فهرست مطالب

فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان - سال دهم شماره 1 (بهار 1401)

فصلنامه فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
سال دهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عاطفه ایری، سید علی اکبر هدایتی*، حامد پاکنژاد، طاهره باقری، سید رضا خالقی صفحات 1-20

    افزایش ورود آفت کش هایی مانند سم کلرپیریفوس در اکوسیستم های آبی می تواند سبب ایجاد آسیب های زیان باری بر آبزیان شود. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر مکمل غذایی پربیوتیک پودر قارچ خوراکی Pleurotus ostreatus بر بیان نسبی ژن های مرتبط با ایمنی (P450 و Hsp70) در بافت کبد بچه ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) در مواجهه با سم کلرپیریفوس صورت گرفت. در این بررسی 120 قطعه بچه ماهی تیلاپیای نیل با میانگین وزن 4/0±20 گرم در چهار تیمار و سه تکرار تقسیم شدند و با جیره های حاوی 0 (شاهد)، 05/0، 1/0 و 2/0درصد قارچ به مدت 42 روز تغذیه شدند. پس از پایان دوره تغذیه، تمام تیمارها به مدت 14 روز در مواجهه با غلظت تحت کشنده سم کلرپیریفوس قرار گرفتند. نمونه برداری از بافت کبد برای ارزیابی بیان نسبی ژن های یاد شده در آخرین روز دوره تغذیه با قارچ و در چهاردهمین روز مواجهه با سم کلرپیریفوس صورت گرفت. میزان بیان نسبی P450 در تیمارهای 2/0 و 1/0 افزایش قابل توجهی داشت ولی تیمارهای 05/0 و 1/0 بعد از مواجهه با سم تفاوت معنی داری نسبت به گروه شاهد نداشتند (05/0<P). بیان ژن Hsp70 در تیمارهای تغذیه شده با مکمل غذایی قبل و بعد از مواجهه با سم تفاوت معنی داری داشت (05/0<p)، به طوری که در تیمار 2/0 افزایش یافت. ولی در تیمار 05/0 تفاوت معنی داری نسبت به تیمار شاهد نداشت (05/0<P). نتایج این مطالعه نشان دهنده اثرات مثبت مکمل غذایی پربیوتیک Pleurotus ostreatus بر بیان نسبی ژن های Hsp70 و P450 در بچه ماهی تیلاپیا نیل و تقویت دستگاه ایمنی آن در مواجهه با آلاینده ها و مواد تنش زا چون کلرپیریفوس است.

    کلیدواژگان: آفت کش، بیان ژن، ماهی تیلاپیا نیل، کلرپیریفوس، پربیوتیک
  • بهرام فلاحتکار*، محمود علیزاده صفحات 21-35
    با توجه به اهمیت بالای مولدین فیل ماهی و تعیین زمان مناسب القای هورمونی، مطالعه حاضر با هدف انتخاب مولدین دارای تخمک با کیفیت بالا برای تکثیر مصنوعی انجام شد. دو گروه تخمک از 7 مولد فیل ماهی ماده پرورشی در معرض 5 میکروگرم هورمون پروژسترون در میلی لیتر و یا بدون هورمون در محیط کشت رینگر و در دمای 16 درجه سانتی گراد به مدت 18 ساعت انکوبه شدند. قبل و پس از این مدت، مقدار شاخص قطبیت هسته در 10 عدد از تخمک ها تعیین شد. نتایج نشان داد موقعیت قرارگیری هسته قبل از در معرض قرارگیری به طور کلی برابر 4/3±0/13 و پس از کشت در محیط برون تنی در گروه شاهد 1/4±7/11 و در گروه پروژسترون 2/2±6/9 بود که اختلاف معنی داری را نشان داد (05/0P<). طی این مدت، حرکت هسته به سمت قطب جانوری تحت تاثیر هورمون پروژسترون 2/31 درصد بود. این مطالعه پیشنهاد می کند نظر به ارزش اقتصادی بالای مولدین فیل ماهی، از روش مذکور می توان برای انتخاب ماهیان مناسب جهت القای تکثیر مصنوعی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: فیل ماهی، هورمون پروژسترون، GVBD، انتخاب مولد، تکثیر مصنوعی
  • سلیم شریفیان*، مهران لقمانی صفحات 37-53
    در مطالعه حاضر تاثیر حلال‎ های مختلف (متانول 100 درصد، متانول 60 درصد، متانول 20 درصد و آب 100 درصد) در میزان استخراج عصاره و خاصیت آنتی اکسیدانی سه گونه از جلبک‎های قرمز سواحل چابهار شامل  Gracilaria arcuata، Gracilaria textorri و Leveillea jungermannioides مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف با استفاده از شاخص‎های بازدارندگی رادیکال آزاد DPPH، توانایی احیا و جذب آهن سنجیده شد. میزان عصاره در میان جلبک های مختلف دارای تفاوت معنی داری بود و بالاترین میزان عصاره در حلال متانول 100 درصد در جلبک L. jungermannioides به میزان 02/6 گرم در 100 گرم جلبک به دست آمد (05/0>P). بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی با توجه به شاخص های مختلف در حلال متانول 60 درصد جلبک G. arcuata مشاهده شد که به میزان قابل توجهی نسبت به دیگر گونه ها بالاتر بود (05/0>P). میزان استخراج عصاره و خواص آنتی اکسیدانی بسته به نسبت حلال و نوع گونه جلبک تفاوت معنی داری در بین تیمارهای مختلف داشت. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که جلبک G. arcuata می‎تواند به عنوان منبع بالقوه از آنتی اکسیدان‎های طبیعی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: جلبک قرمز، آنتی اکسیدان، رادیکال آزاد، عصاره، حلال
  • نسرین فاضلیان*، مرتضی یوسف زادی صفحات 55-69
    دیواره سلولی جلبک ها، جایگاه اولیه برای برهمکنش با نانوذرات است و سدی در برابر ورود نانوذرات به درون سلول خود ایجاد می کند. از این رو، در پژوهش حاضر تاثیر نانوذرات روی اکسید (ZnO)، مس (II) اکسید (CuO) و آهن (III) اکسید (Fe2O3) بر ساختار دیواره سلولی ریزجلبک Nannochloropsis oculata بررسی شد. محاسبه EC50 با استفاده از شمارش سلولی ریزجلبک نشان داد که ترتیب سمیت نانوذرات در ریزجلبک N. oculate به صورت CuO>ZnO>Fe2O3 بود. برهمکنش نانوذرات ZnO، CuO و Fe2O3 با دیواره سلولی ریزجلبک در نتایج FTIR اثبات شد. سه نانوذره مورد مطالعه بیشترین برهمکنش را با گروه های عاملی کربونیل (C=O)، متوکسی (C-O) و متیل (C-H) دیواره سلولی N. oculata نشان دادند. از طرف دیگر، تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) نشان داد که نانوذرات ZnO و CuO باعث چروکیدگی دیواره سلولی ریزجلبک N. oculata شدند. همچنین تجمع این دو نانوذره در سطح دیواره سلولی نیز مشاهده شد. تجمع نانوذرات و چروکیدگی دیواره سلولی می تواند دلیل احتمالی سمیت بیشتر نانوذرات CuO و ZnO نسبت به نانوذرات Fe2O3 در ریزجلبک N. oculata باشد.
    کلیدواژگان: Nannochloropsis، نانوذرات اکسید فلزی، FTIR، TEM
  • فریده احمدی، عبدالرحیم پذیرا، مجید عسکری*، طیبه طباطبایی صفحات 71-89
    در پژوهش حاضر میزان تجمع فلزات سنگین سرب، روی و کادمیوم در بافت های خون و عضله مولد ماده، تخم و نوزاد لاک پشت منقار عقابی در تیرماه 1397 در جزیره ام الگرم استان بوشهر سنجیده شد. در فصل تخمگذاری از نمونه های مولد ماده خون و بافت عضله و سپس از نمونه های تخم طبیعی و ناقص و همچنین عضله نوزاد نمونه برداری شد. سپس تخم های طبیعی به سه بخش پوسته، آلبومین و زرده و تخم های ناقص به دو بخش آلبومین و پوسته تفکیک شدند. پس از تفکیک نمونه ها و آماده سازی برای سنجش فلزات سنگین، میزان فلزات سنگین سرب، روی و کادمیوم به وسیله دستگاه ICP-Mass اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج به دست آمده بیشترین میزان تجمع زیستی فلزات سنگین مربوط به فلز روی و سپس سرب و کمترین میزان مربوط به فلز کادمیوم بود. بیشترین میزان تجمع به ترتیب در بافت های خون مولد، زرده تخم طبیعی و عضله نوزاد بود و کمترین میزان تجمع زیستی به ترتیب مربوط به فلز کادمیوم در این بافت ها بود. بیشترین میزان فلز کادمیوم در پوسته تخم طبیعی و ناقص مشاهده شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد بافت خون، زرده و پوسته تخم به ترتیب به عنوان شاخص زیستی فلزات روی، سرب و کادمیوم هستند و تجمع هر سه فلز در بافت های خون و عضله مولد و بخش های مختلف پوسته طبیعی و ناقص و همچنین عضله نوزاد کمتر از استاندارد جهانی WHO بود.
    کلیدواژگان: فلزات سنگین، خلیج فارس، لاکپشت منقار عقابی، جزیره ام الگرم، شاخص آلودگی
  • مجید محمدنژاد*، طیبه عنایت غلامپور، مراد محمد شکیبا، عبدالجبار قزل، عباسعلی آقایی مقدم صفحات 91-116

    با توجه به کاربرد هورمون اوالین در مراکز تکثیر و پرورش ماهی کپور و نبود اطلاعات کافی درباره تاثیر غلظت های متفاوت آن بر مولدین کپور دریایی، بررسی کارایی هورمون اوالین در تکثیر مصنوعی این ماهی امری ضروری است. این مطالعه بر روی 12 قطعه ماهی کپور دریایی نر بالغ با وزن متوسط 57/169±85/1307 گرم انجام پذیرفت. ماهیان در 4 گروه (هر گروه با 4 قطعه ماهی) در یک مرحله تحت تزریق هورمون اوالین با غلظت های 2/0، 25/0، 3/0 و 35/0 میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن قرار گرفتند. روش تزریق به صورت صفاقی و در زیر باله سینه ای بود. نمونه گیری از خون ماهیان در دو مرحله قبل از تزریق و 10 ساعت بعد از تزریق انجام شد. بر اساس نتایج مشخص شد تزریق غلظت های مختلف هورمون اوالین تاثیری بر تعداد گلبول های قرمز (RBC)، غلظت متوسط هموگلوبین گلبولی (MCH) و تعداد گلبول های سفید (WBC) نداشت (05/0>p). اما میزان هموگلوبین، هماتوکریت و گرانولوسیت در تمامی تیمارها پس از تزریق هورمون اوالین در خون ماهی کپور نر کاهش و میزان مونوسیت افزایش یافت (05/0<p). ضمن این که هیچ تاثیری بر میزان پروتیین کل و سدیم نداشت (05/0>p). اما میزان گلوکز و کلسیم افزایش و میزان تری گلیسرید، کلسترول، آلبومین و پتاسیم در غلظت های مورد بررسی کاهش یافت (05/0<p). میزان هورمون کورتیزول و هورمون های جنسی تستوسترون، استرادیول و پروژسترون در مولدین نر در تمامی غلظت های مورد مطالعه افزایش یافت (05/0<p). همچنین بیشترین میزان طول دوره تحرک اسپرم و اسپرماتوکریت در غلظت 2/0 میلی گرم در کیلوگرم، pH در غلظت 3/0 میلی گرم در کیلوگرم، تری گلیسرید و آلکالین فسفاتاز در غلظت 35/0 میلی گرم در کیلوگرم و کلسیم، سدیم و پتاسیم در غلظت 25/0 میلی گرم در کیلوگرم مشاهده شد (05/0<p). نتایج این بررسی نشان داد غلظت های 25/0 و 3/0 میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن بهترین تاثیر را بر شاخص های خونی، هورمون های استروییدی و شاخص های اسپرم شناختی مورد مطالعه در کپور دریایی نر داشتند.

    کلیدواژگان: خون، اسپرم، هورمون های استروئیدی، مولد نر، کپور دریایی
  • آمنه منصورقناعی، حسین خارا، حبیب وهاب زاده، ذبیح الله پژند، محدثه احمدنژاد صفحات 117-140

    این بررسی با هدف تعیین اثر نیتریت در شوری های مختلف روی برخی شاخص‌های خونی، ایمنی و استرس در بچه ماهی اوزون‌برون (Acipenser stellatus) در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول غلظت نیمه کشندگی (LC50 96h) نیتریت (نیتریت سدیم) در شوری های مختلف (0، 4، 8 و 12 گرم در لیتر) تعیین شد (به ترتیب 11/75، 54/93، 60/241 و 15/353 میلی‌گرم در لیتر). در مرحله دوم بعد از به دست آمدن مقادیر غلظت نیمه کشندگی نیتریت، بچه ماهیان اوزون‌برون (به تعداد 240 قطعه، میانگین وزن 17/2±23/15 گرم، میانگین طول 95/1±17 سانتی متر) به مدت 4 روز در معرض نصف (50 درصد) غلظت نیمه کشنده (LC50 96h) نیتریت (56/37، 77/46، 80/120و 579/176 میلی گرم در لیتر) در همان میزان شوری ها قرار گرفتند (8 تیمار، هریک با سه تکرار). نتایج نشان داد که بیشترین میزان گلبول سفید و نوتروفیل مربوط به تیمار 7، تعداد گلبول‌های قرمز، هموگلوبین، MCV و هماتوکریت مربوط به تیمار 5 و ایوزینوفیل مربوط به تیمار 8 مشاهده شد (05/0>P). بیشترین میزان IgM و ایمونوگلوبولین کل در تیمار 8 و لیزوزیم در تیمار 7، کورتیزول و گلوکز در تیمار 4 و لاکتات در تیمار 3 مشاهده شد (05/0>P). در نتیجه افزایش شوری باعث افزایش تحمل بچه ماهیان، کاهش شاخص‌های استرس و افزایس شاخص‌های ایمنی در خون بچه ماهیان اوزون برون در غلظت های بالاتر نیتریت شد. که نشان دهنده کاهش اثرات نیتریت بود. اما شوری نتوانست اثرات سمی نیتریت را بر روی شاخص های خونی بچه ماهیان ازون برون کاهش دهد.

    کلیدواژگان: ازون برون، نیتریت، شوری، شاخص های خونی
  • زینب رئوفی، سجاد عبدالهی صفحات 141-171

    Vibrio cholerae یک باکتری بیماری‌زای آبزی است که سویه‌های مختلف آن باعث ایجاد بیماری‌هایی چون وبا، اسهال حاد، مننژیت و سپتی‌سمی می‌شوند. با توجه به مقاومت سویه‌ها به آنتی بیوتیک‌های گوناگون، تولید واکسن‌های موثر بر تمامی سویه‌های بیماری‌زا می‌تواند یکی از بهترین روش‌های مبارزه باشد. از این رو، در این مطالعه پتانسیل واکسن بودن پروتیین VceC علیه باکتری V. cholerae با استفاده از روش‌های بیوانفورماتیکی مورد بررسی قرار گرفت و در کنار تعیین ویژگی‌های آنتی‌ژنی، ویرولانسی و فیزیکوشیمیایی پروتیین نام برده، نقشه‌برداری اپیتوپ‌های B و T به منظور طراحی بهترین واکسن زیرواحدی انجام شد. نتایج نشان داد که این پروتیین دارای ویژگی‌های بهینه از جمله حضور در سطح تمامی سویه‌های مورد مطالعه، پایداری و نیمه عمر بالا، مقاومت به دما و همچنین حلال بودن در هنگام بیش‌بیانی است. همچنین نقاط آنتی‌ژنیک و اپیتوپ‌های خطی و فضایی زیادی در طول توالی و ساختار پروتیین مشاهده شد. با توجه به موقعیت مکانی و ویژگی‌های آنتی‌ژنیک، دو واکسن زیرواحدی خطی و فضایی طراحی شد که می‌توانند علیه بیماری‌زایی سویه‌های مختلف باکتری V. cholerae مورد آزمایش و استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: V. cholerae، وبا، واکسن، بیوانفورماتیک، نقشه برداری اپیتوپ
|
  • Atefeh Iri, Seyed AliAkbar Hedayati *, Hamed Paknejad, Tahere Bagheri, Seyed Reza Khaleghi Pages 1-20

    Increased entry of pesticides such as chlorpyrifos into aquatic ecosystems can cause harmful damage to aquatic animals. The aim of this study was to investigate the effect of dietary supplement of Pleurotus ostreatus mushroom powder on the relative expression of immune-related genes (P450 and Hsp70) in the liver tissue of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) in response to chlorpyrifos toxin. In this study, 120 juveniles of Nile tilapia with an average weight of 20±0.4g were divided into four treatments in three replications and fed with diet containing 0 (control), 0.05, 0.1 and 0.2% fungus for 42 days. At the end of the feeding trial, all treatments were exposed to the sub-lethal concentration of chlorpyrifos for 14 days. Liver tissue samples were taken to evaluate the relative expression on the last day of the mushroom feeding period and on the 14th day of exposure to chlorpyrifos. The relative expression of P450 in treatments of 0.2 and 0.1 were significantly increased, but the treatments of 0.05 and 0.1 after exposing to poison was not significantly different from the control group (P>0.05). Expression of Hsp70 gene in treatments fed with dietary supplement before and after exposure to toxin was significantly different (P<0.05). It increased in 0.2 treatment, but it was not significantly different in 0.05 treatment from control (P>0.05). The results of this study indicate the positive effects of Pleurotus ostreatus prebiotic dietary supplements on the relative expression of Hsp70 and P450 genes in Nile tilapia juveniles and its immune system strengthen in the face of contaminants and stressful substances such as chlorpyrifos

    Keywords: Pesticide, Gene Expression, Nile tilapia, Chlorpyrifos, Prebiotic
  • Bahram Falahatkar *, Mahmoud Alizadeh Sabet Pages 21-35
    Due to the high importance of beluga sturgeon breeders and to determine the appropriate time for hormonal induction, the present study was performed with the aim of selecting the breeders with high quality eggs for artificial reproduction. Two groups of eggs from 7 female beluga were incubated with 5 µg of progesterone per mL or hormone-free group in Ringer medium at 16°C for 18 hours. Pre- and post-exposure, the germinal vesicle migration (GVM) index was determined in 10 oocytes. The results showed that the GV position was 13.0±3.4 pre-treatment and changed after in vitro culture of oocytes in control and progesterone groups to 11.7±4.1 and 9.6±2.2, respectively, which showed a significant difference. During this period, the GVM exposed to progesterone was determined to be 31.2% closer to the animal pole. This study suggests that due to high economic value of beluga breeders, this method can be used to select suitable fish to induce artificial reproduction.
    Keywords: Beluga sturgeon, Progesterone, GVBD, Broodstock selection, Artificial propagation
  • Salim Sharifian *, Mehran Loghmani Pages 37-53
    In the present study, effect of different solvents (methanol 100%, methanol 60%, methanol 20% and water 100%) were evaluated on the extract yield and antioxidant properties of three red seaweed species including Gracilaria arcuata, Gracilaria textorri and Leveillea jungermannioides) from Chabahar coasts. Antioxidant activities of different extract were measured by DPPH free radical scavenging activity, reduction power and iron chelating activity methods. There was a significant difference between the extract yield of different seaweed and the highest amount of the extract (6.02g/100g seaweed) was obtained from L. jungermannioides with methanol 100% as solvent. The most antioxidant activities, measured by different assay were observed in methanol 60% extract of G. arcuata which was significantly higher than other species. The amount of the extract and antioxidant properties were significantly different between different treatments depending on the solvent ratio and the type of seaweed species. The results of the present study showed G. arcuata can be considered as potential sources of natural antioxidants.
    Keywords: Red seaweed, Antioxidant, Free radical, Extract, solvent
  • Nasrin Fazelian *, Morteza Yousefzadi Pages 55-69
    The algal cell wall is the primary site for interaction with nanoparticles and creates a barrier against the entry of nanoparticles into its cell. Therefore, the effect of zinc oxide (ZnO), copper (II) oxide (CuO) and iron (III) oxide (Fe2O3) nanoparticles was investigated on the cell wall structure of Nannochloropsis oculata. Calculation of EC50 using microalgae cell count showed that the order of nanoparticles toxicity in N. oculate was CuO>ZnO>Fe2O3. The interaction of ZnO, CuO and Fe2O3 nanoparticles with microalgae cell wall was proved in FTIR analysis. The highest interaction of the studied nanoparticles was with carbonyl (C=O), methoxy (C-O) and methyl (C-H) functional groups of N. oculata cell wall. On the other hand, transmission electron microscopy (TEM) images showed that ZnO and CuO nanoparticles caused the shrinkage of cell wall. The accumulation of these nanoparticles was observed on the surface of the cell wall. Accumulation of nanoparticles and shrinkage of the cell wall could be the possible reason for the higher toxicity of CuO and ZnO nanoparticles than Fe2O3 nanoparticles in N. oculata.
    Keywords: Nannochloropsis, metal oxide nanoparticles, FTIR, TEM
  • Farideh Ahmadi, Abdolrahim Pazira, Majid Askari Hesni *, Tayebeh Tabatabaei Pages 71-89
    In the present study, the accumulation of heavy metals (Pb, Zn and Cd) in blood and muscle, eggs and hatchlings of hawksbill were measured in July 2018 in Ommolgorm Island, Bushehr Province. In the breeding season, blood and muscle tissue from breeder samples were taken and then normal and abnormal eggs as well as hatchlings muscle were sampled. Normal eggs were divided into three parts including shell, albumin and yolk and abnormal eggs were divided into two parts including albumin and shell. After separating the samples and preparing for the measurement of heavy metals, the amount of heavy metals lead, zinc and cadmium were measured by ICP-Mass. According to the results, the highest bioaccumulation of heavy metals was related to zinc and then lead and the lowest was related to cadmium. The highest accumulation was in breeder blood, normal egg yolk and hatchlings muscle, respectively, and the lowest bioaccumulation was related to cadmium metal in these tissues. The highest amount of cadmium was observed in normal and abnormal eggshells. The present results showed that blood, yolk and eggshell are as a bioindicator for zinc, lead and cadmium, respectively, and the bioaccumulation of all three metals in breeder blood and muscle tissues and different parts of normal and abnormal shell as well as hatchling muscle was less than the WHO standard.
    Keywords: Heavy metals, Persian Gulf, Hawksbill Turtle, Ommolgorm Island, Pollution index
  • Majid Mohammad Nejad *, Taiebeh Enayat Gholampour, Morad Mohammad Shakiba, Abdoljabbar Ghezel, Abbasali Aghaei Moghaddam Pages 91-116

    Due to use of ovulin hormone in the carp breeding centers and lack enough information about the effect of its different concentrations on this fish broodstocks, evaluation of the effectiveness of ovulin hormone in artificial reproduction of carp is essential. This study was performed on 12 male broodstocks of carp with an average weight of 1307.85±169.57g. Fish in 4 groups (each group with 4 fish) were injected at doses of 0.2, 0.25, 0.3 and 0.35mg/kg body weight of ovulin hormone in one time. The injection method was performed peritoneally and below the pectoral fin. Blood samples were taken from fish in two times, before injection and 10 hours after injection. Based on the results, it was found that injection of different doses of ovulin hormone had no effect on red blood cell counts (RBC), mean corpuscular hemoglobin (MCH) and white blood cell counts (WBC) (P>0.05). However, the amount of hemoglobin, hematocrit and granulocytes in all treatments decreased in the blood of male broodstock after the injection of ovulin hormone and the percentage of monocytes increased (P <0.05). It had no effect on total protein and sodium (P>0.05). However, glucose and calcium levels increased and triglyceride, albumin and potassium levels decreased in the studied doses (P<0.05). The levels of cortisol and sex hormones testosterone, estradiol and progesterone in male broodstocks increased in all doses studied (P<0.05). Also, the highest sperm motility and spermatocrit were observed in 0.2 mg/kg, pH in 0.3 mg/kg, triglyceride and alkaline phosphatase in 0.35mg/kg and calcium, sodium and potassium in 0.25mg/kg (P<0.05). The results of this study showed that doses of 0.25 and 0.3mg/kg body weight had the best effect on blood indices, steroid hormones and sperm indices in male broodstocks of carp.

    Keywords: Blood, Sperm, Steroid hormones, male broodstocks, Carp
  • Ameneh Mansorghanai, Hossein Khara, Habib Vahabzadeh, Zabihollah Pajand, Mohaddeseh Ahmadnezhad Pages 117-140

    This study aimed to investigate the effects of interaction between nitrite and different salinities on blood, immunity, and stress parameters in juveniles of stellate (Acipenser stellatus) in two stages. In the first stage, the lethal concentration (LC50 96h) of nitrite in different salinities (0, 4, 8, and 12g/L) to juveniles of stellate was determined. In the second stage, 240 juveniles of stellate (with a mean weight and length of 15.23±2.17g and 17±1.96cm) were exposed to half (50%) of LC50 96h (37.56, 46.77, 120.80, and 176.579mg/L) under the same salinities for 4 days (8 treatments, triplicate). The results showed that the highest mean of white blood cells and neutrophils was in Treatment 7, the highest mean of red blood cells, hemoglobin, MCV and hematocrit was related to treatment 5 and the highest mean of eosinophil belonged to Treatment 8 (P<0.05). Moreover, the highest IgM and total immunoglobulin, lysozyme, cortisol and glucose, and lactate was found in treatments 8, 7, 4, and 3, respectively (P<0.05). The increased nitrite concentration in subjects exposed to salinity plus half of the LC50 96h of nitrite significantly increased the tolerance and immunity parameters and reduced the stress level of subjects. This indicates that salinity could reduce the toxicity of nitrite to subjects. Blood indices also considerably changed in subjects exposed to the same conditions. It can be hence concluded that saline or brackish water (mixed with freshwater, 0 to 12g/L) plus half of the LC50 96h of nitrite is suitable for the culture of stellate juveniles.

    Keywords: Stellate, Nitrite, Salinity, Blood Parameters
  • Zeinab Raoufi, sajad abdollahi Pages 141-171

    Vibrio cholerae is an aquatic pathogenic bacterium whose various strains cause diseases such as cholera, acute diarrhea, meningitis and sepsis. Due to the resistance of the strains to different antibiotics, the production of low-risk vaccines that affect all pathogenic strains can be the best method of control. Therefore, in this study, the vaccine potential of VceC outer membrane protein against V. cholerae was evaluated using bioinformatics methods. In addition to determining antigenicity, virulence, and physicochemical properties, B and T cell epitope mapping was performed to design the best peptide subunit vaccine. The results showed that the protein has optimal properties such as presence in all the studied strains, stability and long half-life, good temperature resistance, and solubility during overexpression. Numerous antigenic regions and linear and spatial epitopes were also observed along the protein sequence and structure. According to the location and antigenic properties, two linear and conformational subunit vaccines were designed that can be tested and used against the pathogenicity of different strains of V. cholerae.

    Keywords: V. cholerae, Cholera, Vaccine, Bioinformatic, Epitope mapping