فهرست مطالب

نشریه تحقیقات حقوق خصوصی و کیفری
سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 52، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمیدرضا سیدی، سید باقر میرعباسی*، احسان کامرانی صفحات 11-34

    هر رژیم حقوقی، مجموعه ای هدفمند، سیستماتیک و دارای وحدت ذاتی می باشد. در رژیم حقوقی ملی، دولت و در حقوق بین الملل، سازمان ملل متحد محور رژیم حقوق بین الملل است. دولت ها به دلیل جایگاه ویژه «حاکمیت» در صورت نقض تعهدات بین المللی، دارای مسوولیت بین المللی هستند. مسوولیت دولت ها در قبال اقدامات خود که تعبیر به «مسوولیت بین المللی» می شود؛ شامل ساز و کارهای جبرانی است، که «تعهدات بین المللی» را به دنبال دارد. حقوق بین الملل هوانوردی، شامل تعهدات بین المللی است که دولت ها متعهد به رعایت آنها هستند. الزامات دولت ها شامل؛ «تعهدات حاکمیتی از قبیل تعهد به همکاری و قانون گذاری» (بایدها) و «تعهد به ترک اعمال ممنوعه و ممانعت و برخورد با نقض کنندگان مقررات» (نبایدها) است. اینکه، مسوولیت مدنی، پذیرش و تعهد به معاهدات و کنوانسیون های بین المللی چگونه می تواند در کنار افعال نظارتی سازمان های هواپیمایی کشوری، ایمنی و امنیت خطوط هوایی و فرودگاه ها را ارتقای دهد؟ هدف نویسنده  از طرح مسایل و مباحث مقاله پیش روست.هر رژیم حقوقی، مجموعه ای هدفمند، سیستماتیک و دارای وحدت ذاتی می باشد. در رژیم حقوقی ملی، دولت و در حقوق بین الملل، سازمان ملل متحد محور رژیم حقوق بین الملل است. دولت ها به دلیل جایگاه ویژه «حاکمیت» در صورت نقض تعهدات بین المللی، دارای مسوولیت بین المللی هستند. مسوولیت دولت ها در قبال اقدامات خود که تعبیر به «مسوولیت بین المللی» می شود؛ شامل ساز و کارهای جبرانی است، که «تعهدات بین المللی» را به دنبال دارد. حقوق بین الملل هوانوردی، شامل تعهدات بین المللی است که دولت ها متعهد به رعایت آنها هستند. الزامات دولت ها شامل؛ «تعهدات حاکمیتی از قبیل تعهد به همکاری و قانون گذاری» (بایدها) و «تعهد به ترک اعمال ممنوعه و ممانعت و برخورد با نقض کنندگان مقررات» (نبایدها) است. اینکه، مسوولیت مدنی، پذیرش و تعهد به معاهدات و کنوانسیون های بین المللی چگونه می تواند در کنار افعال نظارتی سازمان های هواپیمایی کشوری، ایمنی و امنیت خطوط هوایی و فرودگاه ها را ارتقای دهد؟ هدف نویسنده  از طرح مسایل و مباحث مقاله پیش روست.

    کلیدواژگان: مسوولیت بین المللی، ایمنی هوانوردی، امنیت هوانوردی، اصل احتیاط و اصل پیشگیری
  • گلاویژ شیخ الاسلامی وطنی، محمد آشوری*، نسرین مهرا، محمدعلی مهدوی ثابت صفحات 35-60

    در فرآیند گذار از اندیشه به عمل مجرمانه آنچه که برای یک مجرم حرفه‏ای در تمایل مستمر و مداومش به سمت ارتکاب جرم اتفاق می‏افتد؛ کشش قوی و فقدان یا ضعف بازدارنده‏هایی است که موجب پیوند دوباره او به جامعه می‏گردد. اما چرا ابرمجرمان تلاشی برای به کارگیری ابزارهای بازدارنده ندارند؟ در میان دلایل زیادی که می‏توان برای آن برشمرد، سه عامل شناختی وجود دارد: نخست آنکه، مسایل اجتماعی را جز از نگاه و منطق خود قضاوت و توجیه نمی‏کنند. دوم اینکه، از اعمالی که منجر به ورود ضرر به دیگران می‏شود، ابایی ندارند و در نهایت، نه تنها غالبا تمایلات نوع دوستانه در آنها ضعیف است یا وجود ندارد بلکه از نوعی بی‏تفاوتی عاطفی در تعاملاتشان با افراد دیگر رنج می‏برند. پژوهش حاضر که به دنبال چرایی و چگونگی وقوع این بی‏تفاوتی بوده، درصدد تبیین جرم‏شناختی مسیر گذار مجرمانه روایتی از زندگی یک جنایتکار حرفه‏ای به نام رودلف فرانتس هوس که نویسنده او را رودلف لانگ معرفی می‏کند، ارایه می‏دهد. روایتی که بر چند مولفه بنیادی متمرکز است: فرآیند تبلور رفتارهای جامعه ستیزانه متاثر از تجربه‏ ها و خاطرات کودکی، فقدان علقه ‏های خانوادگی، مذهبی و اجتماعی، اهمیت مولفه‏ های خطر در دوره‏های سنی مختلف و نهایتا شکل‏ گیری شخصیت جنایی و تکوین آن در بستر زمان.

    کلیدواژگان: تکوین شخصیت جنایی. مسیر گذار مجرمانه، تحلیل محتوا، جرم شناسی ادبی
  • قیصر قلاوند، غلامحسین مسعود*، محسن شکرچی زاده صفحات 61-81

    با افزایش نرخ بزهکاری و افزایش تعداد زندانیان، مرحله پساکیفری در راستای بازپروری مجرمان موردتوجه قرار گرفت. به طورکلی پیشگیری از تکرار جرم و لزوم حمایت از اقشار آسیب دیده، اتخاذ تدابیر مراقبت بعد از اعمال کیفر بر مجرمان را توجیه می نماید. هدف از این پژوهش، بررسی آسیب شناسی سیاست های مرکز مراقبت بعد از خروج درزمینه پیشگیری از تکرار بزهکاری می باشد. سوال اساسی تحقیق حاضر، این است که آیا مرکز مراقبت بعد از خروج به کیفیتی که در ایران ایجادشده است، بر عدم بازگشت مددجویان به زندان موثر است؟ حال در پژوهش حاضر، با روش تحقیق توصیفی تحلیلی، سیاست های مرکز مراقبت بعد از خروج را مورد امعان نظر قرار داده و این نتیجه حاصل شد که ارتباط صمیمانه مددجویان با مددکاران، هم در دوران نگهداری در کانون و هم پس از آن، مددجویان را در تشکیل زندگی اجتماعی سالم کمک کرده و می تواند موجب عدم بازگشت آن ها به کانون اصلاح و تربیت باشد؛ اما در حال حاضر به عللی ازجمله مشکلات مالی و متعاقب آن، تخصیص ندادن بودجه به این مرکز، این نهاد بیش ازپیش ضعیف شده و نمی تواند پاسخگوی جمعیت زیاد زندانیان و سامان بخشیدن به زندگی آنان، پس از خروج از زندان باشد؛ بنابراین این نهاد، برای انجام وظایف خود، نیازمند حمایت و توجه بیشتر از سوی دولت می باشد.

    کلیدواژگان: تکوین شخصیت جنایی. مسیر گذار مجرمانه، تحلیل محتوا، جرم‏شناسی ادبی
  • سمیرا گل خندان* صفحات 83-102
    مطالعه بین زیست بوم و ارتکاب جرم، موضوعی ممتاز در جامعه‏شناسی است. بین ویژگی‏های زیست بوم و ارتکاب جرم رابطه وجود دارد؛ به گونه‏ای که می‏تواند فرصت‏های جرم را فراهم نماید. در این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی و با طرح سه فرضیه در خصوص رابطه بین ارتکاب جرایم مواد مخدر و ویژگی‏های کالبدی، اقتصادی و اجتماعی زیست بوم، و پایداری وصف جرم خیزی زیست بوم با وجود جا به جایی جمعیت در هجده محله شهرستان اراک این نتیجه به دست آمد که بین ارتکاب جرایم مواد مخدر و ویژگی‏های کالبدی زیست بوم (میزان روشنایی و میزان راه‏های دسترسی زیست بوم) و ویژگی اقتصادی (فقر و موقعیت اقتصادی پایین) و اجتماعی (بیکاری) رابطه معنادار وجود دارد. همچنین علیرغم جا به جایی جمعیت در محله‏های دارای نرخ بالای جرم تغییری در نرخ و تمرکز جرم صورت نمی‏گیرد.
    کلیدواژگان: زیست بوم، جرایم مواد مخدر، روشنایی، نفوذپذیری، فقر، بیکاری
  • ندا جواهری، محسن جواهری* صفحات 103-120

    بیت‎کوین نوعی پول مجازی و ارز دیجیتال است که تولید آن، حاصل فعالیت محاسبات زمانبری است که می‎توان آنرا مانند سهام یا پول فلزی داد و ستد نمود و نتیجه این داد و ستد، به وجود آمدن یک نوع اعتبار مالی است که دارنده آن، می‏تواند به وسیله آن، خرید انجام داده و از آن برای ایفای تعهدات خویش استفاده نماید. مشکلات حقوقی و رسمیت نداشتن بیت کوین، به دلیل نداشتن نهاد مرکزی صادرکننده و دیجیتالی بودن آن است؛ به این صورت که تراکنش‎های بیت کوین بدون نیاز به واسطه‎ انجام می‏گیرد و برای انجام تراکنش‎ها نیاز به نهاد‎های متمرکز مانند بانک یا موسسات دیگر نیست این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی، به بررسی قانون ایران و چند کشور دیگر پرداخته از یافته‏ های پژوهش می‏توان چنین دریافت که میزان سود و بهره بیت‏کوین تابه حال از بورس بیشتر بوده اما میزان امنیت و بی‏خطر بودن در بورس بیشترازبیت کوین می‏باشد.

    کلیدواژگان: ارزدیجیتال، پول، بورس اوراق بهادار، بازار سرمایه
  • حسین ولیپوری، سید ابراهیم موسوی*، هنگامه غضنفری، جمشید میرزایی صفحات 121-135
    مطابق قواعد کلی، مستاجر مسیول تلف یا نقص در مورد اجاره نیست مگر در صورت تعدی و تفریط، مساله ای که در این باب قابل تامل است این است که آیا ضامن نبودن مستاجر یک حکم قابل تغییر است و می توان شرط تشدید مسیولیت بر مستاجر نمود؟ تبیین وضعیت چنین شرطی، با توجه به اهمیت و کاربرد این قرارداد در عرف و امانی تلقی گردیدن قرارداد اجاره در روابط اجتماعی بسیار لازم و ضروری است. برخی شرط مذکور را به سبب مخالفت آن با مقتضای ذات عقد اجاره باطل و مبطل عقد دانسته و برخی نیز به سبب مخالفت با موازین شرعی و قانونی آن را باطل اما غیر مبطل دانسته‏اند. به نظر می رسد جوهره اصلی قرارداد اجاره، تملیک منفعت مورد اجاره است، مع الوصف ضامن بودن مستاجر خلاف مقتضای اجاره نیست. اما از آنجا که قرارداد اجاره به حکم صریح ماده 493 و 614 قانون مدنی امانی تلقی می گردد، ممکن است به سبب عدم توازن و تعادل بین حقوق و تعهدات طرفین بواسطه شرط مذکور، در صحت آن تردید نمود..
    کلیدواژگان: امانت، مسئولیت، مستاجر، شرط ضمان
  • حمید قربان پور، سید محمدمهدی ساداتی*، علی جمادی صفحات 137-158

    کیفرها به حکم ذات متغیر خود، در حال تغییر مداوم هستند. ظهور کیفرهای جدید تحت عنوان مجازات های جایگزین حبس و همین طور پیش بینی نهادهای کیفرزدا در نظام های حقوقی کشورهای مختلف از جمله ایران، موید تغییر و گسترش مصادیق نوین پاسخ های کیفری به بزهکاری است. در این میان، مقبولیت واکنش های کیفری جدید در میان کنشگران قضایی از اهمیت زیادی برخوردار است؛ به گونه ای که در صورت عدم مقبولیت کیفرهای جدید، پیاده سازی رویکردهای نوین کیفردهی در قانون بی نتیجه خواهد بود. بنابراین پذیرش کیفر و مقبولیت آن در میان کنشگران قضایی موثر در صدور و اجرای آن اهمیت فزاینده ای پیدا می کند؛ زیرا در مراحل مختلف از تعیین تا اجرای کیفرها، کنشگران مختلفی ایفای نقش می کنند و نگرش هر کدام می‏تواند کیفردهی، نوع و یا حتی اصل اجرای آن را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل لازم است نخست مفهوم «مقبولیت کیفر» مورد بررسی دقیق قرار گرفته و سپس بدین پرسش پرداخته شود که در مراحل مختلف دادرسی، از مرحله تعقیب گرفته تا مرحله دادرسی و اجرای کیفرها چه مولفه هایی بر کیفردهی و توسل یا عدم توسل به کیفرهای اصلاح مدار و ارفاق آمیز تاثیر می گذارد. تبیین این دو موضوع نه تنها در شناسایی چالش های پیش رو می‏تواند مفید باشد، بلکه علاوه بر آن می تواند با یکسان سازی نگرش مبتنی بر مقبولیت کیفر از سلیقه گرایی کنشگران قضایی در کیفردهی جلوگیری نماید. یافته این تحقیق آن است که سیاست جنایی قضایی و اجرایی در زمینه کیفرهای نوین با سیاست جنایی تقنینی همراه نبوده و دلایل متعددی از جمله فقدان سازوکارهای اجرایی در پیاده سازی برخی کیفرها، فرهنگ جامعه و همچنین اقتضایات حاکم بر تفکر کنشگران قضایی در این خصوص موثر است.

    کلیدواژگان: مقبولیت کیفر، توجیه عملی کیفر، پذیرش کیفر، کیفردهی قضایی، جامعه شناسی کیفر
  • رحیم عبدلی، طیب افشارنیا*، علیرضا رجب زاده اصطهبانی صفحات 159-172
    محیط الکترونیکی اینترنت، یکی از مدرنترین وسایل انعقاد قراردادها و ایفای تعهدات ناشی از آن، بویژه در عرصه معاملات تجارتی محسوب می‏شود. ماهیت قراردادهای الکترونیکی در رابطه با اعتبار، شکل و همگونی آن با قواعد و مقررات حقوق مدنی راجع به قراردادها، یکی از مباحث جدیدی است، که شناخت و بررسی آن، به ساختار شکلی محیط الکترونیکی و مفاهیم فناوری ارتباطات شناخته شده در این عرصه بستگی دارد. تعیین اینکه آیا در رابطه طرفین، قرارداد الزام آوری منعقد می شود یا به موجب قانون حاکم انجام می شود. اثبات زمان و مکان انعقاد قراردادهای الکترونیکی، به موجب قانون حاکم به عمل می آید. گرچه قانون تجارت الکترونیکی، به ظاهر تعارضی با قواعد و مقررات عمومی قوانین مدنی و تجاری ندارد، اما انسجام و هماهنگی چندانی نیز با مفاهیم و مقررات شکلی و فنی منابع قانونی، در تطبیق این قواعد بر مسایل حقوقی قراردادها در تجارت الکترونیکی تلقی می گردد. این تحقیق، نظری و از نوع تحلیل محتوا است و با مراجعه به منابع حقوقی و مرتبط سعی در ارایه قوانین مربوطه شده است. امروزه قانون حاکم بر قرارداد در حال خارج شدن از محدوده قوانین ملی است و نیز ضرورتی ندارد که قانون حاکم انتخاب شده طرفین قرارداد از قوانینی باشد که ارتباطی با قرارداد دارند و همچنین قوانین حاکم بر قراردادها را می توان با شرایطی تغییر داد، اما نمی توان آن را معلق انتخاب کرد. در نتیجه، انعقاد این قراردادها در فضایی متفاوت و جدید، دارای قوانین حاکم بر عقود و تعهدات متفاوتی می باشد که در این مقاله به بررسی آن ها پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: قراردادهای الکترونیکی، قانون حاکم، محیط الکترونیکی، تعهدات در عقود
|
  • Hamidreza Seyedi, Seyed bagher Mirabbasi *, Ehsan Kamrani Pages 11-34

    Every legal regime is a purposeful, systematic, and inherently unified set. In the national legal regime, the government and in international law, the United Nations is the axis of the international legal regime. Governments have international responsibility for violating international obligations because of their special position of "sovereignty." The responsibility of states for their actions, which is interpreted as "international responsibility", includes compensatory mechanisms, which follow "international obligations". International aviation law includes international obligations that governments are committed to complying with. Requirements of governments include; "Governance obligations such as the obligation to cooperate and legislate" (Do's) and "the obligation to abandon prohibited acts and prevent and deal with violators of the rules" (don'ts). The author's purpose in presenting the issues and topics of the forthcoming article is how civil liability, acceptance and commitment to international treaties and conventions, along with the oversight actions of national airlines, can improve the safety and security of airlines and airports?

    Keywords: International Responsibility, aviation safety, aviation security, precautionary principle, prevention principle
  • Gelavizh Sheikholeslami Vatani, Mohamad Ashouri *, Nasrin Mahra, MohamadAli Mahdavi Sabet Pages 35-60

    In the process of transition from thought to criminal action, what happens for a professional offender in his/her continuing desire to commit a crime is the strong attraction and lack or weakness of deterrents that lead to his or her reintegration into society. But why professional offenders are reluctant to use deterrents? Among the many reasons that can be listed, there are three cognitive factors: First, they do not judge and justify social issues except from their own point of view and logic. Second, they do not shy away from actions that bring harm to others and finally not only altruistic tendencies are often weak or absent, but they also suffer from some kind of emotional indifference in their interactions with other people. The present study, which sought to explain why and how this indifference occurred, seeks a cognitive explanation of the criminal transition path of the life of a professional criminal named Rudolf Franz Höss, introduced by the author as Rudolf Lang. A narrative that focuses on a few fundamental components: The process of crystallization of anti-social behaviors influenced by childhood experiences and memories, Lack of family, religious and social interests, The importance of risk components in different age periods and finally the formation of a criminal character and its evolution in the context of time.

    Keywords: The development of criminal personality, The path of criminal transition, Content analysis, Literary criminology
  • Gheisar Ghalavandd, GholamHossain Masood *, Mohsen Shekarchi Pages 61-81

    The purpose of this study is to investigate the role of the care center after the release of prisoners in preventing recurrence of crime and also the challenges that the establishment of these centers in the country faces. The main question of the present study is whether the post-discharge care center, as established in Iran, is effective in preventing clients from returning to prison? Now, in this research, from a descriptive and analytical point of view, the functions, philosophy of existence and the main duties of the care department after leaving the prisons organization and the security measures of the country were examined. The results of the study showed that the indicators of satisfaction with the loan amount, easy receipt of the loan, satisfaction with the facilities after leaving, satisfaction with the supervision and control of the care department, cordial relations with employees after release, helpers' relations before release, grounding and communication Clients and assistants, recognizing the demands and expectations of clients, having a healthy social life and satisfaction with the social status of the client's job are effective in preventing clients from returning to prison. Overall, based on the results of the present study, it is clear that the actions and activities of the post-discharge care unit during the last two decades have significant effects on the rehabilitation and training of prisoners throughout the country and their return to society and It has a healthy life, but due to the high number of prisoners and also the social and economic crises in the society, it seems that this office needs more attention and support from the authorities and allocation of funds to improve and develop measures and increase its performance.

    Keywords: care center, recidivism, prevention, Prison, Client, Delinquency
  • Samira Golkhandan * Pages 83-102
    A study of the effective ecology on committing drug related crimes in Arak countyAbstractStudying the relationship between the ecology and crime commitment is an excellent topic in criminology. Between ecology and committing crime, there is such a relationship that ecology can provide opportunities for crime commitment. In this article, through applying a descriptive-analytical method and proposing three hypotheses regarding the relationship between drug-related crimes and the physical, economic and social characteristics of the ecology, the stability of the description of crime commitment was studied in 18 neighborhoods of Arak County. Results indicated that there is a significant relationship between crime hot spots and the physical (lighting and access routes of the neighborhood), economic (poverty and low income), and social (unemployment) characteristics of the ecology. Also, despite population displacement in neighborhoods with high rates of crime commitment, there is no change in crime rates and concentrations.Keywords: Ecosystem, Drug-related crimes, Lighting, Penetration, Poverty, Unemployment
    Keywords: Ecosystem, Drug-related crimes, lighting, Penetration
  • Neda Javaheri, Mohsen Javaheri * Pages 103-120

    Bitcoin is a type of virtual currency and digital currency whose produc tion is the result of time-consum ing computi ng activiti es that can be trad ed like stocks or coins, and the result of this trade is the creation of a type of financ ial credit that the holder can Buy the device and use it to fulfill its obligations. Legal problems and non- recognition of bitcoin is due to the lack of a central issuing body and its digitali ty. In this way, bitcoin transactions are done with out the need for in termediaries and Trans actio ns do not require centralized instituti ons such as banks or other in stituti ons. This research has exami ned the law of Iran and several other countries with a descr i p tive-analy tical method.Key words: digital currency, mon ey, stock excha nge, securi ties, capital mark et

    Keywords: Digital Currency, Money, stock exchange, Securities, capital market
  • Hosen Valipoori, Seyed Ebrahim Mosavi *, Hengameh Ghazanfari, Jamshid Mirzaei Pages 121-135
    As a general rule, the tenant is not liable for any loss or defect in the lease unless there is a breach. Rented? Explaining the situation of such a condition, considering the importance and application of this contract in custom and trust, is considered a lease contract in social relations is very necessary and essential. Some have considered the mentioned condition invalid and invalid due to its opposition to the requirements of the nature of the lease contract, and some have considered it invalid but invalid due to their opposition to the Shari'a and legal norms. It seems that the main essence of the lease agreement is the possession of the leased interest, however, being a guarantor of the tenant is not against the requirements of the lease. However, since the lease agreement is considered as an explicit provision of Articles 493 and 614 of the Civil Code, its validity may be questioned due to the imbalance between the rights and obligations of the parties under the said condition.
    Keywords: Trust, Liability, Tenant, liability condition
  • Hamid Ghorbanpur, Seyad MohammadMehdi Sadati *, Ali Jamadi Pages 137-158

    Punishments are constantly changing due to their variable nature. The emergence of new punishments under the title of alternative punishments to imprisonment, as well as the provision of penal institutions in the legal systems of various countries, including Iran, confirms the change and expansion of new examples of criminal responses to crime. Among these, the acceptance of new criminal responses among judicial actors is of great importance; So that in case of non-acceptance of new punishments, the implementation of new approaches to punishment in law will be ineffective. Therefore, the acceptance of punishment and its acceptance among judicial actors effective in issuing and enforcing it is becoming increasingly important; Because in different stages from the determination to the execution of punishments, different actors play a role and the attitude of each of them can affect the punishment, the type or even the principle of its execution. For this reason, it is necessary to first carefully study the concept of "acceptability of punishment" and then to address the question of what are the components of punishment and recourse or non-recourse to the various stages of the trial, from the prosecution stage to the execution stage and execution of punishments? Correctional and compassionate punishments affect. Explaining these two issues can not only be useful in identifying the challenges ahead, but also can prevent the taste of judicial actors in sentencing by unifying the attitude based on the acceptability of punishment. The finding of this s

    Keywords: Acceptability of punishment, practical justification of punishment, acceptance of punishment, judicial punishment, sociology of punishment
  • Rahim Abdoli, Tayeb Afsharnia *, Alireza Rajabzadeh Estahbanati Pages 159-172
    The electronic environment of the Internet is one of the most modern means of concluding contracts and fulfilling the obligations arising from it, especially in the field of commercial transactions. The nature of electronic contracts in relation to their validity, form and compatibility with the rules and regulations of civil law regarding contracts is one of the new topics, the recognition and study of which depends on the formal structure of the electronic environment and well-known communication technology concepts in this field. . Determining whether a binding contract is concluded in the relationship between the parties or is done in accordance with the applicable law. Although e-commerce law does not seem to conflict with the general rules and regulations of civil and commercial law, there is considerable coherence and coordination with the formal and technical concepts and rules of legal resources in applying these rules to the legal issues of e-commerce contracts. This research is theoretical and content analysis and by referring to legal and related sources, an attempt has been made to provide relevant laws. Today, the law governing the contract is outside the scope of national law, and it is not necessary that the law governing the election of the parties to the contract be related to the contract, and also the laws governing the contract can be changed with conditions, As a result, concluding these contracts in a different and new environment has different rules governing different contracts and obligations, which are discussed in this article.
    Keywords: Electronic Contracts, governing law, electronic environment, obligations in contracts