فهرست مطالب

نشریه مدیریت فردا
پیاپی 67 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/01
  • تعداد عناوین: 18
|
  • محمدباقر عالی*، علیرضا علی احمدی، مهدی غضنفری صفحات 1-24

    انسان و نحوه حضور و ایفای نقش وی در عرصه های مختلف موضوع اصلی حکمرانی است . فلذا بررسی موضوعات مختلف حکمرانی بایستی با توجه به این عامل صورت گیرد . علوم اجتماعی و انسانی استفاده از دیدگاه سیستمی و انواع آن بخصوص روش شناسی نرم را در چند دهه گذشته از علوم مهندسی یاد گرفته است . هدف این مطالعه بررسی قابلیت های انواع روش های تحقیق در عملیات نرم در مطالعات حکمرانی طراحی شده و با توجه به سوالات پژوهش بر اساس روش متخذه (رویکرد کیفی با استفاده از روش فراترکیب) در بازه زمانی 2000 تا 2021 مشخص شد که استفاده از روش های نرم رو به افزایش بوده و در این میان از «روش شناسی سیستم های نرم، برنامه ریزی مبتنی بر سناریو و مدل سیستم های زیینده » برای مطالعات حکمرانی ،حکمرانی شرکتی،حکمرانی امور عمومی و حکمرانی فن آوری اطلاعات استفاده شده است . بررسی های انجام شده منجر به استخراج الگویی برای انتخاب نوع روش تحقیق نرم برای مطالعات حکمرانی شد؛ بنابراین با توجه به اینکه این مطالعه با این ابعاد تاکنون در کشور انجام نشده و نیز منجر به طراحی الگو نشده است از تازگی برخوردار است . همچنین مشخص شد که از روش هایی چون روش شناسی برنامه ریزی با رویکرد عرش تا فرش ، آینده پژوهی، تحلیل و توسعه گزینه های استراتژیک و روش آشکارسازی و آزمون مفروضات استراتژیک در مطالعات حکمرانی کمتر استفاده شده است .

    کلیدواژگان: روش شناسی تحقیق در عملیات نرم، حکمرانی، فراترکیب
  • مرتضی رجوعی، سید مرتضی غیور باغبانی، مصطفی صنعتی حجار صفحات 3-18

    مسجد مهمترین نهاد دینی در اسلام است. از سده های نخستین اسلام در عموم مجامع اسلامی مسجد به عنوان شاخص ترین و بارزترین نهاد اسلامیت تجلی داشته است. از این روی توجه به توسعه‎ی سخت افزاری و نرم افزاری مسجد به عنوان یک ابزار مهم و جریان ساز رشد و تعالی، متناسب با اقتضایات زمان با هدف حفظ جایگاه استراتژیک آن در جامعه امری ضروری است. به نظر می رسد مسجد در جهت سازگاری با اقتضایات و پاسخگویی به نیازهای جدیدی که منبعث از شیوه های تفکر جدید است، نیازمند تحول ساختاری در نحوه اجرای موثر کارکردهای خود است. با درک این مهم، تحقیق حاضر با استفاده از داده های حاصل از منابع کتابخانه ای و روش کیفی تحلیل محتوای مضمونی، ابتدا به استخراج کارکردهای نو و متناسب با مقتضیات زمان در قالب کارکردهای امروزی مسجد مبادرت نموده و سپس به کمک ادبیات تحقیق و یافته ها، به ارایه ساختاری متناسب با این کارکردها پرداخته است. با توجه به ماهیت مردمی و داوطلبانه مسجد، ساختار پیشنهادی برای مسجد، نوعی ادهوکراسی است که دارای هفت گروه کاری در قالب کارکردهای عبادی- نیایشی، اجتماعی، فرهنگی- تبلیغی، اقتصادی، علمی- آموزشی، نظامی- سیاسی و پشتیبانی است.

    کلیدواژگان: مسجد، ساختار سازمانی، کارکردهای مسجد
  • علی اصغر پورعزت، حسین ایمانی، آرین قلی پور، عادل آذر صفحات 19-30

    یکی از مهم ترین دغدغه های مدیریت منابع انسانی، دستیابی به سلامت نظام اداری است. سلامت اداری وضعیتی است که در آن فساد اداری در یک سازمان به میزان قابل قبولی کاهش یافته باشد و یکی از نشانه های سلامت اداری، استفاده صحیح از منابع، به‌خصوص منابع انسانی است. چنان‌چه مدیریت و سازمان بتواند با ارزیابی عملکرد کارکنان ریشه بسیاری از تخلفات اداری را شناسایی نماید خواهد توانست موجبات ارتقاء سلامت اداری را فراهم آورد. لذا به‌دلیل اهمیت و نقشی که سیستم مدیریت عملکرد در ارتقاء سلامت اداری دارد، در پژوهش حاضر درصدد شناسایی مولفه‌های سیستم مدیریت عملکرد کارکنان در راستای ارتقاء سلامت نظام اداری در سازمان‌های دولتی هستیم. پژوهش حاضر در چارچوب رویکرد کیفی و با استفاده از روش تحلیل تم صورت گرفته است و برای استخراج مولفه‌های سیستم مدیریت عملکرد در راستای ارتقاء سلامت نظام اداری با متخصصان سازمان اداری و استخدامی کشور با استفاده از شیوه نمونه‌گیری هدفمند مصاحبه انجام شده است. نتایج پژوهش نشان داد که مولفه‌های سیستم مدیریت عملکرد در راستای ارتقاء سلامت نظام اداری در قالب 7 تم اصلی، 19 تم فرعی و 54 مفهوم استخراج شد که تم‌های اصلی عبارت بودند از شفافیت، پاسخ‌گویی، عدالت‌محوری، اخلاق‌محوری، قانون‌محوری، بازدارندگی و حرفه‌ای‌گرایی.

    کلیدواژگان: مدیریت عملکرد، فساد اداری، مدیریت منابع انسانی، سلامت نظام اداری، سازمان های دولتی
  • مهدی حقیقی کفاش، زهره دهدشتی شاهرخ، وحید خاشعی ورنامخواستی، رضا هاجری صفحات 31-52

    این پژوهش با هدف طراحی و تبیین الگوی استراتژی‌های بازاریابی و فروش در صنعت پخش موادغذایی انجام شده است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی، اکتشافی است و از روش تحقیق آمیخته استفاده شده است. در بخش کیفی از تحلیل محتوا و و اجماع 11خبره اجرایی و دانشگاهی و در بخش کمی روش کمی با روش پیمایشی 81 پرسشنامه میان مدیران عامل، بازاریابی و فروش 54 شرکت‌های پخش، توزیع شد. داده‌های به روش معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها نشان داد که اهداف بازاریابی، استراتژی‌های قیمت‌گذاری، استراتژی توزیع مواد غذایی به ترتیب بالاترین عوامل سازنده استراتژی بازاریابی در صنعت پخش مواد غذایی و شایستگی رابطه مدار تیم فروش، عملکرد تیم فروش و رهبری تحول‌آفرین مهم‌ترین عوامل سازنده استراتژی فروش هستند. شواهد حاکی از این است که حضور هر یک از تعدیل‌گرهای سه‌گانه (تهدیدها و فرصت‌های ورود رقبا، نقاط قوت و ضعف شرکت و عوامل کلان تاثیرگذار دوران پسارکود) بر رابطه میان استراتژی‌های بازاریابی و فروش اثرگذار است. اتخاذ رویکردی جامع نسبت به عناصر تشکیل دهنده استراتژی های بازاریابی و فروش و هماهنگی بین آن ها، در نظر گرفتن رکود اقتصادی، شرایط تحریم و اوضاع احتمالی پسارکود از موارد مهمی است که تاکنون در تدوین استراتژی‌های فروش و بازاریابی شرکت‌های پخش ایرانی مورد توجه قرار نگرفته است. از این رو، صنعت پخش مواد غذایی میبایست ضمن توجه به تمامی عناصر شکل دهنده این استراتژی ها، و در نظر گرفتن ابزارهای بازاریابی فروش و مدیریت گروه‌های محصولی برای ایجاد هماهنگی بین استراتژی های بازاریابی و فروش، به این مسایل تاثیرگذار اقتصادی نیز توجه ویژه داشته باشد.

    کلیدواژگان: استراتژی بازاریابی، استراتژی فروش، صنعت پخش مواد غذایی، تحلیل محتوا، هماهنگی استراتژی های فروش و بازاریابی
  • رضا سپهوند، محمد حکاک، مسعود سپه وند، فریبرز فتحی چگنی صفحات 53-64
    یافته

    نتایج پژوهش نشان دهنده آن است که رهبری اقتدارگرا هم به صورت مستقیم و هم از طریق فرهنگ بروکراتیک بر کاهش استعداد پروتیین کارکنان دوایر تحقیق و توسعه در شرکت های دارویی با مالکیت دولتی تاثیر می گذارد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده های تحقیق نشان دهنده این بود که رهبران اقتدارگرا کارکنان را مانند تیوری x مک گریگور ذاتا تنبل و مسیولیت گریز می دانند و سعی می کنند با ایجاد فرهنگی بروکراتیک در سازمان آنان را تحت کنترل شدید خود دربیاورند. در چنین محیطی هیچگونه تنوع طلبی کاری و ارتقاء مهارت و دانش بیش از حد نیاز ارج نهاده نمی شود و هرگونه تلاش خارج از استاندارهای تعیین شده موجب مجازات شدیدی می گردد. لذا بطور قطع روند پرورش استعداد پروتیین در چنین سازمانی به شدت روندکاهشی به خود می گیرد و حتی اگر فردی جدای از اهداف سازمانی جهت گیری مسیر شغلی پروتیین را سرمشی خود قرار دهد یا با مجازات های شدید روبه رو خواهد شد یا زمینه خروج خود از سازمان را به صورت ناخواسته فراهم آورده است.

    کلیدواژگان: رهبری اقتدارگرا، فرهنگ بروکراتیک، استعداد پروتئین
  • داود خسروانجم، علی رجب زاده قطری، عباس مقبل صفحات 65-80

    از دیدگاه مبتنی برمنابع، ارایه خدمات بطور عمده به منابع و قابلیت های سازمان بستگی دارد تا در بلندمدت مزیت رقابتی پایدار را ایجاد نماید. با بررسی ادبیات موضوع مشخص شد که هیچ نوع تحقیقی درباره ارتباط بین ابعاد و شاخص های قابلیت خدماتی جدا از عملکرد شرکت صورت نگرفته و شبکه ارتباطی و میزان اثربخشی آنها نیز تجزیه و تحلیل نشده و تمرکز بررسی ها بیشتر برروی ارتباط بین ابعاد با عملکرد شرکت بوده است. هدف از این پژوهش، استفاده از مدلسازی ساختاری تفسیری جهت ساختاردهی به روابط بین شاخص های قابلیت های خدماتی و استفاده از تحلیل میک مک فازی جهت خوشه بندی شاخص ها می باشد. لذا براساس دیدگاه مبتنی برمنابع، ابعاد و قابلیت های خدماتی شامل قابلیت های مدیریتی، سازمانی، بازاریابی و کیفیت خدمات به صورت جامع از طریق ادبیات موضوع و مصاحبه با 11 نفر از خبرگان شناسایی و استخراج شدند. نتایج نشان داد که براساس مدل ISM شاخص های "کیفیت شرکت"، "کیفیت تعاملی"، "برنامه ریزی، کنترل و ادغام فعالیتها" و "تفکیک فعالیتها و سطح متمرکزسازی" شاخص های مهم و حیاتی هستند که به عنوان مبنا و پایه ساختار قابیلت های خدماتی محسوب می شوند و همچنین باتوجه به تحلیل میک مک فازی شاخص های "تجزیه و تحلیل و شکل دهی استراتژی"، "برنامه ریزی، کنترل و ادغام فعالیتها" و "کیفیت فیزیکی" در زمره «مهمترین» شاخص های قابلیت های خدماتی قرار گرفتند که قدرت بالایی در تاثیرگذاری بر سایر شاخص ها دارند لذا صنایع کوچک ایران باید گام -های اساسی به منظور تقویت این شاخص ها بر دارند.

    کلیدواژگان: قابلیت های خدماتی، مدلسازی ساختاری تفسیری، صنایع کوچک، میک مک فازی
  • جعفر ترک زاده، کبری پورکریم، سمیه مزگی نژاد صفحات 81-94

    هدف پژوهش حاضر، تناسب راهبردی سازمانی بانک سپه: مطالعه شعب شهر شیراز می‌باشد. در این مطالعه توصیفی از نوع پیمایشی، جامعه آماری کارکنان بانک‌های سپه شهر شیراز (شامل 692 نفر) می‌باشد که در 50 شعبه در سطح شهر شیراز مشغول به کار بودند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای ساده تعداد 30 شعبه (89 نفر) انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته در دو بخش بود. بخش اول اطلاعات جمعیت‌شناختی و بخش دوم پرسشنامه تناسب راهبردی بود. پرسشنامه تناسب راهبردی شامل 42 گویه در 3 بعد پاسخ راهبردی، تغییر راهبردی و توفیق راهبردی می باشد که روایی و پایایی آن بررسی و مورد تایید قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS24 و آزمون های آماری t تک متغیره، تحلیل واریانس درون‌گروهی، تعقیب بنفرونی و تحلیل واریانس ترکیبی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که همه ابعاد تناسب راهبردی سازمان در شعب بانک سپه شیراز بالاتر از سطح متوسط و پایین‌تر از سطح مطلوب می باشد (0/001=p). از نظر کارکنان بالاترین میانگین مربوط به بعد پاسخ راهبردی (3/65) و پایین‌ترین میانگین مربوط به بعد توفیق راهبردی (3/50) می باشد. نتیجه آزمون تعقیبی نشان داد که بین میانگین پاسخ راهبردی با توفیق راهبردی تفاوت معناداری وجود دارد ولی تفاوتی بین سایر میانگین‌ها وجود ندارد. در ارزیابی ابعاد تناسب راهبردی سازمان بر اساس ویژگی های جمعیت ‌شناختی، تفاوت معناداری بر حسب جنسیت، مدرک تحصیلی و سابقه کاری وجود دارد ولی تفاوتی بین دیدگاه مدیران و کارمندان بانک سپه از تناسب راهبردی سازمان وجود ندارد.

    کلیدواژگان: تناسب راهبردی، پاسخ راهبردی، تغییر راهبردی، توفیق راهبردی، بانک سپه
  • محمد فتحیان، یاسر سبحانی فرد، حمید کاظم لو صفحات 95-108

    امروزه فساد در بخش دولتی و خصوصی معضل و چالش قابل توجه ای است، که مدیران و سران کشورها را بر آن داشته که درصدد یافتن راه حلی برای کاهش فساد باشند. همچنین پژوهشگران و محققان نیز در راستای پیدا نمودن راه حلهای علمی و پژوهشی جهت از بین بردن و کاستن فساد می باشند. از سویی دیگر، قابلیت های فناوری اطلاعات و ارتباطات و فرصت‌های بدیع و کم هزینه ای که این مفهوم باعث به وجود آمدن آن شده است منجر به بکارگیری این فناوری در غالب حوزه ها و حل مسایل مختلف شده است. بکارگیری موثر فناوری اطلاعات و ارتباطات، مستلزم دستیابی به آمادگی مطلوب کشورها در زمینه های زیرساخت؛ استفاده و دسترسی به فناوری مذکور برای بخش عمده ای از جمعیت کشور و چارچوب مناسبی از قوانین و مقررات برای این فناوری است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر عوامل آمادگی الکترونیکی بر کاهش فساد در کشورهای در حال توسعه است. یافته های پژوهش در طی 5 سال متوالی نشان می‌دهد که بین آمادگی الکترونیکی و فساد در کشورهای در حال توسعه یک ارتباط نسبتا قوی وجود دارد که این ارتباط مستقیم می‌باشد و نشانگر این است که کشورهای که دارای آمادگی الکترونیکی بهتری می‌باشند و به اصطلاح آماده تر هستند؛ فساد کمتری دارند. همچنین بررسی این ارتباط در سطح زیر شاخص های چهارگانه آمادگی الکترونیکی نیز نشان می‌دهد که ارتباط تمام زیرشاخص ها نیز با میزان فساد مستقیم می‌باشد و اثر زیرشاخص محیطی آمادگی الکترونیکی بر روی فساد بیشتر از بقیه شاخص ها می‌باشد.

    کلیدواژگان: آمادگی ا لکترونیکی، فساد اداری، فساد
  • علی اصغر سعدآبادی، محمدصادق خیاطیان، فاطمه محمدی اترگله صفحات 109-124

    مفهوم نوآوری رایگان در مقایسه با سایر نوآوری ها مورد غفلت زیادی قرار گرفته است. لذا، واکاوی تعریف‌های موجود و ارایه تعریفی واضح، یکپارچه و جامع از نوآوری رایگان ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است که می‌تواند به برداشت و درک مشترک و منطقی از آن کمک نماید. بدین منظور پژوهش حاضر در پی تبیین تحلیلی منطقی (تعریف، پیشینه، تمایز و تشابه، انتشار و گسترش) نوآوری رایگان است. در این پژوهش، به منظور دستیابی به غنای تیوریک برای تدوین مدل نهایی2 کتاب، 32 سایت مورد تایید نخبگان حوزه، حداقل 41 مقاله مورد تحلیل قرار گرفت. برای دستیابی به تعریف منتخب، مولفه های تمایز و تشابه، عوامل محدودکننده انتشار و راهکارهای برطرف ساختن کمبود انتشار منتخب از روش دلفی فازی استفاده گردید. درمجموع، 16 مصاحبه طی 3 دوره دلفی با 6 خبره برای رسیدن به نقطه اشباع صورت گرفته است. از میان 6 مولفه مطرح شده برای تعریف نوآوری رایگان، سه مولفه رد و سه مولفه مورد تایید خبرگان واقع شد که در نهایت تعریف منتخب نوآوری رایگان از نظر خبرگان، نوآوری هایی است که توسط مصرف کنندگان با هزینه ی شخصی، بدون محدودیت زمانی و مکانی و به طور اختیاری توسعه یافته است. از میان 17 مولفه مطرح شده ی تمایز نوآوری رایگان از سایر نوآوری ها، عدم وجود معاملات جبرانی و مالی، عدم محافظت ها از طرح ها، توجه به کسب ارزش و پاداش از جانب خود، عدم ریسک ناشی از توزیع دانش مهم ترین مولفه های تمایز مورد تایید خبرگان محسوب شدند. در بخش دلفی فازی یافتن محدودیت های گسترش و انتشار نوآوری رایگان، در نهایت محدودیت های قانونی و حقوقی، ارزش زیاد نوآوری از نظر عموم، عدم تمایل به سرمایه گذاری بهینه، عدم اعتماد به نفس نوآوران رایگان، موانع فرهنگی و اجتماعی به ترتیب به عنوان مهمترین محدودیت های انتشار نوآوری رایگان مطرح شدند.

    کلیدواژگان: تبیین تحلیلی- منطقی، نوآوری رایگان، تعریف نوآوری رایگان، انتشار و گسترش نوآوری رایگان
  • لیلا حسن زاده گراوند، مهدی عبدالحمید *، امیر ذاکری صفحات 125-140

    مقاله حاضر با نگاهی آینده نگرانه و با نظرداشت پتانسیل تاثیر فناوری‌های نوظهور نظیر اینترنت اشیاء بر کشورهای در حال توسعه شکل گرفته و با فهم چالش های کنونی اینترنت اشیاء در ایران، الگوی خط‌مشی‌های اینترنت اشیاء در کشور را ارایه کرده است. ماهیت پژوهش حاضر، کیفی اکتشافی است؛ در مرحله داده‌یابی، از روش‌های مطالعات کتابخانه‌ای و مصاحبه‌های نیمه ساخت یافته بهره گرفته شده است. جامعه آماری این پژوهش، خبرگان حوزه اینترنت اشیاء بوده که به روش نمونه‌گیری گلوله برفی انتخاب شده‌ و تا دستیابی به اشباع نظری مصاحبه ادامه یافته است. روش تحلیل مضمون، روش داده‌کاوی این پژوهش بوده است که مصاحبه‌ها در قالب 548 مضمون پایه، 56 مضمون سازمان دهنده، و13مضمون فراگیر تحلیل شد. در انتها مضامین فراگیر در قالب خط مشی های اینترنت اشیاء در ایران صورت بندی شدند. از جمله مهمترین این خط مشی‌ها عبارتند از: تشکیل و تقویت نهادهای خط‌مشی‌پژوه اینترنت اشیاء دارای صلاحیت‌های قانونی؛ زمینه سازی جهت تولید برنامه‌های کاربردی یکپارچه و گسترده توسط گرو‌ه‌های خلاق بر پایه نظارت و حمایت دولت؛ بومی سازی اینترنت اشیا با نظرداشت فرهنگ اسلامی ایرانی و تدوین قوانین و استانداردهای داخلی اینترنت اشیاء با نظرداشت استانداردهای جهانی و نظارت فعال. عمده نوآوری های نتایج این مقاله، فراتر رفتن از الزامات، و ارایه خط مشی ها و راهکارهای عملیاتی توسعه اینترنت اشیاء است.

    کلیدواژگان: خط مشی گذاری عمومی، اینترنت اشیا، اکوسیستم اینترنت اشیا، چالشهای اینترنت اشیاء، تحلیل مضمون
  • سید منصور رحیم حسینی*، علی اکبر حسنی صفحات 141-156

    منابع آب همواره در طول تاریخ کانون شکل گیری تمدن‌ها بوده و جوامع بشری ابتدابه‌ساکن حول محور این منابع شکل گرفته‌اند لذا صیانت از منابع آبی برای نسل‌های آینده و بهره برداری اصولی و صحیح از آن‌ها، اهمیت بسیاری در پایداری و توسعه تمدن‌ها و کشورها دارد، تا جایی که اغلب صاحب‌نظران، جنگ‌های قرن 21 را جنگ بر سر منابع آب شیرین و سالم می دانند. امروزه و با افزایش چشمگیر عدم‌قطعیت های محیطی، روش‌های سنتی برنامه ریزی کارآیی خود را از دست داده اند. برنامه ریزی سناریو یکی از ابزارهای آینده نگاری است که به منظور مواجهه با عدم قطعیت ها در برنامه ریزی، طی دوران جنگ سرد ایجادشده و توسعه یافته است. در این روش، برخلاف روش‌های برنامه ریزی سنتی، آینده امتداد روندهای گذشته در نظر گرفته نمی شود بلکه نیروهای عمده محیطی هستند که وضعیت آینده یک سیستم را نشان می دهند. این پژوهش با توجه به عدم‏قطعیت‏های موجود در مدیریت منابع آب، از رویکرد برنامه‏ریزی سناریو جهت شناخت آینده استفاده نموده‏است و از طریق مصاحبه با خبرگان، داده‏های مورد نیاز را جمع‏آوری و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و در نهایت 4 سناریوی مختلف را درباره وضعیت آینده منابع آبی در استان گلستان ارایه نموده و ضمن تعیین سناریوی مطلوب، راهکارهایی را نیز جهت تحقق این سناریو در مدیریت پایدار منابع آب ارایه کرده‏است.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی سناریو، آینده پژوهی، مدیریت منابع آب، نیروهای پیشرانه
  • آمنه ربیعی، عصمت مسعودی *، امینه احمدی صفحات 157-166
    هدف

    پژوهش حاضر تاثیر الگوی اخلاق حرفه ای مدیران آموزش عالی بر کارایی آن ها بود. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر گرداوری داده ها توصیفی (پیمایشی) بود.

    روش

    جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل متخصصین، خبرگان دانشگاهی و سازمانی شامل مسوولین سازمان مرکزی، روسای و معاونین واحدها، روسای دانشکده ها و مدیران گروه و صاحبنظران و مدیران آموزش عالی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران بوده اند که بر اساس جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 300 نفر از آنها به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها، از پرسشنامه اخلاق حرفه ای مدیران آموزش عالی و پرسشنامه کارایی، استفاده شد.

    یافته ها

    برای آزمون تحقیق و بمنظور مشخص کردن قدرت تاثیر دو متغیر از ضرایب مسیر که تحت عنوان "ضرایب بتای استاندارد شده رگرسیون" تفسیرمی شود و همچنین برای بررسی معنادار بودن تاثیر نیز از اندازه تی (t-value) استفاده شد. مقدار ضریب معناداری (آماره t) برای دو متغیر پژوهش بیشتر از 96/1 می باشد و آزمون t محاسبه شده از آزمون t بحرانی در سطح خطا پذیری 1% بزرگتر است، بنابراین اخلاق حرفه ای مدیران بر کارایی سازمانی آنان موثر و میزان اثر آن 913/0 و جهت آن مثبت است.

    نتیجه گیری

    نتیجه پژوهش نشان داد. الگوی اخلاق حرفه ای مدیران آموزش عالی برارتقاءکارایی آنان تاثیر مثبت و معناداری دارد. بنابراین ارتقاء سطح کارایی کارکنان منوط به داشتن مدیری آگاه، لایق و هنرمند و با اخلاق حرفه ای است. مدیر کارآمد و اثربخش قادر خواهد بود که زمینه بهبود سطح کارایی کارکنان را از طریق رفع موانع و ایجاد شرایط لازم فراهم آورد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، کارایی، ارتقاء، آموزش عالی
  • ضرغام فرامرزی نیا*، حمید فرهادی راد، یدالله مهرعلیزاده، رحمت الله قلی پور سوته صفحات 167-182

    ‏ سیاست‌گذاران آموزش عالی در ایران علاقه‌مندند که دانشگاه‌ها در برابر منابع مالی تخصیص داده شده پاسخگو باشند و آن را ‏صرف فعالیت‌ها و اقداماتی کنند که بیشترین دستاورد اجتماعی را به دنبال داشته باشد. لذا در سالیان اخیر آموزش عالی دولتی در ایران، ‏از بودجه‌ریزی مبتنی بر شاخص‎ ‎های دروندادی، به سمت بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد، تمایل پیدا کرده است. این مدل که در یک دهه ‏اخیر در جهان فراگیر شده است، الزامات و پیش‌فرض‌هایی دارد و در مسیر اجرا ممکن است با موانعی روبرو شود؛ بنابراین مسئله ‏اصلی پژوهش حاضر شناسایی و تبیین الزامات و موانع عملکرد محوری در دانشگاه‎ ‎های دولتی ایران است که این مهم با توجه به نظریه ‏کارفرما-کارگزار صورت گرفته است. برای شناسایی و تبیین الزامات و موانع از رویکرد کیفی مبتنی بر نظریه داده بنیاد استفاده شد. ‏مشارکت‌کنندگان بر اساس روش شبکه‌ای (گلوله برفی) از دو شبکه سیاست‌گذاران کلان و مجریان عملیاتی برگزیده شدند. از بین ‏سیاست‌گذاران درون‌سازمانی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) و از بین سیاست‌گذاران برون‌سازمانی موثر، وزارت امور ‏اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، با 10 نفر و از روسای دانشگاه‌ها، مدیران مالی و اعضای هییت‌علمی ‏متخصص بودجه‌ریزی با 9 نفر مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته انجام شد. تداوم مصاحبه‌ها و حضور دایمی پژوهشگر در میدان عمل تا ‏رسش (اشباع) نظری ادامه داشت. اطلاعات حاصل از مصاحبه با روش تحلیل محتوای کیفی و روش کدگذاری استرواس و کوربین ‏‏(2006) تحلیل شدند و جهت اعتبار یافته‌ها از روش مقایسه نظر پژوهشگران با فرد خبره استفاده گردید. نتایج نشان داد که به‌منظور ‏اجرای رویکرد عملکرد محوری، دولت و دانشگاه می‌بایست در سه سطح کلان (دولت)، خرد (دانشگاه) و بین سازمانی (تعامل دولت و ‏دانشگاه) الزاماتی را فراهم و موانعی را از میان ‌بر دارند. مهم‌ترین الزامات در سطح دولت، توسعه اختیار و آزادی دانشگاه‌ها و جلب ‏مشارکت مدیران ارشد و نخبگان دانشگاه‌های دولتی در مرحله طراحی و اجرا بود. مهم‌ترین مانع دولت نیز، مداخله احزاب سیاسی و ‏گروه‌های ذی‌نفع بود. در سطح دانشگاه نیز مهم‌ترین الزامات شامل تدوین برنامه ریزی استراتژیک و اولویت‌گذاری و استقبال دانشگاه از ‏اصلاح فرآیندهای سازمانی، آموزشی، پژوهشی و خدماتی خود بود. مهم‌ترین مانع در دانشگاه نیز مقاومت مدیران و اعضای هییت‌علمی ‏و و آماده نبودن دانشگاه جهت اجرای طرح بود. در سطح بین سازمانی، دولت و دانشگاه می‌بایست با مشارکت و تعامل اثربخش، ‏الزاماتی همچون توافق دولت و دانشگاه بر روی شاخص‌های عملکردی و نظارت و ارزیابی بر تحقق شاخص‌های عملکردی را فراهم ‏آورند. همچنین در این سطح، مهم‌ترین مانع، ارتباط نامتوازن و بی‌اعتمادی بین دانشگاه و دولت بود.‏

    کلیدواژگان: مدل عملکرد محوری، بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، نظریه کارفرما-کارگزار، نظریه وابستگی به منبع
  • سید میثم مومنی، احمدرضا قاسمی*، میثم شهبازی، امیر صفری صفحات 183-198

    پادشکنندگی به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا با بهره‌گیری از رویدادهای ناشناخته‌ها خود را در موقعیتی بهتر از قبل قرار دهند. هدف این پژوهش شناسایی و اهمیت‌سنجی شاخص‌های موثر بر پادشکنندگی زنجیره تامین خدمات در صنعت بیمه و تعیین روابط علی میان این شاخص‌‌ها است. این پژوهش با استفاده از روش آمیخته انجام شده است. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش روش دلفی در فاز کیفی و روش دیمتل خاکستری در فاز کمی هستند. شرکت‌های بیمه به منظور پادشکننده شدن زنجیره تامین‌شان می‌بایست شاخص‌ها، روش‌ها و مکانیزم‌هایی را به کار گیرند، ولی توجه همزمان به تمامی شاخص‌ها غیر ممکن بوده و از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست. از این رو با استفاده از یافته‌های این پژوهش و تعیین اهمیت‌ هر یک از شاخص‌ها و همچنین روابط علی میان آنها، می‌توانند در خصوص اینکه چه شاخص‌هایی دارای اولویت در سرمایه‌گذاری هستند تصمیم‌گیری نمایند. طبق نتایج حاصل از اجرای روش دلفی 49 شاخص به منظور پادشکنندگی زنجیره تامین خدمات در صنعت بیمه در ذیل 8 فرایند اصلی استخراج شد. همچنین براساس نتایج پژوهش مشخص شد جهت سوق زنجیره تامین صنعت بیمه به سوی پادشکنندگی در ابتدا می‌بایست فرایندهای "مدیریت دانش و اطلاعات" و "مدیریت ریسک" را مدنظر قرار داد. طبق نظر خبرگان شاخص‌های "سیستم اطلاعات مدیریت" و "پیاده‌سازی مدیریت دانش" به عنوان علی‌ترین شاخص‌های پادشکنندگی فرایند مدیریت دانش و اطلاعات و شاخص‌های "تدوین استراتژی ریسک" و "استفاده از پایگاه داده ریسک" به عنوان علی‌ترین شاخص‌های پادشکنندگی مدیریت ریسک انتخاب شده‌اند.

    کلیدواژگان: صنعت بیمه، پادشکنندگی، زنجیره تامین خدمات، دلفی، دیمتل خاکستری
  • میلاد غلامی، مجتبی طبری*، رمضان غلامی اواتی صفحات 199-212

    سازمان ها امروزه به برون سپاری به دید یک استراتژی می نگرند. دستیابی به توانمندی ها و امکانات در کلاس جهانی، انعطاف پذیری در بلندمدت، بهبود عملکرد عملیاتی، افزایش بهره وری، زمان پیشبرد کم، استفاده بهتر از تجهیزات، افزایش خروجی ها را می توان به عنوان دلایل برون سپاری نام برد. عوامل تاثیرگذار و معیارهایی وجود دارند که باعث بهبود عملکرد می شوند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و الویت بندی معیارهای برون سپاری خدمات در ادراه کل راه و شهرسازی مازندران انجام شد. روش تحقیق، از نظر هدف بنیادی-کاربردی و از نظر روش توصیفی – پیمایشی می ‌باشد. جامعه آماری، مدیران و کارشناسان اداره کل راه و شهرسازی و کارشناسان شرکت های خدمات دهنده به این اداره کل در سال 1398 بودند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه هایی که توسط محقق ساخته شده بود استفاده گردید. روایی صوری و محتوایی این ابزار توسط متخصصان تایید و پایایی آن بر اساس ضریب ناسازگاری کمتر از 0.1 تحلیل گردید. داده های پژوهش پس از توزیع پرسشنامه های زوجی بین افراد، جمع آوری و سپس با کمک نرم افزار Expert Choice تحلیل شدند. نتایج حاکی از آن بود که معیارهای برون سپاری خدمات شامل: ارزیابی و مدیریت، تصمیم گیری و برنامه ریزی می باشد و همچنین معیار ارزیابی و مدیریت دارای نه زیرمعیار و تصمیم گیری و مدیریت هرکدام دارای هشت زیرمعیار بودند که وزن و درجه اهمیت معیارهای برون سپاری خدمات در این اداره کل دولتی به ترتیب شامل ارزیابی و مدیریت، تصمیم گیری و برنامه ریزی می باشد.

    کلیدواژگان: برون سپاری، تصمیم گیری، برنامه ریزی، ارزیابی و مدیریت
  • پیام یاغلی، طهمورث سهرابی *، سید علیرضا درخشان صفحات 213-230

    دراین مقاله سعی می شود تا در گام نخست در انطباق با مدل تصمیم گیری سایمون، شاخص‌های کلیدی سیستم های هوش تجاری به عنوان مجموعه ای از فناوری ها و فرایندها که موجب بهبود کیفیت نظام تصمیم گیری در سازمان می‌شود شناسایی شوند و درگام دوم روابط بین مراحل تصمیم گیری و شاخص های کلیدی شناسایی شده در ارتباط با یکدیگر به لحاظ علی و معلولی مورد ارزیابی قرار گیرند. روش‌شناسی مورد‌استفاده‌در‌این‌مقاله جهت شناسایی شاخص‌های کلیدی در سیستم های هوش تجاری، متناظر با مراحل تصمیم گیری مدل سایمون، روش دلفی است که طی سه مرحله و با طرح سوالات باز و مصاحبه عمیق به روش گلوله برفی با 18 فرد خبره در زمینه توسعه و استقرار سیستم های هوش تجاری در سازمان های مالی، شاخص های نهایی استخراج شده است. پس از شناسایی شاخص های کلیدی با هدف شناسایی روابط علی و معلولی بین این شاخص ها و همچنین هریک از مراحل تصمیم‌گیری در مدل سایمون، با استفاده از روش دیمتل روابط تاثیرگذاری و تاثیر پذیری شناسایی شده و با اولویت بندی شاخص ها به لحاظ میزان تاثیرگذاری و تاثیرپذیری، نتایج مورد بحث و تفسیر قرار گرفته و پیشنهادهای اجرایی برای متولیان توسعه و استقرار سیستم های هوش تجاری در سازمان های مالی ارایه شده است. نتایج نشان می‌دهد که بیشترین تعامل را در بین شاخص های کلیدی استخراج شده، وجود واحد تحلیل کسب و کار در سازمان دارد. همچنین طراحی، پیاده سازی و پایش شاخص های کلیدی عملکرد(KPI) در سامانه های هوش تجاری نقشی کلیدی در بهبود کیفیت تصمیم گیری برمبنای مدل تصمیم‌گیری سایمون دارد. نتایج این تحقیق در سازمان های مالی که کیفیت تصمیمات نقشی اساسی در موفقیت این سازمان ها در بازار رقابتی دارد می تواند مورد استفاده متولیان توسعه و استقرار سیستم های هوش تجاری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: هوش تجاری، مدل تصمبم گیری سایمون، تحلیل کسب و کار، دلفی، دیمتل
  • علی علی محمدی، عبدالرضا سبحانی*، اسمعیل کاوسی، بهرام علیشیری، علیرضا ابراهیم پور صفحات 245-270

    در عصر اقتصاددانشی، سازمان‌های امروزی بیش از هر زمان دیگری به مدیریت دانش نیاز دارند. با توجه به رشد روزافزون فناوری اطلاعات و ارتباطات و ارزیابی‌های صورت گرفته در این حوزه، بلوغ مدیریت دانش در بسیاری از سازمان‌ها الزامی است و بر عملکرد آتی سازمان تاثیرگذار است. سازمان فرهنگی شهرداری تهران یکی از سازمان‌های مستعد بلوغ مدیریت دانش است. این پژوهش به روش کیفی در سازمان فرهنگی شهرداری تهران انجام شد. جامعه آماری را خبرگان تشکیل می‌دادند که به روش نمونه‌گیری هدفمند، با 15 مصاحبه به اشباع نظری رسیده شده است. محقق با استفاده از روش داده بنیاد و کدگذاری سه‌گانه به مدل بلوغ مدیریت دانش دست‌یافته است. نتایج تحقیق نشان داد شرایط علی (شامل فرهنگ‌سازمانی به اشتراک‌گذاری دانش، دارا بودن زیرساخت فناوری، سرمایه‌گذاری بلندمدت، داشتن یک نقشه راه مدیریت دانش)، شرایط زمینه‌ای (شامل حمایت مدیران عالی، چرخه عمر سازمان، پراکندگی و تعدد مراکز سازمان و نیروی انسانی خبره)، شرایط مداخله‌گر (شامل نقش حاکمیت، حقوق مالکیت مادی و معنوی و رقبا) بر راهبردها (شامل توانمندسازی منابع انسانی، دانش‌محور شدن سازمان، اجرای استراتژی مدیریت دانش، طراحی مجدد سیستم پاداش و طراحی مجدد ساختار) اثرگذار است و راهبردها بر پیامدها (شامل بهبود تصمیم‌گیری، توسعه و خلق دانش جدید، افزایش خلاقیت و نوآوری و هویت بخشی به سازمان) اثرگذار است. همچنین شرایط زمینه‌ای بر مقوله محوری بلوغ مدیریت دانش اثرگذار است.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، بلوغ مدیریت دانش، سازمان فرهنگی شهرداری تهران
  • سید علیرضا ابراهیمی *، سید حمید قریشی صفحات 271-278
    زمینه و هدف

    در دنیای رقابتی کنونی رسیدن به بالاترین بهره وری یک ایده آل نیست بلکه یک ضرورت است و سازمانها بدون توجه به اندازه شان برای رسیدن به این هدف ضروری ناگزیرند عملکرد خود را بهبود بخشند. اندازه گیری عملکرد به عنوان جزیی اساسی در زنجیره مدیریت عملکرد امروزه نقش غیر قابل انکاری در بهبود و تعالی سازمان ها دارد. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موفقیت و کارایی در عملکرد کارگزاری های تامین اجتماعی در استان اصفهان انجام شد. هدف این پژوهش،کاربردی و از نوع توسعه ای و قابل تعمیم به کل کشور می باشد.

    روش‌شناسی

    جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه خبرگان و متخصصان حوزه ی تامین اجتماعی، مدیران ستادی، کارکنان و مشتریان کارگزاری های تامین اجتماعی استان اصفهان که در سال1398 حدود 10300 نفر گزارش گردیدند. نمونه پژوهش با استفاده از جدول مورگان373نفرتعیین گردید. گردآوری اطلاعات به روش میدانی صورت پذیرفت و ابزارگردآوری، پرسشنامه محقق ساخته شده بود.درتجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SmartPLS استفاده گردید. از مدل سازی معادلات ساختاری برای آزمون فرضیه ها و مدل مفهومی پژوهش استفاده گردید.

    یافته‌ها

    یافته ها نشان داد که دیدگاه مشتریان بر ارزیابی موفقیت و کارایی عملکرد کلی در کارگزاریها، (291/2 t=، p<0.01) تاثیر معنی داری دارد. همچنین تاثیر دیدگاه مدیران ستاد بر ارزیابی موفقیت وکارایی عملکرد کلی درکارگزاریها، (988/1 t=، p<0.05)معنی دار می باشد. در حالی که تاثیر دیدگاه کارکنان بر ارزیابی موفقیت و کارایی عملکرد (242/0 t=) معنی دار نبود.سپس نتایج به دست آمده با رعایت ملاحظات جمعیتی و جغرافیایی به سایر استانهای پرجمعیت قابل تعمیم شد.

    نتیجه‌گیری

    با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت در بررسی عوامل موفقیت و کارایی در عملکرد کارگزاریهای سازمان تامین اجتماعی، علاوه بر کارکنان و مدیریت، مشتریان هم نقش به-سزایی دارند در نتیجه می توان گفت در پیشبرد اهداف سازمان نظرات مشتریان نباید نادیده گرفته شود.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، مشتریان، مدیران ستاد، کارکنان، تامین اجتماعی، عوامل موثر، کارگزاری
|
  • Mohammadbagher Aali *, Alireaza Aliahmadi, mehdi ghazanfari Pages 1-24

    Man and how to play his role in various fields is the main issue of governance. Therefore, the study of various governance issues should be done according to this factor. The social sciences and humanities owe engineering sciences the application of systems methodologies, especially soft methodology over the past few decades. The purpose of this study was to evaluate the capabilities of various research methods in soft operations in governance studies and according to the research questions based on the method adopted (qualitative approach using meta-analysis) in the period from 2000 to 2021, it was found that the use of soft methods is on the rise. "soft systems methodology, scenario-based planning, and viable systems model" being used for governance studies, corporate governance, public governance, and information technology governance. The studies led to the extraction of a model for selecting the type of soft research method for governance studies. Therefore, considering that, this study with these dimensions has not been done in the country so far and has not led to pattern design, it is new. It was also found that methods such as heaven-to-earth approach methodology, futures studies, analysis and development of strategic options, and the method of revealing and testing strategic assumptions have been less used in governance studies.

    Keywords: Soft Operations Research Methodology, Governance, Meta Analysis
  • seyyed morteza ghayour Pages 3-18

    The mosque is the most important religious institution in Islam. At the first centuries of Islam in the Islamic community, the mosque as the most prominent institution of Islam has been manifested. Therefore, it is necessary to pay attention to the development of the hardware and software of the mosque as an important and driving tool of growth and excellence, commensurate with the requirements of the time in order to maintain its strategic position in society. The mosque seems to require a structural change in the way it performs its functions effectively in order to adapt to new needs and respond to new needs stemming from new ways of thinking. Understanding this importance, the present study, using data from library sources and the qualitative content analysis method, first extracts new functions that fit the needs of the time in the modern mosque's functions and then with the help of research literature and findings has provided a structure appropriate to these functions. Due to the popular and voluntary nature of the mosque, the proposed structure for the mosque is a kind of adhocracy that has seven working groups in the form of worship-worship, social, cultural-propaganda, economic, scientific-educational, and military-political and support functions.

    Keywords: Mosque organizational structure mosque functions
  • AliAsghar Pourezzat, hossein imani, aryan gholipour, Adel Azar Pages 19-30

    One of the most important challenges of human resource management is implementation of administrative integrity. administrative integrity is a situation in which, administrative integrity has decreased highly and one of the signs of administrative integrity is proper use of resources, specially human resources. If management and organization recognizes most roots of administrative violations, could develop administrative integrity. Hence because of role and importance of performance management system in development of administrative integrity, in this research we are going to identify components of performance management system to develop administrative integrity in public organizations. The approach of research is qualitative and the method is theme analysis and to extract criteria and components of training system to develop administrative integrity, interviews have been done with experts of the administrative and recruitment organization using purposive sampling method. The ideal components of performance management system to develop administrative integrity is extracted in format of 7 main theme, 19 subsidiary theme and 54 concepts and results showed that characteristics of performance management system to develop administrative integrity includes transparency, justice, ethics, legality, prevention and professionalism.

    Keywords: performance management, administrative corruption, human resource management, administrative integrity, public organizations
  • mahdi haghighi kafash, zohre dehdashtishahrokh, vahid khashee var nam khasti, reza hajari Pages 31-52

    The food distribution industry is one of the high-turnover industries facing many problems in Iran. This research is done with the aim of designing and explaining the model of marketing and sales strategies in the food distribution industry .This study is descriptive, exploratory and using mixed research method. The qualitative research is done using content analysis and consensus of 11 executive and academic experts. In the quantitative part, 81 questionnaires was distributed between marketing and sales managers of 54 distribution companies. The data are analyzed by structural equation modelling method. The research findings show that marketing objectives, pricing strategies and food distribution strategy are respectively the highest factors of marketing strategy in the food distribution industry and the relationship-based competency of the sales team, the sales team performance and the transformational leadership are the most important factors in the sales strategy. Evidence suggests that the presence of each of the three moderators (the threats and opportunities of new competitors, the strengths and weaknesses of the company, and the influential factors of the post-stagnation era) affects the relationship between marketing and sales strategies. The adoption of a comprehensive approach to the components of the marketing and sales strategies and the coordination between them, taking into account the economic downturn, sanctions and the probable situation of the post-stagnation era, are the most important issues that have so far been neglected in designing the marketing and sales strategies of Iranian food distribution companies.

    Keywords: Iranian food, distribution companies, Marketing Strategies, Sales Strategies, content analysis
  • reza sepahvand, mohamad hakkak, masood sepahvand, fariborz fathichegini Pages 53-64

    bureaucratic culture on the reduction of protein talent of R&D staff in state-owned pharmaceutical companies. Conclusion The results of the analysis of the research data show that authoritarian leaders consider employees as inherently lazy and responsible as the X-McGregor theory and try to bring about bureaucratic culture in their organization under their strict control. . In such an environment, no diversification of work and promotion of excessive skill and knowledge are required, and any effort beyond the established standards will result in severe penalties. Therefore, the process of nurturing protein talent in such an organization is definitely going downhill, and even if one sets his or her career path apart from organizational goals, he or she will face severe penalties or be forced out of the organization. Unwittingly provided.

    Keywords: Authoritative leadership, bureaucratic culture, protein talent
  • davod khosroanjom, Ali Rajabzadeh Ghatary Pages 65-80

    From a resource-based view, service delivery relies heavily on the resources and capabilities of the organization to create sustainable competitive advantage over the long term. In reviewing the literature, no research has been conducted on the relationship between dimensions and criteria of the service capability apart from firm performance and the relationship network and their effectiveness have not been analyzed and the focus of the research has been on the relationship between dimensions and firm performance. The purpose of this study is identify the service capability criteria and use interpretive structural modeling to structure the relationships between these criteria as well as the use of the fuzzy MICMAC analysis to cluster the criteria. Therefore, based on a resource-based view, the service dimensions and capabilities including management, organizational, marketing and service quality were comprehensively identified and extracted through subject literature and interviews with 11 experts. The results showed that according to ISM model "Corporate quality", "interactive quality", "planning, control and integration of activities" and "differentiation of activities and level of centralization" are important criteria that are the basis of the structure of capability services are considered and also with respect to the fuzzy MICMAC analysis the criteria of "analysis and formulation of the strategy", "planning, control and integration of activities" and "physical quality" were classified as the "most important" criteria of service capabilities that have high power to influence they have other criteria, so Iran's small enterprises need to take major steps to strengthen this criteria

    Keywords: The Service Capabilities, Interpretive Structural Modeling, Small Enterprises, Fuzzy MICMAC
  • Jafar Torkzadeh, Kobra Pour Karim, somayeh mezginezhad Pages 81-94

    The purpose of this study was to Organizational Strategic Fitness of Sepah Bank: A Study in Branches of Shiraz city. In this descriptive-survey study, the statistical population of Shiraz Sepah Bank employees (including 692) was employed in 50 branches in Shiraz city. The first part was demographic information and the second part was a strategic fit questionnaire. The Strategic Approach Inventory includes 42 items in 3 dimensions of Strategic Response, Strategic Change and Strategic Success, whose validity and reliability were reviewed and approved. Data were analyzed using SPSS18 software, t-test, single-variable t-test, intra-group analysis of variance, benfronnial follow-up and combined variance analysis. The results showed that all dimensions of strategic fit of organization in Sepah bank branches of Shiraz were above average and lower than desirable levels (p=0.001). In terms of staff, the highest average was related to the strategic response (3.65) and the lowest mean for strategic success (3.50). The result of post hoc test showed that there is a significant difference between the mean strategic response and strategic success, but there is no difference between the other averages. There are significant differences in gender, educational qualification and work experience in evaluating the organizational dimensions of the organization based on demographic characteristics, but there is no difference between the viewpoint of managers and employees of Sepah Bank from the strategic alignment of the organization.

    Keywords: Strategic Fitness, Strategic Response, Strategic Change, Strategic Success, Sepah Bank
  • Hamid Kazemloo Pages 95-108

    Today , corruption in the public and private sector is a significant issue and a considerable challenge , which makes managers and heads of state to seek a solution to reduce corruption. The researchers also aimed at finding scientific solutions to eliminate and reduce corruption. on the other hand , the capabilities of information and communication technology and innovative and innovative opportunities that this concept has caused it to have led to the application of this technology in most areas and solving different problems. Effective use of information technology and communication requires access to the desired readiness of countries in the fields of infrastructure ; the use and access of technology to the vast majority of the country 's population and a proper framework of laws and regulations for this technology. The purpose of this study is to investigate the impact of e-readiness factors on corruption reduction in developing countries. Findings from the research over the last five years show that there is a relatively strong link between e-readiness and corruption in developing countries , which indicates that countries with better electronic readiness and so-called readier acceptance ; they are less corrupt. also , the study of this link at the level below the four indicators of electronic readiness shows that the relevance of all sub-index is directly proportional to the level of corruption and the effect of environmental sub-index on corruption is higher than the rest of the indicators .

    Keywords: E-readiness Corruption, Administrative, corruption
  • A.asadabadi Pages 109-124

    the concept of free innovation in comparison with other innovation has been neglected. Therefore, the analysis of available definitions and a clear, unified definition of free innovation is an inevitable necessity that can help to get a shared understanding and understanding of it for this purpose, the present study seeks to explain the analytical - logical explanation (definition, background, differentiation, similarity, propagation and expansion)of free innovation in this study, at least 41 articles were analyzed in order to obtain theoretical richness to formulate the final model of 2 books, 32 sites approved by the elites. to achieve the selected definition, differentiation and similarity elements, emission constraining factors and solutions to solve the selected diffusion are used by fuzzy delphi method Overall, 16 interviews were conducted over three Delphi rounds with 6 experts to reach the saturation point among the six components proposed for the definition of free innovation, three components were rejected and three components approved by experts, in the end, the chosen definition of free innovation from the opinion of experts is innovation that has been developed by consumers with personal cost, no time and place constraints. among the 17 components of free innovation from other innovation, lack of compensation and financial transactions, lack of protection of schemes, lack of protection from the design, lack of risk due to the distribution of important knowledge were considered by experts. in the fuzzy delphi section finding free zones and diffusion of free innovation finally, legal and legal constraints, the great value of innovation in terms of the general, lack of desire for optimal investment, Lack of self - esteem for free innovators, Cultural and social barriers, thus, free innovation was introduced as the most important limitation of free innovation.

    Keywords: analytic-rational explanation, free innovation definition, free innovation, Publication, expansion of free innovation
  • Leyla Hasanzadeh Garavand, Mahdi Abdolhamid *, Amir Zakery Pages 125-140

    This paper is based on a perspective view of the potential of the impact of emerging technologies such as the IoT on developing countries, and, by understanding the challenges of the IoT in Iran, presents a pattern of internet of Things policies in the country. The essence of the present research is exploratory descriptive. In the process of data analysis, the present study utilizes methods of library studies and semi-structured interviews. The method of thematic analysis is the main method of this research. Interviews were analyzed in 548 basic themes, 56 organizing themes, and 13 comprehensive themes. Finally, the themes were formulated as IoT policies in Iran. Among the most important of these policies are the establishment and strengthening of IoT policy bodies with legal competencies for the sustainable development of IoT;to provide a platform for the production of integrated and extensive applications by creative groups based on government oversight and support;localization of IoT in accordance with Iranian Islamic culture for its acceptance and development of internal laws and standards of IoT in line with international standards and active supervision. The major innovation is that it goes beyond the requirements and presents operational policies for the development of IoT.

    Keywords: Public Policy Making, Internet of Things Internet of Things Ecosystem, Internet of Things Problems, Thematic Analysis
  • Seyed Mansour Rahim Hoseini*, Aliakbar Hasani Pages 141-156

    Water resources have always been the focal point of the civilizations and urbanities formation. Human societies, at the early age until now, have been initiated around these resources. Therefore the preservation of the water resources for the next generation and correct exploitation, play a crucial role in sustainability and extension of civilizations. Then, most of the experts believe that wars at the 21th century are about clean and pure water resources. In these days, because of excessive increase in environment uncertainty, the traditional planning approaches/methods have lost their usefulness. To confront these uncertainties and at the age of Cold War, scenario planning established as one of the future proofing approaches/methods. In scenario planning, against the traditional planning methods, the future has not seen as the extension of the past, on the contrary, general environmental drivers and forces form the future state of a system. Considering the uncertainities in water resource management,this article has tried to use scenario planning approach for future proofing, finding driving forces that shape the future state of water resources in the Golestan province and then determined the crucial drivers by interview with the experts of strategic management and water resource planning fields. All possible scenarios have been written and at the end, for managing water resources in stable ways, strategies and course of actions have presented.

    Keywords: Scenario Planning, Water resources management, Drivers Uncertainty, Future Proofing
  • Ameneh Rabiee, amineh ahmadi Pages 157-166
    Aim

    The present study was the effect of professional ethics model of higher education managers on their performance. This research was applied in terms of purpose and descriptive (survey) in terms of data collection.

    Methods

    The statistical population studied in this study included specialists, academic and organizational experts including officials of the central organization, heads and deputies of departments, heads of faculties and group managers and experts and directors of higher education of the Islamic Azad University of Tehran. Based on morgan table and simple random sampling method, 300 of them were selected as the sample size. To collect data, the professional ethics questionnaire of higher education managers and the performance questionnaire were used.

    Results

    The path coefficients, which are interpreted as “standardized regression beta coefficients”, were used to test the research and to determine the effect of the two variables, and the t-value was used to evaluate the significance of the effect. The value of coefficient of significance (t-statistic) for the two research variables is more than 1.96 and the calculated t-test is larger than the critical t-test at the level of error of 1%. Therefore, the professional ethics of managers is effective on their organizational efficiency and its effect is 0.913 and its direction is positive.

    Conclusion

    The results showed that the professional ethics model of higher education managers has a positive and significant effect on improving their efficiency. Therefore, improving the efficiency of employees depends on having a knowledgeable, competent and artistic manager with professional ethics. An efficient and effective manager will be able to improve the level of efficiency of employees by removing obstacles and creating the necessary conditions.

    Keywords: professional ethics, efficiency, promotion, higher education
  • zargham faramarzi nia *, Yadollah ‎ Mehralizadeh‎, Rahamatolah Gholipor sute Pages 167-182

    In Iran, Higher education policymakers, want universities to be accountable for their funding ‎and ‎spend it on activities and actions that bring the most social achievement. Therefore, in recent ‎years, ‎public higher education in Iran has shifted from budgeting based on input indicators ‎to ‎performance-based funding‏.‏‎ This model, which has become widespread in the world in the ‎last ‎decade, has requirements and presuppositions and may face obstacles in its implementation‏;‏‎ ‎So ‎the main issue of this study is to identify and explain performance-based requirements ‎and ‎obstacles at the Iranian state University to principal-agent theory‏.‏‎ A qualitative approach ‎based ‎on grounded theory was used‏.‏‎ Participants were selected based on the network method ‎‎(snowball) ‎from two networks of senior policymakers and operators‏.‏‎ Among the internal policymakers, semi-‎structured individuals have been conducted with10 managers of universities, the ‎Ministry of ‎Science, Research and Technology (ATF). Also among the effective external policymakers, Depth ‎interviews were conducted with 9 cases from the Ministry of Economic Affairs ‎and Finance and ‎the Management and Planning Organization, financial managers and faculty ‎members specializing ‎in budgeting. the constant presence of the researcher in the field of activity ‎continued until the ‎theoretical saturation‏.‏‎ Data from interviews were analyzed with qualitative content ‎analysis and ‎coding method of Strauss and Corbin (2006) and validity of researchers findings ‎compared by the ‎expert‏.‏‎ The results showed that to implement the performance-based ‎approach, the government and ‎the university must provide requirements at three levels: macro levels ‎‎(government), micro level ‎‎(university), and inter-organizational level(government-university interaction) ‎and remove ‎obstacles‏.‏‎ The most important requirements at the government level were the ‎expansion of the ‎authority and freedom of universities and the involvement of senior managers ‎and elites of public ‎universities in the design and implementation phase of this model. The most ‎important obstacle for ‎the government was the intervention of political parties and interest ‎groups‏.‏‎ At the university level, ‎the most important requirements included the formulation of ‎strategic planning and prioritizing and ‎welcoming the university to reform its organizational, ‎educational, research, and service processes‏.‏‎ ‎The most important obstacle in the university was the ‎resistance of the directors and members of ‎the faculty and the unpreparedness of the university ‎to implement the plan‏.‏‎ At the inter-‎organizational level, the government and the university must, ‎through effective participation and ‎interaction, provide requirements such as the agreement between ‎the government and the university ‎on performance indicators and monitoring and evaluation of ‎the performance indicators‏.‏‎ Also at ‎this level, the most important obstacle was the unbalanced ‎and distrustful relationship between the ‎university and the government‏.‏

    Keywords: performance-based model, performance-based funding, principal-agent theory, ‎resource ‎dependency theory
  • Sayyed Maisam Momeni, ahmadreza ghasemi*, meysam shahbazi, Amir Safari Pages 183-198

    Anti-fragility allows the organisation to place itself in a position to benefit from the unknown. The purpose of this study is to identify and evaluate the indicators affecting the Anti-fragility of the insurance industry supply chain and to determine the causal relationships between these indicators. This study has been conducted through an exploratory mixed-method. The Delphi method and the Gray-DEMATEL technique have been utilized in this study. Insurance companies must implement indices, methods, and mechanisms to promote the anti-fragility of their supply chain, though simultaneous attention to all indices is impossible and uneconomic. Therefore, deciding which indices have priority in investment can be accomplished using the research findings and determining the significance of each index, as well as the causal relationships between them. According to the results of the Delphi method, 49 indices for anti-fragility of the supply chain insurance industry, hereunder the eight main processes, have been extracted. Study results also revealed that in order to lead the supply chain insurance industry towards anti-fragility, the "knowledge and information management" and "risk management" processes should at first be considered. According to expert opinions, the "management information system" and "knowledge management implementation" indices have been selected as the most causal indices of anti-fragility of the knowledge and information management process, while the indices of "risk strategy development" and "using the risk database" have been chosen as the most causal indices of risk management anti-fragility.

    Keywords: Anti-fragility, Delphi, Gray- Based, DEMATEL, Insurance Industry, Service Supply Chain
  • milad gholami, mojtaba tabari*, ramzan gholami avati Pages 199-212

    Organizations today look at outsourcing as a strategy. Achieve world-class capabilities and capabilities, flexibility in the long run, increase segments, improve operational performance such as higher quality, increase productivity, shorter lead times, better use of equipment, increase output and increase profits. Can be cited as reasons for outsourcing. In implementing this strategy, there are influential factors and criteria that increase and improve performance. The aim of this study was to identify and prioritize service outsourcing criteria in the General Administration of Roads and Urban Development of Mazandaran. The present study is fundamental-applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of method. The statistical population of the study was the managers and experts of the General Directorate of Roads and Urban Development and the experts of the companies providing services to this General Directorate in 2019. Questionnaires made by the researcher were used to collect data. The face and content validity of this tool was confirmed by experts and its reliability was analyzed based on incompatibility coefficient less than 0.1. The data of this study were collected after distributing paired questionnaires among individuals and then analyzed using Expert Choice software. The results showed that the outsourcing criteria of services include: evaluation and management, decision making and planning, and also the evaluation and management criteria had nine sub-criteria and the decision-making and management criteria each had eight sub-criteria that the weight and importance of outsourcing criteria. Services in this general government department include evaluation and management, decision making and planning, respectively.

    Keywords: Outsourcing, Decision Making Planning Evaluation, Management
  • Payam Yaghli, Tahmores Sohrabi * Pages 213-230

    In accordance with Simon's decision-making model, this study first tries to identify the key indicators of business intelligence systems as a set of technologies and processes enhancing the quality of decision-making system in organizations. Next, evaluates the existence of causal relationship between the decision stages and the key indicators. To identify the key indicators of business intelligence in each stage of Simon's decision making model, this paper uses Delphi method.Open-ended questions and in-depth interviews were conducted by snowball method with18 experts in the field of development and implementation of business intelligence systems in financial organizations and the final indicators were extracted. The main indicators were identified after analyzing the cause-and-effect relationships between the existing relationships and each stage of the Simon model. This paper uses dematel technique to determine effective and influential relationships and by prioritizing indicators in terms of impact and effectiveness, the results discussed. Finally, executive proposals provided to individuals responsible for development and implementation of business intelligence systems in financial organizations. The findings support that owning a business analysis department in the organization has the most interaction with extracted key indicators. Based on Simon's decision-making model, creating, implementing, and monitoring key performance indicators (KPIs) play a key role in enhancing decision quality in business intelligence systems, For financial institutions, the quality of decisions plays a crucial role in their success in a competitive market. Therefore, the results obtained through this research can be used by those responsible for the development and implementation of business intelligence systems.

    Keywords: Business Intelligence, Simon Decision Making Model Business Analysis, Delphi, Dematel
  • Ali Ali Mohammadi, Younos Vakil Alroaia*, Alireza Ebrahimpour Pages 245-270

    In the age of knowledge economy, today's organizations need knowledge management more than ever. Given the increasing development of information and communication technology and assessments in this field, the maturity of knowledge management in many organizations is imperative and affects the future performance of the organization. Cultural Municipality of Tehran is one of the most capable organizations for knowledge management maturity. This research was a qualitative study in the cultural organization of Tehran Municipality. The statistical population consisted of experts who had reached theoretical saturation through 15 interviews with purposeful sampling. The researcher has achieved the knowledge management maturity model by using data base method and triple coding. The results showed that causal conditions (including organizational culture of knowledge sharing, having technology infrastructure, long-term investment, having a knowledge management roadmap), contextual conditions (including senior management support, organization life cycle, dispersion and multiplication of organization centers, and Expert manpower), interventionist conditions (including the role of sovereignty, intellectual property rights and competitors) affect strategies (including human resource empowerment, knowledge-based organization, implementation of knowledge management strategy, re-design of reward system and redesign). And strategies on outcomes (including improving decision making, developing and creating new knowledge, and more) Creativity, innovation, and identity influence the organization. Also, contextual conditions affect the central category of knowledge management maturity.

    Keywords: Knowledge Management, Knowledge Management Maturity, Cultural Municipality of Tehran
  • seyedalireza ebrahimi *, seyedhamid Ghoreishi Pages 271-278
    Background

    Any organization needs to be evaluated for awareness of the desirability and quality of its activities, especially in complex and dynamic environments. On the other hand, the lack of a system of evaluation and control in a system means that it isn't communicating with the inner and outer environment, which implies that is aged and ultimately the death of the organization. In this regard, the present study was conducted with the aim of designing a performance evaluation model for social security agencies in Isfahan province. The purpose of this research is application and developmental type.

    Methodology

    The population of the present study consisted of all experts and experts in the field of social security, managers, staff and clients of social security agencies of Isfahan province, which reported about 10,300 people in 1398. The research sample was determined using the Morgan table of 373 individuals. Data were gathered by field method and a researcher-made questionnaire was used for data collection. SmartPLS software was used for data analysis and analysis.

    Results

    The findings showed that customers'viewpoint had a significant effect on the evaluation of the overall performance of the brokerage (t=2.291,p<0.01). Also, the effect of headline managers'view on evaluating the overall performance of the brokerage firm (t=1.988,p<0.05) is significant. However, the effect of employee's view on performance evaluation (t=0.242) wasn't significant.

    Conclusion

    According to the results of the research, it can be said that in evaluating the performance of the organization, in addition to employees and management, customers have a significant role.

    Keywords: Performance Evaluation, Customers, Chief Executive Officers, Employees, Social