فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی صدرا
سال نهم شماره 4 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هاجر خضرایی*، وحیدرضا استوان صفحات 333-342
    مقدمه

    کانال های + Na  قلبی مسیول تحریک سلول های قلبی هستند. هیپرگلیسمی علامت اصلی دیابت و چندین عارضه دیگر است. اگرچه مطالعات زیادی در مورد کاردیومیوپاتی دیابتی انجام شده است ، بنابراین ، نقش گلوکز بالای جریان سدیم به طور کامل روشن نشده است. در مطالعه حاضر ، نقش گلوکز با غلظت بالا بر جریان کانال سدیم قلب انسان که در سلولهای HEK293 کلون شده بود ، بررسی شد.

    روش ها

    اثرات گلوکز بر روی جریان سدیم با روش پچ کلامپ تمام سلول (whole-cell patch-clamp) بررسی شد.

    یافته ها

    داده ها نشان داد که جریان + Na  با قرار گرفتن در معرض یک شب در معرض گلوکز بالا به طور قابل توجهی اصلاح شده است. برای فعال سازی حالت پایدار ، هایپرپلاریزاسیون غیر معنی دار ناشی از گلوکز بالا باعث تغییر V1/2 می شود. غیرفعال سازی حالت پایدار با قرار گرفتن در معرض گلوکز به سمت پتانسیل های منفی بیشتر منتقل شد (P <0.001).

    نتیجه گیری

    داده های ما نشان می دهد که تاثیر گلوکز بر دو شکل دروازه کانال سدیم (فعال سازی و غیرفعال سازی) احتمال تعدیل متابولیک فعالیت کانال های سدیم را افزایش می دهد. تغییر هایپرپلاریزاسیون فرم فعال و غیر فعال کانال سلول های قلبی منجر به تحریک پذیری آن میتواند شود.

    کلیدواژگان: گلوکز، پچ کلامپ، کانال سدیم
  • الهه زاهدی، امیررضا دهقانیان*، علیرضا رضوانی، ابوذر برزگر صفحات 343-352
    مقدمه

    بیماری های قارچی مهاجم با افزایش مرگ و میر بیماران دارای بدخیمی های خون  در ارتباط می باشد.از این رو تشخیص و درمان به موقع  بیماری های قارچی در این بیماران ضروری  بوده و میتواند مرگ و میر آنها را کاهش دهد.با توجه به تهاجمی و زمان بر بودن روش های تشخیص قطعی تشخیص عفونتهای قارچی، روش های سریع تر و غیر تهاجمی مانند روش های سرولوژیک تشخیصی میتوانند به عنوان روش های کمکی در ارزیابی عفونت های فرصت طلب در بیماران دارای نقص سیستم ایمنی استفاده شوند. این روش های تشخیصی جدید،تشخیص زود هنگام و به دنبال ان امکان درمان به موقع را فراهم می کند.

    روش ها

    برای انجام این مطالعه، نمونه خون 68 بیمار مبتلا به بدخیمی های خونی مشکوک به عفونت های قارچی، جهت انجام تست تشخیصی آنتی ژن بتا دی گلوکان به روش الیزا مورد بررسی قرار گرفت و ارتباط مثبت شدن تست با نوع بدخیمی و همچنین علامتهای بالینی و پاراکلینیکی بررسی گردید.

    یافته ها

    در بین بیماران 43 نفر مرد و 25 نفر زن بودند و تست مثبت در 79% موارد مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    هرچند نتایج این مطالعه حاکی از عدم  ارتباط نوع بدخیمی، علایم بالینی و یافته های پاراکلینیکی با مثبت شدن تست بتا دی گلوکان بود. با در نظر گرفتن احتمال بالای موارد مثبت کاذب به علت احتمال عفونتهای باکتریال همزمان و مصرف آنتی بیوتیکها در بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی، نتایج این مطالعه نشان داد که ارزیابی بتا دی گلوکان تست مناسبی برای تشخیص زود هنگام بیماری های قارچی مهاجم در بیماران دارای سرطان خون نمی باشد.

    کلیدواژگان: نئوپلاسم های هماتولوژی، عفونت های مهاجم قارچی، بتا دی گلوکان
  • مجید اکرمی، صدیقه طهماسبی، مهدی شریعت، وحید مرادی رنجبر، زهرا کیومرثی، معصومه قدوسی جوهری* صفحات 353-366
    مقدمه

    سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان ها، همچنین مهم ترین عامل مرگ و میر زنان در سراسر جهان می باشد. اگرچه روند رو به افزایش جمعیت زنان مسن نشان دهنده پیشرفت روش های تشخیصی  و درمان این بیماری می باشد، اما با توجه به اینکه بیشتر مطالعات بر روی گروه سنی جوان انجام شده است، تقرببا می توان گفت اصول درمان در بیماران مسن به دلیل عدم شفافیت پیش آگهی بیماری در این گروه سنی نامشخص است.

    روش ها

    این مطالعه با استفاده از اطلاعات سیستم ثبت سرطان سینه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بزرگترین سیستم رجیستری سرطان سینه ایران، انجام شده است. حجم نمونه این مطالعه زنان مبتلای به سرطان سینه بالای 70 سال بودند. فاکتورهای پیشگویی کننده، روش های درمانی و بقای بیماران مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه 427 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی بیماران 75±5.2 سال بود. کارسینوم داکتال مهاجم شایعترین نوع (3%/73) و گرید دو تومور (%9/56) و گروه سایز 2-5 سانتی متر (%6/50) به ترتیب بیشترین فراوانی را داشتند. %9/81 بیماران دارای گیرنده استروژن بودند. %5/47 بیماران تحت عمل کوادرانتکتومی قرار گرفتند. احتمال بقای کلی بیشتر از 5 ساله بیماران 68% و احتمال بقای بدون بیماری بیشتر از 5 ساله آنها 51% محاسبه شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس توصیه های جامعه بین المللی سرطان سالمندان، برای بهبود بقای سرطان سینه در زنان مسن علاوه بر نیاز به بازبینی  و ارزیابی بیشتر مدیریت درمانی این بیماری در این گروه سنی توسط پزشکان، همکاری متخصصین طب سالمندی نیز برای ارزیابی وضعیت کلی بیماران این رده سنی به جهت تطابق با گایدلاین های درمانی نیاز است.

    کلیدواژگان: سرطان سینه، میزان بقا، پروگنوز
  • محمدمهدی موحدی، حمید معینی، علی توکلی گلپایگانی، احمد نوری، سید شاهرخ موسوی، حسین پارسائی* صفحات 367-374
    مقدمه

     نوعی درمان برای بیمارانی که عملکرد طبیعی کلیه ی خود را از دست داده اند، همودیالیز است. از دست رفتن عملکرد کلیه باعث تجمع سموم و مایعات اضافی در بدن میگردد و در صورتی که خارج نشوند، حتی احتمال مرگ بیمار مطرح است. کفایت دیالیز، با اندازه گیری رسانایی دیالیسات در ورودی و خروجی دستگاه دیالیز قابل اندازه گیری است.

    روش ها

    در این مطالعه، دستگاهی کم هزینه و غیر تهاجمی برای کفایت دیالیز ارایه شده است که توانایی اندازه گیری پیوسته ی رسانایی مایع دستگاه دیالیز را دارد و امکان ارایه ی درمانی مورد پذیرش تر را فراهم می کند.

    یافته ها

    دستگاه ارایه شده، به وسیله ی اندازه گیری همزمان، توانایی تعیین رسانایی دیالیسات و پلاسمای بیمار را در دو نقطه ی مختلف در مسیر دیالیز دارد. این روش می تواند جهت تصمیم گیری درباره ی اتمام دیالیز، بر اساس غلظت سدیم پلاسما، استفاده شود. دستگاه ارایه شده میتواند به عنوان یک دستگاه طیف سنج امپدانس با استفبرای اندازه گیری رسانایی پلاسمای بیمار در دستگاه دیالیز استفاده گردد. دستگاه طراحی شده، در جلسات دیالیز واقعی به صورت آزمایشی، تست و اعتبار سنجی شده است. در این روش مواد یا وسایل دور ریختنی یا یک بار مصرف استفاده نشده است، که می تواند منجر به کاهش هزینه های بیمار گردد. همچنین نیاز به نمونه گیری از خون بیمار و بررسی های آزمایشگاهی وجود نخواهد داشت.

    نتیجه گیری

    توسعه و اجرای این دستگاه بر روی دستگاه های دیالیز، پیشرفتی موثر در پیشگیری از عواقب ناشی از دیالیز خواهد بود.

    کلیدواژگان: پایش زیستی، محلول های دیالیز، امپدانس الکتریکی، دیالیز کلیوی، کلیه
  • رویا دوکوهکی، محمد رهگشای، علی محمد کشت ورز حسام آبادی، بنفشه تهرانی نشاط*، باقر خرم صفحات 375-382
    مقدمه

    فقدان دانش و مهارت پرستار در مراقبت از فشار کاف لوله تراشه منجر به پیدایش عوارض متعددی در بیمار می شود.  با این وجود مطالعات اندکی در این زمینه در دسترس می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین دانش و عملکرد پرستاران در مورد  نحوه ی اندازه گیری و کنترل فشار کاف بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه توصیفی در 151 نفر پرستاران شاغل واجد شرایط در بخش های ICU بیمارستان های آموزشی  شهر شیراز در سال 1398 انجام شد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از یک چک لیست محقق ساخته انجام شد.

    یافته ها

    5/21 درصد از پرستاران، محدوده طبیعی فشار کاف لوله تراشه و تراکیاستومی را به درستی می دانستند. در رابطه با راه های مختلف اندازه گیری فشار کاف ،3/5 درصد به روش حداقل نشت،7/86 درصد به روش دستی،7/74 به  دستگاه مانومتر اشاره نموده و به روش انسدادی هیچ اشاره ای نشده بود.7/60 درصد از روش دستی برای اندازه گیری فشار کاف و فقط 3/39 از مانومتر، استفاده می کردند. 3/3 درصد از حد فاصل زمان اندازه گیری فشار کاف اطلاعی نداشتند، 40 درصد در هر شیفت و 7/56 درصد زمان مناسب برای کنترل آن را هر 24 ساعت اعلام نمودند.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد عملکرد پرستاران در رابطه با راه های اندازه گیری فشار کاف مناسب است ولی دانش پرستاران این مطالعه در مورد محدوده طبیعی فشار کاف لوله تراشه و عوارض ناشی از محدوده غیر طبیعی کاف پایین می باشد.

    کلیدواژگان: فشارکاف، لوله داخل تراشه، دانش، عملکرد
  • علیرضا یوسفی*، شکیبا روحانی سروستانی، پرنیان نیک منش، زهرا کاوسی، فرزانه غلامی صفحات 383-394
    مقدمه

    جوسازمانی مطلوب و مورد اعتماد می تواند زمینه را برای ایجاد یک سازمان یادگیرنده فراهم سازد. مطالعه حاضر با هدف بررسی جو سازمانی و ارتباط آن با یادگیری سازمانی در بیمارستان های اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است.

    روش ها

    این مطالعه مقطعی در بیمارستان های اعصاب روان شیراز در سال 1399 انجام پذیرفت. جامعه آماری پژوهش شامل پرستاران بیمارستان های مذکور بود که بصورت سرشماری (179 نفر) در مطالعه شرکت داشتند. داده ها از طریق پرسشنامه های استاندارد جوسازمانی Sussmaan و Deep ، و یادگیری سازمانی Gomez  جمع آوری و با آزمون هایt-test ، ANOVA، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چند متغیره در ‎‏ نرم افزار آماری SPSS23تحلیل گردید.

    یافته ها

    میانگین سن و سابقه کار شرکت کنندگان به ترتیب برابر با 44/8 ± 94/34 و 84/6 ± 82/11 سال بود. بین جوسازمانی با یادگیری سازمانی از دیدگاه پرستاران مورد مطالعه همبستگی مثبت و معناداری مشاهده شد (001/0p =  و 548/0r=). ارتباطات اثربخش (698/4t= ،442/0B= ،001/0p <)، وضوح اهداف (712/1t= ،157/0B= ،002/0p =) و توافق بر رویه ها (471/1t= ،128/0B= ،003/0p =) از ابعاد جوسازمانی به عنوان پیش بینی کننده یادگیری سازمانی شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    با توجه به همبستگی مثبت بین جو و یادگیری سازمانی و همچنین نقش پیش بین سه مولفه ارتباطات اثربخش، وضوح اهداف و توافق بر رویه ها، می توان نتیجه گرفت که که با بازنگری و توجه به جوسازمانی و سه مولفه پیش بین یادگیری سازمانی، بیمارستان بتواند در مسیر ایجاد یک سازمان یادگیرنده گام بردارد.

    کلیدواژگان: بیمارستان، پرستار، روانپزشکی، جو سازمانی، یادگیری سازمانی
  • حسین طولابی راد، خلیل علی محمدزاده*، محمدکریم بهادری، محمد خمرنیا صفحات 395-410
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف تیین و الوویت بندی چالشها و عوامل موثر بر نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد به کارکنان بیمارستان های دانشگاهی انجام شد.

    روش ها

    پژوهش حاضر از نوع مطالعات کمی بوده که در سال 1399-1400در دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شد. جامعه آماری شامل1300 نفر و نمونه با استفاده از فرمول کوکران 589 نفر از کارکنان بخش های درمانی و ستادی بودند. به منظور گردآوری داده از پرسشنامه استاندارد 40 سیوالی به عنوان ابعاد مهم تاثیرگذار بر پرداخت مبتنی بر عملکرد بهره گرفته شد. فرم رضایت آگاهانه توسط همه مشارکت کنندگان تکمیل گردید. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 21 استفاده گردید. در بخش آمار استنباطی از آزمون های ضریب همبستگی، t  تک نمونه ای و مستقل، تحلیل عاملی اکتشافی و مدل معادلات ساختاری(تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی) استفاده شده است.

    یافته ها

    پس از انجام تحلیل اکتشافی، یازده بعد «رضایت شغلی، کار تیمی، امنیت شغلی، تعامل با مسیولین، عوامل فردی، کیفیت زندگی، مدیریت و کنترل، انگیزش و رغبت، تعهد شغلی، متغیر سازمانی و عدالت در پرداخت» شناسایی و مورد تایید قرار گرفت.  بعد کیفیت زندگی کاری با میانگین 78 بیشترین تاثیر را بر عملکرد افراد دارد.

    نتیجه گیری

    عوامل متعددی بر نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد کارکنان بیمارستان های دانشگاهی تاثیر گذار هستند که از بین آنها بعد کیفیت زندگی کاری بیشترین تاثیر را در تحقق نظام پرداخت دارد.

    کلیدواژگان: بیمارستان، نظام پرداخت، عملکرد کارکنان، نیروی انسانی
  • نفیسه کریمی، مجید متولی باشی*، مصطفی قادری زفره ای، مسعود اعتمادی فر صفحات 411-436

    مالتیپل اسکلروزیس (ام . اس) یک بیماری خود ایمنی در سامانه عصبی مرکزی است که سامانه ایمنی سلول‎های طبیعی بدن را تخریب می‎کند و منجر به عملکرد غیر نرمال پیشرونده عصبی می‎شود .اصطلاح ام . اس به پلاک‎هایی که در ماده‎ی سفید مغز و طناب نخاعی بیماران ام . اس دیده می‎شود، اطلاق می‎گردد. تخریب سلول‎های عصبی مغز می‎‎تواند باعث ظهور علایم بسیاری در بیماران ام . اس شامل خستگی، تاری دید در یک چشم، بی حسی یا مور مور شدن بخشی از بدن، ضعف قسمتی از بدن و از دست رفتن هماهنگی بدن شود. به غیر از مستعد بودن فرد از نظر ژنتیکی برای ابتلا به بیماری ام . اس، پژوهشگران معتقدند که برای ظهور بیماری ام . اس حداقل یک یا چند عامل محیطی لازم می‎باشد. شیوع بیماری در نقاط مختلف جهان متفاوت بوده و در برخی از مناطق اروپای غربی و شمال آمریکا، بروز و شیوع بیش از سایر نقاط جهان می‎باشد. سلول های تنظیمی T نقش مهمی در ممانعت از بیماری های خود ایمنی دارند. بنابر این، کاهش تعداد یا عملکرد این سلول ها می تواند در بروز خود ایمنی ها موثر باشد؛ به طوری که نقص این سلول ها در بسیاری از بیماری های خود ایمنی گزارش شده است. به کار بردن سامانه‎‎‎های زیستی برای درک بیماری‎های عصب شناسی با در نظر گرفتن زمان به عنوان یک فاکتور کلیدی برای پژوهش سیر تکاملی بیماری‎زایی این بیماری‎ها، از ارزش بالایی برخوردار است. این امید وجود دارد که با پژوهش و بررسی گسترده‎تر، درک بهتری نسبت به سازوکارهای موجود در بیماری ام. اس فراهم شود که راهکارهایی را در راستای بهبود این بیماری یا کاهش علایم آن فراهم کند.

    کلیدواژگان: خودایمنی، ریزRNA ‏‎ها، مالتیپل اسکلروزیز (ام . اس)، مسیر پیام رسانی
|
  • Hajar Khazraei *, Vahid Reza Ostovan Pages 333-342
    Introduction

    Cardiac Na+ channels are responsible for the excitation of the cardiac cells. Hyperglycemia is the chief symptom of diabetes and several other complications. Although many studies have been conducted on diabetic cardiomyopathy, the role of high glucose on sodium current has not been completely clarified. In the present study, the authors investigated the role of high glucose concentration on human cardiac sodium channels current in transfected HEK293 cells.

    Methods

    The authors evaluatedglucose effects on sodium current using the whole-cell patch-clamp technique.

    Results

    The data indicated that Na+ current was significantly modified with an overnight exposure to high glucose. For steady-state activation, high glucose-induced insignificant hyperpolarizing shifted the V1/2. Steady-state inactivation shifted to more negative potentials with glucose exposure (p < 0.001).

    Conclusions

    Data suggested that the glucose effect on two forms of sodium channel gates (activation and inactivation) raises the possibility of metabolic modulations of sodium channel activity. A hyperpolarized shift of activation and inactivation is supposed to enhance cardiac cell excitability.

    Keywords: Glucose, Patch-clamp, Sodium channel
  • Elahe Zahedi, Amir Reza Dehghanian *, Alireza Rezvani, Aboozar Barzegar Pages 343-352
    Introduction

    Fungal infections are a major concern in immunocompromised patients, such as patients with hematologic malignancies and bone marrow transplants. Opportunistic infections such as invasive fungal infections can lead to poor outcomes and a high probability of death in such patients. Gold standard methods of fungi detection are intrusive and time-consuming. Therefore, they may not be the method of choice to detect such infections rapidly; however, they are always mandatory. Next to gold-standard methods, serologic methods are rapid and non-invasive methods that have been approved for use as an adjunct to classic methods for quicker detection of fungal infections.

    Methods

    In this study, 68 patients diagnosed with hematologic malignancies and suspicious of fungal infection were enrolled to detect fungi with serologic testing of Beta D-Glucan using ELISA. The authors evaluated the association of malignancy type, clinical signs, and patients’ para-clinical data with positive Beta D-Glucan tests.

    Results

    Out of 43 men and 25 women participating in this study, 79% had positive test results.

    Conclusion

    There was no significant association between malignancy type, clinical signs, patients’ para-clinical data, and their positive serology tests. Considering the probable false-positive results due to infection and the use of certain antibiotics in such immunocompromised patients, the authors concluded that the Beta D-Glucan ELISA test might not be a sensitive diagnosis means to diagnose fungal infections in patients with hematologic malignancies.

    Keywords: Hematologic Neoplasms, Invasive Fungal Infections, Beta-D-Glucan
  • Majid Akrami, Sedigheh Tahmasebi, Mahdi Shariat, Vahid Moradi Ranjbar, Zahra Keumarsi, Masoumeh Ghoddusi Johari * Pages 353-366
    Introduction

    Breast cancer is one of the most common invasive cancers being the leading cause of mortality among women all around the world. Although the increasing trend of the geriatric population with cancer is indicative of good advances in cancer early detection and treatment, since most studies have been conducted on  younger age group, it can be said that the principles of treatment in geriatric patients remains unclear due to the vagueness of prognostic factors in this age group.

    Methods

    This study was conducted using the data obtained from Shiraz Breast Cancer Registry, the largest breast cancer registry in Iran. The study population included women aged 70 years and over who had breast cancer. Prognostic factors, treatment modalities, and patients’ survival rate were reviewed and investigated.

    Result

    427 patients were included in this study. The mean age of patients was 75 years old +/- 5.2yrs. Invasive ductal carcinoma  (73.3%),  Grade 2 tumor (56.9 %), and size 2-5cm (50.6%) were the most common histopathological type, respectively. 81.9% of the patients were positive for estrogen receptor. 47.5% of the patients underwent quadrantectomy. 50.8% received adjuvant chemotherapy and 41.1% received adjuvant radiotherapy. The overall survival rate for women for more than 5 years (60 months) was 68% and disease-free survival rate for more than 5 years was 51%.

    Conclusion

    According to ISGO recommendation to improve breast cancer survival in the elderly, in addition to the need for more critical reappraisal in breast cancer management in this age group by clinicians, the involvement of geriatricians is needed to appraise the patients’ general condition in this age group in order to meet the treatment guidelines requirements.

    Keywords: Breast neoplasms, Survival Rate, Prognosis
  • Mohammad Mehdi Movahedi, Hamid Moeni, Ali Tavakoli Golpaygani, Ahmad Nori, Shahrokh Mousavi, Hossein Parsaei * Pages 367-374
    Introduction

    Hemodialysis serves as a therapy for patients with kidney malfunction. Kidney malfunction results in the accumulation of toxins and excess fluid in the body, leading to the patient’s death if not removed. Hemodialysis adequacy can be quantified by analyzing dialysate conductivity at the dialyzer inlet and outlet.

    Methods

    In this paper, the authors presented a non-invasive and low-cost monitoring system of hemodialysis adequacy, which can continuously measure the conductivity of soluble in dialysis machines, allowing the delivery of more acceptable treatment.

    Results

    An online measurement indicated that the presented system could easily show ionic dialysance and the patient's plasma conductivity at two different parts of the dialysate route. This technique can be an effective way to decide about terminating the dialysis according to plasma sodium concentration. The proposed system can be used as an easy-to-use impedance spectroscopy system to measure the patient's plasma conductivity on a dialysis machine. The designed system was tested and validated experimentally in actual dialysis sessions. This technique does not require any disposables or reagents, reducing patient anxiety and cost by decreasing blood sampling and laboratory analysis.

    Conclusion

    The operation and development of this system on dialysis machines will effectively prevent dialysis-induced complications.

    Keywords: Biological Monitoring, Dialysis Solutions, Electric Impedance, Renal dialysis, Kidney
  • Roya Dokoohaki, Mohammad Rahgoshay, Ali Mohammad Keshtvarz Hesam Abadi, Banafsheh Tehranineshat *, Bagher Khoram Pages 375-382
    Introduction

    The nurse's knowledge and skills in caring for endotracheal tube cuff pressure can lead to complications in the patient. However, few studies are available in this area. Therefore, this study aimed to determine the knowledge and practice of nurses on how to measure and control cuff pressure of patients admitted to intensive care units.

    Methods

    This descriptive study was performed on 151 qualified nurses working in ICU wards of Shiraz teaching hospitals in 2017. Data collection was performed using a researcher-made checklist.

    Results

    21.5% of the nurses knew the normal tracheal cuff pressure and tracheostomy range. Regarding the different ways of measuring cuff pressure, 5.3% referred to the minimum leakage method, 86.7% to the manual method, 74.7% to the manometer, and no reference was made to the obstruction method. 60.7% used the manual method to measure cuff pressure, and only 39.3% used a manometer. 3.3% did not know the time interval of cuff pressure measurement. 40% in each shift, and 56.7% stated every 24 hours as the appropriate time to control it.

    Conclusions

    The results of the present study showed that the performance of nurses concerning the ways of measuring cuff pressure is appropriate. However, the nurses' knowledge in this study is limited about the normal range of endotracheal tube cuff pressure and the complications caused by the abnormal low cuff range.

    Keywords: Cuff pressure, Endotracheal tube, Knowledge, Practice
  • Ali Reza Yusefi *, Shakiba Rohani Sarvestani, Parnian Nikmanesh, Zahra Kavosi, Farzaneh Gholami Pages 383-394
    Introduction

    A desirable and trusted organizational climate can provide a ground for creating a learning organization. This study aimed to determine the relationship between organizational climate and organizational learning in psychiatric hospitals of Shiraz.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted in Shiraz Psychiatric Hospitals in 2020. The study's statistical population included 179 nurses in the mentioned hospitals who participated in the study by the census. Data were collected through standard Sussmaan and Deep organizational climate and Gomez organizational learning questionnaires and analyzed by t-test, ANOVA, Pearson correlation coefficient, and Multivariate linear regression in SPSS software, version 23.

    Results

    The participants' mean age and work experience were 34.94 ± 8.44 and 11.82 ± 6.84 years, respectively.According to nurses' perception, there was a positive and significant correlation between organizational learning and organizational learning (p < sub>=0.001, r=0.548). Effective communication (p < 0.001, B=0.442, t=4.698), clarity of objectives (P=0.002, B=0.157, t=1.712) and agreement on procedures (P=0.003, B=0.128, t=1.471), which are among organizational climate dimensions, were identified as organizational learning predictors. This study showed a significant statistical relationship between organizational climate with age and work experience and organizational learning with age and education variables (p < 0.05).

    Conclusions

    Considering the correlation between climate and organizational learning, the predictive role of the three components of effective communication, clarity of goals, and agreement on procedures, hospitals can create a learning organization.

    Keywords: Hospitals, Nurses, Psychiatric, Organizational climate, Organizational Learning
  • Hossein Tulabei Rad, Khalil Alimohammadzadeh *, Mohammad Karim Bahadori, Mohammad Khammarnia Pages 395-410
    Introduction

    The present study aimed to identify and prioritize challenges and factors affecting the performance-based payment system for university hospitals’ staff.

    Methods

    The present study is a quantitative study conducted in 1400 at Lorestan University of Medical Sciences. The statistical population included 1300 people, and the sample using Cochran's formula was 589 medical and staff departments employees. All participants signed informed consent. The authors used a 40-item standardized questionnaire to collect data. They used SPSS software, version 21, to analyze data through the Kolmogorov-Smirnov test, paired and independent sample t-test, Pearson Product Moment Correlation, heuristic factor analysis, structural equation testing, and Confirmatory factor analysis to check the normality of data distribution and answer the research questions.

    Results

    After exploratory analysis, eleven dimensions, including "job satisfaction, teamwork, job security, interaction with officials, individual factors, quality of life, management and control, motivation and desire, job commitment, organizational variable, and fairness in payment" were identified and approved. The quality of life as one of the dimensions with an average of 78 has the most significant impact on persons' performance.

    Conclusion

    Numerous factors affect the payment system based on the performance of university hospital staff. The quality of life has the most significant impact on realizing the payment system.

    Keywords: hospital, Payment System, Employee Performance, Health Workforce
  • Nafiseh Karimi, Majid Motovalli Bashi *, Mostafa Ghaderi Zefrehei, Masoud Etemadifar Pages 411-436

    Multiple Sclerosis (MS) is an autoimmune disease of the central nervous system that destroys the immune system of normal cells in the body, resulting in abnormal progressive neuronal function. Multiple wounds (called plaques) are described as plaques in the white matter of the brain and spinal cord of MS patients. The destruction of nerve cells in the brain can cause many symptoms in MS patients, including fatigue, blurred vision in the eye, numbness in some parts of the body, partial weakness, and loss of body coordination. Apart from being genetically susceptible to MS disease, the researchers believe that at least one or more environmental factors should occur for the emergence of MS disease. The prevalence of the disease varies in different parts of the world, and the incidence and prevalence are higher in some parts of Western Europe and North America than in other parts of the world. Regulatory T cells play an essential role in preventing autoimmune diseases. Therefore, when these cells' number or function increases or decreases, it can affect autoimmunity, as these cells’ defects have been reported in many autoimmune diseases. Therefore, the use of biological systems for understanding neurological disorders is highly valued, considering time as a critical factor in developing the pathogenesis of these diseases. Research has shown that microRNAs play an essential role in multiple sclerosis because they are abundantly expressed in immune cells, which mediate MS disease. It is hoped that more extensive research will contribute to a better understanding of the mechanisms underlying MS disease, providing strategies to improve or reduce the symptoms of the MS disease.

    Keywords: Autoimmune, MicroRNAs, Multiple Sclerosis (MS), signaling pathway