فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی و دوم شماره 10 (دی 1400)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و دوم شماره 10 (دی 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نوشین یزدانی، سید ابراهیم حسینی*، محمدامین عدالت منش صفحات 723-736
    پیش زمینه و هدف

    بیماری های ناشی از رژیم پرچرب و چاقی امروزه به عنوان معضلی برای سلامتی شناخته شده اند. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر عصاره هیدروالکلی آلویه ورا بر پارامترهای اسپرماتوژنز و ساختار بافتی بیضه موش های صحرایی تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه تجربی مداخله ای 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار به طور تصادفی در 5 گروه کنترل، گروه شاهد تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب H.F.D  و گروه های تجربی 1 تا 3 (گروه دریافت کننده رژیم غذایی پرچرب+150 میلی گرم آلویه ورا، گروه دریافت کننده رژیم غذایی پرچرب+300 میلی گرم آلویه ورا، گروه دریافت کننده رژیم غذایی پرچرب+600 میلی گرم آلویه ورا  تقسیم شدند. امولسیون پرچرب و سه دوز آلویه ورا به صورت خوراکی و به مدت 60 روز تجویز گردید. در پایان پس از تشریح و آماده سازی، بافت بیضه ها موردبررسی هیستوپاتولوژیک قرار گرفت و تعداد سلول های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت، اسپرماتید، سرتولی و سلول های لایدیگ شمارش شد. داده های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS-20 آنالیز و مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون پارامتری ANOVA و Post hoc توکی در سطح (05/0 ≤p) انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در گروه های رژیم غذایی پرچرب نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری در تعداد سلول های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیست، اسپرماتید و سلول های لیدیک مشاهده شد. درحالی که عصاره ژل آلویه ورا باعث افزایش معنی داری در تعداد سلول های فوق گردید. افزایش دوز آلویه ورا به mg/kg 600 باعث بهبود بیشتر آسیب های بافتی در نمونه های هیستوپاتولوژیک شد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که عصاره آلویه ورا در موش هایی که از رژیم غذایی پرچرب استفاده می کنند، به طور قابل توجهی خطر آسیب بافتی پاتولوژیک در بیضه ها را کاهش و با افزایش تعداد سلول های جنسی، باروری را افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: آلوئه ورا، عصاره هیدروالکلی، رژیم غذایی پرچرب، اسپرماتوژنز، بیضه
  • احد قضاوی، عزت الله عباسی*، لیلا شیری صفحات 737-744
    پیش زمینه و هدف

    تشنج یک بیماری نورولوژیک مزمن و یک اختلال سیستم عصبی ناشی از تخلیه الکتریکی شدید و ناگهانی سلول های عصبی است. صرع پایدار طبق تعریف، تشنجی است که به صورت مداوم یا متناوب بدون این که به حالت پایدار برگردد برای حداقل 30 دقیقه طول می کشد و در صورت عدم مداخله سریع درمانی منجر به عوارض جدی در بیمار می گردد. این مطالعه باهدف بررسی ویژگی های دموگرافیک و بالینی در کودکان با صرع پایدار بستری شده در بیمارستان مطهری ارومیه از سال 1390 تا 1397 طراحی و اجرا شده است.

    مواد و روش کار

    پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی _گذشته نگر هست. معیارهای ورود به این مطالعه شامل تشخیص صرع پایدار و سن کمتر از 18 سال است. بیمارانی که اطلاعات ناقصی داشتند از مطالعه کنار گذاشته شدند. سابقه ابتلا به صرع در بیمار و بستگان درجه یک و اطلاعات دموگرافیک و بالینی بیمار در چک لیست ثبت و جمع آوری شد.

    یافته ها

     نتایج این مطالعه نشان داد میانگین سنی و وزن تولد بیماران برابر با 49/37 ماه و 3/3064 گرم بود. 47 درصد بیماران سابقه قبلی صرع، 3/28 درصد بیماران، والدینی با رابطه فامیلی، 3/18 درصد سابقه فامیلی صرع در اقوام درجه یک،1/51 درصد سابقه بیماری نورولوژیک و 7/ 8 درصد نیز سابقه بیماری غیرنورولوژیک داشتند. جنسیت پسر فراوانی بیشتری از دختران داشت. نوار مغزی 9/32 درصد غیر نرمال و نشان دهنده وجود امواج صرعی بود. اکثر بیماران تب دار 9/74 درصد و غالب تشنج به صورت جنرالیزه 6/82 درصد بود. سی تی اسکن مغزی در 2/ 14 درصد و ام آرای مغزی در 4/6 درصد بیماران یافته های پاتولوژیک داشت میزان مورتالیتیه در بین این بیماران برابر با 3/12 درصد بود.

    بحث و نتیجه گیری

    طبق نتایج مطالعه حاضر افراد فوت شده به طور معنی داری سن کمتر نسبت به افراد ترخیص شده داشتند. همچنین جنسیت مذکر بیشتر از مونث و تب یافته شایع در بیماران بود.

    کلیدواژگان: صرع پایدار، کودکان، ویژگی های دموگرافیک و بالینی
  • فهیمه خان محمدی قانع، عباس احمدی*، مهدی ایمانی، علی شالیزار جلالی صفحات 745-756
    پیش زمینه و هدف

    امروزه با تغییر سبک زندگی، استفاده از غذاهای بسته بندی، خیابانی و فست فودها افزایش پیدا کرده است که بسیاری از آن ها حاوی آکریلامید می باشند. از مهم ترین عوارض آکریلامید سمیت در سیستم تولیدمثلی است. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات طولانی مدت آکریلامید بر توان باروری آزمایشگاهی و پارامترهای اسپرم است.

    مواد و روش کار

    16 قطعه موش سوری نر 8-6 هفته ایی به 2 گروه تقسیم و به مدت 45 روز تیمار شدند. گروه کنترل روزانه ml0.2 سرم فیزیولوژی و گروه تیمار روزانه ml0.2 آکریلامید mg/kg)50(به صورت خوراکی دریافت کردند. پس از پایان دوره تیمار، استحصال اسپرم از دم اپیدیدیم و فرآیند لقاح در محیط کشت HTF+4mgBSA انجام و مراحل رشد جنینی در طی 120 ساعت انکوباسیون موردبررسی قرار گرفت. همچنین تعداد، قابلیت تحرک، قدرت زیست پذیری، کیفیت بلوغ هسته و میزان آسیب DNA اسپرم ارزیابی شد. آنالیز آماری پارامترهای اسپرم با نرم افزار SPSS روش T-TEST و آنالیز داده های لقاح داخل آزمایشگاهی با نرم افزار Minitab روش proportion2 انجام گرفت (05/0<p).

    یافته ها

     کاهش معنی داری در درصد لقاح، رویان های دو سلولی و بلاستوسیست های حاصل از لقاح آزمایشگاهی و افزایش معنی داری در تعداد جنین های متوقف شده در گروه دریافت کننده آکریلامید در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (05/0<p). همچنین در گروه تیمار شده با آکریلامید، تعداد، قدرت تحرک و زیست پذیری اسپرم ها، تعداد اسپرم های با DNA آسیب دیده، مورفولوژی غیرطبیعی و هسته نابالغ افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل نشان داد (05/0<p).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که تجویز دهانی آکریلامید به صورت طولانی مدت دارای اثرات منفی بر توان باروری و پارامترهای اسپرم است.

    کلیدواژگان: آکریلامید، لقاح داخل آزمایشگاهی، کیفیت اسپرم، آسیب DNA، بلوغ هسته، موش کوچک آزمایشگاهی
  • غلامرضا داداشی اورنج، علیرضا پناهی*، جعفر رازقی صفحات 757-764
    پیش زمینه و هدف

    سرطان یک بیماری ژنتیکی است که به دنبال جهش در ژن های کنترل کننده ی فعالیت های سلول بروز می کند، سرطان پروستات یکی از شایع ترین انواع سرطان هایی است که در مردان دیده می شود. برای درمان این بیماری از جراحی، پرتودرمانی، هورمون درمانی و شیمی درمانی استفاده می گردد. این روش های درمانی عوارض متعدد بعد از درمان، ازجمله ناتوانی جنسی به همراه هزینه ی بالای درمان را به همراه دارند. لیکوپن یکی از آنتی اکسیدانت های موثر است که برای جلوگیری از رشد غده های سرطانی کاربرد دارد. پروتیین های BRCA1 و BRCA2 از مهارکننده های تومور هستند. این دو پروتیین با طیف وسیعی از فرآیندهای سلولی مانند ترمیم آسیب DNA، تنظیم رونویسی و بازسازی کروماتین مرتبط هستند. نقص در عملکرد BRCA1 و BRCA2 منجر به نقص در تعمیرات DNA می شود. این بی ثباتی در ژنوم، با انواع سرطان های سینه، تخمدان و پروستات در ارتباط است. در این تحقیق با استفاده از داده های میکروارری حاصل از بیوپسی بیماران مستعد به سرطان پروستات، تاثیر ترکیب لیکوپن بر روی بیان ژن های BRCA1 و BRCA2 موردبررسی قرار گرفته است.

    مواد و روش کار

    در این پروژه ی پژوهشی که به روش In Silico صورت گرفته، با استفاده از ابزارها و روش های بیوانفورماتیکی، تاثیر لیکوپن بر بیان ژن های BRCA1 و BRCA2 موثر در بروز سرطان پروستات مطالعه گردیده و تغییرات بیان این ژن های مهارگر موردسنجش قرار گرفته است. برای انجام این تحقیق داده های بیان ژن با حجم بالا از پایگاه NCBI بخش GEO دریافت شد، ازآنجاکه این داده های خام به کمک روش میکروارری استخراج و در پایگاه NCBI منتشر شده است، لذا متناسب باهدف این پژوهش، از داده های خام موجود استفاده گردید. برای آنالیز بهینه این داده ها با بهره گیری از نرم افزار Matlab، تغییرات بیان ژن های موردنظر تحت تیمار با ترکیب لیکوپن موردبررسی قرار گرفت. همچنین برای بررسی ارتباطات این ژن ها با همدیگر و دیگر ژن های موثر، از نرم افزار سیتو اسکپ استفاده گردیده است.

    یافته ها

    مطالعه بیوانفورماتیکی تاثیر لیکوپن بر ژن های BRCA1 و BRCA2 نشان داده است که این ترکیب بر بیان این پروتیین های مهارگر، اثر افزایشی داشته و در اثر تیمار بیماران با این ترکیب مقدار بیان این دو ژن افزایش پیدا کرده است.

    بحث و نتیجه گیری

     با توجه به آنالیز داده های میکروارری به صورت تثوریک، نتیجه گیری شد که ترکیب لیکوپن ازنظر تاثیر بر دو ژن مهارگر BRCA1 و BRCA2 به عنوان پیشگیری کننده و حتی درمان کننده سرطان پروستات می تواند مورداستفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بیوانفورماتیک، بیان ژن، لیکوپن، سیتواسکپ، ارتباطات ژنی، سرطان، میکروارری
  • الناز قدیری، رحیم احمدی*، مژده لشنی صفحات 765-772
    پیش زمینه و هدف

    گرچه مطالعات نشان داده اند که ایبوپروفن دارای اثرات ضد سرطانی در بسیاری از سلول های سرطانی است، اما مکانیسم اثر ضد سرطانی ایبوپروفن در سلول های سرطانی هنوز به خوبی شناخته نشده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر غلظت سیتوتوکسیک ایبوپروفن بر سطح بیان ژنهای MMP-9 و NM23 در سلول های سرطانی دهانه رحم بوده است.

    مواد و روش کار

    طی این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی، رده سلولی سرطانی دهانه رحم از انستیتو پاستور خریداری شد و سلول ها به گروه های تیمار شده با ایبوپروفن در غلظت های 0001/0، 001/0، 01/0، 1/0، 1 و 10 میلی گرم/میلی لیتر و نیز گروه کنترل (عدم تیمار) تقسیم بندی شدند. زنده مانی سلول ها به کمک روش سنجش MTT اندازه گیری شد و سطح بیان ژنهای MMP-9 و NM23 با کمک فن RT-PCR ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از آزمون آماری واریانس یک طرفه آنالیز شدند.

    یافته ها

    غلظت های 1 و 10 میلی گرم/میلی لیتر ایبوپروفن سبب کاهش معنادار زنده مانی در سلول های سرطانی هلا شد (به ترتیب P<0.05 و P<0.001). دوز 1 میلی گرم/میلی لیتر ایبوپروفن اثر معناداری بر سطح بیان ژن MMP-9 نداشته، اما باعث کاهش معنادار سطح بیان ژن NM23 گردید (P<0.001).

    نتیجه گیری

     گرچه غلظت های پایین ایبوپروفن دارای اثرات سیتوتوکسیک بر سلول های سرطانی دهانه رحم نبوده، اما غلظت های بالاتر می توانند سبب کاهش زنده مانی در سلول های سرطانی دهانه رحم شوند. همچنین غلظت بالای ایبوپروفن بر سطح بیان ژن تجزیه کننده ماتریکس خارج سلولی (MMP-9) اثر نداشته، اما با کاهش سطح بیان ژن ضد متاستازی NM23 ممکن است در افزایش پتانسیل متاستازی سلول های سرطانی دهانه رحم نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: ایبوپروفن، زنده مانی، MMP-9، NM23، سرطان دهانه رحم
  • نسیم بندریان، رضا رهبرقاضی*، مهدی مهدی پور، مهدی احمدی، آیسا رضابخش، سانیا حیاتی، مجید خاکسار صفحات 773-781
    پیش زمینه و هدف

    سکته قلبی، یکی از عمده ترین علل مرگ ومیر در کشورهای صنعتی و رو به رشد است. توانایی محدود ترمیمی سلول های قلبی پس از حمله ایسکمی باعث آسیب گسترده شده و فرد را مستعد نارسایی قلبی می کند. در حال حاضر، دارودرمانی یکی از راه های اصلی برای جلوگیری از گسترش ضایعه و حفظ یکپارچگی بافت میوکاردیوم پس از حمله ایسکمی است. امروزه استفاده از سلول های بنیادی جهت بازیابی ساختاری و حفظ عملکرد قلبی در بیماران امیدهای تازه ای را پیش روی متخصصین بالین قرار داده است. این سلول ها با ترشح انواع فاکتورها و تمایز به رده های سلولی مختلف ازجمله سلول های عروقی باعث تسریع روند ترمیم می شوند. در این مطالعه نقش مهار فاکتور Wnt3a بر روند تمایزی سلول های بنیادی قلبی رت (H9C2) به سمت سلول های آندوتلیال موردبررسی قرار گرفته است.

    مواد و روش کار

    در این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی، سلول های کاردیومیوبلاست رت (H9C2) در محیط کشت DMEM/HG تکثیر و با 10 میکرو مولار LGK-974 (مهارکننده Wnt3a) به مدت 48 ساعت انکوبه شدند. بقاء سلولی با استفاده از روش MTT بررسی شد. توان تمایزی به سلول های آندوتلیال، از طریق اندازه گیری بیان ژن ها و سطوح پروتیینی فاکتورهای VE-cadherin و vWF با استفاده از روش اندازه گیری بیان ژن و وسترن بلات بررسی شد.

    یافته ها

    مهار Wnt3a در سلول های H9C2 به طور معنی داری بقاء این سلول ها را بعد از 48 ساعت در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد (p<0.05). بر اساس نتایج به دست آمده، میزان بیان ژنی و سطوح پروتیینی فاکتورهای VE-cadherin و vWF در گروه تیمار شده با LGK-974 به طور معنی داری کاهش یافت (p<0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    مهار فاکتور Wnt3a می تواند توان رگ زایی سلول های پیش ساز قلبی رت را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی قلب رت (H9C2)، Wnt3a، بقاء، تمایز آندوتلیالی
  • سیمین تاج شریفی فر، علیرضا داداشی، امیرحسین اورندی، عبادالله شیری ملک آباد*، سعید خرم نیا، فرشید الازمنی نوده صفحات 782-792
    پیش زمینه و هدف

    فاویپیراویر یک داروی ضدویروسی هست که به طور گسترده در بیماران مبتلا به کووید-19 استفاده می گردد. هدف این مطالعه، مروری بر مطالعات مرور نظام مند و فراتحلیل فاویپیراویر در بیماران مبتلا به کووید-19 است.

    مواد و روش کار

    یک جستجوی الکترونیک در بانک های اطلاعاتی PubMed، Scopus، Embase، Cochrane Library و Web of Science تا دسامبر 2021 صورت گرفت. علاوه بر آن، دیگر بانک های اطلاعاتی نیز مورد جستجو قرار گرفت. همچنین یک جستجوی دستی در مطالعات و سایر منابع به منظور یافتن شواهد انجام گردید. از ابزار (Overview Quality Assessment Questionnaire) به منظور ارزیابی کیفیت مقالات استفاده شد.

    یافته ها

     7 مطالعه مرور نظام مند و فراتحلیل وارد مطالعه شد. نتایج نشان داد که هیچ تفاوتی در میزان مرگ ومیر بین فاویپیراویر و کنترل در بیماران مبتلا به کووید-19 ازنظر آماری وجود ندارد. دیگر یافته های مطالعه نشان داد که میزان بهبود بالینی در دو مطالعه در روز 7 در گروه فاویپیراویر بالاتر از گروه کنترل بود درحالی که در مطالعه دیگر، تفاوت آماری معناداری بین فاویپیراویر و کنترل یافت نشد. همچنین دیگر یافته های مطالعه نشان داد که منفی شدن تست PCR در چهار مطالعه در گروه فاویپیراویر بالاتر از گروه کنترل بود اما در یک مطالعه تفاوت آماری معناداری بین دو گروه یافت نشد. همچنین تفاوتی در تهویه مکانیکی در گروه فاویپیراویر و کنترل یافت نشد. عوارض جانبی در اکثر مطالعات حاکی از آن بود که بین فاویپیراویر و کنترل تفاوتی وجود ندارد.

    بحث و نتیجه گیری

     نتایج نشان داد که فاویپیراویر در مرگ ومیر و تهویه مکانیکی تاثیری ندارد و تنها در میزان بهبود بالینی بیماران و منفی شدن تست PCR تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: فاویپیراویر، اثربخشی، ایمنی، مرور نظام مند، فراتحلیل
  • الیار صادقی حکم آبادی، محمد یزدچی، فرهاد میرزایی، یلدا صادق پور*، سعید چارسویی، جواد جلیلی، حسین فتح الله زاده، بهزاد نعمتی اناری صفحات 793-798
    پیش زمینه و هدف

    برای درمان بیماران مبتلا به سکته ایسکمیک مغزی وسیع، جراحی کرانیکتومی دکامپرسیو توصیه می شود. در این مطالعه پیامد عدم انجام جراحی در این بیماران با پی گیری سه ماهه موردبررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی آینده نگر به صورت تمام شماری بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک وسیع با آدم  مغزی مقاوم به درمان مدیکال مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا بین سال های 1396-1398 که تحت جراحی قرار نگرفتند وارد مطالعه شدند. سپس اطلاعات دموگرافیک به همراه سایر اطلاعات مربوط به سکته مغزی بیماران جمع آوری شد. بیماران از بابت سیر بهبود علایم سکته مغزی بر اساس مقایسه معیار NIHSS (National Institutes of Health Stroke Scale) در زمان بستری با زمان ترخیص و همچنین از بابت میزان ناتوانی و مورتالیته در پی گیری سه ماه، بر اساس معیار mRS موردبررسی قرار گرفتند. در این مطالعه از روش های آنالیزی توصیفی و نرم افزار Spss ورژن 20 استفاده شد. در مقایسه نتایج P کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     مجموعا 28 بیمار وارد مطالعه شدند که میانه سنی 76 سال داشتند نمره NIHSS در زمان پذیرش 21 و در زمان ترخیص 18  (P<0.05) بود. از 28 بیمار، 22  بیمار (6/78درصد) در طول بستری و 24 بیمار (7/85درصد) تا پیگیری سه ماهه فوت کردند. هیچ کدام از 4 بیمار زنده مانده در پیگیری 3 ماهه، پیامد مناسب (mRS<3) نداشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد در بیماران با سکته ایسکمیک وسیع با آدم مقاوم به درمان مدیکال، عدم انجام جراحی کرانیکتومی دکامپرسیو با میزان مرگ بسیار بالا و پروگنوز بد همراه هست.

    کلیدواژگان: سکته مغزی ایسکمیک، جراحی کرانیکتومی، درمان محافظه کارانه
|
  • Nooshin Yazdani, Seyed Ebrahim Hossini*, MohammadAmin Edalatmanesh Pages 723-736
    Background & Aims

    Diseases caused by high-fat diets and obesity are now recognized as a health problem. The aim of this study was to evaluate effect of aloe Vera hydroalcoholic extract on spermatogenesis parameters and tissue structure of testis of rats fed with a high-fat diet.

    Materials & Methods

    40 adult male Wistar rats were randomly divided into 5 groups (control group (Con), control group fed with a high-fat diet (HFD), and experimental groups 1 to 3 (HFD +150 mg aloe Vera, HFD +300 mg aloe Vera, and HFD + 600 mg aloe Vera(. High-fat emulsion and three doses of aloe Vera were administered orally for 60 days. Finally, after dissection and preparation, testicular tissue was examined histopathologically. The number of spermatogonia, spermatocytes, spermatids, Sertoli, and Leydig cells was counted. Data were analyzed by SPSS software and the means were compared using ANOVA and Post hoc Tukey's test at 0.05%.

    Results

    The results showed a significant decrease in mean of spermatogonia, spermatocytes, spermatids, and Leydig cells in the group receiving a high-fat diet (HFD) compared to the control group. Aloe Vera extract significantly increased the number of sex cells in the testis. Increasing the dose of aloe Vera to 600 mg/kg further improved histopathological tissue damage.

    Conclusion

    The results of study showed that the hydroalcoholic extract of aloe Vera in mice fed with a high-fat diet significantly reduces the risk of pathological tissue damage in testes and increases fertility by increasing the number of sex cells.

    Keywords: Aloe Vera, hydroalcoholic extract, High fat diet, Spermatogenesis, testis
  • Ahad Ghazavi, Ezzatollah Abbasi*, Leila Shiri Pages 737-744
    Background & Aims

     Seizure is a chronic neurological disease and a disorder of the nervous system caused by severe and sudden electrical discharge of neural cells. Status epilepticus is defined as any generalized tonic-colonic seizures lasting more than 5 minutes, any focal seizures lasting more than 10 minutes, and recurrent seizures without returning to baseline between periods of seizures. This study was designed and conducted to investigate the demographic and clinical characteristics of children with status epilepticus admitted to Motahari Hospital in Urmia during 2011-2019.

    Materials & Methods

    This is a descriptive-retrospective study. All the files having the following criteria were included in the study: having a full record of patients' data, all the paraclinical studies performed, having a final diagnosis of status epilepticus, and having the age less than 18 years. History of epilepsy in the patient and first-degree relatives, and the patient's demographic information were recorded in the checklist.

    Results

    The results of this study showed that the mean age and birth weight of patients with status epilepticus in Urmia Shahid Motahari Hospital was 37.49 months and 3046.30 grams, respectively. About 47% of patients had a previous history of epilepsy, 28.3% of parents were relative, 18.3% had a family history of epilepsy, 51.1% had a positive history of neurological disorder, and 8.7% had a positive history of non-neurological disorder. Boys were affected more than girls. EEG abnormality was the most common abnormal paraclinical finding (32.9%). Most of the patients had fever (74.9%) and the majority of seizures were manifested as generalized ones (82.6%). The mortality rate among these patients was 12.3%.

    Conclusion

    According to the results of the present study, the deceased patients were significantly younger than the discharged individuals. Males outnumbered females in our study.

    Keywords: Status epilepticus, Children, Demographic, clinical features
  • Fahime Khan Mohamadi Ghane, Abbas Ahmadi*, Mehdi Imani, Ali Shalizar Jalali Pages 745-756
    Background & Aims

    Today, with lifestyle changes, the tendency to use packaged food, street food, and fast food has increased, and most of them contain Acrylamide. One of the most important side effects of Acrylamide is toxicity in the reproductive system. In this study, the long-term effects of Acrylamide on in Vitro Fertilization (IVF) and sperm parameters were investigated.

    Materials & Methods

    Sixteen male mice (age: 6-8 weeks) were divided into two groups. The control group received normal saline (0.2ml/day) and the treatment group received Acrylamide (50mg/kg, 0.2ml/day) orally for 45 days. At the end of the term, sperms were extracted from the tail of the epididymis and fertilization process was performed in HTF + 4mgBSA medium and embryonic growth stages were studied during 120 hours of incubation. Also, sperm count, motility, viability, sperm chromatin quality, and DNA integrity were evaluated. Two proportion methods by Minitab software and T - Test by SPSS software were used for statistical analysis (p<0.05).

    Results

    There was a significant decrease in the percentage of fertilization, 2 cell-embryos and blastocysts resulting from IVF and a significant increase was observed in the number of arrested embryos in treatment group by Acrylamide compared to the control group (p<0.05). Also in treatment group by Acrylamide, sperm count, motility, and viability of sperms, the number of sperms with DNA damage, abnormal morphology, and with immature nucleus showed a significant increase compared to the control group (p<0.05).

    Conclusion

    The study showed long-term oral administration of Acrylamide has negative effects on fertility potential and sperm parameters.

    Keywords: Acrylamide, In Vitro Fertilization, sperm quality, DNA damage, Nucleus maturation, Mice
  • Golamreza Dadashi Oranj, Alireza Panahi*, Jafar Razegi Pages 757-764
    Background & Aims

    Cancer is a genetic disease that results from mutations in genes that control cell activities. Prostate cancer is one of the most common types of cancers in men. Surgery, radiation therapy, hormone therapy, and chemotherapy are used to treat this disease. These treatments have numerous side effects after treatment, including impotence along with the high cost of treatment. In this study, lycopene was studied as a carotenoid compound synthesized in plants. Lycopene is used by plants and microorganisms to Absorb of light is made during photosynthesis. Lycopene is one of the effective antioxidants used to prevent the growth of cancerous glands. BRCA1 and BRCA2 proteins are among tumor inhibitors. These two proteins are associated with various cellular processes such as DNA damage, repair, as well as with transcriptional regulation and chromatin regeneration. Defects in BRCA1 and BRCA2 function lead to defects in DNA repair. This instability in the genome is associated with a variety of breast, ovarian, and prostate cancers.

    Materials & Methods

    In this research project, In Silico method and bioinformatics tools were used to determine the effect of lycopene on the expression of BRCA1 and BRCA2 genes effective in prostate cancer, and the changes in the expression of these inhibitory genes have been measured. For this study, high volume gene expression data were obtained from the NCBI database, GEO section. As the raw data were extracted previously using microarray method and published in the NCBI database, so these raw data were used in accordance with the purpose of this study. For optimal analysis of these data, using Matlab software, the expression changes of the desired genes treated with lycopene were investigated. For determination of the communication of these genes with each other and with other effective genes, Cytoscape software has been used.

    Results

    Bioinformatics study of the effect of lycopene on BRCA1 and BRCA2 genes has shown that this combination has an increasing effect on the expression of these inhibitory proteins. therefore, treatment of patients with this combination, the expression of BRCA1 and BRCA2 genes has increased.

    Conclusion

    Based on theorical analysis of microarray data, it was concluded that lycopene can be used as a preventive and even a treatment for prostate cancer in terms of its effect on BRCA1 and BRCA2 inhibitor genes.

    Keywords: BRCA1, BRCA2, Insilico, Microarray, Lycopene, Prostate, Genetic Interaction, Cytoscape
  • Elnaz Ghadiri, Rahim Ahmadi*, Mozhdeh Lashani Pages 765-772
    Background & Aim

    Although studies have shown that ibuprofen has anticancer effects on many cancer cells, the mechanism of the ibuprofen anticancer effect in cancer cells is not still well understood. The aim of this study was to investigate the effect of cytotoxic concentration of ibuprofen on the expression level of MMP-9 and NM23 genes in cervical cancer cells.

    Materials & Methods

    During this experimental-laboratory study, cervical cancer (Hela) cell line was purchased from Pasteur Institute. The cells were divided into groups treated with 0.0001, 0.001, 0.01, 0.1, 1 and 10 mg/ml of ibuprofen and control (untreated) group. Cell viability was measured by MTT assay and the expression level of MMP-9 and NM23 genes was evaluated using RT-PCR technique. Data were analyzed using one-way ANOVA.

    Results

    1 and 10 mg / ml of ibuprofen significantly reduced cell viability in Hela cancer cells (P <0.05 and P <0.001, respectively). 1 mg / ml of ibuprofen had no significant effect on MMP-9 gene expression level, however, significantly decreased NM23 gene expression level (P <0.001).

    Conclusion

    Although lower concentrations of ibuprofen have no cytotoxic effects on cervical cancer cells, higher concentrations can reduce viability in cervical cancer cells. High concentration of ibuprofen did not affect the expression level of extracellular matrix degrading (MMP-9) gene, however, it may increase the metastatic potential of cervical cancer cells by reducing the expression level of NM23 anti-metastatic gene.

    Keywords: Ibuprofen, Survival, MMP-9, NM23, Cervical Cancer
  • Nasim Bandarian, Reza Rahbarghazi*, Mahdi Mahdipour, Mahdi Ahmadi, Aysa Rezabakhsh, Sanya Haiaty, Majid Khaksar Pages 773-781
    Background & Aims

    Myocardial infarction is a leading cause of human mortality in industrialized and developing societies. Limited restorative ability of of cardiomyocytes after ischemic changes can causes extensive damage lead to prominent chronic heart failure. At present, the application of certain drugs is touted as one of the main available approaches to inhibit the spread of the lesion and to maintain the integrity of the myocardial tissue after infarction. Today, the transplantation of stem cells to restore structure and maintain heart function has opened new hopes for clinicians in human medicine. These cells accelerate the healing process by secreting a variety of factors and differentiation into varient cell lines, including vascular cells. Here, we investigated the inhibitory role of Wnt3a factor on the process of differentiation of rat cardiomyoblast (H9C2) to endothelial cells.  

    Materials & Methods

    In this experimental study, rat cardiomyoblast (H9C2) were expanded in DMEM/HG and exposed to 10 µM LGK-974 (a Wnt3a inhibitor) for 48 hours. The viability of cells was determined using MTT method. The ability to differentiation into endothelial cells was assessed by measuring expression and protein levels of VE-Cadherin and vWF using real-time PCR and western blotting. 

    Results

    The inhibition of Wnt3a in H9C2 cells could significantly reduce cell survival rate after 48 hours compared to the control cells (p<0.05). Based on data, expression and protein levels of VE-Cadherin and vWF were significantly diminished in group incubated with LGK-974

    Conclusion

    The inhibition of Wnt3a can suppress the angiogenic potential of rat cardio myoblasts

    Keywords: Rat Cardiac Progenitor Cells (H9C2), Wnt3a, Survival, Endothelial Differentiation
  • Simintaj Sharififar, Alireza Dadashi, Amirhossein Orandi, Ebadollah Shiri Malekabad*, Saeed Khorramnia, Farshid Alazmani Noodeh Pages 782-792
    Background & Aims

    Favipiravir is an antiviral drug that is widely used in patients with Covid-19. The aim of this study was to review the systematic review and meta-analysis studies of Favipiravir in patients with Covid-19.

    Materials & Methods

    An electronic search was conducted in PubMed, Scopus, Cochrane Library, and Web of Science databases until December 2021. In addition, other databases were searched. A manual search of studies and other sources was also conducted to find evidence. The Overview Quality Assessment Questionnaire tool was used to evaluate the quality of articles.

    Results

    Seven systematic review and meta-analysis studies were included in the study. The results showed that there was no statistically significant difference in mortality between Favipiravir and control groups in the patients with Covid-19. Other findings showed that the rate of clinical improvement was higher in two studies on day 7 in the Favipiravir group than that in the control group, while in another study, no statistically significant difference was found between Favipiravir and the control groups. Other findings of the study showed that negative RT-PCR result rate in four studies in the Favipiravir group was higher than that in the control group, although in one study no statistically significant difference was found between the two groups. Also, no difference in mechanical ventilation was found in the favipiravir and control groups. Regarding Side effects, most studies indicated that there was no difference between Favipiravir and control.

    Conclusion

    The results showed that Favipiravir has no effect on mortality and mechanical ventilation and only affects the rate of clinical improvement of patients and negative result for RT-PCR.

    Keywords: Favipiravir, Efficacy, Safety, systematic Review, Meta-Analysis
  • Elyar Sadeghi-Hokmabadi, Mohammad Yazdchi, Farhad Mirzaei, Yalda Sadeghpour*, Saeid Charsouei, Javad Jalili, Hossein Fatollahzadeh, Behzad Nemati Anari Pages 793-798
    Background & Aims

    Decompressive Craniectomy (DC) is recommended for patients with extensive cerebral infarction. At this study, we aimed to assess the mortality and 3-month outcome of these patients who are not going under DC.

    Material & Methods

    In this prospective descriptive study, all patients referred to Imam Reza Hospital in Urmia, Iran, from 2017-2019 with extensive ischemic stroke with refractory medical edema of the brain who did not undergo surgery were included. Patient’s demographic and other brain stroke-related data were recorded. Patients were evaluated for the improvement of brain stroke symptoms based on the comparison of National Institutes of Health Stroke Scale (NIHSS) criteria at the time of hospitalization with discharge time and also for the degree of disability and mortality at three months follow-up according to mRS criteria. P values less than 0.05 were considered statistically significant.

    Results

    A total of 28 patients were enrolled in the study. Median age was 76 years. NIHSS score was 21 at admission and 18 at discharge (p<0.05). Of all 28 patient, 22 (78.6%) died during hospital admission and 24 (85.7%) died up to 3 month follow up. None of the 4 survived patients had a good and independent outcome along the 3-month follow-up (MRS<3).

    Conclusion

    Results of this study showed that in patients with extensive cerebral infarction with edema resistant to medical treatment, fail to perform decompressive craniectomy is associated with a very high mortality rate and poor prognosis.

    Keywords: Ischemic Stroke, Craniectomy Surgery, Conservative Treatment