فهرست مطالب

مدیریت و برنامه ریزی در نظام های آموزشی - پیاپی 28 (بهار و تابستان 1401)

نشریه مدیریت و برنامه ریزی در نظام های آموزشی
پیاپی 28 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/18
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فاطمه یزدانی*، فریدون شریفیان، احمدرضا نصر اصفهانی، احمد شانه ساززاده صفحات 13-40
    هدف

    رشته مهندسی عمران امروزه از جمله رشته های پرطرفدار می باشد که دانش آموختگان آن مسیولیت های زیادی در سازندگی و آبادانی کشور دارند و بر همین اساس لازم است برنامه درسی رشته منتهی به نتایج مطلو گردد. بر همین اساس هدف پژوهش حاضر، شناسایی نتایج مطلوب برنامه درسی کارشناسی رشته مهندسی عمران و ارزیابی وضعیت موجود برنامه درسی کارشناسی مهندسی عمران در بعد نتایج بوده است.

    مواد و روش ها

    رویکرد تحقیق، ترکیبی اکتشافی متوالی از نوع ابزارسازی است. روش تحقیق کیفی در این مطالعه، پدیدارشناسی و در بخش کمی پیمایشی بوده است. پژوهش حاضر در یکی از دانشگاه های جامع کشور انجام شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات بخش کیفی، مصاحبه نیمه ساختاریافته و ابزار بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته بوده است. جامعه آماری بخش کیفی، اعضای هیات علمی رشته مهندسی عمران دانشگاه مربوطه و بخش کمی دانش آموختگان رشته کارشناسی مهندسی عمران طی سال های 1394تا 1397 آن دانشگاه به تعداد 120 نفر بوده است. در بخش کیفی به منظور بررسی عمیق موضوع با همه اعضای جامعه (12 نفر) مصاحبه صورت گرفت و در بخش کمی حجم نمونه آماری بر اساس جدول مورگان 92 نفر تعیین شد. به منظور تحلیل یافته های کیفی از مقوله بندی و برای تحلیل اطلاعات کمی نیز از نرم افزارspss استفاده شده است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج برنامه درسی رشته مهندسی عمران در سه سطح محصول، برون داد و پیامد بررسی شده است.یافته ها نشان داد از نظرمصاحبه شوندگان نتایج برنامه درسی در سطح محصولات عبارت اند از تسلط بر دانش پایه، اصول و مبانی مهندسی عمران، توانایی طراحی، نظارت و اجرای پروژه های عمرانی، توانایی تجزیه و تحلیل مهندسی، توانایی کار با نرم افزارهای کاربردی رشته مهندسی عمران و رشد مهارت های نوآوری و کارآفرینی و در سطح برون داد عبارت اند از: یافتن شغل مرتبط با رشته تحصیلی، رضایت مندی کارفرمایان و گرایش به ادامه تحصیل و در بعد پیامد عبارت است از: بهبود کیفیت زندگی عمومی و رفاه اجتماعی، مدیریت مصرف انرژی، مدیریت و کنترل حوادث انسان ساز و بلایای طبیعی، توسعه پایدار و ایجاد آرامش و ایمنی می باشد. از نظر دانش آموختگان نتایج برنامه درسی رشته مهندسی عمران در زمینه آشنایی با دانش اصول و مبانی مهندسی عمران، توانایی تجزیه و تحلیل مهندسی و ایجاد دید و نگرش مهندسی در سطح متوسط بوده است و در سایر گویه ها پایین تر از سطح متوسط بوده و درکل از نظر دانش آموختگان دانشگاه مربوطه نتایج برنامه درسی رشته مهندسی عمران در هر سه سطح محصول، برون داد و پیامد با وضعیت مطلوب فاصله دارد

    کلیدواژگان: برنامه درسی، برون داد، پیامد، محصول، مهندسی عمران
  • مریم عزیزی، کورش فتحی واجارگاه*، کامبیز پوشنه، علی گرانمایه پور صفحات 41-76
    هدف

    تربیت شهروندان صاحب اندیشه ومجهز به مهارت های تفکر انتقادی بیش از هر چیز به اهمیت نهادی آموزش و پرورش درهرکشور بویژه همسو بودن آن باتغییر و تحولات سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی در سطح ملی و بین المللی ارتباط دارد. در عصر جامعه اطلاعاتی و شبکه ای وتعامل فناوری های نوین و رسانه ای در قالب همگرایی ، رسانه ها علاوه بر بازنمایی وضعیت فرهنگی واجتماعی جوامع، بر ارزش ها و اعتقادات فرهنگی و اجتماعی جامعه تاثیر می گذارند. هدف پژوهش حاضر، تبیین الگوی مطلوب برنامه درسی سواد رسانه ای در دوره ابتدایی نظام آموزش و پرورش است .

    مواد و روش ها

    رویکرد حاکم بر پژوهش حاضر، کیفی و با استفاده از روش نظریه داده بنیاد انجام شده است. شرکت کنندگان در این پژوهش، متخصصان و صاحب نظران حوزه رسانه و برنامه درسی هستند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، با 15 نفر از آنان مصاحبه انجام شد. ابزار گرداوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختارمند بود که با این تعداد محقق به اشباع نظری رسید.

    بحث و نتیجه گیری

    برای تجزیه و تحلیل داده های کیفی از روش استراوس و کوربن استفاده شده است. پس از کدگذاری باز و تدوین مفاهیم اولیه، 26 کد محوری شناسایی شد که در 6 کد انتخابی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان می دهد که مهمترین عوامل علی، زمینه ای، مداخله ای، راهبرد و پیامدهای برنامه درسی سواد رسانه ای در دوره ابتدایی به ترتیب عبارتنداز: اصلاحات اساسی زیرساخت ها، طراحی فرصت های یادگیری برای کسب مهارت های مربوط، عوامل اجتماعی، عوامل آموزشی و فرهنگی، پژوهش و کار عملی، نقش و آمادگی معلمان، دسترسی به رسانه ها، توسعه قابلیت های معلمان، پیامدهای فردی و اجتماعی.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، سواد رسانه ای، دوره ابتدایی، نظام آموزش و پرورش، نظریه داده بنیاد
  • محمد فتاحی*، حسن قلاوندی، محمد حسنی صفحات 77-112
    هدف

    کارراهه شغلی یکی از بخشهای فعالیت مدیران منابع انسانی است که با یافتن مسیر ترقی هر فرد در زندگی کاری اش او را به سوی کمال رهنمون می سازد. این مهم، رضایت مندی شغلی و تصدی حرفه ای و اثربخشی بالاتری را سبب می شود. هدف اصلی پژوهش حاضر، طراحی الگوی کارراهه شغلی درونی در میان اعضای هییت علمی دانشگاه ارومیه بود..

    مواد و روش ها

    به منظور نیل به این هدف، از رویکرد کیفی و از روش تحلیل مضمون استفاده شد، جامعه پژوهش  اساتید دانشگاه ارومیه در سال 1398  که دارای سوابق علمی و اجرایی و  همچنین آشنایی به حوزه علوم رفتاری و مدیریت بودند انتخاب و براساس اشباع نظری داده ها، تعداد 23 نفر از آنها به صورت روردرو مطالعه شدند. برای گردآوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد، داده های بدست آمده از مصاحبه ها به کمک نرم افزار کیفی (Maxquda18)  و در قالب کدهای باز و محوری و گزینشی تحلیل شد. کدهای باز شامل 80 و کدهای محوری شامل 10 و در نهایت  کدهای گزینشی شامل 4 تا شد که بعنوان ابعاد و مولفه های اصلی کارراهه شغلی درونی اعضای هییت علمی شکل گرفت و مدل مطلوب کارراهه شغلی درونی اعضای هییت علمی ارایه گردید.

    بحث و نتیجه گیری

     از این منظر، کارراهه شغلی درونی اعضای هییت علمی دارای 4 بعد و 10 مولفه شامل توانمندیهای حرفه ای(توانمندی آموزشی، توانمندی پژوهشی، شایستگیهای مدیریتی)، شایستگی کار تیمی (تعامل و همکاری)، دانش (دانش حرفه ای رشته، دانش سازمانی، تقویت دانش تخصصی)  و ویژگیهای شخصیتی (توانمندیهای فردی، نگرش مثبت، نوآوری بودن) است. براساس یافته های این پژوهش می توان به این نتیجه رسید که داشتن کارراهه شغلی زمینه ساز موفقیت خواهد بود و در این زمینه می تواند آثار زیادی در زندگی فردی و سازمانی اعضای هییت علمی داشته باشد. ابعاد کارراهه شغلی درونی و توجه کردن به آنها باعث تنظیم برنامه های رشد حرفه ای بلندمدت  برای اعضای هییت علمی بهمراه داشته باشد و اینکه ارتقا و پیشرفت عالی تری را بهمراه خواهد داشت و مسیر شغلی را برای اعضای هییت علمی هموارتر خواهد کرد.

    کلیدواژگان: اعضای هیئت علمی، دانشگاه، کارراهه، کارراهه شغلی درونی
  • حمیده لطفی، رضوان حسینقلی زاده* صفحات 113-138
    هدف

    هدف اصلی این نوشتار، تاملی بر دستاوردهای علمی استادان مدیریت آموزشی در دانشگاه های دولتی ایران با تاکید بر شناخت جهت گیری های پژوهشی آنان می باشد.

    مواد و روش ها

    برای دستیابی به این هدف از روش پژوهش اسنادی از نوع مرور نظام مند به منظور بازخوانی پژوهش های انجام شده توسط استادان مدیریت آموزشی بهره گرفته شد. پس از مراجعه به صفحه شخصی حدود 170 عضو هییت علمی وابسته به گروه های دارای رشته مدیریت آموزشی از جمله گروه علوم تربیتی، و پایش نمونه براساس روش نمونه گیری هدفمند (با ملاک های دارا بودن مدرک دکتری مدیریت آموزشی، برنامه ریزی آموزشی، مدیریت آموزش عالی، آموزش و پرورش) ، سرانجام 2440 مقاله علمی پژوهشی انتشاریافته توسط 76 نفر از استادان مدیریت آموزشی مورد تحلیل قرار گرفت. داده های ه دست آمده برحسب توزیع سالانه فراوانی مقالات علمی پژوهشی منتشر شده طی سال های 1366 تا 1397، سهم مشارکت استادان به عنوان «نویسنده مسیول» یا «همکار»، سهم مقالات انتشار یافته در سطح ملی و بین المللی، رویکرد روش شناختی (کمی، کیفی و آمیخته) مقالات منتشر شده و در نهایت جهت گیری موضوعی مقالات منتشر شده در حیطه های موضوعی مختلف و سطوح مدیریت آموزش عمومی، عالی و سازمانی مورد تحلیل قرار گرفتند.

    بحث و نتیجه گیری

    یافته ها حاکی از شتاب یکباره و افزایش شمار انتشار مقالات طی ده سال اخیر به ویژه بین سال های 92 تا 96 می باشد که یکی از دلایل اصلی آن را می توان به رشد قابل توجه دوره های تحصیلات تکمیلی و بازنگری در آیین نامه ارتقای اعضای هییت علمی دانشگاه ها با تاکید بر افزایش تولیدات علمی نسبت داد. علاوه براین، نتایج نشان داد در حدود 60 درصد مقالات پژوهشی، استادان مدیریت آموزشی نقش نویسنده مسیول را داشته و جهت گیری موضوعی استادان به مدیریت آموزشی بیشتر معطوف به سطح آموزش عالی با 46 درصد و پس از آن به آموزش عمومی (آموزش و پرورش) با 33 و آموزش سازمانی با 18 بوده است. مقایسه سهم استادان مدیریت آموزشی در انتشار مقال در مجلات داخلی و خارجی حاکی از مشارکت بسیار پایین استادان مدیریت آموزشی در سطح بین المللی (13 درصد) به ویژه در مجلات معتبر در مقایسه با مجلات داخلی (87 درصد) قابل ملاحظه می باشد. ضمن اینکه، گرایش بیشتر به استفاده از رویکردهای کمی به ویژه روش های پژوهش همبستگی و پیمایشی (74 درصد) کیفیت مقالات منتشر شده را دور از انگاره تولید دانش فعال تحت تاثیر قرار داده است.

    کلیدواژگان: مدیریت آموزشی، دستاوردهای علمی، استادان دانشگاهی، جهت گیری پژوهشی
  • زینب شیرزاد، سعید رجایی پور*، بهروز مهرام صفحات 139-184
    هدف

    هدف این پژوهش، تبیین و شناسایی قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای نظام آموزش عالی ایران در مواجهه فعال با جهانی شدن است.مواد و

    روش

    رویکرد پژوهش حاضر کیفی و مبتنی بر پدیدارشناسی بود. جامعه پژوهش تمامی متخصصان حوزه آموزش عالی در حیطه موضوعی جهانی شدن بودند. ملاک های انتخاب نمونه عبارتند از عضو هیات علمی بودن، اشتهار موضوعی در سطوح ملی و بین المللی و یا دارای بودن اثر مکتوب در زمینه جهانی شدن در نظر گرفته شد. نمونه گیری هدفمند و به روش انتخاب صاحبنظران کلیدی انجام و حجم نمونه 19 نفر بر اساس اشباع نظری تکمیل گردید. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته و روایی محتوایی سوالات مصاحبه ، توسط 5 نفر از متخصصان احراز گردید. تحلیل مصاحبه ها در دو سطح تحلیل مضمون و تحلیل سوات انجام شد.

    بحث و نتیجه گیری

     کدها در 96 مضمون سازمان دهنده و 20 مضمون فراگیر طبقه بندی شد. 3 مضمون فراگیر در قوت، 6 مضمون فراگیر در ضعف، 3 مضمون فراگیر در سطح فرصت و 8 مضمون فراگیر در سطح تهدید قرار گرفت. قوت ها: حمایت مدیران از روندهای جهانی شدن فعال، انگیزش درونی دانشگاهیان برای حضور در صحنه جهانی و امکان ایجاد بسترهای مناسب و معیارهای دانشگاه طراز جهان. ضعف ها: پاسخگویی نامناسب به نیازهای استراتژیک محلی، ملی، منطقه ای و جهانی، مناسب نبودن استانداردهای آموزشی، آزمایشگاهی و تسهیلات در سطح جهانی، عدم ارج گذاری به سرمایه های انسانی و بیکاری تحصیلکردگان، مناسب نبودن قوانین و مقررات در زمینه تعاملات و تبادلات، مناسب نبودن شاخص های جذب اعضای هییت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ارتقای دانشگاهیان و خودباختگی فرهنگی برخی استادان. فرصت ها: تاثیرگذاری نظام های آموزش عالی بر ساختارهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دولت ها، امکان کسب درآمد دانشگاه ها از منابع متعدد، تقویت و به روز شدن نظام های آموزش عالی و تعامل با یکدیگر و نگاه مجامع بین المللی، دولت ها و دانشگاه-های خارجی به ایران به عنوان کشوری با سابقه تاریخی و فرهنگی. تهدیدها: ایجاد محدودیت در انجام پژوهش مسایل و ارزش های بومی، ایجاد شاخص های علمی و سیاستگذاری های بین المللی و جهانی مبتنی بر نظریه نهادی، جذب گسترده نخبگان توسط کشورهای پیشرفته و دانشگاه های برتر، تحریم برخی از دانشگاه های ایران، آسیب به باورها، فرهنگ و زبان بومی، تحریم برخی از دانشگاه های ایران و نادیده گرفتن خردمندان در بدنه نظام حکمرانی. از نتایج این پژوهش برنامه ریزان، تصمیم گیران و سیاستگذاران نظام آموزش عالی به منظور بازنگری در کارکردهای آموزش، پژوهش و ارایه خدمات دانشگاه ها، تدوین اسناد نقشه علمی کشور، برنامه ریزی های مالی، تعیین بودجه، درآمدزایی دانشگاه ها، در تصمیم گیری و سیاستگذاری جذب و استخدام اعضای هییت علمی و کمیت و کیفیت دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی می توان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: جهانی شدن، چالش های آموزش عالی، نظام آموزش عالی ایران
  • حسین واحدچوکده*، محمدرضا کرمی پورشمس آبادی، علی صحبتلو صفحات 185-216
    هدف

    دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی یکی از بسترها و فرصتهای مناسب جهت توسعه روند کارآفرینی و تجاری سازی دانش در جوامع می باشند. در این ارتباط یکی از مهمترین ارکان تجاری سازی در دانشگاه های کشور دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند که می توانند دانش کسب شده خود در طول سالها تحصیل و تجربه در دانشگاه را تجاری سازی کنند.دیدگاه و نگرش دانش آموختگان نسبت به موضوع تجاری سازی دانش از اهمیت بالایی برخوردار است و داشتن دیدگاه همسو با تجاری سازی می تواند امر تجاری سازی را تسهیل نماید.لذا پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل تجاری سازی دانش به منظور ساماندهی دانش تولید شده دانش آموختگان در دانشگاه گیلان صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

     پژوهش با رویکرد آمیخته (کیفی و کمی) انجام شد. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی از نوع پیمایشی بوده است. جامعه آماری پژوهش را 575 نفر از روسا ، مدیران گروه و اساتید دانشگاه گیلان، متخصصان مراکز رشد دانشگاهی و پارک علم و فناوری در استان گیلان تشکیل داده اند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و استفاده از فرمول کوکران، 230 نفر انتخاب گردیده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه 100 سوالی بوده است که روایی آن از طریق مصاحبه با 30 نفر از خبرگان آموزش عالی مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش α کرونباخ برابر با 98 /0 بدست آمده است. به منظور تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش کدگذاری (برگرفته از روش نظریه داده بنیاد) استفاده گردید . برای تحلیل داده های کمی از آزمونهای آماری کلموگروف اسمیرنوف جهت تعیین نرمال بودن داده ها، تحلیل عاملی تاییدی برای تعیین روایی ابزار و مدل معادلات ساختاری برای آزمون الگو و... استفاده شده است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داده است که (سرمایه فکری، ارتقاء بهره وری دانشگاهی، سیاست گذاری و قابلیت های سازمانی، نهادینه کردن تجاری سازی، بسترسازی، شبکه سازی(شبکه گرایی)، خلق دانش ، دستیابی به توان رقابتی، قابلیت تجاری سازی دانش) عوامل موثر بر تجاری سازی دانش شناسایی شده اند. بر این اساس دانشگاه ها جهت هم راستا شدن با تغییرات جهانی، ضروری است تا به عنوان مرجع علمی، آموزشی و پژوهشی آمادگی لازم را در حوزه تجاری سازی کسب نمایند. این الگو پاسخی به نیاز واقعی دانشگاه ها بوده و توجه به مولفه های مدل می تواند ضمن ایجاد آگاهی و بینش لازم برای سیاست گذاران، در اتخاذ تصمیمات مرتبط با تجاری سازی دانش الهام بخش باشد.

    کلیدواژگان: مدل، تجاری سازی دانش، دانشگاه
  • مریم سادات قریشی خوراسگانی*، معصومه لشگری صفحات 217-226
    هدف

    هدف از انجام پژوهش حاضر، مطالعه روند پژوهش های حیطه مدیریت مدرسه محور با تاکید بر مفهوم و دلالت های آن در آموزش وپرورش بوده است.

    روش

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی؛ ازنظر رویکرد ترکیبی و به روش توصیفی - تحلیلی انجام شده است. جامعه پژوهش متشکل از 1184 سند علمی بود که در پایگاه WOS نمایه شده است. بر این اساس، بازیابی رکوردهای پژوهش حاضر، بر مبنای کلمه کلیدی «مدیریت مدرسه محور» در بازه زمانی سال های 2020 - 2000 جستجو و فیلتر شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها، به منظور یافتن پرثمرتین مجلات، کشورها، نویسندگان، روند انتشار مقالات، موسسات و الگوی همکاری بین کشورها، پرتکرارترین کلمات و روند تحول کلمات پرتکرار و سپهر معنایی حاکم بر مفهوم مدیریت مدرسه محور از نرم افزار VOS viewer و تکنیک های مختلف کتابشناختی و شبکه های اجتماعی بهره گرفته شد. برای اعتباربخشی داده های پژوهش، از دو روش بازبینی توسط همکار و بازبینی توسط سه متخصص علم سنجی و مطلع از تکنیک کتابشناختی استفاده شد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد به لحاظ کمیت، مقالات مدیریت مدرسه محور در بازه زمانی سال های 2010 تا 2020 روند رو به رشد داشته است. مقالات حیطه مدیریت مدرسه محور در قالب مقالات کامل علمی - پژوهشی و مروری ارایه شده بود. پراستنادترین مجلات به ترتیب به کشورهای آمریکا، انگلستان و استرالیا و به دانشگاه های میشیگان، روچستر، کارولینا و دانشگاه ییل آمریکا اختصاص داشت. همچنین، در خصوص همکاری های بین المللی، بیشترین همکاری در انتشار مقالات به ترتیب به پژوهشگران کشورهای آمریکا، چین، انگلستان و استرالیا تعلق داشت. در خزانه کلمات کلیدی به کاررفته در پژوهش های حیطه موردمطالعه، مفهوم مدیریت مدرسه محور عمدتا در تعامل با مفاهیم «مدیریت مدرسه محور، تمرکززدایی، مدیریت، رهبری، خودمختاری مدرسه، مسیولیت، مدیر مدرسه، مشارکت، حاکمیت مدرسه، معلمان» به کاررفته است. به طورکلی، از مجموع داده های استخراج شده می توان دریافت، توجه به مفهوم مدیریت مدرسه محور، روند افزایشی داشته است. نتایج حاصله، شاید از یک سو، حاکی از اهمیت بیش ازپیش حیطه موردمطالعه است. از سوی دیگر، بیانگر اهمیت جایگاه آموزش وپرورش در دنیا و نقش تربیتی آن با تاکید بر تربیت اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی شهروند مسیول است.

    کلیدواژگان: مدیریت مدرسه محور، آموزش و پژورش، تحلیل کتابشناختی
  • فاروق خاکزاد*، مرضیه دهقانی، رضوان حکیم زاده، علیرضا صادقی، کیوان صالحی صفحات 227-254
    هدف

    هدف پژوهش حاضر ارایه چارچوب برنامه درسی مبتنی بر توسعه سواد فرهنگی در دوره متوسطه بر اساس دیدگاه زایس است.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر جمع آوری اطلاعات کیفی است. تعیین ویژگی هایی چارچوب مطلوب برنامه درسی سواد فرهنگی دوره دوم متوسطه بر اساس الگوی زایس انجام پذیرفت که خود شامل دو فعالیت بود، در فعالیت اول به تبیین بنیادهای معرفتی چارچوب مطلوب برنامه درسی بر اساس الگوی زایس پرداخته شد و با معرفی و شرح این بنیان های معرفتی جهت گیری معرفتی برنامه مشخص گردید، در فعالیت دوم باتوجه به روش پژوهش نظریه ای، ابتدا منطق برنامه درسی سواد فرهنگی بر اساس مواردی از قبیل الف. مولفه های استخراج شده سواد فرهنگی در پژوهش های پیشین، ب. تاکیدات و استلزامات اسناد بالادستی نظام آموزش وپرورش ایران و ج. الگوی طراحی برنامه درسی زایس (1976) شناسایی گردید و سپس به شناسایی ویژگی های حوزه های مرتبط با سواد فرهنگی بر اساس مدل زایس و طراحی چارچوب مطلوب اقدام گردید. در پایان نیز به اعتباریابی چارچوب طراحی شده بر اساس نظرات 20 نفر از متخصصان برنامه ریزی درسی و علوم اجتماعی با روش مصاحبه نیمه ساختاریافته پرداخته شد.

    بحث و نتیجه گیری

    مهم ترین نتایج این پژوهش اینکه حوزه های 10 گانه ای برای چارچوب پیشنهادی مطرح شد که شامل دانش و تجربه، محتوا و ساختار، عناصر اجتماعی و عاطفی، فرصت ها و منابع آموزش عادلانه و مرتبط، مشارکت والدین و انجمن، استراتژی های آموزشی، کیفیت برنامه درسی سواد فرهنگی، صلاحیت های معلمان، تشخیص و ارزیابی و سیاست گذاری و نظارت بود که بر اساس آن چارچوب طراحی و مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، زایس، سواد فرهنگی، چارچوب برنامه درسی، دوره متوسطه
  • جواد جهاندیده*، محبوبه عارفی، اباصلت خراسانی صفحات 255-282
    هدف

    پدیده چند زبانی از دیرباز یکی از مسایل اصلی جامعه ایرانی بوده است. در کشور ما هرساله تعداد زیادی از دانش آموزان با تسلط به زبان قومی و مادری شان و با آشنایی اندک به زبان فارسی وارد دبستان می شوند؛ اما از گذشته تاکنون نظام آموزشی ما بااین همه کودک برخورد زبانی واحدی داشته است و همه آنان را فارسی زبان می داند. هدف پژوهش حاضر، بازنمایی معنایی تجارب زیسته دانش آموزان دوزبانه (بلوچ) ابتدایی از آموزش به زبان فارسی بود.

    مواد و روش ها

     رویکرد حاکم بر پژوهش حاضر از نوع پژوهش کیفی بوده و روش پدیدارشناسی در آن به کار گرفته شده است و داده های آن به روش مصاحبه نیمه ساختاریافته گردآوری شده اند. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای مضمونی انجام گرفت. شرکت کنندگان در این پژوهش، دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان سراوان بوده است که با روش نمونه گیری هدفمند از بین پایه های چهارم، پنجم و ششم ابتدایی که در سال 99-1398 مشغول به تحصیل بودند، انتخاب شدند.

    بحث و نتیجه گیری

    تحلیل عمیق دیدگاه های دانش آموزان، موجب شناسایی و دسته بندی هفت مضمون سازمان دهنده شامل: نگرش دانش آموزان نسبت به مدرسه با سه مضمون پایه مکان پرورشی، مکان عاطفی- اجتماعی و مکان آموزشی؛ اثرات کاربرد زبان مادری در مدرسه با سه مضمون پایه یادگیری معنادار، ادراک عمیق و احساس قوی؛ موانع به کارگیری زبان مادری در مدرسه با مضمون پایه هزینه بری آموزش زبان مادری؛ جایگاه زبان مادری در مدرسه با چهار مضمون پایه استفاده غیررسمی، استفاده ناچیز، اجبار بر استفاده زبان رسمی و نادیده گرفتن زبان مادری؛ احساس اولیه ورود به مدرسه با دو مضمون پایه احساسات منفی و مکانیسم های دفاعی؛ اثرات عدم استفاده زبان مادری در مدرسه با سه مضمون پایه یادگیری سطحی، ضعف در یادگیری و هیجانات منفی و جایگاه زبان مادری با دو مضمون پایه محترم شمردن و هویت بخشی گردید.

    کلیدواژگان: آموزش به زبان فارسی، مدارس ابتدایی، رویکرد کیفی، دوزبانگی
  • محمد موسی شعبانیان، اسماعیل کاظم پور*، زهره شکیبایی صفحات 283-302
    هدف

    به کارگیر از فن آوری رایانش ابری، روند جدیدی در جهان امروز می باشد. رایانش ابری یکی از فناوری های اطلاعاتی نسل جدید است که روز به روز در بیشتر کشورها محبوبیت بیشتری پیدا می کند. در سالهای اخیر بیشتر سازمانهای شروع به انتخاب مدلهای ابری خود می کنند. موسسات آموزشی، به ویژه دانشگاه ها و مدارس، نمی توانند مقدار زیادی از مزایایی را که رایانش ابری برای آنها به همراه دارد ، نادیده بگیرند و با توجه به روند رو به رشد جهان امروز در استفاده از آن غفلت نمایند. هدف اصلی در این پژوهش شناسایی مولفه های تاثیر گذار در بکار گیری این فناوری در آموزش متوسطه می باشد.

    مواد و روش

    روش پژوهش کاربردی _ توسعه ای حاضر در چارچوب رویکرد کیفی و با استفاده از روش گراندد تیوری صورت گرفته است. برای انجام پژوهش حاضر تعداد 11 نفر از اساتید و مطلعین حوزه رایانش ابری و مدیریت آموزشی با نمونه گیری هدفمند ، مصاحبه های نیمه ساختار یافته به عمل آمد. داده های حاصل از مصاحبه ها به روش استراوس وکوربین کدگذاری باز، محوری و انتخابی صورت گرفت.

    بحث و نتیجه گیری

    یافته ها شامل 30 کد ثانویه و 13 مقوله اصلی می باشد. مقولات عبارتند از: نیاز به تغییر در شیوه آموزش، سودمندی ابزار های ابری، الزامات قرن 21، نیاز به فن آوری های جدید، منابع انسانی، پشتیبانی سازمانی، آماده سازی محیط یادگیری، رویکردی نوآورانه به آموزش عمومی ، سیاستگذاری آموزشی، فراهم کردن ملزومات آموزش، ارتقاء آموزش، عدالت آموزشی و مدیریت منابع مالی می باشد. براساس یافته های این پژوهش می توان بیان کرد که فناوری رایانش ابری می تواند راه حل هایی را برای مشکلات موجود در سیستم آموزش ارایه دهد. رایانش ابری کاربران را قادر می سازد تا از طریق اینترنت داده های آموزشی و تربیت خود را به سهولت کنترل و دسترسی داشته باشند. لذا ارایه سیستم های آموزشی نوآورانه متمرکز بر تقویت مهارت های دانش آموزان و توسعه یادگیری آنها برای توانایی پاسخگویی به چالش های مداوم ضروری است.

    کلیدواژگان: رایانش ابری، آموزش مدرن، نسل نت، تکنولوژی آموزشی، آموزش متوسطه
  • محسن نظرزاده زارع* صفحات 303-332
    هدف

    امروزه کارگروهی در موسسات آموزش عالی به عنوان یکی از بهترین راهبردها برای تعامل و مشارکت دانشجویان در فرایند یادگیری و همچنین کمک به رشد مهارت های ارتباطی آن ها محسوب می شود. درحالی که شناسایی مزایای کارگروهی می تواند درک مثبتی را در بین اساتید و دانشجویان ایجاد کند، عواملی که باعث عدم شکل گیری و تمایل اندک به انجام کارگروهی در نظام دانشگاهی می شود، نیز می تواند از مزایا و تاثیرات مثبت آن بکاهد؛ بنابراین، هدف این پژوهش شناسایی چالش های مرتبط با کارگروهی در بین دانشجویان بود.

    مواد و روش ها

     برای نیل به این مقصود از رویکرد کیفی و از روش پیمایش کیفی از نوع قیاسی استفاده شد. جامعه هدف در این پژوهش شامل دانشجویان رشته علوم تربیتی دو دانشگاه الزهرا و ملایر بودند که از تجربه کارگروهی در طول دوران تحصیل دانشگاهی برخوردار بودند که مجموعا 142 نفر بودند. بنابراین پژوهشگر با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از نوع ملاکی تعداد 114 نفر از آن ها بر اساس ملاک داشتن تجربه کارگروهی انتخاب کرد. ابزار پژوهش، پرسشنامه هشت سوالی باز پاسخ مبتنی بر نظریه کارگروهی بود که در محیط گوگل فرم طراحی شده بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوای قیاسی و برای اعتباریابی یافته ها از روش بازبینی توسط همکاران استفاده شد.

    بحث و نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد، چالش های کارگروهی در فعالیت های دانشگاهی دانشجویان می تواند در هشت مقوله اصلی و هفده مقوله فرعی شامل: چالش سازگاری (عدم سازگاری با قوانین و مقررات گروه، مقاومت در برابر تغییرات، عدم شناخت نسبت به یکدیگر، مقاومت در برابر نظرات هم-گروهی)، چالش رفتار پشتیبان (عدم همراهی افراد گروه در توزیع فشار کاری، توزیع نامناسب کار بین افراد گروه)، چالش نظارت بر عملکرد گروه (عدم استقبال از نظارت متقابل، پذیرش صرف نظارت رهبر گروه، عدم وجود نظارت متقابل)، چالش جهت گیری گروه (اولویت اهداف فردی بر اهداف گروه)، چالش های رهبری گروه (عدم شایستگی رهبر گروه، عدم وجود رهبر در گروه، سرپیچی از رهبر گروه)، چالش های اعتماد متقابل (عدم اعتماد متقابل بین افراد)، چالش الگوهای ذهنی مشترک (عدم درک مشترک از انجام وظایف گروهی)، چالش ارتباطات گروه (عدم تعامل و ارتباط بین گروهی، عدم تبادل اطلاعات بین گروهی) طبقه بندی شوند. براساس یافته های پژوهش می توان دریافت که به کارگیری صحیح کارگروهی در فعالیت های دانشگاهی دانشجویان نیازمند مشارکت بیشتر اساتید از طریق تدوین دستورالعمل انجام کارگروهی، ارزیابی میزان آمادگی دانشجویان برای انجام کارگروهی و تعیین اهداف و مقاصد دقیق کارگروهی است.

    کلیدواژگان: کارگروهی، دانشجویان علوم تربیتی، چالش ها، نظام دانشگاهی
  • محمد غفورنیا*، شریفه قویدل، محمدرضا بهبودی صفحات 333-368

    دانشگاه سازمانی با رسالت مشخص است که ارزیابی عملکرد آن در خصوص استفاده بهینه از منابع و برآوردن هر چه بیشتر اهداف، ضرورت دارد. در سیستم ارزیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن، یکی از معروف ترین ابزار است اما دارای محدودیت هایی است.  بنابراین هدف این تحقیق توسعه ی مدلی ترکیبی در قالب کارت امتیازی متوازن، تحلیل سلسه مراتبی و سیستم های پویا در جهت ارزیابی عملکرد  دانشگاه هرمزگان به شکل کارا و اثربخش است. این تحقیق از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر روش تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه ی آماری مد نظر این پژوهش، خبرگان آگاه به امور دانشگاه می باشند. نمونه گیری در این تحقیق هدفمند است. در این تحقیق ابتداعوامل ومولفه های موثر بر ارزیابی عملکرد دانشگاه هرمزگان در ابعاد کارت امتیازی متوازن تعریف شدند. سپس وزن معیارها و زیر معیارها بوسیله ی روش AHP مشخص شد. بر این اساس پنج شاخص که دارای وزن بیشتری از نظر اهمیت در بهبود عملکرد دانشگاه بودند، به عنوان شاخص های اصلی و کلیدی انتخاب شدند. کیفیت پژوهش از بعد "پژوهش، نوآوری و فناوری" جایگاه در رتبه بندی و رضایت دانشجو از بعد "مشتری" توان رقابتی دانشگاه ازبعد "رشد و یادگیری" و بهبود خدمات از بعد "فرایندهای داخلی" کارت امتیازی متوازن به عنوان مهم ترین شاخص های ارزیابی عملکرد انتخاب شدند. رابطه ی علت و معلولی بین شاخصها بوسیله روش پویایی شناسی سیستم انجام شد. پس از تکمیل مدل داده های مورد نیاز از دانشگاه برای دوره ی زمانی هفت سال (از سال 1390 الی 1397) جمع آوری و تهیه گردید. پس از شبیه سازی و مدل سازی عوامل موفقیت دانشگاه در نرم افزار  vensimبه شبیه سازی تغییرات این عوامل در بازه ی زمانی سال های 1390 الی 1406پرداخته شد.  در پایان شبیه سازی مشخص شد که شاخص های کیفیت پژوهش، جایگاه در رتبه بندی، توان رقابتی و کیفیت خدمات در خلال سالهای 1390 تا 1397 روند صعودی با شیب متوسط داشته اند که انتظار می رود تا سال 1406 این روند با شیب افزایشی ادامه داشته باشد. سپس بر اساس نتایج شبیه سازی ، مطالعه برنامه راهبردی دانشگاه و نظرخواهی از خبرگان شاخص های افزایش فرصت مطالعاتی برای اساتید، افزایش درصد استفاده از تکنولوژی از بعد فرایندهای داخلی ، افزایش بودجه برای تسهیلات آموزشی، رفاهی و پژوهشی از بعد مالی و افزایش تعداد هییت علمی جذب شده از بعد فرایندهای داخلی کارت امتیازی متوازن برای ارتقا به عنوان سیاست های بهبود معرفی شدند.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن، تحلیل سلسله مراتبی، سیستم های پویا
|
  • Fatemeh Yazdani *, Fereydon Sharifian, AhmadReza Nasr Isfahani, Ahmad Shanesazzadeh Pages 13-40
    Objective

    The field of civil engineering is one of the most popular fields today, the graduates of which have many responsibilities in the construction and development of the country, and therefore it is necessary to consider the curriculum of the field leading to the results. Accordingly, the purpose of the present study was to identify the desired results of the undergraduate curriculum in the field of civil engineering and to evaluate the current status of the undergraduate curriculum in the field of results.

    Materials and Methods
     
    The research approach is a sequential exploratory combination of instrumentation. Materials and Methods The research approach is a sequential exploratory combination of instrumentation. The method of qualitative research in this study was phenomenological and in the quantitative part was survey. The data collection tools were qualitative section, semi-structured interview and the quantitative section tool was a researcher-made questionnaire. The statistical population of the qualitative department, the faculty members of the civil engineering department of the relevant university and the quantitative department of civil engineering graduates during the years 1394 to 1397 was 120 people. In the qualitative part, in order to study the issue in depth, all members of the community (12 people) were interviewed and in the quantitative part, the statistical sample size was determined based on Morgan table, 92 people. In order to analyze the qualitative findings, categorization and for quantitative information analysis, SPSS software has been used.
    Discussion and Conclusion

     

    The results of the civil engineering curriculum at three levels of product, output and outcome have been examined. The results showed that the results of the curriculum at the product level include mastery of basic knowledge, principles and foundations of civil engineering, ability to design, monitor and Execution of construction projects, ability to analyze engineering, Ability to work with applications in the field of civil engineering and development of innovation and entrepreneurship skills at the output level are: finding a job related to the field of study, employers' satisfaction and tendency to continue education and later The consequences are: improving the quality of public life and social welfare, managing energy consumption, managing and controlling man-made disasters and natural disasters, sustainable development, and creating peace and security. According to the graduates, the results of the civil engineering curriculum in the field of familiarity with the knowledge of the principles and foundations of civil engineering, the ability to analyze engineering and create engineering views and attitudes at the intermediate level and in other areas are lower than the average level. The results of the civil engineering curriculum in all three levels of product, output and outcome are far from the desired situation

    Keywords: curriculum, Civil Engineering, Product, Output, Outcome
  • Maryam Azizi, Kourosh Fathivajarghah *, Kambiz Poushaneh, Ali Gheranmayehpoor Pages 41-76
    Objective

    Educating intelligent citizens and equipped with critical thinking skills is more than anything related to the institutional importance of education in any country, especially its alignment with political, economic and social developments at the national and international levels. In the age of information and network society and the interaction of new technologies and media in the form of convergence, the media, in addition to representing the cultural and social status of societies, affect the cultural and social values and beliefs of society. The purpose of this study is to explain the optimal model of media literacy curriculum in elementary school from the perspective of experts.Materials  and 

    Methods

    The approach of the present research is qualitative and has been done using the Grounded  theory method. The participants in this study are experts and experts in the field of media and curriculum, and 15 of them were interviewed using purposive sampling. The data collection tool was a semi-structured interview with which this number of researchers reached theoretical saturation.

    Discussion and Conclusion

     

    Strauss and Corbin method was used to analyze the qualitative data.  After open coding and formulation of basic concepts, 27 axial codes were identified, which were placed in 6 selective codes. The results of this study show that the most important causal, contextual, intervention, strategy and consequences of media literacy curriculum in elementary school are: fundamental infrastructure improvements, designing learning opportunities to acquire relevant skills, social factors, Educational and cultural factors, research and practical work, the role and readiness of teachers, access to media, development of teachers' capabilities, individual and social consequences

    Keywords: Media Literacy Curriculum, Elementary Schools, The educational system, Grounded theory
  • Mohamad Fatahi *, Hasan Galavandi, Mohamad Hasani Pages 77-112
    Objective

    Career career is one of the activities of human resource managers that by finding the path of progress of each person in his work life leads him to perfection. This, in turn, leads to higher job satisfaction and professionalism and effectiveness. The main purpose of this study was to design a model of internal career anchor among faculty members of Urmia University.

    Materials and methods

     In order to achieve this goal, a qualitative approach and content analysis method were used. The Research Society of Professors of Urmia University was selected in 1398, which had scientific and executive records, as well as familiarity with the field of behavioral sciences and management, and based on the theoretical saturation of data, 23 of them were studied face to face. To collect the data, a semi-structured interview method was used, the data obtained from the interviews were analyzed using qualitative software (Maxquda18) and in the form of open, Core coding and selective codes. Open codes included 80 and core codes included 10 and finally selective codes included 4, which were formed as the main dimensions and components of the internal career anchor of faculty members and the desired model of internal career anchor of faculty members was presented.

    Result and discussion

    From this perspective, the internal career path of faculty members has 4 dimensions and 10 components including professional abilities educational ability, research ability, managerial competencies, teamwork competence interaction and cooperation, knowledge professional knowledge of the field, organizational knowledge, knowledge strengthening. Specialization and personality traits individual abilities, positive attitude, innovation. Based on the findings of this study, it can be concluded that having a career path will be a ground for success and in this field can have many effects on the individual and organizational life of faculty members. The dimensions of the internal career path and paying attention to them will lead to the development of long-term professional development programs for faculty members, and the fact that it will lead to higher promotion and will pave the way for faculty members.

    Keywords: faculty members, University, anchor career, internal anchor career
  • Hamideh Lotfi, Rezvan Hosseingholizadeh * Pages 113-138
    Objective

    The main purpose of this article is to reflect on the scientific achievements of educational administration academic members in Iranian public universities with an emphasis on recognizing their research orientations.

    Materials and Methods

    To achieve this goal, the documentary research method of systematic review type was used to the content of research-based articles conducted by academic members. After visiting the personal page of about 170 faculty members affiliated with groups in the field of educational administration, including the Department of Educational Sciences, and sampling by purposeful sampling method (with the criteria of having a doctorate in educational administration, educational planning, Higher education, education). Finally, 2440 articles published by 76 educational administration academic members were analyzed. In general, the data obtained in terms of the annual distribution of the frequency of articles published during the years 1987 to 2018, the share of academic members as "corresponding author" or "co-author", the rate of articles published nationally and internationally, the methodological approach (quantitative, qualitative and mixed) of the published articles and finally the thematic orientation of the published articles in different thematic areas and levels of general education, higher education and organizational education management were analyzed by open and centralized coding method. To provide credibility in the research, the techniques of maximum description, researcher self-review, peer review (expert), and research audit were used.

    Result and Discussion

    The findings indicate a sudden acceleration and increase in the number of articles published during the last ten years, especially between 1992 and 1996, which One of the main reasons can be attributed to the significant growth of graduate courses and the revision of the regulations of universities faculty members promotion with emphasis on increasing scientific productions. In addition, the results showed that in about 60% of research articles, professors of educational administration have the role of responsible author, and the thematic orientation of professors to educational administration is more focused on the level of higher education with 46% and then general education (education) With 33 and organizational training with 18%. Comparison of the share of educational administration professors in publishing articles in domestic and foreign journals indicates very low participation of educational administration professors at the international level (13%), especially in reputable journals compared to domestic journals (87%) is significant. In addition, the tendency to use quantitative approaches, especially correlational and survey research methods (74%) has affected the quality of published articles far from the idea of active knowledge production.

    Keywords: Educational Administration, Scientific Achievements, University Academic Members, Research Orientation
  • Zeinab Shirzad, Saeid Rajaipour *, Behrouz Mahram Pages 139-184
    Objective

    The purpose of this study is to explain and identify the strengths, weaknesses opportunities and threats of Iranian higher education system, to facing with globalization.

    Materials and Methods

    A phenomenological, qualitative approach was followed. The research population included all specialists in the field of higher education in the transnational field. A sample of experts’ was sought out using a purpose sampling and selection method were critical case of Iranian experts and and included 19. Inclusion criteria were expertise in higher education, being a faculty member and the academic position were considered. As for data collection instrument, a semi-structured interview was used and the content validity of the questions was verified by 5 experts. Interview analysis was performed at two levels: content analysis and SWOT analysis. The codes were classified into organizing themes 96 and global themes 20 That 3 global themes were extracted in the strengths of the higher education system, 6 themes in the weaknesses, 3 themes in the level of opportunity and 8 themes in the level of threat.

    Result and Discussion

    Strengths: Managers' support for active globalization trends, intrinsic motivation of academics to be present on the world stage and the possibility of creating appropriate contexts and standards for a world-class university. Weaknesses: Inadequate response to local, national, regional and global strategic needs, Inadequate standards of educational, laboratory and facilities at the global level, lack of respect for human capital and unemployment of the educated, Inadequacy of rules and regulations in the field of exchanges, Inadequate criteria for attracting faculty members and graduate students and academic promotion, and Loss of cultural values of some faculty members. Opportunities: The impact of higher education systems on the political, economic, cultural and social structures of governments, the possibility of universities earning income from various sources, strengthening and improving higher education systems and interaction with each other and the view of international forums, governments and foreign universities on Iran as a country with a historical and cultural background. Threats: Restricting research on indigenous issues and values, Creating scientific indicators and international and global policies based on institutional theory, extensive recruitment of elites by developed countries and top universities, sanctions on some Iranian universities, damage to indigenous beliefs, culture and language, sanctioning some Iranian universities and ignoring the wise in the structure politic.The results of this research can be used by planners, decision makers and policy makers of the higher education system in order to review the educational, research and university services. Also, the findings of this research were used in compiling the documents of the scientific map of the country, determining the budget and the way of generating income of universities, and the indicators of hiring faculty members. It can also be used in quality indicators and in terms of the number of admissions of graduate students.

    Keywords: Challenges of Higher Education, Higher Education System of Iran, Globalization
  • Hosein Vahedchokdeh *, MohammadReza Karamipour Shamsabadi, Ali Sohbatloo Pages 185-216
    Objective

    Universities and higher education institutions are one of the suitable platforms and opportunity for developing the process of entrepreneurship and knowledge commercialization in the country. In this regard, one of the most important factors of commercialization in universities of the country are postgraduate students can commercialize their acquired knowledge over the years of study and experience at the university. The viewpoints and attitudes of graduates toward the issue of commercialization of knowledge are of high importance and having a view in line with commercialization can facilitate commercialization. Therefore, the present study intended to present a model of commercialization of knowledge in order to organize the knowledge produced by graduates at the University of Guilan.

    Materials and Methods

    The research was conducted with a mixed approach (qualitative and quantitative). The research method was applied in terms of purpose and survey in terms of descriptive nature. The statistical population of the study consists of 575 heads, vice chancellors for research and technology, education, outstanding faculty and experts in higher education. Using the Two-stage cluster sampling method and using the Cochran's formula, 230 people were selected. The data collection tool was a 100-item questionnaire whose validity was confirmed through interviews with 30 higher education experts. The reliability of the questionnaire was obtained using Cronbach's α method equal to 0.98. In order to analyze the data in the qualitative part, the coding method (derived from the data theory theory) was used. To analyze quantitative data, Clemogrov Smirnov statistical tests were used to determine the normality of the data, confirmatory factor analysis was used to determine the validity of tools and structural equation models for pattern testing, and so on.

    Discussion and Conclusion

     

    The results showed that (intellectual capital, promotion of academic productivity, policy making and organizational capabilities, institutionalization of commercialization, infrastructure, networking (networking), knowledge creation, competitive ability, knowledge commercialization capability) have been identified as factors affecting the commercialization of knowledge. In doing so , universities need to be prepared in the field of commercialization as a scientific, educational and research reference in order to align with global change. This model is a response to the real needs of universities and justifying the components and parts of the model can ensure the creation of the necessary awareness and vision for policy makers and inspire the efforts related to the commercialization of knowledge.Keywords: Model, Knowledge Commercialization, Higher Education

    Keywords: Model, Knowledge Commercialization, University
  • Maryam Sadat Ghoraishi Khorasgani *, Masumeh Lashgari Pages 217-226
    Objective

    The purpose of this study was to study the research process in school-based management with emphasis on its concept and implications in education.

    Method

    The present study is of applied purpose and has been conducted through mixed approach and descriptive-analytical method. The research population consisted of 1184 scientific documents indexed in the WOS database. Accordingly, the retrieval of the records of the present study was searched and filtered based on the keyword "school-based management" in the 2000-2020 period. To analyze the data and in order to find the most productive journals, countries, authors, the process of publishing articles, institutions and the pattern of cooperation between countries, the most frequent words and the evolution of the most frequent words and the semantic sphere governing the concept of school-based management and various bibliographic techniques and social networks were utilized. To validate the research data, the two methods of peer review and review by three scientometric experts familiar with bibliographic techniques were applied.

    Discussion and Conclusion

     

    The results showed that in terms of quantity, school-based management articles had a growing trend in the period from 2010 to 2020. The articles in the field of school-based management were presented in the form of complete scientific-research and review articles. The most cited journals were in the United States, the United Kingdom, and Australia, respectively, and in the universities of Michigan, the University of Rochester, the University of Carolina, and Yale University. Researchers in the United States, China, the United Kingdom, and Australia also contributed the most to the international collaboration in terms of international collaboration. In the treasury of keywords used in the research of the study area, the concept of school-based management has been used mainly in interaction with the concepts of school-based management, decentralization, management, leadership, school autonomy, responsibility, school principal, participation, school governance, Teachers. In general, it can be seen from the total data extracted, considering the concept of school-based management, there has been an increasing trend. The results, perhaps on the one hand, indicate the increasing importance of the field under study. On the other hand, it expresses the importance of the position of education in the world and its educational role by emphasizing the social, economic, cultural and political education of the responsible citizen.

    Keywords: School-based management, Education, Bibliographic mapping
  • Faroogh Khakzad *, Marzyeh Dehghani, Rezvan Hakimzadeh, Alireza Sadeghi, Asadullah Cheraghi Mazeid Pages 227-254
    Objective

    The purpose of this study is to provide a curriculum framework based on the development of cultural literacy in high school based on the Zais perspective.

    Materials and Methods

    The research method is applied in terms of purpose and qualitative information collection. Determining the characteristics of the optimal framework of the cultural literacy curriculum of the second year of high school was done based on the Zais model, which included two activities. In the first activity, the epistemological foundations of the optimal curriculum were explained based on the Zais model. The epistemology of the program was determined. In the second activity, according to the theoretical research method, first, the logic of the cultural literacy curriculum based on items such as a. Extracted components of cultural literacy in previous research, b. Emphasis and implications of upstream documents of the Iranian education system and c. The Zais (1976) curriculum design model was identified and then the characteristics of areas related to cultural literacy were identified based on the Zais model and the design of the desired framework. Finally, the framework designed based on the opinions of 20 experts in curriculum planning and social sciences was validated through a semi-structured interview method.

    Discussion and Conclusion

    The most important results of this study are that 10 areas were proposed for the proposed framework, which includes knowledge and experience, content and structure, social and emotional elements, fair and relevant educational opportunities and resources, parent-association participation, educational strategies, program quality. The subject of cultural literacy was teachers' competencies, diagnosis and evaluation, and policy-making and supervision, according to which the framework was designed and approved.

    Keywords: curriculum, Zais, Cultural Literacy, Curriculum Framework, high school
  • Javad Jahandideh *, Arefi Mahboubeh, Abasalat Khorasani Pages 255-282
    Purpuse

     The phenomenon of multilingualism has long been one of the main problems of Iranian society. In our country, every year a large number of students enter primary school with fluency in their ethnic and mother tongue and with little knowledge of Persian. But from the past until now, our educational system has treated all children in the same language and considers them all Persian-speaking. The aim of the present study was to semantically represent the lived experiences of bilingual (Baluch) primary school students in Persian language education.

    Materials and methods

    The approach of the present study is a qualitative research and phenomenological method has been used in it and its data have been collected through semi-structured interviews. Data analysis was performed using thematic content analysis method. Participants in this study were primary school students in Saravan who were selected by purposive sampling method from the fourth, fifth and sixth grades of elementary school who were studying in 2019-2020.

    Result and Discussion

    In-depth analysis of students 'perspectives leads to the identification and categorization of seven organizing themes, including: students' attitudes toward school with three basic themes: educational place, emotional-social place and educational place; Effects of mother tongue application in school with three basic themes of meaningful learning, deep perception and strong feeling; Barriers to using the mother tongue in school with the basic theme of costing mother tongue education; The position of the mother tongue in school with four basic themes: informal use, insignificant use, compulsion to use the official language and ignoring the mother tongue; The initial feeling of entering school with two basic themes of negative emotions and defense mechanisms; The effects of not using mother tongue in school with three basic themes of superficial learning, weakness in learning and negative emotions and the position of mother tongue with two basic themes were respected and identified.

    Keywords: Persian language education, Primary Schools, qualitative approach, bilingualism
  • Mohammad Mousa Shabanian, Esmaeil Kazempour *, Zohre Shakibaei Pages 283-302
    Objectives

    The use of cloud computing technology is a new trend in today's world. Cloud computing is one of the new generation information technologies that is becoming more and more popular in most countries. In recent years, most organizations are starting to choose their cloud models. Educational institutions, especially universities and schools, can not ignore the many benefits that cloud computing brings to them and neglect to use them due to the growing trend in today's world. The main purpose of this study is to identify the effective components of using this technology in secondary education.

    Materials and methods

    The present study is conducted within the framework of a qualitative approach and using grounded theory method. For the present study, 11 professors and experts in the field of cloud computing and educational management were interviewed by purposive sampling, semi-structured interviews.

    Discussion & Conclusions

    The data obtained from the interviews were open, axial and selective coding by Strauss and Corbin method. Findings include 30 secondary codes and 13 main categories. Categories include: need for change in teaching methods, usefulness of cloud tools, 21st century requirements, need for new technologies, human resources, organizational support, preparation of learning environment, and innovative approach to public education, educational policy, providing requirements Education, education promotion, educational justice, and financial resource management. Based on the findings of this study, it can be said that cloud computing technology can provide solutions to problems in the education system. Cloud computing enables users to easily control and access their training data via the Internet. Therefore, providing innovative educational systems focused on strengthening students' skills and developing their learning is essential for the ability to respond to ongoing challenges.

    Keywords: Cloud Computing, Modern Education, Net Generation, Educational Technology, and Secondary Education
  • Mohsen Nazarzadeh Zare * Pages 303-332
    Objective

    Nowadays, teamwork in higher education institutions is considered one of the best strategies for interaction and participation of students in the learning process as well as the development of their communication skills. While recognizing the benefits of teamwork can create a positive understanding among faculty members, and students, but some factors can prevent the creation of teamwork and low desire to work in a team in the academic system. These factors can also reduce its benefits and positive effects. Therefore, the purpose of this study was to identify the challenges related to teamwork among students.

    Materials and Methods

    To achieve this purpose, a qualitative approach by deductive qualitative survey method was used. Participants included students of educational sciences from Alzahra and Malayer Universities who had teamwork experience during academic life which was a total of 142. Thus, the researcher selected 114 of them by purposive sampling from the type of criterion method and based on the criterion of having experience in teamwork. The research tool was an open-ended questionnaire based on teamwork theory which was designed in Google Form. To analyze the data deductive content analysis method was used. To validate the findings, a peer checking method was used.

    Result and Discussion

    Findings showed that teamwork challenges in the students' academic activities can be divided into eight main components and seventeen sub-components including: adaptability challenge (non- adaptability with team rules and regulations, resistance to changes, lack of knowledge about each other, and resistance to team opinions), backup behavior challenge (lack of cooperation of team members in distributing work pressure, inappropriate distribution of work among team members), mutual performance monitoring challenge (disapproval of mutual supervision, acceptance the supervision of team just by leader, lack of existence of mutual supervision), team orientation challenge (priority of individual goals over team goals), team leadership challenges (incompetence of team leader, lack of existence a leader in team, disobedience of members from team leader), mutual trust challenge (lack of mutual trust between team members), shared mental models challenges (lack of shared understanding of team tasks), closed-loop communication challenge (lack of interaction and communication between team members, lack of exchange of information between team members). Based on the research findings, if we want to use teamwork in students 'academic activities, we require more participation of faculty members by developing instructions for doing teamwork, assessing students' readiness to do teamwork, and determining the exact objectives of teamwork.

    Keywords: Teamwork, Educational science students, challenges, Academic System
  • Mohammad Ghafournia *, Sharifeh Ghavidel Janbeh Saraee, MohammadReza Behboudi Pages 333-368

    The university is an organization with a clear mission, which requires the evaluation of its performance in order to make the best use of its resources and to meet more and more goals. In the performance appraisal system, a balanced scorecard is one of the most popular tools but has some limitations. Therefore, the purpose of this research is to develop a hybrid model of balanced scorecard, hierarchical analysis and dynamic systems to evaluate the performance of University of Hormozgan efficiently and effectively.This empirical research applied descriptive-survey method. The target population of this study is university-aware experts. The sampling in this study is purposeful. In this study, factors affecting performance evaluation of Hormozgan University in Balanced Scorecard were first defined. Then the weight of the criteria and sub-criteria were determined by AHP method. Accordingly, five indicators that were more important in improving university performance were selected as the main and key indicators. Research quality from "Research, Innovation and Technology" position in student rating and satisfaction from "customer" aspect of university competitive "growth and learning" and service improvement from "internal processes" balanced scorecard as the most important performance indicators were chosen. The causal relationship between the indices was determined by system dynamics.After completing the model, the required data were collected from the university for a period of seven years (from 1390 to 1397). After simulating and modeling university success factors in Vensim software, simulation of changes in these factors from 1390 to 1406 was simulated. At the end of the simulation, it was found that research quality indices, ranking, competitiveness and service quality have had a moderate upward trend between 1390 and 1397, which is expected to continue upward with 1406. Then, based on the simulation results, the study of the University Strategic Plan and the opinion poll of experts, indicators of increased sabbatical leaves for academic staff members, and training courses for students and increased number of students  attendances to scientific and educational communities and conferences, increased funding for educational, welfare and research facilities from The financial dimension and the increasing number of recruited faculty members  from the internal processes dimension of the Balanced Scorecard for development of promotion have been introduced as improvement policies

    Keywords: Performance Evaluation, Balanced Scorecard, Hierarchical Analysis, Dynamic Systems