فهرست مطالب

نشریه دین و سلامت
سال نهم شماره 2 (پیاپی 17، پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/19
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید محمد هاشمی مهر، جمال رضایی اوریمی* صفحات 1-4

    عطردرمانی یکی از روش های درمانی در گذشته بوده است که اطبای ایرانی از آن استفاده می کردند. پزشکانی همچون رازی و ابن سینا در آثارشان به موضوع عطردرمانی توجه کرده اند و به جنبه های بهداشتی و درمانی آن تاکید داشتند. در مجله علمی دین و سلامت، شماره 2، دوره 8، سال 1399، مقاله ای با عنوان «القانون و جایگاه عطردرمانی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها یا مداوای آن ها به عنوان روشی درمانگر» نوشته معصومه دهقان و همکاران در صفحات 67 تا 78 منتشر شده است که با وجود بررسی های انجام شده به نظر می رسد از نظر محتوایی اشکالاتی دارد. هدف از انتشار این مقاله ارتقای دانش مقاله نویسی و جلوگیری از نتیجه گیری های مخدوش در پژوهش های علمی است.

    کلیدواژگان: ابن سینا، عطردرمانی، القانون فی الطب
  • ابتسام محمدی مزرعی، یاسر رضاپور میرصالح*، حمیدرضا آریانپور صفحات 5-14
    سابقه و هدف

    یکی از عوامل تاثیر گذار بر پذیرش کودکان مبتلا به اتیسم از سوی مادران، نحوه نگرش آن ها به خداوند است. به همین منظور هدف از پژوهش حاضر، تعیین نقش خدا شناسی و نگرش مادران به خداوند در پذیرش فرزند مبتلا به اتیسم است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع کیفی است. برای جمع آوری اطلاعات از 9 مادر دارای فرزند اتیسم مصاحبه غیر ساختاریافته گرفته شد. این مادران به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و نمونه گیری تا به اشباع رسیدن پاسخ ها ادامه یافت. برای تحلیل داده ها از نظریه زمینه ای و سه شیوه کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد ابعاد مختلفی از نگرش به خداوند بر پذیرش مادران دارای فرزند اتیسم نقش دارد که این ابعاد شامل 6 بعد هدفمندی آفرینش، خالق هستی، مخلوق در برابر خالق، پذیرش و تعهد، حقیقت انسان و امید به مثابه یک نیروی انگیزاننده زندگی است. درنهایت مدل مفهومی بر اساس این ابعاد ارایه شد.

    استنتاج

    با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت نگرش صحیح از خداوند موجب پذیرش فرزند از سوی مادران دارای فرزند اتیسم می شود

    کلیدواژگان: خدا شناسی، پذیرش، اتیسم، مادران
  • عباس محمودی، سید کاظم موسوی*، محسن کمالی، حامد عزیزخانی صفحات 15-23
    سابقه و هدف

    هر ساله تعداد زیادی از بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی به امید رهایی از مشکلات ناشی از دیالیز و بهبود کیفیت زندگی تحت عمل پیوند کلیه قرار می گیرند. روند درمانی پس از پیوند در این بیماران طولانی، پیچیده و نیازمند تقویت رفتارهای خودمدیریتی است. در فرهنگ ما باورهای دینی جایگاه ارزشمندی دارد و بر رفتارهای روزانه افراد اثربخش است. مطالعه حاضر با هدف ارتباط بین باورهای دینی و رفتارهای خودمدیریتی در بیماران با پیوند کلیه انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی-همبستگی، 117 نفر از بیماران با پیوند کلیه مراجعه کننده به انجمن حمایت از بیماران کلیوی تهران در سال 1396 به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل سه پرسش نامه دموگرافیک، سنجش باورهای دینی Glock و Stark و رفتارهای خودمدیریتی Kozaka بود که به روش خودگزارش دهی تکمیل شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون همبستگی پیرسون) تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    4/50 درصد از شرکت کنندگان 31 تا 50 ساله و بیش از نیمی از آن ها در پنج سال اخیر تحت پیوند کلیه قرار گرفته بودند. میانگین نمره باورهای دینی شرکت کنندگان 07/64 بود و 68 درصد از آن ها باورهای دینی در حد متوسط داشتند. میانگین نمره رفتارهای خودمدیریتی بیماران 87/66 به دست آمد و بیشتر آن ها (5/61 درصد) خودمدیریتی در سطح بالا داشتند. به طورکلی، بین باورهای دینی و خودمدیریتی همبستگی آماری معنی داری به دست آمد (046/0=P).

    استنتاج

    یافته های این مطالعه نشان داد بین باورهای دینی و رفتارهای خودمدیریتی در بیماران با پیوند کلیه رابطه مستقیمی وجود دارد؛ بنابراین، پیشنهاد می شود در برنامه های آموزشی این بیماران نقش باورهای دینی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و برنامه ریزی های لازم برای تقویت این عامل انجام شود.

    کلیدواژگان: باورها، دین، فرهنگ، رفتار، خودمدیریتی، پیوند کلیه
  • آلا محمودی نسب، شهرزاد سراوانی*، مجید ضرغام حاجبی صفحات 24-36
    سابقه و هدف

    بیماری همه گیر کرونا با تهدید سلامتی جسمانی موجب مختل شدن زندگی روزمره و ایجاد اضطراب مرگ ناگهانی در افراد شده است. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اضطراب مرگ در بیماران کرونا بر اساس معنای زندگی، هوش معنوی و همبستگی اجتماعی انجام شد.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری پژوهش حاضر را بیماران مبتلا به کرونا مراجعه کننده به پنج بیمارستان شهر قم در سال 1399 تشکیل دادند. 120 نفر از این افراد به صورت در دسترس انتخاب شدند و به پرسش نامه های اضطراب مرگ Templar، معنای زندگی Steger، هوش معنوی King و زیرمقیاس همبستگی اجتماعی از پرسش نامه بهزیستی اجتماعی Keyes پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با نرم افزار SPSS نسخه 24 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد معنای زندگی، هوش معنوی و همبستگی اجتماعی توانایی پیش بینی اضطراب مرگ را در بیماران مبتلا به کووید 19 دارند (01/0>P). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه حاکی از آن بود که معنای زندگی، هوش معنوی و همبستگی اجتماعی 31 درصد از اضطراب مرگ این بیماران را پیش بینی می کنند (05/0>P).

    استنتاج

    با توجه به نتایج می توان به ضرورت تقویت معنا در زندگی، هوش معنوی و همبستگی اجتماعی به عنوان عوامل تاثیرگذار بر کاهش اضطراب مرگ در بیماران کرونایی پی برد. این نکته کلیدی در ایران که باورهای مذهبی و فرهنگی حمایت کننده دارد، در طراحی برنامه های درمانی برای این بیماران مفید و ضروری است. ازاین رو پیشنهاد می شود در مداخلات درمانی این سه عامل مورد توجه کادر درمانی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اضطراب مرگ، بیماران مبتلا به کووید 19، معنای زندگی، همبستگی اجتماعی، هوش معنوی
  • سعید آریاپوران*، حسین شیبانی، سید ولی الله موسوی صفحات 37-49
    سابقه و هدف

    شیوع بیماری کووید-19 موجب ایجاد مشکلات روان شناختی زیادی در جامعه شده است. مادران کودکان خردسال ازجمله افراد در معرض مشکلات روان شناختی ناشی از کووید-19 هستند. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان شیوع اضطراب بیماری کرونا در مادران دارای فرزند خردسال و نقش بهزیستی معنوی و دل بستگی به خداوند در پیش بینی اضطراب بیماری کرونا بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمام مادران دارای کودکان خردسال در شهرستان ملایر بودند. نمونه آماری شامل 132 مادر دارای فرزند خردسال بود که به صورت در دسترس از مطب متخصصان کودک انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مقیاس های اضطراب بیماری کرونا، بهزیستی معنوی و دل بستگی به خداوند استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد 39/64 درصد از مادران کودکان خردسال اضطراب متوسط و 22/21 درصد اضطراب شدید بیماری کرونا دارند. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد بین بهزیستی معنوی (بهزیستی وجودی و بهزیستی مذهبی) و دل بستگی به خداوند (خداوند به عنوان پناهگاه امن و ادراک مثبت از خداوند) با اضطراب بیماری کرونا در مادران کودکان خردسال رابطه منفی وجود داشت (05/0>p). بر اساس نتایج رگرسیون گام به گام بهزیستی معنوی (48/0-=β) و دل بستگی به خداوند (17/0-=β) به ترتیب در پیش بینی اضطراب بیماری کرونا نقش منفی معنی دار داشتند.

    استنتاج

    براساس نتایج، تقویت بهزیستی معنوی و دل بستگی به خداوند در دوره کووید-19 و ارایه راهکارهای روان شناختی مبتنی بر معنویت و دل بستگی به خداوند برای کاهش اضطراب بیماری کرونا در مادران دارای کودکان خردسال پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: اضطراب بیماری کرونا، بهزیستی معنوی، دل بستگی به خداوند، مادران
  • فرشید اصلانی*، علیرضا زمانیان، اکبر بهمنی صفحات 50-58
    سابقه و هدف

    شیوع و همه گیری جهانی ویروس جدید کرونا به عنوان نوعی بیماری پاندمیک، موجی از ترس و اضطراب را در کشورهای مختلف به وجود آورده و نگرانی از ابتلا به آن در کارکنان آرامستان ها که در مواجهه مستقیم با آن قرار دارند، محسوس تر است. این بیماری علاوه بر تاثیر بر سلامت جسمی افراد، سبب بروز بیماری های روان شناختی نیز می شود. در این شرایط، یکی از راه های کاهش ابعاد آسیب پذیری روانی، ارتقای سلامت معنوی در افراد است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر سلامت معنوی بر کاهش استرس ابتلا به کرونا در کارکنان آرامستان ها با نقش میانجی معنویت در محیط کار انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی و از شاخه مطالعات میدانی به شمار می آید. جامعه آماری شامل کارکنان آرامستان های شهرستان کرج به تعداد 168 نفر بود که با از روش نمونه گیری تصادفی ساده 117 نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه استاندارد استفاده شد. روایی پرسش نامه از طریق روایی محتوا و پایایی آن از شیوه آلفای کرونباخ محاسبه شد.

    یافته ها

    با توجه به نرمال بودن داده ها برای تحلیل آن ها از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS نسخه 22 استفاده شد. با توجه به یافته های پژوهش، فرضیه اصلی تحقیق در سطح اطمینان 95 درصد تایید شد.

    استنتاج

    نتایج نشان می دهد سلامت معنوی در کارکنان و معنویت در محیط کار باعث تقویت توان سازگاری با شرایط بیماری زا، کنترل افکار و احساسات، خوش بینی و تاب آوری بیشتر در کارکنان می شود و کاهش استرس ابتلا به بیماری کرونا را در پی دارد.

    کلیدواژگان: سلامت معنوی، معنویت در محیط کار، استرس ابتلا به کرونا، آرامستان ها
  • ابوالفضل تیموری، رسول محمدجعفری* صفحات 59-70

    کم توانان جسمی به دلیل معلولیتی که دارند، به طور طبیعی نمی توانند برخی تکالیف عبادی خود را به جای آورند. در آموزه های دینی بر اساس قاعده نفی عسر و حرج و قاعده عدم تکلیف ما لایطاق، متناسب با توانایی جسمانی کم توانان، تکالیف عبادی آنان تشریع شده است. آگاهی کم توانان از این مهم زمینه علاقه مندی و پایبندی آن ها را به انجام فرایض فراهم می کند. ازاین رو پژوهش حاضر با هدف تبیین برخی از وظایف عبادی فردی و اجتماعی کم توانان جسمی در آموزهای دینی با روش توصیفی تحلیلی در پی پاسخ به این پرسش است که «از منظر آیات و روایات، کم توانان چگونه باید برخی از وظایف عبادی فردی و اجتماعی را به جای آورند». طبق یافته های پژوهش در آیات و روایات، دست کم از کیفیت انجام چهار وظیفه عبادی فردی کم توانان یعنی نماز، حج، دعا و فراگیری مسایل دینی و همچنین از کیفیت انجام چهار وظیفه عبادی اجتماعی آنان یعنی اذان گویی، نماز جماعت و امامت جماعت، جهاد و شهادت دادن سخن رفته است. ادای این وظایف موجب آرامش روح و روان کم توانان می شود و آنان در پرتو ارتباط مستمر با خداوند متعال در قالب عبادات معین قادر خواهند بود در برابر هجمه ناامیدی و افسردگی احتمالی مقاوم شوند و بر مشکلات ناشی از کم توانی فایق آیند.

    کلیدواژگان: کم توانان جسمی، وظایف، عبادی، فردی، اجتماعی، آیات، روایات
  • فرشته عراقیان مجرد، زینب امیرخانلو، هدایت جعفری* صفحات 71-80
    سابقه و هدف

    جهت گیری مذهبی تاثیرات مثبتی بر سطح سلامت عمومی و افزایش کیفیت مراقبت پرستاران دارد که به ارتقای سطح توانمندی و بازدهی بیمارستان ها منجر می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی جهت گیری مذهبی در پرستاران و دانشجویان پرستاری است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقالات فارسی در پایگاه های اطلاعاتی فارسی زبان مانند Magiran، SID، Elmnet، Noormags و IranMedex با کلیدواژه های جهت گیری مذهبی، مذهب، پرستار، دانشجوی پرستاری و بیمارستان از سال 1389 تا 1399جست وجو شد. برای جست وجوی مطالعات به زبان انگلیسی از کلیدواژه های Religious orientation، Religion، Nurse، Nursing Student و Hospital در پایگاه داده های Pubmed و Scopus در سال های 2010 تا 2020 استفاده شد.

    یافته ها

    از بین 15 مقاله، 7 مقاله از نوع توصیفی همبستگی، 3 مقاله از نوع توصیفی مقطعی، 3 مقاله از نوع توصیفی تحلیلی، 1 مقاله از نوع تحلیلی اکتشافی و 1 مقاله از نوع مدل سازی معادلات ساختاری بود. یافته ها نشان داد جهت گیری مذهبی درونی با سلامت معنوی، سلامت عمومی، نگرش به سالمند، سازگاری شغلی پرستاران، امیدواری، کیفیت مراقبت پرستاری، حساسیت فرهنگی، حساسیت اخلاقی، سن، سابقه کار، بهزیستی روانی و پذیرش مرگ رابطه مثبت و با وسواس مرگ، مولفه های سلامت روان، افسردگی و اجتناب از مرگ رابطه منفی و معناداری دارد.

    استنتاج

    نتایج این مطالعه بیانگر ضرورت توجه به جهت گیری مذهبی در ارتباط با عملکرد پرستاران و دانشجویان پرستاری است. پیشنهاد می شود مدیران و گروه های آموزشی به منظور برگزاری دوره های آموزشی ویژه برای پرستاران و دانشجویان پرستاری، با هدف به کارگیری جهت گیری مذهبی در ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران اقدام کنند

    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، پرستاران، دانشجویان پرستاری، بیمارستان
  • آزیتا فتح نژاد کاظمی، انور سادات نایبی نیا*، فاطمه سادات نایبی نیا صفحات 81-88

    زایمان یکی از اتفاقات بسیار مهم در زندگی زنان است. در برخی منابع اسلامی برای کاهش دردهای زایمانی دستورالعمل های متفاوتی وجود دارد که یکی از آن ها قرایت برخی از سوره های قرآن است. با توجه به تاثیر ارزش های دینی و نیز اثرگذاری قرآن بر ابعاد مختلفی از زندگی بشر، مطالعه حاضر با هدف مروری بر مقالات مرتبط با تاثیر قرآن بر پیامدهای مادری و جنینی و بر اساس مطالعات انجام شده در ایران و جهان و مقالات چاپ شده در پایگاه های اطلاعاتی scopus، magiran، SID، pubmed و موتور جست وجوی Google Scholar انجام شد. پس از تکمیل جست وجو و ارزیابی مقالات، 12 مقاله در بازه زمانی 2010 تا 2021 وارد مطالعه شد. نتایج بررسی مطالعات نشان داد گوش سپردن به آوای قرآن به طور معنی داری با کاهش شدت درد، طول زایمان و اضطراب، بالا نرفتن فشارخون و ضربان قلب مادر در طول زایمان و بهبود نمره ارزیابی سلامت نوزاد ارتباط دارد. با توجه به تاثیر آوای جان بخش قرآن بر تسکین دردهای زایمانی و بهبود شرایط روحی و روانی مادر حین زایمان، می توان از آن به عنوان یکی از اقدامات موثر در ارتقای سلامت زایمان و ترویج زایمان طبیعی بهره برد.

    کلیدواژگان: اضطراب، درد، زایمان، سلامت، قرآن
|
  • Seyed Mohammad Hashemimehr, Jamal Rezaei Orimi* Pages 1-4

    Aromatherapy has been one of the treatment methods used by Iranian physicians in the past. It has been highlighted and its medical benefits have been emphasized in the works of some famous physicians, such as Rhazes and Avicenna. In issue 2 (volume 8, 1399) of the Scientific Journal of Religion and Health, an article entitled "Al-Qanun and the position of aromatherapy in the prevention of diseases or their treatment as a therapeutic method" by Masoumeh Dehghan et al., despite the conducted investigation, there are seemingly some problems on pages 67-78. In this regard, the present study aimed to promote the knowledge of essay writing and prevent distorted conclusions in scientific research.

    Keywords: Aromatherapy, Avicenna, Qanun fi Al-Tibb
  • Ebtesam Mohammadi Mazraei, Yasser Rezapour Mirsaleh*, Hamidreza Aryanpour Pages 5-14
    Background and Purpose

    One of the factors influencing the acceptance of autistic children by their mothers is the mothers’ attitude towards God. The present study aimed to investigate the role of mothers’ theological viewpoints and attitudes towards God on accepting the autistic child.

    Materials and Methods

    This study was qualitative and an unstructured interview was conducted to collect information from nine mothers with autistic children. These mothers were selected by purposive sampling method and sampling continued until reaching saturation. The grounded theory using open, axial, and selective coding was conducted to analyze the data.

    Results

    The findings showed that different dimensions of attitude towards God played a role in the acceptance of mothers with autistic children. These dimensions included the purposefulness of creation, the Creator of the universe, the creature versus the Creator, acceptance and commitment, the truth of humans, and hope as a motivating force in life. Finally, the paradigm model was proposed based on theological dimensions.

    Conclusion

    Based on the findings of the study, it can be concluded that the correct attitude towards God leads to the acceptance of autistic children by their mothers.

    Keywords: Acceptance, Autism, Mothers, Theology
  • Abbas Mahmoudi, Seyed Kazem Mousavi*, Mohsen Kamali, Hamed Azizkhani Pages 15-23
    Background and Purpose

    Every year, a large number of patients with chronic renal failure undergo kidney transplantation in the hope of getting rid of dialysis problems and improving their quality of life. Nonetheless, the post-transplant treatment process in these patients is long, complicated, and requires strengthening self-management behaviors to manage the disease process. In our culture, religious beliefs hold a prominent place, affecting people's daily actions and behaviors. The present study aimed to assess the relationship between religious beliefs and self-management behaviors in patients with kidney transplantation.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional descriptive-correlational study, 117 patients with kidney transplantation referred to the Tehran Kidney Patients Support Association in 2017 were selected by convenience sampling method. Data collection tools included demographic characteristics form, Glock and Stark's questionnaire of religious beliefs, and Kozaka’s self-management behavior scale that were completed by the self-report method. The obtained data were analyzed in SPSS software (version 20) using descriptive statistics (frequency, frequency percentage, mean and standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlation test).

    Results

    Regarding age, 50.4% of participants were within the age range of 31-50 years, and more than half of them had undergone a kidney transplant in the last five years. The mean score of participants’ religious beliefs was obtained at 64.07, and 68% of them had moderate religious beliefs. The mean score of patients' self-management behaviors was 66.87, and most of them (61.5%) had a high level of self-management. In general, there was a statistically significant correlation between religious beliefs and self-management (P= 0.046).

    Conclusion

    As evidenced by the results of the present study, there is a direct relationship between religious beliefs and self-management behaviors in patients with kidney transplantation. Therefore, it is suggested that the role of religious beliefs be highlighted in the educational programs of these patients, and necessary planning be done to strengthen this factor.

    Keywords: Behavior, Beliefs, Culture, Kidney transplantation, Religion, Self-management
  • Ala Mahmoudi Nasab, Shahrazad Saravani*, Majid Zargham Hajebi Pages 24-36
    Background and Purpose

    Coronavirus pandemic has affected numerous people across the globe. This disease threatens physical health, disrupts daily life, and causes sudden death anxiety that increases gradually by the announcement of Coronavirus deaths. Due to the importance of reducing death anxiety, the present study aimed to predict death anxiety among COVID-19 patients based on the meaning of life, spiritual intelligence, and social cohesion.

    Materials and Methods

    This descriptive-correlational study was conducted on all COVID-19 patients from five hospitals in Qom in 2020. The sample size was determined at 120 subjects using Fidel and Tabachnik formulas, as well as the available sampling method. The participants were asked to complete the Templar’s Death Anxiety Scale, Steger’s Meaning of Life, King’s Spiritual Intelligence, and Social Cohesion subscale from Keyes’s Social Welfare Questionnaire. The data were analyzed in SPSS24 software using Pearson correlation and multiple regression methods.

    Results

    As illustrated by the obtained results, the meaning of life, spiritual intelligence, and social cohesion can predict death anxiety among the COVID-19 patients (P<0.01). The results of multiple regression analysis pointed out that the three factors predict 31% of death anxiety among the patients.

    Conclusion

    It is a necessity to improve meaning in life, spiritual intelligence, and social cohesion as influential factors on the reduction of death anxiety in COVID-19 patients. This key finding in Iran could be useful and necessary in designing therapy programs for patients who have supportive religious and cultural beliefs. Therefore, it is suggested that these factors must be taken into consideration by the medical staff in therapeutic interventions.

    Keywords: COVID-19 patients, Death anxiety, Meaning of Life, Social cohesion, Spiritual intelligence
  • Saeed Ariapooran*, Hossein Shaibani, Seyed Valiullah Mousavi Pages 37-49
    Background and Purpose

    Coronavirus disease 2019 (COVID-19) has caused numerous psychological problems in society, and mothers of young children are among those at risk for these problems. The present study aimed to assess the prevalence of Covid-19-induced Anxiety in mothers with young children and the role of spiritual well-being and attachment to God in the prediction of this anxiety.

    Materials and Methods

    The present study was conducted based on a descriptive-correlational design. The statistical population included all mothers with young children in Malayer city. The statistical sample included 132 mothers with young children who were randomly selected from pediatrician's clinics. Corona Disease Anxiety, Spiritual Well-Being, and Attachment to God Scales were used to collect data.

    Results

    The results demonstrated that 64.39% and 21.22% of mothers with young children had moderate and severe Corona disease anxiety, respectively. The results of the Pierson correlation indicated that spiritual well-being (existential well-being and religious well-being) and attachment to God (God as a haven and positive perception of God) were negatively correlated with Corona disease anxiety in mothers of young children (P<0.05). Based on the results of stepwise regression, spiritual well-being (β=-0.48) and attachment to God (β=-0.17) had a significant negative role in the prediction of Corona disease anxiety.

    Conclusion

    As evidenced by the results of this study, it is suggested to strengthen the spiritual well-being and attachment to God in the outbreak of COVID-19 and provide psychological strategies based on spirituality and attachment to God to reduce Corona disease anxiety in mothers with young children.

    Keywords: Attachment to God, Corona disease anxiety, Spiritual well-being, Mothers with young children
  • Farshid Aslani*, Alireza Zamanian, Akbar Bahmani Pages 50-58
    Background and Purpose

    The global outbreak of novel coronavirus (Covid-19) as a pandemic disease has stirred a wave of fear and anxiety in different countries, especially among the staff of Cemeteries who are directly exposed to infection. This disease has caused both physical and mental illnesses. In this regard, an effective method for the reduction of mental vulnerability is the promotion of spiritual health. The present study aimed to assess the effect of spiritual health on the reduction of COVID-19-induced stress in cemetery staff with the mediating role of workplace spirituality.

    Materials and Methods

    This applied descriptive study was conducted on 117 participants who were selected via the simple random sampling method from among 168 personnel of cemeteries in Karaj, Iran. A standard questionnaire was used to collect information. The validity and reliability of the questionnaire were calculated by Cronbach's alpha method.

    Results

    Due to the normality of the data, the structural equation model and AMOS22 software were used to analyze them. According to the research findings, the main research hypothesis was confirmed at a 95% confidence level.

    Conclusion

    As illustrated by the obtained results, the spiritual health of employees and workplace spirituality strengthened their ability to adapt to pathogenic conditions and control thoughts and emotions. Moreover, it enhanced optimism and resilience in employees and reduced Covid-19-induced stress.

    Keywords: Cemeteries, Covid-19-induced stress, Spiritual health, Workplace spirituality
  • Abolfazl Teymuri, Rasul Mohammadjafari* Pages 59-70

    Physically handicapped people, due to their disability, are naturally unable to perform some of their devotional duties. In religious teachings, based on the rule of negation of hardship and the rule of burdensome duty, the religious duties of physically-disabled individuals are legislated in proportion to the physical ability. Awareness of the disabled about this matter provides the ground for their interest and commitment to do their religious duties. Therefore, the present study, with the aim of explaining some individual and social devotional duties of the physically disabled in religious teachings, sought to answer this question with a descriptive-analytical method " From the point of view of verses and hadiths, how should the disabled perform some individual and social worship duties?". According to the findings of research in verses and hadiths, at least the quality of performing four individual worship duties of the disabled, including Prayer, Hajj, duʿāʾ, and learning religious issues, and the quality of performing their four social worship duties, including Adhan, congregational prayer and congregation imamate, jihād, and martyrdom, has been spoken. The performance of these duties will bring peace of mind to the disabled, and they will be able to resist the onslaught of despair and possible depression in the light of continuous communication with God Almighty in the form of certain acts of worship and will overcome the problems caused by the disabled..

    Keywords: Duties, Hadiths, Individual, Physically handicapped, Social, Verses, Worship
  • Fereshteh Araghian Mojarad, Zeinab Amirkhanlou, Hedayat Jafari* Pages 71-80
    Background and Purpose

    Religious orientation exerts positive effects on general health and enhanced quality of nurses' care, bringing a huge improvement in the capability and efficiency of hospitals. The present study aimed to assess the religious orientation of nurses and nursing students..

    Materials and Methods

    In this study, a query was conducted on Pubmed, Scopus, Magiran, SID, Elmnet, Noor mags, and IranMedex databases for Persian and English articles from 2010-2020 using the keywords of religious orientation, religion, nurse, nursing student, and hospital in Persian and English.

    Results

    The retrieved articles were descriptive correlation (n=7), descriptive cross-sectional (n=3), descriptive-analytical (n=3), exploratory analytical type (n=1), and structural equation modeling (n=1). Based on the obtained results, internal religious orientation was positively associated with spiritual health, general health, attitudes toward the elderly, nurses' job adjustment, hope, quality of nursing care, cultural sensitivity, moral sensitivity, age, work experience, psychological well-being, and acceptance of death. On the other hand, it was negatively correlated with death obsession, the components of mental health, depression, and death avoidance.

    Conclusion

    The results of this study highlighted the necessity of devoting attention to religious orientation concerning the performance of nurses and nursing students. Therefore, it is suggested that nursing principals and departments of college hold special training courses for nurses and nursing students to use religious orientation for the improvement of the quality of patient care.

    Keywords: Hospital, Nurses, Nursing students, Religious orientation
  • Azita Fathnejad-Kazemi, Anvarsadat Nayebi Nia*, Fatemehsadat Nayebinia Pages 81-88

    Childbirth is recognized as one of the most important events in a woman's life. In some Islamic sources, there are different instructions to reduce labor pains, one of which is reciting the Quran. Due to the impact of religious values on various aspects of human life, the present study aimed to review the articles related to the influence of the Qur'an on the maternal and fetal outcomes and based on studies conducted in Iran and the world and based on articles published in Scopus, Magiran, SID, Pubmed databases, as well as Google Scholar search engine. After completing the search and evaluation of articles, 12 articles which were conducted in the years 2010-2021 were included in the study. The results of the study pointed out that listening to the Quran is significantly associated with a reduction in pain intensity, length of labor, anxiety, stable blood pressure and maternal heart rate during labor, as well as an improvement in the neonatal health assessment score (Apkar). Considering the effect of the Quran on relieving labor pains and improving maternal psychological conditions during labor, it can be used as one of the effective measures in the promotion of childbirth health.

    Keywords: Anxiety, Childbirth, Health, Pain, Quran