closed, Fracture reduction, Casts, Treatment outcome
  • Alireza Rahimnia, Gholamreza Farzanegan, Hamid Hesarikia, Musa Reza Anbarloui, Amin Hamidzadeh Khiyavi * Pages 157-162
    Intrudoction

    One of the methods to control and reduce bleeding in spine surgery is the use of tranexamic acid. The aim is to compare bleeding in intravenous and local administration and determine the protocol of its use in spine surgery to reduce bleeding .

    Method

    Study was retrospective cross-sectional in the patients undergoing spine surgery in Baqiyatallah Hospital. Inclusion criteria were elective surgery > 3 levels and exclusion criteria were bleeding disorder, dural tear and surgery > 3 hours. The local and intravenous groups were 27 and 22, respectively. Analysis was performed by SPSS. The significance level of the statistical test was 0.05. Intravenously with a loading dose of 10 mg / kg and a maintenance dose of 1 mg / kg / h. Local was initially 1gr in 300 ml and 500 mg in 50 ml at the end. The amount of bleeding was the volume of the drain. 49 patients, 22 (44.9%) took the drug intra-venously and 27 (55.1%) locally.

    Results

    There was no significant relationship between the groups in the amount of bleeding with the type of surgery (p: 0.48) with the surgical level and in the amount of total bleeding (p: 0.48) (p: 0.14). Bleeding rate of local group: intraoperative: 363.89 56 563.89 ml, postoper-ative: 116.30 ± 71.37 ml and total: 680.19 ± 394.83 ml , intravenous group: intraoperative: 496.64 ± 296.84 ml, postoperative: 75.84 120 120 ml Total: ml 616.64 ± was 311.45.

    Conclusion

    The results do not confirm the average amount of bleeding was similar in both groups.

    Keywords: Local, intravenous administration, Tranexamic acid, Spine Surgery, Bleeding
  • zahra Rahimi Pages 163-169
    Background

    The forward head tilt and round holding of shoulder are the two postural problems, being observed not infrequently in young and middle age people. The present study is aimed at investigating such postural abnormalities in two-age groups of women.

    Methods

    In a relatively randomized sampling, 500 women in two age groups were tested to investigate the incidence of "Forward head" and "Round shoulder" abnormalities. 400 women between the ages of 19-25  (mean 19 ) years and 100 between 35-50 (mean 40) years were examined for mild, moderate and severe   abnormalities. Evaluation of posture was carried out by plumb line. The kyphosis was also documented by a kyphosis goniometer . The  subjects were also asked about their back pain ,and then correlated with the postures and jobs and sporting activities.

    Results

     There was significant difference between variables of "age" and "round shoulder" (p<0.05), but the relationship between "age"  and "forward head" was not significant. (p <  0.05 ).Also, a significant correlation  was noticed between jobs that are position -dependent   and abnormalities and severity of pain with job( p<0.05).The  kyphosis angle was higher in  older age group.  There was also a correlation  between the kyphosis angle and pain  in interscapular region". (r=0.4, p=0.0001)

    Conclusion

    The postural abnormalities of “head tilt” and “round shoulder” are seen in both young and middle -age women .  The individuals  who do regular  exercises  have  less complaint of pain relative to their  postural anomalies. Age and Job are effective elements on incidence of most mentioned postural  abnormalities in older subjects.

    Keywords: Forward head, Round shoulder, healthy women
  • Sahar Sadat Lalehzar *, Mehdi Teimouri, Mehdi Motififar, Mahsa Elyasi Pages 170-175
    Background

    Hip hemiarthroplasty is a common method in treating femoral neck fractures in patients older than 70 years old. Depending on the severity of bone destruction, and bone stock, two methods either cemented or non-cement bipolar prosthesis may be used.

    Methods

    In a prospective study, 60 patients with femoral neck fractures who were referred to the university hospitals of Isfahan, Iran, were divided into two treatment groups.: 30 patients were treated with cemented bipolar method and 30 with non-cement bipolar hip arthroplasty surgery. In a 6-month follow-up, the surgical outcomes were assessed using the VAS pain scale, SF36 general health instrument score, and Harris hip score (HHS).

    Results

    The pain scale (VAS), SF36 and Harris scores showed non- significant differences in the two groups: pain=3.63 out of 10 in 3 months and 2.6 out of 10 in 6 months; SF36= 69 and 86 in 3 and 6 months ,respectively; HHS=78 in both in 3 and 6 month in the cemented group .In non-cemented group the pain scores were 3.91and 3.12 in 3 and 6 months; SF36=67 and 83, and HHS=82 in 3 and 6 months respectively..

    Conclusion

    It seems that the two methods of cemented and non-cemented bipolar hemiarthroplasty ,in elderly hip fractures, would have similar pain, quality of life, and hip function in short term follow-ups.

    Keywords: Femoral Neck Fracture, Cemented hemi arthroplasty, non cemented hemi arthroplasty
  • V Zarghami *, Fereshteh Mohrram Zadeh, Mohammad Ali Shokr Gozar Pages 176-184
    Background

    One of the issues related to stimulating and accelerating bone regeneration and bone repaired is the role of the immune system in fracture healing, known as osteo-immunology.

    Method

    In these review 57 articles of science direct and pumped database is investigated for potential role and mechanism of the immune system's response to bone fracture. 

    Results

     biological materials such as tumor necrosis factor alpha (TNF-α), lipopolysaccharide (LPS), interleukin-17 (IL-17) protein, lipotic Acid (LTA) could regulates the immune system, which have the ability to improve the ossification process and faster healing.

    Conclusion

    The direction of future research was predicted regarding the emergence of new therapeutic compounds derived from bone-building materials such as bone growth factors and substances that regulate the behaviour of the immune system in order to regenerate bone.

    Keywords: Biocompatible materials, Bone regeneration, Immunomodulation, Osteogenesis
  • Banafsheh Jafargholizadeh, Nahid Hassanzadeh Nemati * Pages 185-193

    The increasing elderly population has led to an increasing demand for orthopedic implants. With the advent of nickel-titanium memory alloys known as the nitinol brand due to its mechanical and biological properties including shape memory, superelasticity, long fatigue life and bio. Excellent compatibility has attracted wide spread attention by researchers for useing in medical industries such as orthodontic wires, drug delivery systems,cardiovascular stents and orthopedic implants, but in some cases may have superficial properties such as resistance to Corrosion and biological properties are not sufficient for clinical applications. Infection caused by the presence of implants in the body is one of the most common complaints of patients. Since bacteria play an important role in inefficiency, so the creation of antibacterial properties has been considered. Nanotubes created on the surface of nitinol through anodizing can be one of the useful solutions to create antibacterial properties as well as the ability of these structures Carrying drugs such as antibiotics can minimize the problems of implanting orthopedic implants in the body. In order to increase the long-term antibacterial ability of orthopedic implants, researchers have improved the physical and chemical properties of nitinol levels by using appropriate surface modification methods. In this report, a review of research on the modification of nitinol levels by anodizing method and the formation of nanotubes on its surface and drug loading and the effect of different parameters on morphology, nickel ion release, corrosion behaviors, biological and drug release in order to Application in orthopedic implants is given.

    Keywords: NiTi Memory Alloy, Anodizing, Drug release, biological behavior, antibacterial, Orthopedic Implant