فهرست مطالب

نشریه مسائل اجتماعی ایران
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 30، بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/03
  • تعداد عناوین: 17
|
  • محمدرضا امیری فهلیانی* صفحات 5-32

    این مطالعه بر آن است؛ با رویکرد آینده پژوهی به شناسایی پیشران های کلیدی موثر بر وضعیت آینده بیماری های واگیردار که برآمده از سرمایه اجتماعی در شهرهای ایران با مطالعه موردی شهر نورآباد بپردازد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی، از حیث روش  پیمایشی در سطح اکتشافی و مبتنی بر رویکرد آینده پژوهی صورت گرفته  است. نیروهای پیشران با روش دلفی مشخص شده، سپس این عوامل براساس میزان اهمیت و عدم قطعیت، اولویت بندی و حیاتی ترین عوامل مشخص و برای تحلیل داده ها از نرم افزار  (Mic Mac) استفاده شده است.  در میان این عوامل با استفاده از این نرم افزار 10 عامل به مثابه عوامل کلیدی، انتخاب شدند و مبنای تدوین سناریوها قرار گرفتند. یافته های پژوهش حاکی از آن است؛ از بین این متغیرها، نابرابری، فرهنگ معاشرت، اعتماداجتماعی، آگاهی اجتماعی، تورم، بی تفاوتی نسب به وضعیت موجود، مهاجرت روستاییان، عادی انگاری، توزیع نامناسب درآمد، ضعف کیفیت محیط زیست شهری به عنوان عوامل کلیدی موثر بر سرمایه اجتماعی و  دارای بیشترین اثرگذاری مستقیم و همچنین دارای بیشترین میزان اثرگذاری غیرمستقیم بر دیگر متغیرها بوده اند که توسط کارشناسان مشخص شده و در شیوع بیماری های واگیردار در آینده این شهر موثر بوده اند. سپس براساس دو معیار «شدت عدم قطعیت» و « میزان اهمیت « سه سناریو برای سه آینده محتمل شهر نورآباد فارس، شناسایی و تدوین شد. در نهایت با توجه به وضعیت شهر نورآباد و متناسب با این پیش ران ها، پیشنهادهایی در بهبود وضعیت سرمایه اجتماعی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: پیشران های کلیدی، سرمایه اجتماعی، بیماری های واگیردار، آینده پژوهی، شهر نورآباد ممسنی
  • شیما علی آبادی، سحر دانشور*، فاطمه قاسمپور صفحات 33-61

    قرنطینه، ناشی از کرونا برای مدتی مشخص بخشی از خانواده های ایرانی را با خود درگیر کرد. بدیع بودن این وضعیت در نسبت با زندگی مدرن و تقاطعی که با مخاطرات ناگهانی این عصر دارد؛ می تواند زمینه ساز بروز و ظهور رفتارها، کنش ها واکنش هایی در خانواده های درگیر با قرنطینه شود. مطالعه تجربه زیسته این دسته از خانواده ها امکان شناخت ظرفیت ها، مسایل و ابعاد فردی و اجتماعی خانواده ایرانی را فراهم می کند. نویسندگان این مقاله با هدف «مطالعه تجربه زیسته خانواده ایرانی در دوران قرنطینه» با اتخاذ روش پدیدارشناسی به مصاحبه نیمه ساختار یافته با 16 خانواده از نقاط مختلف کشور پرداختند، سپس مصاحبه های صورت گرفته تحلیل مضمون شد. تحلیل داده ها منجر به شناسایی سه دسته خانواده شد که کنش ها و واکنش هایشان آنها را ذیل سه رویکرد کلی قرار می داد. «خانواده بازاندیش»، «خانواده انفعالی» و «خانواده تلفیقی» الگویی است که این مقاله به آنها رسیده است. خانواده بازاندیش در دوران قرنطینه با استفاده از نظام های کارشناسی در پی شناخت نقاط ضعف، مسایل و مشکلات خود برآمده و تا حد ممکن آنها را برطرف می کند؛ خانواده انفعالی در شرایط قرنطینه توان مواجهه با سختی ها و مشکلات پیش آمده را ندارد و خانواده ای که با الگوی تلفیقی اداره می شود هرچند که قادر به شناسایی برخی مسایل موجود در بستر خود می باشد، اما توان حل و یا برطرف کردن مشکلات خود را ندارد.

    کلیدواژگان: بازاندیشی، خانواده ایرانی، کرونا، قرنطینه
  • الهام شیردل*، فاطمه حامی کارگر، مهری مرادخانی صفحات 63-84

    با ظهور همه گیری کووید-19 در کشورهای مختلف از جمله ایران چه در سطح کلان و ساختاری و چه در سطح خرد و تعاملات بین فردی از جمله کنش های سلامت محور افراد تغییراتی رخ داده است. در این پژوهش تجربه زیسته جوانان استان سیستان و بلوچستان از سلامت در موج اول همه گیری بیماری کووید-19 با رویکرد کیفی و روش شناسی پدیدارشناسی توصیفی مورد واکاوی قرار گرفت. تعداد  40 نفر از  بین جوانان سیستان و بلوچستان با شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب و اطلاعات با استفاده از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری و با روش کولایزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. الگوی مضامین مشترک حاصل از تحلیل تجربه زیسته کنش های سلامت محور جوانان سیستان و بلوپستان در دوران بحران کرونا شامل 2 مضمون اصلی، 4 مضمون فرعی و 34 مضمون اولیه می شود. مضمون اصلی "فقدان مسیولیت پذیری بهداشت اجتماعی و به خطر افتادن سلامت جمعی" از دو مضمون فرعی "واکنش های منفی به هنجارشکنان سلامتی در همه گیری"  و "کنش های سهل انگارانه و بی اعتنایی به سلامت جمعی" بدست آمده است. مضمون اصلی دیگر عبارت از " اشاعه سبک زندگی سلامت محور با همه گیری کووید-19" است که از دو مضمون فرعی "انتخاب الگوهای سلامت محور در زندگی" و "نفوذ رسانه ای و گسترش آگاهی سلامت محور" پدیدار گشته است. جوانان در موج اول با ظهور پدیده همه گیری کووید-19 هر دو طیف از عدم مسیولیت پذیری اجتماعی و ریسک ابتلای جمعی تا مصرف رسانه ای و سبک زندگی سلامت محور را تجربه نمودند که مانع انسجام اجتماعی برای دستیابی به سلامت جمعی و رهایی از این بحران می شود.

    کلیدواژگان: مسئولیت پذیری، سبک زندگی، سلامت، کووید-19، جوانان
  • رضا صفری شالی*، مریم ابراهیمی صفحات 85-115

    نظام حمایت اجتماعی به سیاست گذاری در حوزه «مساعدت اجتماعی»، «بیمه های اجتماعی» و «سیاست بازار کار» مربوط می شود که فارغ از نوع الگوی رفاهی کشورها در مدیریت خطرات اجتماعی و به عنوان حقی انسانی مورد توجه قرار می گیرد. این مطالعه با روش اسنادی، به بررسی وضعیت کشورها (170 کشور) با درآمد و نظام رفاهی متفاوت در حوزه سیاست های حمایت اجتماعی در مواجهه با کرونا می پردازد، همچنین در حوزه حمایت اجتماعی برنامه های 6 کشور آلمان، استرالیا، کره جنوبی، چین، مالزی و ترکیه که یا به دلیل قرار گرفتن در چارچوب های موجود رفاهی و یا داشتن روند پیش رونده ای در حوزه سیاست گذاری رفاهی مورد بررسی دقیق تر قرار گرفتند. نتایج مطالعه نشان داد که تنوع بیشتر در طرح های حمایت اجتماعی و اقدام پیشینی در کنترل زودهنگام این بیماری موثر است و کشورهای با درآمد بالا در زمینه تنوع این طرح ها موفق تر عمل کرده اند، به ویژه، طرح های حمایت از بازار کار و طرح های مکمل حمایت اجتماعی مبتنی بر نیازهای پایه ای، توانسته به کنترل موثر بیماری و بهبود شرایط رفاهی جامعه کمک کند.

    کلیدواژگان: سیاست اجتماعی، نظام های رفاهی، حمایت اجتماعی، معیارهای گزینشی، کووید 19
  • عبدالرضا عالیشاهی*، یونس فروزان، حسین مسعودنیا صفحات 117-142

    با فراگیری پاندمی کرونا در سال 2020 میلادی، تمامی تلاش ها به سمت و سوی یک ایتلاف قدرتمند برای حل و فصل و در نهایت درمان این ویروس خطرناک آغاز شد. در این میان، دونالد ترامپ به جای حمایت از سازمان جهانی بهداشت و اتخاذ سیاست های حمایتی از طیف ها و جریان های مختلف داخلی، با اتهام پراکنی وسیع، علیه چین،  قطع حمایت های مالی از سازمان  بهداشت جهانی و سپس وارد کردن اتهام به دولت باراک اوباما، نتوانست رویکردهای لازم را برای مهار یا عدم فراگیری این ویروس در آمریکا به نتیجه برساند. به همین سبب کمتر از سه ماه پس از شیوع کرونا، آمریکا در صدر بیشترین مبتلایان و قربانیان این بحران قرار گرفت. لذا در این مقاله مساعی نویسندگان حول ارایه پاسخی متقن به این سوال است که چگونه پاندمی کرونا به تعمیق شکاف های میان دولت-ملت در ایالات متحده منتهی گردید؟ فرضیه  نویسندگان مبتنی بر این این اصل است که هژمونی خواهی افراطی ترامپ و سیاست های اتخاذ شده  وی بسترساز تعمیق این گسست ها گردیده است. یافته های  مقاله که با بهره گیری از منابع مکتوب و مجازی، روش جامعه شناسی تاریخی و استفاده از تیوری شکاف ها  اجتماعی بوده، نشان دهنده  تعمیق شکاف های ترامپ با دولت پیشین ایالات متحده؛ یعنی باراک اوباما، تمعیق گسست ها با دموکرات های مجلس آمریکا، تشدید چالش های ترامپ با فرمانداران ایالت های مهم آمریکا و تشدید تنش ها با طیف های کارگر می باشد.

    کلیدواژگان: بحران کرونا، محرومیت های اجتماعی، سیاست های پراگماتیستی، دولت-ملت، شکاف های اجتماعی
  • بیتا عرب نرمی*، امین رشید لمیر صفحات 143-166

    شیوع بیماری کووید-19 نقش مهمی در برساختن فضاهای فیزیکی و  اجتماعی ورزشی داشته است و ماهیت حضور و مشارکت در ورزش را دستخوش تغییرکرده است. هدف این مقاله تحلیل جامع  "سطوح مشارکت فعال ورزش ایران در دوران شیوع ویروس کرونا" است. داده ها با استفاده از روش مصاحبه و مشاهده جمع آوری شدند و به روش تحلیل موضوعی تحلیل و بررسی شدند. از دسته بندی الگوهای معنادار کنش گران در دوران شیوع ویروس کرونا، مضامین فراگیر مشارکت منظم، مشارکت نامنظم و مشارکت سطح نخبه استخراج گردید که مقولات اصلی آن به ترتیب شامل " تطبیق ورزش در خانه" ، "مصرف تظاهری ورزش" و "مسیولیت اجتماعی" می باشد.  همچنین از تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس سطوح فعال مشارکت ورزش (ورزش تعلیم و تربیتی، ورزش همگانی و تفریحی، ورزش قهرمانی و ورزش حرفه ای) مضامین مهمی استخراج گردید. در سطح، ورزش تعلیم و تربیتی مضمون اصلی "بلاتکلیفی " و مضامین فرعی"پراکندگی موضوعی ورزش آموزشی"، "پراکندگی جغرافیایی ورزش آموزشی"، " انفعال ذاتی ورزش تربیتی" و "موقعیت حاشیه ای ورزش تربیتی در مختصات ورزش کشور" استخراج شده است.  در سطح ورزش همگانی و تفریحی مضمون"تحول" و مضامین فرعی " ورزش در انزوا"، "حذف انواع تفریحات ورزشی"، "محدودیت های زمینه ای در مشارکت" و "تغییر در دسترسی" حاصل شده است. در سطوح ورزش قهرمانی و حرفه ای مضمون "چالش کارکردی" و مضامین فرعی "نمایش و خود بیان گری"، "چالش هویت"، "تبلیغ و فروش" بدست آمده است. تاثیرات این دوران بر سطوح مشارکتی در ورزش، نیاز به تحلیل های عمیق با فاصله زمانی دورتر دارد. حذف فضاهای فیزیکی ورزش اگر چه در کوتاه مدت به بی تحرکی زیادی منجر شده، اما موقعیت های فوق العاده ای از ارتباط بین سطوح مشارکت را برای بررسی در پیش روی محققان ورزشی قرارداده است که می تواند به مشارکت های پایدارتری در سطوح مشارکت عامه کمک کند..

    کلیدواژگان: کرونا، مشارکت در ورزش، ورزش تعلیم و تربیتی، ورزش همگانی و تفریحی، ورزش قهرمانی، ورزش حرفه ای
  • سیمین کاظمی* صفحات 167-195

    پلورالیسم پزشکی به همزیستی سنت های مختلف پزشکی در یک جامعه ارجاع دارد و بر همین مبنا انواع طب جایگزین و مکمل به نظام های مراقبت سلامت کشورهای مختلف راه یافته اند. اخیرا برخی مدعی نظام شفابخشی تحت عنوان طب اسلامی شده اند که به خصوص در  دوره همه گیری کروناویروس بحث پیرامون آن بالا گرفت. هدف این مطالعه بررسی مناقشات پیرامون طب اسلامی در دوره همه گیری کووید 19 از منظر جامعه شناختی بود. این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوی و روش اسنادی انجام شد و گردآوری داده ها از منابع مختلف شامل درگاه های خبری، پایگاه های اطلاع رسانی، کانال های تلگرام و اینستاگرام مرتبط با موضوع صورت گرفت. داده ها با استفاده از کدگذاری و استخراج زیر طبقات و طبقات تحلیل شدند. مطالعه نشان داد که کنشگران طب اسلامی، با ادعاهایی چون ناکارآمدی پزشکی رایج، ضرورت استقلال در پزشکی و رفع وابستگی به غرب، تاثیر و صرفه اقتصادی طب اسلامی و اتکای آن به دین، وارد میدان رقابت با پزشکی رایج شدند و برای معرفی طب اسلامی به مثابه یک نظام شفابخشی که می تواند در کنترل همه گیری کروناویروس موثر باشد، تلاش کردند. از سوی دیگر، مخالفان با ادعاهایی شامل؛ مخاطره آمیز بودن، غیرعلمی و تخلف بودن طب اسلامی، سوء استفاده از دین و منفعت طلبی کنشگران طب اسلامی به مقابله با این رقیبان تازه برخاسته اند. طبق اصول حرفه گرایی، غیرمتخصص ها و افراد عامی، اجازه فعالیت پزشکی ندارند. از این رو طب اسلامی که مورد ادعای غیرمتخصصان است، نتوانسته زیر چتر پلورالیسم پزشکی قرار گیرد. مدعیان طب اسلامی در دوره همه گیری کووید 19 با تکیه بر ضعف های پزشکی نوین در مدیریت بیماری، می کوشند با عصیان علیه نظم پزشکی موجود و با استعانت از دین به عنوان پایه اصلی دستگاه ایدیولوژیک دولت، نظام شفابخشی مورد ادعایشان را به نظام سلامت تحمیل کنند.

    کلیدواژگان: پلورالیسم پزشکی، طب اسلامی، طب جایگزین، نظام شفابخشی، بیماری کرونا ویروس
  • زهرا میرحسینی* صفحات 197-219

    مقاله حاضر، حاصل پژوهشی کیفی است که با هدف "مطالعه مسایل و چالش های زندگی زنان در همه گیری بیماری کووید-19" انجام شده است. داده های این تحقیق از طریق مصاحبه های کیفی نیمه ساختاریافته با 21 زن ساکن شهر تهران که در فاصله سنی 20  تا 61 سال بودند؛ گردآوری شده، سپس با استفاده از روش کلایزی داده ها جمع آوری و تحلیل شده است. نتایج این پژوهش، نشان می دهد؛ مسایل و چالش های زندگی زنان را می توان در قالب چهار مقوله اصلی «زندگی مختل شده»، «چالش های مبتنی بر بهداشت و سلامت»، «کنترل و نظارت تشدیدیافته بر زندگی روزمره زنان» و «چالش های شغلی و امور خانه داری» و همچنین هشت مقوله فرعی؛ « تعلیق جریان عادی زندگی»، «ترس و استرس مداوم»، «استیصال و درماندگی، در غیاب مراکز و سازمان های آموزشی و خدماتی»، «مسیولیت های مراقبتی مضاعف و احساس نادیده گرفته شدن» است. عدم مدیریت بر بدن و حفظ سلامت آن»، «مداخله در امور زنان و از دست رفتن قلمرو زنانه»، «کاهش فضا و حریم خصوصی»، «بازگشت به امور سنتی خانه داری»، «انتقال مسیولیت های شغلی به خانه» طبقه بندی نمود. در مجموع یافته های تحقیق نشان می دهد، همه گیری کرونا بر زندگی زنان، تبعات و پیامدهایی برجای گذاشته است؛ علاوه بر آن، شرایط زندگی کنونی آنها را با مسایل و چالش های عدیده ای مواجه ساخته است بطوری که ممکن است اثرات آن تا مدت ها بعد از پایان همه گیری نیز همچنان باقی بماند. لازم به ذکر است، با توجه به کیفی بودن پژوهش، محقق قصد تعمیم یافته ها را ندارد.

    کلیدواژگان: مطالعه کیفی، زنان، کرونا، آسیب های اجتماعی، مسائل اقتصادی
  • سمیه سلیمانی* صفحات 221-230

    کتاب "دوران کرونا ویروس: جهان در بحران تاج پنج گرمی"،  نوشته محمدعلی نویدی است که از سوی نشر دایره دانش به چاپ رسیده است. محمدعلی نویدی، دارای مدرک دکترای فلسفه غرب می باشد و تاکنون کتاب ها، مقالات و پژوهش های متعددی از وی منتشر شده است. تدریس دروس تخصصی فلسفه، تبارشناسی تفکر، فلسفه هگل، فلسفه علوم و فلسفه معاصر و تدریس در دانشگاه های، تهران، علامه طباطبایی، تهران مرکزی و برخی از موسسه های معتبر فرهنگی و آموزشی از جمله «موسسه بهاران خرد و اندیشه» از دیگر فعالیت های وی در حوزه تخصصی اوست.

    کلیدواژگان: دوران کرونا ویروس: جهان در بحران تاج پنج گرمی، نویدی، نقد کتاب
  • مهران صولتی* صفحات 231-239

    مدرنیته با ظهور خود سنت را به حاشیه راند و با کلان روایت هایی که به ارمغان آورد، پیام آور پیشرفت و آزادی شد. جهانیان هم به آموزه های روشنگری دل سپردند و کوشیدند تا به آرمان های برابری، خردگرایی و حقوق بشر جامه عمل بپوشانند. اما قرن بیستم و آغاز بحران هایی از جمله، بحران اقتصادی دهه 1930م، واقعه شرم آور هولوکاست و رویداد ویرانگر جنگ جهانی دوم، نقطه پایانی برخوش بینی های انسان مدرن نسبت به آینده جهان نهاد. پست مدرنیسم هم به مثابه تشکیک در بنیادهای مدرنیته جلوه گر شد و زمان ه ای را رقم زد که بیش از همه با ابهام، تکثر و عدم قطعیت پیوند یافته بود. همان احوالی که برخی آن را با ظهور جامعه خطر مقارن می دانند. کرونا هم به مثابه بحران، زاییده چنین شرایطی است و متناسب با جامعه ای که اکنون با مخاطرات ریز و درشتی دست و پنجه نرم می کند. کتاب آشوب، نوشته جرد دایموند، بحران های امروز جهان را با تجربه نویسنده از زیستن در هفت کشور فنلاند، ژاپن، شیلی، امریکا، اندونزی، آلمان و استرالیا در آمیخته و با بیان شیرین و روایی عرضه کرده است.

    کلیدواژگان: کرونا، بحران، آشوب
  • حدیث مینایی* صفحات 241-249

    کرونا ویروس علاوه بر سلامتی افراد، زندگی اجتماعی آنها را نیز دچار اختلال کرده است. همه خوب می دانیم که انسان موجودی اجتماعی است که برای بقا، نیازمند با هم بودن و در کنار هم زیستن به صورت مسالمت آمیز است. برای دستیابی به این مهم نیازمند برقراری نظم در جامعه است. برای رفع این نیاز انسان ها قسمت مهمی از آزادی خود را هزینه کرده اند تا مسیولیت نظم جامعه را به دولت و قانون بسپارند تا بتوانند در اجتماع با آسایش و امنیت زندگی کنند. اما کرونا بخش مهمی از معادلات انسانی و مناسبات اجتماعی را به حالت تعلیق درآورد و نظم گذشته را مختل کرده است. در این ارتباط اصحاب قلم دست به کار شدند و هر کدام از زاویه علایق خود به دنیا و جامعه کرونایی پرداختند. کتاب کرونا و جامعه ایران از جمله مصادیق این تلاش ها است. "کرونا و جامعه ایران، سویه های فرهنگی و اجتماعی" عنوان کتابی است که شامل 36 مقاله است. این کتاب به اهتمام محمد سلگی، داریوش مطلبی و اسماعیل غلام پور و با حمایت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در تابستان سال 1399 در شش بخش به چاپ رسیده است.

  • اعظم امینی، محمدباقر تاج الدین*، سید محمود نجاتی حسینی صفحات 253-276

    این پژوهش تفسیرهای دانشجویان از نوگروی در دینداری شان را از طریق مراجعه به بطن زندگی دینی روزمره آنان مورد مطالعه قرار داده است. نوگروی دینی بر اساس مدل های لافلند، کانتر و رمبو و با استفاده از روش تحلیل روایت بررسی شده است. به این منظوربا 31 نفراز دانشجویان دانشگاه تهران با رعایت تکنیک اشباع نظری مصاحبه نیمه ساخت یافته روایی به عمل آمد. مصاحبه های انجام شده، نهایتا در روایت های فردی و همچنین یک روایت کلی خلاصه شد و مورد تحلیل تماتیک قرار گرفت. یافته های این پژوهش از بروز عارضه تغییر در حیات دینی دانشجویان حکایت می کند. روایت های دانشجویان از زندگی دینی خویش حاوی نکاتی اساسی در خصوص ابعاد دینداری است و نشان می دهد تمامی آنان تحت تاثیر تغییرات فردی و محیطی دینداری خود را مورد بازاندیشی قرار داده اند. جهت نشان دادن این تغییر، مصاحبه ها به سه بازه زمانی «حیات دینی پایدار»، «بحران در حیات دینی» و «نوگروی دینی» تفکیک شده و مهمترین مضامین هر مرحله، بیرون کشیده شد. سه مضمون بنیادین بدست آمده عبارتنداز «دین داری به مثابه امری پیشینی»، «بحران هویت دینی» و «دین داری به مثابه امری پسینی». در نهایت باید گفت روایت کلی دانشجویان از نوگروی دینی خویش حاکی از درکی پسینی از دینداری است. در میان آنان نوگروی همچون چرخشی اجتماعی-روانی درک و تفسیر شده است که بر بستر تاریخی حیات دینی شان قابل تحلیل است.

    کلیدواژگان: دینداری، نوگروی دینی، دانشجویان، تحلیل روایت، چرخش اجتماعی-روانی
  • سعید حیدری، علی رحمانی فیروزجاه*، علی اصغر عباسی اسفجیر، مصطفی مهرآیین صفحات 277-297

    در تحلیل جرم، جایگاه مفهوم  فرهنگ در کنار مفاهیم و نظریه ها و رویکردهای جامعه شناختی و روانشناختی در قالب جرم شناسی فرهنگی بروز و نمود پیدا کرده است. این مقاله با هدف دستیابی به ساختار صورت بندی ذهن-ادراکی زندانیان جرایم خشن از تجربه تعلق خاطر به خرده فرهنگ لات بازی تدوین شده است. مهمترین پرسش این نوشتار به این شیوه تدوین شده است: زندانیان جرایم خشن که دارای مشخصات خرده فرهنگی خاص گروهی می باشند حالات، احساسات و ادراکات این افراد در موقعیت های مختلف چگونه است ؟ این پژوهش با پارادایم تفسیرگرایی و با استفاده از روش پدیدارشناسی سعی در شناسایی تجارب زیسته لات ها برآمده است. به همین منظور با تعداد با تعداد 16 نفر از زندانیان جرایم خشن در زندان های مازندران مصاحبه انجام شده است. تحلیل متون حاصل از مصاحبه ها از طریق روش تحلیل گفتمان جیمز پل جی انجام شده است. از نتایج قابل توجه، علاو بر تفاوت و تناقض در احساس و کنش و هویت و گفتمان این زندانیان در حالت های مختلف ، می توان به این نکته کلی اشاره کرد که یادگیری و استمرار خشونت در میان این زندانیان به منظور کسب لذت و حظ کردن از حضور در میدان های ابراز وجود لاتی گری از طریق مختل کردن ارادی احساسات کنترل گر (چشم و ذهن) صورت می پذیرد که البته این وضعیت با مرور زمان و مشاهده اثرات پیروزی بخش در میدان های خشونت و لات بازی (در قالب هیاهو و سرو صدا کردن و رجز خوانی و قمه کشی) جلوه عینی خود را بازنمایی کرده است.

    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان، خرده فرهنگ جرم، تجربه لات بازی
  • زهرا رضایی نسب* صفحات 299-332

    هدف  این پژوهش مطالعه تجارب زیسته زنان مطلقه شهر ایلام در مورد طلاق است. به این منظور از روش کیفی و رویکرد نظریه زمینه ای استفاده شد. مشارکت کنندگان در تحقیق عبارتنداز 18 تن از زنان مطلقه در شهر ایلام، خانواده های آنان که با تکنیک مصاحبه عمیق و نیمه استاندارد با آنها گفتگو شد. تحلیل مصاحبه ها، به شکل گیری مدل پارادایمی با مقولاتی مانند «باور زنان نسبت به مسئله طلاق»، شرایط علی با مقوله «شرایط تنش زا»، و شرایط میانجی با مقوله هایی مانند نبود مهارت های ارتباطی بین فردی، ناهمسان همسری، فشار هنجاری، زیست دوگانه»، شرایط زمینه ای با مقوله هایی؛ مانند «بستر اقتصادی»، «بستر فرهنگی»،  کژکارکردی خانواده ها»، و راهبردهایی مانند «اعتراض به وضعیت»،«راهبردهای اجباری نزدیکی به شکست»،«مدیریت وضعیت») و پیامدهایی در سطح فردی، خانوادگی، اجتماعی منتهی شد. با در نظرگرفتن رابطه بین مجموعه مقولات، مفهوم دوسوگرایی جامعه شناختی» که در آن شاهد تناقضات میان هنجار اصلی (هنجارهای برگرفته از سنت ها و عصبیت ها) و ضدهنجار فرعی (ارزش های اجتماعی-فرهنگی مدرن) هستیم، استخراج شد.

    کلیدواژگان: طلاق، نظریه زمینه ای، فشار هنجاری، دوسوگرایی جامعه شناختی، زنان
  • سمیه سادات شفیعی*، فاطمه موسوی ویایه صفحات 333-354

    این تحقیق به منظور ارایه تصویری از چگونگی وضعیت انزوای اجتماعی و آسیب های اجتماعی خانواده جانبازان از منظر همسران  طراحی و اجرا شده و در جریان آن با 30 نفر از همسران جانبازان ساکن شهر تهران مصاحبه شده است. رویکرد پدیدارشناسی تجربی در تحلیل مصاحبه با همسران جانبازان، چند مضمون اصلی و فرعی در زندگی خانوادگی آنها را آشکار کرد. تردد محدود و خانه نشینی، شبکه حمایت اجتماعی رسمی و غیررسمی ناکافی به انزوای خانواده های جانبازان می انجامد و احتمال وقوع آسیب های اجتماعی چون خشونت خانگی، اعتیاد و طلاق را افزایش می دهد. این نتایج ضمن تایید یافته های پژوهش های پیشین حاوی نکته ای مهم است: با آنکه تاثیر متغیر شدت جانبازی بر زندگی خانوادگی امری پذیرفته شده است؛ اما نتایج تحقیق آشکار کرد که نوع جانبازی متغیر مهمتری است که جایگاه نقشی فرد جانباز و نیز تعاملات او با خانواده و خانواده در اجتماع را تعیین می کند.

    کلیدواژگان: انزوای اجتماعی، شبکه حمایت اجتماعی، آسیب اجتماعی، خانواده جانبازان، زنان
  • صلاح الدین قادری*، تنویراحمد قسیم صفحات 355-380

    مقاله حاضر به بررسی پیامدهای اجتماعی و فرهنگی بنیادگرایی دینی در افغانستان پرداخته است. تاکید اصلی مقاله بر پیامدهای بنیادگرایی در حوزه مواجهه مردم افغانستان با دین است.

    روش

    روش تحقیق مطالعه از نوع کیفی است که با استفاده از تکنیک مصاحبه انجام گرفته است. افراد مورد مطالعه گروه های مختلف تحصیلکرده از جمله اساتید، دانشجویان، عالمان دینی، روزنامه نگاران هستند. نتایج با استفاده از روش نظریه زمینه ای تحلیل و با ترسیم مدل پارادایمی و روایت داستانی سعی در فهم بهتر آن شده است.

    یافته ها

    بر اساس نتایج به دست آمده، مهمترین پیامدهای اجتماعی و فرهنگی بنیادگرایی تضاد فرهنگی، تخریب و تحقیر فرهنگی، ممانعت از توسعه فرهنگی، ترویج جزم اندیشی، ترویج خشونت اجتماعی و قومی و ترویج تبعیض های جنسیتی هستند. مهمترین پیامدهای بنیادگرایی در حوزه دین و باوردهای دینی عبارتند از: ترویج بدبینی و ناامیدی از دین، سکولاریزم واکنشی،  تجربه رهایی بخش، ترویج قشری گری، دین گریزی و ترویج دین موروثی است. مقوله هسته این پژوهش با نام «سکولاریسم واکنشی» استخراج شد.

    بحث

    بررسی عوامل گسترش بنیادگرایی و پیامدهای آن در کشور افغانستان نشان داد که مهمترین پیامد اجتماعی این پدیده در حوزه دینی و باورهای دینی سکولاریسم واکنشی است. از آنجایی که براساس بسیاری از نظریات و تحقیقات موجودات بنیادگرایی واکنشی به حاشیه ای شدن دین است، بنیادگرایی خود درون دارای تناقض و تضادی است که پیامد آن سکولاریسم واکنشی است و این افراط از دل خودش افراطی در جهت مخالف تولید می کند.

    کلیدواژگان: بنیادگرایی، افغانستان، پیامدهای اجتماعی و فرهنگی، سکولاریسم واکنشی
  • حسین ملتفت*، عزیز حزباوی، محمدحسین مقدم صفحات 381-402

    هدف پژوهش حاضر، کاوش در بسترهای خانوادگی و نقش آن در بازتولید پدیده کودکان کار خیابانی در شهر اهواز است. سوالات محوری عبارتند از: 1) وضعیت اقتصادی و معیشتی والدین کودکان کار خیابانی در شهر اهواز چگونه است؟ 2) کودکان در مواجه با این وضعیت اقتصادی و معیشتی چه راهبردهایی را در پیش می گیرند؟ 3) تفاسیر والدین از کار کودکان خود در خیابان چیست؟ 4) پیامدهای پدیده کودکان کار خیابانی در شهر اهواز کدامند؟ برای پاسخ به سوال های تحقیق از رویکرد تفسیری و روش گراندد تیوری استفاده شده است. ابتدا از طریق نمونه گیری هدفمند و سپس نمونه گیری نظری با 11 نفر از کودکان کار خیابانی، مصاحبه عمیق صورت گرفت. همزمان با جمع آوری داده ها، کدگذاری و تحلیل انجام پذیرفت. یافته ها شامل: 10خرده مقوله؛ 4 مقوله اصلی و مقوله هسته، تحت عنوان کار کودک به مثابه حیات اقتصادی خانواده، می باشند. نتایج این پژوهش نشان داد که به دلیل ضعف بنیه اقتصادی خانواده از یک سو و تجربه اتفاقات ناگوار؛ مانند فوت، از کارافتادگی و ضعف جسمی سرپرست خانواده، از نظر اقتصادی و معیشتی خانواده در حالت نامطلوبی است. در چنین حالتی کودکان سرپرستی اقتصادی خانواده را برعهده می گیرند و خانواده به کودک تکیه اقتصادی می کند. والدین، کار کودکان را به مثابه بلوغ، رشد و بزرگی می دانند. پیامدهای چنین پدیده ای از عقب افتادگی تحصیلی، ترک تحصیل تا سوء استفاده از کودکان در انتقال اشیا و مواد توسط افراد ناشناس و پیشنهادهای ضد امنیتی به کودک می باشد.

    کلیدواژگان: بسترهای خانوادگی، کودکان کار خیابانی، گراندد تئوری، بازتولید، شهر اهواز
|
  • Mohammad Reza Amiri Fahlyiani* Pages 5-32

    In this study, we aim to identify the key factors affecting the future status of infectious diseases that arise from social capital in Iranian cities with a case study of the city of Noorabad and scenario building. In terms of applied purpose, the present study is a exploratory method at the exploratory level and based on a futures research approach. The propulsive forces are determined by the Delphi method, and then these factors are determined based on the degree of importance and uncertainty, prioritization, and the most critical factors, and software (Mic Mac) is used to write possible scenarios. In the scripting stage, 42 general variables were identified and defined in this software. Findings indicate that among these variables, inequality, social culture, social trust, social awareness, inflation, indifference to the current situation, rural migration, normalization, inadequate income distribution, poor quality of urban environment to The title of key factors affecting social capital and have the most direct impact and also have the most indirect impact on other variables that have been identified by experts and have been effective in the spread of infectious diseases in the future of the city. Based on the two criteria of "severity of uncertainty" and "degree of importance", three scenarios for the three possible futures of Noorabad, Fars, were identified and developed. Finally, according to the situation of the city of Noorabad and in proportion to these drivers, suggestions have been made to improve the situation of social capital.

    Keywords: Social capital, Infectious diseases, Futurology, Scenario planning, Noorabad mamasani
  • Shima Aliabadi, Sahar Daneshvar*, Fatemeh Ghasempour Pages 33-61

    Most recently, Covid-19 quarantine has plagued some Iranian families. The novelty of this situation concerning modern life and the intersection with the sudden dangers of this era cause to occur behaviors, actions, and reactions in quarantined families that can be studied. Studying the lived experience of this group of families provides the possibility of recognizing the capacities, problems, and individual and social dimensions of the Iranian family. The main goal of this paper is to study the lived experience of Iranian families during the quarantine period based on phenomenological method using a semi-structured interviews with 16 families from different parts of the Iran. Therefore, the interviews were analyzed using the thematic analysis technique. The results of data analysis showed that the families are classified into three different categories including: "reflexive family ", "passive family" and "combined family”. During the quarantine period, the reflexive family used expert systems to identify their weaknesses, issues, and problems and resolve them as much as possible. The passive family was not able to face the difficulties and problems of the quarantine conditions. The combined family was able to identify some of their own problems, but they did not have the ability to solve their problems.

    Keywords: Reflection, Iranian family, Coid 19, Quarantine
  • Elham Shirdel*, Fatemeh Hamikargar, Mehri Morad Khani Pages 63-84

    The emergence of the corona pandemic in various countries, including Iran, make changes both at the macro and structural levels and at the interpersonal interactions and micro-levels, including health-oriented behaviors of people. This research studied with a qualitative approach and descriptive phenomenology methodology the mental meaning and lived experience of the youth of Sistan and Baluchestan province of health in the first wave of the Covid-19 epidemic. The number of 40 youths from Sistan and Baluchestan selected by a purposive sampling method and information was collected using a semi-structured interview tool and analyzed by the Colaizzi method. The pattern of common themes resulting from the analysis of the health-centered lived experience of the youth of Sistan and Baluchestan during the Corona Crisis includes two main themes, four sub-themes, and 34 primary themes. The central theme of "Lack of social health responsibility and endangering public health" is derived from two sub-themes: "Negative reactions to health outbreaks in epidemics" and "Neglectful actions and disregard for collective health." Another prominent theme is the "Dissemination of a health-oriented lifestyle with the Covid-19 epidemic." This theme has emerged of two sub-themes: "Selecting health-oriented patterns in life" and "media influence and spreading health-oriented awareness." In the first wave, with the advent of the Covid-19 epidemic, young people experienced both the spectrum of social irresponsibility and the risk of collective infection to media consumption and a health-oriented lifestyle, which prevents social coherence for achieving collective health and relief from this crisis.

    Keywords: Responsibility, Lifestyle, Health, Covid-19, Youth
  • Reza Safari Shali*, Maryam Ebrahimi Pages 85-115

    The social protection system is related to policy-making in the field of "social assistance", "social insurance" and "labor market policy", which is considered as a human right, regardless of the type of welfare model of countries in managing social risks. This document based study examines the situation of countries (170 countries) with different incomes and welfare systems in the field of social protection policies in the face of the corona. China, Malaysia and Turkey, which were examined more closely either because they were within existing welfare frameworks or because they had a progressive trend in welfare policy. The results of the study showed that greater diversity in social protection schemes and a priori action is effective in early control of the disease and high-income countries have been more successful in diversifying these schemes, in particular, labor market support schemes and complementary social support schemes based on Basic needs have been able to help effectively control the disease and improve the welfare of society.

    Keywords: Social policy, Welfare systems, Social support, Selection criteria, Covid 19
  • Abdolreza Alishahi*, Younes Forouzan, Hossein Masoudnia Pages 117-142

    With the outbreak of the Corona pandemic in 2020, all efforts were made towards a strong coalition to resolve and eventually cure the dangerous virus. In the meantime, instead of supporting the World Health Organization and adopting policies in support of various domestic spectrums and currents, Donald Trump has been widely accused of cutting off financial support to the World Health Organization and then entering. Blaming the Barack Obama administration has failed to bring the necessary approaches to curbing or not spreading the virus in the United States. As a result, less than three months after the corona outbreak, the United States topped the list of those most affected by the crisis. So in this article, the authors try to provide a convincing answer to the question of how the Corona pandemic led to the deepening of the nation-state divide in the United States. The authors' hypothesis is based on the principle that Trump's extreme hegemony and his policies have paved the way for the deepening of these rifts. Findings from the article, which use written and virtual sources, historical sociological methods, and the theory of social divisions, show that Trump's divisions with the previous US administration have deepened; That is, Barack Obama is deepening the rift with the Democrats in the US House, intensifying Trump's challenges with the governors of important US states, and escalating tensions with the working class.

    Keywords: Corona crisis, Social deprivation, Pragmatic policies, nation-state, Social divisions
  • Bita Arabnarmi*, Amin Rashidlamir Pages 143-166

    The prevalence of Covid-19 has played an important role in constructing of physical and social sports spaces and the nature of participation in sports has changed. This study was intended to analyze active levels of sport participation in Iran during the outbreak of Coronavirus. This was a qualitative study. Data were collected using interview and observation methods and analyzed by thematic analysis. “Regular participation”, “irregular participation” and “elite level participation” were extracted as three main themes from the classification of meaningful patterns of actors. Their main categories are " exercise simulation at home", " pretend consumption of exercise" and "social responsibility", respectively. Important data were also obtained from analysis the active levels of participation in sports (educational sports, recreational sport and sport for all, championship sports and professional sports). The main theme at the level of educational sport was "uncertainty”; sub themes include: “content distribution" "geographical gistribution ", “inherently passive “and “Marginal position “. At the level of recreational sport and sport for all the main theme was " evolution " with sub themes: "exercise in isolation", "eliminate of sports entertainment", "background limitations on participation" and "Change in access to education and training. Also at the level of championship and professional sports were “functional challenge" with sub themes: "show and self-expression”, “identity challenge", "advertising and sales”. The effects of this period on participatory levels in sports require in-depth analysis over a longer period of time. Although elimination of physical exercise spaces has led to a lot of sedentary in the short range, but it has provided opportunities for communication between levels of participation for review by sports researchers, which can contribute to more sustainable participation at the grassroots level.

    Keywords: Corona virus, Participation sport, Educational sports, Recreational sport, sport for all, Championship sports, Professional sports
  • Simin Kazemi* Pages 167-195

    Medical pluralism refers to the coexistence of different medical traditions in a society, and on this basis, alternative and complementary medicine have found their way into the health care systems of different countries. Recently, some have claimed a healing system called Islamic medicine, which has been the subject of much debate, especially during the coronavirus epidemic. The purpose of this study was to examine the controversy surrounding Islamic medicine during the Covid 19 epidemic from a sociological perspective. This qualitative study was conducted with a content analysis approach and documentary method and data were collected from various sources including news portals, information databases, telegram and Instagram channels related to the subject. Data were analyzed using coding and extraction of subclasses and classes. The study showed that Islamic medicine activists, with claims such as the inefficiency of conventional medicine, the need for independence in medicine and the elimination of dependence on the West, the effectiveness and economy of Islamic medicine and its reliance on religion, entered the field of competition with conventional medicine. Act as a healing system to be effective in controlling the coronavirus epidemic. Opponents, on the other hand, made claims including; The dangerousness, unscientificness and violation of Islamic medicine, the abuse of religion and the greed of Islamic medicine activists have risen up against these new rivals. According to the principles of professionalism, non-specialists and ordinary people are not allowed to practice medicine. Hence, Islamic medicine, which is claimed by non-specialists, has not been able to fall under the umbrella of medical pluralism. The claimants of Islamic medicine in the period of the Covid 19 epidemic, relying on modern medical weaknesses in disease management, try to rebel against the existing medical order and use religion as the main base of the government's ideological apparatus to bring and impose their alleged healing system to the health system.

    Keywords: Medical pluralism, Islamic medicine, Alternative medicine, Healing system, Coronavirus disease
  • Zahra Mirhossieni* Pages 197-219

    The current paper is the product of a qualitative research performed in order to explore the problems and life challenges of women during the COVID-19 pandemic. The data in this study were collected through semi-structured qualitative interviews with 21 women living in Tehran City, aged between 20 and 61 years. Then, the collected data were analyzed using the Colaizzi’s (1978) method of data analysis. The results of the study show that the problems and life challenges of women can be classified into four main categories, i.e., interrupted life; challenges based on health and hygiene; intensified control over and supervision of the everyday life of women; and occupational challenges and housework, and eight secondary categories, i.e., suspending the normal flow of life; constant fear and stress; helplessness and frustration in the absence of educational centers and service organizations; increased caring responsibilities and the feeling of being neglected; lack of control over one’s own body and maintaining its health; interferences with the affairs of women and losing the feminine realm; reduced space and privacy; returning to traditional housekeeping roles; and transferring occupational responsibilities to home. Overall, the findings of the study show that the COVID-19 pandemic has had consequences and outcomes for women’s lives that not only create numerous challenges and problems for their current life, but they can also have long-lasting effects that may remain long after the pandemic. It should be noted that due to the qualitative nature of the current study, the author does not intend to generalize its results.

    Keywords: Qualitative study, Women, COVID-19, Social issues, Economic problems
  • Azam Amini, Mohammad Bagher Tajeddin*, Seyed Mahmoud Nejati Hosseini Pages 253-276

    This paper aims to investigate students' interpretations of the emergence of religious modernness by referring to the pith of their daily religious life. Religious modernness has also been studied based on Lapland, Kanter and Rambo models. The method used in this research is narrative analysis. Among the students of the University of Tehran, a semi-structured narrative interview was conducted with 31 of them using the theoretical saturation technique. The interviews were finally summarized and analyzed thematically in individual narratives as well as a general narrative. The findings of this study show the occurrence of a complication of change in the religious life of students. Students' narratives of their religious lives contain basic points about the dimensions of religiosity, which show that all of them have been affected by individual and environmental changes and have finally rethought their religiosity. To illustrate this change, the interviews were divided into three time periods: "sustainable religious life", "crisis in religious life" and "religious modernness ", and the most important topics of each stage were extracted. Three fundamental themes were extracted from each of the three stages, including "religiosity as a priori", "crisis of religious identity" and "religiosity as a posteriori". Also, students' understanding and interpretation of religious modernity indicate a clear and decisive understanding. Finally, it should be said that the general narrative of students about their religious modernity indicates a posteriori understanding of religiosity. Among them, modernity is understood and interpreted as a socio-psychological turn that can be analyzed on the historical context of their religious life.

    Keywords: Religiosity, Religious modernness, Students, Narrative analysis, Socio-psychological turn
  • Saied Heidari, Ali Rahmani Firoozjah*, Aliasghar Abbasi, Mostafa Mehraeen Pages 277-297

    In crime analysis, the position of the concept of culture along with sociological and psychological concepts, theories and approaches has emerged in the form of cultural criminology. This article has been compiled with the aim of achieving the structure of mental-perceptual formation of prisoners of violent crimes from the experience of belonging to the sub-culture of Lotbazi. The most important question of this article is formulated as follows: Prisoners of violent crimes who have specific subcultural characteristics of a group What are the moods, feelings and perceptions of these people in different situations? This research has tried to identify the lived experiences of the Lats with the paradigm of interpretiveism and using the phenomenological method. For this purpose, 16 prisoners of violent crimes in Mazandaran prisons have been interviewed. The analysis of the texts obtained from the interviews has been done through the discourse analysis method of James Pluggie. He pointed out that the learning and perpetuation of violence among these prisoners is done in order to enjoy and enjoy being in the realms of latency through the voluntary disruption of controlling emotions (eyes and minds). Acknowledge that, of course, this situation has represented its objective manifestation over time and by observing the victorious effects in the fields of violence and lottery (in the form of noise and boasting and arrogance and flogging).

    Keywords: Discourse analysis, Crime subculture, Lottery experience
  • Zahra Rezaienasab* Pages 299-332

    The purpose of this study is to study the lived experiences of divorced women in Ilam city on the issue of divorce using a qualitative method and a methodological approach. Participants were divorced Ilam women, their families, and key informants, 18 of whom were selected by theoretical saturation criteria. Using in-depth and semi-standard interview techniques, and based on the dimensions of the method approach, which include receiving the phenomenon, causal conditions, contextual conditions, intervention conditions, strategies and consequences, qualitative coding data have been analyzed. Analysis of interviews, the formation of a paradigm model in the form of categories such as "women's belief in the issue of divorce", causal conditions in the form of "stressful conditions", "family dysfunction", and mediating conditions in the form of "imperfect socio-religious socialization" "Normative pressure due to ethnic-tribal nervousness", "Contradiction of norm with reality (anti-norm)", contextual conditions in the form of "economic and cultural context", "Lack of interpersonal communication skills in the region", and "Strategies Forced closeness to failure "," protest strategies ", and finally the category of negative and positive individual consequences, negative family, socio-cultural. Considering the relationship between the categories, the concept of "sociological ambivalence" in which we see contradictions between the main norm (norms derived from traditions and nerves) and the sub-norm (modern socio-cultural values) was extracted.

    Keywords: Divorce, Grounded theory, Normative pressure, Sociological ambivalence, Women
  • Somayeh Sadat Shafiei Shafiei*, Fatemeh Mousavi Viaieh Pages 333-354

    This study was designed and conducted to explore social isolation and social problems of veterans' families from the perspective of spouses. To do so, 30 spouses of veterans living in Tehran were interviewed. Experimental phenomenological approach in analyzing interviews with veterans' wives revealed several main and secondary themes in their family life. Limited outdoor activities and being more at home, inadequate formal and informal social support networks lead to the isolation of veterans' families and increase the likelihood of social problems such as domestic violence, addiction and divorce. These results, while emphasizing the findings of previous research, contain an important point. Although the effect of the severity of injury on family life has been accepted, the results of the study revealed that the type of injury is a more important variable that determines the social role of the veteran and his interactions with family and his family in society.

    Keywords: Social isolation, Social support network, Social problems, Veterans' families, Women
  • Salahedin Ghaderi*, Tanwir Ahmad Ghasim Pages 355-380

    The present article examines the social and cultural consequences of religious fundamentalism in Afghanistan. The main emphasis of the article is on the consequences of fundamentalism in the field of confrontation of the Afghan people with religion. The research method is a qualitative study that has been done using the interview technique. The Contributors are various educated groups, including professors, students, religious scholars, and journalists. The results have been tried to better understand this phenomenon by using the theory of analysis method and by drawing a paradigm model and narrative. According to the results, the most important social and cultural consequences of fundamentalism are: cultural conflict, cultural destruction and humiliation, hindering cultural development, promoting dogmatism, promoting social and ethnic violence and promoting gender discrimination. The most important consequences of fundamentalism in the field of religion and religious beliefs are: promotion of pessimism and despair of religion, reactionary secularism, liberating experience, promotion of corticalism, apostasy and promotion of inherited religion. The core category of this study was "reactionary secularism". A study of the causes of the spread of fundamentalism and its consequences in Afghanistan showed that the most important social consequence of this phenomenon in the field of religion and religious beliefs is reactionary secularism. Since, according to many theories and researches, fundamentalism is a reaction to the marginalization of religion, fundamentalism itself has contradictions and contradictions that result in reactionary secularism, and this extremism in itself produces extremism in the opposite direction.

    Keywords: Fundamentalism, Afghanistan, Social, cultural consequences, Reactive secularism
  • Hossien Moltafet*, Aziz Hazbavi, Mohammad Hossein Moghadam Pages 381-402

    The purpose of this study was to exploring the family contexts and its role in reproducing the phenomenon of street children in Ahvaz. The core questions in this study include: 1. how is the economic and living condition of street children' parents in Ahvaz? 2. What strategies do children adopt when they are in this economic and living condition? 3. What are the parents' treatments of their children's work on the street? 4. What are the consequences of working street children in Ahvaz? To achieve this and to answer the questions, the interpretive approach and the grounded theory method were used. An in-depth interview was conducted first with targeted sampling and then theoretical sampling with 11 street children, which was immediately followed, by data collection, coding and analysis. The findings comprise 10 subcategories, 4 main categories, and the core category that was categorized "the working children as family economic life". The results showed that due to the lack of the family's economic power on the one hand and the experience of unfortunate events in the family such as death, disability and physical weakness of the head of the family on the other hand, the family is in a very unfavorable economic and living condition and it is the children who have to meet their family needs, and the family relies heavily on the them. Parents also proudly treat children's work as maturity, growth and greatness. Ultimately, the consequences of such a wide- phenomenon range from academic retardation, dropout to child abuse in the transfer of objects and substances by unknown individuals, and anti-security offers to the child.

    Keywords: Grounded theory, Street work children, Family beds, Reproduction, ahvaz