فهرست مطالب

علوم و فناوری های پدافند نوین - سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 46، زمستان 1400)

مجله علوم و فناوری های پدافند نوین
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 46، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی ابراهیم زاده، صفا پیمان* صفحات 333-344

    امروزه با توجه به نبود مطالعات کافی و همچنین افزایش پتانسیل حمله به مناطق غیرنظامی و خسارت های سنگین ناشی از آن، بررسی ایمنی و مقاومت سازه ها تحت اثر بارهای ناشی از انفجار، بسیار موردتوجه قرارگرفته است. با توجه به کاربرد گسترده دال های بتن مسلح در سازه ها، مقاله حاضر به بررسی اثر موج انفجار روی دال بتنی مجوف پرداخته است. ازآنجایی که انجام آزمایش های تجربی انفجاری، پرهزینه و زمان بر بوده و هم چنین استخراج همه پارامترها در این روش غیرممکن است؛ بنابراین این پژوهش به روش عددی با نرم افزار اجزاء محدود آباکوس انجام گرفته است. در این پژوهش یک دال بتنی مجوف با قطر حفره های متفاوت در برابر پنج مقدار متفاوت جرم خرج تی ان تی موردبررسی قرارگرفته است. اعتبارسنجی مدل نیز با استفاده از نتایج آزمایش های تجربی موجود در مقالات معتبر انجام شده است. پارامترهای موردبررسی میزان جابجایی بیشینه و میزان آسیب دال بتنی مجوف و پارامترهای متغیر قطر حفره های کروی درون دال و جرم خرج است. نتایج به دست آمده نشان داد که با افزایش جرم خرج خیزی که توسط نمونه ها تجربه شده است افزایش می یابد. ازنظر عملکرد سازه ای تاثیر اندازه حفره ها بر خیز دال تقریبا مستقل از جرم خرج است، اما در ارزیابی های دقیق آن را هم باید به عنوان یک پارامتر متغیر در نظر گرفت. با توجه به اینکه بهترین جاذب انرژی انفجار هوا است، در همه نمونه ها وجود حفره موجب کاهش خیز دال در برابر موج انفجار شده و در نمونه ای که نسبت قطر حفره ها به ضخامت دال برابر 3/0 است شاهد کمترین خیز در وسط دال خواهیم بود. همچنین نتایج نشان داد که آسیب در دال بتنی معمولی نسبت به دال بتنی مجوف جدی تر است.

    کلیدواژگان: دال بتن مسلح مجوف کروی، خیز دال، آسیب بتن، بارگذاری انفجاری، روش اجزاء محدود، بتن غیر موثر، نرم افزار آباکوس
  • سعیده رشیدی*، نسرین سلطانخواه صفحات 345-356
    در سیستم های رمزنگاری متقارن نیاز به کانال امن برای تبادل کلید، همواره یکی از مسایل اصلی است. در مقابل سیستم های رمزنگاری با کلید عمومی (نامتقارن) ایجاد شده اند که این مساله را برطرف می سازند. اما در اکثر سیستم های رمزنگاری با کلید عمومی، محاسبات نقش بسیار مهمی ایفا می کند. در این جا می توان به طرح های رمزنگاری بصری اشاره کرد. در این نوع سیستم برای رمزگشایی تنها از چشم انسان استفاده می شود و هیچ گونه نیازی به محاسبات نیست. این سیستم دارای امنیت بدون قید و شرط است. در این سیستم، تصویر رمز بینn شرکت کننده به اشتراک گذاشته می شود و k شرکت کننده از روی هم گذاشتن لایه های تصویر، رمز را بازیابی می کنند. مدل های متنوعی از طرح رمزنگاری بصری تا به امروز ساخته شده است. در این نوشته به بررسی طرح های رمزنگاری بصری ساخته شده بر پایه ی طرح های بلوکی می پردازیم و روش جدیدی برای ساخت طرح رمزنگاری بصری بر پایه ی تریدهای اشتاینری همگن معرفی می کنیم. در این روش شرکت کنندگان در این طرح افزایش یافته اما از کنتراست تصویر کم نمی شود. همچنین الگوریتم مرتبط با روش پیشنهادی جدید با زبان پایتون نوشته شده و سه تصویر از نتایج اجرای آن در مقاله آمده است.
    کلیدواژگان: سیستم رمزنگاری بصری، طرح بلوکی، ترید اشتاینری همگن
  • رضا غفارپور*، فرید موذن، سعید زمانیان صفحات 357-373

    امروزه اهمیت فعالیت مستمر زیرساخت های شهری بر کسی پوشیده نیست. عملکرد سیستم های زیرساخت غالبا در پیوستگی با یکدیگر صورت می پذیرد. یکی از مفاهیم مهمی که به طور جدی از وابستگی سیستم ها تاثیرپذیر است، مفهوم تاب آوری در برابر رخدادهای شدید است. این مقاله به ارایه یک مدل جامع برای تاب آوری زیرساخت های حیاتی خصوصا شبکه الکتریکی و زیرساخت های وابسته آن، در مواجهه با رخدادهای شدید و به طور دقیق تر خرابی ناشی از حملات می پردازد. در مدل ارایه شده، زیرساخت ها در قالب سه حیطه فیزیکی، انسانی و سایبری در نظر گرفته شده اند، که هر کدام، بر اساس خدمات قابل ارایه ی آن ها تعریف می گردد. این مدل سازی بر اساس تعریف گراف هندسی انجام می گیرد. از آنجا که یکی از مهم ترین زیرساخت های وابسته به شبکه الکتریکی که یک بار حیاتی برای آن نیز محسوب می شود، شبکه ارتباطی یا مخابرات است، مدل ارایه شده با لحاظ سیستم مخابراتی مورد بحث قرار می گیرد. این مطالعه بر عملکرد چندزمانی (multi-time) و چندحوزه ای (multi-domain) زیرساخت تمرکز دارد، و حالت های دینامیکی سیستم قدرت را در نظر می گیرد. در انتها به منظور ارزیابی روش ارایه شده، یک مطالعه عددی ارایه شده که داده های شبکه نمونه با استفاده از نرم افزار MATLAB شبیه سازی شده است.

    کلیدواژگان: تاب آوری، زیرساخت حیاتی، شبکه الکتریکی، شبکه قدرت، گراف هندسی
  • علی رسولی، مهدی خداپرست*، حسین مقتدایی صفحات 375-388

    توسعه سیستم های پدافند غیرعامل و اهمیت بار ناشی از انفجار و اتخاذ تدابیر لازم در خصوص اثرات ناشی از انفجار بر طراحی و عملکرد سازه های زیرزمینی از جمله گودهای پایدار شده با استفاده از روش میخ کوبی، بررسی اثر انفجار بر عملکرد و تغییرشکل دیواره های میخ کوبی شده را ضروری می سازد. لذا در این پژوهش مدلسازی سه بعدی و تحلیل دینامیکی غیرخطی یک دیواره میخ کوبی شده به عمق نه متر، در معرض بار ناشی از انفجار با استفاده از روش کوپل اویلری -لاگرانژی در نرم افزار آباکوس مورد بررسی قرار گرفت. جهت مدلسازی بار انفجار از ماده منفجره تی ان تی در جرم های مختلف در سطح زمین و عمق های 2، 4 و 6 متری در پشت دیواره استفاده شد. در این مطالعه ضمن تعریف دو مفهوم فاصله ایمن و محدوده تاثیر انفجار، نتایج بدست آمده نشان داد که در پایداری دیوار میخ کوبی شده در معرض بار انفجار، افزایش جرم ماده منفجره موجب افزایش تغییرشکل افقی ایجاد شده در لبه دیواره گود و تنش ایجاد شده در نیل ها می شود. همچنین تاثیر انفجار زیر سطحی بر پایداری دیوار میخ کوبی شده نسبت به انفجار سطحی با جرم یکسان ماده منفجره بیشتر است.

    کلیدواژگان: بار انفجار، دیواره میخ کوبی شده، تغییر شکل افقی، تنش در نیل، ماسه رس دار، فاصله ایمن، محدوده تاثیر
  • محمدرضا سلیمی، حدیثه کریمایی*، حسن ناصح، سجاد داوری صفحات 389-396

    یکی از مهم ترین مراحل طراحی فضاپیماها، طراحی سیستم کنترلی آن ها می باشد. سیستم های کنترلی انواع مختلفی دارند که اغلب شامل عملگر های الکتریکی، عملگر های گاز سرد و عملگرهای تک‎مولفه ای هستند. عملگرهای تک‎مولفه ای نسبت به سایر عملگر ها نیروی پیشران بیشتری را تولید می کنند و برای ماموریت های کوتاه فضایی مقرون به صرفه تر هستند. در این پژوهش جانمایی 12 عملگر تک‎مولفه ای هیدرازینی بر روی یک فضاپیما مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس گشتاور مورد نیاز، جهت کنترل وضعیت فضاپیما از دوازده عملگر استفاده شد، به این صورت که هر محور توسط چهار عملگر کنترل می شود و هر کدام از عملگرها بایستی نیروی پیشران برابر با 10 نیوتن را تامین کنند. به همین منظور، عملگرهای تک‎مولفه ای هیدرازینی 10 نیوتنی بکار گرفته شدند. در نهایت نیز سه آرایش مختلف چیدمان جانمایی عملگرها ارایه گردید که آرایش نوع سوم به دلیل مستقل بودن از تغییرات مرکز جرم فضاپیما و زاویه دار نبودن عملگرها نسبت به محورهای اصلی، منتخب گردید.

    کلیدواژگان: جانمایی، عملگر تک‎مولفه ای، هیدرازین، فضاپیما، کم پیشران
  • فاطمه جعفری خرمی، روح الله خوشخو*، سید محمدرضا دربانی صفحات 397-408

    کنترل جریان و کاهش پسا به ویژه در جریان مافوق صوت، همواره در صنعت هوافضا موردتوجه بوده است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی قابلیت تاثیرگذاری لیزر بر آیرودینامیک جریان هوا در جریان مافوق صوت در اطراف وسیله پرنده است. در این تحقیق، به بررسی میزان جابه جایی و تغییر زاویه موج شوک با و بدون تابش لیزر بر مدل های موردنظر برای دستیابی به راهکار جدید یعنی استفاده از لیزر جهت کاهش پسا معطوف شده است. بدین منظور، تمامی آزمایشات تجربی در تونل باد مافوق صوت با استفاده از دو مدل مخروط نوک پخ و نوک تیز و در ماخ های 7/1، 2، 5/2، 3 و 4/3 انجام پذیرفته است. همچنین از دو مدل لیزر MSL-FN-532-S و Q-SMART850 جهت بررسی تاثیر لیزر بر موج شوک استفاده شده است. نتایج آزمایشگاهی نشان می دهد، در مدل مخروط نوک پخ، تابش لیزر به طور پیوسته در جلوی مدل، موجب افزایش فاصله موج شوک تا جسم و درنتیجه منجر به کاهش پسا می شود و در مدل مخروط نوک تیز، با تابش لیزر، موج شوک ایجادشده زاویه کمتری نسبت به حالت بدون تابش لیزر پیدا می کند و درنهایت، با افزایش انرژی پالس های لیزر و در حقیقت، استفاده از لیزر با توان بالاتر، میزان تاثیر پرتو لیزر بر موقعیت و یا زاویه موج شوک بیشتر می شود.

    کلیدواژگان: لیزر، جریان مافوق صوت، موج شوک، بررسی تجربی، کنترل جریان
  • احمد ناصری، جواد خلیل زاده*، سید محمدرضا دربانی، محمدرضا اکبری، عبدالله اسلامی مجد صفحات 409-418

    به دلیل محدودیت روش های شناسایی مرسوم زیست شناسی، روش های مبتنی بر طیف سنجی فروشکست القایی لیزری در مشخصه یابی جنس، گونه و سویه باکتری های مختلف در فاز ایستای رشد استفاده شده است. با توجه به اهمیت روزافزون مسایل مبتلابه بیولوژیک، مشخصه یابی، شناسایی و طبقه بندی نمونه های باکتری موردتوجه پژوهشگران در حوزه نظامی، صنعتی و پزشکی قرارگرفته است. در این مقاله، باهدف پایش تغییرات ساختار عنصری باکتری در فرآیند رشد، عناصر تشکیل دهنده دو فاز رشد نمایی و ایستای باکتری اشرشیا کلی بر اساس این روش طیف سنجی بررسی و مقایسه شد. در این آزمایش از لیزر Nd:YAG باانرژی پالس mJ 100، طیف سنج و آشکارساز CCD استفاده شد. سویه صنعتی باکتری گرم منفی BL21 Escherichia coli انتخاب شد. باکتری در سه زمان مختلف در طی فرآیند رشد در محیط کشت، به ترتیب در چگالی اپتیکی 4/0 و 8/0 (فاز رشد نمایی) و چگالی اپتیکی2/1 (فاز رشد ایستا) انتخاب و بعد از فریزدرای، تحت فشار به شکل قرص درآمد. با در نظر گرفتن ساختار شیمیایی باکتری اشرشیا کلی عناصر فسفر، کربن، کلسیم، سدیم، منیزیم، پتاسیم، اکسیژن، نیتروژن و هیدروژن در طیف نمونه ها موردتوجه قرار گرفت. یافته ها نشان داد، باکتری اشرشیا کلی در فرآیند رشد، الگوهای متفاوتی از ترکیب عنصری قابل تشخیص در ساختار خود دارد. پیش بینی می شود با توجه به تغییر ترکیب عناصر ساختاری باکتری در فازهای رشد، استفاده از این روش طیف سنجی نیز برای شناسایی باکتری، وابسته به فاز رشد خواهد بود. نتایج این مطالعه نشان داد، این روش، می تواند نقش موثری در تکامل روش های پلی فازی تعیین هویت باکتری ها، تعیین ترکیب محیط کشت و همچنین بهینه سازی و ارزیابی شرایط تولید محصول در این سویه صنعتی داشته باشد.

    کلیدواژگان: اشرشیا کلی، طیف سنجی فروشکست القایی لیزری، فاز رشد نمایی، فسفر، کربن، کلسیم، منیزیم
  • سید حامد کاظمی، آرش دهستانی کلاگر*، محمدرضا علیزاده پهلوانی صفحات 419-429

    دسترسی گسترده به منابع انرژی در سیستم های فتوولتاییک، موجب شده که این نوع سیستم ها از دیدگاه پدافند غیرعامل مورد توجه قرار گرفته و بتوانند جایگزین خوبی برای سوخت های فسیلی در صورت وقوع شرایط خاص و غیرطبیعی باشند. از آنجا که بازده کاری سیستم های فتوولتاییک با تغییر زاویه تابش به شدت تغییر می کند، لذا نیاز به تکنیک های کنترلی مناسب جهت دست یابی به توان دلخواه، ضروری قلمداد می شود. الگوریتم ردیابی انعطاف پذیر توان یکی از تکنیک هایی است که بدین منظور به کار می رود. هدف این الگوریتم، تنظیم توان خروجی سلول خورشیدی در مقدار توان مرجع است؛ که مقدار این توان مرجع بر اساس شرایط عملیاتی و الزامات شبکه تعیین می شود. الگوریتم پیشنهادی پس از مشاهده و تشخیص شرایط عملیاتی، ولتاژ گام را محاسبه کرده و در نهایت ولتاژ مرجع را نیز به دست می آورد. الگوریتم های پیشین دارای معایبی همچون نوسانات توان، ناپایداری ناشی از تغییر شرایط محیطی و دینامیک آهسته می باشند. در این راستا، الگوریتم پیشنهادی معایب الگوریتم های قبل را برطرف می سازد. به عنوان مثال، ممکن است به دلیل عبور ابرها شرایط محیطی ناپایداری به وجود بیاید که در این وضعیت، الگوریتم پیشنهادی نه تنها نوسانات توان را به حداقل می رساند، بلکه دارای دینامیک سریع و دقت بالایی بوده و در عین حال پایداری خود را نیز حفظ می کند.

    کلیدواژگان: الزامات شبکه، ردیابی انعطاف پذیر توان، شرایط عملیاتی، فتوولتائیک، نوسانات توان، ولتاژ گام
|
  • Ali Ebrahimzade, Safa Peyman * Pages 333-344

     At the present age, the increasing possibility of offensive attacks against residential areas has drawn much attention to the matter of safety and resistance in constructions subjected to blast loads. Given the widespread use of reinforced concrete slabs in many structures, the present study intends to investigate the impact of blast loads on hollow-core slabs. The paper discusses the numerical analysis carried out using the finite element software Abaqus, since experimental research would be costly, time-consuming and limited. The investigation focuses on a hollow-core slab with dissimilar hole diameters dealing with five different amounts of TNT charge mass. The results indicate that with charge mass having increased, the deflection experienced by the samples goes up as well. In terms of structural performance, the effect of pore size on slab deflection is nearly independent of the charge mass, nonetheless it should also be assessed as a variable parameter when making a precise evaluation. Considering the fact that air explosion is the most efficient energy absorbing, practically in all samples the presence of holes would make reduced the slab deflection in buildings undergoing blast loading. Moreover, the study concludes that by comparison with a hollow-core slab, the damage on conventional slab could be more severe.

    Keywords: Spherical hollow reinforced concrete slab, slab deflection, concrete damage, Explosive Loading, Finite Element Method, inefficient concrete, Abaqus software
  • Saeedeh Rashidi *, Nasrin Soltankhah Pages 345-356
    The existence of a secure channel for sharing secret key, is the main problem in the symmetric cryptography. This problem is solved by the asymmetric cryptography (Public key cryptography). Computation has the main rule in the public key cryptography. Here, we investigate the visual cryptography schemes. Human vision decodes the secret image in the visual cryptography scheme and no computations required for this aim. The visual cryptography scheme has an unconditional security. In this system, the secret image is shared between n participants and k participants can recover the secret image by stacking image layers. Various constructive models of the visual cryptography schemes have been constructed up to now. We investigate one type of the visual cryptography scheme that is based on BIBDs (Balanced Incomplete Block Design). In this paper, we introduce and construct new visual cryptography schemes based on homogeneous Steiner trades. The concept of homogeneous Steiner trades is closely related to BIBDs.
    Keywords: Visual cryptography scheme, Block design, Homogeneous Steiner trade
  • Farid Moazzen, Saeid Zamanian Pages 357-373

    Nowadays, the stable operation of urban infrastructure is of a lot of importance. The operation of infrastructure systems is often dependent to each other. One of the important concepts that is seriously affected by the dependence of such systems is resilience aganist extreme events. This paper proposes a comprehensive model for the resilience of critical infrastructures, especially the electrical grid and its associated infrastructure, faced with the damage caused by different attacks. In this model, three aspects of infrastructure are addressed: physical, human and cyber, each of which is defined based on the services they can provide. This modeling is developed based on the definition of a geometric graph. Since one of the most important infrastructures related to the electrical network, which is also a vital load for it, is the communication network, the proposed model is discussed in terms of the telecommunication system. This study focuses on the multi-time and multi-domain performance of the infrastructure, and considers the dynamics of the power system. Finally, in order to evaluate the proposed method, a numerical study is presented in which the case study is simulated using MATLAB software.

    Keywords: resilience, Critical Infrastructure, Electric grid, power system, geometric graph
  • Ali Rasoli, Mahdi Khodaparast *, Hosein Moghtadaee Pages 375-388

    The development of passive defense systems and the importance of blast load and adoption of necessary measures regarding the effects of blast loading on the design and performance of underground structures, including stabilized excavations using the nailing method, make it necessary to investigate the effect of blasting on performance and deformation of nailed walls. Therefore, in the present study, three-dimensional modeling and nonlinear dynamic analysis of a nailed wall to a depth of 9 meters, under the blast load were investigated using the Coupled Eulerian-Lagrangian method in Abacus software. To model the blast load, TNT explosive was used in different masses on the ground surface and at depths of 2, 4, and 6 meters behind the wall. In this study, while defining the two concepts of safe distance and explosion impact range, the results showed that in the stabilization of the nailed wall under the blast load, the increase in explosive mass causes an increase in the horizontal deformation created at the edge of the excavation wall and the stress created in the nails. Also, the effect of subsurface explosion on the stability of the nailed wall is greater than the surface explosion with the same mass of explosive.

    Keywords: Blast Load, nailed wall, horizontal deformation, nail stress, sandy clay, safe distance, effective distance
  • Mohammadreza Salimi, Hadiseh Karimaei *, H. Naseh, Sajad Davari Pages 389-396

    One of the most important steps in designing spacecraft is designing their control system. There are many types of control systems, often including electric thrusters, cold gas thrusters, and monopropellant thrusters. Monopropellant thrusters generate more propulsion than other thrusters and are more cost-effective for short space missions. In this study, arrangement of 12 hydrazine monopropellant thrusters on a spacecraft was investigated. Based on the required torque, twelve thrusters were used to control the situation of the spacecraft, so that each axis is controlled by four thrusters and each thruster must provide the propulsion force equal to 10 N. For this purpose, 10 N hydrazine monopropellant thrusters were used. Finally, three different arrangements of thrusters were presented. The third type of arrangement was selected due to its independence from changes in the space center of mass of the spacecraft and also zero slope of the thrusters relative to the main axes.

    Keywords: Sizing, Monopropellant Thruster, Hydrazine, Spacecraft, Low thrust
  • Fatemeh Jafari Khorami, Roohollah Khoshkhoo *, Seyyed MohammadReza Darbani Pages 397-408

    Flow control and drag reduction, especially in supersonic flow, have always been a topic of interest in aerospace industry. The purpose of current study was to investigate the effect of laser on supersonic air flow. In this research, the impact of displacement values and shock wave angle alteration on the drag reduction were assessed in the desired models, with and without laser beam application. All experiments have been performed in supersonic wind tunnels using sharp and blunt cone models in Mach 1.7, 2, 2.5, 3 and 3.4. Also, two laser models MSL-FN-532-S and Q-SMART 850 have been used to investigate the effect of laser on shock wave. Experimental results show that in the blunt-cone model, continuous laser radiation increases the wave-object distance, thereby reducing the drag. In the sharp-cone model, laser radiation decreases the shock wave angle comparing the state without laser beam; therefore, by raising the laser pulses energy and applying more powerful lasers, we can promote the beam effect on displacement or shock wave angle.

    Keywords: Laser, Supersonic Flow, Shock wave, Experimental Survey, Flow Control
  • Ahmad Naseri, Javad Khalilzadeh *, Seyyed MohammadReza Darbani, MohammadReza Akbari, Abdullah Eslamimajd Pages 409-418

    Due to the limitations of conventional biological identification methods, spectroscopic methods, including laser induced breakdown spectroscopy, have been used to characterize the genus, species and strains of different bacteria in the static phase of growth. Due to the increading importance of biological problems, the characterization, detection and classification of bacterial specimens has been considered by researchers in the military, industrial and medical fields. In this paper, in order to monitor the changes in the elemental structure of bacteria in the growth process, the constituent elements of the two phases of exponential and static growth of Escherichia coli were studied and compared based on this spectroscopic method. In this experiment, Nd: YAG laser with 100 mJ pulse energy, spectrometer and CCD detector were used. The industrial strain of gram-negative Escherichia coli BL21 bacteria was selected. Bacteria were selected at three different times (2.5, 4 and 6 hours after inoculation) during the growth process in broth, at optical density of 0.4 and 0.8 (exponential growth phase) and optical density of 1.2 (Static growth phase), respectively, and after dry freezing, under pressure has been pressed into tablets. Considering the chemical structure of Escherichia coli, the elements of phosphorus, carbon, calcium, sodium, magnesium, potassium, oxygen, nitrogen and hydrogen were considered in the sample. The results showed that Escherichia coli bacteria in the growth process have different patterns of recognizable elemental composition in its structure in the growth process. It is predicted that due to the change in the composition of structural elements of bacteria in growth phases, the use of this spectroscopic method to identify bacteria will be dependent on the growth phase. The results of this study showed that this method can play an effective role in the development of polyphasic methods to indentify bacteria, determine the composition of the culture medium as well as optimizing and evaluating the production conditions in this industrial strain.

    Keywords: Calcium, Carbon, Escherichia coli, Exponential Growth Phase, Laser Induced Breakdown Spectroscopy, Magnesium, Phosphorus
  • Seyed Hamed Kazemi, Arash Dehestani Kolagar *, MohammadReza Alizadeh Pahlavani Pages 419-429

    The widespread access to energy sources in photovoltaic systems has made these types of systems considered from the passive defense point of view and can be an efficient alternative to fossil fuels in the event of special and abnormal conditions. Since the efficiency of photovoltaic systems changes drastically with changing the angle of radiation, the need for appropriate control techniques to achieve the desired power is considered necessary and inevitable. Flexible power point tracking algorithm is one of the techniques used for this purpose. The purpose of this algorithm is to adjust the output power of the solar cell in the reference power value. The reference power value is determined based on operating conditions and network requirements. The proposed algorithm, after observing and detecting operating conditions, calculates the step voltage and finally obtains the reference voltage. The previously proposed algorithms have disadvantages such as power fluctuations, instability due to changing environmental conditions and slow dynamics. In this regard, the proposed algorithm eliminates the disadvantages of the previous algorithms. For example, environmental conditions may be unstable due to the passage of clouds. In this situation, the proposed algorithm not only minimizes power fluctuations, but also has fast dynamics and high accuracy, while maintaining its stability.

    Keywords: Network requirements, Flexible power point tracking, Operating conditions, Photovoltaic, Power Oscillations, Step Voltage