فهرست مطالب

جامعه، فرهنگ، رسانه - پیاپی 41 (زمستان 1400)

فصلنامه جامعه، فرهنگ، رسانه
پیاپی 41 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/31
  • تعداد عناوین: 11
|
  • لیدا کاووسی، آذین گودرزی* صفحات 11-46
    خروج ایالات متحده امریکا از برجام از جمله موضوعاتی است که طی سال های اخیر در صدر اخبار رسانه ها، به ویژه مطبوعات، قرار گرفته است. پژوهش پیش رو کوششی است در دستیابی به نحوه بازنمایی خروج امریکا از برجام در اخبار مطبوعات ایرانی (کیهان، رسالت، شرق و اعتماد) که با روش تحلیل گفتمان انتقادی انجام شده و مبتنی بر نظریه های گفتمان، چارچوب سازی، و بازنمایی است. یافته های پژوهش گویای آن است که گفتمان مسلط در طیف روزنامه های اصلاح طلب در قالب «گفتمان تعامل» قابل شناسایی بوده است و این روزنامه ها بر لزوم همکاری با اتحادیه اروپا، پایبندی ایران به تعهدات برجامی، چندجانبه گرایی و دستورکارهای دیپلماتیک متعدد در مورد کشورها تاکید کرده اند. این طیف از روزنامه ها با استنادهای گوناگون به تعهد ایران به برجام و رعایت آن پرداخته اند و در مقابل از بدعهدی و نقض یک سویه برجام توسط امریکا سخن گفته اند. از سوی دیگر، گفتمان غالب در متون روزنامه های اصولگرا «گفتمان مقاومت» است که با طرح دال هایی همچون نگاه به ظرفیت های داخلی، لزوم اقدام متقابل در برابر امریکا و ایستادگی در مقابل دشمن، درصددند که این رخداد را متناسب با سیاست های رسانه ای خود بازنمایی کنند. این طیف رسانه ای با برجسته کردن وجوه منفی دیگری و اشارات تاریخی راجع به بدعهدی و دشمنی امریکا با ایران و تاکید بر مذموم بودن اعتماد به امریکا و نهایتا برجسته سازی نقاط مثبت خود در جایگاه نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران، در پی بازنمایی ایده مقاومت برای مخاطب اند.
    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان انتقادی، بازنمایی، چارچوب بندی، برجام، روزنامه
  • هادی خانیکی، نادره وائلی زاده*، سیده بهار زندرضوی صفحات 49-65

    «سواد آب» یکی از راهکارهای ارتقای آگاهی های عمومی در زمینه مسایل مرتبط با آب است. از آنجایی که ارتباطات بحران و ارتباطات خطر می توانند در مدیریت بحران نقش اساسی ایفا کنند، این پژوهش ضمن تلاش در معرفی بیشتر «سواد آب» سعی کرده است چگونگی مواجهه مدیران و خبرنگاران محلی خوزستان را با پدیده سیل 1398 خوزستان به عنوان یکی از تهدیدات مرتبط با آب، واکاوی کند.این تحقیق با روش کیفی و نظریه داده بنیاد (گرندد تیوری) انجام شده است. در این پژوهش با 14 نفر (هفت نفر از مدیران و هفت نفر از خبرنگاران محلی خوزستان) مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته انجام و در سه مرحله کدگذاری اولیه، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی شده است. یافته های این تحقیق نشان داد که مدیران و خبرنگاران خوزستانی با وجود آشنایی نسبی با پدیده سیل و علل آن، در عمل نتوانسته اند معیارهای سواد آب را در مواجهه با این پدیده که جزو خطرات مرتبط با آب به شمار می رود، پیاده کنند. مقوله محوری در این پژوهش «مواجهه قطبی با سد» است، گروه مدیران دو نوع مواجهه و گروه خبرنگاران سه نوع مواجهه با سازه سد از خود نشان می دهند. به نظر می رسد این مقوله مهمترین اختلاف میان دو گروه باشد که توسط نظریه دریافت قابل توضیح است. یافته های برآمده از تحقیق نشان می دهد که برای مدیریت خطرات مرتبط با آب، علاوه بر آموزش سواد آب به خبرنگاران و مدیران، توسعه اجتماعی اقتصادی منطقه نیز ضروری است.کلیدواژه ها: ارتباطات بحران، ارتباطات خطر، سیل خوزستان، سواد آب، نظریه داده بنیاد

    کلیدواژگان: ارتباطات بحران، ارتباطات خطر، سیل خوزستان، سواد آب، نظریه داده بنیاد
  • سارا جامی فر، لطف الله فروزنده دهکردی، علی ربیعی، محمدتقی امینی صفحات 67-96

    هدف از این مقاله، بررسی روابط علی عوامل تاثیرگذار بر فرهنگ تفکر استراتژیک در سازمان تامین اجتماعی است. روش تحقیق در این پژوهش برحسب هدف، کاربردی، برحسب نوع داده، آمیخته (کیفی-کمی) از نوع اکتشافی؛ برحسب زمان گردآوری داده، مقطعی و برحسب روش گردآوری داده ها و یا ماهیت و روش پژوهش، پیمایشی می باشد. جامعه آماری بخش کیفی شامل خبرگان و افراد آگاه در زمینه تفکر استراتژیک (اساتید دانشگاه و مدیران سطوح عالی و میانی تامین اجتماعی) و جامعه آماری بخش کمی شامل تمام مدیران و کارکنان ستاد مرکزی تامین اجتماعی تهران بود. مرحله کمی پژوهش شامل پرسشنامه ای متشکل از دو بخش اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه محقق ساخته تفکر استراتژیک مدیران است. پرسشنامه شامل 72 گویه با طیف 5گزینه ای لیکرت می باشد که با مرور مبانی نظری و نیز نتایج مصاحبه‌های اکتشافی (کدگذاری باز و محوری متون مصاحبه اکتشافی)، تدوین شده است. در بخش استنباطی برای پاسخ به سوالات پژوهش از آزمونهایی نظیر همبستگی پیرسون، آزمون تی تک نمونه ای، مدل‌سازی معادلات ساختاری (تحلیل عاملی تاییدی) و تحلیل عاملی اکتشافی با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS-v21، Smart Pls-v3 و Lisrel-v8.8 نیز بهره گرفته شد. با توجه به نتایج، از میان عوامل اثرگذار بر فرهنگ تفکر استراتژیک (نگرش فلسفی، تفکر سیستمی و مفهومی، دوراندیشی و آینده نگری، ویژگیهای رفتاری، عوامل انگیزشی، عوامل ساختاری، محیط پیرامونی، محیط سازمان، تعارض سازمانی، تصمیم گیری هوشمندانه، اصلاح ساختارهای سازمانی و استعدادیابی و شایسته پروری)، نگرش فلسفی و محیط سازمان در وضعیت متوسط و سایر مولفه ها در وضعیت مطلوبی قرار دارند.

    کلیدواژگان: تفکر استراتژیک، سازمان تامین اجتماعی، معادلات ساختاری
  • خدیجه عبادی*، محمد عباس زاده، مهران صمدی صفحات 97-120

    ویژگی ذاتی دانشگاه نسل چهارم تحقق توسعه محلی و منطقه ای و اهتمام به ارتقای محیط پیرامون است. پژوهش حاضر با چنین نگرشی به مطالعه عوامل تحقق دانشگاه نسل چهارم از منظر روابط عمومی می پردازد. جهت دستیابی به این هدف از روش کیفی استفاده و در راستای جمع-آوری اطلاعات مصاحبه عمقی نیمه ساختاریافته بکار گرفته شد. جهت تحلیل داده های از روش تحلیل مضمون (تماتیک) استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش دانش آموختگان آموزش عالی، استادان دانشگاه در تخصص های مدیریت آموزش عالی، علوم ارتباطات اجتماعی، علوم تربیتی، جامعه شناسی، مدیریت رسانه، معاونین آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها بود که به صورت هدفمند 18 نفر از میان آنان انتخاب شد. یافته های پژوهش حاضر نشان داد که که روابط عمومی به عنوان یک محرک کارآمد می تواند سطح توسعه دانشگاه را تحت تاثیر قرار دهد و یک روابط عمومی کارآمد می تواند به تحقق دانشگاه نسل چهارم یاری رساند. به اعتقاد مصاحبه شوندگان، روابط عمومی پویا به دلیل مفهوم سازی فرهنگی، ایفای نقش مسیولیت اجتماعی، برندسازی، مدیریت ارتباطات، تعریف و تغییر محیط تسهیل ارتباطات و ایجاد بسترهای ارتباطی، نقش مهمی در تحقق دانشگاه نسل چهارم در ایران دارد.

    کلیدواژگان: دانشگاه نسل چهارم، روابط عمومی، تحلیل تماتیک، مسئولیت اجتماعی
  • حامد طاهری کیا* صفحات 121-147
    پساانسانگرایی ازجمله رویکردهای هستی شناسی و معرفت شناسی نسبت به وضعیت اکنون است که درشدت بالایی با تکنولوژی آمیخته شده است. پساانسانگرایی تعریفی از ماهیت اجتماع می دهد که انسان نه در مرکز تغییرات بلکه نیرویی در میان نیروهای دیگر است. شبکه ای از نیروها تشکیل مجموعه ای در مفهوم هموندگان می دهند که با یکدیگر ترکیب و آمیخته شده اند و ماهیت هستی را در حال تغییر و فرایند شدن قرار می دهند. ازاین رو، هدف مقاله حاضر پرداختن به چرخش پساانسانگرایی در پیوند با وضعیت دیجیتال به مثابه شدت هرچه بیشتر ترکیب انسان با ماشین است که از پی آن به مقوله حافظه دیجیتالی می پردازد. تولید مفاهیمی که بتواند امکان تفکر درباره فهم وضعیت موجود را به وجود آورد از ضرورت های تحلیلی و پژوهشی درباره مطالعات دیجیتال و زندگی اجتماعی در ایران است، زیرا ادبیات پژوهشی و ترجمه ای ایران از این نظر در کمبود و فقر به سر می برد. از سوی دیگر، ما سه رخداد اجتماعی قرارداد 25 ساله با چین، شیوع ویروس کووید 19، و ممنوعیت ورود واکسن فایزر به ایران را در قالب نمونه تحلیل درآوردیم تا نمونه ای از بررسی را بر وضعیت بزنگاه های اجتماعی در جامعه دیجیتالیزه شده ایران رقم بزنیم. درنتیجه، پساانسانگرایی چرخشی ماهیتی در وضعیت فهم تاریخی جهان هستی و اجتماع است که ضرورت پرداخت به آن امکان تبیین شرایطی را فراهم می آورد که آغشته به تکنولوژی دیجیتال، هوش مصنوعی، رسانه های نوین، و پیوندهای گسترده تکثری از نیروهاست و آنگاه فرصت های تحلیلی متفاوتی را برای تفسیر جامعه ایران ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: پساانسانگرایی، دیجیتال، سایبورگ، تاریخ، حافظهدیجیتالی
  • سید امیر قاسم تبار*، سید عبدالله قاسم تبار، عاطفه سهرابی صفحات 149-172
    علیرغم پیامدهای منفی بلندمدت و گسترده زورگیری سایبری، هنوز درباره تعریف و ماهیت آن اتفاق نظر وجود ندارد. هدف در پژوهش حاضر ارایه تعریف، تاریخچه و گونه شناسی یا اشکال زورگویی سایبری بود. روش پژوهش حاضر از نوع اسنادی بود. جامعه پژوهشی تمامی منابع نوشتاری (چاپی/الکترونیکی) بین المللی در زمینه زورگویی سایبری بودند که از طریق پایگاهای اطلاعاتی خارجی قابل بازیابی و دسترسی بودند. بدین منظور با استفاده از روش نمونه برداری نظری و پس از بررسی و تحلیل منابع گردآوری شده از جامعه اسناد موجود، از میان منابعی (کتب، اسناد و مقالات) که از معیارهارهای ورود برخوردار بودند، به عنوان نمونه پژوهشی انتخاب شدند. برای تحلیل اسناد از روش فیش برداری الکترونیکی استفاده شد. پس از بررسی و تحلیل منابع، روند تحول و شکل گیری مفهوم زورگویی سایبری تشریح شد، زورگویی سایبری تعریف شد و دوازده شکل زورگویی سایبری (آزار و اذیت سایبری، بدنام کردن، بازی سیلی خندان، اغفال سایبری، عصبانی کردن یا آتشی شدن، ردگیری سایبری، ظاهرسازی یا جعل-هویت، حیله گری، افشاگری، کت فیشینگ، محرومیت یا طرد و زورگیری جنسی سایبری) شناسایی، تعریف و مفهوم پردازی شد. مطالعه حاضر توانسته است اطلاعات ارزشمندی را درباره ماهیت و روش های زورگیری سایبری برای نهادهای اجرایی و موثر در قانونگذاری در زمینه پشگیری از وقع جرم فراهم سازد ضمن اینکه برای روان شناسان، متخصصان تعلیم و تربیت و جامعه شناسان علاقمند به پژوهش در حوزه زورگویی سایبری نیز می تواند بسیار مفید باشد.
    کلیدواژگان: زوگویی سایبری، زورگویی آنلاین، تعریف زورگویی سایبری، اشکال زورگویی سایبری، تاریخچه زورگویی سایبری
  • یزدان شیرمحمدی*، محبوبه برهانی صفحات 173-198
    بازاریابی تاثیرگذار که شیوه ای از بازاریابی در بستر شبکه های اجتماعی است که شامل پیشنهاد و معرفی محصول و خدمات توسط افراد تاثیر گذار است, به بخشی جدایی ناپذیر از استراتژی های بازاریابی دیجیتال خرده فروشان تبدیل شده است زیرا این روش جدید بازاریابی در تبدیل سودهای بالاتر موثر است. مخصوصا که با بیماری کرونا در سال2020 نحوه زندگی و خرید و فروش محصولات دچار تغییرات بزرگی شد که بیش از پیش مسیله بازاریابی با افراد تاثیر گذار را به عنوان یک ضرورت در فروشگاه های آنلاین مورد توجه قرار داد. هدف اصلی در این پژوهش بررسی اثر الهام بخشی، زیباشناسی، لذت بخشی، آگاهی بخشی تبلیغات از طریق افراد تاثیرگذار در شبکه اجتماعی اینستاگرام به عنوان برندهای انسانی بر برآورده سازی نیازها، دل بستگی و انتقال دل بستگی دنبال کننده ها (مورد مطالعه: محصولات بهداشتی سلامت و زیبایی) است. پژوهش حاضر در زمره ی تحقیقات توصیفی پیمایشی قرار می گیرد. جامعه آماری پژوهش، کلیه افراد بالای 18 سال است که از اینستاگرام استفاده می کنند. روش نمونه گیری در این پژوهش، تصادفی ساده و تعداد آن 384 نفر بود. ابزار سنجش در این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود. تحلیل های آماری نیز با استفاده از روش معادلات ساختاری و نرم افزار SPSS و Amos انجام شده است. برای تعیین ارتباط علی بین متغیرها، روش مدل معادلات ساختاری و سطوح معناداری، و به منظور آزمودن فرضیه ها p_value کوچک تر از 05/0 در نظر گرفته شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که الهام بخشی اینفلوینسر مارکتینگ (بازاریابی با افراد تاثیرگذار) بر ایدیال بودن دنبال کننده ها در شبکه های اجتماعی اثر مثبت و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: تبلیغات، برندهای انسانی، رسانه، اینستاگرام
  • عابدین عابدی زاده، سید یعقوب موسوی*، حسن محدثی گیلوائی، مجید کفاشی صفحات 199-225

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مولفه های قوم گرایی بر روی مشارکت سیاسی شهروندان استان بوشهر انجام شده است. در این تحقیق مولفه های قوم گرایی شامل ترجیح قومی، گرایش قومی و قوم مداری است که در چارچوب هدف کاربردی و از نظر نوع تحلیل، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق کلیه شهروندان استان بوشهر در نظر گرفته شده اند. مطابق سرشماری سال 1395تعداد آن ها 1163400 نفر برآورد شده است. حجم نمونه تحقیق با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر استخراج گردید . هم چنین با کاربرد روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای و تصادفی پرسشنامه محقق ساخته به اجرا درآمد. یافته های پژوهش نشان می دهد تاثیر مولفه های متغیر قوم گرایی شامل ترجیح قومی، گرایش قومی و قوم مداری بر مشارکت سیاسی شهروندان استان بوشهر به ترتیب به میزان 25.3 % ، 26.8% ، 14.5% و تاثیر متغیر اصلی تحقیق یعنی قوم گرایی بر مشارکت سیاسی 36.8% به دست آمده است. این پژوهش در راستای اهمیت استان های مرزی کشور به لحاظ مشارکت سیاسی انجام شده است.

    کلیدواژگان: قوم گرایی، مشارکت سیاسی، ترجیح قومی، گرایش قومی، قوم مداری
  • مسعود تقی آبادی*، سیما پویا صفحات 227-249

    یکی از موضوعاتی که ذهن محققین و اکثر اقشار جامعه را مشغول کرده است؛ مسیله کاهش ازدواج و افزایش طلاق در ایران است. با توجه به اهمیت رسانه ها همچون مطبوعات در پوشش مشکلات جامعه، این تحقیق درصدد بررسی نحوه پوشش و بازتاب اخبار ازدواج و طلاق در مطبوعات ایران در سال 95 (مطالعه موردی: کیهان، شرق، ایران، همشهری) است تا میزان و چگونگی آن را بسنجد. این تحقیق با روش تحلیل محتوای کمی و با نمونه گیری کل شماری صورت پذیرفته است. از مجموع 103 مطلب در مورد ازدواج، روزنامه همشهری با 9/37 بیشترین مطلب و شرق 5/16 کمترین مطلب را داراست. از مجموع 21 مطلب مربوط به طلاق، روزنامه همشهری و شرق به تعداد مساوی با 6/28 بیشترین مطلب را دارند. بین متغیر سطح زیر چاپ مطالب و عناصر خبری مربوط به ازدواج و روزنامه ها به ترتیب با 1 درصد خطا و 99 درصد اطمینان, رابطه وجود دارد (معنی دار است) و بین متغیر سطح زیر چاپ، عناصر خبری و ارزش های خبری مطالب مربوط به طلاق و روزنامه ها بیش از 5 درصد خطا رابطه وجود ندارد (معنی دار نیست). بین متغیر ارزش های خبری در گزینش مطالب مربوط به ازدواج و نام روزنامه ها نیز با بیش از 5 درصد خطا، رابطه وجود ندارد (معنی دار نیست). طبق نظریه برجسته سازی اداره کنندگان روزنامه ها با نگاهی مثبت به ازدواج سعی بر برجسته ساختن ازدواج داشته اند تا طلاق. اما این موضوع اهمیت نداشته و در یک سال تنها 124 خبر به آنها اختصاص داده اند که نشان می دهد موضوعات دیگر در اولویت اداره کنندگان روزنامه ها قرار داشته است.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، روزنامه، پوشش خبری، ازدواج، طلاق
  • مهدی رکعتی، ثریا احمدی*، سید علی رحمان زاده صفحات 251-270

    پایداری اجتماعی یکی از مفاهیم مرتبط با توسعه پایدار است که از دهه 1960 به بعد در برنامه های توسعه کشورهای مختلف وارد شد اما به دلیل عدم اجماع بر سر مولفه ها و جایگاه آن در میان سایر اجزاء توسعه پایدار در عمل به گونه های بسیار متفاوتی با آن برخورد شده است. هدف پژوهش حاضر آگاهی از نقش رسانه های اجتماعی بر پایداری اجتماعی منطقه 19 شهر تهران می باشد. که بر اساس چارچوب مفهومی مبتنی بر یافته های محققین همچون حسینی و همکاران، 1394؛ شفیع و شفیعا، 1391؛ نسترن و همکاران، 1392 ارایه شده است. نحوه جمع آوری اطلاعات توصیفی از نوع پیمایشی است که به دنبال جامعه آماری این پژوهش شهروندان منطقه 19 شهرداری تهران حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 384 شهروند که به روش تصادفی سیستماتیک انتحاب شدند. نتایج نشان می دهند که استفاده از رسانه های اجتماعی بر شاخص های عینی (حس تعلق، تعامل اجتماعی، مسیولیت پذیری، مشارکت اجتماعی، امنیت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، کیفیت زندگی از بعد عینی) تاثیر مثبت و معناداری دارد و استفاده از رسانه های اجتماعی بر شاخص های ذهنی (کیفیت زندگی از بعد ذهنی، عدالت، امید به زندگی، آموزش، فقر و اشتغال) تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، پایداری اجتماعی، شاخص عینی، شاخص ذهنی
  • نغمه دانش آشتیانی* صفحات 271-278
    مقاله «تحلیل رقابت بین رادیو و تلویزیون و رسانه های شبکه ای» درباره رابطه رقابتی بین رسانه های شبکه ای و رسانه های سنتی است که از بین آنها رادیو و تلویزیون به نمایندگی آورده شده اند.مقاله اول به تجزیه و تحلیل مزایا و معایب این دو طیف رسانه می پردازد و ابتدا نشان می دهد که جهان رسانه ای نوین که هم رسانه های شبکه ای هم رسانه های سنتی چون رادیو و تلویزیون را شامل می شود، منافع یکدیگر را کامل کرده و در یک رقابت سازنده می‎ توانند نقاط قوت یکدیگر را تقویت و از معایب دوری کنند.رسانه های سنتی چون رادیو و تلویزیون باید به تغییر موقعیت خود با آمدن رسانه های جدید پی ببرند و به دنبال توسعه سریع تر و یکپارچه در رقابت با رسانه های نوین که رسانه های شبکه ای آنها را نمایندگی می کنند، باشند.در عصر رسانه های مدرن باید هم محیط رقابتی را به رسمیت شناخت هم به دنبال توسعه یکپارچه بین رسانه های شبکه ای و سنتی بود.
    کلیدواژگان: عصر رسانه های نوین، رادیو و تلویزیون، رسانه های شبکه ای، رقابت
|
  • Lida Kavousi, Azin Goodarzi * Pages 11-46
    United States withdrawal from JCPOA has been one of the top headlines of the news media, specially the press, during the recent years. This research aims to study the representation of US withdrawal from JCPOA in the Iranian newspapers (Kayhan, Resalat, Shargh, and Etemad). The study has been conducted using critical discourse analysis and is based on discourse, framing and representation theories. The study results indicate that the dominant discourse in reformist newspapers is identifiable under the “interaction discourse”, and these newspapers have asserted the necessity of cooperation with the European Union, commitment to the JCPOA agreement, multilateralism, and various diplomatic agenda regarding different related countries. This range of newspapers have used various documents to refer to Iran's commitment to the nuclear deal, and in contrast, have written about the unilateral violation of the JCPOA by the United States. On the other hand, dominant discourse in fundamentalist newspapers has been identifiable under “resistance discourse” which aims to represent this event in accordance with their media policies, by emphasizing on the signs like focusing on national capacities, necessity of reciprocal action against the US and resistance against the enemy. These media seek to influence the audience and instill their intended concepts by highlighting the other party’s negative characters and referring to the history of the US disloyalty and hostility toward Iran, and insisting on despicability of reliance on the US, and finally, representing “the Idea of Resistance” for audience.
    Keywords: critical discourse analysis, Representation, Framing, JCPOA, Newspaper
  • Hadi Khaniki, Nadereh Vaelizadeh *, Seyedeh Bahar Zandrazavi Pages 49-65

    "Water literacy" is one of the ways to raise public awareness on water-related issues. Since crisis communication and risk communication can play a key role in crisis management, this study, while trying to introduce more "water literacy", has tried to address how local managers and journalists in Khuzestan Province dealt with the flood phenomenon of Khuzestan in 1398 as one of water- related threats.This Study has been done by qualitative method and Grounded Theory. In this study, in-depth semi-structured interviews were conducted with 14 people (seven managers and seven local journalists of Khuzestan) and in three stages of initial coding, axial coding and selected coding. The findings of this study showed that managers and journalists in Khuzestan, despite their relative orientation with the phenomenon of flood and its causes, in practice have not been able to implement water literacy criteria in facing this phenomenon, which is one of the water-related hazards. The central category in this research is "polar exposure to the dam", the group of managers show two types of exposure and the group of journalists show three types of exposure to the dam structure. This seems to be the most important difference between the two groups, which can be explained by the Reception theory. Findings of the research show that in order to manage water-related risks, in addition to raising water literacy of journalists and managers, socio-economic development of the region is also necessary.

    Keywords: crisis communication, risk communication, Khuzestan Flood, Water Literacy, Grounded theory
  • sara jamifar, Lotfollah Forozandeh Dehkordi, Ali Rabie, MohammadTaghi Amini Pages 67-96

    The main purpose of this study is to investigate the causal relationships of factors affecting the culture of strategic thinking in the Social Security Organization. Research method in terms of purpose, applied, in terms of data type, mixed (qualitative-quantitative) of exploratory type; In terms of data collection time, it is cross-sectional and in terms of data collection method or the nature and method of research, it is a survey. The statistical population of the qualitative part included experts and knowledgeable individuals in the field of strategic thinking (university professors and managers of the Social Security Organization), and the quantitative part included all managers and employees of the central headquarters of Social Security Organization of Tehran Province. The quantitative stage of the research includes a questionnaire consists of two parts: demographic information and a researcher-made questionnaire of managers' strategic thinking. The questionnaire consists of 72 items with a range of five Likert options that have been compiled by reviewing the theoretical foundations as well as the results of exploratory interviews (with open and central coding of exploratory interview texts). In the inferential section, to answer the research questions, tests such as Pearson correlation, one-sample t-test, structural equation modeling (confirmatory factor analysis) and exploratory factor analysis using SPSS-v21, Smart Pls-v3 software and Lisrel-v8.8 was also used. According to the results, among the factors affecting strategic thinking; Philosophical attitude and environment of the organization are in average condition and other components are in favorable condition.

    Keywords: Strategic thinking, social security organization, structural equations
  • Khadijeh Ebadi *, Mohammad Abbaszadeh, Mehran Samadi Pages 97-120

    The inherent feature of the fourth-generation universities is the realization of local and regional development and the effort to improve the surrounding environment. With such an attitude, the present article studies the factors of realizing the fourth-generation universities from the perspective of public relations. To achieve this goal, a qualitative method was used and in order to collect information, semi-structured in-depth interviews were utilized. Thematic analysis was used to analyze the data. The statistical population of this study was university professors in the specialties of higher education management, social communication sciences, educational sciences, sociology, media management, educational and research assistants of universities, from which 18 people were purposefully selected. The findings of the present study showed that public relations as an effective stimulus can affect the level of university development and effective public relations can help the realization of the fourth-generation universities. According to the interviewees, dynamic public relations have an important role in the realization of the fourth-generation university in Iran due to cultural conceptualization, playing the role of social responsibility, branding, communication management, defining and changing the environment of facilitating communication and creating communication platforms.

    Keywords: Fourth-generation university, Public Relations, Thematic Analysis, social responsibility
  • Hamed Taheri Kia * Pages 121-147
    Posthumanism is an onto-epistemological approach to our contemporary state that is an intensity of amalgam of technologies and organisms. Giving a fundamental definition of the matter of the society, posthumanism decenters humans and rearranges him/her amidst different other forces. There are just different assemblages and entanglements of forces that amplify the contingent matter of existence. Then, the object of the article is a theoretical approach to the posthumanism turn in relation to the digital state as a more intensity of amalgamation of the machine and human so as to analyze the digital memory. Coining concepts to make the possibility of thinking about understanding the contemporary state is one of the most analytical and research necessities about digital and cultural studies of Iran since there is a lack of considerable inquiry and translated literature in this field. Based on the conceptual framework, we take three recent Iranian social and political events such as 25 years of political contracts with China, an epidemic of Covid-19, and the governmental decision to baning the Pfizer vaccine for Iranian people as three analytical cases for studying Iranian digitalized reactions. The implications are the importance of posthumanism turn for identifying recent social transformations in connection with digital technology, digital intelligence, new media, and extensive links of forces. These make different analytic opportunities for interpreting contemporary Iranian society.
    Keywords: posthumanism, digital, Cyborg, History, Digital memory
  • Seyyed Amir Ghasemtabar *, Sayed Abdollah Ghasemtabar, Atefeh Sohrabi Pages 149-172
    Despite the long-term and far-reaching negative consequences of cyberbullying, there is still no consensus on its definition and nature. The aim of the present study was to provide a definition, history and typology or forms of cyberbullying. The method of the present study was documentary. The research pupulation was all international written (print / electronic) sources on cyberbullying that could be retrieved and accessed through databases. For this purpose, using theoretical sampling method and after reviewing and analyzing the sources collected from the existing document community, among the sources (books, documents and articles) that met the inclusion criteria, were selected as a research sample. Electronic note taking method was used to analyze the documents. After reviewing and analyzing the sources, the evolution and formation of the concept of cyberbullying was explained, cyberbullying was defined and twelve forms of cyberbullying (Harassment, Denigration, Happy Slapping, Cyber Grooming, Flaming, Cyber stalking, Masquerading or Impersonation, Trickery, Outing, Catfishing, Exclusion, Ostracism, Sexual cyberbullying) were identified, defined and conceptualized. The present study has been able to provide valuable information about the nature and methods of cyberbullying for executive bodies and effective legislation in the field of crime prevention, while also for psychologists, educators and sociologists interested in research in the field of cyberbullying. It can be very useful.
    Keywords: cyberbullying, Online Bullying, Definition of Cyberbullying, Forms of Cyberbullying, History of Cyberbullying
  • Yazdan Shirmohammadi *, Mahboubeh Borhani Pages 173-198
    Effective marketing, which is a method of marketing in the context of social networks that includes offering and introducing products and services by influential people, has become an integral part of retailers' digital marketing strategies because this new marketing method is effective in converting higher profits. Is. Especially with Corona in 2020, the way of living and buying and selling products underwent major changes, which increasingly considered the issue of marketing with influential people as a necessity in online stores. The main purpose of this study is to investigate the effect of inspiration, aesthetics, hedonism, awareness of advertising through influential people in the social network Instagram as human brands on meeting the needs, attachment and transfer of attachment of followers (Case study: health and beauty products). . The present study is in the category of descriptive survey research. The statistical population of the study is all people over the age of 18 who use Instagram. The sampling method in this study was simple random and the number was 384 people. The assessment tool in this study was a researcher-made questionnaire. Statistical analyzes were performed using structural equation methods and SPSS and Amos software. To determine the causal relationship between the variables, the structural equation model method and significance levels, and to test the hypotheses p_value less than 0.05 is considered. Research findings show that the inspiration of influencer marketing (marketing with influential people) has a positive and significant effect on the ideal of followers in social networks.
    Keywords: advertising, Human Brands, Media, Instagram
  • Abedin Abedizadeh, Yaghoub Mousavi *, Mohaddesi Gilvaei, Majid Kaffashi Pages 199-225

    The aim of this study was to investigate the effect of ethnic components on the political participation of citizens of Bushehr province. In this research, the components of ethnocentrism include ethnic preference, ethnic orientation and ethnocentrism, which are applied in the framework of the goal and descriptive-survey in terms of type of analysis. The statistical population of the study is all citizens of Bushehr province. According to the 2016 census, their number is estimated at 1163400 people. The sample size of the study was 384 using Cochran's formula. Also, a researcher-made questionnaire was administered using multi-stage and random cluster sampling method. Findings show that the effect of ethnic variables including ethnic preference, ethnic orientation and ethnocentrism on the political participation of citizens of Bushehr province by 25.3%, 26.8%, 14.5% and the effect of the main research variable namely ethnicity on Political participation is 36.8%. This research has been conducted in line with the importance of the border provinces of the country in terms of political participation.

    Keywords: ethnicity, political participation, ethnic preference, ethnic orientation, Ethnocentrism
  • Masoud Taghiabadi *, Sima Pouya Pages 227-249

    One of the issues that has struck the minds of researchers in recent years is the reducing marriage and increasing divorce in Iran. Considering the importance of the media, including the press, in covering the problems of society, this study seeks to measure how to coverage the news of marriage and divorce in the Iranian press in 95 (Keyhan, shargh, Iran and Hamshahri). This research has been done with quantitative content analysis method and total population sampling.The results indicate that From a total of 103 articles published in 1395 about marriage, the Hamshahri with 37.9% is the most widely published, and the shargh has the lowest content. Of all 21 articles on divorce, the Hamshahri and shargh, equal to 28.6, have most widely published articles.There is a significant relationship between the variables of coverage level and news elements related to marriage with newspapers in 99% confidence. There is no significant relationship between the level of coverage, news elements and news values of the divorce Contents with the newspapers with more than 5 percent error. There is no relationship between news values emphasized for choosing articles related to the marriage with newspapers. According to Agenda setting theory the editors of the newspapers have tried to highlight the marriage with a positive view rather than divorce. But this issue was not important and in a year only 124 news items were allocated to them which shows that other issues were a priority for newspaper editors

    Keywords: content analysis, Newspaper, news coverage, Marriage, Divorce
  • Mahdi Rakati, Soraya Ahmadi *, Seyed Ali Rahmanzadeh Pages 251-270

    Social stability is a concept related to stable development that was entered into different countries' development plans since the 1960s which has received different opinions because of debates over its components and place among other stable development components. The purpose of this study is to understand the role of social media on the social stability of Tehran District 19, which is presented by a conceptual framework based on works such as Hosseini et al. (2015); Shafie and Shafia (2012); Nastaran et al. (2013). The Descriptive Survey data collection method alongside the Cochran equation leads to the random and systematic selection of 384 residents of the statistical society of Tehran District 19. The results show that using social media has a positive and meaningful effect on both the Objective indicators (Sense of belonging, social interaction, accountability, social participation, social safety, social trust, the objective aspect of life quality) and also the Subjective indicators (Subjective aspect of life quality, justice, life expectancy, education, poverty, and employment).

    Keywords: Stable Development, Social stability, Objective Indicators, subjective indicators
  • Naghmeh Danesh Ashtiani * Pages 271-278
    This paper(Analysis of Competition between Radio & TV and Network Media) mainly discusses about competitive integration relationship between network media and traditional media with representative of radio & TV, i.e. firstly analyzes their respective advantages and disadvantages, and points out that new media which mainly include network media and traditional media which mainly include radio & TV shall complement each other’s advantages and have competitive integration to enhance advantages and avoid disadvantages, so that traditional media such as radio & TV etc could realize self-relocation under the situation of new media, achieve faster and more steady development in competition with new media represented by network media, and finally form a new situation of both competitive and integrated development between network media and traditional media in the era of new media.by: Jiong XuQianjiang College, Hangzhou, 310015, ChinaInternational Conference on Education Technology and Economic Management (ICETEM 2015)Key words: era of new media, radio & TV, network media, competition
    Keywords: era of new media, radio & TV, network media, Competition