فهرست مطالب

طب نظامی - سال بیست و چهارم شماره 2 (پیاپی 111، اردیبهشت 1401)

مجله طب نظامی
سال بیست و چهارم شماره 2 (پیاپی 111، اردیبهشت 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • امین رجبی تاج امیر، رضا سبزواری راد* صفحات 1068-1074

    زمینه و هدف:

     نقش پیش بینی انطباقی و تمرینات ذهنی در ارگان های نظامی بویژه درخلبانان جهت نیل به موفقیت در ماموریت ها برجسته می باشد. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، بررسی رابطه بین توانایی تصویرسازی ذهنی و عملکرد دانشجویان خلبانی ارتش با سطوح مختلف مهارتی هنگام انجام تکالیف پیش بینی در شرایط آب و هوایی متفاوت می باشد.

    روش ها

    در این مطالعه تعداد 19 دانشجوی نظامی با دامنه سنی 25-18 سال و بدون مشکل بینایی و به صورت نمونه در دسترس از بین 50 دانشجو انتخاب شدند. در ابتدا تمامی آزمودنی ها پرسشنامه وضوح تصویرسازی حرکتی را تکمیل نمودند و تکالیف مربوط به پیش بینی با استفاده از دستگاه شبیه ساز تیراندازی را در سه مرحله شامل تیراندازی به هدف ثابت، تیراندازی به هدف متحرک و در نهایت تیراندازی به هدف متحرک در شرایط باد را اجرا نمودند و امتیازات کسب شده توسط هر آزمودنی در هر مرحله ثبت و در نهایت امتیاز کلی هر آزمودنی محاسبه گردید. جهت نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون کولموگروف اسمیرنوف و جهت مقایسه معنی داری بین گروه ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های مکرر و جهت سنجش همبستگی بین متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده گردید.

    یافته ها

    اختلاف معنی داری بین سه وضعیت تیراندازی با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های مکرر مشاهده گردید (0/003<P). بین وضعیت ثابت با انجام تکالیف پیش بینی در وضعیت متحرک (0/023<P) و متحرک با حضور شرایط وزش باد (0/017<P) تفاوت معنی داری مشاهده گردید. همچنین توانایی پیش بینی دانشجویان خلبانی در مقایسه با دانشجویان غیرخلبانی به ترتیب در وضعیت متحرک (35/50) و متحرک با وزش باد (35/50)، بیشتر بود ولی تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد (0/05>P) و در پایان رابطه مستقیمی بین هیچکدام از انواع تصویرسازی و نتایج تکالیف پیش بینی مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    پیش بینی انطباقی و تمرینات ذهنی در ارگان های نظامی بویژه درخلبانان به دلیل وجود اهداف فراوان متحرک هنگام پرواز مانند عملیات تعقیب یک جنگنده یا خودرو و مورد هدف قرار دادن آن در نقطه و زمان مورد نظر از اهمیت بالایی برخوردار است و داشتن این مهارت، افزایش دقت و سرعت تصمیم گیری و در نهایت موفقیت آن ها در اجرا و عملیات نظامی را به دنبال دارد.

    کلیدواژگان: تصویرسازی ذهنی، توانایی تصویرسازی ذهنی، پیش بینی، خلبان
  • افشین صادقی، امیر میرشفیعی* صفحات 1075-1085

    زمینه و هدف :

    این مطالعه با هدف شناسایی معیارهای موثر بر اولویت بندی پروژه های بهداشت محیطی در نیروهای نظامی و نحوه اولویت بندی آن ها انجام گرفت.

    روش ها

    این مطالعه از نوع توصیفی می باشد. در نتیجه مرور مبانی نظری و تلخیص آن، معیارهای نیازسنجی و اولویت بندی پروژه های بهداشت محیطی شناسایی شدند. سپس با دراختیار قرار دادن محتوای کلی پرسشنامه برای خبرگان، از نظرات اصلاحی و پیشنهادی آن ها استفاده گردید. پس از طراحی چک لیست ارزیابی که شامل 16 معیار می باشد، برای هریک از معیارها، زیرمعیارهای مربوطه طراحی گردید. برای ارزش گذاری معیارها از اعداد 1،2،3 استفاده شده است. برای ارزش گذاری زیرمعیارها، امتیازهای بین 1 تا 10 به آن ها تعلق گرفت. وزن امتیازها از حاصل ضرب وزن معیار در امتیاز آن به دست آمد. با جمع بستن همه امتیازهای وزن داده شده، امتیاز کل هر یگان و مرکز به دست آمد. یگانی و مرکزی که دارای امتیاز کل بالاتری کسب کرده باشد، بدین مفهوم است که از نظر اجرای برنامه بهداشت محیطی دارای اولویت بیشتری می باشد. سپس ارزیابی میدانی طرح حاضر نیز انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که با توجه به امتیازهای کل کسب شده، اولویت بندی یگان ها و مراکز تحت مطالعه، یگان D و F به ترتیب در اولویت اول و دوم انجام پروژه های بهداشت محیطی قرار دارند.

    نتیجه گیری

    این روش با استفاده از نظرات کارشناسان و تبدیل معیارهای کیفی به متغیرهای کمی می تواند کمک و راهنمایی برای کارشناسان برنامه ریزی بهداشت و سایر تصمیم گیرندگان و مسیولین باشد تا تصمیم گیری منطقی و مناسبی را ارایه دهند. تعیین کمیته تخصصی اولویت بندی پروژه های بهداشت محیطی در معاونت سلامت پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: تصمیم گیری چند معیاره، اولویت بندی، بهداشت محیط، ماتریس وزنی، مراکز نظامی
  • پروانه خزایی، سلیمان رمضانی فر، نورالدین قراری، علیرضا جلالی فراهانی، علی صالحی سهل آبادی* صفحات 1086-1095
    زمینه و هدف

    در طول اپیدمی کووید-19، نیروهای مسلح در کنار کارکنان پزشکی مستقیما علیه این بیماری وارد عمل شدند و به مردم خدمت رسانی کردند. این احتمال وجود دارد که این نیروها تحت تاثیر شیوع کووید-19 قرار گرفته باشند و سلامت ذهنی آن ها تحت تاثیر قرار گرفته باشد. بنابراین، این مطالعه با هدف بررسی شیوع کووید-19 در بین نیروهای مسلح و تاثیر آن بر سلامت ذهنی آن ها انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه به صورت مرور نظامند و بر اساس چک لیست MOOSE نگارش شده است. در این مطالعه مقالات مرتبط در پایگاه های داده معتبر از سال 2019 تا 2021 به طور کامل مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور استخراج داده های مورد نیاز، عناوین، چکیده ها، نتایج و تمامی متون مقالات بررسی شده است. به منظور بررسی کیفیت مقالات مورد بررسی از چک لیست JBI استفاده گردید. در نهایت، 15 مقاله بر اساس هدف مطالعه و جستجوی کلیدواژه مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها:

     بر اساس بررسی مقالات، کووید-19 در بین کارکنان ارتش شیوع بالایی داشته، در حالی که شیوع این بیماری در بین کارکنان نیروی دریایی کم بوده است. عواملی مانند آموزش ناکافی کارکنان نیروهای مسلح و وضعیت تغذیه نامناسب کارکنان (مانند مصرف کم ویتامین D) منجربه شیوع کووید-19 در بین کارکنان نیروهای ارتش شده است. علاوه بر این، سلامت ذهنی کارکنان نیروهای مسلح نیز تحت تاثیر شیوع کووید-19 قرار گرفته است. افسردگی و اضطراب در بین این کارکنان نظامی بویژه پزشکان و جانبازان نظامی افزایش یافته است. وسواس به کووید-19 یکی از عواملی بوده است که باعث افزایش ترس، اضطراب، استرس و افسردگی نیروهای مسلح شده است. مدت زمان خواب و کیفیت آن، نوع شغل و سن از جمله عواملی بودند که بر روی سلامت ذهنی کارکنان نظامی در طول اپیدمی کووید-19 تاثیرگذار بودند.

    نتیجه گیری: 

    با انجام اقدامات کنترلی اولیه مناسب، آموزش کارکنان نیروهای مسلح و توجه به محیط پیرامون و وضعیت تغذیه کارکنان می توان از انتشار کووید-19 در بین نیروهای مسلح جلوگیری کرد. همچنین با انجام آزمون های روان سنجی کارکنان نیروهای مسلح می توان تا حدودی از تاثیر شیوع کووید-19 بر سلامت ذهنی کارکنان پیشگیری کرد.

    کلیدواژگان: کووید-19، ویروس کرونا، اپیدمی، نیروهای مسلح، کارکنان نظامی، سلامت ذهنی
  • زهرا عباسی دولت آبادی، معصومه ذاکری مقدم، سعیده بهرامپوری، اکرم جزینی، مهدی نبی فودانی* صفحات 1096-1105

    زمینه و هدف :

    انجام تریاژ صحیح بیماران جهت دریافت خدمات درمانی می تواند باعث مدیریت ارجاع آن ها به مراکز درمانی، کاهش میزان مرگ و میر و افزایش کیفیت خدمات شود. با توجه به اهمیت مسیله در این مطالعه به بررسی و توصیف برخی از چالش های موجود در زمینه تریاژ پرداخته شد.

    روش ها

    در مطالعه مروری نظام مند حاضر جهت استخراج مطالعات مرتبط، در پایگاه های اطلاعاتی داخلی و خارجی شامل Pubmed ،Scopus ،Science Direct ،SID و Magiran با کلید واژه های تریاژ، چالش، اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستان از سال 1390 الی شهریور 1400 با هر دو زبان فارسی و انگلیسی براساس راهبرد جستجو انجام گردید. 20 مقاله براساس معیار های ورود وارد مطالعه شدند. 

    یافته ها

    از مجموع 6080 مقاله بازیابی شده، 20 مقاله بررسی گردیدند. در تحلیل و بررسی مقالات 7 مقاله در زمینه چالش های انجام تریاژ در سراسر دنیا شامل: 1. بروز خطای تریاژ و هدر رفت منابع ارزشمند اورژانس؛ 2. دانش ناکافی در رابطه با انواع الگوریتم های تریاژ موجود؛ 3. تعدد الگوریتم های تریاژ، ایجاد الگوریتم های جدید و ناآشنا بودن آن ها برای پرسنل خدمات بهداشتی درمانی؛ 4. بروز معضلات اخلاقی برای تریاژکنندگان؛ 5. نبود ابزار های رایانه ای و هوش مصنوعی یا نا کار آمد بودن آن ها؛ 6. فاصله میان آگاهی و عمل پرسنل خدمات درمانی؛ 7. نبود دوره های تمرین شبیه سازی شده مدون، به دست آمد.

    نتیجه گیری

    چالش های متعددی در زمینه انجام تریاژ در اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی وجود دارد. با توجه به اثرات مخربی که این چالش ها بر ارایه خدمات به بیماران می گذارد، ضروری است تا اقدامات مقتضی برای رفع آن ها از طرف تصمیم گیرندگان به عمل آورده شود.

    کلیدواژگان: خدمات فوریت های پزشکی، اورژانس، تریاژ، چالش
  • میلاد درخشان جزری، مسعود حقانی، محمدرضا منظم، روح الله باقرزاده، زهرا زمانیان*، مرتضی پژوه نیا صفحات 1106-1114

    زمینه و هدف:

     لباس کار یکی از مهمترین لوازم حفاظت فردی کارگران و نظامیان می باشد و انتخاب مناسب آن برای مناطق گرم وخشک نقش مهمی در تبادل و تعادل حرارتی میان بدن انسان و محیط دارد. بنابراین، این مطالعه با هدف ارزیابی انتقال حرارت و راحتی پارچه ها و انتخاب بهینه پارچه برای لباس کار پرسنل نظامی و کارگران مناطق گرم و خشک انجام گرفت.

    روش ها

    این مطالعه تجربی روی 16 نوع از پارچه های رایج لباس در مناطق گرم و خشک انجام گرفت. این پارچه ها دارای ترکیب 4 نوع بافت و 4 نوع درصد ترکیبی از کتان و پلی استر می باشد. پارچه ها از نظر میزان نفوذپذیری هوا و بخارات آب، جذب آب، شعاع معادل منافذ، هدایت حرارتی، مقاومت پارگی و خمشی براساس استاندارد ارزیابی شدند. نهایتا، پارچه بهینه با ترکیب روش تصمیم گیری چند متغیره و تحلیل سلسله مراتبی (AHP-TOPSIS) انتخاب گردید و با سایر پارچه ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 مورد مقایسه قرار گرفت. 

    یافته ها

    نتایج AHP-TOPSIS نشان داد پارچه با سهم ترکیبی 65% کتان و 35% پلی استر با نوع بافت 2/1 رفتار بهینه ای در میزان ویژگی های راحتی و انتقال حرارتی پارچه نشان می دهد. در نوع بافت 1/2 میانگین مقدار جذب آب، مقاومت خمشی و هدایت حرارتی در پارچه %35 پلی استر و 65% کتان با پارچه های 100% کتان اختلاف معناداری ندارد .

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که بهینه ترین پارچه برای لباس کار پرسنل نظامی و کارگران مناطق گرم و خشک دارای ترکیب 65% کتان و 35% پلی استر و همچنین دارای نوع بافت 1/2 می باشد.

    کلیدواژگان: انتخاب پارچه، لباس کار، پرسنل نظامی، کارگران، مناطق گرم و خشک
  • امیرحسین رفیعی*، غلامعلی قاسمی، مرتضی شعاعی صفحات 1115-1122

    زمینه و هدف:

     هدف از این تحقیق مطالعه اثر یک دوره تمرینات منتخب بر نمرات آزمون غربالگری عملکرد حرکتی (FMS) کارکنان یگان ویژه نیروی انتظامی اصفهان بود.

    روش ها

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی و آینده نگر است. نمونه آماری این تحقیق شامل20 نفر از کادر یگان ویژه (نوپو) می باشد که به طور مساوی در دو گروه تجربی (10n=) و گروه کنترل (10n=) تقسیم شدند. کادر ویژه نیروی انتظامی با ویژگی های جمعیت شناختی: (میانگین سن: 2/68±32/9 سال، قد: 5/44±176/80 سانتی متر، وزن: 8/84±78/40 کیلوگرم) بود. ابتدا نمرات آزمون غربالگری عملکردی آزمودنی ها ثبت شد. سپس گروه تجربی به مدت 8 هفته و 3 جلسه در هفته و هر جلسه به مدت یک ساعت تمرینات منتخب شده با آن ها کار شد و پس از اتمام دوره، مجددا نمرات آزمون غربالگری عملکردی آزمودنی ها ثبت شد. با توجه به نرمال نبودن داده ها از آزمون ناپارامتریک ویلکاکسون استفاده گردید و نیز تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزار SPSS انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد هشت هفته تمرینات منتخب بر امتیاز آزمون FMS بر چهار آزمون گام برداشتن از روی مانع (0/008=P)، لانچ (0/009=P)، شنای پایداری تنه (0/046=P) و پایداری چرخشی (0/015=P) تاثیرگذار است؛ اما در آزمون های دامنه حرکتی شانه (1/000=P)، دیپ اسکات (0/317=P) و بالا آوردن فعال پا (0/83=P) اثری نداشته و سطح معناداری در تحقیق حاضر 0/05 در نظر گرفته شده است.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد که تمرینات منتخب بر کادر ویژه نیروی انتظامی، در الگوی حرکت شانه و اسکات و بالا آوردن فعال پا دچار ضعف می باشد اما در الگوی گام برداشتن از روی مانع، لانچ، شنای پایداری تنه و پایداری چرخشی تاثیر مثبت داشته است. بنابراین این تمرینات بر افزایش امتیاز آزمون غربالگری تاثیر داشته و نیز به عنوان یک روش پیشگیری از آسیب، برای کارکنان یگان ویژه نیروی انتظامی موثر بوده است.

    کلیدواژگان: آزمون غربالگری حرکت عملکردی، یگان ویژه، نیروی انتظامی
  • مهدی فرهادی، علی صمدی، اسمعیل نصیری* صفحات 1123-1131

    زمینه و هدف:

     مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر الگوی متفاوت خواب شبانه بر دقت تیراندازی، زمان واکنش و عملکرد شناختی دانشجویان دانشگاه افسری انجام شد.

    روش ها

    مطالعه حاضر بر روی 48 دانشجوی افسری دانشگاه پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران (سن 1/15±20/7 سال) در شهر تهران انجام شد که به طور تصادفی به چهار گروه؛ پاس 1 (ساعت 6 تا 8، 12 تا 14، 18 تا 20 ، 24 تا 2)، پاس 2 (8 تا 10، 14 تا 16، 20 تا 22، 2 تا 4)، پاس 3 (10 تا 12، 16 تا 18، 22 تا 24، 4 تا 6) و کنترل (بدون نگهبانی) تقسیم شدند. پس از پایان آخرین پاس عملکرد شناختی (آزمون رنگ-واژه)، دقت تیراندازی (تیراندازی با تپانچه بادی از فاصله 10 متر) و زمان واکنش ساده و انتخابی (با استفاده از آزمون دری-لیوارد) مورد ارزیابی قرار گرفت. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی یا دانت 3 تحلیل شد. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد که دقت تیراندازی در آزمودنی های گروه پاس 1 (0/002=P) و پاس 2 (0/001=P) نسبت به گروه کنترل به طور معناداری کاهش داشته است. در گروه پاس 2 (0/001=P) و پاس 3 (0/001=P) در مقایسه با گروه کنترل عملکرد ضعیف تری در زمان واکنش ساده مشاهده شد. به علاوه، گروه پاس 2 زمان واکنش انتخابی و عملکرد شناختی ضعیف تری نسبت به گروه کنترل داشتند (0/001=P).

    نتیجه گیری

    الگوی خواب شبانه بر عملکرد شناختی، سرعت واکنش و دقت تیراندازی تاثیر قابل توجهی دارد و به طور ویژه کم خوابی ناشی از پاس 2 بیشترین تاثیر منفی را بر متغیرهای یاد شده دارد. بر این اساس به نظر می رسد استراحت پس از پاس 2 در نیروهای نظامی برای دستیابی به عملکرد بهینه باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بی خوابی، پاس نگهبانی، دقت تیراندازی، زمان عکس العمل
|
  • Amin Rajabi Taj Amir, Reza Sabzevari Rad* Pages 1068-1074
    Background and Aim

    The purpose of this study was to compare the accuracy of military students performing prediction tasks under different weather conditions and also to investigate the relationship between the ability of mental imagery and the ability to predict these students. In addition, in this research, a comparison was made between the ability to predict pilots and other students.

    Methods

    In this research, a total of 19 students, including pilot and non-piloting students, first completed the VMIQ-2 and then each shot in three different conditions. The samples were first shot in steady conditions, and then they were asked to shoot the moving targets displayed by the shooting simulator. Kolmogorov-Smirnov test was used for normal distribution of data and analysis of variance with repeated measures was used for significant comparison between groups and Pearson correlation coefficient was used to measure the correlation between variables using SPSS software version 16.

    Results

    Significant differences were observed between the three shooting situations using repeated measures analysis of variance (P<0.003). There was a significant difference between the fixed position with performing predictive tasks in the moving position (P<0.023) and moving in the presence of wind conditions (P<0.017). Also, the ability to predict pilot students was higher than non-pilot students in moving position (35.50) and moving with the wind (35.50), respectively, but no significant difference was observed between the two groups (P>0.05) and in No direct relationship was observed between any of the types of imaging and the results of the prediction tasks.

    Conclusion

    Adaptive prediction and mental training in military organs, especially in pilots, is very important due to the existence of many moving targets in flight, such as chasing a fighter, or vehicle and targeting it at the desired point and time, and having this skill increases accuracy and the speed of decision-making and ultimately their success in military operations.

    Keywords: Prediction, Mental Imagery, Ability of Imagery, Pilots
  • Afshin Sadeghi, Amir Mirshafiee* Pages 1075-1085
    Background and Aim

    This study aimed to identify criteria affecting the prioritization of environmental health projects in military centers and to propose a prioritization strategy.

    Methods

    In this descriptive study, by reviewing and summarizing the theoretical frameworks, the criteria for assessing and prioritizing environmental health projects were identified. Next, by presenting the general content of the questionnaire to experts, their constructive opinions were applied. After designing the assessment checklist, which included 16 criteria, relevant sub-criteria were also designed for each criterion. Scores 1, 2, and 3 were assigned to the criteria, and the sub-criteria were scored from 1 to 10. A weighted score was obtained by multiplying the weight of criteria by their scores. The weighted score was obtained by multiplying the score by its weight. After summing all the weighted scores, the total score of each center was obtained. In a center with a higher overall score, the implementation of environmental health plans had a higher priority. Finally, a field evaluation was performed.

    Results

    According to the total scores, environmental health projects had the highest priority in center D and center F, respectively.

    Conclusion

    The method proposed in this study, by considering the opinions of experts and converting qualitative criteria into quantitative ones, can be a helpful guide for health planners and other decision-makers and officials to make logical decisions. It is recommended to appoint a specialized committee to prioritize environmental health projects.

    Keywords: Multiple criteria decision making, Prioritization, Environmental health, Weight matrix, Military centers
  • Parvaneh Khazaei, Soleiman Ramezanifar, Noradin Gharari, Alireza Jalali Farahani, Ali Salehi Sahlabadi* Pages 1086-1095
    Background and Aim

    During the Covid-19 epidemic, the armed forces and medical personnel, took direct action against the disease and served the people. It is possible that these forces and their mental health were affected by the outbreak of this disease. This study aimed to investigate the prevalence of COVID-19 among the armed forces and its impact on their mental health.

    Methods

    This study is a systematic review based on the MOOSE checklist. This study thoroughly reviewed related articles in valid databases from 2019 to 2021. In order to extract the required data, the titles, abstracts, results, and all texts of the articles have been reviewed. In order to evaluate the quality of the reviewed articles, the JBI checklist was used. Finally, 15 articles were reviewed based on the purpose of the study and keyword search.

    Results

    According to the articles, COVID-19 has been highly prevalent among military personnel, while it was not prevalent among Navy personnel. Factors such as inadequate training and poor nutritional status have led to the spread of COVID-19 among armed forces personnel. Furthermore, the mental health of armed forces personnel has also been affected by the outbreak of COVID-19. Depression and anxiety have increased among this military personnel, especially physicians and military veterans. COVID-19 obsession has increased the fear, anxiety, stress, and depression of the armed forces. The duration of sleep and its quality, type of occupation, and age were among the factors that affected the mental health of military personnel during the COVID-19 epidemic.

    Conclusion

    The spread of COVID-19 among the armed forces can be prevented by taking appropriate initial control measures, training armed forces personnel, and paying attention to personnel's environment and nutrition status. To some extent by conducting psychometric tests of Armed Forces personnel, the impact of the COVID-19 outbreak on personnel's mental health can be prevented.

    Keywords: COVID-19, Corona virus, Epidemic, Armed forces, Military personnel, Mental health
  • Zahra Abbasi Dolatabadi, Masoumeh Zakerimoghadam, Saiedeh Bahrampouri, Akram Jazini, Mahdi Nabi Foodani* Pages 1096-1105
    Background and Aim

    Proper triage of patients to receive medical services can manage their referral to medical centers, reduce mortality, and increase the quality of services provided. Due to the importance of this issue, some of the triage challenges were reviewed and described here.

    Methods

    In the present systematic review study, to extract related studies, keywords Triage, Challenge, Pre-Hospital Emergency, and Hospital-Emergency were searched in both Persian and English in domestic and foreign databases including Pubmed, Scopus, Science Direct, SID, Magiran from 2011 to August 2021. Twenty articles were included in the study based on inclusion criteria.

    Results

    Out of 6080 retrieved articles, 20 articles were reviewed. In the analysis, seven categories in the triage field challenges around the world were obtained, including 1- Incidence of miss triage and wastage of valuable emergency resources, 2- Insufficient knowledge about Existing types of triage algorithms, 3- Multiplicity of triage algorithms, creation of new algorithms and their unfamiliarity for health care personnel 4- Ethical problems for triage users 5- Lack of computer tools and artificial intelligence or their inefficiency 6- Distance between knowledge and practice of Healthcare personnel, and 7. Lack of codified simulated training courses.

    Conclusion

    There are several challenges to performing triage in pre-hospital and hospital emergencies. Given the devastating effects of these challenges on patient service delivery, appropriate actions need to be taken by decision-makers to address them.

    Keywords: Emergency medical service, Emergency, Triage, Challenge
  • Milad Derakhshanjazari, Masoud Haghani, MohammadReza Monazzam, Ruhollah Bagherzadeh, Zahra Zamanian*, Morteza Pazhohnia Pages 1106-1114
    Background and Aim

    Working cloth is one of the most important personal protective equipment for workers and the military, and its proper selection for hot and dry areas plays an important role in heat exchange and balance between the human body and the environment. Therefore, this study was conducted to evaluate the heat transfer and comfort of fabrics and the optimal selection of fabrics for military personnel and workers in hot and dry areas.

    Methods

    This experimental study was carried out on 16 types of common fabrics of military personnel and workers in hot and dry areas. This fabric has a combination of 4 texture patterns and 4 types of percentage of a combination of cotton and polyester. The fabrics were evaluated in terms of air permeability and water vapor permeability, water absorption, equivalent pore radius, thermal conductivity, tear resistance, and bending stiffness of the machine. Finally, the optimal fabric was selected by combining multivariate decision-making and hierarchical analysis (AHP-TOPSIS) and compared with other fabrics using SPSS 16 software.

    Results

    The results of AHP-TOPSIS showed that the fabric with a combined share of 65% cotton and 35% polyester with a texture of 1/2 shows the optimal behavior in terms of comfort characteristics and heat transfer of the fabric. In a texture of 1/2, the average amount of water absorption, bending stiffness and thermal conductivity in 35% polyester and 65% cotton fabrics are not significantly different from 100% cotton fabrics (P>0.05). Also, the average amount of air and water vapor permeability and tear resistance in 35% polyester and 65% cotton fabrics are not significantly different from 65% polyester and 35% cotton fabrics (P>0.05).  

    Conclusion

    The results of this study showed that the most optimal fabric for military personnel and workers in hot and dry areas has a composition of 65% cotton and 35% polyester and also has a texture of 1/2.

    Keywords: Fabric selection, Working cloth, Military personnel, Workers, Hot, dry areas
  • AmirHossein Rafiei*, Gholamali Ghasemi, Morteza Shoaei Pages 1115-1122
    Background and Aim

    The aim of the study was to investigate the effect of selected exercises course on the scores of the Functional Movement Screening (FMS) test among the special unit staff of the Isfahan police force.

    Methods

    The present study is quasi-experimental and prospective. The statistical sample of this research included 20 officers of the police special staff (NOPO) who were equally divided into two the experimental group (n=10) and the control group (n=10). Demographic characteristics of the special police force staff included mean age: 32.9 ± 2.68 years old, height: 176.80 ± 5.44 cm, and weight: 78.40 ± 8.84 kg. First, the subjects 'functional screening test scores were recorded, then they exercised for 8 weeks (3 sessions per week), and each session was allocated to one hour of selected exercises. Later, the subjects' functional screening test scores were recorded again. Due to the non-normality of the data, a non-parametric Wilcoxon test was used and the data were analyzed by SPSS software.

    Results

    Eight weeks of selected exercises affected the FMS test score on four tests stepping over the obstacle (P=0.008), launch (P=0.009), stability push-ups (P=0.046), and rotational stability (P=0.015). However, it had no effect on four tests shoulder motion (P=1.000), deep squat (P=0.317), and active leg raising (P=0.83), and the significance level in the present study was 0.05.

    Conclusion

    The findings indicated that the selected exercises on the police department special staff are weak in shoulder and squat movement as well as in active leg elevation, but have a positive impact on the pattern of stepping over the obstacle, launch, stability push-up and rotational stability. Therefore, functional movement screening test, as a method of injury prevention, has been effective for the special staff of the police force.

    Keywords: Functional movement screening test, Special staff, Police
  • Mahdi Farhadi, Ali Samadi, Esmaeil Nasiri* Pages 1123-1131
    Background and Aim

    The present study aimed to investigate the effect of different nocturnal sleep patterns on shooting accuracy, reaction time, and cognitive function in military college students.

    Methods

    The study was conducted on 48 students of Air Defense Officer University in Tehran (age; 20.7±1.15). Subjects were randomly divided into four groups: guarding post 1 (6-8, 12-14, 18-20, and 24-2), guarding post 2 (8-10, 14-16, 20-24, 2-4), guarding post 3 (10-12, 16-18, 22-24, 4-6), and control (no guarding post). After the end of the last guarding post, cognitive function (Stroop test); accuracy of shooting (10-meter air pistol shooting); simple, and choice-reaction time (Deary-Liewald test) were assessed in all groups. Data were analyzed using one-way analysis of variance (ANOVA) and Tukey or Dunnet-3 post hoc tests.

    Results

    The results showed that compared to the control group, the shooting accuracy was significantly reduced in the subjects of the guarding post 1 (P=0.002) and guarding post 2 (P=0.001) groups. Moreover, compared to the control group, the guarding post 2 (P=0.001) and the guarding post 3 (P=0.001) groups, had poorer performance in the simple reaction test. Additionally, subjects in the guarding post 2 group had poorer performance in choice-reaction time and cognitive function compared to the control group (P=0.001).

    Conclusion

    The nocturnal sleep pattern has a significant effect on cognitive function, reaction time, and shooting accuracy of military forces, particularly sleep deprivation caused by guarding post 2 has the most deleterious effect on these variables. Hence, it seems that more attention should be given to the rest after guarding post 2 in the military forces to achieve optimal performance.

    Keywords: Sleepiness, Guarding post, Shooting accuracy, Reaction time