فهرست مطالب

علوم حرکتی و رفتاری - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 14، پاییز 1400)

مجله علوم حرکتی و رفتاری
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 14، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مسلم یوسفی*، علی یاور عزیز پور صفحات 189-195
    مقدمه و هدف

    این پژوهش به منظور بررسی میزان همبستگی بین آزمون توانایی تکرار فعالیت های سرعتی (RSA) با وینگیت 30 ثانیه در اندازه گیری توان بی هوازی کشتی گیران و امکان جایگزینی آنها انجام شد.

    روش شناسی

     آزمودنی ها شامل 20نفر از  کشتی گیران دانشگاه خوارزمی (قد5/5±13/174سانتیمتر، وزن48/5±05/77کیلوگرم،سن11/6±43/25سال، چربی بدن11/3±39/ 10درصد و BMI63/2±21/20کیلوگرم برمتر مربع) بودند.به همین منظورحداکثر، حداقل ومیانگین توان وشاخص خستگی ساز اجرای آزمون وینگیت و آزمون توانایی تکرار فعالیت سرعتی (پیمودن مسافت 20متری با فاصله های استراحتی 20ثانیه ای در12نوبت) محاسبه و میزان لاکتات خون نیز بعد از گذشت 2دقیقه از اجرای هر دو آزمون اندازه گیری شد. برای بررسی میزان همبستگی بین شاخص های توان و شاخص فیزیولوژیکی (لاکتات خون) دو آزمون از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد بین حداکثر، میانگین وحداقل توان به دست آمده از آزمون توانایی تکرار فعالیت سرعتی (RSA) وآزمون وینگیت همبستگی معناداری وجود دارد (r=0/81p=0/002 ، r=0/78p=0/003، r=0/83p=0/001) ولی بین شاخص خستگی دو آزمون همبستگی وجود نداشت (r=0/013 p=0/746).در میزان لاکتات 2دقیقه پس از اجرا بین دوآزمون وینگیت وآزمون توانایی تکرار سرعتی  (به ترتیب 11/15و8/13میلی مول بر لیتر) تفاوتی مشاهده نشد (p=0/382).

    کلیدواژگان: توان بی هوازی، آزمون وینگیت 30 ثانیه، آزمون RSA
  • بهمن حسنوند*، نیلوفر کبابیان صفحات 196-205

    مطالعه حاضر با هدف اثر تمرینات ترکیبی (هوازی- مقاومتی) بر کوپپتین و مقاومت به انسولین زنان چاق مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک انجام گرفت. در این پژوهش نیمه تجربی که با طرح پیش آزمون- پس آزمون انجام گرفت، 28 زن چاق مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک با دامنه سنی 20 تا 35 سال به صورت در دسترس انتخاب و در 2 گروه 15 نفری تمرینات ترکیبی و کنترل قرار گرفتند. نمونه های خونی آزمودنی ها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون (پس از 8 هفته تمرین) جمع آوری شد. پروتکل تمرینی شامل 8 هفته اجرای تمرینات ترکیبی بود که سه جلسه در هفته در دو بخش تمرینات طناب زنی و تمرینات مقاومتی با کش اجرا شد. داده های به دست آمده توسط آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری تحلیل شد. نتایج نشان داد که تمرین ترکیبی باعث افزایش معنی دار کوپپتین زنان چاق مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک گردید (05/0>P). همچنین دیگر نتایج نشان داد که تمرین ترکیبی باعث کاهش معنی دار مقاومت به انسولین زنان چاق مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک گردید (05/0>P). به طور کلی نتایج حاضر حاکی از این بود که زنان چاق مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک با استفاده از تمرینات ترکیبی احتمالا می توانند از بروز فشارهای التهابی ناشی از انجام فعالیت های ورزشی و پیامدهای بعدی آن جلوگیری کنند.

    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، کوپپتین، مقاومت به انسولین، سندروم تخمدان پلی کیستیک، چاقی
  • سعید بحیرایی*، مهبانو قادری صفحات 206-219

    شیوع ویروس کرونا (COVID-19) منجر به افزایش 156 میلیون مورد تایید شده و بیش از3255000 مورد مرگ در سراسر جهان تا ماه مارس 2021 شده است. اختلال فعلی در فعالیتهای ورزشی ناشی از ویروس کرونا COVID-19 پزشکان ، مربیان و کمک مربیان را در تشخیص بهترین روش ها برای بازگشت ایمن به ورزش چالش انگیز کرده است. برای ایجاد و اتخاذ تدابیر مداوم برای از سرگیری فعالیتهای ورزشی ، از جمله تمرینات و رقابتها و مسابقات ، یک نیاز مشخص وجود دارد ، به گونه ای که سلامتی و تندرستی ورزشکاران را در اولویت قرار دهد و در عین حال از مربیان ، کارکنان و تماشاگران محافظت کند. این مقاله مروری بر اثرات ویروس کرونا COVID-19 در جمعیت ورزشی را ارایه می دهد و ملاحظاتی را برای تمرین در هنگام شیوع بیماری همه گیر ارایه می دهد و همچنین رهنمودهای بازگشت به ورزش با رفع محدودیت ها را ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: کووید 19، پزشکی ورزشی، ورزشکاران
  • ابوالفضل عموی بخشایش*، مهدی نادری نسب، عباس بی نیاز، رحیم رمضانی نژاد صفحات 220-230
    مقدمه و هدف

    هدف این پژوهش جهت دهی به عادات خرید: الگویی برای مصرف کنندگان کالای ورزشی ایران بود.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از حیث ماهیت توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران و کارشناسان شرکت های تولیدی ورزشی و فروشگاه های ورزشی بودند که نمونه آماری به صورت دردسترس انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد و روایی صوری پرسشنامه توسط صاحب نظران (13 نفر)، تایید شد. همچنین پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (92/0) و پایایی ترکیبی محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی برازش مدل از مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار PLS3-SPSS24 استفاده شده است.

    نتایج

    نتایج نشان داد که به جز اثر محیط بر ععادت خرید که مورد تایید قرار نگرفت (05/0P>) تمامی ضرایب معنی داری t از 96/1 بزرگ تر هستند که این امر معنی دار بودن تمامی سوالات و روابط میان متغیرها را در سطح اطمینان 95% تایید می سازد.

    نتیجه گیری

    به طور کلی با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت جهت نهادینه کردن عادت خرید کالای ورزشی داخلی عوامل استفاده شده در این پژوهش را به عنوان الگوی برای تصمیم گیری خود در نظر گیرند.

    کلیدواژگان: رفتار خرید، محصولات ورزشی، مصرف کنندگان ورزشی
  • مهدی نعیمی* صفحات 231-238
    مقدمه وهدف

    رضایت از زندگی بازتاب توازن میان آرزوهای شخص و وضعیت فعلی اوست و هرچه شکاف میان سطح آرزوهای فرد و وضعیت عینی وی بیشتر شود، رضایتمندی او نیز کاهش می یابد. هدف پژوهش حاضر پیش بینی رضایت از زندگی ورزشکاران بدنساز براساس رگه حالت اضطراب و نظم جویی شناختی هیجانی با میانجی گری شادکامی می باشد .

    روش شناسی

    جامعه آماری این پژوهش شامل 200 آزمودنی ورزشکار (بدنساز) می باشد که به شیوه تصادفی از باشگاه های ورزشی انتخاب شدند و بین آنها چهار پرسشنامه کیفیت زندگی، رگه-حالت اضطراب، نظم جویی شناختی هیجانی و شادکامی توزیع شد. داده های بدست آمده از این پرسشنامه ها با آزمون همبستگی پیرسون و نرم افزار SPSS ورژن 24 تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    رابطه رضایت از زندگی با نظم جویی ارزیابی مجدد،هیجانی، و همچنین با شادکامی درونی، و شادکامی نهایی، در سطح (01/0=α) معنا دار می باشد. همچنین زیر مقیاس ارزیابی مجدد از مقیاس نظم جویی با شادکامی درونی (288/0) و شادکامی نهایی -(288/0) نیز رابطه ای مثبت و ضعیفی در سطح معناداری (01/0=α) داشته است.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که متغیرهای روان شناختی نظم جویی هیجانی، رگه و حالت اضطراب و شادکامی ورزشکاران نقش مهمی را در رضایتمندی از زندگی آنها ایفا می کند و با توجه به ارتباط مستقیم و مثبت می توان شادکامی را به عنوان یک متغیر میانجی موثر و مهم در بهبود رضایت از زندگی ورزشکاران (بدنساز) عنوان کرد.

    کلیدواژگان: رضایت از زندگی، نظم جویی شناختی هیجان، رگه، حالت اضطراب، شادکامی، بدنسازان
  • هنگامه پایاب، سید کاظم موسوی ساداتی*، کیوان ملانوروزی صفحات 239-246
    مقدمه و هدف

    امروزه مهم ترین مسئله در موفقیت های ورزشی و حرکتی مخصوصا برای کودکان بهبود انگیزش آنها است. لذا هدف این مطالعه مقایسه بازی های چالشی و غیر چالشی برانگیزش حرکتی کودکان بود.

    روش شناسی

     تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش ازمون- پس آزمون بود شرکت کنندگان این تحقیق 40 کودک (میانگین سن 15/6 و انحراف استاندارد 12/1) بودند که به روش در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان به صورت تصادفی به دو گروه بازی های چالشی (20 نفر) و غیر چالشی (20 نفر) تقسیم شدند. سپس برای مدت هشت هفته و دو جلسه در هفته و هر جلسه 90 دقیقه مداخلات مهارت های حرکتی را دریافت کردند. داده ها با آزمون تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد اثر تمرین برای انگیزش در گرووها معنادار است به طوری که میزان تغییرات انگیزش حرکتی از پیش آزمون به پس آزمون در گروه چالشی بیشتر از گروه غیر چالشی بوده است. بنابراین تمرین چالشی بیشتر از تمرین غیر چالشی بر بهبود انگیزش اثرگذار است.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه به استفاده از شکل بازیگونه مداخلات در سنین کودکی تاکید دارد و در طراحی مداخلات استفاده از دست کاری قیود و چالشی بودن آن برای انگیزش کودکان کمک کنننده می باشد.

    کلیدواژگان: مداخلات چالشی، مداخلات غیر چالشی، کودکان، انگیزش حرکتی
  • وحید زارع* صفحات 247-253
    مقدمه و هدف

    هدف این تحقیق بررسی تاثیر هوش استراتژیک بر هوش کلان محیطی، هوش منابع سازمانی، هوش رقابتی و هوش فرآیندهای سازمانی وزارت ورزش و جوانان می باشد.

    روش شناسی

    آمیخته اکتشافی متوالی می باشد، تعداد نمونه مورد استفاده در مرحله دلفی برای این پژوهش 12 نفر و روش نمونه گیری زنجیره ای یا گلوله برفی می باشند. در بخش کمی پژوهش حاضر، جامعه آماری شامل مدیران و کارکنان ستادی وزارت ورزش و جوانان به تعداد 705 نفر می باشند. پرسشنامه که پس از مرحل دلفی و با نظر خبرگان بدست آمده است شامل 133 گویه می باشد.

    نتایج

     این ابزار به روش تحلیل عامل اکتشافی اعتباریابی شد. با نرم افزار اس پی اس اس تحلیل عامل اکتشافی (آزمون الگوی اندازه گیری مبنی بر روایی و اعتبار ابزارهای اندازه گیری) و با نرم افزار اسمارت پی ال اس تحلیل عامل تاییدی (آزمون الگوی ساختاری، آزمون فرضیه ها و بررسی اثر متغیرها بر یکدیگر) انجام شد.

    نتیجه گیری

    هوش استراتژیک در وزارت ورزش و جوانان متشکل از انواع مختلفی از هوش است که یک هم کوشی و تعامل بین هوش کلان محیطی، منابع سازمانی، هوش رقابتی، هوش فرآیندهای سازمانی در وزارت مذکور ایجاد می کند تا اطلاعات و دانش ارزش افزوده برای اتخاذ تصمیمات استراتژیک سازمان را فراهم کند.

    کلیدواژگان: هوش استراتژیک، هوش کلان محیطی، هوش منابع سازمانی، هوش رقابتی، هوش فرآیندهای سازمانی
|
  • Muslim Yousefi *, Aliyavar Azizpor Pages 189-195
    Introduction & Objective

    This study was performed to investigate the correlation between the repetitive activity test (RSA) and the 30 second Wingate test in measuring the anaerobic capacity of wrestlers and the possibility of their replacement.

    Methodology

    The subjects included 20 wrestlers of Kharazmi University (height 174.13 ± 5.5 cm, weight 77.05 48 5.48 kg, age 25.43 6 6.11 years, body fat 10.39 3 3.11% and BMI / 63). For this purpose, the maximum, minimum and average power and fatigue index of performing the Wingate test and the ability to repeat the activity of speed (walking a distance of 20 meters with 20-second rest intervals in 12 turns) were calculated and the amount of lactate and blood was measured later. It was measured 2 minutes after performing both tests. Pearson correlation coefficient was used to evaluate the correlation between power indices and physiological indices (blood lactate). 

    Results

    The results showed that there was a significant correlation between the maximum, mean and minimum power obtained from the Rapid Repeat Activity (RSA) test and the Wingate test (r = 0.81p = 0.002, r = 0.78p = 0.003, r = 0.83p = 0.001) but there was no correlation between the fatigue index of the two tests (r = 0.013, p = 0.746). /15 and 13.8 mmol / l) no difference was observed (p = 0.382).

    Keywords: Anaerobic power, 30 second Winggit test, RSA test
  • Bahman Hasanvand *, Niloofar Kababian Pages 196-205

    The aim of this study was to evaluate the effect of combination exercises (aerobic-resistance) on coupeptin and insulin resistance in obese women with polycystic ovary syndrome. In this quasi-experimental study, which was performed with a pre-test-post-test design, 28 obese women with polycystic ovary syndrome ranging in age from 20 to 35 years were randomly selected and divided into 2 groups of 15 combined and control exercises. Blood samples were collected in two stages of pre-test and post-test (after 8 weeks of training). The training protocol consisted of 2 weeks of combined exercises that were performed three sessions per week in two sections of rope training and resistance training with elastic. Data were analyzed by analysis of variance with repeated measures. The results showed that combined exercise significantly increased the coupeptine of obese women with polycystic ovary syndrome (P <0.05). Other results also showed that combined exercise significantly reduced insulin resistance in obese women with polycystic ovary syndrome (P <0.05). Overall, the present results suggest that obese women with polycystic ovary syndrome may be able to prevent the inflammatory stress caused by exercise and its aftermath by using combined exercise.

    Keywords: Combined exercise, Copeptin, insulin resistance, Polycystic ovary syndrome, Obesity
  • Saeid Bahiraei *, Mahbanou Ghaderi Pages 206-219

    Prevalence of coronavirus (COVID-19) have led to an increase of 156 million confirmed cases and more than 3255,000 deaths worldwide by March 2021. The current disruption of coronavirus COVID-19 exercise has challenged physicians, coaches, and assistant coaches to identify the best ways to return safely to exercise. There is a specific need to create and take ongoing measures to resume sports activities, including training and competitions, to prioritize the health and well-being of athletes while protecting coaches, staff and spectators. This article provides an overview of the effects of coronavirus COVID-19 on the sports population and provides considerations for exercise during an outbreak, as well as guidelines for returning to exercise with restrictions. staff and spectators. This article provides an overview of the effects of coronavirus COVID-19 on the sports population and provides considerations for exercise during an outbreak, as well as guidelines for returning to exercise with restrictions.staff and spectators. This article provides an overview of the effects of coronavirus COVID-19 on the sports population and provides considerations for exercise during an outbreak, as well as guidelines for returning to exercise with restrictions.

    Keywords: covid 19, Sports Medicine, Athletes
  • Abolfazl Amoie Bakhshaiesh *, Mahdi Naderinasab, Abas Biniaz, Rahim Ramezaninezhad Pages 220-230
    Introduction & Purpose

    The purpose of this study was to orient shopping habits: a model for consumers of Iranian sports goods.

    Methodology

    The present study is descriptive-correlative in terms of applied purpose. The statistical population of the study was all managers and experts of sports production companies and sports stores that the statistical sample was selected as available. A researcher-made questionnaire was used to collect data and the face validity of the questionnaire was confirmed by experts (13 people). Its reliability was also calculated using Cronbach's alpha test (0.92) and combined reliability. Structural equation modeling in PLS3-SPSS24 software has been used to analyze the data and evaluate the model fit.

    Results

    The results showed that except for the effect of environment on shopping habit which was not confirmed (P> 0.05), all coefficients of significance t are greater than 1.96, which means that all questions and relationships between variables are significant at the level. 95% Confirmation.

    Conclusion

    In general, according to the results of the research, it can be said that in order to institutionalize the habit of buying domestic sports goods, the factors used in this research should be considered as a model for their decision making.

    Keywords: Shopping Behavior, Sports Products, Sports Consumers
  • Mahdi Naeemi * Pages 231-238
    Introduction & Purpose

    Life satisfaction is a reflection of the balance between a person's desires and her current situation, and the greater the gap between the level of a person's desires and her objective situation, the lower her satisfaction. The aim of this study was to predict the life satisfaction of bodybuilding athletes based on the trait of anxiety and emotional regulation mediated by happiness.

    Methodology

    The statistical population of this study includes 200 athlete (bodybuilder) subjects who were randomly selected from sports clubs and among them four questionnaires of quality of life, stress-anxiety, emotional cognitive regulation and happiness were distributed. Data obtained from these questionnaires were analyzed by Pearson correlation test and SPSS software version 24.

    Results

    The relationship between life satisfaction and re-evaluation ,emotional , and also with inner happiness and final happiness at the level (α = 0.01) .Also, the subscale of re-evaluation of the regulation scale with internal happiness (0.288) and final happiness - (0.288) also had a positive and weak relationship at a significant level (α = 0.01).

    Conclusion

    Based on the results, it can be concluded that the psychological variables of emotional regulation, temperament and state of anxiety and happiness of athletes play an important role in their life satisfaction and according to the direct and positive relationship, happiness can be a variable. An effective and important mediator in improving the life satisfaction of athletes (bodybuilders).

    Keywords: life satisfaction, Cognitive emotion regulation, Anxiety, Stress, Happiness, Bodybuilders
  • Payab Hengameh, Seyed Kazem Mousavi Sadati *, Keivan Mlanorozy Pages 239-246
    Introduction & Purpose

    Today, the most important issue in sports and motor success, especially for children, is improving their motivation. Therefore, the aim of this study was to compare challenging and non-challenging games of children's motor motivation.

    Methodology

    The present study was a quasi-experimental study with a pre-test-post-test design. The participants in this study were 40 children (mean age 6.15 and standard deviation 1.12) who were selected by the available method. Participants were randomly divided into two groups of challenging games (20 people) and non-challenging games (20 people). They then received motor skills interventions for eight weeks, two sessions per week, and each session lasting 90 minutes. Data were analyzed by analysis of covariance.

    Results

    The results showed that the effect of exercise for motivation in groups was significant so that the rate of changes in motor motivation from pre-test to post-test in the challenge group was more than the non-challenge group. Therefore, the effect of challenging training on motivation is more than non-challenging training.

    Conclusion

    The results of this study emphasize the use of playful form of interventions in childhood and in the design of interventions, use of manipulation of constraints and its challenge to motivate children is helpful.

    Keywords: Challenging interventions, Non-challenging interventions, children, Motor motivation
  • Vahid Zare * Pages 247-253

    The purpose of this study is to investigate the effect of strategic intelligence on macro-environmental intelligence, organizational resources intelligence, competitiveness intelligence, organizational processes intelligence of the Ministry of Sports and Youth. The research method of this dissertation is a sequential exploratory mix, the number of samples used in the Delphi stage for this research is 12 and the sampling method is chain or snowball. In the quantitative part of the present study, the statistical population includes 705 managers and staff of the Ministry of Sports and Youth. The questionnaire, which was obtained after the Delphi stage and with the opinion of experts, contains 133 items. This tool was validated by exploratory factor analysis. Exploratory factor analysis with SPSS software (measurement model test based on the validity and reliability of measurement tools) and with Smart PALS software confirmatory factor analysis (Structural model testing, test Hypotheses and the study of the effect of variables on each other) were performed. Strategic intelligence in the Ministry of Sports and Youth consists of different types of intelligence that create a synergy and interaction between macro-environmental intelligence, organizational resource intelligence, competitive intelligence, organizational process intelligence rather than information and knowledge. Provide added value for the organization to make strategic decisions.

    Keywords: Strategic intelligence, macro-environmental intelligence, organizational resources intelligence, competitiveness intelligence, organizational processes intelligence