فهرست مطالب

تعاون و کشاورزی - سال یازدهم شماره 41 (بهار 1401)

نشریه تعاون و کشاورزی
سال یازدهم شماره 41 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس صمدی*، روح الله سهرابی، بهاره مهدوی نسب، مهدی سعیدی صفحات 1-32

    اشتیاق کارآفرینانه، موجب حفظ تلاش بلند مدت کارآفرینان در پیگیری فرصت ها می شود. به رغم اهمیت اشتیاق به خصوص در شروع و رشد کسب وکار، پژوهش های اندکی به بررسی این موضوع پرداخته اند. ازاین رو، پژوهش حاضر، به سنجش تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر موفقیت تعاونی های کشاورزی استان همدان پرداخته است. پژوهش از لحاظ روش، جزو پژوهش های توصیفی و پیمایشی می باشد. جامعه آماری، شامل 276 نفر از مدیران عامل تعاونی های کشاورزی استان همدان بوده، که با توجه به فرمول کوکران، 131 تعاونی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای بررسی و تحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری و رگرسیون چند متغییره استفاده شده است. مدل اشتیاق کارآفرینانه برگرفته از مدل کاردون که اشتیاق را به سه نوع ابداعی، تاسیسی و توسعه ای طبقه بندی نموده، مورداستفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد هر سه نوع اشتیاق بر موفقیت کارآفرینان موثر است و مولفه «اشتیاق تاسیسی» بیشترین میزان تاثیر را بر موفقیت تعاونی کشاورزی داشته است. به همین دلیل بنظر می رسد در آموزش، تاسیس و همچنین توسعه تعاونی های کشاورزی موضوع اشتیاق و شور کارآفرینی بخصوص اشتیاق تاسیسی باید به جد مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اشتیاق کارآفرینانه، موفقیت تعاونی، کارت امتیازی متوازن
  • محمدشریف شریف زاده*، بهزاد خالق پناه، غلامحسین عبدالله زاده، محمدرضا محبوبی صفحات 33-60

    هدف از انجام این پژوهش بررسی تعیین کننده های تمایل کشاورزان زعفران کار شهرستان فاروج به تشکیل تعاونی کشاورزی از منظرکنش جمعی بود. این تحقیق از طریق روش پیمایشی انجام شده و برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه زعفران کاران منطقه تحقیق (3900 = N) بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران برآورد شد (150 = n) و پاسخ دهندگان به شیوه نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی، مانند آزمون ضریب همبستگی، تحلیل رگرسیون چندگانه و تحلیل مسیر استفاده شد. تمام تجزیه و تحلیلهای آماری با استفاده از SPSS22 انجام شد. برای بررسی رابطه متغیر وابسته میزان تمایل به تشکیل تعاونی با متغیرهای مستقل: کنش های جمعی محتمل، درک از پیامدهای مثبت تشکیل تعاونی و درک از پیامدهای منفی محتمل تشکیل تعاونی به تشکیل ماتریس همبستگی اقدام شد. بر اساس یافته ها، مشاهده می شود که بین میزان تمایل به تشکیل تعاونی و کنش های جمعی و درک از پیامدهای مثبت تشکیل تعاونی، رابطه مستقیم و معنی دار در سطح اطمینان 99 درصد وجود داشت. در مقابل، رابطه میزان تمایل به تشکیل تعاونی،کنش های جمعی محتمل، درک از پیامدهای مثبت تشکیل تعاونی از یک سو با درک از پیامدهای منفی محتمل تشکیل تعاونی از دیگر سو، منفی و معنی دار شده است. این بدان معنی است که هر چقدر پاسخگویان احتمال بروز پیامدهای منفی در نتیجه تشکیل تعاونی را محتمل بدانند، تمایل آنها به تشکیل تعاونی کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: زعفران کاران، کنش جمعی، تمایل، تشکیل تعاونی، شهرستان فاروج
  • نادر امانی، هوشنگ تقی زاده*، سلیمان ایران زاده صفحات 61-81
    امروزه استفاده از شیوه های تولید ناب نه تنها برای حذف اتلاف ها، بلکه برای ایجاد و بهبود ارزش مشتری در فرایند حذف اتلاف ها به عنوان عامل سازنده در برنامه ریزی زنجیره تامین پایدار مورد تاکید است. این پژوهش با هدف ارایه مدل علی از ابزارهای تولید ناب موثر بر پایداری زنجیره تامین در تعاونی های تولیدی استان آذربایجان شرقی به اجرا در آمد. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران تعاونی های تولیدی استان آذربایجان شرقی اعم از صنعتی و کشاورزی به تعداد 1573 تعاونی و 10 نفر از خبرگان آشنا به موضوع تحقیق بود. در مجموع، بر مبنای جدول کرجسی مورگان، 301 مدیر از میان جامعه آماری انتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه گردآوری شد. روایی و پایایی پرسشنامه به صورت پیش آزمون مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل عاملی اکتشافی و تکنیک دیمتل استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که نه مولفه اصلی را می توان به عنوان ابزارهای تولید ناب موثر بر پایداری زنجیره تامین در نظر گرفت. همچنین، نتایج بررسی مدل تدوین شده نشان داد که روابط علی در مدل مفهومی پژوهش تایید شده و میتواند در جهت پایداری زنجیره تامین تعاونی های تولیدی موثر واقع شود و زمینه افزایش سودآوری، کاهش مشکلات زیست محیطی و ارایه عملکرد بهتر به کارکنان، مشتریان و جامعه را فراهم نماید.
    کلیدواژگان: ابزارهای تولید ناب، زنجیره تامین، تکنیک دیمتل، تعاونی های تولیدی(صنعتی وکشاور زی)
  • بهروز لطفی، زهرا خرازی محمدوندی آذر*، افسانه مظفری صفحات 82-118

    وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی به منظور جلب اعتماد عمومی و دستیابی به رسالت خود از جمله ساماندهی بخش تعاون و ارتقای کارآمدی در بنگاه های تعاونی ، می تواند با بهره مندی از ارتباطات استراتژیک ، مولفه های حکمرانی خوب را مستقر نماید. تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر ارتباطات استراتژیک بر استقرار نظریه حکمرانی خوب در وزارتخانه مذکور و ارایه یک الگوی مطلوب انجام پذیرفته و بر حسب هدف کاربردی و شیوه گردآوری داده ها توصیفی بوده و روش آن پیمایش است. به منظور بررسی فرضیه های تحقیق از پرسشنامه استفاده گردید و برای بررسی پایایی پرسشنامه از شاخص آلفای کرونباخ استفاده شد. نتایج این بررسی نشان می دهد میان ارتباطات استراتژیک و مولفه های حکمرانی خوب شامل شفافیت ، مسیولیت پذیری ، مشارکت ، پاسخگویی ، حاکمیت قانون و انعطاف پذیری ارتباط خطی وجود دارد و اولویت های مولفه های حکمرانی خوب در وزارتخانه مزبور، استقرار شفافیت و پاسخگویی می باشد . همچنین ارتباطات استراتژیک می بایستی با ویژگی هایی استقرار یابد که عبارتند از : مبتنی بر هدایت رهبری واحد بودن ، اعتبار آور بودن ، گفتگو محور بودن ، مبتنی بر تلاش همسو و هم افزا بودن ، فراگیر بودن ، نتیجه گرا بودن ، فراهم آورنده درکی عمیق از کشور بودن ، آینده نگر بودن و حاصل یک چرخه ارزیابی ، بازبینی و بازطراحی بودن .

    کلیدواژگان: ارتباطات استراتژیک، حکمرانی خوب، شفافیت، پاسخگویی
  • طاهر عزیزی خالخیلی*، فاطمه قربانی پیرعلیدهی، فاطمه رزاقی بورخانی صفحات 119-151
    تشکل تعاونی به عنوان یک نهاد مردم محور، منافع زیادی را برای جامعه ی کشاورزی به ارمغان می آورد. در نتیجه، تمایل برای حضور در چنین نهادی از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا این تحقیق با هدف تبیین عوامل موثر بر تمایل کشاورزان برای مشارکت در فعالیت های جمعی و تعاونی به انجام رسید. در این پژوهش از روش تحقیق توصیفی - همبستگی استفاده شد و فن پیمایش برای جمع آوری داده ها مورد استفاده قرار گرفت. جامعه آماری تحقیق، همه کشاورزان استان مازندران شامل 336532 نفر بودند که با استفاده از جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان تعداد نمونه تعیین شد و با بهره گیری از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای، 333 نفر به عنوان نمونه ی مورد مطالعه انتخاب شدند. روایی پرسشنامه ی محقق ساخته توسط چند تن از متخصصان و اعضای هیات علمی ترویج و آموزش کشاورزی و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. داده های به دست آمده از طریق پرسشنامه با استفاده از آمار توصیفی (مثل فراوانی، درصد، میانگین) و آمار استنباطی (ضرایب همبستگی و کای اسکویر، رگرسیون گام به گام و تحلیل عاملی اکتشافی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که کشاورزان مورد مطالعه، تمایل متوسطی را نسبت به همکاری با سایر کشاورزان دارند. همچنین نگرش نسبت به کار جمعی و تعداد دفعات مراجعه به کارشناسان دو متغیری هستند که تغییرات تمایل کشاورزان برای مشارکت در تعاونی را تبیین می کنند. بهبود نگرش، افزایش تعداد دفعات مراجعه به کارشناسان و رفع موانع مشارکت می تواند موجب افزایش تمایل کشاورزان برای مشارکت در فعالیت های تعاونی و گروهی بشود
    کلیدواژگان: نگرش کشاورزان، مشارکت، قصد رفتاری کشاورزان، تعاونی های کشاورزی
  • کاظم عسکری فر*، سنا اسفندیاری، محمدصادق شرفی آورزمان صفحات 152-191
    تبیین یک ساختار مناسب تحقیق و توسعه و نوآوری در تعاونی ها و به ویژه تعاونی های روستایی، می تواند عاملی در حل مشکلات و ارتقای توانمندی های فنی و بازاریابی این شرکت ها باشد. بر این اساس، هدف این پژوهش ارایه الگوی نوآوری در فرآیند تحقیق و توسعه در تعاونی های فرش دستباف بوده که در قالب یک مطالعه کاربردی، آمیخته و با رویکرد استقرایی دنبال شده است. در مرحله اول جهت شناسایی نیازهای نوآورانه و ذینفعان این فرآیند از مرور سیستماتیک و مصاحبه با خبرگان استفاده شده و سپس با تشکیل ساختار سلسله مراتبی فرآیند تحلیل شبکه ای، نیازهای نوآورانه، مراحل تحقیق و توسعه و در نهایت اهمیت هر یک از ذینفعان در فرآیند تحقیق و توسعه با تشکیل سوپر ماتریس شبکه و به کمک تکنیک های دیمتل و بهترین-بدترین تعیین گردیدهاست. در این تحلیل جامعه آماری خبرگان و فعالان این تعاونی ها به عنوان منابع داده ای درنظر گرفته شده و با استفاده از روش قضاوتی و هدفمند 16 نفر در تعیین نیازها و 21 نفر در وزن دهی و تعیین اولویت ها مشارکت داشته اند. یافته ها نشان می دهد نوآوری در فناوری تولید، محصولات، فرآیندهای کاری و تولید پایدار و سبز بیشترین اولویت را در نیازهای نوآورانه این تعاونی ها دارند. همچنین مراحل تولید تجاری، پژوهش و بازاریابی در فرآیند تحقیق و توسعه بیشترین اهمیت را دارند که در مرحله تولید تجاری، حامیان، تامین کنندگان و مشتریان، در مرحله پژوهش، واحدهای تحقیقاتی از جمله دانشگاه ها، مراکز تحقیق و توسعه و پژوهشکده ها و در مرحله بازاریابی مشتریان اهمیت بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: پژوهش، ایده یابی، تجاری سازی، بازاریابی، روستا
  • خلیل کلانتری*، علی اسدی، محسن عادلی، محمد محمدی صفحات 192-216

    تعاونی ها بهترین سازمان هایی هستند که موفق شده اند اسباب تجمیع نیروهای پراکنده و در عین حال با استعداد و با انگیزه را فراهم سازند. لذا شناسایی عوامل پیش برنده و بازدارنده موفقیت تعاونی ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. با توجه به اینکه تا بحال مطالعه ای دراین خصوص در شهرستان ساوجبلاغ انجام نشده است، این تحقیق درپی بررسی عوامل پیش برنده و بازدارنده موفقیت تعاونی های کشاورزی در شهرستان ساوجبلاغ می باشد، تحقیق حاضر از نظر هدف اکتشافی و از نظر نتیجه تحقیق از نوع کاربردی است. جامعه آماری پژوهش اعضا و مدیران تعاونی های کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ و نیزکار شناسان حوزه تعاون در استان البرز و شهرستان ساوجبلاغ است که از طریق جدول مورگان 250 نفر به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شد. با توجه تنوع فعالیت جامعه آماری از روش نمونه گیری مطبق متناسب استفاده شد. روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از نظر اساتید دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران و جمعی از صاحب نظران حوزه ی تعاون در استان البرز و شهرستان ساوجبلاغ و ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی اکتشافی، عوامل پیش برنده موفقیت تعاونی های کشاورزی در شش عامل (اجتماعی، فردی، اقتصادی، آموزشی، حقوقی و محیطی) دسته بندی شد که در مجموع (9/78) درصد از کل واریانس عوامل پیش برنده موفقیت را تبیین کردند همچنین عوامل بازدارنده در پنج عامل شامل عامل مدیریتی _آموزشی، اقتصادی، اجتماعی، حقوقی و محیطی قرارگرفتند که در مجموع (631/61) درصد از کل واریانس عوامل بازدارنده موفقیت تعاونی ها را تبیین کردند.

    کلیدواژگان: تعاونی های کشاورزی، عوامل پیش برنده و بازدارنده، موفقیت تعاونی
  • ناصر سیف اللهی* صفحات 217-239

    ییک موضوع مهم و اساسی در زمینه بازاریابی محصولات لبنی داشتن تصویر مثبت مصرف کننده از برند است. تصویر برند به عنوان یک عامل مهم در تصمیم گیری انتخاب مصرف کننده از بین کالاها و نشان دهنده دانش کلی آن ها در مورد یک برند خاص است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر بازاریابی داخلی بر تصویر برند با نقش میانجی گری مسیولیت اجتماعی بود. نوع پژوهش از نظر هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت روش کار توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق شامل مصرف-کنندگان محصولات لبنی در شهر اردبیل بود و بر اساس جدول مورگان نمونه ای متشکل از 384 به روش نمونه گیری تصادفی در دسترس جهت پاسخگویی به پرسشنامه انتخاب شدند که در نهایت380 پرسشنامه قابل استفاده شد. نتایج حاصل آزمون مدل سازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزار PLS نشان داد که بازاریابی داخلی بر تصویر برند و مسیولیت اجتماعی تاثیر معنی دار دارد. همچنین مسیولیت اجتماعی بر تصویر برند تاثیر مستقیم دارد و مسیولیت اجتماعی در رابطه بازاریابی داخلی و تصویر برند نقش میانجی گری ایفا می کند. یافته های این پژوهش می تواند در توجه هر بیشتر شرکت های تولیدکننده محصولات لبنی به مقوله مسیولیت اجتماعی و تقویت تصویر ذهنی مطلوب از برند شرکت ها موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: بازاریابی داخلی، تصویر برند، مسئولیت اجتماعی، محصولات لبنی
|
  • Abbas Samadi *, Rohollah Sohrabi, Bahareh Mahdavi Nasab, Mehdi Saeedi Pages 1-32

    What keeps entrepreneurs from making long-term efforts to pursue opportunities is entrepreneurial passion.Despite the importance of passion, especially in starting and growing a business and the entrepreneurial behavior of individuals, few studies have examined entrepreneurial passion Therefore, the present study has assessed the effect of entrepreneurial enthusiasm on the success of agricultural cooperatives in Hamadan province.In terms of method, this research is a descriptive and survey research. The statistical population of this study included 276 CEOs of agricultural cooperatives in Hamadan province which were selected as a sample according to Cochran's formula of 131 cooperatives. Structural equation and multivariate regression methods have been used to analyze the data. The entrepreneurial passion model is derived from the Cardon model, which classifies passion into three types: innovative, founding, and developmental. The results showed that all three types of enthusiasm affected the success of entrepreneurs, and the component of "Passion for Founding" had the greatest impact on the success of agricultural cooperatives. For this reason, it seems that in education, establishment and development of agricultural cooperatives, the issue of entrepreneurial enthusiasm and passion, especially founding enthusiasm, should be taken into consideration.

    Keywords: entrepreneurial passion, Success of Cooperatives, Balanced Scorecards
  • Behzad Khalegh Panah, Gholamhossein Abdollahzadeh, Muhammad Reza Mahboobi Pages 33-60

    The purpose of this research was to investigate the determinants of the tendency of saffron farmers in Farooj county to form an agricultural cooperative from the perspective of collective action. This research was conducted through the survey approach and a researcher-made questionnaire was used to collect information. The statistical population included all saffron farmers in the research area (N = 3900). The sample size was estimated using Cochran's formula (n=150) and the respondents were selected by random sampling. Descriptive and inferential statistics such as correlation coefficient test, multiple regression analysis, and path analysis were used to analyze the data. All statistical analyzes were performed using SPSS22. To investigate the relationship between the dependent variable, the tendency to form a cooperative with independent variables: possible collective actions, the perceived positive impacts of cooperative formation, and the perceived negative impacts of cooperative formation, a correlation matrix was formed. Based on the findings, it can be seen that there was a direct and significant relationship between the tendency to form cooperative and possible collective actions and the perceived positive impacts of cooperative formation at the level of 99% confidence. In contrast, the relationship between the tendency to form cooperative, possible collective actions, the perceived positive impacts of cooperative formation on the one hand, and the perceived negative impacts of cooperative formation, on the other hand, has become negative and significant.

    Keywords: Saffron growers, collective action, Tendency, Cooperative formation, Farooj county
  • Nader Amani, Houshang Taghizadeh *, Soliman Iranzadeh Pages 61-81
    Now days, the use of lean manufacturing techniques, as a constructive factor in sustainable supply chain planning, is emphasized not only to eliminate wastes, but also to create and improve customer value in the waste elimination process. This study aimed to provide a causal model between lean manufacturing tools affecting the supply chain sustainability in production cooperatives in East Azerbaijan Province. The statistical population of the study consisted of the managers of both industrial and agricultural production cooperatives in East Azerbaijan province, including 1573 mangers of cooperatives and 10 experts familiar with the research area. 301 mangers of cooperatives were selected based on the Krejcie and Morgan's table. A questionnaire was used to collect the data that its validity and reliability have already been confirmed. In order to data analysis, exploratory factor analysis and DEMATEL techniques were used. According to the results, nine main components can be considered as lean manufacturing tools affecting supply chain sustainability. Furthermore, the results of the developed model showed that the causal relations in the research conceptual model were confirmed, and can be effective for the supply chain sustinability of production cooperatives, increase profitability, reduce environmental proplems, and provide better performance to employees, customers and society.
    Keywords: : Lean Manufacturing Tools, Supply chain, DEMATEL, Production Cooperatives (Industrial, Agricultural)
  • Behrooz Lotfi, Zahra Kharazi Mohammadvandi Azar *, Afsaneh, Mozaffari Pages 82-118

    The Ministry of Cooperatives, Labor and Social Welfare, in order to gain public trust and achieve its mission, including organizing the cooperative sector and promoting efficiency in cooperatives, can establish good governance components through the use of strategic communications. The aim of this study was to investigate the effect of strategic relationships on the establishment of good governance theory in the ministry and provide a favorable model And in terms of practical purpose and method of data collection is descriptive and its method is survey. A questionnaire was used to test the research hypotheses and Cronbach's alpha index was used to assess the reliability of the questionnaire. The results of this study show that there is a linear relationship between strategic communication and good governance components including transparency, accountability, participation, accountability, rule of law and flexibility, and the priorities of good governance components in this ministry are establishing transparency and accountability . Also, strategic relations in the Ministry of Cooperatives, Labor and Social Welfare in order to implement the theory of good governance need to be established with characteristics such as: leadership-based unity, credibility, dialogue-oriented, based on concerted effort and synergy Being inclusive, result-oriented, providing a deep understanding of the country, being forward-looking and the result of a cycle of evaluation, review and redesign.

    Keywords: Strategic Communication, Good Governance, Transparency, Accountability
  • Taher Azizi-Khalkheili *, Fatemeh Ghorbani Piralidehi, Fatemeh Razzaghi Borkhani Pages 119-151
    Cooperative organization as a people-oriented institution brings great benefits to the agricultural community. As a result, the intention to participate in such an institution is very important. Therefore, this research was conducted to explain the factors affecting the willingness of farmers to participate in collective and cooperative activities. In this research, descriptive-correlational research method and survey technique was used to collect data. The statistical population of the study included all farmers in Mazandaran province, including 336532 people that Using Krejcie and Morgan sampling table, the number of samples was determined and using multi-stage random sampling method, 333 people were selected as the sample. The validity of the researcher-made questionnaire was confirmed by several experts and faculty members of agricultural extension and education and its reliability was confirmed using Cronbach's alpha coefficient. The data obtained through the questionnaire were analyzed using descriptive statistics (such as frequency, percentage, mean) and inferential statistics (correlation coefficients and Chi-square, stepwise regression and factor analysis). The results showed that the studied farmers have a moderate willingness to cooperate with other farmers. Attitudes toward teamwork and the number of visiting to the experts are also two variables that explain 36% of the changes in farmers' willingness to participate in cooperatives. Improving attitudes, increasing the number of visiting to experts and removing barriers to participation can increase farmers' willingness to participate in cooperative and group activities.
    Keywords: Farmers 'attitude, Participation, farmers' behavioral intention, Agricultural cooperatives
  • Kazem Askarifar *, Sona Esfandiari, Mohamadsadegh Sharafi Avrazman Pages 152-191
    Explaining an appropriate structure for research and development (R&D) and innovation in rural cooperatives can be a factor in solving problems and improving the technical and marketing capabilities of these companies. Accordingly, the purpose of this study is to provide a model of innovation in the R&D process in handmade carpet cooperative unions, which is in the form of a practical and mixed study, followed by an inductive approach. In the first step, in order to identify the innovative needs and role-players of this process, systematic review and interviews with experts are used, and then by forming a hierarchical structure of network analysis process (ANP), innovative needs, R&D stages, and finally the importance of each role player in the research process was determined. The Demetel techniques and the best-worst method were used to define the ANP supermatrix. In this analysis, the statistical population of experts and activists of these cooperatives are considered as data sources, and using a judgmental and purposeful method, 16 people participated in determining the needs and 21 people in weighting and prioritizing. Findings show that innovation in production technology, products, work processes, and sustainable and green production have the highest priority in the innovative needs of these cooperatives. Also, the stages of commercial production, research, and marketing are most important in the R&D process. Finally, the results show in the commercial production stage, supporters, suppliers, and customers, in the research stage, research units, and in the marketing stage the customers can have the most cooperation.
    Keywords: Research, Ideation, Commercialization, Marketing, Rural
  • Khalil Kalantari *, Ali Asadi, Mohsen Adeli, Mohammad Mohammadi Pages 192-216

    Cooperatives are the best organizations that have succeeded in mobilizing dispersed yet talented and motivated forces. Of course, this is possible due to the success of cooperatives. Therefore, identifying the factors that promote and hinder the success of cooperatives is of great importance. Considering that no study has been conducted in this regard in Savojbolagh County, thus this study seeks to investigate the promoter and preventive factors on the success of agricultural cooperatives in Savojbolagh County. The present study is exploratory in terms of purpose and applied in terms of research results. The statistical population of the study is the members and managers of agricultural cooperatives of Savojbolagh County and also experts in the field of cooperation in Alborz province and Savojbolagh County, which was considered as a statistical sample through Morgan table of 250 people. The validity and reliability of the questionnaire were confirmed using the views of the professors of the Faculty of Economics and Development, University of Tehran and a group of experts in the field of cooperation in Alborz province and Savojbolagh County and Cronbach's alpha coefficient. Using exploratory factor analysis technique, the promoter factors of agricultural cooperatives were classified into six factors (social, individual, economic, educational, legal and environmental) which in total (78.9%) explained the total variance of success factors. Also, preventive factors were divided into five factors including managerial-educational, economic, social, legal and environmental factors, which in total (61.63%) of the total variance of factors inhibiting the success of cooperatives explained.

    Keywords: Agricultural cooperatives, promoter, preventive Factors, Cooperative success
  • Naser Seifollahi * Pages 217-239

    An important and fundamental issue in the field of dairy products marketing is to have a positive consumer image of the brand. Brand image is an important factor in deciding the consumer to choose from goods and shows their general knowledge about a particular brand. The purpose of this study was to investigate the effect of internal marketing on brand image through social responsibility mediation. The type of research was applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of the nature of the method. The statistical population of the study included consumers of dairy products Ardebil city. Based on Morgan's table, a sample of 384 were selected by available random sampling method to answer the questionnaire, which finally 380 of the questionnaire could be used. The results of structural equation modeling test using PLS software showed that internal marketing has a significant effect on brand image and social responsibility. Social responsibility also has a direct impact on the brand image and social responsibility plays a mediating role in the relationship between internal marketing and brand image.The findings of this study can be effective in attracting more and more dairy products manufacturing companies to the discussion of social responsibility and strengthen the desired mental image of the brand of companies.

    Keywords: Internal Marketing, Brand Image, social responsibility, Dairy products