فهرست مطالب

Journal of Iranian Distance Education
Volume:3 Issue: 1, Winter-Spring 2021

  • تاریخ انتشار: 1401/02/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صفحات 9-22

    مطالعه حاضر به بررسی تاثیر نرم افزار خواندن شخصی سازی شده بر اساس سبک شناختی زبان آموزان بر تقویت خواندن و درک مطلب آنان می پردازد. 40 دانش آموز ایرانی سال نهم مقطع متوسطه اول به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه کنترل (20 نفر) و آزمایش (20 نفر) قرار گرفتند. سطح ورودی مهارت خواندن انگلیسی هر دو گروه با آزمون پایه کمبریج A2 Key ارزیابی شد. خواندن و درک مطلب به مدت 10 جلسه با استفاده از یک نرم افزار محقق-ساخت به هر دو گروه آموزش داده شد. گروه آزمایش از نرم افزار خواندن طراحی شده بر اساس مشخصات شناختی کاربران (بصری، شنیداری و حرکتی) با سناریوهای آموزشی سفارشی استفاده کردند. گروه کنترل از نسخه ای از همان نرم افزار استفاده کردند که شامل هیچ گونه مواد آموزشی شخصی سازی شده متناسب با تفاوت های کاربران نبود. هر دو گروه در پایان آزمایش مجددا در آزمون خواندن A2 Key شرکت کردند. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس یک طرفه (ANCOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که در پایان آزمایش بین درک مطلب دو گروه، به نفع گروه آزمایش، تفاوت معناداری وجود دارد. این یافته بر نقش تنوع زبان آموزان در موفقیت محیط های یادگیری به کمک رایانه صحه گذاشته و کاربردهای ویژه ای برای توسعه دهندگان نرم افزارهای آموزشی و مدرسان زبان دارد.

    کلیدواژگان: نرم افزارشخصی سازی شده، زبان، فراگیران، خواندن و درک مطلب
  • نیما خادمی*، پریسا بابازاده صفحات 23-30

    اهمیت درس ریاضی بر کسی پوشیده نیست و تدریس درس ریاضی به شکل صحیح و کارآمد همواره یکی از دغدغه های معلمان بوده است. به این جهت باید به آموزش این درس توجه ویژه کرد و حتی زمینه ها و زیرساخت های آموزش مجازی آن را فراهم نمود. هدف از انجام این پژوهش معرفی سایت mathsframe.co.uk به عنوان بستری برای آموزش مجازی درس ریاضی است. در این پژوهش سعی شد تا حدودی چالش های پیش روی آموزش مجازی درس ریاضی را به یک فرصت برای آموزشی بهتر تبدیل کنیم. روش پژوهش توصیفی و از نوع موردی (ژرفا نگر) است. امکانات و بازی های موجود در این سایت به بخش های محبوب ترین بازی های رایگان ریاضی، بازی های دوستانه تبلتی، مشکلات کلمه، استفاده کردن از یک ماشین حساب، پول، مرتب سازی و طبقه بندی، برنامه آموزشی ملی، جمع و تفریق، کسر، اعشار و درصد، اندازه گیری و زمان، تقسیم بندی و ارزش مکانی و گرد کردن، آخرین بازی های ریاضیات، ضرب و تقسیم، ترتیب و مقایسه و خواندن اعداد، هندسه، آمار و ITPها تقسیم می شود. در این بخش ها بازی ها و امکاناتی وجود که برای تمرین و آموزش مباحثی مانند پول، نمودارخوانی و کار با انواع نمودار، اعداد بخش پذیر به یک عدد و اعداد اول، اعداد اعشاری، اندازه گیری زاویه، محور اعداد، تمرین و آموزش انواع عملیات های ریاضی، جدول ضرب، مقایسه اعداد، شمارش اعداد، نشان دادن تعداد اشکال و دسته ها، جدول ارزش مکانی، اندازه گیری حجم، نسبت، کسرها، احتمال، نحوه انتقال اعداد در جمع و تفریق تکنیکی، تقارن، اندازه گیری وزن و دما، مختصات، ساعت، کار با خط کش، محیط و مساحت، مناسب می باشد.بسیاری از بازی های آموزش ریاضی و امکانات مکمل تدریس معلمان، رایگان هستند و احتیاج به ثبت نام در سایت، وارد کردن اطلاعات و پرداخت مقداری هزینه ندارد، اما برای تدریس و یا تمرین بخش ها به دانش پایه زبان انگلیسی احتیاج است.

    کلیدواژگان: امکانات آموزش، آموزش مجازی، درس ریاضی، دوره دبستان، mathsframe
  • هادی رزقی شیرسوار* صفحات 31-38

    هدف از این پژوهش شناسایی و واکاوی الزامات کلان آموزش آنلاین با تاکید بر پاندمی کرونا بود.روش انجام پژوهش آمیخته (کیفی-کمی) است. برای انجام این پژوهش علاوه بر مطالعه اسنادی، از تکنیک تحلیل مضمون با نرم افزار MAXQDA12 ، برای شناسایی ابعاد و شاخص ها و برای تعیین سهم هر عامل از روش تحلیل عاملی تاییدی نرم افزار smart pls3 استفاده شد. جامعه آماری در این پژوهش در بخش کیفی تمام خبرگان در حوزه مدیریت آموزشی و آموزش عالی و دولتی بودند که بعد از انجام 17مصاحبه اشباع نظری صورت گرفت. در بخش کمی نیز تمام اعضای هیات علمی دانشگاه های شهر تهران بود که با توجه به جدول مورگان 353 نمونه به روش تصادفی ساده انتخاب شدند.در نهایت 7 بعد و 41 شاخص شناسایی شد. برای ترسیم الگو از روش معادلات ساختاری نرم افزار smartpls3استفاده شد. نتایج نشان داد که بعد الزامات آموزشی و پژوهشی(0.796)، الزامات مالی و اقتصادی (0.779)، الزامات اجتماعی و فرهنگی (0.874)، الزامات قانونی (0.716)، الزامات و الزامات مدیریتی و سازمانی(0.694) به ترتیب بیشترین اهمیت را در الزامات کلان آموزش آنلاین مبتنی بر پاندمی کرونا دارند.

    کلیدواژگان: االزامات کلان آموزش آنلاین، پاندمی کرونا، آموزش عالی
  • صفحات 39-64

    اجرای یک روش آموزشی مفید در مهارت نوشتاری ،همواره مسئله چالش برانگیزی بوده است زیرا محققان زیادی تاثیر آن را بر کمک به صحت مهارت نوشتاری فراگیران مورد بحث قرار داده اند.این تحقیق،پیش زمینه این مسئله را بررسی میکند و تحقیقات مرتبط با این موضوع را مورد بحث قرار میدهد.به دلیل محدودیت های دیدگاه متقابل و شلترد، این تحقیق به بررسی ترکیب دیدگاه متقابل و شلترد میپردازد که در واقع عملکرد واقعی دانش آموزان را در مهارت نوشتاری وهمچنین خودکارآمدی تحت تاثیر قرار میدهد.سه گروه از دانش آموزان سطح انگلیسی پیش ازمتوسط ایرانی در این تحقیق شرکت کردند.68 زن و مرد در گروه آزمایش و دو گروه دانش آموزان را تشکیل میدهند.گروه آزمایشی بر ترکیب روش متقابل و شلترد در مهارت نوشتاری و خودکار آمدی کار کرده است.نتایج تاثیر مثبت ترکیب دیدگاه های متقابل و شلترد بر عملکرد دانش آموزان در گروه آزمایشی را نشان میدهد. علاوه بر این،فرآیندهای انتخاب شده میتوانند منجر به رشد خودباوری شوند. در نهایت،دستاوردهای این تحقیق به فهم نوع دیدگاه تدریس که برای سطح پیش از متوسط بسیار مناسب است می انجامد.

    کلیدواژگان: روش متقابل، روش حمایتی(شلترد)، خودکارآمدی
  • علی اکبر عجم*، محمد اکبریان خلیل آباد، اعظم عجم صفحات 55-67

    با توجه به اهمیت روزافزون استفاده از فن آوریهای جدید به خصوص در حوزه آموزشی و ضرورت یادگیری هرچه بیشتر افراد جامعه و بخصوص دانش آموزان به استفاده از یادگیری الکترونیکی، این پژوهش با هدف بررسی نقش گرایش به تفکرانتقادی و خودکارآمدی تحصیلی در پذیرش یادگیری الکترونیکی در بین دانش آموزان انجام شد. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی پیمایشی بود، جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر پایه دهم رشته های تجربی و ریاضی شهر مشهد به تعداد 1289 نفر بود که با استفاده از شیوه نمونه گیری خوشه ای، بر طبق جدول مورگان، نمونه ای با حجم 289 نفر انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه های خودکارآمدی دانش آموز جینگ و مورگان (1999)، گرایش به تفکر انتقادی ریکتس (2003) و پرسشنامه پذیرش یادگیری الکترونیکی دیویس و باگوزی(1989) بود این پرسش نامه ها دارای روایی و پایایی معتر می باشد. برای آزمون فرضیه ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام با استفاده از نرم افزار spss نسخه 20 استفاده شد. برای آزمون این سوال پژوهشی که آیا گرایش به تفکرانتقادی و خودکارآمدی تحصیلی در پذیرش یادگیری الکترونیکی دانش آموزان پسر پایه دهم رشته های تجربی و ریاضی نقش دارد؟ یافته های پژوهش نشان داد گرایش به تفکر انتقادی و خودکارآمدی تحصیلی پیش بینی کننده معناداری برای پذیرش یادگیری الکترونیکی در دانش آموزان می باشند. متغیر گرایش به تفکرانتقادی به صورت معنادار و با توجه به ضریب استاندارد بتا، سهم 0.267 در میزان پذیرش یادگیری الکترونیکی دارد که می تواند به عنوان متغیر پیشبین مورد استفاده قرار گیرد

    کلیدواژگان: پذیرش یادگیری الکترونیکی، گرایش به تفکرانتقادی، خودکارآمدی تحصیلی، دانش آموزان دوره متوسطه
  • مجید واحدی*، مریم ابوالحسنی صفحات 65-80

    مقاله حاضر با هدف شناسایی موانع یادگیری الکترونیکی دانشجویان دانشگاه پیام نور تبریز و ارایه الگو انجام شد. روش تحقیق پیمایشی از نوع توصیفی- تحلیلی بود. جامعه آماری شامل اساتید و دانشجویان پیام نور در سال تحصیلی 98-1397 بود که به صورت تصادفی طبقه بندی و با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته بود. جهت سنجش اعتبار پرسشنامه از اعتبار محتوایی و جهت سنجش پایایی از آلفای کرونباخ استفاده شد که 84/0 بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار spss استفاده شد: با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی اکتشافی؛ شش عامل: 1- نبود مهارت ها و ارتباطات پیوسته 2- کمبود انگیزش 3- عدم دسترسی به فناوری 4- عدم توانایی یادگیری از طریق رسانه ها 5- عدم بهره گیری از گفتگوهای گروهی اینترنتی 6- عدم وجود مسایل هم جهت موفقیت در یادگیری الکترونیکی را بعنوان موانع یادگیری الکترونیکی دانشجویان شناسایی شد و الگوی موانع یادگیری الکترونیکی دانشجویان ترسیم گردید. نتایج آزمون رتبه بندی فریدمن نیز نشان داد: به علت کافی نبودن مهارت ها و ارتباطات پیوسته در بین دانشجویان و اساتید دانشگاه پیام نور تبریز، این مولفه بیشترین نقش را به عنوان موانع یادگیری الکترونیکی دانشجویان بر عهده داشته است.

    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، موانع یادگیری، انگیزش، مهارت ها و ارتباطات پیوسته
  • صفحات 90-99

    پژوهش حاضر با هدف بررسی توسعه آموزش ترکیبی در زمینه آموزش عالی جهت شناسایی عوامل تاثیرگذار صورت گرفته است.بدین منظور پس از مطالعه یافته های تحقیقاتی معاصر عوامل توسعه آموزش ترکیبی به پنج گروه عوامل؛ ساختاری، نظام برنامه ریزی ، نظام اطلاعاتی و ماهیت و محیط کار و پشتیبانی تقسیم شده و برای هر یک از این عوامل مولفه هایی تعیین شد.به منظور سنجش عوامل توسعه آموزش ترکیبی از دیدگاه اعضای هیات علمی پرسشنامه ای محقق ساخته طراحی شد. پرسشنامه مذکور،دارای 40سوال پنج گزینه ای با استفاده از مقیاس لیکرت می باشد.روایی پرسشنامه از طریق روایی صوری و محتوایی مورد تایید قرارگرفت و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ(89/0=α)محاسبه شد.پس از تعیین حجم نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان به روش تصادفی ساده،پرسشنامه ها بین اعضای هیات علمی توزیع گردید.یافته های پژوهش با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. از نرم افزارهای LISRELوSPSS برای تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شده است . یافته های پژوهش حاکی از آن است که از بین عوامل شناسایی شده، مهم ترین و اثرکذارترین عامل بر آموزش ترکیبی به عوامل ساختاری مربوط می شود

    کلیدواژگان: آموزش ترکیبی، توسعه، آموزش عالی، ساختار
  • قاسم سلیمی*، ندا عبدالهی، سید علی اکبر صفوی صفحات 100-116

    کلاس درس معکوس یکی از رویکردهای جدید یادگیری و روش های نوین تدریس در سراسر جهان است. با توجه به شرایط ایجاد شده در همه گیری کرونا و تولید محتوای اولیه بسیاری از دوره ها، تجربه عملی برگزاری کلاس معکوس مورد بررسی قرار می گیرد. بر این اساس، تحلیل حاضر با هدف ارزیابی ادراکات، تجارب، کیفیت مشارکت، عملکرد یادگیری و رضایت دانشجویان از کلاس های درس معکوس یا وارونه انجام می شود. در این مطالعه موردی 18 دانشجو از رشته مهندسی برق شرکت کردند. داده ها با استفاده از روش های آماری آزمون t تک نمونه ای، همبستگی پیرسون، ضریب رگرسیون در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که دانشجویان به طور کلی از کلاس معکوس و یادگیری در این کلاس رضایت داشتند. میزان دسترسی به اطلاعات و منابع بر رضایت دانشجویان از کلاس درس معکوس و برآیند های یادگیری ادراک شده از سوی آنها اثری مثبت و معنی دار داشت. در یافته دیگر، حمایت و انگیزش استاد در کلاس درس معکوس بر رضایت دانشجویان از این کلاس و هم چنین برایند های یادگیری ادراک شده از سوی آنها تاثیر گذار بود. حمایت مشارکت و همکاری دانشجویان با یکدیگر در کلاس معکوس، بر رضایت دانشجویان از کلاس درس معکوس و برایندهای یادگیری ادراک شده از سوی آنان اثر مثبت و معنی داری داشت. در نهایت دانش بدست آمده در طول کلاس توسط دانشجویان بر رضایت آنها از کلاس درس معکوس و برایندهای یادگیری ادراک شده از سوی آنان اثر مثبت و معنی داری را نشان داد.

    کلیدواژگان: مشارکت، عملکرد یادگیری، رضایت دانشجویان، کلاس درس معکوس، کرونا
  • آزاده قربانی پیرعلیدهی*، مرجان معصومی فرد صفحات 117-129

    آموزش مجازی در زمان شیوع کرونا و پساکرونا به عنوان یک نظام آموزشی موثر در یادگیری اثربخش دانش آموزان خواهد بود، لذا این تحقیق با هدف تحلیل چالش های آموزش مجازی در مدارس استثنایی استان گیلان از دیدگاه معلمان صورت گرفت. روش تحقیق کمی، کاربردی و توصیفی- پیمایشی است. جامعه ی مورد مطالعه تمامی معلمان مدارس استثنایی استان گیلان با جمعیت 690 نفر بودند که با استفاده از روش نمونه-گیری تصادفی سیستماتیک، 196 نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه ی محقق ساخته صورت گرفت. روایی پرسشنامه با نظرخواهی از کارشناسان آموزش و پرورش استثنایی استان گیلان و برخی از اساتید دانشگاه تایید شد. جهت بررسی پایایی نیز پیش آزمون به عمل آمد و میزان آلفای کرونباخ 92/0 نشان دهنده ی پایایی پرسشنامه ی مذکور بود. تحلیل چالش های آموزش مجازی نیز از طریق فن تحلیل عاملی اکتشافی نوع R صورت گرفت. یافته های تحقیق نشان داد که چهار چالش زیرساختی- فنی و اقتصادی، محتوا و ارزشیابی، فرهنگی- اجتماعی و سازمانی- مدیریتی در مجموع 93/64 درصد از واریانس کل را تبیین کرده اند و اصلی ترین چالش های موثر در آموزش مجازی در مدارس استثنایی استان گیلان از دیدگاه معلمان هستند. با توجه به اهمیت غلبه بر این چالش ها، تعامل بیشتر با شرکت های دانش بنیان، ارتقای شبکه ی آموزشی شاد، تعامل موثر با شبکه های مخابراتی به منظور تقویت سرعت و پهنای باند اینترنتی، طراحی و راه اندازی سامانه های مشاوره، برگزاری وبینارهای تبادل تجربه و جلسات توجیهی والدین و تشکیل صندوق خیریه حمایت از دانش آموزان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، آموزش الکترونیکی، دانش آموزان استثنائی، شبکه ی آموزشی دانش آموزی (شاد)
|
  • Mehrak Rahimi *, Ghazal Beyzavi, Fatemeh Saffari Pages 9-22

    The current study explored the effects of a personalized reading software program designed based on language learners’ learning style on the development of their reading comprehension. Forty Iranian K-9 students were selected through convenience sampling and were assigned into control (n=20) and experimental (n=20) groups. Both groups’ entry level of English reading proficiency was assessed by reading paper of Cambridge A2 Key exam. Reading was taught to both groups for 10 sessions using a researcher-developed software program. The experimental group used the reading software designed based on users’ cognitive profile (visual, auditory and kinesthetic) with customized instructional scenarios. The control group used a version of the same software that did not include any user-tailored teaching materials. Both groups took part in reading paper of A2 Key again at the end of the experiment. The data were analyzed using One-way Analysis of Covariance (ANCOVA). The results revealed a significant difference between participants’ reading comprehension at the end of the experiment in favor of the experimental group. The finding highlighted the role of learners’ diversity in the success of computer-assisted learning environments, and has certain implications for software developers and language pedagogues.

    Keywords: personalized software, Language, Learners, Reading Comprehension
  • Nima Khademi *, Parisa Babazadeh Pages 23-30

    The importance of mathematics is common knowledge, and teachers have always been concerned with teaching this subject correctly and efficiently. For this reason, teaching mathematics should be given special attention, and even the base and frameworks should be provided for online teaching of this subject. This study aims to introduce mathsframe.co.uk as a platform for online teaching of mathematics. The present study tried to turn the challenges facing online mathematics teaching into opportunities for better instruction. The method of research was descriptive and a case study (in-depth). The facilities and games of the website were divided into categories of Most popular free mathematics games, Tablet friendly games, Word problems, Using a calculator, Money, Sorting and classifying, National curriculum, Addition and subtraction, Fractions, decimals and percentages, Measuring and time, Partitioning, place value and rounding, Latest mathematics games, Multiplication and division, Ordering, comparing and reading numbers, Geometry, Statistics and ITPs. There are games and options in these categories which are suitable to teach and exercise subjects like money, reading and working with different types of charts, numbers divisible to a certain number and prime numbers, decimals, measuring angles, numbers axis, exercising and learning different math operations, multiplication table, comparing numbers, showing the number of shapes and categories, counting numbers, place value chart, measuring volume, ratio, possibility, fraction, the method of transferring numbers in technical addition and subtraction, symmetry, measuring mass and temperature, coordinates, clock, working with a ruler, volume and perimeter. Many math instruction games and options complementary to teachers' teaching are free, and there is no need for signing up, entering information or paying a fee; but a basic knowledge of English is required for teaching or exercising elements of the categories.

    Keywords: teaching facilities, online teaching, math subject, Elementary, mathsframe
  • Shahram Hashemniya, Mogan Agahheris, Akram Dousti, Hadi Rezghi Shirsavar *, Nika Salami Pages 31-38

    The purpose of this study was to identify and analyze the macro requirements of online education with emphasis on the corona pandemic. The method of conducting research is mixed (qualitative-quantitative). To conduct this research, in addition to the documentary study, the content analysis technique with MAXQDA12 software was used to identify the dimensions and indicators and to determine the share of each factor, the confirmatory factor analysis method of smart pls3 software was used. The statistical population in this study was in the qualitative part of all experts in the field of educational management and governmental and higher education, which was conducted after 17 saturated interviews. In the quantitative section, all faculty members of Tehran universities were selected according to Morgan's table, 353 samples were selected by simple random method. Finally, 7 dimensions and 41 indicators were identified. The structural equation method of smartpls3 software was used to draw the pattern. The results showed that the dimensions of Social and cultural requirements (0.874), Infrastructure requirements (0.872), Educational and research requirements (0.796), Policy and strategic requirements (0.791), Financial and economic requirements (0.779), Legal requirements (0.716) and Managerial and organizational requirements (0.694) are the most important in the macro requirements of online education based on the Corona pandemic, respectively..

    Keywords: Macro requirements of online education, Corona Pandemic, Higher Education
  • Masoud Tajadini *, Samira Mahfoozi Fard, Neda Fatehi Rad Pages 39-64

    Determining a qualified teaching method in writing has always been a controversial issue as a multitude of researchers have debated its effectiveness in improving Learners’ accuracy in writing. This study examines the background of this debate and looked at previous major studies on this issue. Due to the limitations and pitfalls of sheltered and reciprocal teaching procedures, this study was to inquire whether the integration of reciprocal and sheltered teaching approaches would influence students’ performance in writing and find out if the approach could impress the learners’ self-efficacy as well. Three groups of pre-intermediate EFL students took part in this research. 68 male and female participants in one experimental and two control groups established the subjects of the study. The experimental group worked on the integration of reciprocal and sheltered approaches in writing and self-efficacy. The results reveal the positive effect of integration of reciprocal and sheltered approaches on the writing performance of the subjects in the EG. Moreover, the selected procedures could lead to learners’ self-efficacy development. Finally, the achievements of this study contributed to an understanding of the type of teaching approach which is most appropriate for pre-intermediate students.

    Keywords: Reciprocal Teaching, Sheltered Teaching, Self-efficacy
  • Ali Akbar Ajam *, mohammad akbarian khalil abad, Azam Ajam Pages 55-67

    Given the growing importance of the use of novel technologies, especially in the field of education, and with regard to the necessity of learning the use of e-learning by community members, specifically students, the present study aimed to evaluate the role of critical thinking disposition and academic self-efficacy in the acceptance of e-learning by students. This was a descriptive survey research, and the statistical population (n=1289) included tenth-grade male students in experimental sciences and mathematics disciplines in Mashhad, Iran. In total, 288 students were selected by cluster sampling method and based on the Morgan table. Data were collected using Morgan and Jing Academic Self-Efficacy Scale (MJSES) (1999), Ricketts' Critical Thinking Disposition Questionnaire (2003), and Technology Acceptance Model by Davis and Bagozzi (1989). Notably, the instruments had confirmed validity and reliability. Data analysis was performed in SPSS version 20 using Pearson’s correlation coefficient and stepwise regression. The research question was “do critical thinking disposition and academic self-efficacy play a role in acceptance of e-learning by tenth-grade male students in experimental sciences and mathematics disciplines?” According to the results, critical thinking disposition and academic self-efficacy significantly predicted students’ acceptance of e-learning. In fact, the variable of critical thinking disposition had a share of 0.068 in the amount of acceptance of e-learning in a significant way and based on the standardized beta coefficient. Therefore, this concept can be used as a predictor of e-learning acceptance. Therefore, it is suggested that these skills be reinforced in students by families, principals, teachers and educational authorities to improve the acceptance of new educational innovations and enhance students’ academic achievement.

    Keywords: E-learning Acceptance, Critical Thinking Disposition, Academic self-efficacy, High-school Students
  • Maryam Abolhasani, Majid Vahedi * Pages 65-80

    The present article aimed at recognizing the barriers of E-leaning in front of Tabriz Payame Noor university students and providing a model. The statistical society was Tabriz Payame Noor university students during 2018-2019; among them, 384 students were selected in the random classified way through the Cochran formula. The researcher`s self-made questionnaire was used as the instrument of the study with content validity and 0.84 reliability was gained through Cronbach’s alpha technique. The data were analyzed through SPSS software; through exploratory factor analysis six indexes of 1. Lack of skills and continuous communication, 2. Lack of motivation, 3. Inaccessibility to the technology, 4. The inability of learning through media, 5. Lack of online group conversation, and 6. Lack of aligned issues with success in E-Learning as the barriers of E-learning for students. The model of E-learning barriers was designed too. The obtained results of the Friedman ranking test revealed that due to the lack of skills and continuous communications between students and professors of the university; this factor was the most important barrier in the process of university students’ E-learning.

    Keywords: E-Learning, Learning Barriers, Motivation, Skills, Continues Communication
  • Mitra Zolfaghari *, Saba Abasi, Pejman Pourfakhr Pages 81-89
    Introduction

    Endotracheal intubation, as one of the most important methods of airway management, is of great importance and can lead to saving the patient's life. Hence, the training of this skill is highly considered. The present study aimed to design an educational simulator software in this field and to determine its impact on improving the performance of undergraduate students of anesthesia in Tehran University of Medical Sciences.

    Methods

    In this experimental study, 17 undergraduate anesthesia students were selected from Tehran University of Medical Sciences in the second semester of 96-97 (2017-18) and randomly divided into control and intervention groups. The control group was evaluated without any intervention, while the intervention group was evaluated after receiving the simulated content and its reviewing several times in the skill lab. The data were collected by a demographic questionnaire and a validated and relied evaluation checklist. The scores of both groups were evaluated using the SPSS-22 software, descriptive statistics (absolute and relative frequency, mean and standard deviation), and t-test, in order to determine the effectiveness of the simulator in improving the performance of anesthesia students in this regard.

    Results

    The results indicated that the average score of students' performance in patient preparation for intubation was (22.22±10.17) and (36.75±6.78) in the control and intervention groups, respectively, indicating a significant difference (P=0.004). In addition, the average score of students' performance in laryngoscopy skill was (24.09±9.02) and (41.16±12.1) in the control and intervention groups, respectively, which was a significant difference (P=0.008). Finally, the average total score of students' performance in patient preparation for intubation and improvement of laryngoscopy skill was (48.67±20.09) and (78.50±17.78) in the control and intervention groups, respectively, indicating a significant difference (P=0.006).

    Conclusion

    Based on the results, the use of computer-based simulator could improve students' performance in patient preparation for intubation and improvement of laryngoscopy skill by up to 50%. Therefore, this method can be used as a complementary training method to improve the students’ performance in similar clinical skills in medical sciences.

    Keywords: Simulator Software, Electronic Learning, Endotracheal Intubation, Psychomotor Skill
  • Sana Safari * Pages 90-99

    This study aimed to identify effective factors to the development of blended learning from the perspective of faculty members of PNU. For this purpose, after the study of contemporary research findings, effective factors to the development of blended learning were divided in five groups of structural, planning, information systems, nature and workplace and support factors for each of these components were determined. In order to assess the effective factors to the development of blended learning from the perspective of faculty members, a researcher-made questionnaire was designed. The questionnaire was with 40 questions using a Likert scale. Its validity was confirmed through content validity and its reliability through Cornbrash's alpha (α=91%). After determining the sample size using Morgan table by simple random sampling, questionnaires were distributed to faculty members. The research findings were analyzed using exploratory and confirmatory factor analysis. To analyze the data, SPSS and LISREL softwares were employed. Results indicate that among the identified factors, the most important and influential factors to the development of blended learning from the perspective of administrators was related to structural factors.

    Keywords: Blended learning, Development, Higher Education, structure
  • Ghasem Salimi *, Neda Abdolahi, Ali Akbar Safavi Pages 100-116

    The flipped classroom is one of the new approaches to learning and innovative teaching methods worldwide. Given the conditions created in the Corona pandemic and the production of the initial content of many courses, a practical experience of holding a flipped class is examined. Accordingly, the present analysis aims at assessing perceptions, experiences, quality of participation, learning performance and student satisfaction with in a flipped classroom. 18 students participated from the field of electrical engineering in this case study. The data were analyzed using statistical methods of one-sample t-test, Pearson correlation, regression coefficient, and SPSS software. The results revealed that students' access to information and resources and teachers' support and motivation significantly affected students' satisfaction. Furthermore, access to information and resources and teacher support and motivation significantly affected student-perceived learning outcomes. Finally, supporting students' participation and collaboration with each other in flipped classroom also had a significant effect on their satisfaction and perceived learning outcomes. The knowledge gained by students during the class had a significant impact on students' satisfaction and perceived learning outcomes.

    Keywords: Collaboration, learning performance, student satisfaction, Flipped Classroom, Corona
  • Azadeh Ghorbani Piralidehi *, Marjan Masoumi Fard Pages 117-129

    Virtual education will be an effective educational system in students' effective learning during the corona and post-corona outbreaks, So the research method is quantitative, applied and descriptive-survey. The study population was all teachers of exceptional schools in Guilan province with a population of 690 people who were selected as a sample using systematic random sampling method. Data were collected through a researcher-made questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by consulting experts from exceptional education in Guilan province and some university professors. To evaluate the reliability, a pretest was performed and a Cronbach's alpha of 0.92 indicated the reliability of the questionnaire. Virtual education challenges were analyzed through R-type exploratory factor analysis technique. Findings showed that the four infrastructural-technical and economic challenges, content and evaluation, cultural-social and organizational-managerial challenges explained 64.93% of the total variance and the main effective challenges in education Virtual schools in exceptional schools of Guilan province are from the perspective of teachers. Given the importance of overcoming these challenges, more interaction with knowledge-based companies, upgrading a SHAD educational network, effective interaction with telecommunication networks to strengthen the speed and bandwidth of the Internet, design and operation of the system Counseling, experience sharing webinars, parent briefings, and student support charities are recommended.

    Keywords: Virtual Education, e-learning education, exceptional students, student education network (SHAD)